Dodaj do ulubionych

Gwiazdka z debetem

• Gość: Były klient BPH SUPER BAN SUPER OBSŁUGA ????? A MOŻE NIE IP: 195.68.192.* 23.12.05, 13:42
      Byłem klientem banku BPH przez 7 lat Dostałem na super warunkach karte kredytowa
      plus debet na koncie (tak mi sie wydawało) W umowie był zapis spłata kwoty z
      karty kredytowej w ciągu 51 dni i pewnego pieknego dnia chciałem zrobić przelew
      z konta na karte i co (BANK MIAŁ PROBLEMY Z SERWEREM) nie udało sie zrobiłem to
      nastepnego dnia kwota 320 zł w 52 dniu po czym zostały obciążony kwota 50 zł za
      zwłokę ale to nic POSZEDŁEM do super banku BPH po pozyczke od ręki poswieciłem
      UWAGA (TRZY DNI na załatwianie dokumentow na pożyczke od reki) po czym uzyskałem
      odp ze SORRY nic nie dostaniesz masz debet i karte z limitem. Zadałem pytanie
      czy pracownik banku w( środzie wlkp.) nie mógł podać tej informacji podczas
      pierwszej wizyty , czy nie mógł zaproponować zmniejszenia limitu karty lub tez
      salda debetowego JEZELI MASZ KONTO W BPH SPRAWDZAJ DOKLADNIE CO SIE DZIEJE I NIE
      DAJ SIE WROBIC W SUPER KREDYTY KARTY CZY DEBETY JAK JUZ WEZMIESZ I NIE MASZ NA
      SPLATE JESTES ZALATWIONY Dodam ze po zamknieciu konta i podpisaniu rezygnacji w
      Banku BPH jeszcze przez miesiac mogłem logować sie na strone i miałem dostęp do
      konta
    • Gość: XXX Re: Gwiazdka z debetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:51
      Byłem klientem BPH...kiedyś wystapiłem o kredyt...oczywiscie nie otrzymałem
      go...jakoś obeszło sie bez ICH "łaski"...zaniosłem dyrektorowi Oddz. BPH bukiet
      czerwonych róż z podziekowaniem, że mi wtedy nic nie dali bo bym sie "utopił"...
    • Gość: KLIENT BPH Re: Gwiazdka z debetem IP: *.chello.pl 23.12.05, 13:56
      Trzeba interesować się swoimi finansami i o nie dbać !!!
      W przeiwnym razie powrót do PRL !!!
      Ja od 10 lat mam Sezama W BPH i limit 10.000 PLN i wiedziałem że bank mi
      pobierze 100 PLN !!!!!!!!! opłaty. Tak 100 PLN. Kto się rzuca na wszysko pod
      wpływem reklamy to takie są skutki. Nie trzeba było zmieniać SEZAMA na MAXA i
      zostaś przy limicie 5.000 PLN i złotówki by nie wzieli. Ja chcę mieć wiecej
      więc płacę. WOLNY RYNEK.
      Tak na marginesie - wszyscy co marudzą niech sobie kupią akcje BPH i za pół
      roku dostaną w formie dywidendy więcej niż zapłacili i jeszcze na kursie mogą
      zarobić.
      MYSLEĆ NARODZIE MYSLEĆ A NIE NARZEKAĆ.
      PS. NIE JESTEM PRACOWNIKIEM BANKU.
      • Gość: jacek Re: Gwiazdka z debetem IP: 195.8.101.* 23.12.05, 14:00
        ten cały wątek świadczy , że nie ma co liczyć na wzrost akcji BPH. Robienie
        wyniku prowizjami się im nie powiedzie
      • Gość: Leszek Zaskoczyli zmianą opłat i tyle IP: *.viknet.pl 23.12.05, 19:14
        > Ja od 10 lat mam Sezama W BPH i limit 10.000 PLN i wiedziałem że bank mi
        > pobierze 100 PLN !!!!!!!!! opłaty. Tak 100 PLN. Kto się rzuca na wszysko pod
        > wpływem reklamy to takie są skutki. Nie trzeba było zmieniać SEZAMA na MAXA i

A ja jestem klientem od lat 11-tu też mam taki limit, srebrny sezam i nie
        uważam, żeby limit musiał tyle kosztować - biorą i tak sporo (oprocentowanie),
        a nie dają dobrego % jeśli jestem na plusie. Jeśli chcieli być jak molochy to
        na pewno osiągnęli cel. Mam ndzieję, że stracą znaczącą ilość klientów. mBank
        już zaciera ręcie.
    • viator TO NA JAKI BANK WARTO ZMIENIć? 23.12.05, 14:05
      a z bph faktycznie jest coraz gorzej. mam ror od ok 7 lat. i pierwsze
      pogorszenie było zauważalne po połączeniu z pbk. strasznie skomplikowali wtedy
      wszelkie procedury.

ostatnio brałem mały kredyt. chciałem dostać na reke 3000 pln.
      przy załatwianiu w placówce okazało się że w sumie muszę oddać 3600 pln.
      złozyłem wniosek przez internet o dziwo do spłaty mam 3200 pln.
      nikt mi nie jest w stanie wyjasnić dlaczego tak się stało?
      • Gość: Grzenek Poznań Re: TO NA JAKI BANK WARTO ZMIENIć? IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.05, 21:18
        POlecam co MultiBank albo MBank ewentualnie Millennium
    • Gość: Przemek www.emoney.pl - porównanie kont bankowych IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:12
      Polecam te strone, mozna porownac wszystkie konta bankowe na rynku Adres:
      ww.emoney.pl</b></a>
      Pozdrawiam
      • Gość: Leszek Kiepskie to porównanie kont bankowych IP: *.viknet.pl 23.12.05, 19:09
        Mało danych, nie uwzględnia wszystkich popularnych i częstych opłat. Nikt nie
        postarał się bardziej?
    • Gość: wilk hary Re: Gwiazdka z debetem IP: *.crowley.pl 23.12.05, 14:20
      od dwna bph ma złą reputacje i pewnie zawsze bedzie uchodzić za
      bank "przekrętów" ostrzegam przed tym bankiem!!!
    • Gość: FreakyMisfit Re: Gwiazdka z debetem IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.12.05, 14:35
      Prolongatę? A co to jest? Nie może być przedłużenie?
    • Gość: x Re: Gwiazdka z debetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:48
      szykują się do połączenia z Pekao...
    • Gość: Wqur... Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 16:41
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=33085790
    • Gość: mariusz Re: Gwiazdka z debetem IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 23.12.05, 17:01
      a miałem pezenieść konto do BPH. Teraz wała
    • Gość: inna Re: Gwiazdka z debetem IP: *.z066088240.nyc-ny.dsl.cnc.net 23.12.05, 17:16
      Prawo bankowe w POlsce to jest oprawo zlodziejskie. gdyby w stanach bank
      zrobil cos takie, to bylby to koniec banku, bo musialby zaplacic odszkodowania.
      Nie oto chodzi, ale ciagle sie czyta o tym, jak banki zwyczajnie okradaja
      sdwoich klientow, mysle, ze sytaucja pozawala na to, bo banki nie konkuruja
      miedzy soba. To jest czyste zlodziejstwo
      • werrka Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 21:09
        To wina nie tylko prawa bankowa, ale też zupelnej inercji tak zwanego nadzoru bankowego NBP. Nawet jak napiszesz do nic skargę po utarczkach z bankiem to te matoly i tak odeslą twoją skarge do rozpatrzenie... do banku z ktorym toczysz boje. I dziwią się, że czlowieka szlag trafia, przecież banki dobrze rozpatrują reklamcje swoich klientów. Ale nie ma się czemu dziwić kadra w nadzorze bankowym to grupa najgłupszych bankowców pod słońcem. Oni najlepiej się nadal czują na kontrolach... hihihhi... w bankach spółdzielczych gdzie prezesi fundują kontrolującym kolacyjki, kanapeczki, alkohol szumi w główkach i jest cudnie.
