Dodaj do ulubionych

Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 20:21
dlaczego państwo zmusza mnie do "ubezpieczania" się w ZUSie ?
Obserwuj wątek
    • lolovaxman ależ to 1/4 becikowego !!! chamstwo !!! 29.12.05, 20:27
      • a1nd2 skandal 30.12.05, 17:44

kto podejmuje takie decyzje? dlaczego fala krytyki konczy sie na fali krytyki?

ZUS to jedno z najwiekszych oszustw we wspolczesnej Polsce.
        • Gość: arfer Re: skandal IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:18
          Dlatego kolego że w demokratycznym kraju mechanizmem który eliminuje buców
          podejmujących takie decyzje - wprost lub pośrednio - są WYBORY. A n nas
          niestety ciemna masa daje się co 4 lata lub częściej rżnąć w tyłek aż piszczy a
          potem straszliwie narzeka na swój ciężki los (głupotę - czytaj) i wszędzie
          widzi złodziei..
      • Gość: PAKS Skandal! ROKITA RATUJ TUSK RATUJ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 19:40
    • zigzaur Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 29.12.05, 21:37
      Oblizujcie się, obecni i przyszli emeryci!
      • pndzelek nic innego im nie pozostanie 30.12.05, 13:15
        po wybudowaniu nowych biurowcow sie rozpocznie budowa nastepnych
        tez z jakims bardzo racjonalnym uzasadnieniem ;)
    • Gość: daniel Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:07
      Czy taki ośrodek obliczeniowy nie mógłby powstac np w Lublinie aby tam
      zmniejszyc bezrobocie. Dlaczego wszystkie centralne inwestycje są lokalizowane
      w Warszawie?
      • Gość: mariusz Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 30.12.05, 12:54
        bo koledzy, którzy tam znajdą pracę są większości przypadków z Warszawy. Było by
        im się trudno przeprowadzic do Lublina
        • Gość: snyper Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:42
          poza Warszawa jest juz duzo roznych wielkich pomnikow ZUSu. W koncu to trafiona
          inwestycja na umierajacych ludziach. Szkoda ze nie moge zalozyc swojego ZUSu :(
          Moglbym otworzyc sobie basen wewnatrz (dla pracownikow oczywiscie). A wszyscy
          naiwnie wierza ze dostana wielkie emerytury i tez sobie cos wybuduja ale czy
          starczy im zycia... ? albo my albo oni.. :)
        • Gość: Kuka Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 18:54
          Wybacz, ale wiekszosc dzialaczy (z przeszlosci i przyszlosci, z lewa i prawa)
          jest z prowincji, glownie ze Slaska.
          Czasami wydaje mi sie, ze z Warszawy jestem tylko ja...
      • hotrod404 Re: Dlaczego nie poza Warszawą? 30.12.05, 15:30
        bo żony centralnych urzędasów też muszą pracować w warszawce!!!!!!!!
        • Gość: stefa Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:28
          aaa, to ty biznesłómen jesteś, a ja myślałam, że szeregowa biurwa
      • Gość: kliklik Re: Dlaczego nie poza Warszawą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 16:45
        ciesz sie,ze ten zusowski burdel jest z dala od was.ktoregos dnia caly ten
        bajzel runie i byscie mieli tylko problemy z tumanami-urzedasami.
    • zbawiony Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 29.12.05, 22:14
      to bardzo proste, żyjemy w kraju socjalistycznym. Tylko idioci myślą że żyjemy w
      wolnym kraju. A polityka gospopdarcza naszego kraju ma tyle wspólnego z
      liberalizmem, co Gazeta Wyborcza z obiektywizmem.
      • Gość: rysiu Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.netbooster.a1.net / 80.75.38.* 30.12.05, 09:11
        tylko dwa
        • Gość: janek Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:41
          tylko dwa? za pieniądze zaoszczędzone w br. [brak waloryzacji] można by
          wybudować wiecej biurowców.
      • Gość: arfer Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:21
        A Ty obiektywne informacje znajdujesz zapewne w Trybunie albo TV Trwam.
        Podziwiam Cię, o Boski..
        • Gość: zbawiony Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.chello.pl 01.01.06, 21:28
          nie oczekuje obiektywizmu,ani po Gazecie Wyborczej, ani po Telwizji Trwam, ani
          po Trybunie, problem jest taki że Gazeta Wyborcza uchodzi za dziennik obiektywny.
    • Gość: fani ZUSu Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.pl / *.pronets.pl 29.12.05, 22:27
      Należy przy tej okazji zbudować w Warszawie TRZECI wielki budynek ZUS na -
      wypoczynek dla urzędasów zus po cieżkiej pracy wyrzucania pieniędzy podatników-
      niewolników.
      • Gość: tu Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:00
        w tym wątku widać to chamstwo jakie się panoszy w naszym kraju. "Ja ciężko
        pracuję i mnie się należy - natomiast pracownik ZUS-u to urzędas który może
        pracować w przysłowiowym chlewie." Ludzie palnijcie się w te ciemne puste łby
        nim coś napiszecie.Zapytajcie się ile wynoszą koszty zusu , a ile OFE .
        Porównajcie i dyskutujcie , a nie przeczytacie w gazecie wypociny jakiegoś
        pismaka i drzecie bezzasadnie gęby.
        • Gość: SyrITydon Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.ds14.agh.edu.pl / *.ds14.agh.edu.pl 30.12.05, 02:14
          To może porównamy ile wynosiłaby różnica między wysokością emerytur: jednej z ZUS-u - drugiej z zaoszczędzonych na koncie bankowym pieniędzy. Co miesiąc odkładamy tyle samo. Różnica kilkaset procent, zgadnij na czyją korzyść :)
          • Gość: imw jak państwo kradnie nasze pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 07:15
            Kłamstwo emerytalne : www.wprost.pl/ar/?O=83879&C=57
            • Gość: neo Krach ZUS nieunikniony. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:55
              Ciekawe rzeczy piszą na cytowanym już wyżej: www.wprost.pl/ar/?O=83879&C=57

Stary porządek ZUSów w całej Europie wygląda raczej czarno. Z drugiej strony
              ciekawe, że zbiegnie się to praktycznie w czasie, kiedy kryzys paliwowy osiągnie
              szczyt (tzw . 'olipeak').

Oto fragment, szczególnie ostatnie dwa zdania dają do myślenia:
              "
              Korty tenisowe z przezroczystym dachem buduje oddział ZUS w Szczecinie na dachu
              swojego nowego budynku. Zdaniem władz ZUS, budowa zadaszonego kortu była
              konieczna, ponieważ deszcz mógł uniemożliwić urzędnikom oraz ich dzieciom grę na
              korcie koło Międzyzdrojów. W Zakopanem z budynku przy ul. Gimnazjalnej ZUS
              wyeksmitował przychodnię ginekologiczną, by urządzić tam luksusowy ośrodek
              wypoczynkowy dla swoich pracowników. Z kolei nowa siedziba ZUS w Kielcach ma
              kosztować aż 20 mln zł. W ZUS pracuje 50 tys. osób, niewiele mniej niż w
              urzędach skarbowych (66 tys.). O przerostach zatrudnienia w tej instytucji
              świadczą chociażby różnice w efektywności poszczególnych oddziałów. Na przykład
              w filii ZUS w Sosnowcu na każdego zatrudnionego pracownika przypada 241 emerytów
              i rencistów, podczas gdy w Gorzowie Wielkopolskim - tylko 109.
              "
              • Gość: arfer Re: Krach ZUS nieunikniony. IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:24
                Szkoda tylko, że z obiektywnymi informacjami ma ten artykuł niewiele
                wspólnego.. Pisano go, dobierając dane do założonej z góry tezy. A akurat obok
                Wielkiej Brytanii mamy najlepszy system emerytalny w Europie.

Jeśli ktoś uważa inaczej, proszę napisać dlaczego nie - fakty, dane, nie :
                wydaje mi się, że..

• Gość: J.L Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.pl / 213.77.105.* 30.12.05, 09:55
          ZUS TO NIE JEST PROBLEM DNIA DZISIEJSZEGO, A TE DWA WIELKIE GMACHY NIE ZMIENIA
          DO WAS STOSUNKU DOLEWACIE TYLKO OLIWY DO OGNIA.NIE ZPOMINAJCIE JEDNAK ,żE TO ZA
          NASZE CIężKO ZAPRACOWANE PIENIąDZE PRACUJECIE W GODNYCH WARUNKACH,WYJAZDY
          SłUżBOWE ,TRZYNASTA PENSYJKA TO NIE ZNACZY żE ZAZDROSZCZę ,ALE JEST W TYM DUżO,
          Aż ZA DUżO PRZESADY.MAM ZNAJOMYCH W TEJ INSTYTUCJI WIEM COś NA TEN TEMAT WIEM,
          NIE SIEDZISZ PRZY SAMYM KORYCIE WIęC CO SIę TAK IRYTUJESZ, A TAK NA MARGINESIE
          NERWY SZKODZą ZDROWIU.
        • olias Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 30.12.05, 14:28
          bo widzisz ... warszawę razem z ciężko pracującymi za marne pieniądze i
          żyjącymi w trudnych warunkach mieszkańcami tego cudownego miejsca
          nlezy wybić jak wszy.
        • Gość: paweł ty zamknij morde urzędasie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:39
          Zacznijmy od tego zasrany urzędasie, że zus jest nikomu do niczego nie
          potrzebny!!! Więc nie ma potrzeby stawiania nowych biurowców. Trzeba za to jak
          najszybciej zająć się likwidacją tego przybytku. Składki na emeryturę każdy sam
          sobie powinien odkładać i pomnażać, lub w funduszach wybranych przez siebie
          samego. Więc to ty niczego nie rozumiesz!!! Ta instytucja zus to zwykła
          piramida finansowa. A zgodnie z polskim prawem działanie piramid finansowych
          jest zakazane!!!
          • Gość: Win Re: ty zamknij morde urzędasie!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 07:53
            A co z ludżmi na emeryturach[pow. 65 roku]oni płacili też i co mają umierać z
            głodu???
        • hotrod404 Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy 30.12.05, 15:35
          problem w tym, że zus jest niepotrzebny!!!! wystarczą prywatne fundusze!!! a
          one na pewno nie zbudują biurowca w w-wie! a tym bardziej osrodka
          obliczeniowego. bo po prostu mozna taniej, choćby w Łodzi, a najlepiej w
          Suwałkach, Rzeszowie, Lublinie czy Przemyślu!
        • Gość: j. no ile? IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 18:46
          > nim coś napiszecie.Zapytajcie się ile wynoszą koszty zusu , a ile OFE .

no ile?

a jaka jest skala działalności? (czyli de facto koszty per klient)
          a jaki zakres obowiązków obu instytucji?
          a jaki koszt pozyskania klienta? pewnie większy w ZUSie no nie?
          a jakie obowiązkowe obciązenia? (fundusze gwarancyjne, etc)

może byś podał/podała te liczby, żebysmy mogli ocenic?

i może jeszcze wytłumaczysz czemu centra obliczeniowe instytucji niepaństwowych są budowane tam gdzie jest taniej, a ZUSu tam gdzie najdrożej?

> Ludzie palnijcie się w te ciemne puste łby
          wiesz, puknij się w ten ciemny łeb...
    • Gość: jack Jedna kwestia to potrzeba dodatkowego miejsca, 2ga IP: *.icpnet.pl 29.12.05, 23:34
      to zasadność lokalizacji a 3cia to zasadność kosztów.
      nie chcę polemizować z potrzebą ale zasadnośc lokalizacji i wysokosc kosztów to
      kwestia argumentów.

Swoją drogą to wydatki ZUs mnie porażają.
    • Gość: Retal ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!!!!!! IP: 213.17.208.* 30.12.05, 08:23
      jedyne wyjście aby aby naprawić gospodarkę to likwidacja ZUS i przekazanie
      całości składek do OFE, które spokojnie poradziłyby sobie z obsługą rencistów i
      emerytów z zysków z inwestycji - i obracania naszymi pieniędzmi!
      ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!! nie ma innej opcji
      • Gość: skladka Re: ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:21
        ano nie ma, tylko szkoda że Ministerstwo Pracy i Polityki Socjalnej tego nie
        widzi...
      • Gość: arfer Re: ZLIKWIDOWAĆ ZUS !!!!!!! IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 31.12.05, 18:27
        I dalszy ciąg reformy emerytalnej zakłada stopniową zmianę proporcji składki
        pomiędzy ZUS i OFE, docelowo być może generalnie obniżenie składek. Fundusz
        rentowy funkcjonuje dalej tak, jak przed reformą - niezależnie od zaostrzenia
        kryteriów przyznawania rent, trzeba go zreformować. Zgadzam się.
    • Gość: Zbyszek Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.netx.waw.pl / *.waw.pl 30.12.05, 09:16
      Panie Ziobro, powinien Pan zainteresować się tym co się dzieje w ZUSie, to
      jawne bezpodstawne wydawawanie pieniędzy polskich obywateli, mieliście walczyć
      z korupcją i złodziejstwem, a więc tutaj macie szerokie pole do popisu.
    • Gość: andrzej Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 30.12.05, 11:39
      najlepiej wydaje się cudze PIENIĄDZE
      • Gość: tesia Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: 213.155.175.* 30.12.05, 17:04
        brakuje po złotówce dla pacjenta ale nie brakuje na super gmach dla zus '
        Ciekawe jak się nie dać okradać przez wredny zus. Sądze żeby starczyło
        pieniędzy dla emerytów ,rencistów i pacjentów itp gdyby zmiejszyć ilość
        urzedasów w zusie a nie budówać nowych gmachów . Zus to państwo w państwie i
        potrzebuje gwałtownych reform anie budowli
    • Gość: nadzieja Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:48
      czyli nici z likwidacji tej mafii zusowskiej w najbliższym czasie. Ps. czy te
      patiafany myślą ze młode pokolenie da się w balona zrobić !? Lipiec biorę
      dziekankę i jadę znowu do Anglii. Tam już zadam sobie te pytanie czy wracać.
    • Gość: Bezrobotny ZUS = ZŁODZIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:54
      ZUS = ZŁODZIEJ
      • Gość: bień Re: ZUS = ZŁODZIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:42
        ZUS zawsze był rozrzutny inikt tego nie kontrolował, może wreszcie ktoś zajmie
        się tym!!

sam system składek jest złodziejski - jest obowiązkowe OC dla posiadaczy
        samochodów, to może być obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne w firmach
        ubezpieczeniowych - każdy wykupuje takie na jakie go stać.
        składki emerytalne tak samo - od razu wpłacać do OFE. a kontrolować to też nie
        byłoby trudno gdyby była jedna stawka podatku: zarobiłeś tyle, podatku masz
        zapłacić tyle i od razu pokaż kwity że płaciłeś na ubezpieczenie zdrowotne i
        OFE. Urzędników więcej nie będzie trzeba a będzie dla nas taniej, prościej i
        pewniej.
        • hotrod404 Re: ZUS = ZŁODZIEJ 30.12.05, 15:40
          przede wszystkim ubezpieczenie nawet obowiązkowe nie powinno być podatkiem!
          może zarabiam dużo ale emeryturę chcę mieć małą!
        • andrzej554 Re: ZUS = ZŁODZIEJ 30.12.05, 16:15
          ZUS jest pozostałością pokomunistyczną. I jak najszybciej należy zlikwidować
          tego molocha pożerającego własny ogon! Ja również nie chcę płacić zusowskiej
          dziesięciny. Gdybym przez cały dotychczasowy okres pracy tą zabieraną mi kwote
          odkładal w OFE, lub obracał w akcjach i obligacjach, to teraz z pewnością
          miałbym już zapewniona bezpieczną emeryturę. I to niezłą. A tak, w przyszłości
          czeka mnie jałmużna od ciężko wypracowanych pieniędzy. Pieniędzy, które w ZUS-
          ie nijak nie procentują, nie pracują. Są stracone. Ale urzędasy muszą swoje
          wypasione tyłki grzać w wygodnym biurze. Reasumując: ZUS jest największym
          darmozjadem wysysającym środki na maszą przyszłość.
          SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: zuspek Gdyby obcy czlowiek na ulicy zapytal czy moze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:22
            wziac twoja forse na emeryture w przyszlosci, powiedzialbys by spadal. A zusowi,
            tam tez pracuja tacy OBCY i nie KONTROLOWANI przez nikogo ludzie dajesz!!! Dziwne???
    • Gość: Żychliniak Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:41
      Dlaczego tylko dwa biurowce ? Ja myślę, że powino być ich więcej, np. dziesięć.
      Przecież mają się z czego rządzić.
    • Gość: olo a składek do ofe nie przekazują IP: 195.205.44.* 30.12.05, 12:42
      skandal, lekką rączką wydaja nie swoja kase - pole do popisu dla pisu - pogonić
      bande urzedasów
    • Gość: werto ZUS Zlodzieje Ujda Sprawiedliwosci .... i Prawu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 12:45
      tez, NIEWOLNICTWO Ciemniactwa i pienadza
    • soulworm twin towers... 30.12.05, 12:51

• Gość: Mariusz Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 30.12.05, 12:52
      ...bo potrzebuje pieniadze na budowe swoich gmachów i wypłaty dla kolegów. Kiedy
      ma się władze to najlepiej zalegalizować haracz poprzez zalegalizowanie go. Ale
      uwaga nikt nie lubi konkurencji to haracz zalegalizowali tylko dla siebie
    • Gość: zzx każde socjalistyczne państwo do tego zmusza!!! IP: 195.8.101.* 30.12.05, 13:01
      :-((((( SOCJALIZM tfu!!!!!!
    • Gość: tryper Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:15
      bez tego istnienie socjalizmu w Polsce byłoby poważnie zagrożone...
    • Gość: martini Ja chcę się wypisać z ZUS-u... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:21
      ale nie można. Sp...m do Nowej Zelandii, bo tam to g...o zlikwidowali i każdy ma
      wolność wyboru.
      • Gość: Baron Re: Ja chcę się wypisać z ZUS-u... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 13:28
        LOL, poczytaj o N. Zelandii, zanim zaczniesz sie wypowiadac na forum.

Pomieszanie kalwinizmu z mocno opiekunczym panstwem, ktore dusi wlasna
        gospodarke, tylko widoki sa naprawde piekne....
    • homosexualista2 Zapewne wnętrze całe w >>Marmurach<< 30.12.05, 13:25
      Bo co sobie będą żałować Poolska to Bogaty Kraj. żeby sie udławili tym
      luksusem!!!!!!!!!
    • andromech Nie chcę płacić na ZUS 30.12.05, 13:30
      Proszę uchwalić ustawę, która pozwoli na wybranie prywatnego ubezpieczyciela!!!
      Nie chcę płacić temu urzędowi, tak samo jak nie chcę płacić na Ubezpieczenie
      zdrowotne. !!!! Niech sobie wtedy budują jak chcą, ale nie za moje pieniądze.
      Mam ZUS w dupie bo i tak leczyć sie muszę prywatnie!!!!!
      • Gość: normalny Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:55
        > Mam ZUS w dupie bo i tak leczyć sie muszę prywatnie!!!!!

Jestes krotkowzrocznym idiota. Ciekawe, gdzie sobie prywatnie zrobisz np.
        przeszczep nerki? Albo jak zostaniesz kaleka, to z czego bedziesz zyl? Ach...
        rozumiem, ty jestes z tych, ktorym nigdy nic sie nie stanie i w ogole to sa
        niesmiertelni.
        • Gość: Zabrac Ukrasc S... Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.05, 13:58
          Hmm... W USA ZUS-u raczej nie ma a nerek przeszczepia nieco wiecej niz u nas...
          Ciekawe dlaczego?
        • Gość: ojej Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.derbynet.pl 30.12.05, 16:18
          prywatnie sobie wykupię ubezpieczenie u takiego ubezpieczyciela u jakiego będę
          chciała i na jakiego mnie będzie stać. A teraz płacąc haracz zwany składką na
          ubezpieczenie zdrowotne i tak nie zrobię sobie np. przeszczepu nerki, bo się w
          kolejce na tę nerkę nie doczekam.
        • Gość: peyton Re: Nie chcę płacić na ZUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 19:21
          Jak zostane kaleką to ZUS każe mi się przekwalifikować, bo na pewno jest jakiś zawód, który będę mogła jeszcze wykonywać :/ W końcu nie do wszystkiego potrzebnych jest 5 zmysłów czy 4 kończyny... A co do przeszczepu nerki - zagwarantujesz mi może, że jak opłacę składkę to dożyje najbliższego terminu operacjii ??? Chorować nie należy, dziś najlepiej od razu umrzeć - taniej i mniej boleśnie ...
    • Gość: klemens Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 13:37
      Nikt cie nie zmusza, zmien warunki umowy o prace, to nie bedziesz musial placic
      zusu w ogole.
      • Gość: Gal Naprawde? IP: 80.50.40.* 30.12.05, 15:11
        Jak? Objaw mi ta prawde.
      • Gość: peyton Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 19:24
        No tak, a działalność gosp. przenieś na Grenlandię albo jakąć malutką wyspę na Pacyfiku i twoje kłopoty z ZUS znikną ...
    • Gość: F.Y.M Zeby stare pindy miały pracę w której nic nie robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:41
    • Gość: gazownik1 Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: 213.17.170.* 30.12.05, 13:47
      Ostatnio dostałem pismo z Otwartego Funduszu Emerytalnego z informacją, że za
      2005 r nie wpłynęła z Zusu ani złotówka na moje konto. Po tym artykule wiem
      gdzie są moje pieniądze. Zaznaczam,że w firmie pracuję kilka lat, firma nie
      zmieniła nazwy ani adresu, regularnie przekazuje składki do ZUSu. Wlatach
      poprzednich ZUS przekazywał składki przynajmniej za kilka miesięcy, w tym roku
      ani złotówki. Dlaczego w tak Katolicki Kraju,państwowa instytucja mnie okrada i
      majestacie prawa?
      • Gość: ojej Re: Dwa nowe biurowce dla ZUS w stolicy IP: *.derbynet.pl 30.12.05, 16:20
        Też dostałam takie pismo. Krew mnie zalewa jak pomyślę o zusie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka