Dodaj do ulubionych

Co podrożeje w przyszłym roku

01.01.06, 21:30
Ktoś będzie musiał sfinansować górników, becikowe i całe go solidarne gó..ane
państwo Kaczyńskich.
Obserwuj wątek
    • katolik_polski1 JAK TO MOZNA INNY NAROD Z DOMU STRASZYC 01.01.06, 21:32
      Ale strasza ludzi ! Mogliby chociaz napisac
      "Od Nowego Roku ". Ale redaktorzy siedzacy
      w Tel Aviwie jeszcze polskiego dobrze nie
      posiedli.
      Ale postraszyc zawsze mozna :)))
      • Gość: dupki_forum_precz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 21:50
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • tarura Co podrożeje w nowym roku? ____ Wszystko !!! 02.01.06, 03:52
          Na tym polega kapitalizm, ze wszyscy placa nielicznym

Jak to mozna być takim idiotą i ....
          • kayakto drogie papierosy 02.01.06, 12:54
            no i dobrze!!!

szukasz dobrego specjalisty?
            Chirurgia Ogólna,
            warszawa

• Gość: kuWOJNIEdomowej a od czego TY jesteś zależna? IP: *.aster.pl 02.01.06, 22:41
              a niech Ci przy***dolą taką akcyzę, żeby Ciebie w kiszkach skręcało...
      • Gość: arsapudamas [...] IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.06, 03:06
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • romek76 Re: JAK TO MOZNA INNY NAROD Z DOMU STRASZYC 03.01.06, 00:05
        Ale strasza ludzi ! Mogliby chociaz napisac
        > "Od Nowego Roku ". Ale redaktorzy siedzacy
        > w Tel Aviwie jeszcze polskiego dobrze nie
        > posiedli.
        > Ale postraszyc zawsze mozna :)))
        Co za straszny stek bredni. Widzę,że nienawiść,głupota i elementarna niewiedza
        o zjawiskach socjospołecznych,politycznych jest w naszym kraju nie do wyrugania.
        Po prostu stereotypowy koszmar
    • kozaczek3 Co podrożeje w przyszłym roku,Odwaga myśli o 100% 02.01.06, 00:34
      Siedziałem we wszystkich celach naszego komisariatu.
      Mam nadzieję że są odnowione.
      Amen.
      • Gość: Rysia w pilotce Re: Co podrożeje w przyszłym roku,Odwaga myśli o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:02
        Niech bedzie pochylony.Pozdro......
      • Gość: Rysia w pilotce Re: Co podrożeje w przyszłym roku,Odwaga myśli o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:13
        Nie wszyscy wytrzezwieli po Nowym Roku ja napewno nie,dlaczego jest za darmo
        Nie Urbana Do przeczytania polecam. Tylko sie napic.
    • Gość: kr CENY JAK W UNI PŁACE JAK NA URALU!! IP: *.dhcp.mant.nc.charter.com 02.01.06, 02:24
      • Gość: robciu Re: CENY JAK W UNI PŁACE JAK NA URALU!! IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 02.01.06, 02:56
        ceny jak w USA zarobki jak na Ukrainie
        • Gość: Australijczyk Jaka mentalnosc taki kraj! IP: *.anu.edu.au 02.01.06, 03:14
          Ludzie, czy Wy nie rozumiecie, ze takimi komentarzami jak wiekszosc z Was pisze
          (czesto z bledami)kompromitujecie i Polske i siebie?! Wielu z Was zdaje sie
          jeszcze miec mentalnosc z czasow lat 60-tych. Z taka mentalnoscia, jaka ma
          bardzo wielu z Was (mam nadzieje, ze nie wiekszosc) zaden rzad w Polsce nie
          osiagnie sukcesu. Przez Was samych!

