Dodaj do ulubionych

PiS robi porządki w ARiMR

• tees1 stalinowska czystka czy sabotaz? 20.01.06, 11:59
      Wszystkich na bruk od zaraz - co za bezmyslnosc. A potem nie zdaza z robota, bo
      nie bedzie ludzi za nia odpowiedzialnych. W 2006 r. mijaja rozne wazne terminy
      na wykorzystanie srodkow unijnych, a pani prezes wlasnie wtedy dezorganizuje
      prace biur. Glupota czy sabotaz?
    • Gość: karmi Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.01.06, 12:01
      Wypierdzieleni całego szefostwa to raczej nie porządki a polityczny przeciąg.
      Powinni zacząć od znalezienia odpowiednich kandydatów na te stanowiska. A tak
      zafundują tam bajzel na czas nieokreślnony.
    • Gość: PYS Wreszczcie!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.06, 12:15
      • Gość: janek kored Re: Wreszczcie przegonia czerwona zaraze!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.01.06, 20:44
    • Gość: bezrobotna Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:08
      w końcu stało sie to na co wszyscy czekali! teraz czas na kierowników!
      pracowałam na sezonie mam odpowiednie wyższe wykształcenie tylko nie
      znajomości. zostali ludzie po średniej szkole i ze znajomościami. a ty
      człowieku ciesz się, że pracowałeś pięć miesięcy i cicho siedź!
      • Gość: x Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.srem.org / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:41
        Więc wolisz siedzieć i jęczęć, że Cię państwowa posadka ominęła zamiast szukać
        pracy w prywatnej firmie?
      • Gość: prawda Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:47
        przyszedłem do ARIMR złożyć papiery kiedy był nabór, tam panienki siedzące w
        sekretariacie zaczęły na to hichotać i patrzyły na mnie jak na ufoludka, po
        prostu zrozumiałem, że sytuacja dla nich była komiczna, bo szans na pracę bez
        znajomości tam po prostu nie było! Miałem podwójne studia: politologię i
        administrację publiczną (prace magisterskie z rolnictwa w UE i postępowania
        administracyjnego)oraz 5-letnie technikum rolnicze, mieszkam na wsi i pracuję w
        gospodarstwie rodziców, więc miałem też doświadczenie... potem prasa doniosła,
        że dostali się tam ludzie po teatrologii, muzycy, stomatolodzy... oczywiście z
        rekomendacji tej czerwonej bandy z PSL i SLD
        porządki są tam niezbędne, a ja mam przy tym trochę satysfakcji...
        • tees1 jakbys sie tam dostal to 23.01.06, 09:44
          Gość portalu: prawda napisał(a):

> Miałem podwójne studia: politologię i
          > administrację publiczną (prace magisterskie z rolnictwa w UE i postępowania
          > administracyjnego)oraz 5-letnie technikum rolnicze, mieszkam na wsi i pracuję
          > potem prasa doniosła,
          > że dostali się tam ludzie po teatrologii, muzycy, stomatolodzy...

jakbys sie tam dostal to by pisano ze jestes po politologii, wiec pewnie
          pracujesz tam po znajomosciach partyjnych
      • Gość: gość Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:51
        Prawda jest że pracownicy sezonowi to czarnuchy wykonujacy najgorsze prace
        (zatrudniani sa na 6 miesiecy), bylam na sezonie i widziałam. Oklamywanie,
        donosicielstwo i podkladanie nog jest na porzadku dziennym. Byla taka jedna,
        ktora powtarzala w kołko, że jej nie zależy, ze ma juz załatwiona prace gdzie
        indziej itd. i co? i nagle przyszła z umowa w reku o czym nie wiedzial nawet
        kierownik Biura!!! i zrobił duze oczy.
        Jeżeli chodzi o dyrektorów ( czyli szefów w Oddziałach Regionalnych)to jest
        faktem ze to ignoranci i powszechny wśród nich jest brak kompetencji.
        Kierownicy (szefowie w biurach Powiatowych) orientuja sie we wszystkich tematach
        pobieznie - i uwazam ze jest to OK, ale pracownicy to dobiero jest burdel. W
        Biurze pracuje tylko połowa z nich to Ci kompetentni, wykształceni i pracowici,
        a druga połowa to ludzie z klucza partyjnego lub układów (przewaznie powyzej
        40-50lat) nie kompetentni, bez podstaw obsługi komputera, całe życie przechodza
        dzięki partii. Nic nie robia bo nic nie umią tylko biora wypłate (wraz z
        dodatkiem za wysługe lat +25% średnio jest to 3500brutto) a prace za nich
        wykonuja starzyści z Urzedu Pracy (których i tak arimr nie zatrudni.)
        Jezeli PIS chce sie brac za naprawę państwa to niech zacznie od nieudaczników w
        Biurach powiatowych, wystarczy odpiąc myszke i klawiature od komputera i te 50%
        ludzi nie bedzie potrafilo tego złozyc do kupy, a przeciez agencja opiera sie na
        pracy przy komputerze!!!

Byla stazystka (12 miesiecy w arimr)
        i pracownica sezonowa 6miesiecy
        i od marca 2006 ponownie czeka mnie sezon 6 miesieczny z ludzmi z ktorymi pojde
        na piwo i ludzmi za których odwalam robote.
        To dwa swiaty w jednym.
        wyksztalcony i oblatany młody człowiek i śmierdzacy burak z pola z poparcia
        partii!!!
        WSTYD
        • Gość: grządka Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.csk.pl 20.01.06, 14:24
          Hej. też byłam jako sezonowy w ARiMR 2 razy i też czeka mnie w tym roku 3 raz, i
          nie wiem czy warto. W sumie praca fajna, ale te układy i układziki....
        • Gość: Agencik_ Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.snr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 22:03
          W kazdej pracy panstwowej rzadza uklady i znajomosci. Ludzie narzekaja ze dzis
          nie bierze sie pod uwage kompetentnych ludzi tylko ludzi z klucza partyjengo. I
          narzekaja ze sa tacy w ARIMR ktorzy nie potrafia slowa napisac na komputerze.
          Niech te osoby tez zapisza sie do partii i beda partyjniakami i wszystko im
          latwo bedzie w zyciu szlo. Ludzie w czym macie problem.? Ja zatrudniajac sie w
          ARiMR myslalem ze bede jako bezpartyjny. Po miesiacu juz wiedzialem ze
          bezpartyjny byc nie moge. Albo na lewo albo na prawo (czytaj: na zielona
          trawke). Przy klepaniu wnioskow nie trzeba miec zadnej wiedzy bo to praca
          typowo mechaniczna. Przepisywanie z kartki do komputera. Taka prace mogliby
          wykonywac gimnazjalisci. Dlatego w ARiMR pracuja ludzi ktorzy sa muzykami,
          stomatologami, kierowcami itp... Po kiego..komu wyksztacenie wyzsze??
        • Gość: pracownica Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:23
          od ponad 2 lat pracuje w ARiMR,dostałam sie bez zadnych znajomości i
          awansowałam zBP do OR.poznałam prace pracowników sezonowych i wiem jak
          pracowali a raczej obijali sie. wiem ze specjalnie popełniali błedy ( na złośc
          nam parcownikom stałym oczywiści). zawisc ludzka nie zna granic. nie wiem gdzie
          pracowałaś ale w naszym województwie BP iOR pracują sami młodzi ludzie i każdy
          ma wyższe wykształcenie.Gratuluje jesli ktos ma 3500 brutto, ja parcuje za
          duuuzo mniejszą kase i ciesze sie z tego co mam.jest tendencja ze wieksza czesc
          stazystów dostaje zatrudnienie w OR bez znajomości.przemawia przez ciebie
          zazdrosc i zawisć ze inny pracuje a ty tylko byłaś sezonowa. miedzy nami zawsze
          była "cicha wojna".nasz dyrektor ( sugerujesz brak kompetencji) to człowiek z
          wykształceniem rolniczym,poisadajcym gospodarke, a na jego miejce ma
          przyjsc......młody gó..arz oczywiscie z PIS ktory o rolnictwie uczy sie z TV.
      • Gość: Mrówa Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.06, 15:18
        Pracuję w Agencji i nie potrzebowałam znajomości żeby się tu załapać. Musiałam
        wcześniej dwa razy jechać do W-wy na egzaminy sprawdzające kompetencje.
        Większość moich współpracowników to ludzie "bez pleców", a ci z popraciem też
        musieli najpierw przejść egzaminy. Stażyście faktycznie trudno jest się
        zaczepić, chyba że jest geodetą albo weterynarzem - wtedy ma bardzo duże
        szanse. Po ekonomii czy administracji nie macie czego w agencji szukać.
    • Gość: baraja niby dobrze niby źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:18
      Dobrze bo ukruci się tym sposobem wydatki. Źle bo odprawy ex-prezesom trzeba
      wypłacić (a bedą sowite). Dobrze bo PiS wywiązuje się ze swojej obietnicy o
      odchudzaniu administracji. Źle bo i tak zwolnieni prezesi wrócą tam na inne
      stanowisko. Jednak pozosają obawy co tak naprawdę rząd chce tymi ruchami
      osiągnąć i do czego oni się naprawdę szykują?
      • Gość: sad Re: niby dobrze niby źle IP: *.jzwik.dnsalias.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:25
        jaki ciul, czytac nie umie.
        przeciez te stanowiska zajmą nowi ludzie, nielepsi od poprzednich. cos mi sie
        widzi ze to częsc umowy koalicyjnej samoobrony i pslu:)
    • Gość: Emeryt Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.inter / *.inter-c.pl 20.01.06, 13:19
      Nikt nie spodziewał się pozostawienia na kluczowych stanowiskach
      dotychczasowych prezesów, dyrektorów etc. Ale to co funduje pis to przekracza
      wszelkie granice. Pęd po władzę oszołomów jest tak wielki, że niedługo nawet w
      kiblach babcie klozetowe będą musiały należeć do pisu albo byc z jego nadania.
      Zauważcie dzisiejszą konferencję po rozmowach Kotlinowskiego z pis-em. Wniosek
      o odwołanie marszałka Olejniczaka będzie dojrzewał w szufladzie marszałka Jurka
      i czekał na odpowiedni moment. Toż to nic innego jak zbieranie haków. Robić w
      bambuko to my a nie nas.
    • Gość: kiereński nadszedł czas bolszewików z PiS IP: *.no / *.icpnet.pl 20.01.06, 13:45
      władza jest celem, a nie realizacja programu (nawet mętnego). A za najlepszą
      metodę sprawowania władzy uznali terror. Bo w posunięciach jak w AMRIR o to
      chodzi, żeby inni zaczęli się bać. Skoro można zwolnić wszystkich (głupich i
      mądrych), jednego dnia, bez podania powodu to inni mają się bać. Gdyby zwalniano
      (to w końcu prawo szefa) kulturalnie, to jeszcze ktoś mógłby pomyśleć, że
      obowiązują jakieś merytoryczne kryteria. Porzucie nadzieję, którzy głosowaliście
      na PIS. Primo, raz zdobytej władzy nie odda (podeprą go kulejące w sondażach LPR
      i Lepper), secundo, teraz morda w kubeł i wszyscy słuchać się. A jak nie to
      wynocha, albo Wasserman sprawdzi OB - tako rzecze batonik Twins ciach, ciach
      • Gość: bezrobotna Re: nadszedł czas bolszewików z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:51
        odp. kiereński.
        tak samo postąpiło SLD wobec PSL. jednego dnia był kierownik Z PSL drugiego z
        SLD bez podania przyczyny! oczywiście skończyła się koalicja. wszyscy tacy sami!
      • Gość: milioner Re:Kierenski czerwony oszuscie boisz sie o stolek IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.01.06, 20:41
    • Gość: Wotan Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:45
      Raczej totalny bajzel. Klania się duch tow. Stalina - "Cała władzw w ręce
      rad!!!", czytaj pisowców. Nareszcie biedzie można przyjąć "swoich". Za moment
      polecą kierownicy biur powiatowych. Znowu stracimy czas i pieniądze- nowy
      pracownik potrzebuje ok 2-3 miesięcy na pełną orientację w procedurach i
      przepisach - a kasa z unii ucieka jak woda z dziurawego wiadra. Dzięki ci
      PISssie, KWAK!!!
    • Gość: fish&chips Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:58
      "Z zawodu jest elektronikiem, ale ukończyła też studia nad rodziną na
      Uniwersytecie im. Karola Wyszyńskiego."

Absolwent prawa to potencjalny prawnik, ekonomii - ekonomista, polonistyki -
      polonista itp. Jak nazywamy absolwenta studiów nad rodziną? Katecheta?
      • Gość: studentka Re: Pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.06, 14:59
        A rolnictwo studiowała oglądając Agrobiznes na TVP. No to rozumiem ... kobitka
        kompetenta.
        • Gość: tumik15 Re: Pytanie IP: 213.199.218.* 20.01.06, 15:54
          Najważniejsza jest legitymacja P-opleczników i S-zurniętych , a kompetencje nie są tu wymagane.Znów wraca Orwell.Brr..
      • Gość: ble Re: Pytanie IP: *.ssk / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:00
        do szkoły religii uczyć!! moze będzie chociaż z tego jakiś pożytek... PIS
        zasadza na stołkach samych "odpowiednich" ludzi żeby nasz biedny kraj w
        podwórko kaczek zamienić...
      • Gość: pracownik_ARiMR Re: Pytanie IP: *.ptvk.pl 24.01.06, 16:51
        Zapewne ma rodzinę, kochającego męża i dzieci. Mam nadzieję, bo z praktyki wynika , że takie ku.wy powinny pójść do zakonu i schować się przed światem.
    • Gość: Ola Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:01
      Wszystko co wyżej napisane o pracownikach sezonowych,potwierdzam w 100%.Taki
      pracownik musiał zdać więcej egzaminów i szkoleń niż przeciętni tam pracujący
      ludzie. No i co z tego miał, zapieprz i po pół roku na bruk.
      Praca za osoby zatrudnione na stałe wykonywali sezonowi lub stażyści.Wielu ma
      kłopoty z obsługą komputera.
      • Gość: nie rolnik Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 17:58
        Do Ola.
        nie wiem gdzie pracowalas jako pracownik sezonowy. ja musialem zdawac egzaminy
        srednio 2 razy w miesiacu, zadaniem pracownika sezonowego bylo glownie tylko
        klepanie wnioskow i nic wiecej. wszystkie decyzje podejmuja pracownicy stali i
        staraja sie maksymalnie isc na reke rolnikom. w moim biurze pracuja ludzie w
        wieku ok. 30 lat i nie maja problemow z obsluga komputera.
        do tych ktorzy pisza bzdury o ludziach w agencji i obsludze: rozmawiam z
        roznymi ludzmi i ogromna wiekszosc z nich twierdzi ze nie ma w naszym powiecie
        urzedu w ktorym by sie czuli lepiej.

• Gość: zajonc poziomka Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 11:00
          misiu,decyzje w biurze powiatowym wydaje kierofnik
          • Gość: Gamoń Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.01.06, 12:50
            Kierownik decyzje PODPISUJE. Dokumenty przygotowują szeregowi pracownicy.
      • Gość: stały prac. do sezonowych IP: *.ssk / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:13
        zwykle po waszej (pracowników sezonowych) półrocznej "pracy", pracownicy stali
        przez pozostałe pół roku naprawiaja błędy (głównie wynikające z błędnego
        odwzorowania wnisku w systemie przez tych co ponoć świetnie sięznają na
        komputerze), więc jeśli uważasz że byłas świetną sezonową pracującą w pocie
        czoła i wyrzucili się na bruk, to albo masz pecha i trafiłaś do feralnego BP,
        albo po prostu jesteś typowym przykładem pracownika, który przychodzi do pracy
        żeby przez pół roku zbierać całkiem niezłą wypłatę a potem spokojnie odpoczywać
        bez żadnych konsekwencji i odpowiedzialności.
      • Gość: ola 1 Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:30
        zapewniam cie kolezanko ze ja jako pracownik stały zdałam wiecej egzaminów niz
        ci sie wydaje i to nie tylko z dopłat bezposrednich, irz czy kpa, ale jszcze
        cały prow.
        zgłaszając sie na pracownika sezonowego nikt nie obiecywał ci zatrudnienia,
        złotych gór, sama sie zgłosiłaś a kto mówił ze bedzie lekko?kazda nadgodzine
        mogliscie sobie odebrac, urlopy wam sie nalezały wiec prosze nie przesadzaj!a
        błedy po was długo jeszcze naprawialiśmy.
      • Gość: pracownik_ARiMR Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.ptvk.pl 24.01.06, 16:45
        Nie na bruk, bo miałaś pracę na czas określony. Jeżeli chodzi o procedury to to co sezonowi zdają jest niczym w porównaniu do tego co zdają pracownicy na umowę wstępną i stałą. Widziałem Wasze testy i wszystkie je zdawałem z palcem w .... Poza tym pracownik stały nie ma żadnej odpowiedzialności. Jak Ty sobie wyobrażasz pracę, jeżeli piszesz, że zapieprzałaś? My w ARiMR zapierda...my! I ponosimy za to odpowiedzialność. I za Was, sezonowych również, zwłaszcza na obsłudze. Pracuję w Biurze Powiatowym ARiMR i w moim biurze nie znam ludzi, którzy się obijają, gdyż nie mają na to czasu a dodatkowo są kontrolowani przez kierownika, który przeprowadza "ocenę jakości pracy" pracownika. A w przypadku błędów do akcji wkracza Audyt wewnętrzny. Sposób w jaki streszczasz wiadomości z agencji świadczy tylko o tym, że bardzo chciałś tam pracować i bardziej przypomina zawód miłosny.
    • Gość: palemka Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.kompania.net 20.01.06, 15:24
      A nie wystarczy JEJ osiołek jak Jezusowi?.
    • Gość: nie pisowiec Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:28
      TKM działa jak ta lala ...
    • Gość: ogot1 NO I DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:00
      Nareszcie trzeba się wziąć za te rozbuchane agencje.A to,że PiS obsadza je
      własnymi ludżmi,to normalna rzecz(u nas w Polsce).Poprzednie ekipy robiły to
      samo,tak że bez paniki uwole.

SMASH THE REDS!
      • Gość: ;-) Re: NO I DOBRZE IP: *.chello.pl 20.01.06, 18:55
        To, że tak się robi wcale nie znaczy, że jest to normalne.
        W niektórych krajach zjada się ludzi i też nie znaczy, że jest to normalne ;-)
    • renostar Re: PiS robi porządki w ARiMR 20.01.06, 16:18
      Czy jako pracownik ARR mam już się bać o pracę. Nie jestem z żadnej parti, nie
      mam żadnych sympati politycznych.
      • Gość: ;-) Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.chello.pl 20.01.06, 18:54
        Jako pracownikowi bezpartyjnemu raczej nic Ci nie grozi.
        To oczywiście jeszcze kwestia stanowiska, jednak z tego co wiem - w
        zachodniopomorskim zwolniono wszystkich, którzy należeli do PSL czy SLD, inni
        pozostali gdzie byli.

Pozdrawiam
      • Gość: hm Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:57
        na szczęście zdążyłem spierpapier z arr. naprawdę mam dobre zdanie o
        zdecydowanej większości szeregowych pracowników (głównie tych młodych) ale
        powiedzmy sobie szczerze, że np. 28-letni wiceprezesi typu "kędziorka" albo
        salwacha przyniesieni (niemalże dosłownie) w teczce przez romka jagielińskiego
        to był standard. nie mówię o oddziałach terenowych bo tam kolesiostwo i
        złodziejstwo to już było "wyposażenie standardowe"
      • Gość: lola Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.ssk / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:29
        zapisz się do Związku Zawodowego!! ja to też wkrótce zrobię!
    • Gość: Pi tanie państwo = TKM IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 20.01.06, 16:52
      To przez okres wypowiedzenia pensja dla starych i nowych dyrków + odszkodowania
      z sądu pracy.
      Stowarzyszenie rodzin katolickich trampoliną do sukcesu - ciekawe na kogo
      awansują moją żonę - też ze stowarzyszenia i też nie zna się na niczym (musi
      nada się na prezesa banku jakiego)
      • Gość: grządka Re: tanie państwo = TKM IP: *.csk.pl 20.01.06, 17:38
        a co znaczy skrót TKM? ja taka niewtajemniczona.
      • Gość: tom Re: tanie państwo = TKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:02
        jestem ciekaw jak bedzie wygladala sprawa z akredytacją po polaczeniu ARiMR z
        ARR. ARiMR starala sie o nia ponad 2 lata
    • Gość: Maja Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:00
      I bardzo dobrze, że są zmiany.Dość rządów SLD i PSL.Ja bym też zwolniła część
      pracowników, tych przyjmowanych po lini partyjnej
      • Gość: tom Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:12
        Maju skarbie
        zwolnia pracownikow przyjmowanych wg. przynaleznosci partyjnej i kogo przyjma?
        mysle ze znasz odpowiedz
      • Gość: ;-) Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.chello.pl 20.01.06, 18:58
        Niektórzy z nich wybrali partię po przystąpieniu do pracy w Arimrze.
        Od kiedy "dobrze", że zwalnia się ludzi za Ich własne poglądy?
        Praca to jedno a poglądy to sprawa prywatna.
        To, że ktoś miesza jedno do drugiego znaczy tylko i wyłącznie o prostactwie i
        nie ma nic wspólnego z "normą".
    • Gość: Ola Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:45
      Zgodzam się nie rolnikiem,duża część ludzi tam pracujących odwala naprawdę
      dobrą robotę, dzięki temu rolnicy dostali pieniądze z dopłat. Co do obsługi to
      zawsze jest i była przyjazna,fachowa i pomocna.Zgadzam się z tym co piszesz.
      Co do tych porządków,to nie zależy to od nas,myślę że ludzie którzy znają sie
      na temtach rolniczych powinni tam zostać.Dla mnie zwolnienie w jeden dzień 16
      Dyrektorów też jest szokiem.
      • Gość: jose Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: 83.238.68.* 20.01.06, 19:06
        Wiekszosc pracownikow z biur powiatowych to fachowcy, ktorzy wiedza co robia. Szkoda tylko, ze im blizej centrali (Warszawy) tym takich ludzi jest mniej. Zamiast nich sa ludzie z klucza partyjnego, ktorzy nie do konca wiedzą co mają robic i po co w ogóle jest ta agencja.
    • Gość: bibi Jeśli to prawda, że tak zwolniono dyrektorów, to.. IP: *.acn.waw.pl 20.01.06, 19:27
      to bardzo mi sie to podoba:) Nie ma to jak skalpel i szybka decyzja.
    • Gość: ZdesperowanyRolnik Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:45
      Szanowna Pani Prezes
      - co Pani robi na tym stanowisku związanym z rolnictwem i ekonomią po
      elektronice i Katolickim Uniwersytecie????
      -czy Pani jest kanibalem i chce zjeść wszystkich, którzy pracują w agencji i
      znają się na rzeczy a nie sa z żadnej partii.To obsadzić głądami co nie znją
      się na rzeczy a są z Pis-u.Taka demokracjaw pieknej Polsce dla młodych.
      O zgrozo!!!!!!!!!11
      Szkoda, że uzyskała Pani dyplom akurat tej renomowanej uczelni.Pewnie Kardynał
      Wyszyński w grobie sie przewraca.
      Kobieto, matko zastanów się co czynisz??
      Czas szbko płynie,łatwo zmieniać.
      A ronicy niech czekają i biede klepią w naszym demokratycznym kraju....
      pozdrowiam wszystkich co złożyli wnioski o dopłaty.....
      • Gość: Quba Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 19:59
        Gratuluje naprawdę sensownej wypowiedzi.
        Wielu z dyrektorów to na prawdę oddani sprawie fachowcy, którzy przez ostatnie
        lata zaniedbywali rolodziny aby tylko dooiąć wszystko ku chwale ojczyzny.

Zwolniono ich bez słowa dziękuję.
        gratuluje chcrzecijańskiego podejścia pani elektronik.

Kukikz śpiewał o SLD "jak ja was s...y nienawidzę" Dziś chętnie zaśpiewałbym to
        Kaczorom.
        Jestem za zwalnianiem niekompetentnych aparatczyków i pewnie ich w agencji nie
        brakuje, ale to co zrobiono to jednym słówem skur...wo!
    • Gość: Rolnik 14 haPoznań To Chamstwo i korupcja jaka jest za SLD w ARiMR Pń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 20:40
      woła o pomste do Nieba.Co to za kara zwolnie z pracy Pani Prezes z Poznania
      wobec zagrabionych milonów.
      • Gość: lola Re: To Chamstwo i korupcja jaka jest za SLD w ARi IP: *.ssk / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:19
        o ile mi wiadomo to pani prezes arimr jest tylko jedna, w Warszawie, i nikt jej
        nie zwolnił...raczej ona pozwalniała...
    • Gość: Tytus czyszczenie IP: *.aster.pl 20.01.06, 21:32
      Od kumpla z centrali wiem, że dyrektorzy departamentów dostali dyspozycję
      przygotowania redukcji ...
      Jak zaczną łączyć obie Agencje to dopiero bedzie cyrk. Praktycznie każda osoba
      na kierowniczym stanowisku może czuć się niepewna swojego losu.
      • Gość: pracownik_ARiMR Re: czyszczenie IP: *.ptvk.pl 24.01.06, 16:32
        Redukcji kogoś czy czegoś? Dowiedz się zatem jak ma wyglądać łączenie agencji, ARR nie ma przecież struktur powiatowych? Też wiem , że Suszko jest od porządków wśród kadry kierowniczej. Już widzę po rozmowach z pracownikami Centrali, że są nowi pracownicy. I ciekawostka: w Centrali dostali zakaz informowania telefonicznie o sposobie obsługi wniosków - wiadomo o co chodzi, nowi pracownicy procedur nie znają, a te są skomplikowane. I tak na zakończenie o pani Prezes: jest to typowy przedstawiciel szkoły katolickiej w Polsce - na zakończenie spotkania z dyrektorami weszła kadrowa i ich wszystkich wypieprzyła (poza pełniącymi obowiązki jak np. dyrektora z Rzeszowa), Suszko zaś nawet im dowidzenia nie powiedziała. Zaraz pewnie pojawi się odpowiedź od niejednego szczyla, że tak się powinno z czerwonymi postępować itp. jednak wśród byłych dyrektorów były osoby kompetentne. I ta generalizacja mnie przeraża. Jeszcze mam takie pytanie, zapewne retoryczne: gdzie ta moralność, o której w Polsce katolickiej tak głośno?
    • Gość: hiszpan Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:27
      I na co były te przepracowane niedziele , zdawane egzaminy z procedur średnio
      co dwa miesiące , szkolenia rolników w wyziębionych świetlicach wiejskich ,
      pochwały od samorządów rolniczych i wyjasnianie błędów centrali . Teraz dadzą
      kwit i każą wyjść.
      • Gość: lola :) jest rozwiązanie! IP: *.ssk / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:27
        otworzysz sobie działalność i będziesz wypełniać rolnikom wnioski o dopłaty po
        40 zł od sztuki.. biznes jak złoto, a chętnych będą miliony, ODRy będą toczyć
        pianę bo ich pracownicy bardziej się do orania pola nadają, mniej błędów jest
        we wnioskach wypełniaych samodzielnie przez rolników... możesz też dodatkowo
        wypełniać zgłoszenia przemieszczenia i wnioski o kolczyki, a od czasu do czasu
        dla rozrywki uspójnić jakąś sztukę bydła.... :) i spokój bez względu na to kto
        rządzi! powodzenia!
    • Gość: ewa Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:22
      wszyscy po trochu mają rację co do pracowników stałych jak i
      sezonowych.sezonowi zdawali egzaminy z obsługi komputera i procedur,ale stali
      również zdają egzaminy.pracowałam jako sezonowa 2 lata .trafiają sie sezonowi
      którzy przyszli przewekować pół roku i zebrać kasę ale byli i tacy którzy
      zapieprzali jak woły.sama przeszłam etapy-biuro obsługi klienta IRZ, pomoc w
      wypełnianiu wniosków w pierwszym roku jeżdziłam po domach swoim samochodem i
      wypełnialiśmy rolnikom wnioskiw soboty i niedziele ,bo kierownik uwalił sobie
      żeby być najlepszym,dyżury do godziny 24.ale nie zostałam po sezonie bo ....nie
      miałam wtyk zostalici co je mieli .boli mnie to że mimo posiadanego
      wykształcenia ,podejścia do ludzi,poszanowania pracy gó.. z tego mam .w tym
      roku podchodzę trzeci raz na sezon i nie mam złudzeń że po sezonie powiedzą mi
      aut.kierownicy Biur Powiatowych mają guzik do powiedzenia ,muszą tańczyć jak im
      zagrają ,bo sami mają stanowisko w większości za protekcją.a jeżli chodzi o
      stałych pracowików to tak jak w większości instytucji jedni naprawdę pracują
      inni się totalnie nie znają na rzeczy i opieprzają ale kasę biorą niezłą.dużo
      można pisać na tamat ARiMR
      • Gość: MAR Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.csk.pl 22.01.06, 22:14
        Zgadzam się z toba w 100% sama to przeżylam też obie kancelarie, rolnicy do
        ostaniego, praca po godzinach i żadnego dziekuję.Dwa razy pracowalm na sezon na
        najgorszym stanowisku(tak wszyscy uwazali nawet stali)kancelarii, ale ja to
        lubilam rolnicy sa ok!!!, chociaz czasem nerwy im puszczakly jak widzieli
        panienki wyginające sie na korytarzach i znudone pracą na papierosie, a do mnie
        koleji. Denerwowalo ich to że nikt mi nie przyszedł pomóc, ale cierpliwie
        czekali. Lubiłam tam pracowac i chcialabym załapac się 3 raz ale to zalezy
        od....siły wyższej wierzę że po cichu że uda się jak wcześniej (nie należę do
        żadnej partii). Bylam pracownikiem ok a co do błędow to każdemu zdarzaja się na
        początku i trzeba umieć je poprawić pozdrawiam
    • Gość: XXX Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:00
      Prezeska ma pracować do końca stycznia, więc dokładnie jest po to,
      żeby "posprzątać". Jak może elektronik być tym czymś od katolików? Przecież to
      się kłóci. Elektornika to nauka a nie zabobon, a takie połączenie to
      jak "multikombajn" - jak coś jest do wszystkiego, to znaczy do niczego, czyli
      do dupy i taka własnie jest prezeska. Ciekawe, że prezeska nie tylko jest tym o
      czym się pisze w artukule, ale również zasłynęła jako "krytyk literazki". Otóż,
      obsrała "Konopielkę" jako utwór godzący w chrześcijańską moralność. No nooo
      ale "talentne" babsko! Ale dośc o tej personie. Co do "porządków"...
      Oczywiście! Pisiory chcą wyrwac z korzeniami wszystko co ma cokolwioek odcien
      różowy. Komuchy zawsze robiły głupio, bo nie wywijały siekierą i nie wycinały
      wszystkiego co żywe po poprzedniej władzy. Pisiory nie mają tych oporów. Dwa
      kurduple pod butem Rydzyka i jego szeptaczy z radyja co ma ryja mają takie
      własnie zadanie - wyciąć komuchów w pień. Zielonych sobie podporządkują,
      zresztą zieloni zawsze lizali tyłek tym którzy byli przy władzy. Kto nie wierzy
      niech się przyjrzy koalicjom od czasów okrągłego stołu. W przypadku ARiMRu
      pozostaje mieć tylko nadzieję, że Unia się w końcu wku.. i zrobi porządek z
      mieszaniem na stołkach prezesów i dyrektorów. Są zadania do wykonania a nie
      posady do rozdania. Kaczory na ministrantów a nie do ARiMRu.
      • Gość: XXX Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:16
        Nieładnie adminie... Cenzura na bluzgi? Przecież tu się inaczej nie da
        • Gość: fafik Re: PiS robi porządki w ARiMR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:03
          Firmę ciągną szeregowi pracownicy. Większość kadry zarządzającej to dyletanci.
          W jednym oddziale kierownikiem jest wuefista...:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka