Gość: mateusz IP: *.mofnet.gov.pl 07.03.06, 12:37 Szkoda, że Balcerowicz kończy swoją pracę już za niespełna rok. Oby po nim nastał ktoś, kto choć w połowie tak dobrze umie troszczyć się o politykę monetarną kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uosiu Balcerowicz odchodzi, dziurkacze wracają IP: 193.0.117.* 07.03.06, 12:37 Czy ktoś jeszcze pamięta etykiety oranżady, na których pracownik producenta zaznaczał dziurkaczem nie tylko datę produkcji, ale i cenę? Nie opłacałoby się produkować tak krótki serii etykiet, więc na zapas były ceny przewidziane na rok - nawet o 200% wyższe od aktualnej. Balcerowicz musi odejść, dziurkacze mogą wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Balcerowicz musi zostac!!! IP: *.autocom.pl 07.03.06, 12:41 on wie jak rozbujac polska gospodarke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 No to kiedy przetarg na produkcję banknotów? 07.03.06, 12:52 I złomowanie monet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l spytaj prezia, to on ma kumpli w mennicy;) IP: *.icpnet.pl 07.03.06, 13:27 Kaczki przygotowują się do emisji nowych banknotów ze swoimi podobiznami. Jedna kaczka będzie warta 1 obecny PLN, zaś dwie kaczki - 1000 PLN:) Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: spytaj prezia, to on ma kumpli w mennicy;) 07.03.06, 13:30 A ktory z klonow mialby pozowac do jednej kaczki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: spytaj prezia, to on ma kumpli w mennicy;) IP: *.icpnet.pl 07.03.06, 13:42 Pół Jarka, pół Lecha. Przpeołowi ich się pionowo, żeby nie było, że z jednego wzięli lico, a z drugiego pupę (zresztą co za różnica). Najciekawszy jest jednak planowany znak wodny w kształcie profilu Marii Kaczyńskiej:)) Podobno mąż Jarosława Kaczyńskiego odmówił pozowania, toteż profil Kaczyńskiej znajdzie się na wszystkich banknotach. Planuje się także wprowadzenia znaku wodnego na monetach:)) To jeszcze noie koniec innowacji: planuje się by kazda moneta miała 2 awersy, dla upamiętnienia ulubionego uczucia Jarosława K.:)) Notabene jego oblicze ma się ukazać zasłonięte tajemniczą mgiełką, która ma ułatwić jego odróżnienie od brata:)) Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: spytaj prezia, to on ma kumpli w mennicy;) 07.03.06, 13:56 A tej Kaczynskiej to nie kojarze... Czy to bedzie ta ze zdjecia? www.filmweb.pl/Bliskie,spotkania,z,weso%B3ym,diab%B3em,%281988%29,plakaty,FilmPosters,id=4241 To ja juz wole PLNy , albo nawet ruble transferowe... Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu [...] 07.03.06, 14:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempes O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytłumacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:22 bo jedni trąbią że gdyby nie on to nici z polskiej gospodarki a inni że właśnie on jest przyczyną wszystkich gospodarczych nieszczęść. Nie chodzi mi o to kto ma rację tylko KONKRETNIE co ten człowiek zrobił, jakie miał alternatywy w tym co zrobił, dlaczego wybrał tak a nie inaczej, jakie są konkretnie skutki jego działań. proszę o rozsądną odpowiedź, a nie kolejne kubły pomyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Balcerowicz musi zostac !!! IP: 195.68.64.* 07.03.06, 14:39 Przeciez nie mozna oddac gospodarki i pieniadza w rece ciemniakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loveryzyk Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: *.rodamco.pl 07.03.06, 14:50 po pierwsze podjął się reformy finansów publiczynch, które były w stanie gorzej niż opłakanym - tu akurat nie było specjalnej alternatywy, coś tzreba było zrobić, bo kraj też potrafi zbankrutować i są tego przykłady. Następnie nie zważając na ataki populistów i demagogów żelazną ręką tych finansów pilnował. Wytrzymał epitety i ataki na swoją osobę prowadzone przez bandę nieuków spod znaku Solidarności, PIS, Samoobrony oraz Radia, które ma ryja (przepraszam ale osoba NMP zupełnie nie pasuje do tego radia. Z małymi wyjątkami atakowali go wszyscy a on mimo wszystko się nie ugiął (tu akurat miał alternatywę, zamiast słuchać steku wyzwisk, mógł zarabiać kasę w światowych instytucjach finansowych) a jego polityka monetarna dała pole dla wzrostu gospodarki czego owoce wszyscy konsumujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł 07.03.06, 14:51 Trochę jest tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Plan_Balcerowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: 81.210.48.* 07.03.06, 15:31 marionetka sterowana przez niejakiego "sorosa" czołowego złodzieja świata, a co zrobił "balcurek", no wiele, zmroził polską gospodarkę, okradł państwo na spirytusowych przekrętach, wprowadził koncesje czyli narzucił kajdany na gospodarkę ale nie dla "swoich". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł 07.03.06, 15:37 Szczegóły! Jakie koncesje? W którym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjan Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: *.range86-135.btcentralplus.com 07.03.06, 17:40 no coz, pamietam tylko wypowiedz Balcerowicza sprzed kilku, mowil wlasnie ze trzeba ograniczac koncesje i je likwidowac, wiec twoj argument to kompletna bzdura. Ciekawy jest watek jego znajomosci z Sorosem, nigdy nie slyszalem o tym, slyszalem natomiast o innym, zwiazanym z Andrzejem co sie sam broni, ktory ponoc odbyl szkolenie gdzies za pieniadze organizacji z USA o korzeniach faszystowskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krychola Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: *.work / 81.210.39.* 07.03.06, 19:39 A coiekawe w jaki sposób zmroził tą gospodarkę? To chyba czołowe fakty słynnego nie tylko w Polsce ekonomisty A.Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: .1P3D* / 194.75.37.* 07.03.06, 16:57 konkretnie zrobil to ze masz pensje w stabilnej walucie, ceny sa stabilne co jest bardzo wazne dla gospodarki. Jakby byla inflacja to np. kupujesz towar za 100 zlotych i sprzedajesz za 150 zl ale w miedzy czasie (z powodu inflacji) towar juz kosztuje 110 zl wiec zamiast 50 zlotych zarabiasz 40 zl. Inflacja ma fatalne skutki w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kempes NO TO skoro był taki dobry to o co chodzi???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:13 dzięki za odpowiedzi, skoro LB był taki dobry to o co chodzi z tym, że okradł Polskę itp? Jakie są na to dowody, jakie są fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: NO TO skoro był taki dobry to o co chodzi???? IP: .1P3D* / 194.75.37.* 07.03.06, 17:15 chodzi o to ze trzeba znalezc kozla ofiarnego. Balcerowicz ze swoim hermetycznymi tekstami, okularami i bezkompromisowym dzialaniem nadaje sie na kozla idealnie. A wszyscy socjalisci (z prawa i lewa) nienawidza ludzi ktorzy mowia ze nie nie moga rozdawac pieniedzy obywateli bez ograniczen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipo Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:41 powielił tylko znany sposób na zatrzymanie inflacji, ci którzy mają rodzine w lzraelu mogą zapytać jak wykonano w 1986 roku ten sam trik z szeklą izraelską co balcerowicz ze złotym,zrobił bardzo dużo złego poprzez zbytnie schłodzenie gospodarki drobny wzrost inflacji jest potrzebny do wzrostu gospodarczego,poza tym wiele złego zrobiła jego przeptwarzająca sie co wybory złodziejska partia z pierwszym kombinatorem i agentem wrocławskim kierowcą frasyniukiem (mowię o unii demokratycznej,wolnościi demokraci.pl) popatrzcie w którym kierunku koła historii skierowały partię frasyniuka,gieremka i BALCEROWICZA (byłego członka PZPR)przecież komuchy z sld to dzis ich partjni kumple także niech mi każdy z was na tym forum nie pier...i że LB chce dobrze dla POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł 07.03.06, 17:47 A byłego członka PZPR Andrzeja Leppera skierowało koło ku władzy. PS. Odszukaj sobie w jakich okolicznościach LB _przestał_ być członkiem PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipo Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:56 ale AL nie jest u władzy a czy LB wystapił razem z Henią Bochniarz z PZPR tylko nie rozumiem skąd ta milość frasyniuka do byłych Pzpr-owców może to ma zwiazek z kwachem który reklamował meble FORTE w których RADZIE NADZORCZEJ JEST do dzis frasyniuk Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł 07.03.06, 18:01 > czy LB wystapił razem z Henią Bochniarz z PZPR Nie, Balcerowicz wystąpił z PZPR duuuużo wcześniej. Swoją drogą PiS też lubi byłych PZPRowców, dużo bardziej niż byłych Solidarnościowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipo Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:17 czemu nie rozwijasz wątku z kwachem i władkiem frasyniukiem (to nie plotka proponuję przeczytać prospekt emisyjny mebli FORTE)? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: O CO chodzi z tym BALcerowiczem, ktoś mi wytł 07.03.06, 18:24 Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, próbujesz zmienić temat a teraz się pytasz czemu nie odpowiadam. Czyżby brak argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us-a Re: Balcerowicz to granica pomiędzy IV Recz.Parafi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:20 Balcerowicz to granica pomiędzy IV Recz.Parafialną, z Marionetkowiczani pod Rydzukiem Panem IV, czyli IV RP, oraz państwo świeckie, tolerancyjne na wzór Holandii! On wybrał! "Niestety zanim Matoł z sensem wystęka, że Balcerowicz to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to nawet zakonny rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma." Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Balcerowicz to granica pomiędzy IV Recz.Paraf 07.03.06, 18:25 Religia nie ma tu nic do rzeczy. Socjalizm jest ponadwyznaniowy. Ekonomiczny liberalizm również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Spox, Unia nas trzyma za głupie mordy, żeby nie IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 07.03.06, 19:11 drukować papieru na becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absurd Re: Kiedy wsadza do wiezienia zdrajce Balcerowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:44 Widzę,że członkowie samoobrony trochę umieją czytać, ale niestety robią to bezmyślnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z komuną Re: Kiedy wsadza do wiezienia zdrajce Balcerowicz IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 23:23 a ty debilu od Łukaszenki musisz wleźć na każde forum? niektóre sobie odpuść, bo zaczynasz mnie męczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Kiedy wsadza do wiezienia zdrajce Balcerowicz IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 00:06 baaaaa, jego dzieci tym bardziej ;))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarecki Re: spytaj prezia, to on ma kumpli w mennicy;) IP: *.chello.pl 07.03.06, 14:01 ale w tym wypadku trzeba będzie robić dłuższe banknoty,bo kichawa leydy się nie zmieści na starych drukach Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Nie śmieją się z hasła "Balcerowicz musi odejść" 07.03.06, 14:59 "Już nie śmieją się, kiedy mówimy o zmianie ustawy o NBP. Nie śmieją się z hasła "Balcerowicz musi odejść". Politykę NBP trzeba zmienić." Andrzej Lepper, z Konferencji Programowej Samoobrony RP, 23 kwietnia 2005 r. Sala Kongresowa PKiN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Balcerowicz musi zostac!!! IP: 81.210.48.* 07.03.06, 15:26 Słasbo ci, żeby optować za arcyzłodziejem i gangsterem dla polskiej gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Balcerowicz musi zostac!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.03.06, 16:22 Gość portalu: realista napisał(a): > Słasbo ci, żeby optować za arcyzłodziejem i gangsterem dla polskiej gospodarki. O, a co ontakiego nakradł i do jakiej grupy kryminalnej należy co? Takie z ciebie realista jak z koziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca personalny Re: Balcerowicz musi zostac!!! IP: *.toya.net.pl 07.03.06, 23:29 idź do szkoły tumanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leXXX Re: Balcerowicz musi zostac!!! IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 08.03.06, 00:02 Masz absolutna racje.Teraz rozumiem dlaczego tak bliski "Kaczorkom"jest Lepper.Boze miej Polske w opiece.Panu Balcerowiczowi zawdzieczamy wszystkooooooooooooooooooooo.Balcerowicz musi pozostac.Stracilem resztke sympatii dal PiS-u.Kaczory musza odejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Balcerowicz musi zostac!!! IP: *.blaster.pl / *.blaster.pl 08.03.06, 08:19 "..on wie jak rozbujac polska gospodarke!!!" Skoro wie to dlaczego nie rozbujał przez te wszystkie lata? Rozbujane jest... bezrobocie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe do roboty sejmowe palanty!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:15 kilkunastoprocentowe bezrobocie, dziesiatki ustaw czekaja na uchwalenie, reforma sluzby zdrowia lezy odlogiem a co robia partyjni kaczorow??????? tylko sie kloca i zajmuja pie..mi!!!!! caly narod pracuje a oni pensje pobieraja za gadanie!!! tym co ich wybrali zycze zeby im przyklejono na czole nalepke "prawy i sprawiedliwy" a na d... "bez kasy i bez mieszkania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa tylko niech nie wyda BPH na likwidację włochom IP: *.bph.pl 07.03.06, 14:12 na zakończenie swojej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
r306 hmmmmmmm 07.03.06, 12:37 Co by tu jeszcze spiep... panowie, co by tu spiep... Zadziwjajaca jest trwalosc tego wylansowanego w kabaracie "Dudek" "hasla".... Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: hmmmmmmm 07.03.06, 12:43 Balcerowicz niestety odejdzie, a klon z wiesniakiem oraz czlowiekiem-koniem w koncu sie dobiora do rezerw walutowych. Niech Zyje RZECZPOSPOLITA TORUNSKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: hmmmmmmm IP: 81.210.48.* 07.03.06, 16:13 całe szczęście, odejdzie i niech go trafi szlag. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: hmmmmmmm IP: 157.25.155.* 08.03.06, 12:46 a czy to nie czasem znak od niebios że ptasią grypę wykryto w Toruniu??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: hmmmmmmm 07.03.06, 14:11 Nie wiem czy premiera tego zwrotu-klucza była w Dudku, ale na pewno jest autorstwa Wojciecha Młynarskiego. Wojciechu wróóóóóóóć! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Watpliwosc... 07.03.06, 14:44 Z tego co wiem to numer jako pierwszy wykonywal Edward Dziewoński... Watpie czy ten tekst napisal dla niego Mlynarski (szacunek). Pozniej Mlynarski rowniez wykonywal ten numer, ale czy jest jego autorem? Hemmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yosar Re: Watpliwosc... IP: 83.16.84.* 07.03.06, 15:12 Jak najbardziej jest autorem. Mlynarski popelnil zreszta sporo tekstow do Dudka. Do Dudka pisal tez Tym na przyklad. No i zawsze byla jakas piosenka Przybory i Wasowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Watpliwosc... 07.03.06, 15:13 Jestem pewna, ponieważ od wielu lat interesuję się twórczością Młynarskiego i - poza płytoteką - posiadam także wszystkie książkowe wydania jego tekstów-wierszy-śpiewanych felietonów. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Szacunek :) 07.03.06, 15:20 Natomiast tresc tej piosenki (melorecytacji? :)).... porazajaca do dzis swoja trafnoscia.... ehhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 07.03.06, 12:39 "jest monetarystą, przywiązującym szczególną wagę do inflacji". Czy moze byc lepsza rekomendacja na szefa instytucji, ktorej zadaniem jest dbanie o niska inflacje i wartosc waluty? Prezydent wszystkich pisowcow chcial mu dokopac ale wyszla mu laurka, chcial "dobrze", wyszlo jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Balcerowicz moglby zostac!!! IP: *.autocom.pl 07.03.06, 12:39 gdyby nie Balcerowicz to byli-bysmy drugą Bialorusia! jeszcze bedzemy za nim tesknic! ja bym chcial zeby pozostal na stanowisku! Dziekujemy Panie Balcerowicz! reasumujac duzo wiecej plusow niz minusow z pracy prezesa NBP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbucz Re: Balcerowicz moglby zostac!!! IP: 194.246.124.* 07.03.06, 17:44 Dobrze powiedziane... Amen :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej dziejujemy IP: *.chello.pl 07.03.06, 12:42 za danie polsce szansy i nadzieji. zapisal sie pan na kartach polskiej historii pozytywnie. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizek [...] IP: 195.20.110.* 07.03.06, 12:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:49 Gość portalu: Gizek napisał(a): > Ładnie masz w głowie nasrane! Albo jesteś omamionym przez kościelnych > ciemniakiem bądź tłumanowatym moherem. Przyjacielu, chyba Tobie coś się popiórkowało. To własnie radimaryjny "moher" z Rydzykiem na czele krytykuje Balcerowicza i zarzuca mu to, co Ty piszesz poniżej. Piłeś coś? > Balcerowicz to człowiek, który rozpie..ł Polską gospodarkę i zniszczył > przemysł! Sami eskperci na tym forum... :) > Przez jego politykę upadło setki świetnych zakładów. Jakiś konkretny przykłąd ŚWIETNEGO zakładu, który padł przez Balcerowcza? Myśl, prosiaczku, to nie boli... Obecnie mamy w POlsce inflację rzędu 0,2% - najniższą w Europie, jedną z najniższych na świecie. ...i komu to przeszkadza ;-) _____ Od powietrza, głodu, ognia, wojny i ekonomistów z LPR zachowaj nas, Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
adawlo22 Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! 07.03.06, 14:09 to jest bardzo smutne i przykre,że mamy w Polsce takich kretynów , którzy w tych swoich łbach zamiast mózgów mają łajno. Szkoda że na takich ptasia grypa nie uderzy w pierwszej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkrytyk55 Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! IP: 83.238.230.* 07.03.06, 13:09 Nie dość że jesteś wulgarny to jeszcze smolisz te głupoty po Lepperze,który niczego się nie uczył i nic nie rozumi,ale wie wszystko,Ty też niczego się nie nauczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebcio Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:12 Jesteś ekonomicznym analfabetą. Nic wiecej nie mogę o Tobie napisać!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfalien Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! 07.03.06, 13:48 to chyba było "ekonomiczny idiota" ;) a swoją drogą to ciekawe, że takie prymitywy potrafią nie tylko pisać, ale też posługiwać się internetem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! IP: 81.210.48.* 07.03.06, 15:39 dotknął widzę jakiej waszej czułej struny, pewnie jesteście biurwy obławiające się przy Wielkim Złodzieju, jak hieny przy padlinie lwa, niestety to była gra o Polskę, a zrobił z niej padlinę. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! 08.03.06, 10:55 No tak... Pamiętam jak za średnią pensję można było kupić 20% pralki automatycznej,30% lodówki i czekać 10 lat na samochód.Teraz za średną pensje mam pralkę,lodówkę i telewizor.Z samochodami nadal nie jest tak dobrze ale jakoś wszyscy sobie radzą.Nie wszystkim sie powiodło w nowej rzeczywistości ale to nie powód żeby tak pisać o facecie który nas postawił na nogi.REALISTO !! pewnie jesteś bezrobotnym czekającym aż ktoś CI coś da,tutaj tylko jaśnie oświecony Rydzol może Ci pomóc,w końcu miłosierdzie boskie i jałmużnę ma wpisane w obowiązki zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani od polskiego Re: Chyba cię p o j e b a ł o ! IP: *.bosmal.com.pl 07.03.06, 13:21 Nie dość, że znawca ekonomii, to jeszcze pięknie po polsku wyrazić się umie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas kwakanie Leppera robi powoli swoje IP: *.uniorg.de / 193.188.196.* 07.03.06, 12:51 wreszcie dobiora sie do Kasy i Balcerowicz nie bedzie przeszkadzal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:51 BRAWO ! WIĘCEJ TAKICH FACHOWCÓW JAK BALCEROWICZ A MNIEJ DEMAGOGÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:00 aby nie uciekać od złotówki już wprowadzają zakaz udzielania kredytów w walutach wymienialnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.06, 12:53 Koziołkowi Rudu-du już dziękujemy. No i paszport mu odebrać... tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 14:00 > No i paszport mu odebrać... tak na wszelki wypadek. W UE sie nie da poza tym po co. Dowodzik wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
berecik_wiadomo_jaki błagam Prezydencie swojego brata: odejdź ! 07.03.06, 12:56 A czy Kaczyński (jeden i drugi) mógłby już odejść ? Czy ich kompromitacja u sterów rządów nie jest już wystarczająca ? Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_dyktator Re: Balcerowicz - nie tylko "plusy dodatnie":-).. 07.03.06, 12:59 Są też "plusy ujemne", jak mawiał pewien znany sekretarz PZPR. Pozostaje do wyjaśnienia np historia słynnej prognozy inflacji na 2005 r. na poziomie 6%, którą p. Prezes NBP był podpisał (a nie musiał - mógł zrypać twórcę prognozy za bzdury w rodzaju "wielkiej presji na płace" przy 20% bezrobociu!!!) Wśród dealerów londyńskich dzialających na rynku złotego do dziś się mówi "precyzyjny jak prognoza NBP" :-))) Każda poprzednia prognoza inflacyjna NBP za czasów p. Prezesa podobnie przestrzelona...przypadkowo??? Za taką precyzję p. Prezes powinien wylać na pysk głównego ekonomistę NBP, a jeśli tego nie zrobił to jest współodpowiedzialny. Mógły też pan Prezes wyjaśnić sprawę poprzedniej RPP i jej twardego trzymania wysokich realnych stóp procentowych w 2001 r., czym dobito gospodarkę, a zachodnim bankom dano ładnie zarobić na obligacjach RP. Ja wiem, że to M. Dąbrowki był tam największym twardogłowym, ale p. Prezes też do gołębii nie należał, no chyba, że na tle Dąbrowskiego ;-) To, że Kaczyński będzie ten stryjek, co zamieni siekierkę na kijek nie znaczy, że mam zaraz przed p. Prezesem na twarz i pokłony... Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn Re: Balcerowicz - nie tylko "plusy dodatnie":-).. 07.03.06, 13:09 Nikt nie jest doskonały. Ale Balcerowiczowi przynajmiej nie można zarzucić celowego działania na szkodę państwa. Nachapać się na pewno nie chciał, bo gdyby chciał to już dawno przyjąłby z pocałowaniem ręki funkcję w jakiejś unijnej instytucji za grube ojrosy i tylko by się zza granicy zaśmiewał widząc, jak jakiś PiSowy ekspert powoli topi całą polską gospodarkę. A on jednak został, opluwany przez niedouczonych osiołków i krytykowany przez bandę idiotów zwących siebie politykami, bo chciał temu krajowi pomóc. Na pewno zrobił dużo więcej dobrego niż złego. Bez niego bylibyśmy teraz sto lat za Murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebcio Re: Balcerowicz - nie tylko "plusy dodatnie":-).. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:22 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Balcerowicz - nie tylko "plusy dodatnie":-).. IP: 62.121.136.* 07.03.06, 15:36 Też tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Balcerowicz - nie tylko "plusy dodatnie":-).. IP: 199.67.203.* 08.03.06, 12:30 Przemiany bolaly, bo bolec musialy, ale dzieki temu teraz nasza gospodarka jest jedna z prezniejszych w Europie (niektorym w to trudno uwierzyc, ale na pochybel im). Pan prezes Balcerowicz jest jednym z najleszpych ekonimistow jaki ten kraj kiedykolwiek mial (a przynajmniej najlepszym w przeciagu ostatnich 17 lat) i chwala mu za to. Dziekuje bardzo panie Leszku! Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Balcerowicz - nie tylko 07.03.06, 13:48 Powróćmy zatem do roku 2001, przy wysokim deficycie budżetowym ciągnącym za sobą wysoką emisję pieniądza RPP nie mogła dodatkowo pochopnie obniżać stóp. Proszę nie stawiaj tu wizji, że zapożyczenie się budżetu i zwiększenie ilości pieniądza na rynku doprowadzi do wzrostu bo wcale tak byc nie musi, w Polsce tak niebywało. Właśnie decyzje RPP powstrzymały w tamtym czasie "nadmuchiwany" wzrost. Na szczęście obecnie więcej osób zdaje sobie sprawę z konieczności utrzymania deficytu w ryzach i poszukuje źródeł wzrostu w mikroekonomicznych zdarzeniach gospodarczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buhahaha Re: Balcerowicz - nie tylko "plusy dodatnie":-).. IP: 65.246.138.* 07.03.06, 15:31 Prognozy, prognozy, prognozy. Amerykanski FED tez nie raz nieprecyzyjnie prognozowal i jak sie okazuje polityka Greenspana rowniez cierpiala z powodu niewlasciwych prognoz i utrzymywania stanu wysokich stop w sytuacji braku zagrozenia inflacja. Niestety prognozy maja do siebie to, ze sa jedynie prognozami - najsmieszniejsze jest to, ze rownie czesto rzeczywiste wyniki przedstawiane przez GUS czy inne instytucje sa rownie nieprecyzyjne. A tak na boku to kogo obchodza londynscy traderzy i ich zasrane opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Obligacje IP: .1P3D* / 194.75.37.* 07.03.06, 17:13 jakby rzad nie produkowal obligacji to by nie bylo tego problemu. Ale niestety trzeba pozyczyc kaske od zachodnich bankierow na emerytury gornicze, paliwo rolnicze i inne socjalistyczne wynalazki. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 12:59 No to za dwa lata będziemy potrzebowali walizek na pieniądze a nie portfeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebcio Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:11 Po prof.dr.hab. Leszku Balcerowiczu przyjdzie jakaś polityczna MARIONETKA i.... bedzie drukować pieniądz, drukować i drukować a przy okazji rozwiąże rezerwy walutowe. Bedziemy zyli jak w raju. Wrocimy do barteru bo kasą to bedziemy się podcierać. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Przyjdzie Glapiński! 07.03.06, 13:21 W końcu jakaś nagroda za rólkę w "Nocnej zmianie" się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish&chips Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:12 "Stwierdził też, że profesor Balcerowicz "jest monetarystą, przywiązującym szczególną wagę do inflacji". Jak wiadomo, inflacja to wymysł masonerii z kręgów liberalnych i ma znikomy wpływ na gospodarkę kraju, w przeciwieństwie do ekspansywnej produkcji banknotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Prezydent deprecjonuje swój urząd IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 07.03.06, 13:19 głosząc pochopnie opinie w sprawach,w których jego ocena jest wysoce populistyczna, a nie merytoryczna. Co jest wartością Panie Prezydencie ? Stabilny pieniądz i dbałość "zdrowie" gospodarki , czy atak na wielce zasłużoną dla Polski osobę Prezesa Leszka Balcerowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piach Re: Prezydent deprecjonuje swój urząd IP: 157.25.126.* 07.03.06, 13:26 Kaczyńscy raz po raz strzelają sobie w stopę. Niestety albo naród ciemny tego nie widzi albo nie chce widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Prezydent deprecjonuje swój urząd IP: *.clubnet.pl 07.03.06, 19:56 Niestety, obsadzając na stanowisku prezesa kogoś uległego, strzelają w stopę nam. Bliźniaki sobie poradzą. A kiedy naród się połapie będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
publico_bono Re: Prezydent deprecjonuje swój urząd 07.03.06, 13:29 Ogólny światopogląd pana Lecha K. jest najwięszym deprecjonowaniem urzędu.Dotychczas z instytucją prezydenta kojarzyła mi się jako taka ostoja rozsądku; prezydent mógł godnie reprezentować interesy Polski i Polaków. Ten prezydent nie reprezentuje interesów Polski. Ten prezydent chce definiować interesy Polski wbrew Polsce i wbrew zdrowemu rozsądkowi (ale w porozumieniu z J. K.!). Niedługo trzeba będzie przechrzcić IV RP (jeśli do niej dojdzie) na Ciemnogród, a L. K. zatytułować Pierwszym Wszechwiedzącym, Neorenesansowym Człowiekiem Ciemnogrodu, Tańczącym na Kurhanach Liberałów i Balcerowicza, Przy Którym Jest Jedna i Tylko Jedna Prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowfox Re: Prezydent deprecjonuje swój urząd IP: *.chello.pl 07.03.06, 13:31 Jasne, że jest populistyczna. Zbliżają się wybory samorządowe, a kto wie, może i poprawka sejmowych ? Sam Lepper się uspokoił i przestał powtarzać co drugie zdanie "Balcerowicz musi ..." itd. Widać ma lepszych doradców niż kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: Prezydent deprecjonuje swój urząd IP: *.arcabit.com 07.03.06, 15:11 Podejrzewam, że Lepper po prostu _ma_ doradców, którzy czasem pomyślą za niego... Bracia myślą wyłącznie samodzielnie (mówi się, że wręcz jednomyślnie, tj. myśli tylko jeden...), co jest może i chwalebne, ale niestety wyklucza możliwość skorygowania błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowfox Re: A kto to jest Lech Kaczynski? IP: *.chello.pl 07.03.06, 13:33 Wg określeń Lecha - jeden z mściwych kurdupli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Re: Ulzyles sobie nicponiu z gnijacejm "ue" IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 07.03.06, 21:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: A kto to jest Lech Kaczynski? IP: 62.121.136.* 07.03.06, 15:41 Wstydzę się za Prezydenta, wstydzę się za PiS, wstydzę się tego co się teraz w polityce i gospodarce wyprawia i na co się jeszcze zanosi? strach pomyśleć, ale chyba spodziewać się można najgorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l kto zasłużył by zastąpić Balcerowicza? IP: *.icpnet.pl 07.03.06, 13:35 Czy Kaczki znajdą kogoś wystarczająco spolegliwego i wyzutego z ambicji, żeby móc go poprzeć? Jeśli chodzi o wystarczającą głupotę i brak skrupułów, to mogłaby przyjść pani prof. L., która była min. fin. przed panią prof. G.; piszę bez nazwisk bo po co mają mnie Wasserman z Dorniem szukać:) Mógłby też być prezes Nafty Polskiej - widać, że L. Kaczor ma do niego słabość, tak ładnie go bronił na konf. prasowej. ALE... jest też szansa aby nowego prezesa wybrał nowy (oby lepszy - bez "stabilizantów") parlament. Niech tylko sroczkę opuści stabilizacja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 13:40 Może on tylko jest wykreowany przez media. Jak on jest taki wybitny i przez jego politykę finansową padło tyle firm (czasami brakowało 5% aby dokończyć inwestycję, budowę nowego zakładu) to dlaczego gospodarka czeska, węgierska ma się lepiej. Jak był taki dobry to dlaczego jest tak źle? Może te media też nie są wolne jak przez 9 lat nie dostrzegły że 80% importu ropy przepływa przez jakąś firmę krzak gdzie chodzi o miliardy dolarów, a wszystkie rozpisują się o wysłaniu samochodu służbowego (daj Boże tylko takie afery). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 13:45 > Jak był taki dobry to dlaczego jest tak źle? Rządził za krótko. Zaraz po Balcerowiczu był Glapiński, krótko potem Kołodko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej K Kaczyński to ekonomiczny Lepper, Boże chroń nas IP: 195.229.242.* 07.03.06, 13:43 Może Kaczyńscy wiedzą jak "moralnie" odnowić państwo i tu się kończy ich cała wiedza. Szczęść im Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
lamancza Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 13:45 Cytat z artykułu: "W swoim oświadzeniu (Balcerowicz) zwrócił też uwagę na zapisany w Konstytucji cel Narodowego Banku Polskiego, którym jest dbałość o wartość polskiego pieniądza". Cytat ze strony NBP: "W najbliższych latach największy wpływ na realizację zadań NBP będą miały procesy integracji europejskiej, w tym starania o przystąpienie Polski do strefy euro." Czyli wg Prezesa NBP dbałość o wartość polskiego pieniądza polega na dążeniu do jego likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekmt Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: 217.153.224.* 07.03.06, 13:53 Witam PiS'uara! Bardzo merytoryczna wypowiedź.... i na temat Odpowiedz Link Zgłoś
lamancza Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 14:03 Nikt się nie chce merytorycznie odnieść do mojej wypowiedzi? A koledze powyżej radzę poszerzyć horyzonty myślowe, w Polsce są jeszcze inni ludzie poza zwolennikami jakichś partii politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 14:46 --Zwykla demagogia, bo czyz wewnetrznie sprzeczne/nielogiczne jest zdanie: "dzis dbam o swojego poloneza, nie zmienia to jednak faktu, ze za lat 5 chcialbym nabyc mercedesa". Zeby wejsc do strefy euro najpierw trzeba osiagnac pewne cele m.in. inflacyjne. Cytat ze strony NBP: "W najbliższych latach największy wpływ na realizację zadań NBP będą miały procesy integracji europejskiej, w tym starania o przystąpienie Polski do strefy euro." Czyli wg Prezesa NBP dbałość o wartość polskiego pieniądza polega na dążeniu do jego likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 14:50 > Zeby wejsc do strefy euro najpierw trzeba osiagnac pewne cele m.in. inflacyjne. To chyba akurat Polska osiągnęła, a na pewno jest blisko. Gorzej z zadłużeniem i deficytem :| pl.wikipedia.org/wiki/Euro#Kryteria_konwergencji Odpowiedz Link Zgłoś
lamancza Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 15:06 > --Zwykla demagogia, bo czyz wewnetrznie sprzeczne/nielogiczne jest > zdanie: "dzis dbam o swojego poloneza, nie zmienia to jednak faktu, ze za lat 5 > > chcialbym nabyc mercedesa". Masz rację,jedno drugiemu nie przeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re:Polityka zerowej inflacji nie wychodzi Polsce n IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 07.03.06, 21:17 a korzysc. Stwarz to natomiast impotencje rozwojowa z 25% stopa bezrobocia. W USA POLITYKA DOSC POPULARNA. Z tym ze USA sa krajem niezaleznym, nie zwiazanym z zadnym kolchozem (banda cymbalow europejskich) i koryguja te polityke odpowiednio do potrzeb gospodarczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re:Polityka zerowej inflacji nie wychodzi Polsce IP: 157.25.155.* 08.03.06, 12:59 zanim sie wypowiesz sprawdz. 18 a nie 25 % i to wliczając całą szarą strefę Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Nie rozumiesz... 07.03.06, 14:15 > Czyli wg Prezesa NBP dbałość o wartość polskiego pieniądza polega na dążeniu do > jego likwidacji. Zadaniem NBP jest dbanie o to, zeby pieniadz uzywany w Polsce byl stabilny. Jezeli lepsza stabilnosc gwarantowaloby EURO - przejscie na EURO jest rekomendowane przez NBP. Nie chodzi o to, jak pieniadz u nas uzywany sie bedzie nazywal, tylko jak bedzie stabilny. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jeszcze jeden aspekt... 07.03.06, 15:22 Dbanie o silna polska walute i cel antyinflacyjny jak najbardziej wpisuje sie w plynne przejscie w strefe EURO - stabilna i silna waluta PLN w tym przypadku minimalizuje bowiem skok inflacyjny przy takim przejsciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yosar Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu IP: 83.16.84.* 07.03.06, 14:24 He? A co ma piernik do wiatraka? Przeciez o przystapieniu Polski do strefy euro nie decyduje NBP, a nasz rzad/parlament (no i Bruksela). Jak na razie nawet Kaczynski rzad nie oglosil, ze nie przystepujemy do strefy euro, wiec to wciaz jest jego cel. A NBP musi w swojej polityce monetarnej brac go wiec pod uwage i to pisze na stronie (a co, NBP ma oglosic rewolte przeciw celom rzadu?). To chyba tak logiczne, ze tylko PiS-owa logika tego nie obejmuje. Bez zwiazku i sensu to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 13:49 Według buńczucznych zapowiedzi Kaczyńskiego poszukuje on jakiegoś uległego oszołoma na to stanowisko. Po prostu zieje zgrozą Ratunek tylko w kaczej grypie, że wydusi ta zarazę. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 13:53 Szanowny Panie Profesorze, Kaczyńscy nie są godni nawet Panu buty czyścić, a nasz biedny naród nie zasługuje na to co nam szykują te oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
nicalek Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 15:28 Czy PT forumowicze pamietają co na temat Balcerowicza mówił śp. Jan Nowak Jeziorański? Czy Polska musi koniecznie wdepnąć na parę lat w ekonomiczne bagno, bo pewni dwaj politycy (i ich pretorianie) poczuli misję dziejową stworzenia IV RP? Obecna ekipa ma dar zrażania do siebie lekarzy, prawników, dziennikarzy, skłócenia wszystkich ze wszystkimi, niszczenia a nie budowania. Czy nie szkoda tego czasu dla Polski? Czy jest z tego jakieś wyjście? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 15:35 > Czy PT forumowicze pamietają co na temat Balcerowicza mówił śp. Jan Nowak > Jeziorański? Dla przypomnienia: "Moim zdaniem Balcerowicz jako prezes NBP stanowi niezwykłą rękojmię dla inwestorów." - www.radio.com.pl/trojka/salon/default.asp?ID=1173 "W oczach zagranicy Leszek Balcerowicz jest cudotwórcą, który uczynił swój kraj gospodarczym tygrysem oraz wzorem i przykładem do naśladowania przez innych." - www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020411/publicystyka/publicystyka_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś
wznf Re: Balcerowicz odpowiada Kaczyńskiemu 07.03.06, 21:23 Mieszkam za granica. Wynagrodzenie otrzymuje w euro. Mam rodzine w Kraju. Mocny zloty bardzo mi utrudnia zycie. Bardzo licze na blizniakow. Jestem pewien ze mnie nie zawioda. Odpowiedz Link Zgłoś
pazio nikt już nas nie obroni przed kaczą grypą 07.03.06, 13:54 Jak Balcerek odejdzie, nikt już nas nie obroni przed kaczą grypą:( Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Balcerowicz wykonał kawał dobrej roboty! 07.03.06, 13:57 Dzięki Niemu moge swobodnie jeździć po Europie i płacić kartą nie posiadajac konta dewizowego, na które kiedyś wpłacałem dolary przemycane przez Ciotkę (bo kupionych od cinkciarza pod Pewexem nie dało się legalnie wpłacić i wywieźć). Do demoludów były jakies idiotyczne książeczki walutowe ze śmiesznym limitem wymiany. Teraz wymienia się ile się chce i nikt o nic nie pyta. A jak będziemy już w strefie euro wszędzie bedziemy płacić tymi samymi pieniędzmi, które zarabiamy w naszym rejonie UE (Polska). Chwała Leszkowi Balcerowiczowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Balcerowicz wykonał kawał dobrej roboty! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 15:21 Przypominam co poniektórym, że to nie Balcerowicz obalił komunizm, on go jako członek PZPR współtworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odkurze drukarke Re: Balcerowicz wykonał kawał dobrej roboty! IP: *.nc3a.nato.int 07.03.06, 15:35 Przypomne Tobie, ze pelne sklepy, walute wymienialna na inne oraz mozliwosc legalnego posiadania obcej waluty zawdzieczas wprowadzonym przez niego, cholernie niepopularnym u wiekszkosci ludzi reformom. Inaczej mialbys w sklepie na polce czerstwy, tygodniowy chleb, zapalki, ocet i maslanke. Nie ma dla mnie znaczenia, czy byl czy nie byl w PZPR, tylko to, ze wyciagnal ten kraj z dna ... mam nadzieje, ze ten kraj sie na to dno nie stoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Balcerowicz wykonał kawał dobrej roboty! 07.03.06, 15:42 Był w PZPR co nie przeszkadzało mu być doradcą Solidarności. Zresztą po wprowadzeniu stanu wojennego wypisał się z PZPR, za co od razu go komuna internowała. A jako PZPRowiec w latach 70. był autorem raportu, wg. którego gierkowska gospodarka musiała runąć. Będąc w partii - krytykował linię władz partii, a gdy partia przystąpiła do represji pokazał jej wała, co było faktyczną prośbą o internowanie. Taki to z niego był komunistyczny towariszcz.... Odpowiedz Link Zgłoś