Dodaj do ulubionych

Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją odb...

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.02.06, 22:57
Fajna usługa, szkoda tylko, że płatna - w DHL i innych firmach kurierskich to samo jest za darmo, z dostawą do domu (a nie trzeba iść na pocztę)... Poza tym miła i solidna obsługa.
A Poczta jak zwykle chce z nas wydoić każdy grosik (podobnie jak TPSA)
Obserwuj wątek
    • Gość: milygosc Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją odb... IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:59
      Uważam ,że to jest skutek zwycięztwa PiSu,
      Liberałowie dotąd na to nie wpadli,
      • Gość: Przemo Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.polarisnet.pl 02.02.06, 15:18
        No pewnie że PIS'u no a kogo?? Jutro jak zaskoczysz żeby myć ząbki po kazdym
        posiłku to też powiesz że to skutek zwycięstwa PIS'u.
    • milygosc Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o 01.02.06, 23:00
      Uważam ,że to jest skutek zwycięztwa PiSu,
      Liberałowie dotąd na to nie wpadli,
    • katolik_polski1 NIE JESTEM PRZEKONANY DO INTERESOW W INTERNECIE 01.02.06, 23:05
      Towar trzeba zobaczyc ,dotknac ,porownac .
      Zrobisz pare dobrych interesow i dwa razy trafisz
      na oszustow.Caly zysk diabli wzieli.
      Kobiety i tak wola polazic po sklepach.
      Chociaz niezle by bylo ,zamawiasz w pobliskim markecie
      towar i w ciagu godziny dostarczaja,bez dodatkowych oplat.
      • Gość: pocalujta_wujta To moze tak w Polsce jest IP: *.gs.com 01.02.06, 23:59
        W USA jakos mniej oszustow. W domu mam polowe (no przesada ale kilka
        komputerow, sprzed audio-wideo, i cala fure innych rzeczy) wszystko przez
        internet i jeszcze sie nie nacialem.

Problem polega na sciganiu oszustow, a nawet jesli sie ich lapie to nie lepi
        sie im surowych kar. Zwykle oszustwo finansowe (niezaleznie od sumy) to dosc
        powazne przestepstwo (zreszta ocenia sie sam fakt a nie sumy... bo od malych
        sie zaczyna).

A dobrze byloby gdyby z racji obywatelskiej postawy nawet male oszustwa nie
        byly "odpuszczane" przez kupujacych. Jesli nawet sie godzimy ze starta to
        chodzi o innych. Taki gnojek gdy raz mu odpuscimy bedzie zachecony robil to
        innym kupujacym. Wspolpraca z policja naprawde poplaca... nawet chociazby
        dlatego ze nie demoralizuje policji w dzialaniach brak konsekwencji
        poszkodowanych (przydalaby sie takze konsekwencja i surowosc sadow, ktore zdaje
        sie zbyt czesto feruja umorzenia z tytulu "niskiej szkodliwosci spolecznej
        czynu")
        • katolik_polski1 Re: To moze tak w Polsce jest 02.02.06, 00:10
          To swiadczy tylko o tobie ,ze nie stac cie na normalne zakupy.
          Nie stac cie nawet na wlasne zdanie w USA.
          Nazbieraj troche tych dudkow i wracaj do Polski.
          Uwierz mi , z Polaka obcokrajowca nie zrobisz.
          • atomm W Polsce jest tak samo jak w USA 02.02.06, 09:24
            Od 3 lat kupuje i sprzedaje na allegro i nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby ktos
            mnie oszukal. Kupuje plyty, ksiazki, udalo mi sie kupic monitor i wieze.
            Jak ktos sie nie zna na tym w praktyce to bedzie pisal tak jak katolik_polski1.
            W internecie zaplacisz czesto za ten sam towar duzo taniej (dlatego ze ktos raz
            czy dwa przeczytal ksiazke lub przesluchal plyte) wiec czemu mam przeplacac w
            sklepie?

Trzeba uwazac tylko od kogo sie kupuje. Na allegro dziala system opinii
            wystawianych po kazdej aukcji, ktory jak dla mnie jest wystarczajacy zeby
            unikac potencjalnych oszustow.
            • Gość: gollum Re: W Polsce jest tak samo jak w USA IP: 212.160.172.* 02.02.06, 09:38
              > Od 3 lat kupuje i sprzedaje na allegro i nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby
              ktos
              > mnie oszukal. Kupuje plyty, ksiazki, udalo mi sie kupic monitor i wieze.
              > Jak ktos sie nie zna na tym w praktyce to bedzie pisal tak jak
              katolik_polski1.
              > W internecie zaplacisz czesto za ten sam towar duzo taniej (dlatego ze ktos
              > raz czy dwa przeczytal ksiazke lub przesluchal plyte) wiec czemu mam
              > przeplacac w sklepie?

ja juz kupuje na allegro od momentu jak powstalo i tez odpukac sie nie nacialem.
              na ebay.com rowniez nie mialem problemow az do niedawna.
              ale raz to byla wina poczty polskiej gdyz nie dostalem zadnego awiza i odeslali
              towar do kupujacego.
              ale pieniadze zostaly mi zwrocone - paczka po zwrocie do nadawcy byla w
              makabrycznym stanie jakas porozrywana i poklejona tasma ...
              ostatnio co prawda nie dotarl do mnie towar kupiony na ebay.com a poczta polska
              twierdzi ze w ciagu kilku ostatnich miesiecy nie mieli takiej przesylki u
              siebie.
              zaczynam sie zastanawiac czy ktos w rejonie PP gdzie sa paczki rozdzielane nie
              zapuszcza do nich zurawia i dlatego dzieja sie takie dziwne rzeczy.
              w miescie gdzie miaszkalem wczesniej nie bylo nigdy problemu z przesylkami z
              zagranicy - zawsze dochodzily.
              obecnie odkad mieszkam w Krakowie dzieja sie dziwne rzeczy ...

> Trzeba uwazac tylko od kogo sie kupuje. Na allegro dziala system opinii
              > wystawianych po kazdej aukcji, ktory jak dla mnie jest wystarczajacy zeby
              > unikac potencjalnych oszustow.

a co do komentarzy to tez nie masz 100% pewnosci ze ktos Cie nie wyroluje ...
              zreszta byla juz sytuacja na allegro ze kilku gosci sporzedawalo niedrogie
              rzeczy na potege - nazbierali w ten sposob mnostwo pozytywnych komentarzy - a
              potem rzucili sprzet po kilka tysiecy zlotych za sztuke ... ludzie kupili bo
              same pozytywne komentarze a oni zainkasowali kase a sprzetu nikt nie dostal z
              kupujacych (chyba nawet zreszta zlapano tych gosci) ;)
              tak wiec nie mozna slepo wierzyc w komentarze ;)
        • alex-alexander Re: To moze tak w Polsce jest 02.02.06, 15:55
          Za mala suma, zeby isc na policje? Zlozylem kiedys na policji doniesienie karne.
          Zostalem oszukany na sume 40 zl. Co bylo dalej. Policja przesluchala sprawce.
          On przyznal sie, bo mialem dowody na dokonanie oszustwa. Nastepnie prokuratura
          skierowala do sadu akt oskarzenia. Sad ukaral sprawce kara pieniezna. W efekcie
          sprawca oplacil koszta sadowe, mojego adwokata, swojego adwokata, kare i 40 zl
          + odsetki dla mnie. Jezeli wszyscy beda stosowac zasade "zero tolerancji" (to
          jest pole do popisu dla PiS-u), to w Polsce duzo sie zmieni. Zycie sie zmieni
          na lepsze. Z kodeksu nalezy usunac zapis o malej szkodliwosci spolecznej czynu.
          Kolesiowate uslugi prokuratorow dla kolesi skoncza sie.
      • Gość: mrowa Re: NIE JESTEM PRZEKONANY DO INTERESOW W INTERNEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:23
        przeciez towar mozna poogladac i pomacac w sklepie a potem taki sam zamowic w
        necie, wiec w czym problem? co do oszustow na aukcjach to mysle ze nie nalezy
        wierzyc w wielkie okazje a po drugie kupowac u ludzi/firm ktorzy prowadza
        dzialalnosc - najczesciej maja tez internetowe sklepy.
      • Gość: kolratura1 Re: NIE JESTEM PRZEKONANY DO INTERESOW W INTERNEC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 03:56
        katolik_polski1 napisał:

> Towar trzeba zobaczyc ,dotknac ,porownac .
        > Zrobisz pare dobrych interesow i dwa razy trafisz
        > na oszustow.Caly zysk diabli wzieli.

Ile rzeczy kupiłeś na Allegro? Bo ja 685 i ANI RAZU nie trafiłam na oszusta.
        (UWAGA: Na Allegro mam inny nick!)
      • Gość: LMB Głupota IP: *.icpnet.pl 02.02.06, 13:51
        Mówią, że katolickie kraje Europy są do tyłu za protestanckimi. To chyba z
        powodu głupoty katolików.
    • gobi03 czy w Polsce można odmówić świadczenia przed sądem 01.02.06, 23:05
      Czy to w ogóle jest zgodne z prawem, że pani na poczcie odmówi pomocy w sprawie
      związanej z oszustwem wysyłkowym?
      Jak można żądać pieniędzy za samą obecność przy otwarciu przesyłki? Czy też może
      ta usługa ma polegać na utrwaleniu przebiegu czynności na video?
      • Gość: priorytet Re: czy w Polsce można odmówić świadczenia przed IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.02.06, 23:24
        Myślę, że samopobieranie pieniędzy za otwarcie paczki jest wykorzystaniem
        pozycji monopolistycznej poczty i chyba zainteresuje UOKiK sprawą. Poczta
        nauczyła się przez lata nie brania odpowiedzialności za powierzone przesyłki do
        czego zobowiązuje je Kodeks Cywilny. Od momentu powierzenia paczki od nadawcy do
        odbioru przez odbiorcę przewoźnik ma sprawować nalezytą pieczę. A to oznacza, że
        zanim odbiorę paczkę mam prawo zażądać sprawdzenia jej przez pracownika poczty i
        spisania protokołu, jeśli np. przesyłka uległa uszkodzeniu. I to niezaleznie od
        tego, jak takie zachowanie zaburzy procedury obsługi klienta.
        • Gość: pocalujta_wujta Nie to sa koszta operacyjne IP: *.gs.com 02.02.06, 00:04
          tak sie sklada ze pani na poczcie obslugujaca sprawdzajacego nie robi tego za
          darmo... jak takze nie robi innych rzeczy za darmo.
          Poza tym ta symboliczna oplata (zreszta opcjonalna) jestswego rodzaju
          ubezpieczeniem... zupelnie tak samo jak polecony kosztuje wiecej.

Trzeba wreszcie zrozumiec ze wszystko kosztuje, ale Poczta dala usluge
          opcjonalna wiec nie ma obowiazku tej zaplaty.

Po co wiec marudzic? Wszytko ma byc "za darmo", ale ludzie ponoszacy ryzyko i
          obslugujacy maja miec dodatkowe obowiazki bez wynagrodzenia?

Warto pomyslec.
          • gobi03 Re: Nie to sa koszta operacyjne 02.02.06, 00:49
            > tak sie sklada ze pani na poczcie obslugujaca sprawdzajacego nie robi tego za
            > darmo... jak takze nie robi innych rzeczy za darmo.
            Robi, bo to wchodzi w zakres pracy, tak samo jak wypisanie awizo kiedy odbiorcy
            nie ma w domu. A czego niby nie robi za darmo? Nie waży przesyłek? Nie przyjmuje
            przekazów pieniężnych? Ile w takim razie dostaje dodatku za każdą zważoną
            przesyłkę, a ile za każdy przyjęty przekaz?

> Poza tym ta symboliczna oplata (zreszta opcjonalna) jestswego rodzaju
            > ubezpieczeniem... zupelnie tak samo jak polecony kosztuje wiecej.
            To nie jest symboliczna opłata, tylko równowartość dwóch bochenków chleba.
            I nie jest to zakład, czy nie zdarzy się losowe nieszczęście (zwany
            ubezpieczeniem).

> Trzeba wreszcie zrozumiec ze wszystko kosztuje, ale Poczta dala usluge
            > opcjonalna wiec nie ma obowiazku tej zaplaty.
            To nie jest żadna usługa, tylko obywatelski obowiązek każdego Polaka.

> Po co wiec marudzic? Wszytko ma byc "za darmo", ale ludzie ponoszacy ryzyko i
            > obslugujacy maja miec dodatkowe obowiazki bez wynagrodzenia?
            Już mają wynagrodzenie, więc o co chodzi? Z jakiej racji mają brać dodatkowe
            pieniądze za coś, co i tak każdego obowiązuje? To nie są "dodatkowe obowiązki",
            tylko normalny obowiązek, tak nakazuje - jeśli nie ustawa - przyzwoitość.

O jakim ryzyku piszesz? Że przyjedzie mafia z Allego r i będzie zastraszać panią
            z poczty? O co chodzi z tym ryzykiem?

> Warto pomyslec.
            Warto zrozumieć.
            • Gość: MK Re: Nie to sa koszta operacyjne IP: 212.87.3.* 02.02.06, 10:39
              Gdyby to była opcja darmowa to by było więcej strat niz korzyści. Tą przesyłke
              mozna odebrać tylko na poczcie. Trzeba rozpakować, sprawdzić zawartość,
              podpisać protokół. Odebrałem taka jedną to wiem ile to trwa. Wyobraźcie sobie,
              że jako darmową opcję zamawialiby ją ludzie często. Ile osób by musiało więcej
              pracować, aby to wydać? Juz i bez tego są kolejki.
        • samosiejek Re: czy w Polsce można odmówić świadczenia przed 02.02.06, 00:17
          jeśli zdecydujesz się na tę donkichoterię, to ja po pierwsze z całego serca Ci
          gratuluję determinacji. Po drugie szczerze współczuję rozczarowań, które
          nieuchronnie nadejdą - szybciej, niż się spodziewasz. To moloch jest. To jest
          magiczny, betonowy trup, który funkcjonuje na prawach zombi. Identyczna sytuacja
          jak z publicznym telewizorem - nic się nie zmieni, dopóki nie przejedziesz po
          tym buldożerami i nie zaorasz pod nowe.
        • Gość: koloratura1 Re: czy w Polsce można odmówić świadczenia przed IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 04:01
          Nawet dotychczas, jeśli przesyłka nosi znamiona otwierania, bądź uszkodzenia,
          masz ją prawo sprawdzić w obecności pracownika poczty przed pokwitowaniem odbioru.
    • Gość: wrw Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.dabnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:27
      w DHLu to masz "za darmo" bo przesylki w DHLu sa jedne z najdrozszych na rynku
      kurierow... oczywiscie u innych tez tak mozna a jest o wiele taniej - np
      MASTERLINK-polecam
    • Gość: pp Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 00:00
      bardzo ciekawy tytuł...gratulacje
      • Gość: elo zgadzam się IP: *.solarnet.pl / *.solarnet.pl 02.02.06, 08:18
        Każdy doręczyciel ma teraz ze sobą aparat rentgenowski oraz kamerę
        termowizyjną,a za dodatkową opłatą udostępnia kamerę wziernikową,pozdro
    • hmmm Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o 02.02.06, 00:02
      e tam. po prostu specyfikacja taka ułatwi listonoszom i innym pracownikom poczty
      selekcje paczek które dojdą i tych, za które nasz monopolista wypłaci nadawcy po
      kilku miesiącach jakieś tam cennikowe odszkodowanie (nadawanie paczek z
      określona wartością często nie jest opłacalne)
      • samosiejek Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o 02.02.06, 00:10
        no ale to super, przynajmniej nie będą musieli macać i potrząsać zawartością :-)
        Na tacy podana śliczna specyfikacja pt. 'co NAPRAWDĘ jest w środku' a
        odszkodowanie to o ile się nie mylę jakaś stówka, tak?
        No ale ludzie będą korzystać, tak samo, jak z pocztowych pobrań i (kompletnie
        kuriozalnych) przekazów pocztowych.
        • Gość: MK mylisz się IP: 212.87.3.* 02.02.06, 10:42
          Tak to jest wypowiadać się na temat o którym nie ma się pojęcia...
          Spis zawartości jest wewnątrz przesyłki (wypełnia nadawca i kładzie do środka z
          zawartością paczki), bez jej wcześniejszego rozpakowania nie da się zobaczyć.
          Więc pracownik poczty nie może wiedzieć, co jest wewnątrz.
    • Gość: pocalujta_wujta Nie - DHL ani nikt nie daje ci tego za darmo IP: *.gs.com 02.02.06, 00:07
      Zdaje sie ze jestes kolejna naiwna osoba ktora wierzy bezgranicznie ze jak w
      reklamie jest napisdane "za darmo" to faktycznie tak jest. W interesach
      niestety tak nie jest.

Po prostu koszta ryzyka zwrotu i obslugi ponosza wszyscy w ramach regularnych
      oplat za przesylki. Ukryta oplata rozlozona. To wszystko.
      • kuzynone Propozycja 02.02.06, 01:31
        zamiast kłócić się o to czy coś jest za darmo czy nie, proponuję zmianę przepisu w kodeksie cywilnym. Mówi się że obywatele są na przegranej pozycji bo nie znają dobrze prawa. Więc zróbmy tak, że ktoś kto dostaje paczkę sprawdza ją jak jest tam cegła to nie płaci nic panu listonoszowi tylko odaje mu pakunek a poczta ma uprawnienia do ściagnięcia należności za wysyłkę od nadawcy przesyłki i tyle. Gorzej jeśli zapłacimy z góry ale to już inna sprawa.
    • Gość: T Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.uab.es 02.02.06, 02:10
      Bo zamiast kupowac niewiadomo co i niewiadomo od kogo na allegro lepiej kupic w
      sklepie internetowym korzystajac z porownywarki cenowej np. www.skapiec.pl -
      czesto jest taniej niz na aukcjach i przy okazji duzo bezpieczniej
      • blq Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o 02.02.06, 03:14
        Jaaasne - sprawdź sobie ile dasz za telefon komórkowy (obojętnie... jakiś nowy i
        dobry, np nokię 6230i) w sklepie internetowym (choćby najtańszym) a ile na allegro.

Dwa razy taniej? czasem i trzy.

Sklepy internetowe są dobre, ale tylko do pewnej gamy produktów. Inne tylko
        głupiec (lub rozrzutny bogacz) kupi gdzie indziej, niż na aukcji internetowej.

Sęk w tym, że trzeba UMIEĆ kupowac. Nie brać od ewidentnych oszustów. Wystawi
        taki TYSIĄC telefonów, nie poda miejsca zamieszkania, nie da prawdziwych zdjęć,
        ma ZERO komentarzy - a i tak ludzie licytują!!! - Autentyczny przypadek sprzed
        czterech dni, z Allegro...

PS. a co do słynnego otwierania paczki - wszystko pięknie, tylko zwiększy się
        ciśnienie kupujących na wysyłkę "za pobraniem". Właśnie te przesyłki giną
        najczęściej, bo przynajmniej złodziej wie, że warto zaryzykować (np wyrzucenie z
        pracy) - widzi pobranie 1000zł i... KRADNIE.
        • Gość: T Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.uab.es 02.02.06, 17:56
          Rzeczywiscie jesli chodzi np. o telefony i sprzet uzywany to allegro moze byc
          lepsze, ale juz np. jesli chodzi o troche drozszy sprzet rtv, komputerowy i agd
          to ja allegro juz nie zaryzykuje... 5 razy bardziej wole nawet pare zlotych
          doplacic i skorzystac z wyszukiwarki skapiec.pl ...

W przypadku sklepow internetowych ostatnimi czasy bardzo popularna jest wysylka
          kurierem i wtedy nawet przy przedplacie przelewem nie ma problemu, zeby
          przesylke przed odbiorem obejrzec... a jesli jest cos nie tak, to mozna
          zwyczajnie jej nie przyjac. No i nalezy dodac, ze koszty przesylki sklepy
          czesto biora na siebie

• Gość: Mystic Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.darkstar.pl 03.02.06, 00:10
            W przypadku sklepu mozesz smialo odbierac, masz tydzien czasu w ciagu ktorego
            mozesz zwrocic przedmiot bez podania przyczyny.
      • Gość: koloratura1 Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 04:07
        Zależy, co chcesz kupić. Ja szukam - nazwijmy to - okazów kolekcjonerskich, a
        sklepów internetowych z tymi rzeczami nie ma. Wogóle kupienie identycznej rzeczy w
        jakiejkolwiek galerii to wydatek dużo, dużo większy.
    • anwb Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o 02.02.06, 08:04
      Ten artykul to promocja grabiezy! Grabiezy klientow poczty prze te instytucje.
      Prosze porownac kwote na jak zostali oskubani klienci odbierajacy paczaki za
      pobraniem (wcale nie musi to byc internet) a ile ci zlodzieje zgarna za
      "dodatkowa" usluge. Tym sie powinien zajac prokurator.
    • Gość: chaos1024k Dlaczego Allegro pisane jest małą i wielką literą? IP: *.compi.net.pl / *.compi.net.pl 02.02.06, 08:46
      Wystepuje raząca niekonsekwencja w pisowni nazwy Allegro:
      - małą literą "kupił na allegro"
      - wielką literą "rzecznik Allegro"

Moim zdaniem pisownia małą literą jest błędem. Jeżeli byłaby poprawna, to wtedy
      nazwy innych firm i instytucji też należałoby pisać małą literą gazeta
      wyborcza, rzeczpospolita, orlen, narodowy bank polski. Poprawne jest natomiast
      pisanie adresu internetowego jedynie małymi literami np. allegro.pl.

Wytłumaczeniem pisowni byłaby sytuacja, w której słowo "allegro" stałoby się
      nazwą zwyczajową oznaczającą po prostu aukcję internetową, ale z tego co się
      orientuje tak jeszcze nie jest.
    • Gość: glupi narod polacy odpuszczaja zlodzieja? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 02.02.06, 09:16
      co za glupi narod, zostal oszukany i "odpuszcza"? takie jelopy i frajerstwo to
      tylko w polsce.
    • Gość: oszukany samo Allegro - to ZŁODZIEJE IP: 212.75.114.* 02.02.06, 09:27
      To nieprawda, jak twierdzi palancik z Allegro, że cyt."system bezpieczeństwa
      działą bardzo sprawnie". Pradwa jest taka, że program ochrony kupujących
      pomyślany jest tak, aby uniemożliwić wypłatę pieniędzy oszukanemu klientowi
      allegro. Przede wszystkim chodzi tu o ramy czasowe nijak nie przystające do
      realiów np. czas rozpoczęcia śledztwa przez policję - czas otrzymania pisma z
      prokuratury. Poza tym pracownicy Allegro zanim przyjmą zgłoszenie będą celowo
      przedłużać sprawę o jakieś bzdurne rady i próby kontaktu ze sprzedawcą
      (chociażby sprawą było ewidentne oszustwo), aby klient nie wyrobił się w
      limitach czasowych.

A WIĘC UWAGA: KUPUJĄC NA ALLEGRO KUPUJESZ WYŁĄCZNIE NA SWOJE RYZYKO- Allegro w
      razie oszukania wypnie się na Ciebie i tyle.
      • Gość: gostken_tyko Re: samo Allegro - to ZŁODZIEJE IP: *.chello.pl 02.02.06, 09:36
        Z całym szacunkiem, ale bzdury opowiadasz. Korzystałem z POKu i wszystko poszło
        sprawnie. Policja od razu wszczyna dochodzenie - przesyłasz papiery, i dalej
        już nie musisz się przejmować - opóźnienia z winy Allegro - obciążają Allegro,
        a nie Ciebie.
        • karbat Re: samo Allegro - to ZŁODZIEJE 02.02.06, 10:24
          zamiast komorki cegla ?? cos takiego !
          w katolickiej Polsce za malo jest kosciolow ,ksiezy ,Boga

katolik ...katolika cyka hahahaha
        • manhu Re: samo Allegro - to ZŁODZIEJE 02.02.06, 15:26
          Złodzieje i to najwięksi, a nie ci sprzedający cegły. Na allegro nie ma żadnych zabezpieczeń, a gdy czytam:
          >"Bartek Szmabelan, rzecznik Allegro, twierdzi, że oszuści to zaledwie 0,5 promila handlujących i że system bezpieczeństwa na allegro działa bardzo sprawnie"
          to myślę żeby znaleźć gościa i zabić. 0,5 promila no no no rekord świata, ewidentne kłamstwo (najuczciwsze firmy mają z 1%). Mój kontakt z tymi smieciami był prosty napisałem maila, odpisali, że robią coś dalej i koniec zero odzewu (pewnie uwierzyli superzłodziejowi z 1000 pozytywów i 2 negatywami za opóźnienia).

A co do sprawdzania przesyłki, to BIG lol, nikt nie jest takim kretynem by zapłacić 5 zł, podaczas gdy klient to zwróci co da 20 zł straty (5% szans) lub ukradnie poczta (30%)
      • Gość: gosc Re: samo Allegro - to ZŁODZIEJE IP: *.chello.pl 02.02.06, 13:32
        niestety ja sie zgadzam juz 2 miesiace czekam na pismo z policji a oni
        przesylaja akta sprawy z miasta do miasta
    • Gość: KLOD Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.06, 10:55
      Wg mnie poczta w ostanim czasie przeskoczyła nawet PKP jesli chodzi złą jakość
      usług i fatalną obsługę.
      Ceny od 01.01 podrożały, w kilku przypadkach przesyłki kurierskie są już tańsze
      od pocztowych,zdarza sie że listy i paczki priorytetowe idą ok. tygodnia, w
      przeciągu 2 miesięcy zaginęły nam 2 paczki. Do rozwożenia paczek poczta
      zatrudnia osoby które nie wiedzą nawet czy paczka jest za pobraniem czy nie. Od
      stycznia agencje pocztowe nie mogą już przyjmować paczek za pobraniem więc
      pozostaje nam tylko odstanie swojego w kolejce na poczcie. Jeśli paczka nie
      zostanie dostarczona przez tydzień nie ma mozliwości sprawdzenia co się z nią
      stanie, pierwszą reklamację można złożyć po dwóch tygodniach, po następnych
      dwóch tygodniach otrzymujemy informację że czas wyjaśnienia sprawy przedłuża
      się, następnie... łącznie ok. póltora miesiąca na wyjaśnienie sprawy.
      • Gość: no name Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.4web.pl 14.02.06, 11:58
        hehehe, fakt z tymi doręczycielami paczek to jest coś nie tak - ale o dziwo
        własnie z tymi od paczek, listonosze od listow nigdy nie mają takich problemów,
        choć noszą nieraz listy o gabarytach paczek. Ze dwa miesiace temu gość od
        paczki zaniósł ja mojemu sąsiadowi 2 piętra wyzej, sasiad podpisał, bo też na
        coś czekal i facet poszedł:) Na szczescie mam uczciwych sąsiadów i paczka do
        mnie dotarła tego samego dnia...ale to już niezłe przegiecie, żeby nazwiska nei
        sprawdzić...
    • Gość: mimbla ZAWSZE MOŻNA BYŁO SPRAWDZAĆ ZAWARTOŚĆ!! IP: *.chello.pl 02.02.06, 11:31
      i to za darmo!!! - wystarczało przy odbiorze przesyłki poprosić o komisyjne
      otwarcie (ja robiłam to na poczcie, ale może listonosza przynoszącego do domu
      tez można poprosić??)- w takim wypadku kierownik placówki zapraszał do biura i
      wspólnie z kupującym sprawdzano, czy zawartość zgadza się z oczekiwaniami
      klienta, jeśli nie - kupujący miał prawo nie odebrać przesyłki - wracała ona do
      nadawcy. Sama kmorzystałam z tej procedury kiedy nie byłam pewna uczciwości
      sprzedawcy. I nie kosztowała taka akcja ANI GROSZA!!
    • Gość: stachu Za darmo? IP: *.icpnet.pl 02.02.06, 13:49
      > Fajna usługa, szkoda tylko, że płatna - w DHL i innych firmach kurierskich to s
      > amo jest za darmo

Buhaha.... za darmo... są pogrzeby.

> A Poczta jak zwykle chce z nas wydoić każdy grosik (podobnie jak TPSA)

Jeleń. Paczka pocztowa z tą usługą kosztuje połowę tego, co DHL.
    • Gość: MisterX Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:00
      Tere fere... za darmo:) Porównaj cenę DHL i Poczty Polskiej. Pewnie jesteś jednym z tych naiwniaków, co płaca 100 zł abonamentu, żeby mieć 20 minut "za darmo" :P:P:P

Gość portalu: zorro12 napisał(a):

> Fajna usługa, szkoda tylko, że płatna - w DHL i innych firmach kurierskich to s
      > amo jest za darmo, z dostawą do domu (a nie trzeba iść na pocztę)... Poza tym m
      > iła i solidna obsługa.
      > A Poczta jak zwykle chce z nas wydoić każdy grosik (podobnie jak TPSA)
    • Gość: Kaziuk Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: 193.109.123.* 02.02.06, 15:16
      Bredzisz synek, że głowa boli.
      • Gość: waca Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:51
        masz racje
    • Gość: czarna Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 02.02.06, 16:54
      oczywiscie usługa płatna-bardzo miło ze strony Poczty Polskiej, że tak dba o
      klienta.
    • Gość: kris Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: 80.54.200.* 02.02.06, 19:07
      w DHL na pewno nie, wczoraj odbieałem przesyłkę za pobraniem ze Wrocławiu i
      zajrzeć pozwolili mi do niej dopiero jak zapłaciłem.
    • Gość: DHL koszt. majątek Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 23:23
      OK! Ale ile kosztuje!! Sprawdź sam!
    • k.leee Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o 03.02.06, 00:11
      Błądzisz, to samo w DHL-u NIE JEST ZA DARMO bo za przesyłkę płacisz 2,5-krotnie
      więcej niż na poczcie np 1,5kg przesyłka (kwota pobrania 1000zł) w DHL-u to
      koszt 42,50. Na poczcie 17,50 łącznie z usługą sprawdzenia.
    • Gość: GRZES Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:47
      KAZDY MOZE ZAMUWIC I NIE HCIEC PACZKI I ROBIC NA ZLOSC I NARAZAC
      KOGOS NA KOSZTA:(:(
    • Gość: Ewa Re: Możesz sprawdzić zawartość paczki, zanim ją o IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.02.06, 09:36
      Sklepy internetowe są OK!kradną "po drodze" tj.poczta itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka