Gość: imw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:21 dlaczego państwo zmusza mnie do "ubezpieczania" się w ZUSie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a1nd2 skandal 30.12.05, 17:44 kto podejmuje takie decyzje? dlaczego fala krytyki konczy sie na fali krytyki? ZUS to jedno z najwiekszych oszustw we wspolczesnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: skandal IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:18 Dlatego kolego że w demokratycznym kraju mechanizmem który eliminuje buców podejmujących takie decyzje - wprost lub pośrednio - są WYBORY. A n nas niestety ciemna masa daje się co 4 lata lub częściej rżnąć w tyłek aż piszczy a potem straszliwie narzeka na swój ciężki los (głupotę - czytaj) i wszędzie widzi złodziei.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Skandal! ROKITA RATUJ TUSK RATUJ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:40 Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 29.12.05, 21:37 Oblizujcie się, obecni i przyszli emeryci! Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek nic innego im nie pozostanie 30.12.05, 13:15 po wybudowaniu nowych biurowcow sie rozpocznie budowa nastepnych tez z jakims bardzo racjonalnym uzasadnieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:07 Czy taki ośrodek obliczeniowy nie mógłby powstac np w Lublinie aby tam zmniejszyc bezrobocie. Dlaczego wszystkie centralne inwestycje są lokalizowane w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 30.12.05, 12:54 bo koledzy, którzy tam znajdą pracę są większości przypadków z Warszawy. Było by im się trudno przeprowadzic do Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snyper Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:42 poza Warszawa jest juz duzo roznych wielkich pomnikow ZUSu. W koncu to trafiona inwestycja na umierajacych ludziach. Szkoda ze nie moge zalozyc swojego ZUSu :( Moglbym otworzyc sobie basen wewnatrz (dla pracownikow oczywiscie). A wszyscy naiwnie wierza ze dostana wielkie emerytury i tez sobie cos wybuduja ale czy starczy im zycia... ? albo my albo oni.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuka Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 18:54 Wybacz, ale wiekszosc dzialaczy (z przeszlosci i przyszlosci, z lewa i prawa) jest z prowincji, glownie ze Slaska. Czasami wydaje mi sie, ze z Warszawy jestem tylko ja... Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: Dlaczego nie poza Warszawą? 30.12.05, 15:30 bo żony centralnych urzędasów też muszą pracować w warszawce!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefa Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:28 aaa, to ty biznesłómen jesteś, a ja myślałam, że szeregowa biurwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kliklik Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 16:45 ciesz sie,ze ten zusowski burdel jest z dala od was.ktoregos dnia caly ten bajzel runie i byscie mieli tylko problemy z tumanami-urzedasami. Odpowiedz Link Zgłoś
zbawiony Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 29.12.05, 22:14 to bardzo proste, żyjemy w kraju socjalistycznym. Tylko idioci myślą że żyjemy w wolnym kraju. A polityka gospopdarcza naszego kraju ma tyle wspólnego z liberalizmem, co Gazeta Wyborcza z obiektywizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.netbooster.a1.net / 80.75.38.* 30.12.05, 09:11 tylko dwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:41 tylko dwa? za pieniądze zaoszczędzone w br. [brak waloryzacji] można by wybudować wiecej biurowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:21 A Ty obiektywne informacje znajdujesz zapewne w Trybunie albo TV Trwam. Podziwiam Cię, o Boski.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbawiony Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.chello.pl 01.01.06, 21:28 nie oczekuje obiektywizmu,ani po Gazecie Wyborczej, ani po Telwizji Trwam, ani po Trybunie, problem jest taki że Gazeta Wyborcza uchodzi za dziennik obiektywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fani ZUSu Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.pl / *.pronets.pl 29.12.05, 22:27 Należy przy tej okazji zbudować w Warszawie TRZECI wielki budynek ZUS na - wypoczynek dla urzędasów zus po cieżkiej pracy wyrzucania pieniędzy podatników- niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:00 w tym wątku widać to chamstwo jakie się panoszy w naszym kraju. "Ja ciężko pracuję i mnie się należy - natomiast pracownik ZUS-u to urzędas który może pracować w przysłowiowym chlewie." Ludzie palnijcie się w te ciemne puste łby nim coś napiszecie.Zapytajcie się ile wynoszą koszty zusu , a ile OFE . Porównajcie i dyskutujcie , a nie przeczytacie w gazecie wypociny jakiegoś pismaka i drzecie bezzasadnie gęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SyrITydon Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.ds14.agh.edu.pl / *.ds14.agh.edu.pl 30.12.05, 02:14 To może porównamy ile wynosiłaby różnica między wysokością emerytur: jednej z ZUS-u - drugiej z zaoszczędzonych na koncie bankowym pieniędzy. Co miesiąc odkładamy tyle samo. Różnica kilkaset procent, zgadnij na czyją korzyść :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imw jak państwo kradnie nasze pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 07:15 Kłamstwo emerytalne : www.wprost.pl/ar/?O=83879&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Krach ZUS nieunikniony. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:55 Ciekawe rzeczy piszą na cytowanym już wyżej: www.wprost.pl/ar/?O=83879&C=57 Stary porządek ZUSów w całej Europie wygląda raczej czarno. Z drugiej strony ciekawe, że zbiegnie się to praktycznie w czasie, kiedy kryzys paliwowy osiągnie szczyt (tzw . 'olipeak'). Oto fragment, szczególnie ostatnie dwa zdania dają do myślenia: " Korty tenisowe z przezroczystym dachem buduje oddział ZUS w Szczecinie na dachu swojego nowego budynku. Zdaniem władz ZUS, budowa zadaszonego kortu była konieczna, ponieważ deszcz mógł uniemożliwić urzędnikom oraz ich dzieciom grę na korcie koło Międzyzdrojów. W Zakopanem z budynku przy ul. Gimnazjalnej ZUS wyeksmitował przychodnię ginekologiczną, by urządzić tam luksusowy ośrodek wypoczynkowy dla swoich pracowników. Z kolei nowa siedziba ZUS w Kielcach ma kosztować aż 20 mln zł. W ZUS pracuje 50 tys. osób, niewiele mniej niż w urzędach skarbowych (66 tys.). O przerostach zatrudnienia w tej instytucji świadczą chociażby różnice w efektywności poszczególnych oddziałów. Na przykład w filii ZUS w Sosnowcu na każdego zatrudnionego pracownika przypada 241 emerytów i rencistów, podczas gdy w Gorzowie Wielkopolskim - tylko 109. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: Krach ZUS nieunikniony. IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:24 Szkoda tylko, że z obiektywnymi informacjami ma ten artykuł niewiele wspólnego.. Pisano go, dobierając dane do założonej z góry tezy. A akurat obok Wielkiej Brytanii mamy najlepszy system emerytalny w Europie. Jeśli ktoś uważa inaczej, proszę napisać dlaczego nie - fakty, dane, nie : wydaje mi się, że.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.L Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.pl / 213.77.105.* 30.12.05, 09:55 ZUS TO NIE JEST PROBLEM DNIA DZISIEJSZEGO, A TE DWA WIELKIE GMACHY NIE ZMIENIA DO WAS STOSUNKU DOLEWACIE TYLKO OLIWY DO OGNIA.NIE ZPOMINAJCIE JEDNAK ,żE TO ZA NASZE CIężKO ZAPRACOWANE PIENIąDZE PRACUJECIE W GODNYCH WARUNKACH,WYJAZDY SłUżBOWE ,TRZYNASTA PENSYJKA TO NIE ZNACZY żE ZAZDROSZCZę ,ALE JEST W TYM DUżO, Aż ZA DUżO PRZESADY.MAM ZNAJOMYCH W TEJ INSTYTUCJI WIEM COś NA TEN TEMAT WIEM, NIE SIEDZISZ PRZY SAMYM KORYCIE WIęC CO SIę TAK IRYTUJESZ, A TAK NA MARGINESIE NERWY SZKODZą ZDROWIU. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 30.12.05, 14:28 bo widzisz ... warszawę razem z ciężko pracującymi za marne pieniądze i żyjącymi w trudnych warunkach mieszkańcami tego cudownego miejsca nlezy wybić jak wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł ty zamknij morde urzędasie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:39 Zacznijmy od tego zasrany urzędasie, że zus jest nikomu do niczego nie potrzebny!!! Więc nie ma potrzeby stawiania nowych biurowców. Trzeba za to jak najszybciej zająć się likwidacją tego przybytku. Składki na emeryturę każdy sam sobie powinien odkładać i pomnażać, lub w funduszach wybranych przez siebie samego. Więc to ty niczego nie rozumiesz!!! Ta instytucja zus to zwykła piramida finansowa. A zgodnie z polskim prawem działanie piramid finansowych jest zakazane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: ty zamknij morde urzędasie!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 07:53 A co z ludżmi na emeryturach[pow. 65 roku]oni płacili też i co mają umierać z głodu??? Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 30.12.05, 15:35 problem w tym, że zus jest niepotrzebny!!!! wystarczą prywatne fundusze!!! a one na pewno nie zbudują biurowca w w-wie! a tym bardziej osrodka obliczeniowego. bo po prostu mozna taniej, choćby w Łodzi, a najlepiej w Suwałkach, Rzeszowie, Lublinie czy Przemyślu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. no ile? IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 18:46 > nim coś napiszecie.Zapytajcie się ile wynoszą koszty zusu , a ile OFE . no ile? a jaka jest skala działalności? (czyli de facto koszty per klient) a jaki zakres obowiązków obu instytucji? a jaki koszt pozyskania klienta? pewnie większy w ZUSie no nie? a jakie obowiązkowe obciązenia? (fundusze gwarancyjne, etc) może byś podał/podała te liczby, żebysmy mogli ocenic? i może jeszcze wytłumaczysz czemu centra obliczeniowe instytucji niepaństwowych są budowane tam gdzie jest taniej, a ZUSu tam gdzie najdrożej? > Ludzie palnijcie się w te ciemne puste łby wiesz, puknij się w ten ciemny łeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Jedna kwestia to potrzeba dodatkowego miejsca, 2ga IP: *.icpnet.pl 29.12.05, 23:34 to zasadność lokalizacji a 3cia to zasadność kosztów. nie chcę polemizować z potrzebą ale zasadnośc lokalizacji i wysokosc kosztów to kwestia argumentów. Swoją drogą to wydatki ZUs mnie porażają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retal ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!!!!!! IP: 213.17.208.* 30.12.05, 08:23 jedyne wyjście aby aby naprawić gospodarkę to likwidacja ZUS i przekazanie całości składek do OFE, które spokojnie poradziłyby sobie z obsługą rencistów i emerytów z zysków z inwestycji - i obracania naszymi pieniędzmi! ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!! nie ma innej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skladka Re: ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:21 ano nie ma, tylko szkoda że Ministerstwo Pracy i Polityki Socjalnej tego nie widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Re: ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!!!!!! IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:27 I dalszy ciąg reformy emerytalnej zakłada stopniową zmianę proporcji składki pomiędzy ZUS i OFE, docelowo być może generalnie obniżenie składek. Fundusz rentowy funkcjonuje dalej tak, jak przed reformą - niezależnie od zaostrzenia kryteriów przyznawania rent, trzeba go zreformować. Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 30.12.05, 09:16 Panie Ziobro, powinien Pan zainteresować się tym co się dzieje w ZUSie, to jawne bezpodstawne wydawawanie pieniędzy polskich obywateli, mieliście walczyć z korupcją i złodziejstwem, a więc tutaj macie szerokie pole do popisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 30.12.05, 11:39 najlepiej wydaje się cudze PIENIĄDZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesia Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: 213.155.175.* 30.12.05, 17:04 brakuje po złotówce dla pacjenta ale nie brakuje na super gmach dla zus ' Ciekawe jak się nie dać okradać przez wredny zus. Sądze żeby starczyło pieniędzy dla emerytów ,rencistów i pacjentów itp gdyby zmiejszyć ilość urzedasów w zusie a nie budówać nowych gmachów . Zus to państwo w państwie i potrzebuje gwałtownych reform anie budowli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:48 czyli nici z likwidacji tej mafii zusowskiej w najbliższym czasie. Ps. czy te patiafany myślą ze młode pokolenie da się w balona zrobić !? Lipiec biorę dziekankę i jadę znowu do Anglii. Tam już zadam sobie te pytanie czy wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny ZUS = ZŁODZIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:54 ZUS = ZŁODZIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bień Re: ZUS = ZŁODZIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:42 ZUS zawsze był rozrzutny inikt tego nie kontrolował, może wreszcie ktoś zajmie się tym!! sam system składek jest złodziejski - jest obowiązkowe OC dla posiadaczy samochodów, to może być obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne w firmach ubezpieczeniowych - każdy wykupuje takie na jakie go stać. składki emerytalne tak samo - od razu wpłacać do OFE. a kontrolować to też nie byłoby trudno gdyby była jedna stawka podatku: zarobiłeś tyle, podatku masz zapłacić tyle i od razu pokaż kwity że płaciłeś na ubezpieczenie zdrowotne i OFE. Urzędników więcej nie będzie trzeba a będzie dla nas taniej, prościej i pewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: ZUS = ZŁODZIEJ 30.12.05, 15:40 przede wszystkim ubezpieczenie nawet obowiązkowe nie powinno być podatkiem! może zarabiam dużo ale emeryturę chcę mieć małą! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej554 Re: ZUS = ZŁODZIEJ 30.12.05, 16:15 ZUS jest pozostałością pokomunistyczną. I jak najszybciej należy zlikwidować tego molocha pożerającego własny ogon! Ja również nie chcę płacić zusowskiej dziesięciny. Gdybym przez cały dotychczasowy okres pracy tą zabieraną mi kwote odkładal w OFE, lub obracał w akcjach i obligacjach, to teraz z pewnością miałbym już zapewniona bezpieczną emeryturę. I to niezłą. A tak, w przyszłości czeka mnie jałmużna od ciężko wypracowanych pieniędzy. Pieniędzy, które w ZUS- ie nijak nie procentują, nie pracują. Są stracone. Ale urzędasy muszą swoje wypasione tyłki grzać w wygodnym biurze. Reasumując: ZUS jest największym darmozjadem wysysającym środki na maszą przyszłość. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuspek Gdyby obcy czlowiek na ulicy zapytal czy moze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:22 wziac twoja forse na emeryture w przyszlosci, powiedzialbys by spadal. A zusowi, tam tez pracuja tacy OBCY i nie KONTROLOWANI przez nikogo ludzie dajesz!!! Dziwne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żychliniak Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:41 Dlaczego tylko dwa biurowce ? Ja myślę, że powino być ich więcej, np. dziesięć. Przecież mają się z czego rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo a składek do ofe nie przekazują IP: 195.205.44.* 30.12.05, 12:42 skandal, lekką rączką wydaja nie swoja kase - pole do popisu dla pisu - pogonić bande urzedasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werto ZUS Zlodzieje Ujda Sprawiedliwosci .... i Prawu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:45 tez, NIEWOLNICTWO Ciemniactwa i pienadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 30.12.05, 12:52 ...bo potrzebuje pieniadze na budowe swoich gmachów i wypłaty dla kolegów. Kiedy ma się władze to najlepiej zalegalizować haracz poprzez zalegalizowanie go. Ale uwaga nikt nie lubi konkurencji to haracz zalegalizowali tylko dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzx każde socjalistyczne państwo do tego zmusza!!! IP: 195.8.101.* 30.12.05, 13:01 :-((((( SOCJALIZM tfu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryper Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:15 bez tego istnienie socjalizmu w Polsce byłoby poważnie zagrożone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Ja chcę się wypisać z ZUS-u... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:21 ale nie można. Sp...m do Nowej Zelandii, bo tam to g...o zlikwidowali i każdy ma wolność wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: Ja chcę się wypisać z ZUS-u... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 13:28 LOL, poczytaj o N. Zelandii, zanim zaczniesz sie wypowiadac na forum. Pomieszanie kalwinizmu z mocno opiekunczym panstwem, ktore dusi wlasna gospodarke, tylko widoki sa naprawde piekne.... Odpowiedz Link Zgłoś
homosexualista2 Zapewne wnętrze całe w >>Marmurach<< 30.12.05, 13:25 Bo co sobie będą żałować Poolska to Bogaty Kraj. żeby sie udławili tym luksusem!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andromech Nie chcę płacić na ZUS 30.12.05, 13:30 Proszę uchwalić ustawę, która pozwoli na wybranie prywatnego ubezpieczyciela!!! Nie chcę płacić temu urzędowi, tak samo jak nie chcę płacić na Ubezpieczenie zdrowotne. !!!! Niech sobie wtedy budują jak chcą, ale nie za moje pieniądze. Mam ZUS w dupie bo i tak leczyć sie muszę prywatnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:55 > Mam ZUS w dupie bo i tak leczyć sie muszę prywatnie!!!!! Jestes krotkowzrocznym idiota. Ciekawe, gdzie sobie prywatnie zrobisz np. przeszczep nerki? Albo jak zostaniesz kaleka, to z czego bedziesz zyl? Ach... rozumiem, ty jestes z tych, ktorym nigdy nic sie nie stanie i w ogole to sa niesmiertelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrac Ukrasc S... Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.05, 13:58 Hmm... W USA ZUS-u raczej nie ma a nerek przeszczepia nieco wiecej niz u nas... Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.derbynet.pl 30.12.05, 16:18 prywatnie sobie wykupię ubezpieczenie u takiego ubezpieczyciela u jakiego będę chciała i na jakiego mnie będzie stać. A teraz płacąc haracz zwany składką na ubezpieczenie zdrowotne i tak nie zrobię sobie np. przeszczepu nerki, bo się w kolejce na tę nerkę nie doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peyton Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 19:21 Jak zostane kaleką to ZUS każe mi się przekwalifikować, bo na pewno jest jakiś zawód, który będę mogła jeszcze wykonywać :/ W końcu nie do wszystkiego potrzebnych jest 5 zmysłów czy 4 kończyny... A co do przeszczepu nerki - zagwarantujesz mi może, że jak opłacę składkę to dożyje najbliższego terminu operacjii ??? Chorować nie należy, dziś najlepiej od razu umrzeć - taniej i mniej boleśnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klemens Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 13:37 Nikt cie nie zmusza, zmien warunki umowy o prace, to nie bedziesz musial placic zusu w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peyton Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 19:24 No tak, a działalność gosp. przenieś na Grenlandię albo jakąć malutką wyspę na Pacyfiku i twoje kłopoty z ZUS znikną ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F.Y.M Zeby stare pindy miały pracę w której nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazownik1 Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: 213.17.170.* 30.12.05, 13:47 Ostatnio dostałem pismo z Otwartego Funduszu Emerytalnego z informacją, że za 2005 r nie wpłynęła z Zusu ani złotówka na moje konto. Po tym artykule wiem gdzie są moje pieniądze. Zaznaczam,że w firmie pracuję kilka lat, firma nie zmieniła nazwy ani adresu, regularnie przekazuje składki do ZUSu. Wlatach poprzednich ZUS przekazywał składki przynajmniej za kilka miesięcy, w tym roku ani złotówki. Dlaczego w tak Katolicki Kraju,państwowa instytucja mnie okrada i majestacie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.derbynet.pl 30.12.05, 16:20 Też dostałam takie pismo. Krew mnie zalewa jak pomyślę o zusie. Odpowiedz Link Zgłoś