        Jakbyście zobaczyli kto na przestrzeni ostatnich 15 lat szefował nadzorowi w poszczególnych oddziałach to włos staje dęba.
    • Gość: Marek \Dodatkowo, od grudnia, BPH podniósł opłatę IP: 81.219.149.* 23.12.05, 17:37
      za "obsługę" karty, zwykłej, bankomatowej Maestro elektron. z 4,50 na 5 złotych
      miesięcznie. Tez rzekomo klienci byli informowani.
      • Gość: levi Re: \Dodatkowo, od grudnia, BPH podniósł opłatę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 18:03
        Dokladnie, juz nie chodzi mi o te 50gr, ale o sam fakt zlodziejstwa, ktorego sie
        dopuszczaja na klientach. Jak w panstwie prawa umowa moze byc zmieniana
        jednostronnie. Sluchajcie, gdzies juz ktos o tym pisal, ze ... podstawiam im
        najnowszego Jeep'a do uzytku za 10 PLN miesiecznie, a potem jednostronnie ( w
        mysl mojej tabeli oplat i prowizji) zwiekszam oplate do 1000 PLN miesiecznie ...
        i co niezly interes ?
        Gdyby takie umowy obowiazywaly wszedzie na swiecie to po jaka chole...e
        potrzebne sa umowy ? Przeciez slowo "UMOWA" nie wzielo sie o tak ... znaczy sie
        umawiamy sie na cos i jesli zachodza zmiany informujemy sie nawzajem !!!
    • Gość: ama18 Re: Gwiazdka z debetem IP: 212.75.100.* 23.12.05, 17:55
      A taka piekna byla reklama z Wołoszanskim.Ktos za to musi zaplacić!!
    • Gość: wiesław Re: Gwiazdka z debetem IP: *.vaultnet.silesianet.pl 23.12.05, 18:54
      Trzeba powiedziec otwarcie BPH to hiena bankowa.
    • Gość: kONRAD Re: Gwiazdka z debetem IP: *.193.139.murka.net 23.12.05, 19:12
      TAK ZAWSZE KAŻDA PODWYŻKA TŁUMACZONA JEST DOBREM KLIENTA
    • Gość: Szmakos Re: Gwiazdka z debetem IP: *.net-serwis.pl 23.12.05, 19:37
      To po prostu kiepski bank, i tyle.
    • Gość: westorka Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 20:27
      Każdy klient ma prawo wyboru, jeśli ma czas i ochotę przeczytać wszystkie
      regulaminy produktów we wszystkich bankach.W dodatku ze zrozumieniem. Banki są
      dla ludzi umiejących liczyć i myśleć, dlatego BPH jest najlepszym bankiem w
      Polsce.Założę się, że nikt z komentujących nie ma zwykłego rora...w żadnym banku
      • Gość: levi Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 20:42
        PROWOKACJA i tyle !!! sic !
      • Gość: Leszek Kolejny pracownik banku BPH! IP: *.viknet.pl 23.12.05, 21:15
        > Każdy klient ma prawo wyboru, jeśli ma czas i ochotę przeczytać wszystkie
        > regulaminy produktów we wszystkich bankach.W dodatku ze zrozumieniem

Owszem PRACOWNIKU BPH, ale jesli te regulaminy DA się klientowi. W całej tej
        sprawie chodzi o to, że BPH maksymalnie ZASKOCZYŁO klientów maskując
        wprowadzenie nowej tabeli opłat i prowizji. Przeczytaj wszystkie komentarze ZE
        ZROZUMIENIEM, a dopiero POTEM zabieraj głos, bo piszesz o czytaniu ze
        zrozumieniem, a sam nie umiesz tego robić. Myślisz, że jeśli przyszedłeś do
        domu i masz inne IP, to nie widać jak nieobiektywny jesteś?
        Ponadto BPH ma obecnie jedne z najdrozszych rachunków i maksymalnie dużo
        prowizji dla przeciętnego klienta. Podrożały w jednej chwili: zlecenia stałe,
        limit, koszt miesięczny karty (która powinna być DARMOWA skoro płaci się za
        wybranie MOJEj gotówki w kasie). W chwili obecnej NIE MOGE wybrać za darmo
        swoich pieniędzy (gotówki). Wyjątkiem są nieliczne oddziały gdzie nie ma
        bankomatów, bo tam w kasie wypłacają gotówkę bez prowizji. Korzystanie z karty
        maestro to 6 zł i to równiez koszt jednorazowego wybrania pieniędzy - jesli
        wybiera się je raz na miesiąc (a wiele osób tak robi).
      • Gość: wandal Re: Gwiazdka z debetem IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.12.05, 21:52
        psinko ! ile ci płacą za szczekanie i czy oczekujesz że okradany naród nie
        będzie was-sprzedajnych lichwiarzy opluwał? TFU
    • Gość: Grzenek Poznań Re: Gwiazdka z debetem IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.05, 21:14
      W tym roku w mmaju zamknąłem w BPH konto, opłata za krzynkę 1 zł - oczywiście
      reklamowałem, ale dalej mi potrącali, jakieś dziwne opłaty, trzy miesiące
      likwidowałem konto, a podobno można za porozumieniem stron, opłata za kartę,
      miałem dwie (2zł), opłata za debet 5000 zł - 5zł/mies, oprocentowanie debetu ok.
      13% (marża Banku ponad 9%!!!!). Jak sobie policzyłem wszytstko wychodziło mi
      prawie 100 mies. Po 7 latach przeszedłem do MultiBanku i jestem zadowolony,
      przelewy za friko, oprocentowanie debetu 7,15%, polecam rachuek Aquarius -
      rewelacja.
    • Gość: januszp Re: Gwiazdka z debetem IP: *.devs.futuro.pl 23.12.05, 21:44
      Najlepszy bank to własna skarpeta
    • marcin120 Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 22:06
      Gość portalu: H1N5 napisał(a):

> Złodzieje w białych kołnierzykach.

No to potraktowano was jak bydlo czyste zlodziejstwo. Mam to szczescie lub
      nieszczescie mieszkac w kanadzie i korzystac z tutejszego systemu bankowego. Ma
      karte debetowa i wyglada to tak ze jezeli jestem pod kreska i biore pieniadze z
      bankomatu czy place w sklepie to niezaleznie od sumy bank bierze sobie 5$ za
      kazda operacje. Jak jestem na plusie takie operacje nic mnie nie kosztuja i
      taka ciekawostka nie place nic za utrzymanie konta czy inna gotowosc banku do
      wsapolpracy. Zycze wszystkim Wesolych Swiat
    • Gość: zibi! o - jakie dziwne!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 22:07
      LUDZIE! CO WY FRAJERZY JESTESCIE???????????????????????????????????????????????????????????? PRZECIEZ WIADOMO ZE POLSKIE (... JASNE ZE POLSKIE ;O) - TAK JAK JA JESTEM SW. MIKOLAJEM) MAJA KLIENTOW W POWAZANIU !!!!!!!!!!! nie zalezy im na indywidualnych klientach bo maja skarb panstwa ktory jest lepszy klientem (obligacje sp). OCH KLIENCI FRAJERZY!!!!!!!!!!!!! a bank i tak ma klientow w powazaniu !!!!!
    • Gość: WinFX Re: Gwiazdka z debetem IP: *.malnet.pl 24.12.05, 14:47
      Mi BPH pobrał dnia 2005.12.02 z konta 260 PLN za posiadanie limitu 18000 PLN,
      czyli 13000 PLN ponad "bezpłatny" limit 5000 PLN (Złoty Sezam). Nie miałbym z
      tym problemu, gdyby powiadomiono mnie o tym wcześniej oraz opłatę miesięczną
      zamieniono na roczną zachowując przy tym (proporcjonalnie) jej wysokość. A
      tutaj postąpiono wyjątkowo nieuczciwie, bo:
      a) Zwiększono prowizję z 1,2% rocznie (0,1% miesięcznie) do 2,0% rocznie - jest
      to niczym nieuzasadniona podwyżka o 67%!!!
      b) Pobrano opłatę bez jakiegokolwiek uprzedzenia, w najgorszym dla wszystkich
      miesiącu roku, czyli w grudniu, kiedy to podatki są najwyższe, pensje najniższe
      a Święta tuż tuż...
      c) Pobrano opłatę nie opisując jej w żaden sensowny sposób - przy tej operacji
      na moim rachunku widnieje opis "Pobranie opłaty, Dot rach: XXXXXXXXXXXX". Za
      co, dlaczego, po co - słowa na ten temat nie ma. Przykładowo, pobrana trzy dni
      później opłata za kartę bankomatową (2 PLN) jest opisana następująco "Pobranie
      opłaty, Opłata 12/2005 za obsługę karty XXXXXXXXXXXXXX"...
      d) Opłata jest całkowicie bezzwrotna w przypadku rozwiązania umowy z BPH w
      ciągu najbliższych 12 miesięcy.
      e) Za wyjątkiem opłaty za przedłużenie ważności kart kredytowych BPH nie ma w
      swojej TOiP innych opłat o rocznym cyklu pobierania.

Mam do wszystkich użytkowników forum następujące pytania:
      1. Czy zamiast opłaty rocznej BPH (lub jakikolwiek inny bank w Polsce) mógłby w
      tym trybie wprowadzić np. opłatę 3-letnią lub 10-letnią?
      2. Czy zamiast opłaty 2% rocznie BPH (lub jakikolwiek inny bank w Polsce)
      mógłby w tym trybie wprowadzić np. opłatę 20%?
      3. Jakie mam szanse składając do BPH reklamację na piśmie? Czy ktoś z Was już
      to zrobił i co uzyskał od BPH? Do kogo kierować pismo?
      4. Co na to wszystko UOKiK?
      • Gość: Grzegorz Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 15:01
        Odpowiadam na pytanie 3. Wściekły zażądałem pisemnie zwrotu 500 zł i po kilku
        dniach kasę oddali. Wystąpiłem do Oddziału w którym mam rachunek. Co prawda za
        okres oczekiwania naliczali odsetki od zadłużenia powiększonego o 500 zł, które
        pobiorą na koniec grudnia ale po prostu już nie chce mi się dalej denerwować.
        Mam ROR-a w BPH od 7 lat ale jest coraz gorzej (drożej). Ja co prawda
        otrzymałem pismo Pana Dyrektora Departamentu (nazwisko pominę) ale było ono bez
        daty, bez informacji od kiedy wchodzą zmiany a co najważniejsze ANI SŁOWA NIE
        BYŁO O TYM, ŻE WZROSNĄ OPŁATY
    • Gość: paweł Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:40
      29 grudnia oddali opłaty i pobiorą je dopiero w lutym a do tego czasu to ........
      zastanówcie się!!! Albo zmniejszcie sobie limity np. przy Srebrnym koncie do
      2500 zł przy złotym do 5000,00 zł albo spadajcie gdzie indziej. Ale nie ma co
      oczekiwać że gdzie indziej coś się dostanie za darmo!!!! Ja uważam BPH za
      przyzwoity bank. 9,95 zł to nie są kokosy a dają sporo. Debet do 2 500 zł bez
      opłat, kartę kredytową wydali za darmo, bankowość internetowa na wysokim
      poziomie, dostęp dodatkowo przez sms, wap i infolinię, rachunek brokerski w
      biurze maklerskim za darmo, rachunek w EURO i USD za darmo!!!! A jak się ktoś
      interesował przed wakacjami to może mieć teraz srebrny sezam całe życie za
      darmo. Aby żeby ich nie sprzedali do włoskiego żyda to nie będzie źle. I z
      obsługą mam dobre doświadczenia!!!
      Pozdrawiam niezadowolonych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka