Dodaj do ulubionych

OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkanaś...

04.01.06, 21:00
No,a gdzie handlowcy,marynarze,lekarze,pielegniarki,lotnicy,rolnicy...Kazdy
chce isc na szybsza emeryturke,jak inni chca za to placic z podatkow
wszystkich.
Chore!Nawet swieci gornicy nie dostana wczesniejszych emerytur.Juz Trybunal o
to zadba...
Obserwuj wątek
    • Gość: Longislander Re: precz darmozjady! IP: *.dsl.invision.com 04.01.06, 21:56
      "Szarpajmy cialo (RP) na sztuki, niechaj nagie stercza kosci" - to z Dziadow.
      Ale czy tym dziadom p.Prezydent powie spieprzaj gdy przyjdzie podpisywac ustawe
      o przywilejach emerytalnych?
      • Gość: niedarmozjad Re: precz darmozjady! IP: *.freedom2surf.net 05.01.06, 14:18
        A z jakiego tytulu nauczycielom?
        NAUCZYCIEL - przeciez to najbardziej uprzywilejowany zawod w Polsce.
        1. obowiazkowe pensum 18 godzin tygodniowo - ja tez chcialbym tyle zamiast 35
        2. dwa miesiace bezproduktywnej laby (wakacje)
        3. dwa tygodnie ferii zimowych
        4. dwa tygodnie ferii swiatecznych
        5. dwa lata platnego urlopu na podreperowanie zdrowia
        6. prawo do choroby zawodowej z tytulu ktorej emerytowany nauczyciel otrzymuje
        oprocz emerytury 50% renty (czytaj 150% emerytury)
        • Gość: Stan-wit Re: precz darmozjady! IP: *.freedom2surf.net 05.01.06, 14:54
          NIE, NIE i NIE dla NAUCZYCIELI !!!!
          Malo tego, z jakiego tytulu ta kasta ma przywilej do choroby zawodowej?
          Wyklada takie 5-10 minu, reszte przepytuje lub kaze uczniom czytac podrecznik
          od - do.
          WYKLADOWCOM AKADEMICKIM, KTORZY NAPRAWDE COS SOBA REPREZENTUJA- TAK, tym z
          podstawowek, szkol srednich i innych posrednich - NIE< NIE<NIE !!!!
    • Gość: arfer Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.kg.net.pl / 80.51.233.* 05.01.06, 00:58
      I dlatego ten, kto może kombinuje z ZUS i podatkami, bo nikt nie chce być
      sponsorem darmozjadów.

Chyba, że wcześniejsze emerytury dla osób, które się na nie zdecydują będą
      obliczane standardowo - uzbierany przez te osoby kapitał emerytalny /
      przewidywaną dalszą długość życia. Wtedy - powodzenia. Nie tak, że Ci, którzy
      utrzymują 3/4 pozostałych pracują do 65 roku życia albo dłużej po to, by reszta
      sobie mogła za cudze pieniądze robić wakacje koło 50.

• Gość: Thea Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.pools.arcor-ip.net 05.01.06, 01:10
        Gość portalu: arfer napisał(a):
        > I dlatego ten, kto może kombinuje z ZUS i podatkami, bo nikt nie chce być
        > sponsorem darmozjadów.>
        > Chyba, że wcześniejsze emerytury dla osób, które się na nie zdecydują będą
        > obliczane standardowo - uzbierany przez te osoby kapitał emerytalny /
        > przewidywaną dalszą długość życia. Wtedy - powodzenia. Nie tak, że Ci, którzy
        > utrzymują 3/4 pozostałych pracują do 65 roku życia albo dłużej po to, by reszta>
        > sobie mogła za cudze pieniądze robić wakacje koło 50.
        Skoro myslisz ze sa darmozjadami i robia sabie wakacje na twoj koszt, daj im
        zatrudnienie. Wielu z nich pojdzie napewno chetnie do pracy, zeby miec sens
        zycia i wiecej pieniedzy. Na wiec na co czekasz skoro stac cie na takie cyniczne
        zarzuty.
        • Gość: rudi ridz Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.185.broadband3.iol.cz 05.01.06, 02:03
          Wielu z nich pojdzie napewno chetnie do pracy, zeby miec sens
          zycia i wiecej pieniedzy. CO ZA BZDURA !!!!
          Nikt nie mówi przecież aby odchodzili na wcześniejszą emeryturę !!!
          Przede wszystkim rekwalifikacja i praca społeczna za zasiłek + dodatkowe
          pieniądze a nie wcześniejsza emerytura !!! Już za 15 lat nie będzie na nią
          pieniędzy.OPZZ to chołota !!!
        • Gość: Adam Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.tvgawex.pl 05.01.06, 13:07
          biorą emerytury i dalej pracują np. wojsko, policja
        • Gość: S Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: 62.29.137.* 05.01.06, 15:17
          Nie my, ani nie panstwo jestesmy od dawania zatrudnienia, niech sami sobie
          znajda inna prace jak im sie ich praca nie podoba. Do spoleczenstwa musi
          dotrzec ze panstwo nie jest od tego zeby sie nim zajmowac (Moherowe berety tez
          powinny zdawac sobie z tego sprawe).
          DARMOZJADY, ladnie powiedziane - popieram
        • arfer Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan 05.01.06, 22:17
          Nie doczytałeś ze zrozumieniem. Jeśli ktoś odchodzi na emeryturę w wieku ok.50
          to znaczy, że owe 25-30 lat pracował.

Nie zmieniam zdania, że może sobie odchodzić na emeryturę, ale niech się ją
          wylicza tylko i wyłącznie ze zgromadzonego przez niego w ZUS i OFE kapitału
          emerytalnego. Nie ma mojej zgody na zdzieranie z części społeczeństwa
          (zazwyczaj tej gorzej sytuaowanej), by grupy nacisku mogły zafundować sobie
          wakacje koło 50. Wcześniejsze emerytury - sprawdź sobie ich średnią wysokość w
          ZUS. Powodzenia.
    • jt100 Nauczyciele i reszta 05.01.06, 02:33
      Matko, co za chołota. W czym praca nauczyciela jest trudniejsza od pracy
      kierowcy MPK w takim Krakowie. A znam paru kierowców, którzy mają znacznie
      lepsze wykształcenie od wielu nauczycieli.
      • Gość: vocationalteacher Do jt100 cierpiącego na biegunkę słowną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:01
        Właśnie się wybieram na emeryturę - bo tak mogę, bo tak mi się chce, bo tak
        muszę. A muszę dla tej samej przyczyny, na którą wskazywał dawno temu
        towarzysz W.I.Uljanow-Lenin. No i jeszcze dlatego, że na codzień mam do
        czynienia z takimi ogranicznikami jak ty (Ty rezerwuję dla ludzi, którymi nie
        gardzę) i ich bitymi, molestowanymi, zastraszonymi, głodzonymi, rozpijanymi
        dziećmi. Aha, i jadę ćwoku do 'Dublin fair city', gdzie będę powoził 'double-
        decker'a', no bo z czegoś trzeba żyć. Może cię kiedyś przejadę, tylko wpadnij
        po czerwcu :)
        • Gość: Finansujący tych.. Widaomo dlaczego nauczyciele tęsknią za PRLem IP: *.mcx.pl 05.01.06, 17:16
          Pasożyty. Nie dość, ze pracują 8,5 miesiąca w roku, 18 godzin tygodniowo, na
          lekcjach popijają kawkę i herbatę zadajac pracę uczniom to jeszcze im się
          zachciewa wcześniejszej emerytury. A niech idą, pd warunkiem, że będą dostawac
          tylko to, co zaoszczędzą w II i III filarze. Pieniądze z pierwszego (ZUS) po
          osiągnieciu 65 roku życia i już. Złodzieje naszych składek !!!
    • Gość: almark Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: 80.48.197.* 05.01.06, 08:14
      Prosze mi powiedzięć czy można zrezygnować z uczestniczstwa w OFE i przenieść
      składki do ZUS
      • Gość: S Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: 62.29.137.* 05.01.06, 15:19
        Najglupszy pomysl jaki slyszalem na tym forum. OFE przynajmniej inwestuje twoje
        pieniadze, a ZUS je przejada.
      • arfer Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan 05.01.06, 22:20
        Gratis skierowanie na badanie psychiatryczne.

Zdajesz sobie sprawę z różnic miedzy ZUS i OFE ? Chyba nie.

ZUS to czarna dziura. Jeśli umrzesz, Twój kapitał przepada jak kamień w wodę.
    • Gość: sollers TYLKO NIE NAUCZYCIELE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 08:14
      cZY NAUCZYCIELE PRACUJĄ W SZKODLIWYCH WARUNKACH. (TO DZIECI TEŻ POWINNY BRAĆ
      DODATEK ZA SZKODLIWE WARUNKI TYM BARDZIEJ, ŻE UCZĄ SIĘ W SZKOLE DŁUŻEJ NIŻ
      PRZEBYWAJA TAM NUCZYCIELE)
      TO BĘDZIE KOLEJNY DODATEK DLA TEJ KASTY LUDZI
    • Gość: unia Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 05.01.06, 08:22
      W tym państwie pieniędzy jest wbrud, tylko nie są tam gdzie powinny,miliardy
      przeciekaja przez nieudolnych urzędników,nieudolne prawo, nieudolnych sędziów i
      prokuratorów.dlaczego przestępcy nie maja odbieranych majątków,milionowych
      majątków,dlaczego posłowie,ministrowie i urzędnicy na wysokich stołkach
      bezkarnie okradaja państwo, dlaczego ich majątki bez ruszenia palcem sie
      pomnażaja?dlaczego zus nas okrada ,nie inwestując nasze pieniadze tylko buduja
      coraz większe i wypasione budowle?dlaczego nasze składki w zusie nie sa
      oprocentowane?Kto na to pozwala? Tylko respektowac prawo jak należy i pieniędzy
      jest ogrom,bo gdzie one idą skoro dostajemy i sami płacimy? Cos jest nie tak z
      tą polityka naszego państwa.
      • arfer Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan 05.01.06, 22:25
        Człowieku !!!

Koszty systemu emerytalnego to 1/3 budżetu rocznie !!! Kilkanaście razy więcej
        niż wydatki na naukę, wojsko czy administrację. TO nie parę groszy.

Demonizujecie wielkość zgromadzonych nielegalnie (zgadzam się, że takie
        zjawisko istnieje - ale i tak jest w każdym kraju, może w nieco mniejszej
        skali) majątków.

Nasze składeki w ZUS nie są oprocentowane, bo za ów procent zapłacimy MY,
        społeczeństwo. ZUS to dług państwa względem emerytów, spłacany przez pokolenie
        pracujące. De facto .

Polska jest biednym krajem, jednym z biedniejszych w UE, z katastrofalnie
        zapuszczoną infrastrukturą, ale i szansami na rozwój i w miarę uporządkowaną
        gospodarką, przed którą problem odkładanej immamentnie reformy wydatków
        publicznych. ALe - wciąż biednym.
    • Gość: sollers Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 08:23
      tylko nie nauczyciele (dzieciom też w takim razie ależy się szkodliwe za dłuższy
      czas przebywania codziennie w szkole. w tygodniu mają powyżej 20 godzin
    • Gość: HH Haha! Nauczyciele pracują w szkodliwych warunkach! IP: *.comarch.pl 05.01.06, 08:45
      Chyba umrę ze śmiechu - jeśli ich warunki są szkodliwe, to już nie znam chyba
      innego zawodu mniej szkodliwego.
      • Gość: sowa Re: Haha! Nauczyciele pracują w szkodliwych warun IP: *.tvgawex.pl 05.01.06, 13:04
        To chyba uczniowie uczą się w szkodliwych warunkach - wysłuchuja stale uwag
        typu:"nikt mi za to nie płaci; a co myslicie,ze ja nie mam nic lepszego do
        robienia, tylko wasze wypociny sprawdzać"
      • Gość: rozsadny-tak Re: Haha! Nauczyciele pracują w szkodliwych warun IP: *.freedom2surf.net 05.01.06, 14:49
        18 godzin pracy tygodniowo i wiecej niez kwartal wakcji w roku + platne dwa
        lata na tzw "podreperowanie zdrowia" to praca w szkodliwych warunkach ??!!!
        A te ich choroby zawodowe kupowane za pare groszy u laryngologow dajace
        mozliwosc przejscia w wieku 50 lat na 150% emerytury !!!!!
        OPZZ OPAMIETAJ SIE !!!!
        A powszechnie wiadomym jest ze na Wyzsze Szkoly Pedagogiczne ida studiowac
        najmniej zdolni,mlodzi nie nadajacy sie do innych studiow.
    • Gość: oggie NIE NIE NIE!!!! IP: *.spsk5.am.wroc.pl 05.01.06, 09:12
      nie nie nie nie!!!!! do jasnej!!! ja mam za to placic? nie zgadzam sie!!! do
      roboty a nie na emerytury! pasozytnictwo!
    • arahat1 a prostytutki??przeciez to to ze galaz gospodarki 05.01.06, 09:23
      i to dobrze prosperujacy w katolickim kraju.......
      • Gość: LLL Re: a prostytutki??przeciez to to ze galaz gospod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:20
        one nie płacą podatku i składek, wiec one nie
    • Gość: kryskow Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:24
      doskonaly pomysl! gdzie mogę zlożyć podpis pod tym projektem
      w dzisiejszym stanie prawnym mlodzi np. nauczyciele w wieku czterdziestu kilku
      lat albo pojda na emeryture w 2007 albo musza pracowac przy tablicy do 65 roku
      zycia.nie ma opcji posredniej
      a czy panstwo stac na to by wygonic mlodych ludzi na emeryture i placic im
      świadczenia tyle?
    • Gość: mw Do pracy nieroby!!! Wara od moich podatków !!!!!! IP: *.icpnet.pl 05.01.06, 09:42
      Może cały kraj niech pójdzie na emeryturę a kasę da "Radio Maryja" albo sam Bóg
      ześle z nieba. Do pracy !
    • Gość: bart Re: OPZZ TO DEBILE IP: 212.180.138.* 05.01.06, 09:51
      szkoda słów....
      • Gość: wojtek Re: OPZZ TO DEBILE IP: 217.153.224.* 05.01.06, 11:15
        emerytury dla wszystkich !
        wczesniejsze
        od 18 lat
        Ojciec rydzyk i kacza farma zapłacą
    • Gość: kasmamma Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:34
      No jasne, wszyscy wogóle przestańmy pracować. Może zostanie 100 osób które
      zostaną i będą nas wszystkich utrzymywać. Jakaś makabra. Zarabiam mało a
      podatki płacę w wysokości połowy netto...po to, żeby utzymywać leni!!!!
    • Gość: krzyhoo1 Przynajmniej ktoś mysli strategicznie w tej IVRP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:42
      czy mądrze, to dyskusyjne.
      • master_in_lunacy debilizm instytucjonalny 18 miliardów dla starców 05.01.06, 12:51
        a na dzieci 360 milionów i to była wielka afera, debilizm
        w tym kraju jak widać popłaca.
    • gniewek.113 Ja bym wszystkich wysłał na emeryturę. 05.01.06, 13:52
      Natychmiast po urodzeniu, noworodek powinien otrzymywać decyzję o przyznaniu
      emerytury. Dlaczego nie??
      W czym noworodek jest gorszy od górników i służb mundurowych? W niczym. Wszyscy
      są równie sprawni umysłowo i równie głośno wrzeszczą.
    • Gość: SYMPATYK3 Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:26
      LUDZIE NASTĘPNĄ GRUPĄ BĘĄ KOLEJARZE, PRZECIEŻ DO 1999 PRACOWALI I NADAL PRACUJĄ
      W SZKODLIWYCH WARUNKACH A O NICH CISZA. TO ZALEŻY KTO WYSTĘPUJĘ. W OPZZ PEWNIE
      TERAZ SAMI NAUCZYCIELE I ENERGETYCY. RESZTA CHOŁOTY SIĘ NIE LICZY?
    • Gość: leon997 Najlepiej niech wszystkim bezrobotnym dają emerytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:17
      Śmieszy mnie stwierdzenie, że z powodu braku szans na pracę osoby te powinny iść
      na wcześniejsze emerytury. W takim razie niech wszyscy bezrobotni dostaną
      emerytury bo oni też nie mają szansy na pracę ani za co sie utrzymać. Ja już 5
      lat jeżdzę do PUP i jakoś do dzisiaj nie mam pracy i kogo to obchodzi, że nie
      mam za co żyć.
    • lot121 Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan 05.01.06, 16:24
      to niech ten trybunał ( w takim razie małymi literami pisane) weźmie pod uwagę,
      że średnio (!) górnik dożywa 67 roku życia. Jeśli by przechodził na emeryturę
      po 65 roku życia, to obawiam się, że te 67 należało by zamienić na przynajmniej
      60 i ergo brak górniczych emerytów. I to byłoby sprawiedliwe?! NIESPRAWIEDLIWE.
      • arfer Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan 05.01.06, 22:29
        Człowieku !!!!!!!!!!

Nie pisze Ci w artykule o górnikach, ale niektórych innych zawodach, co do
        których ciężko powiedzieć, że są bardziej szkodliwe niż spora część innych, a
        OPZZ postuluje ich objęcie.

Każdy rozsądny człowiek zgadza się na inną formę, wcześniejszą emerytur dla
        zawodów, które faktycznie niszczą zdrowie - np. górników - ale na rozsądnych
        zasadach. Nie na koszt wszystkich, dowalając dowolne koszty i mając gdzieś
        resztę społeczeństwa.
    • Gość: szef.aaa Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:29
      ciekawe kto na te emerytury zarobi???a dlaczego tylko te profesje a nie inne?
      ja z takiego kraju uciekam
      • Gość: nieemerytka Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.freedom2surf.net 05.01.06, 16:40
        Odpuszcze gornikom,hutnikom, ale zeby nauczyciele ? !!!!!!
        Parllamencie, Prezydencie, Premierze - apel do Was -
        badzcie sprawiedliwi dla wszystkich a nie tylko dla grupy potrafiacej wyludzac
        dla siebie dodatkowe przywileje. Nauczyciele maja juz ich az nadto !!!!!
        Tylko za co????
        • bi_lucas Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan 05.01.06, 17:04
          NIE, NIE, NIE!!! NIE dla wszystkich grup spolecznych. NIE dla wczesniejszych
          emerytur dla gornikow, hutnikow, energetykow, stoczniowcow, nauczycieli,
          lekarzy, kolejarzy, transportowcow, policjantow! Wszyscy maja zapieorzac tak
          samo dlugo. Jak sie nie podoba to przechodzic z ZUS'u do OFE i wtedy moga isc na
          emeryture po roku pracy, jesli oczywiscie sobie uskladaja odpowiednia skladke.
          Pieprzone lenie! Dosc zycia na cudzy koszt! Do tego jeszcze wprowadzic przepis,
          ze kazdy zwiazkowiec traci jakiekolwiek prawa do emerytury, tak samo pracownicy
          z branz, ktore generuja straty i panstwo (my-podatnicy) musi rokrocznie do nich
          dokladac. Jak to dobrze sie rozdysponowuje cudza kase? Zawsze wygodniej jest
          patrzec komus do kieszeni. Jedyne wyjatki jakie moga byc to gornicy w wieku 55
          lat na emeryture, a policjanci i hutnicy w wieku 60. I tyle. A jak nie to
          sprywatyzowac wszystkie kopalnie, huty, szkoly, szpitale, zaklady energetyczne,
          stocznie, koleje i to bez obowiazku podpisywania przez inwestora umow socjalnych
          ze zwiazkami zawodowymi! Jak ktos ma prywatna firme to pracuje tak dlugo, jak mu
          sie podoba, a jesli szybciej konczy kariere pracownicza, to zyje z tego co
          predzej zarobil. I jakos nie protestuje i nie domaga sie wczesniejszej emerytury
          chociazby za to, ze musial sie uzerac z dziadkami i babciami (czytaj: praca w
          trudnych warunkach).
          • normalny_inaczej Re: OPZZ chce,budżet zapłaci 05.01.06, 17:22
            To sie nazywa "sprawiedliwosc spoleczna". Ty pracujesz, spoleczenstwo wydaje.

Dlaczego? Wyobraz sobie 4 osoby z ktorych kazda ma prawa wyborcze. Jedna osoba pracuje na wlasny rachunek, jedna w administracji panstwowej, jedna jest na emeryturze a ostatnia jest bezrobotna. Tylko osoba pracuja wytwarza "wartosc dodana" ale poniewaz wszystkie maja prawo glosu to stosunkiem 3:1 przeglosowuja ze to co zarobi przedsiebiorca podziela pomiedzy siebie. No i niech sie ten burzuj cieszy ze pozwola mu prowadzic dzialalnosc.

NI
            ===========
            www.bies.pl
            wiadomości bieżące
          • Gość: Emerytka Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: 217.153.164.* 05.01.06, 17:26
            Ojej, zapomniełeś o niektórych zawodach! Oczywiście, też nieszkodliwych - ma na
            mysli przetwórstwo owocowo- -warzywne. Nigdy nie było nazwane pracą uciążliwą,
            TOĆ TO PRACA CAŁKIEM LEKKA i w sam raz dla kobiet! Wystarczy miec dobre buty
            gumowe i fufajkę, zwłaszcza przy zamrażalniach, chlodniach, pracy na dworze
            itp, no i jeszcze nauszniki przy maszynach. No i należy pamiętać, że owoce i
            warzywa wymagaja natychmiastowego przerobu, więc praca w piątek, świątek i
            niedzielę, przy czym nadgodziny niepłatne, bo zakład zawsze biedny (zwłaszcza
            prywatny). A teraz temat darmozjadów: No to ja jestem też darmozjad! Chciałam
            pracować do końca przewidzianego dla kobiet wieku, jednak mój władca
            dyrektor "wyciepnął" mnie na siłę 5 lat wcześniej. Na dodatek chciał jeszcze
            wcześniej, bo mu się wiedza pomyliła, tak więc o mały włos zostałabym bez
            utrzymania. Wyjaśniam ponadto, że cały poprzedni okres przepracowałam bardzo
            uczciwie, bez urlopów bezpłatnych, macierzyńskich i jakich-tam jeszcze. Tak
            więc idąc na wcześniejszą emeryturę i tak miałam pełne 37 lat pracy. Mimo to
            chciałam pracować na części etatu - też mi nie pozwolono! Więc DROGO AUTORZE
            LISTU: Nie przezywaj innych od p... leni, przyjrzyj się sobie, licz się ze
            słowami, otwórz oczy na rzeczywistość. Nie obrażaj MNIE!- bo i tak się nie
            powieszę ze strachu przed Tobą! Ciekawa jestem, jaki będziesz jako dziadek i
            kto będzie się z Toba użerać. Już teraz mu współczuję!
    • gregsmile1 Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan 05.01.06, 17:10
      ciekawe skąd te 18 mld będzie :)
    • Gość: tajniak Re: OPZZ czy to służby specjalne kto wie ? IP: *.cable.satra.pl 05.01.06, 18:46
    • Gość: Kasia Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:17
      To jest bardzo dobry pomysł!!!!!!!!!!!! Jak można to proszę podajcie gdzie
      można składać podpisy pod tą propozycją ustawy.
      • Gość: stasia Re: OPZZ chce żeby budżet państwa zapłacił kilkan IP: *.freedom2surf.net 05.01.06, 20:30
        Kasiu, pewnie jestes nauczycielka, juz sie zmeczylas popijaniem kawki w szkole?
    • Gość: Janek Jasne, niech rozpieprzą to państwo całkiem........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka