Dodaj do ulubionych

Gwiazdka z debetem

IP: *.pronet.lublin.pl 22.12.05, 22:19
Złodzieje w białych kołnierzykach.
Obserwuj wątek
    • equus3 Re: Gwiazdka z debetem 22.12.05, 22:27
      Co za świństwo. Popsują sobie opinię takimi wybrykami.
      • Gość: AK Popsują sobie opinię takimi wybrykami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:29
        > Co za świństwo. Popsują sobie opinię takimi wybrykami.

Niemożliwe. Bank BPH, skrót rozwija się na Bardzo Pazerne Hieny nie może już bardziej popsuć sobie opinii.
      • Gość: Polak Re: Gwiazdka z debetem IP: *.ostnet.pl 23.12.05, 19:07
        Bank z natury jest instytucją złodziejską. Niestety w Polsce lobbing banków
        zachodznich spowodował to że złodziejstwo to zostało usankcjonowane prawnie.
        JAka rada - dawać pieniądze do SKOK-u, tam uprawiają te czyny bardziej
        delikatnie a w dodatku przynajmniej pieniądze zostają w kraju i pracują dla
        jego dobra.
        • Gość: Leszek SKOK? To również przekręciarze IP: *.viknet.pl 23.12.05, 19:25
          Dlaczego przy krytyce BPH chcesz reklamować twór, który również co chwila
          spotyka się z krytyką?
          • Gość: Polak Re: SKOK? To również przekręciarze IP: *.ostnet.pl 23.12.05, 19:28
            Przeczytaj dokładnie. Ja nie reklamuję tylko wskazuję dużo mniejsze zło.
      • Gość: Polak Re: Gwiazdka z debetem IP: *.ostnet.pl 23.12.05, 19:17
        Wszystkich zainteresowanych złodziejami z banków zapraszam na strone
        republika.pl/pieniadz/
    • yanca3 Re: Gwiazdka z debetem 22.12.05, 23:08
      mam kredyt odnawialny w PKO i rocznie płacę jedynie 1%. BPH miał byc przyjazny
      klientowi i juz chciałam się do niego przenieść .
    • Gość: Dom Re: Gwiazdka z debetem IP: *.bph.pl 23.12.05, 09:06
      Tylko może mówiąc o opłatach autor artykułu wspomniałby, że Bank BPH jako
      jedyny na rynku proponuje całkowicie darmowe limity debetowe (do 2.500zł w
      koncie Srebrny Sezam i do 5.000zł w koncie Złoty Sezam)!!! A opłaty dotyczą
      tylko kwot wyższych!!!
      • joko5 Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 09:47
        Nie do końca masz rację, mam limit 5000,00 i też naliczyli mi prowizję.
      • Gość: hehe Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:51
        fajne masz IP Panie DOM, pracowniku BPH, hehehehe..... przynajmniej poddaństwa
        Was tam ładnie nauczyli :)))
      • Gość: :0 Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:34
        Ale debile tam pracuja, haha. Matolku zobacz na swoje IP, LOLLLL
      • viator Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 12:00
        całkowicie darmowy limit debetowy? he he he
        to dlaczego pobieracie mi odsetki panie DOM z bph?
      • Gość: kliencik Re: Gwiazdka z debetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:03
        za 4800 debetu wzięli z góry 100 zł.
      • erasms46 Uwaga, wykryty pracownik BPH 23.12.05, 13:12
        Gość portalu: Dom napisał(a):

> Tylko może mówiąc o opłatach autor artykułu wspomniałby, że Bank BPH jako
        > jedyny na rynku proponuje całkowicie darmowe limity debetowe (do 2.500zł w
        > koncie Srebrny Sezam i do 5.000zł w koncie Złoty Sezam)!!! A opłaty dotyczą
        > tylko kwot wyższych!!!

Uwaga, to pisze pracownik BPH :-)
        • Gość: Leszek Re: Uwaga, wykryty pracownik BPH IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.05, 13:25
          Też się zdziwiłem, że nie napisali ale jeśli mam srebrny sezam i 10000 limitu,
          to muszę zmniejszyć go o połowę i dopłacić jakieś 11 zł miesięcznie za złoty.
          Zaden zysk, bo to 130 zł rocznie ... żeby był darmowy. Słowo DARMOWY i podobne
          poinno być wpisane na listę słów zakazanych w reklamach - za te DARMOWE usługi
          należy bowiem słono płacić.
          Z resztą czuję, że za miesiąc za te 5000 DARMOWEGO limitu i tak zapłacimy - po
          kolejnej niekorzystnej zmianie TOiP. Konkurencja rośnie, a wy PODNOSIIE opłaty -
          bardzo marketingowe podejście. Tak dalej a klieni odejdą a was zwolnią.
      • werbus Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 14:59
        Pewnie dupku jesteś pracownikiem banku.
    • Gość: Anna Re: Gwiazdka z debetem IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 23.12.05, 09:18
      No i wyjaśniło się jak Bank zamierza osiągnąć tak dobry wynik na koniec 4
      kwartału:))Po tej całej akcji reklamowej i wszechobecności BPH w mediach już
      chciałam zmienić bank!Przecież te reklamy nie są za darmo, ktoś musi za nie
      zapłacić-klient oczywiście:(Wolę mój bank, przynajmniej nic nie robią bez mojej
      wiedzy a o wszystkich zmianach jestem informowana i muszę się na nie zgodzić.
      Co za cwaniaczki!wpsółpczuje wszystkim zaskoczonym niemiłą niespodzianką:(
    • Gość: autochton Wszystkie banki w Polsce to zlodzieje IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.05, 09:26
      przelew na Zachodzie kosztuje albo NIC (jest w ramach ryczaltu) albo maksymalnie
      okolo 20 eurocentow.
      Dla porownania w mafijnej Polsce od 5 do 6,50 zlotych!
      Szczytem wszystkiego jest zmuszanie klientow do oplat publiczno-prawnych za
      posrednictwem bankow z kosztami przelewu wlasnie 6,50. Co na to Federacja
      Konsumentow? Czy te pieniadze smierdza i zamiast orla maja jakas kure na awersie
      tak ze "wysocy" urzednicy nie moga ich przyjac?
      Przypominam, ze te banknoty sa PRAWNYM srodkiem platniczym w Polsce i
      ograniczanie jakiekolwiek jest sprzeczne z Konstytucja RP.
      W Polsce ostatnio nawet przelew elektroniczny gdzie bank nie ma w ogole pracy
      zaczyna kosztowac.
      Dalej wyplata pieniedzy z konta - w Niemczech nie do pomyslenia by DLUZNIK (a
      bank jest moim dluznikiem w tym przypadku) domagal sie wynagrodzenia!
      Itd itp.
      • joko5 Re: Wszystkie banki w Polsce to zlodzieje 23.12.05, 09:50
        W jakim banku są takie drogie przelewy? W BPH nie płacę nić za przelewy, w
        lukasie tak samo, w mBanku płacę 0,50zł. Wieć gdzie 6,00 za przelew nawet na
        poczcie płacisz 2,5zł.
        • Gość: leśny Re: Wszystkie banki w Polsce to zlodzieje IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.12.05, 10:56
          joko5 zobacz nowy cennik PKO BP i porównaj go ze starym.
          podwyżki,podwyżki,podwyżki hohohohh
        • werrka Re: Wszystkie banki w Polsce to zlodzieje 23.12.05, 20:46
          Jeżeli nie masz konta internetowego to w PKO S.A. płacisz za przelew do mbanku 10zł, Jeżeli twój kontrahent ma konto firmowe to WBK, nawet jak przyjdziesz do jakiegoś oddziału chce 8 zł, a przelew na 6:))), miłosiernie banki odsyłają cię na poczte.
      • Gość: leśny Re: Wszystkie banki w Polsce to zlodzieje IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.12.05, 10:50
        Masz racje Autochton-w Polsce kierownictwo banków i ich decyzje to niebotyczne
        pazerne hieny potrzą tylko aby bezwzględnie się nahapać.Patrząc na ich zarobki
        to się flaki przewracają-no ale śkądś muszą mieć na to mamonę-wiadomo z nas
        frajerów.Gdzie wartości ch............
      • Gość: Polak Re: Wszystkie banki w Polsce to zlodzieje IP: *.ostnet.pl 23.12.05, 19:30
        Zgadzam się z tobą z tym wyjątkiem że nie tylko w Polsce. Choć u nas są
        najpazerniejsze. republika.pl/pieniadz/
    • frank_drebin To chyba jakies jaja. Mialem konta w roznych 23.12.05, 09:36
      bankach i nigdzie nie bylo oplaty za to, ze ma sie przyznany debet do konta.
      Owszem odsetki na debecie wysokie, ale ogolnie w perspektywie okolo tygodnia
      jak sie weszlo w debet to i tak bylo to w miare oplacalne bo grosze za te
      odsetki wychodzily. Gratuluje naiwniakom, ktorzy zalozyli konto w tym
      palanciarskim banku ;)
      • erasms46 Re: To chyba jakies jaja. Mialem konta w roznych 23.12.05, 13:15
        > bankach i nigdzie nie bylo oplaty za to, ze ma sie przyznany debet do konta.

By daleko nie szukać.
        Za przyznany debet płaci się choćby w mBanku (do końca roku akurat nie, bo jest tymczasowa promocja).
      • Gość: bielsko Re: To chyba jakies jaja. Mialem konta w roznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:46
        jaja to se robi dziennikarz,który nie odróżnia debetu od limitu zadłużenia w
        ror,za który zawsze były opłaty.
    • Gość: werek Re: Gwiazdka z debetem IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.05, 09:36
      BPH to najwieksi oszusci i zlodzieje w tym kraju!!!! rok temu bez uprzedzenia
      zaczeli sobie pobierac z mojego konta oplate za skrzynke pocztowa ktorej na
      oczy nie widzialem i nie korzystalem. Potem oplaty za nieuzywanie ich kart.
      Konto zlikwidowalem , karty im oddalem w pys i mam spokoj od tych zlodzieji i
      radze to kazdemu kto ma konto u tych oszustow !!!
      • Gość: stary qfwfq Re: Gwiazdka z debetem IP: 5.5R* / 193.194.132.* 23.12.05, 11:04
        Gość portalu: werek napisał(a):

> BPH to najwieksi oszusci i zlodzieje w tym kraju!!!! rok temu bez uprzedzenia
        > zaczeli sobie pobierac z mojego konta oplate za skrzynke pocztowa ktorej na
        > oczy nie widzialem i nie korzystalem. Potem oplaty za nieuzywanie ich kart.
        > Konto zlikwidowalem , karty im oddalem w pys i mam spokoj od tych zlodzieji i
        > radze to kazdemu kto ma konto u tych oszustow !!!

Hihi, ja tez tak zrobilem z kontem BPH, przenioslem ROR do banku netowego i juz.
    • Gość: adax1 Gwiazdka z debetem IP: 212.160.172.* 23.12.05, 09:46
      Chyba BPH zbiera w ten sposób kasę, żeby zapłacić Weiss'owi za udział w
      reklamie....
      Ludzie, zacznijcie korzystać z kont elektronicznych! Tam nigdy nie ma kolejek
      przed okienkiem!!
    • Gość: m2 Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:46
      Bardzo dziękuję za artykuł. Właśnie po świętach miałem zamiar przenieść do BPH
      swoje konta. Ustrzegliście mnie przed tym. Spodziewałem się, że po okresie
      wielkich zachęt zacznie się jakiś szwindel. To dopiero początek. Pozdrawiam
    • Gość: werek Re: Gwiazdka z debetem IP: *.wroclaw.mm.pl 23.12.05, 09:58
      wszyscy wiemy o co chodzi , masa ludzi rezygnuje z kont w BPH i po placzeniu z
      PKO uciekna stamtad wszyscy klienci. Jak pobierze im sie oplate roczna i po
      miesiacu zlikwiduje ktos konto to nie trzeba $ zwracac i tak BPH robi. ZAwsze
      lepiej pobrac oplate z gory i po likwidaci konta nie oddawac kientom roznicy.
      Jak krasc to miliony i BPH to robi w swietle prawa w tym porabanym kraju.
      • Gość: Anna Re: Gwiazdka z debetem IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 23.12.05, 10:21
        Według mnie to oni pobierają tą opłatę aby pokazać, że są w stanie zrobić
        BARDZO DOBRY wynik przed fuzją.Przecież Prezes tyle mówił o wynikach za ten
        kwartł:)Miały być najlepsze w historii,no i może będą. Ale tak się nierobi
        wiernym klientom!BPH,oj nie ładnie, nie ładnie...
    • Gość: Gall Anonim Wyborcza ma refleks niczym szachista... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 10:04
      ...na urlopie.

O tym procederze rozstrzasano na grupie usenetowej pl.biznes.banki juz na poczatku listopada... Ochrzczono tam nawet BPH nazwa Bardzo Pazerna Hiena, co weszlo juz w uzus jezykowy na grupie.
      • Gość: Leszek I DOBRZE - NIECH PISZĄ O TYM MIESIĄCAMI IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.05, 10:32
        BPH musi straic twarz. Niech pisze o tym każda gazeta, każdego miesiąca - niech
        temat nie znika z łam gazet i forów internetowych - niech znikają z BPH
        klienci. Niech chciwy prezes sam się powiesi a bank wróci do starych zasad w
        myśl których będzie pozytywnie odbijał się na tle PeKaO i PKO. Teraz równa do
        nich w dół.
        • Gość: leśny Re: I DOBRZE - NIECH PISZĄ O TYM MIESIĄCAMI IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.12.05, 10:58
          Brawo Leszek-tak trzymać-trzeba ukochać tych pazernych oszołomów.
    • Gość: Leszek BPH dołączył do wielkich drogich nieprzyjaznych IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.05, 10:27
      Ani nie czuję się powiadomiony skutecznie ani nie widziałem woli banku, aby
      mnie skutecznie powiadomić. Po zalogowaniu do systemu Sezam zarzucany byłem
      wówczas reklamami, które wyraźnie utrudniły mi zauważenie arcyważnego
      komunikatu o zmianach w taryfie, a na stronie BPH tabela opłat i prowizji
      została poważnie okrojona i nie podawali opłat za debet większy niż 5000 zł.
      Jakby tego było mało, informacja o pobieraniu opłaty raz na rok (z góry) była
      oczywiście podana drobnym drukiem - przy równie małej gwiazdce pod tabelą (w
      tabeli była opłata „miesięczna”).
      Otrzymana (po reklamacji) TOiP zasadniczo różni się od dostępnej na www – jest
      pełna. Kwotę prowizji zwrócono mi – mnie zabrano 150 zł, ale są tacy, którym
      zniknęło z konta 750 zł. Pobranie takiej kwoty było opisane w sposób
      niewłaściwy – bank nie napisał w tytule obciążenia czego owa kradzież dotyczyła.

W całej operacji widać dużo złej woli banku, chciwości i chęci zwiedzenia
      klientów. Jeśli bank chciał dołączyć do grona DROGICH NIEPRZYJAZNYH banków to z
      pewnością udało mu się – dotychczas (przez 11 lat) jawił mi się zupełnie
      inaczej. Cóż – jak wielu klientów przeniosę się, a prezesowi życzę, żeby się
      powiesił.

Mam również kolejną poważną wątpliwość – czy wyświetlanie reklam po zalogowaniu
      jest zgodne z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną – skoro nie
      wyraziłem zgody na przetwarzanie moich danych do celów marketingowych (ustawa
      wyraźnie zabrania wysyłania reklam osobo nie wyrażającym na to zgody).
      Zażądałem zaprzestania nękania mnie reklamami ale pisemnie odpowiedzieli, że
      nie spełnią mojej prośby z braku możliwości technicznyh. Czy jakiś prawnik może
      mi podpowiedzieć do kogo się zwrócić aby bank poniósł konsekwencje z tytułu
      naruszenia ustawy (jak najboleśniejsze) – jeśli ją naruszył.
      • piwenko Re: BPH dołączył do wielkich drogich nieprzyjazny 23.12.05, 11:37
        Gość portalu: Leszek napisał(a):

>
        > Mam również kolejną poważną wątpliwość – czy wyświetlanie reklam po zalog
        > owaniu
        > jest zgodne z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną – skoro nie
        > wyraziłem zgody na przetwarzanie moich danych do celów marketingowych (ustawa
        > wyraźnie zabrania wysyłania reklam osobo nie wyrażającym na to zgody).
        > Zażądałem zaprzestania nękania mnie reklamami ale pisemnie odpowiedzieli, że
        > nie spełnią mojej prośby z braku możliwości technicznyh. Czy jakiś prawnik może
        >
        > mi podpowiedzieć do kogo się zwrócić aby bank poniósł konsekwencje z tytułu
        > naruszenia ustawy (jak najboleśniejsze) – jeśli ją naruszył.

złóż doniesienie do prokuratury o "podejrzeniu popełnienia przestępstwa"
        to nic nie kosztuje, nie musisz wynajmować adwokatów
        i wyslij kopie zawiadomienia do banku
      • Gość: Leszek Re: BPH dołączył do wielkich drogich nieprzyjazny IP: *.viknet.pl 23.12.05, 17:35
        > możliwości technicznyh.

Przepraszam za błędy ale moja klawiatura w przenośnym ma uszkodzony klawisz C i
        muszę często poprawiać tekst - niektórych braków nie zauważyłem. Teaz piszę z
        DOMowego (ale nie jestem pracownikiem banku:)
    • Gość: janosik Re: Gwiazdka z debetem IP: *.netday.pl / *.netday.pl 23.12.05, 10:43
      od pięciu lat jestem w mbanku i jestem bardzo zadowolony. założenie i
      prowadzenie konta 0 zł, przelewy do zus, us 0 zł, z bankomatów euronet 0 zł
      prowizji i jest ich dużo. normalny przelew 0,50 gr. mam kredyt mplan i co
      miesięc płacę mniej odsetek od kredytu bo moje wolne środki na koncie
      pomniejszają moje zadłużenie np. rata do spłaty 900 zł a ja płacę 720 zł. super
      rzecz. polecam mbank.
      • Gość: Jacek Re: Gwiazdka z debetem IP: 195.8.101.* 23.12.05, 11:19
        taką samą akcję zrobił p...Citibank gdzieś 3 lata temu , pisałem reklamacje do
        nich ale nic to nie dało , jak się uzbiera większa kwota wystąpię do sądu
        cywilnego . Moja umowa jest z 1998 roku jeszcze z Handlobankiem -i nic w niej
        nie ma o opłatach za gotowość (kredyt). Kasa leży na ulicy hahaha
      • librero Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 11:22
        no. tylko czasem jest tak, ze masz w BPH kredyt (przyznany zreszta na niezlych
        warunkach) i musisz trzymac w nim konto :( Choc to najgorsze konto, jakie
        mialam, gorze nawet niz w starym PKO BP.
      • Gość: analityk Re: Gwiazdka z debetem IP: 195.8.101.* 23.12.05, 11:29
        Ludzie jesteśmy niewolnikami dużych korporacji , które nas okradają
        TP SA, PKN Orlen i LOtos, PGNiG SA, PZU SA inne zagraniczne , banki
        Tuczą się na naszym lenistwie i lojalności!!!
        Koniec z tym
        • Gość: jacek Re: Gwiazdka z debetem IP: 217.153.142.* 23.12.05, 12:40
          PKN, ORLEN, PGNiG - jasne ! same zagraniczne korporacje koleś
          • Gość: jacek Re: Gwiazdka z debetem IP: 195.8.101.* 23.12.05, 13:56
            Pomysl zanim coś napiszesz PKN i Orlen to jedna firma
    • piwenko wystarczy zmienic bank... 23.12.05, 11:29
      To po co Ci ludzie tam tkwią ze swoja kasą ???
      wystarczy zmienic bank
      nie wszystkie biorą pieniądze za "gotowość do debetu"

a swoją drogą ciekaw jestem kiedy prostytutki na ulicy
      zaczną pobierać od przechodniów opłatę
      "za gotowośc do dania d....."
    • Gość: byly_klient Re: Gwiazdka z debetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 11:31
      Dawno juz pozegnalem sie z tym bankiem
    • piwenko opłata "za gotowośc do dania d....." 23.12.05, 11:42
    • Gość: Adam Re: Gwiazdka z debetem IP: *.cursor.pl 23.12.05, 11:50
      To ostatecznie mnie upewniło w likwidacji konta w BPH.
    • Gość: Michał Re: Gwiazdka z debetem IP: *.bph.pl 23.12.05, 11:51
      Opłata za debet nie jest naliczana
      • Gość: Michał Re: Gwiazdka z debetem IP: *.bph.pl 23.12.05, 12:00
        Opłata za debet nie jest naliczana, jeśli kwota przyznanego debetu nie
        przekracza 2500 zł na rachunku Srebrny Sezam, 5000 zł na rachunku Złoty Sezam i
        Sezam Inwestor, oraz 10.000 zł na rachunku Private Banking. W innym wypadku od
        nadwyżki jest pobierane 2% w skali roku, nie mniej jednak niż 75 zł. Zawsze
        więc można mieć debet do wysokości, która nie podlega opłacie. Myślę, że osoba,
        która ma przyznaną wyższą kwotę limitu w saldzie debetowym jest w stanie
        ponieść roczną opłatę, która wcale nie odbiega od polskich standardów.
        • elpooho Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 12:36
          No piekne, po prostu piekne i jakze genialne w swej prostocie. "W innym wypadku od
          nadwyżki jest pobierane 2% w skali roku, nie mniej jednak niż 75 zł." Jesli
          dobrze zrozumialem pana z BPH to np. jesli ktos w Srebrnym Sezamie ma limit 2600
          czyli "nadwyzke" 100zl to zamiast 2% od tej setki (czyli 2zl) pobiara mu 75
          (czyli dokladnie 37,5 raza wiecej)? Nie ma co, fajny bank :)
        • Gość: Gall Anonim IP - bph.pl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:51
          To wzruszajace Michalku, jak bronisz pracodawcy (sadzac po IP - bph.pl), ale zawsze wydawalo mi sie "ze to klient ma zawsze racje". Jako pracownik BPH napisz lepiej do kogo personalnie uderzac z pretensjami, BPH powinien byc zadowolony z tak konstruktywnej krytyki, czyz nie? Z gory dziekuje w imieniu klientow twojego banku.

Notabene, przypomina mi to historie z MediaMarktem mniej wiecej tydzien temu - tamtez jedynym ktory uwazal ze MM postepuje uczciwie byl (coz za zbieg okolicznosci...) pracownik MediaMarkt.
          • Gość: money pod poduszką Re: IP - bph.pl... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.05, 13:00
            He, he...nie dość, że pracownik bph to jeszcze klamliwa bestia, bo ja przy
            debecie 75zł też zostałam obciążona.
            OFICJALNIE ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO ZREZYGNOWANIA Z TEGO BANKU, chociaż jestem tam już
            od 6 lat....
            • Gość: Michał Re: IP - bph.pl... IP: *.bph.pl 23.12.05, 13:56
              Bank BPH starał się, aby wszyscy klienci otrzymali informacje o zmianie sposobu
              naliczania opłaty, jeśli informacja taka do kogoś nie dotarła, można zawsze
              reklamować taką opłatę.
        • erasms46 Uwaga, znów pracownik BPHu uprawia kryptoreklamę 23.12.05, 13:18
          > Myślę, że osoba,
          > która ma przyznaną wyższą kwotę limitu w saldzie debetowym jest w stanie
          > ponieść roczną opłatę, która wcale nie odbiega od polskich standardów.

Uwaga, znów pracownik BPHu uprawia kryptoreklamę nie podpisując się!
          • Gość: Leszek Re: Uwaga, znów pracownik BPHu uprawia kryptorekl IP: *.viknet.pl 23.12.05, 18:03
            > Myślę, że osoba,
            > która ma przyznaną wyższą kwotę limitu w saldzie debetowym jest w stanie
            > ponieść roczną opłatę, która wcale nie odbiega od polskich standardów.

:) Za standard to chyba uważasz molochy z PKO w nazwie. No to BPH - osiągnął
            swój cel. Zrównał standardy - są takie jak dla najgorszych i najbardziej
            znienawidzonych banków.
        • Gość: były BPH-owiec Re: Gwiazdka z debetem IP: *.radom.net 23.12.05, 13:33
          A co by się stało gdyby tak elektrownia, gazownia, telekomunikacja,
          spółdzielnia mieszkaniowa, provider internetowy, itp. itd. zmieniliby regulamin
          i zażądaliby w jednym miesiącu opłat z góry za cały przyszły rok ? A może tylko
          od zarządu banku i Banku BPH, skoro wg Nich takie metody są w porządku ?
          >Myślę,że osoba która pracuje w Banku BPH jest w stanie ponieść z góry na cały
          rok koszty wspomnianych wyżej opłat i to też nie będzie odbiegało od polskich
          standardów.
          Może odsetki od depozytów(lokat) Bank zacznie wypłacać z góry tj przy ich
          zakładaniu.
          • Gość: Michał Re: Gwiazdka z debetem IP: *.bph.pl 23.12.05, 14:01
            Tylko, że Bank BPH nie zmienił regulaminu, a jedynie załącznik do regulaminu (w
            postaci taryfy opłat i prowizji), który nie wymaga aneksowania. Klient
            otrzymuje jedynie informacje o zmianie taryfy opłat i prowizji z możliwością
            zerwania umowy, gdyby nowe warunki nie odpowiadały. Jeśli natomiast klient nie
            otrzymał takiej informacji, może opłatę reklamować. Myślę, że nie ma w tej
            praktyce nic zdrożnego.
            • Gość: 123 Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 15:43
              Ta, fajny bank. Zycze tobie kolego z BPH, zeby ci dresiarz wyrwal portfel z 500
              zl w srodku, to moze zalapiesz co wyrabiacie w tym smiesznym banku.
            • Gość: Leszek Nie ma w tym nic zdrożnego? IP: *.viknet.pl 23.12.05, 18:14
              Zdrożne to może być zachowanie prostytutki. Bank dał do zrozumienia, że ma w
              d... klientów. Sposób informowania był karygodny i wykazał, że bank NIE chciał,
              żeby klienci byli poinformowani (inny mój post). Pewnie mysleli, że jeśli się
              klient odwoła to dostanie zwrot - inne barany będą już natomiast ostrzyżone.

Kiedyś Ford zrezygnował z przesunięcia źle umieszczonego baku paliwa -
              oszczędził kilka dolarów na samochodzie. Bak pękał, a samochód eksplodował gdy
              samochód był uderzony z tyłu. Specjaliścu Forda obliczyli jednak, że taniej
              jest wypłacać odszkodowanie rodzinom spalonych w samochodach niż przyznać się
              do błędu i zaprosić klientów na poprawki za kilka dolarów. "Stety" dla klientów
              pracownik Forda to ujawnił (a było to na papierze) i sprawa się rypła. Dziś wy
              sobie policzyliście, że lepiej będzie zwieść klientów reklamami, a potem
              ostrzyc z nienacka, bo pewnie sprawa przejdzie "po ciuchu", a wy zarobicie. Nie
              sądziliście, że taką awanturę urządzimy, prawda?
              Pa pohybel nieprzyjaznym bankom!
    • Gość: idiota Re: Gwiazdka z debetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 11:57
      Nie można porównywać opłat pobieranych przez CITI BANK z jakimkolwiek
      innym bankiem . City zarabia krocie na idiotach , którzy mają jego
      karty płatnicze, gdzie oprocentowanie wynosi powyżej 40% . Dlatego stać
      go na to , żeby się pokazać gdzie indziej.
      • Gość: wid Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:08
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=33390456
    • Gość: prawnik Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:45
      Karygodne działania banku i jeszcze te wabiące reklamy i rozsyłanie po
      domach.Raiffeisen też zmienił regulamin kart kredytowych.Czy nie ma silnych na
      banki?A co wielki Balcerowicz i nadzór bankowy??????Kiedy wreszcie będzie
      normalnie?
      • Gość: Leszek A co Raiffeisen zmienił na niekorzyść ? IP: *.viknet.pl 23.12.05, 18:58
        > Raiffeisen też zmienił regulamin kart kredytowych.Czy nie ma silnych na
        > banki?

Nie zauważyłem nic złego - nie ma chyba podniesienia opłat. Jeśli przegapiłem
        to napisz szybko o co chodzi.
    • Gość: Maciek Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 12:54
      uff na szczescie pare dni temu zrezygnowalem z uslug tego banku, tragedia jesli
      chodzi o bankowosc internetową.
      • Gość: gosc Re: Gwiazdka z debetem IP: *.eti.pg.gda.pl 23.12.05, 13:10
        >> Kazda zmiana warunków umowy, w tym podniesienie oplat za uslugi, musi miec akceptacje klienta, chocby w postaci aneksu
        ?! chyba na marsie! mysle, ze sie nie pomyle piszac, iz *wszystkie* banki
        w umowach zawieraja klauzule o tym, ze zmiana w taryfie oplat i prowizji nie jest
        zmiana warunkow umowy? no chyba ze jest to tzw. klauzula niedozwolona, ale z tym
        to juz by trzeba bylo do federacji konsumentow czy urzedu ochrony tychze...
    • msuchon Re: Gwiazdka z debetem 23.12.05, 13:26
      Mam konto w BPH - Srebrny Sezam. W tej opcji do 2500 przyznanego debetu nie ma
      oplat z tym zwiazanych za wyjatkiem %.

Jednak niezadowolony jestem z innego powodu.

Bank ten jest przedsiebiorstwem. Jednak od dobych przedsiebiorcow rozni sie
      tym, ze nie traktuje swoich stalych klientow inaczej niz "ludzi z ulicy". Nooo
      chyba, ze masz 1 000 000 na koncie - ale w tu nie ma wyjatkowosci.

W zwiazku z tym mysle o przeniesieniu sie do innego banku - bo po co mam
      systematycznie co miesiac placic za obsluge konta, odsetki od ew. debetu, za
      karte i poczte itd. skoro w np. Mbanku bede placicl tylko odsetki i 0,50 zl za
      przelew a problemy przy uzyskaniu np. szybkiego kredytu beda takie same.
      Wyjdzie mi na to taniej a traktowany bede tak samo.
    • Gość: były klient Re: Gwiazdka z debetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:36
      Witam- też mnie wkurzyli - ale udałem się do szanowanej placówki BPH, złożyłem
      rezygnację z debetu - zmieniłem rachunek na srebny sezam (był złoty - wcisnęli
      mi go kiedyś jako rzekomo najbardziej oplacalny) , zrezygnowałem z karty dla
      żony (rzadko z niej korzysta) i prowizję (haracz) za debet mi oddali -
      powiedziałem że jeżeli nie oddadzą to spotkamy się w sądzie - REZYGNUJCIE Z
      TEGO BANKU - za rok będą na kolanach szukać klientów - a prawda jest taka że
      dwa razy trudniej jest odzyskać klienta niż zdobyć nowego powodzenia dla BPH
      na nowy rok życzę
    • Gość: bb Re: Gwiazdka z debetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:41
      a jescze niedawno robiliście szum z opłatami w poko bp,teraz bph wam pokaże
      ,czeka m na innych dobrodzieji ing bs itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka