Dodaj do ulubionych

Sprawa połączenia Pekao i BPH: rząd szuka kwitó...

IP: *.va.shawcable.net 01.02.06, 03:56
Zazwyczaj, kiedy spieraja sie lichwiarze, zyskuje nieuprzywilejowany klient.
Teraz tez bedzie podobnie.
Bylbym jednak zdziwiony, gdyby na dluzsza mete mialo tak pozostac.
Pieniadz rzadzi swiatem a nie idee.
Obserwuj wątek
    • Gość: daro glupie pisiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 07:29
      Zajeliby sie czyms pozytecznym, bo na razie to G* robia, tylko szkodza innym.
      No ale nie od dzisiaj wiadomo, ze pisuary nadaja sie tylko do tego zeby macic i
      niszczyc, bo robienie czegos pozytecznego to nie w ich stylu.
      • Gość: Aga Re:do dary" glupie pisiory" IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 07:40
        Daro jeżeli chcesz zabierać głos w jakiejś sprawie poznaj ją dokładnie i nie
        kieruj się tylko nienawiścią do rządu.
        • Gość: openmind.desk.pl głupi rząd bawi się za pieniadze podatników IP: *.jjs.pl 01.02.06, 08:13
          marnują nasze pieniądze na walkę z wiatrakami
      • millerek Re: glupie pisiory 01.02.06, 07:59
        Daro Pis robi bardzo dobrą robotę w tej sprawie. Nie głosowałem na nich ale w
        tym temacie ich popieram. Jak byś pracował w sektorze bankowym to może byś
        rozumiał o co tu tak na prawdę chodzi. Gdyby nie pis banki juz dawno by się
        połączyły i 1000 osób byłoby na bruku.
        • Gość: kaśka Re: glupie pisiory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:20
          Rozumiem ,że masz zamiar dotować te 1000 osób. Ja w każdym razie nie mam
          takiego zamiaru podobnie jak innych przerostów zatrudnienia. Ponadto informacja
          o redukcji personelu w (było nie było) państwowym PKOBP o k i l k a tysięcy
          pracowników jakoś nie wzbudza takich emocji.
          • millerek Re: glupie pisiory 01.02.06, 10:39
            Gość portalu: kaśka napisał(a):

> Rozumiem ,że masz zamiar dotować te 1000 osób. Ja w każdym razie nie mam
            > takiego zamiaru podobnie jak innych przerostów zatrudnienia.

Ja nie mam zamiaru nikogo dotować i ty też nie będziesz. To są prywatne firmy i
            nie mają nic wspólnego z dotacją obywateli. Chyba nie do końca rozumiesz o czym
            piszesz.
          • Gość: Sliczna Kasiu Jezeli naiwnie liczysz, ze zaoszczedzone na 1000 IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.06, 13:42
            osob pieniadze bank oda klientom to sie mylisz. Obnizenie cen wymusza
            konkurencja, a nie jej ograniczenie. O ile pensje 1000 osob w jakiejs czesci
            trafilyby do Ciebie, o tyle oszczednosci w ten sposob osigniete zostana
            wytransferowane za granice. I tu nie ma zadnego spisku, po porstu zadzilala
            racjonalnosc ekonomiczna graczy. A nie jest prawda to, ze to co jest dobre dla
            gracza jest tez dobre gospodarki. Nie badz frajerem, nie daj sie okrasc.
        • Gość: Obaryb Re: glupie pisiory IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 01.02.06, 10:08
          Ten wspaniały rząd wczoraj obradując skierował wniosek o pozwanie Komisji
          Europejskiej do zaopiniowania do Komitetu Rady Ministrów (jutro). Ponownie
          wniosek może być rozpatrzony we wtorek, 7 lutego.

Termin złożenia wniosku do Trybunału mija 6 lutego. To tyle.

Dla oszczędności w administracji wydrukowaliśmy 2,5 ryzy uzasadnień dla JWP
          Ministrów. Pójdzie to do kosza. Tyle naszego, że siedząc do późna i przychodząc
          przed 8-mą wpisaliśmy sobie nadgodziny.

Premier zlecił wykonanie ekspertyzy (300 pln za stronę) prywatnej kancelarii
          (wardyński). Oni przekazali to, co wydostali z UKIE (inne ministerstwo).
          Wniosek jest taki nędzny (3 strony), że sam z moim w sumie niewielkim
          doświadczeniem napisałbym to samo w ramach pełnienia obowiązków służbowych
          (czyli za darmo). Uzasadnienia wniosku bym nie napisał, ale i tak go nie ma, bo
          kancelaria najwyraźniej nie wie, co napisać.

I tak działa rząd. Ale na zewnątrz się puszy....
          • Gość: alex to dziwne - wystarczy przejrzeć Nasz Dziennik IP: *.bph.pl 01.02.06, 12:51
            tam opublikowano tyle materiałów na temat "działań" UCI w Polsce że wystarczy
            na 4 uzasadnienia.
            Grajmy ostro ale fair - a nie tylko do jednej bramki
    • Gość: grze dlaczego tak negatywna dla rządu informacja-tytuł IP: *.stat.gov.pl 01.02.06, 08:05
      czyżby nie liczył się interes Polaków
      • Gość: ciekawy Re: dlaczego tak negatywna dla rządu informacja-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:21
        A gdzie Ty w tym widzisz swój interes?
    • Gość: alex MIELI DO KOŃCA STYCZNIA SPRZEDAĆ AKCJE IP: *.bph.pl 01.02.06, 08:37
      po prostu należy wyegzekwować zobowiązania i tyle
    • Gość: Stan Re: Sprawa połączenia Pekao i BPH: rząd szuka kwi IP: *.ols.vectranet.pl 01.02.06, 09:15
      GW donosi na Polskę w sprawie Pekao i BPH - to jest działanie na szkodę Polski.
    • Gość: uFFF Re: Sprawa połączenia Pekao i BPH: rząd szuka kwi IP: *.broker.com.pl 01.02.06, 15:10
      To chyba pierwszy rząd od 15 lat, który dba o polskie interesy. Trzymam kciuki.
      Myślałem bardzo źle o PISie, ale chyba zmienię zdanie.
      • kosa811 Sądzić będziemy ich po efektach i przy urnach 01.02.06, 16:56
        media-markt - nie dla pisu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka