Gość: paliwożerca IP: *.limes.com.pl 11.04.06, 23:48 A miało być tak pieknie w IV RP ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:58 bush nauczony doswiadczeniem podpali kolejny kraj i zdziwi sie ze ropa jeszcze droższa Odpowiedz Link Zgłoś
tlysakowski Babcie mają rowery, a dzieci wózeczki... 12.04.06, 01:13 Inne środki lokomocji i paliwo do nich to nikomu niepotrzebny luksus, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
tlysakowski Zapomniałem o wyborcach Samoobrony i furmankach 12.04.06, 01:15 Życie jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Zrobić jedną akcyze na paliwo dla wszystkich!!! 12.04.06, 07:29 Wtedy nie będzie afer paliwowych i nie trzeba będzie wydawać pieniędzy na ściganie sprawców sztucznie kreowanych afer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wpiszcie sobie "peak oil" w google IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Babcie mają rowery, a dzieci wózeczki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:42 Komu potrzebna ropa? Jeżdżę autobusem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samochodziarz A autobus to na co jeździ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:48 Na "dziękuję"? Poza tym, wszystko, co żresz, jest pod twoją leniwą dupę podwożone samochodami i nie masz na to wpływu! Cena ropy jest w cenie wszystkich towarów. Uwielbiam takich idiotów, którzy tego nie rozumieją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan I dobrze. Ludzie beda zdrowsi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:54 Jak widze jak tłuste świnie pakują swoje dupska żeby podjechac 2 przystanki do pracy, to tylko sie z tego ciesze. Rano hałas taki że sie nie da. Ulice zakorkowane przez ludzi, w wiekszosci samochodow siedzi 1 osoba. No i jazda narzekac ze drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spieprzaj dziadu Zazdrość dziada, który nie ma samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:50 Jak dorobisz się fury, to inaczej będziesz śpiewał! Narazie wmawiaj sobie, że piechotą w spalinach, lub rowerem w ruchu ulicznym jest zdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawa Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:35 mam rozwiązanie podnieście nam wynagrodzenie za pracę .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 00:42 Rozmawiałem dzisiaj z koleżanką z Hiszpanii.U nich litr paliwa kosztuje ok. 1 euro.U nas też(ok 3,90zł).Tylko ona zarabia 1200euro/mies, a ja 1200 zł.I tu jest cały problem,a nie w tym ile kosztuje ropa na giełdzie gdzieś tam!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.resnet.purdue.edu 12.04.06, 01:36 Pytanie - gorzej pracujesz od koleżanki, czy ktoś Ci pensję podbiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.jelcz-laskowice.sdi.tpnet.pl 12.04.06, 01:39 co ma IV RP do ceny ropy na swiecie? matolku? a jak Wam wszystkim tak tu zle to wypier... ja zarabiam w Polsce powyzej 1200Eur miesiecznie i nie narzekam, bylo sie uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu07 Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.04.06, 01:51 Darku, pierwsze Twoje zdanie ma sens, ale pozniej to juz chory belkot.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taddy Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 12.04.06, 02:15 A ja zarabiam powyzej 1200 Euro na tydzien i narzekam bo znam takich co zarabiaja to w ciagu jednego dnia i zapewniam cie nie ma to nic wspolnego ze sie uczyl czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Typowo polskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:55 Jak ktoś trochę więcej zarabia niż reszta, to już go gnoją. Nie powiem wam, "rodacy" ile ja zarabiam, bo jeszcze mi dziecko porwiecie! Banda buraków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl darek durniu spadaj IP: *.hsd1.wa.comcast.net 12.04.06, 02:41 od kiedy to zarobki zaleza od "trzeba bylo sie uczyc" i co ty debilu robisz takiego madrego pochwal sie, a poki co to kopa w dupe glupi bydlaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks darek bufon - bylo nie pisac --------------------- IP: *.48-203-24.mc.videotron.ca 12.04.06, 16:32 Darek nie napisal "trzeba bylo sie uczyc" tylko " bylo sie uczyc". ... bylo sie na wsi bylo sie w miescie bylo sie nawet w Budapeszcie. Gdyby ten bufon rzeczywiscie sie uczyl kiedys, znalby j. polski. Takie zarobki jaki jezyk - to wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja cienias jestes ja mam ponad 1200 na tydzien IP: 203.185.214.* 12.04.06, 03:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kle Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:18 Drogi Darku ja też się uczyłam i niestety tyle nie zarabiam ale skoro Ty masz dużo to może podeślę Tobie moje rachunki za benzynkę ( wiesz Ty kupisz karte a ja będę tankować ) to dla Ciebie będzie drobiazg :) Pozdrawiam wykształconego Pana Darka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ponuractwo Re: Benzyna znowu podrożeje? 12.04.06, 14:52 Gościu Darku!!!! Może Ty i wykształcony ale w tym poście zachowujesz się jak CHAM. Pewnie też jak jedziesz swoją "Wypasioną furą" spychasz tych, którzy jadą słabymi samochodami i tez im mówiesz sp......laj mi z drogi?! Nie lubię takich ludzi. Pewnie za te 1200 euro wykonujesz pracę, która niewiele dobrago daje otoczeniu. Gratuluję, "woź się sam", bo z takimi jak Ty to ten kraj daleko nie pociągnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykształcony Nie lubisz, bo im zazdrościsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:04 Ja też zarabiam dużo i jeżdżę dobrym samochodem, ale nikogo nie spycham z drogi i zawsze ustępuję, przepuszczam, migam, etc. To o czym wspomniałeś, to buractwo ludzi w kilkunastoletnich BMW, którzy bardzo chcieliby uchodzić za bogatych, ale niestety wiele im brakuje. Zeby takiego rozpoznać, wystarczy spojrzeć mu na tylny zderzak i poszukać tam korka od gazu. Czy ktoś zamożny montuje gaz? A zwłaszcza w BMW? Zdecydowanie nie! BTW- dzięki takim ludziom jak my, ten kraj jescze się nie zawalił i może karmić całe rzesze wiecznie niezadowolonych biedaków. Ale to się skończy, jak wszyscy "wypie..my" za granicę. Wtedy zdechniecie z głodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Benzyna znowu podrożeje? 12.04.06, 10:45 Gość portalu: Marek napisał(a): > Rozmawiałem dzisiaj z koleżanką z Hiszpanii.U nich litr paliwa kosztuje ok. 1 > euro.U nas też(ok 3,90zł).Tylko ona zarabia 1200euro/mies, a ja 1200 zł. Kobiety sa zdolniejsze i bardziej pracowite....;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.nwrk.east.verizon.net 12.04.06, 02:40 W Stanach zaczyna pojawiac sie coraz wiecej samochodow hybryd o napedzie elektryczno spalinowym. Cena nowego jest o okolo 3-4 tys dolarow wyzsza niz tylko benzynowego. A cena benzyny w ostatnich 2 tygodniach wzrosla o 20 centow na galonie. Teraz galon 95 w NJ kosztuje 2.37 do 2.50. Jeszcze w poczatkach marca mozna bylo kupic za 2.05dolara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid Samochod na sprezone powietrze IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 12.04.06, 06:14 Energia do sprezania powietrza nie musi pochodzic ze spalania ropy, wiec problem wysokich cen ropy przestaje dotyczyc zmotoryzowanych. Powstaje problem dla rzadu - jak opodatkowac sprezone powietrze :-))) Wiecej szczegolow tam: www.theaircar.com Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Co wy bredzicie? Cena benzyny zależy od akcyzy!!!! 12.04.06, 07:24 Czyli zależy od wielkości pazerności złodziejskiego państwa!!!! A ta akcyza w Polsce wynosi ok. 2,50zł !!!!!!! Prawie 50% ceny benzyny to PODATEK!!!!! Podatek czyli pieniądze zabierane przez państwo na finansowanie systemu złodziejsko-biurokratycznego. ROZUMIECIE??????!!!!!! PODATKI !!!! To jest powód horrendalnych cen benzyny w Polsce. A wy tutaj pieprzycie o wojnie w Iraku, o samochodzach na sprężone powietrze i innych bzdurach. PODATKI!!!! KOSMICZNIE WYSOKIE PODATKI, które rujnują normalnych ludzi w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Co wy bredzicie? Cena benzyny zależy od akcyz IP: 81.210.48.* 12.04.06, 08:59 a to dopiero początek, "półflaszki Zyta" zadba już o to. Naczelne hasło tej pijaczki w rządzie PiS" to: "DOIĆ idiotów, doić ile się da". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Dla wiadomości gazety: benzyna juz podrozała IP: *.pgi.waw.pl 12.04.06, 08:07 W Warszawie na Modlińskiej 2 tygodnie temu PB 95 kosztowała 3,82 zł a w poniedziałem 4,09 zł. Dzisaij (widocznie ktoś uznał ze przesadził) spadła na 4,07 zł. Czyli mamy 25 groszy w 2 tygodnie. A nic nie było słychać o podwyżce cen hurtowych benzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:47 koniec tego plucia wzajemnego SOBIE.Przyczyna podwyzki paliwa leży w tym ze pis /przeczytajcie uchwałe na stronie internetowej sejm-senat komisja gospodarki/wiekszościa głosów przyznał ROLNIKOM DODATKOWE DOFINANSOWANIE POCA JUŻ USTALONA 650 MLN AKCYZA 400 MLN ZL leperowi za poparcie tak zreszta wynika z pism ktore dostały stacje benzynowe na podstawie ktorych poswiadczaja rolnikom zatankowanie na st benzynowej.Rolnik jak wynika z tego pisma nie musi okazywac zadnego dokumentu poza jednym ZE JEST ZAMELDOWANY W DANEJ GMINIE.Sytuacja ma sie tak ze nikt nie sprawdza ile do ilu ciagnikow kazdy tankuje lub samochodow dostawczych,dzisiaj mozna 20 sam dziennie zatankowac a placi za to MIASTO.mIESZKAŃCY WSI SA ZBULWERSOWANI handel paliwem kwitnie kosztem ludzi zarabiajacym na te zLODZIEJSKIE ZEZWOLENIA WYDANE PRZEZ KACZYNSKICH I PIS SAMOOBRONE ABY UTRZYMAC SIE PRZY WLADZY .PLACCIE TAK DALEJ I BADZCIE CICHO BO SIE ZGADZACIE.JA Z GMINY DOSTANE ZWROT I DOBRZE MI . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: 81.210.48.* 12.04.06, 09:05 a komu to zawdzięczamy, była okazja rozgonić hołotę to PO uniosło się honorem, a mogli wygrać nowe wybory w cuglach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: móóó??? obacz dzisiejszy sondaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:30 i pomyśl o kampanii autorstwa Qrskiego, zapewne tym razem danie główne: Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna@ benzyna droga, ale tanie państwo, yes, yes, yes IP: *.autocom.pl 12.04.06, 09:31 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekk Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:39 Będzie pięknie. Po obaleniu kapitalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: montypyton Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:59 A gdzie jest ten kapitalizm ? Sporo już żyję, i nie mogę się go doczekać. Ciągle tylko socjaldemokratyczne mutacje socjalizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk To kapitalizm: gangstersko-polityczny 12.04.06, 10:42 Nie ma nic wspólnego z wolnym rynkiem. A PIS to gospodarcza bolszewia. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Nie myślałem, że znowu to zawołam: 12.04.06, 11:01 PRECZ Z KOMUNĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west precz z kaczorami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:56 rozpieprzą ten kraj do reszty... a taką dobrą mieliśmy walute :(((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
snail75 Nie ma to jak diesel 12.04.06, 10:20 Ja do mojego diesla dolewam olej rzepakowy mniej wiecej w proporcji 65% rzepaku, 35% ropy. Spaliny troche smierdza wypiekami, ale auto chodzi jak burza, a za litr rzepaku place niecale 2,50 :-))) A kumpel, ktory ma Mercedesa jezdzi na nafcie, ktora kupuje za jakies 1,50, chyba bede tez musial sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Balcerowicz musi odejsc.... 12.04.06, 10:55 ...a benzyna bedzie po 10zl/litr, pronto. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Pismaki cisza!!!!!! 12.04.06, 12:02 Może bubki z rafinerii się nie dowiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.04.06, 12:42 Szewdzi robią biopaliwa z drewna, Brazylia z cukru, Niemcy rozpoczynają na szeroką skalę przerabiać rzepak. Szwedzi do 2020 roku chcą być krajem nieimportującym ropy naftowej. Austria, Dania, Finlandia rozpoczynają poważne inwestycje. Wydaje mi się, że Polska mogłaby wystartować w naszym regionie jako kraj nowatorski w tej dziedzinie. Byłoby to bardzo trudne ze względu na brak zasobów zarządzających krajem. Mam kawałek ziemi i wspólnie z bratem przygotowujemy się pod uprawę rzepaku. Wiem, że kilka spółek giełdowych rozpoczęło inwestycje w tym kierunku ale jest potrzebna standaryzacja działań etc., etc. Pozdrawim i do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pradera Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.autocom.pl 12.04.06, 13:03 Przeciez Orlen kupuje glownie rope z Rosji, ktora jest sporo tansza i nie ma zwiazku z cena na swiatowych rynkach. Dlaczego zatem cena ustalana jest w zaleznosci od jej wysokosci na gieldzie w Londynie czy Nowym Jorku. Jakos nie bardzo to wszystko rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Benzyna znowu podrożeje? 12.04.06, 16:19 Gość portalu: wilk napisał(a): > Szewdzi robią biopaliwa z drewna, Brazylia z cukru, Niemcy rozpoczynają na > szeroką skalę przerabiać rzepak. Szwedzi do 2020 roku chcą być krajem > nieimportującym ropy naftowej. Austria, Dania, Finlandia rozpoczynają poważne > inwestycje. Wydaje mi się, że Polska mogłaby wystartować w naszym regionie jako > kraj nowatorski w tej dziedzinie. a nie jest? zainwestowala przeciez w swiatynie Opatrznosci Bozej! kto wie czy jak ropa sie skonczy to nie bedzie najwlasciwsza inwestycja....co do rzepaku to nie wiem jak daleko sie na nim zajedzie bez nawozow sztucznych, bo te tez z ropy. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) A co ma się ropa z USA do nas? IP: 82.177.9.* 12.04.06, 13:59 Przecież naszym dostawcą ropy jest Rosja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlen płock Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:24 jeżeli cena wkraju osiągnie 4,7zł za litr, to w płoku będzie kosztować około 5,7zł za litr.Kocham zarząd orlenu,że tak dba o...swoją kasę a nie klijentów. a tanie paliwo w BLISKIEJ w Płocku kosztuje około 3,84 zł za litr ON.Taniocha co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:18 a miało być suwerennie po wejściu do unii... a nie ,że premier , rząd niepodległego(rzekomo) kraju nie może regulować stawek podatku - paranoja . ZSRR w nowym wydaniu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogon Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: 212.160.172.* 12.04.06, 15:42 Klasyka. Jak cena na świecie rośnie to w tej samej chwili rośnie cena na stacjach w Polsce. Jak na świecie cena spada to na polskich stacjach cena spada o 10% tego co na świecie i to jak dobrze pójdzie. No i oczywiście nie od zaraz tylko po tygodniu albo dwóch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaz4 Re: Benzyna znowu podrożeje? IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.06, 16:24 Jak zwykle odzywają się ludzie winiący za poziom akcyzy PiS czy Samoobronę. A jakoś zapomnieli, że to UE dyktuje minimalne stawki. A w Polsce obecnie mamy minimalną akcyzę. Jeżeli chcecie jej obniżki, to zacznijcie lobbować za wypisaniem naszego kraju z unii. Dziennikarze pisza, że winny dolar, Irak czy Iran. Czasami winna jest jakaś katastrofa lub jakiś terrorysta. A jeszcze nie widziałem tekstu wskazującego prawdziwego winowajcę ciągłych podwyżek. Szanowni państwo - ropa jest pierwszą kopaliną która się skończy! Teraz mamy tanio, bo może być tylko drożej! A winny jest Peak Oil - wpiszcie to hasło w Google i się dowiecie co to za czort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klonowany USA z Europy importuje ? IP: *.48-203-24.mc.videotron.ca 12.04.06, 17:17 Pan Dariusz Malinowski z GW napisal: Ponieważ tak gwałtownego wzrostu zapotrzebowania nie są w stanie zaspokoić amerykańskie rafinerie, tamtejsze firmy paliwowe ratują się importem gotowych paliw, głównie z Europy. Tak... Amerykanie placa wiecej w Europie aby sprzedac taniej u siebie. -- Za cene odpowiadaja SPEKULANCI i w drugiej kolejnosci producenci. Najwiekszym beneficjantem wysokich cen jest: ROSJA. === W kanadyjskiej Albercie produkcja poliwa syntetycznego z lupkow bitumicznych kosztuje obecnie 12$ za barylke, a niedlugo bedzie 10$.Gigantyczne kopalnie odkrywkowe i rafinerie rozbudowuja sie w tempie wzrostu cen. I tak trzymac aby uniezaleznic sie od bydlakow ktorym natura dala rope w ziemi i odbila im od tego szajba. - ponizej lista krajow eksportujacych do USA w tys. barylek/dzien: Total Imports (Top 15 Countries) (Thousand Barrels per Day) Country Jan-06 Dec-05 YTD 2006 Jan-05 Jan - Jan 2005 -------------------------------------------------------------------------------- CANADA 2,311 2,523 2,311 2,175 2,175 MEXICO 1,796 1,797 1,796 1,501 1,501 VENEZUELA 1,539 1,521 1,539 1,573 1,573 SAUDI ARABIA 1,369 1,472 1,369 1,645 1,645 NIGERIA 1,186 1,246 1,186 1,067 1,067 ALGERIA 713 405 713 368 368 IRAQ 532 390 532 477 477 ANGOLA 433 435 433 436 436 ECUADOR 380 340 380 315 315 VIRGIN ISLANDS 277 335 277 302 302 RUSSIA 218 275 218 318 318 NETHERLANDS 216 173 216 70 70 NORWAY 205 177 205 259 259 COLOMBIA 195 159 195 150 150 UNITED KINGDOM 187 240 187 283 283 ------ The top sources of US crude oil imports for January were Canada (1.768 million barrels per day), Mexico (1.701 million barrels per day), Saudi Arabia (1.335 million barrels per day), Venezuela (1.228 million barrels per day), and Nigeria (1.133 million barrels per day). The rest of the top ten sources, in order, were Iraq (0.532 million barrels per day), Angola (0.420 million barrels per day), Ecuador (0.373 million barrels per day), Algeria (0.235 million barrels per day), and Colombia (0.169 million barrels per day). ============ Odpowiedz Link Zgłoś