• Gość: prudens Re: Jaka mentalnosc taki kraj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 05:45
            > Ludzie, czy Wy nie rozumiecie, ze takimi komentarzami jak wiekszosc z Was
            pisze
            >
            > (czesto z bledami)kompromitujecie i Polske i siebie?! Wielu z Was zdaje sie
            > jeszcze miec mentalnosc z czasow lat 60-tych. Z taka mentalnoscia, jaka ma
            > bardzo wielu z Was (mam nadzieje, ze nie wiekszosc) zaden rzad w Polsce nie
            > osiagnie sukcesu. Przez Was samych!
            >

Gościu zaraz w tym kraju nie będzie sensu pracować, świadomość że utrzymuję
            rzeszę darmozjadów, którzy wywalczają sobie coraz większy socjal kosztem nie
            bogatych, ale zubożałej klasy średniej wywołuje apatie do życia i wszelkich
            poczynań twojego rządu.
          • Gość: Rysia w pilotce Re: Jaka mentalnosc taki kraj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:04
            Pocaloj sie w dupe.
          • Gość: Rysia w pilotce Re: Jaka mentalnosc taki kraj! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:09
            Nasza mentalnosc jest OK tylko kraj jest do dupy.
            • Gość: mbishop Re: Jaka mentalnosc taki kraj! IP: *.attu.pl 02.01.06, 14:45
              > Nasza mentalnosc jest OK tylko kraj jest do dupy.

Heh, co za bełkot...
              "My jezdemy w porzo, ino nas inni r..uchajo!"

Takimi wypowiedziami tylko potwierdzasz argumenty przeciwnika
          • rozowykot Re: Jaka mentalnosc taki kraj! 02.01.06, 16:49
            Ty nas Australijczyk nie pouczaj . Łatwo jest siedzieć daleko tyrać za inne
            pieniądze i pouczać. Kiedy 20 lat temu ciotka /już nie żyje / chciała ,żebym do
            tych kangurów pojechała , mowiłam ,że tu jest moja ojczyzna, ale teraz pewnie
            wśród kangurów czułabym się lepiej ,więc mnie nie pouczaj Australijczyku.
            A swoją drogą bawi mnie to. Oficjalne podwyżki w PRL pokazali niedawno i
            pijanych stoczniowców i górników krzyczących,że polski robotnik nie może
            chodzić głodny do pracy. Teraz dziecko polskiego robotnika chodzi głodne do
            szkoły,jemu nie starcz na czynsz i obiad ale na ulicę nie wyjdzie ,bo ma
            DEMOKRACJĘ i jeszcze będzie mówił ,że to czerwonych wina te podwyżki. Jak nic
            to przez Millera i Kwaśniewskiego do Unii weszliśmy, A problemy ostatnich 20
            lat to wina Gierka i Gomulki . Oj spokoju trochę ,gdy na rozum za późno. I
            jeszcze jeden z drugim uciekinier będzie mnie tu pouczał.
          • foxtrot3 Re: Jaka mentalnosc taki kraj! 02.01.06, 18:32
            Polske to kompromituje wladza i reszta politykow ,a nie normalni, zwykli ludzie,wroc ,pozyj w tym "normalnym" kraju to i ty zwariujesz hehre :P
        • Gość: stinger47 aspiracje jak...... IP: 81.219.229.* 02.01.06, 11:40
          aspiracje i wymagania jak w usa a pracowitość jak w polsce
    • Gość: Vera Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: 209.89.159.* 02.01.06, 04:30
      A czy UE zadba o nasze niskie zarobki,czy tylko bedzie windowac ceny?
      • Gość: hefajstos Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.sdb.lublin.pl 02.01.06, 08:17
        jesteś idiotą czy o drogę pytasz? Co ma UE do naszych zarobków??? O swoje
        zarobki zapytaj moherowego prezydenta.
        • Gość: robert Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 02.01.06, 18:36
          Stary-skoro UE ma "coś " do naszych cen i akcyz to niech w takim razie nażuci
          polskim pracodawcom minimalne uposażenia dla pracownika na poziomie UE a nie na
          poziomie 850PLN brutto bo to jest około 170 Euro netto czyli totalna komedia
          albo tragikomedia raczej....
    • Gość: Hefajstos Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.sdb.lublin.pl 02.01.06, 04:57
      A co? Myśleliście, że zaraz wszystko potanieje? Moherowy prezydent to i
      moherowe ceny. Frazesami zupy nie ugotujesz, a własnym gazem możesz tylko
      mieszkanie zasmrodzić, a nie ogrzać.
      • Gość: Gniewny Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 07:06
        I bardzo dobrze że wszystko drożeje niech MOHEROWY elektorat, który w większości
        ma marne emerytury lub renty zobaczy prawdziwe oblicze IV RP!!!!!
    • Gość: Jim O 10% ceny z powodu wejścia do Unii ? IP: *.torun.mm.pl 02.01.06, 07:41
      A co z płacami? o 1,2% (teoretycznie)
    • Gość: duralex wasalizacja naszego kraju wobec tzw. UE daje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 08:54
      kolejne pomyślne wyniki. Tylko tak dalej!
    • 2kotunia1 Re: Co podrożeje w przyszłym roku 02.01.06, 09:04
      A kiedy ta k...a Unia nakaże naszym pajacom dac mi podwyżkę emerytury
      przystającej do ich?
    • carlitos35 Smutne: jadam wołowinę (z cielęciną...) ! 02.01.06, 09:52

• Gość: kapytalysta Jestem kapitalistą i ateistą z krwi i kości i mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:22
      te podwyżki nie ruszają . W niektórych przypadkach nawet zwiększają moje dochody . Będą cierpieć tylko biedni ludzie . Na początku bałem się rządów PiSu ,ale teraz widzę ,że będzie mi się żyło całkiem nieźle ,może nawet lepiej niż kiedykolwiek w tym kraju . Dziwię się tylko ,że PiS oszukał swój biedny elektorat ,który nabrał się na slogan "prawo i sprawiedliwość" . Bo kto łączy się z Lepperem w koalicję jak ten i jego świta mają na koncie sprawy w sądzie ? Ludzie Leppera mają ogromne majątki jak np. ten z Hummerem za 1 mln zł . Może to i plus ,bo nie będą kradli ,ale z drugiej strony apetyt rośnie w miarę jedzenia . Ja w każdym bądź razie się cieszę . Znajdziecie w mojej wypowiedzi mnóstwo błędów ,ale udało mi się dorobić na pierwszej fali kapitalizmu w Polsce ,a wtedy nie miałem skończonej żadnej pożądnej szkoły . Korzystałem z własnego sprytu i możliwości . Terz jestem bogaty i mogę mieszkać gdzie chce i robić co chcę ,a moi pracownicy ? No cóż będą mięli małe pensje ,bo są za duże obciążenia ze strony państwa . Narazie zarabiają średnio 3000 zł ,gdyby nie państwo zarabialiby 6000 zł . Powiecie ,że mogę zrezygnować z moich luksusów ,ale to ja zbudowałem tę firmę i to ja ponoszę największe ryzyko ,a poza tym chce ,żeby moja 4 dzieci miała to o czym ja mogłem tylko pomarzyć w dzieciństwie .
      • tango9 Re: Jestem kapitalistą i ateistą z krwi i kości i 02.01.06, 11:21
        Mnie też dobrze się powodzi, bo jestem kapitalistą. Chociaż musiałem dużo
        napracować się, by do tego dojść. Tylko co mam zrobić z nadwyżką pieniędzy.
        Przecież chyba nie dam na telewizję TRWAM i Radio Maryja?
        • Gość: stinger47 mozesz dac mi!!! IP: 81.219.229.* 02.01.06, 11:44
      • Gość: stinger47 ale burak!! IP: 81.219.229.* 02.01.06, 11:46
        masz juz hummera? typowo buraczane auto
        • Gość: kapytalysta Burak ale z kasą i możesz mi skoczyć malućki .n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 12:49
      • lavojtek Re: Jestem kapitalistą i ateistą z krwi i kości i 02.01.06, 13:10
        Gość portalu: kapytalysta napisał(a):

"Narazie zarabiają średnio 3000 zł ,gdyby nie państwo zarabialiby 6000 zł ."

Zwracam uwage na srednio! Kierownik zarabia 2000 zl, zwykli pracownicy po 600
        ale srednio jest 3000! Dobrobyt panie dzieju! Dobrobyt ze ho ho!
      • Gość: FreakyMisfit Re: Jestem kapitalistą i ateistą z krwi i kości i IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.01.06, 14:01
        "Srednio" to ja i moj pies mamy po 3 nogi...
      • Gość: Apso Pieprzniesz na serducho ani sie nie obejrzysz :-)) IP: *.umcs.lublin.pl 02.01.06, 15:46
      • Gość: cipek Re: Jestem kapitalistą i ateistą z krwi i kości i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:59
        Chłopie, tych wrzodów na mózgu nikt Ci nie zdrapie!
        Mówisz, że jesteś bogaty??
        I cóż z tego masz? Upiorne sny o własnej wielkości..
        Godnyś pożałowania...
        Dosiego Roku...
        Chociażby...
    • soulworm Wołowina i papierosy droższe w nowym roku 02.01.06, 10:50
      to akurat mnie cieszy. scierwo i syf moze sobie drozec w nieskonczownosc :D
      • Gość: rereqq Re: Wołowina i papierosy droższe w nowym roku IP: *.u.mcnet.pl 02.01.06, 13:27
        soulworm napisał:
        > to akurat mnie cieszy. scierwo i syf moze sobie drozec w nieskonczownosc :D
        nikt Ci nie każe jeść wołowiny a to, że np ja sobie palę w moim domu to też Cię
        nie powinno obchodzić.
    • stinger47 ale pewnie stanieja lokomotywy!!! 02.01.06, 10:55
    • Gość: presentation 1 WSZYSTKIE.............. IP: *.w86-193.abo.wanadoo.fr 02.01.06, 11:03
      podwyzki zgodnie z UE.Jest to bardzo zastanawiajace.Jakie szanse bedzie mial
      export polskich towarow po wyrownaniu cen?Przypuszczalnie zadne.Dlaczego UE nic
      nie mowi o zrownaniu zarobkow do poziomu panstw UE?
      • presentation1 Re: WSZYSTKIE.............. 02.01.06, 11:11
        Rzadzacym przytrafila sie niebywala gratka.Za wszystkie podwyzki odpowiada
        Unia.Niebywale.Rzadzic i nie umierac.Nie ponosi sie jakiejkolwiek
        odpowiedzialnosci.
    • Gość: edek co sie ukrywa przed konsumentem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.06, 11:23
      ceny zboza do gory, zlota do gory, to znak ze niedlugo nastapi wojna w Europie. Takie podwyzki jake beda w Polsce to jest pestka, gdy inflacja bedzie sie posuwac tak dalej, a wynosi juz 10%, te podwyzki przyjma postac nie groszy ale setek zlotych. Juz dzsiaj w kulisach twierdzis ie ze ceny gazu ibenzyny wzrosna dwukrotnie
    • tom1003 Re: Co podrożeje w przyszłym roku 02.01.06, 11:41
      skoro mowa o wołowinie, to warto poczytać o wieprzowinie. Polecam
      www.wszechpolacy.pl
      Rozdawanie we Francji zupy z wieprzowiną dla bezdomnych uznano za rasistowskie.
      w gazetce o tym się nie przeczyta.

Świąteczną akcję pomocy zorganizowała prawicowa organizacja Soulidarieta (w
      lokalnym dialekcie - Solidarność), której hasło brzmi: "Nasi przed innymi". Nie
      kryje ona, że chce pomóc "Francuzom i innym Europejczykom".
      Szefowa organizacji Dominique Lescure stwierdziła: "Nie widzę powodu, dla
      którego nie miałbym wkładać wieprzowiny, która zawsze odgrywała znaczną rolę w
      kuchni mojego kraju, do tradycyjnej zupy, którą rzeczywiście rozdzielamy między
      moimi rodakami i europejskimi bezdomnymi (...) Jesteśmy zmęczeni traktowaniem
      nas jak nazistów. Jeśli przyjdzie muzułmanin, obsłużę go, ale prawdziwymi
      biednymi dnia dzisiejszego są nasi ludzie" dodaje.
      Jak podaje Reuter, przed placówką zbiera się równie dużo protestujących co
      zainteresowanych darmową zupą. Władze Nicei uznały akcję za "dyskryminującą i
      prowokacyjną", lecz jak twierdzą, nie mogą nic zrobić, by ją powstrzymać. -
      Serwowanie wieprzowiny nie jest [na razie] przestępstwem - tłumaczył zastępca
      burmistrza Noel Ayraud.
      Przypomnijmy, że świnia jest uważana w judaizmie i islamie za "zwierzę nieczyste"
    • Gość: naukowczyk chcialbym by nasze pensje tez byly jak w EU IP: *.wl.sggw.waw.pl 02.01.06, 11:47
      - oczywisie, zartowalem....
      Solidarne rowne gowno dla wszystkich.
      n
    • Gość: Wortec Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.chello.pl 02.01.06, 11:51
      Potraię zrozumieć, że drożeje w Polsce wołowina, ale w żaden sposób nie mogę
      sobie wytłumaczyć dlaczego jakość tego mięsa jest znacznie gorsza niż u naszych
      północnych, południowych , czy też zachodnich sąsiadów. Nie będę też porównywał
      jakości naszej wołowiny dostępnej w rodzimych sklepach z tą sprzedawaną np. w
      U.S.A.
      I pewnie dlatego w Polsce ciągle będzie dominował kult taniej wieprzowej
      rąbanki, schabu czy salcesonów.
      • Gość: stinger47 powód jest prosty IP: 81.219.229.* 02.01.06, 12:15
        taki sam jak w przypadku kultu tanich samochodów ( w porównaniu do usa), tanich
        mieszkan, tanich dziwek, tanszej wody, tanszego chleba itd. Jestesmy biedniejsi
        od amerykanow to i taniej musimy zyc. proste
    • jerzy.kubiszewski Re: Co podrożeje w przyszłym roku 02.01.06, 12:29
      Zaczyna się proces inflacji, obietnice musza kosztować,
    • oceanszczescia Re: Co podrożeje w przyszłym roku 02.01.06, 14:36
      To artykuły nie dla ludzi. Zyjcie wegetariańsko i bądźcie szczęśliwi
    • dupaasi A może też jakaś podwyżka dla jaroszy? 02.01.06, 16:26
    • Gość: jerzy Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:44
      a dlaczego żyto wywieziono z kraju
    • Gość: coss Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:49
      wara od gornikow buroku
    • Gość: Xena Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.access.telenet.be 02.01.06, 18:38
      Wolowina - najzdrowsze mieso dlaczego Polacy nia gardza ?
      Niech podwyzsza ceny wieprzowiny i zmusza narod do wiekszego spozycia miesa
      wolowego.
      Poza tym co ? Rowneja ceny do zachodnich ? To niech pensje podwyzsza
      czterokrotnie i bedzie sprawiedliwie .
      • Gość: cipek Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:15
        Nasz skwaśniały, były Prezio pojechał do swoich pieniędzy, może warto dać mu
        propozycję nie do odrzucenia?...
        Jemu i Jego kumplom, co nasze pieniążki powpłacali na swoje numeryczne konta w
        rajach podatkowych?
        Nasz Wielki odpowiada za wyprowadzenie 130 mln dolców z podległej sobie
        instytucji, czyli każdemu z nas podprowadził po 3 zielone!
        A z czego dr Jasiu K. Fasolka chorobliwa niechcąco się wzbogacił?
        A Gudzowaty? A .. setki innych?
        Stali zapewne pod kościołami z kapeluszem?! To są ludzie, którzy skradli Wam
        pieniądze, korzystając ze stanowisk i układów.
        Proszę więc za wcześnie nie opluwać i nie przeszkadzać tym, którzy chcą nam
        pomóć!
    • Gość: zdenerwowana Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:05
      a kiedy nasze pensje, zasiłki, zapomogi, emerytury, renty itd będą zgodne ze
      wskaźnikami UE?. Ciągle tylko słyszymy o podwyżkach cen (i to już za PRLu ale
      wtedy to chociaz lokomotywy taniały) bo tego wymaga Unia a dlaczego nie musimy
      jej doganiać z płacami? Nic z tego nie rozumiem a społeczeństwo ciągle
      biednieje i biednieje. A pracujemy coraz więcej i bardzo wydajnie - nie
      oszukujmy się i nie dajmy nikomu się oszukiwać Polak pracuje wydajnie i dobrze
      i nie tylko na obczyźnie ale w Polsce!. Więc gdzie ta pensja!?
      Dlaczego nasze kolejne władze doprowadzają tylko do zubożenia nas? Gdzie ich
      ambicja?
      • opt Re: Co podrożeje w przyszłym roku 02.01.06, 19:17
        Wszystko co roku drożeje o kila procent,pensje brutto wzrosły w porównaniu z
        listopadem 2003 roku o prawie 10%,a renty i emerytury od trzech lat stoją w
        miejscu i w tym roku wzrosną może o 5%-TO JEST SOLIDARYZM W WYDANIU PiS.
        • Gość: niegalba Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.01.06, 21:52
          Uprzejmie proszę o napisanie co nie podrożeje,lub może akurat nie podrożeje
          najprawdopodobniej itp . ittd.
      • Gość: jan Re: Co podrożeje w przyszłym roku IP: *.w86-206.abo.wanadoo.fr 02.01.06, 22:12
        BO WMAWIAJA ROBOTNIKOM ZE SA NIEPRODUKTYWNI.A TO NAJWIEKSZE OSZUSTWO,GORSZE OD
        KOMUNIZMU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka