Dodaj do ulubionych

Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji?

27.04.06, 21:21
TANIE DRANIE!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kelowna Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:21
      Super TANIE panstwo wedlug PiS-u. Koszmar!!!
      • konread Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 21:26
        To nie koszmar tylkko orwellowska nowomowa
        tanie = drodie
        prawo = bimbający sobie z prawa wicepremierem
        sprawiedliwość = dla wybranych
        • Gość: jola_z_dywit ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!******** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:34
          Nowa nagonka na polski narodowy rząd.
          A bilans złodziejskich formacji od 17 lat zbywany milczeniem.
          • Gość: Kuba Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:38
            Ech, szkoda plumkać!!!!!
            • refleksyjny Populizm 28.04.06, 00:23
              pod publiczkę - dokopać PiS
            • Gość: kristin Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:15
              A może by to lepiej dali na lekarzy ? ale widocznie minister Religa nie ma
              takiej siły przekonywania jak Andrew Brown Sugar Lepper
          • Gość: Marta50 Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.pools.arcor-ip.net 27.04.06, 21:40
            Odpowiadasz na :
            Gość portalu: jola_z_dywit napisał(a):
            > Nowa nagonka na polski narodowy rząd.
            > A bilans złodziejskich formacji od 17 lat zbywany milczeniem.
            Jolciu z Dawit czy nie widzisz ja sie Polska isoluje w swiecie, nie widzisz z
            jakiego albo czyjego powodu?
            • pacaneum Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 27.04.06, 23:19
              Nie tylko Polska się izoluje - gorzej, że że młodzi wykształceni ludzie z
              Polski UCIEKAJĄ! głosuja nogami i trudno im się dziwić.
              • Gość: dudus Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.06, 03:22
                prawda.
                bardzo zle ze mlodzi ludzie wyjezdzaja. zle dla polski ale dobrze dla tych
                mlodych ludzi. sam 2 lata temu zawinalem sie do australii i niestety- dla
                polski- dochodze do wniosku ze nigdy nie bylem bardzoej zadowolony z zycia,
                spokoju, i pogody ducha jaka osiagnalem. nasze kochane elity polityczne.
                spowodowaly ze po 18 latach pobieeranai bezplatnej edukacji ( studia zajely mi 6
                lat- upsss) i roku szukanai innego zajecia niz sprzedawca w macdonaldzie
                stracilem nerwy i nadzieje i wyjechalem. 18 lat kraj mnie szkolil a potem
                zmusil do spieprzania a wszystko tylko dla tego ze moj ojciec nie mial "dobrze
                postawionych znajomych" i nie pije wodki z "kolesiami"
                rozmawiam czesto z ludzmi z europy( brytyjczycy, niemcy....) i tlumacze im ze w
                polsce musi pokolenie wymrzec i wtedy MOZE sie cos zmiei. Oni mnie przekonuja ze
                na pewno przesadzam i 3-5 lat w uni i bedzie lepiej. hehe jak mi sie smiac wtedy
                chce z naiwnosci tych biednych narodow, ktore sobie wziely takei zgnile jajko do
                UE. szkoda tylko ze jest to smiech przez smutek. moja cala rodzina jest w
                polsce i to mnie boli. w koncu w polsce sie urzodzilem i zawsze myslalem ze w
                polsce umre, ale coraz bardziej zaczynam w to watpic.
                wbrew pozorom moj post nie jest krytyka PISu, poniewaz siedzac w australii mam
                za malo danych zeby kogokowliek krytykowac. moj post jest wyrazem zalu z
                demoralizacji moralnej jaka nastapila przez 50 lat komunizmu, ktory zepsul
                umusly wszystkich "doroslych" zyjacych w tamtych czasch- nie wazne czy
                komunistow czy opozycionistow.
                powiedzmy sobie szczerze. zmiany moga nastapic dopiero gdy pokolenie lat 70
                zacznie przejmowac wladze, bo oni byli za mlodzi w komunizmie zeby do konca nim
                przesiaknac a pamietaja na tyle duzo rzeby wiedziec czym to smierdzi. problem
                jedynie polega na tym ze pokolenei ludzi z lat 70 w polowie siedzi juz za
                granica i wiekszosc tych co sie zaangazuja do polityki to beda prawdopodobnie
                wyjatkowe mendy i karierowicze.
                wiec moze jednak 2 pokolenia musza wymrzec. czy moze ten kraj to zawsze bedzie
                takie dziwne cos w srodku europy. moze 2 pokolenia to tez za malo
                • kaczomowa Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 28.04.06, 06:46
                  > rozmawiam czesto z ludzmi z europy( brytyjczycy, niemcy....) i tlumacze im ze
                  w polsce musi pokolenie wymrzec i wtedy MOZE sie cos zmiei. Oni mnie przekonuja
                  ze na pewno przesadzam i 3-5 lat w uni i bedzie lepiej. hehe jak mi sie smiac wtedy
                  > chce z naiwnosci tych biednych narodow, ktore sobie wziely takei zgnile jajko
                  do UE.

Nie jestem zwolennikiem PiS, ale jak spojrzeć, co siędzieje w gospodarce takich
                  Niemiec, czy jak młodzi we Francji protestują przeciw reformom, dzięki którym
                  znaleźliby zatrudnienie, dochodzi się do wniosku, że mimo wszystko nie jest
                  Polska najbardziej zgniłym jajem Europy.
                  • Gość: dudus. Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.06, 08:31
                    polska jest najbardziej zgnilym jakiem europy pod wzgledem gospodarczo
                    ekonomicznym. zadnym innym. polska kultura i tradycje sa piekne, historia wrecz
                    wzruszajaca, ale UE nie jest tworem o podlozu kulturowym tylko ekonomicznym
                    pozdrawiam
                  • janek344 Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 28.04.06, 09:01
                    Może są tż gdzieindziej "zgniłe jaja" ale Polska jest biedniejsza i polityka
                    powinna być inaczej prowadzona.Wspieranie "najbiedniejszych" wymaga, żeby tacy
                    byli.Właściwe hasło to nie pomoc biednym ale likwidowanie (stopniowo) biedy.
                • Gość: k Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:40
                  niestety 5 lat za malo bo inteligetni i wyksztalceni wyjezdzja lub nie pchaja
                  sie do polityki (polityka w tym kraju to syf)
                • gaspar2 Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 28.04.06, 07:54
                  Duduś z całym szacunkiem lepiej dla Polski że ludzie twego pokroju wyjechali a
                  jeszcze bedzie lepiej jak nie wrócą.
                  a co do migracji "za chlebem" jest to zjawisko powszechne i nie pojawiło się
                  dopiero teraz. A dotyczy nie tylko Polski.
                  • Gość: dudus Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.06, 08:28
                    moge wiedziec dlaczego to dobrze dla kraju ze wyjechalem?
                    czy dlatego ze zmniejszylo sie bezrobocie w polsce z uwagi na jedna osobe mniej
                    w urzedzie pracy, czy moze dlatego ze nie mam zamiaru moim zyciem, ktore mam
                    tylko jedno, naprawiac i placic za to co innni rozkradli, czy moze dlatego ze
                    jestem zwolennikiem wynagradzania za faktyczna wiedze i umiwjwtnosci a nei za
                    kontakty. kontakty to powinny przynosisc korzysci jak sie ma swoja firme a nie
                    jak sie rzadzi krajem.
                    strasznie lubie tych "patriotow", ktorzy czesto posadzaja mnie wrecz o zdrade
                    stanu z powodu mojego wyjazdu, szkoda tylko ze najczesciej owi patrioci nie
                    zaznali czegos co nazwalbym dlugoterminowym bezrobociem.
                    pozdrawaim
                    • Gość: dudus Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.06, 08:36
                      ah i jeszcz ejedno. co rozumiesz przez "ludzie mojego pokroju"?
                      rowin to prosze
                • gaspar2 Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 28.04.06, 08:39
                  Duduś lepiej dla Polski że tacy ludzi jak ty wyjeżdzają z Polski i dobrze żeby
                  nie wracali. Zjawisko migracji "za chlebem" jest powszechne, istnieje nie od
                  dziś i dot. wszystkich państw starego kontynentu.
                  Faktycznie to jest przykre zą polacy masowo wyjeżdzają z Polski do pracy za
                  granicę, tym bardziej jest żal że to elity nie robi nic aby zatrzymać młoidych
                  ludzi nizaleznie od wykształcenia (ty tylko o ludziach wykształconych piszesz).
                  Wykształcenie to jedno a pewność siebie i umiejetność sprzedania samego siebie
                  to drugie. Jeżeli chodzi o wiedze to Polacy nie raz udowodnili ze pozim na
                  krajowych uczelniach jest b. wysoki ( oczym środki masowego przekazu już
                  parokrotnie pisały). Notomiast ważną sprawą jest umiwejętność sprzedania się
                  tzn przebojowość czego niestety nam brakuje. a to staje się teraz podstawą przy
                  jakichkolwiek rozmowach w sprawie pracy. Mieszkasz w Australii i pewnie miałś
                  do czynienia z twoimi przyjaciółmi za oceanu i miałeś nie raz okazje słyszeć:
                  ja to zrobię ... spowoduję że wzrosną obroty ...,... jestem najlepszy....,
                  Natomiast w Polsce jest to tak: spróbuję ale ......,nie wiem czy dam rade...,i
                  wreszcie postaram się ale bez większego entuzjazmu. Niech miernoty które tylko
                  narzekają, nieudacznicy wyjadą.Praca dla ludzi naprawde zdolnych w Polsce i to
                  za dobre pieniadze jest - tylko trzeba być naprawde dobrym i oczywiście znać
                  swoja wartość Nowe pokolenie już jest inne. I tu widze szanse dla młodych
                  starych i tych w średnim wieku. ale dużo zależy od wpojenia zasad moralnych i
                  tutaj na pierwszym miejscu jest rodzina, wykształcenia i troska o człowioeka a
                  to nalezy do Państwa. i dalej to na Państwie spoczywa stworzenie warunków aby
                  młodzi wykształceni ludzie nie musieji uciekac z kraju za chlebem. Ale na taki
                  odpowiedzialne elity rządowe bedziemy musieli jeszcze poczekać
                  • Gość: Lucusia Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: 212.244.186.* 28.04.06, 10:32
                    A wiesz czemu nie ma u nas tych "zrobię, dam radę, poprawię" - bo gdy taki zaczyna się angażować, to koledzy od razu przechodzą nad tym do porządku dziennego - on to zrobi, to ja nie muszę - , szef sie boi, że wygryzie go taki ambitny i pojedzie mu po premii (jesli premie są), albo go nie awansuje (bo mu się w głowie przewróci i będzie chciał dalej awansowac i więcej zarabiać), a dyrekcja chce się go jak najszybciej pozbyć, bo będzie zmuszał do dodatkowej pracy, jeszcze jakieś papierki dojdą, trzeba będzie się ruszyć z gabinetu, a teraz jest tak spokojnie.
                  • Gość: dudus. Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.06, 11:03
                  • Gość: dudus Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.06, 11:09
                    w drugiej czecsi tego listu to w zasadzie potwierdzasz moje argumenty.
                    > Jeżeli chodzi o wiedze to Polacy nie raz udowodnili ze pozim na
                    > krajowych uczelniach jest b. wysoki ( oczym środki masowego przekazu już
                    > parokrotnie pisały).
                    oczywiescie. tylko rozwin dalej ten temat. ci bardzio wybitni profesorowie
                    zarabiaja gowniane pieniadze bo nei pija wodki z tymi z ktorymi nalezalo by pic.

>Faktycznie to jest przykre zą polacy masowo wyjeżdzają z Polski do pracy za
                    > granicę, tym bardziej jest żal że to elity nie robi nic aby zatrzymać młoidych
                    > ludzi nizaleznie od wykształcenia (ty tylko o ludziach wykształconych piszesz).

to przecierz tez moje slowa z poczatku pierwszego postu

> Mieszkasz w Australii i pewnie miałś
                    > do czynienia z twoimi przyjaciółmi za oceanu i miałeś nie raz okazje słyszeć:
                    > ja to zrobię ... spowoduję że wzrosną obroty ...,... jestem najlepszy....,
                    > Natomiast w Polsce jest to tak: spróbuję ale ......,nie wiem czy dam rade...,i
                    > wreszcie postaram się ale bez większego entuzjazmu. Niech miernoty które tylko
                    > narzekają, nieudacznicy wyjadą

problem w tym ze to nie miernoty wyjezdzadja bo miernotom to sie nawet wyjechac
                    nie chce. wyjezdzaja ludzie ktorzy w kraju nei widza wystarczajacych mozliwosci
                    do realizacji swoich planow

generalnie dziekuje ze w sumie to zgodziles sie z moim zdaniem
                    pozdrawiam
                • etylkapl Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 28.04.06, 08:43
                  Gość portalu: dudus napisał(a): spowodowaly ze po 18 latach pobieeranai
                  bezplatnej edukacji ( studia zajely mi 6)
                  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                  jakim cudem taki analfabetyzm pomimo szkół, chyba jednak tatuś miał znajomych
                  lub....., Polska zyskała na wyjeździe tak "wyedukowanego" dudu
                  • Gość: rosenkrantz666 Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.centertel.pl 28.04.06, 09:12
                    >> Gość portalu: dudus napisał(a): spowodowaly ze po 18 latach pobieeranai
                    >> bezplatnej edukacji
                    > jakim cudem taki analfabetyzm pomimo szkół (...)

Jak się nie ma nic do powiedzenia n/t treści, to można jeszcze za formę dokopać.
                    Tyle, że taka metoda dyskusji dowodzi co najwyżej braku argumentów (a także
                    prostactwa tego, kto ją stosuje).

PS. Zastanów się chwilę tytanie intelektu i guru ortografii polskiej czy na
                    komputerze w Australii będa skonfigurowane polskie literki.
                    • Gość: dudus Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.dyn.iinet.net.au 28.04.06, 11:11
                      dziekuje za ta " cieta riposte"

mnie tez ci straznicy ortografii doprawadzaja czasme do szewskiej pasji
            • Gość: jajcara3 Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:20
              Nie wiedzisz że wypowiedzi joli są na poziomie Reni beger? Dlaczego więc się
              dziwisz że kobietka o malutkim rozumku wypisuje takie famazony?
          • konread Re: ******złodziejska Samoobrona !!!!***** 27.04.06, 21:45
            Jolu a co z wyrokami za zaciągane i niespłacane kredyty?
            A co z nielegalnym finansowaniem Samoobrony, szwindlami omijającymi prawo?
            I co się z twoim kontem stało że piszesz po kątach jako gość?
          • Gość: etet Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.04.06, 21:51
            Jalanto D. to nie miejsce na tanią demagagię. Tu rzadko zagląda motłoch który
            dopuścił twego pryncypała do koryta. Wszyscy za to widzieliśmy film "młode
            wilki" Tam głóny bohater tłumaczył koledze że jak złapią za rękę to ma mówić że
            to nie jego.
          • Gość: marcy Dziecko, idź spać. IP: 193.192.62.* 27.04.06, 22:56
            Po Lepperze naród zaraz wodę spuści, ino sie nie obejrzysz.

Niech no tylko młodzież łyknie troche swiata, szkoły pokończy
            i Lepper z tym swoim rechotem znajdzie sie na politycznym aucie,
            będzie jedynie funkcjonował jako element wulgarnej anegdoty historycznej.

Kazdy minister rządu wicepremiera Leppera nie ma prawa bez grymasu w
            lustro spojrzeć. Noc. Ciemna noc.
          • Gość: Grzesiek Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.internal.bupa.co.uk / 194.75.37.* 27.04.06, 23:02
            niech ten rzad co go popierasz wreszcie rozliczy aferzystow! I niech cos
            zalatwi z tymi doplatami! A co z zasilkami dla bezrobotnych? Kiedy Lepper
            podwyzszy glodowe pensje w sluzbie zdrowia?
            Wykarmi sie na naszych plecach a prostym ludziom nic nie da!
            • d_arek_d Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 28.04.06, 04:20
              Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> niech ten rzad co go popierasz wreszcie rozliczy aferzystow! I niech cos
              > zalatwi z tymi doplatami! A co z zasilkami dla bezrobotnych? Kiedy Lepper
              > podwyzszy glodowe pensje w sluzbie zdrowia?
              > Wykarmi sie na naszych plecach a prostym ludziom nic nie da!

A kto mówił, że Lepper da? Lepper? Aha! No to mówił, a Wy głosujący na niego
              daliście się nabrać. Przecież chcąc osiągnąć przyzwoity rozwój państwa (nie
              mylić z rozdawnictwem-stagnacją) nie można dawać po prostu ludziom ryby. Należy
              dać im wódkę... przepraszam, wędkę, a oni te ryby sami złowią.

Wyjaśnienie dla głosujących na PiS i SO: powyższe zdanie było jedynie
              przenośnią literacką (to takie cuś w języku polskim), którą należy jednak wziąć
              do serca.
          • Gość: mina Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.58.rev.vline.pl 27.04.06, 23:25
            szmata
          • Gość: Mirek z Kanady Swieta racja, Jolu !!! IP: *.vn.shawcable.net 28.04.06, 03:47
            Nagonka tego szmatlawca (GW) staje sie powoli rozpaczliwie zalosna. Ale
            najbardziej zal mi tych wszystkich "pozytecznych idiotow" manipulowanych przez
            niego. Szczekaja jak te pieski jak na zawolanie.

Pomyslec troche samodzielnie i nie dac sie manipulowac !!!
            • d_arek_d Ballada o Mirku z Kanady 28.04.06, 05:25
              Gość portalu: Mirek z Kanady napisał(a):

> Nagonka tego szmatlawca (GW) staje sie powoli rozpaczliwie zalosna. Ale
              > najbardziej zal mi tych wszystkich "pozytecznych idiotow" manipulowanych
              przez
              > niego. Szczekaja jak te pieski jak na zawolanie.
              >
              > Pomyslec troche samodzielnie i nie dac sie manipulowac !!!

Oto właśnie mają Państwo przed sobą osobnika będącego potwierdzeniem mojej
              teorii zwanej "Teorie zamorskich specjalistów od polskiej polityki". Opisywałem
              i udowadniałem ją już kilkukrotnie na forach, ale pokrótce przypomnę o co
              chodzi:

Osobnicy, których w tym wypadku reprezentuje Mirek z Kanady stanowią (niestety)
              dużą większość emigrantów z Polski na kontynencie północnoamerykańskim.

Z jednej strony bardzo często (nie zawsze) wyrażają się z pogardą o Polonii w
              państwach ich zamieszkania i nie personifikują się z nią. Nie przepadają też za
              rodakami z Polski.

Z drugiej strony swoimi rasistowsko-ultrakonserwatywnymi poglądami bardzo
              przypominają tę właśnie Polonię północnoamerykańską.

Ich poglądy, w przeciwieństwie do poglądów Polaków mieszkających w Polsce,
              nigdy nie ulegają zmianie. To dlatego, ponieważ działalności ich idoli
              politycznych nigdy na swej skórze nie odczuwają.

Poglądy te są jeszcze bardziej umacniane poprzez w 100% ultrakonserwatywne
              media polonijne i brak jakichkolwiek alternatywnych poglądów. To takie swoiste
              perpetum mobile.

Z osobników tych, dokładnie jak właśnie z tych leninowskich "pożytecznych
              idiotów" (tak ich też czasem w kuluarach w rozmowach między sobą nazywają)
              korzystają w razie potrzeby działacze LPR, SO oraz, a właściwie przede
              wszystkim PiS. Pamiętam wizytę jednego z nich (PiS) w Chicago przed wyborami
              Anno Domini 2005. To znaczy nie pamiętam osobiście, bo w Chicago nie byłem
              nigdy w życiu i nie spieszno mi tam, a pamiętam tę wizytę z polonijnego radio i
              gazety. Ten pan w cudownie wpadających w uszy takich osobników jak Mirek z
              Kanady słowach opisywał jak to wspaniale będzie w Polsce po zwycięstwie PiS.

Mówił coś w rodzaju: "wygonimy wszystkich Żydów, Niemców rozgrabiających Polskę
              i manipulujących Polakami, zrenacjonalizujemy co polskie, złodzieje z układu
              zgniją w więzieniach, Balcerowicz przede wszystkim, prawdziwi Polacy-katolicy
              nie mają się czego obawiać, oczyścimy Ojca Dyrektora Tadeusza Rydzyka z
              wszystkich haniebnych zarzutów, a ich twórcy poniosą zasłużoną karę". Jednym
              słowem powiedział to, co wiedział, że "Mirkowie z Kanady" chcą usłyszeć i
              namawiał do głosowania na niego (oczywiście okręg warszawski), a on już to
              wszystko załatwi. Ten pan jest teraz posłem, w głównym stopniu zawdzięcza
              sukces właśnie głosom "Mirków".

Tak jak już wspomniałem powyżej, różnica pomiędzy "Kowalskim ze Zgierza"
              i "Mirkiem z Kanady" jest taka, że "Kowalski" dostanie nauczkę za swoją
              naiwność, skutkiem czego w końcu (wynika to z teorii prawdopodobieństwa i mam
              nadzieję, że powoli acz nieubłaganie sprawdzi się w 100%) przestanie wierzyć
              warhołom, oszołomom i całej tej grandzie oszustów. Jest duże
              prawdopodobieństwo, że już więcej na nich nie zagłosuje.

Zaś "Mirek z Kanady" będzie zawsze twierdził, że po wybraniu Jedynie
              Prawdziwych Polaków do Parlamentu i na Prezydenta RP w Polsce jest coraz
              lepiej, a jeszcze trochę i będzie jeeeszcze lepiej. Oczywiście zawsze będzie
              głosował za tymi, którzy wyleją żółć właśnie w taki sposób, w jaki roi mu się w
              skrzywionym umyśle. Przecież nigdy nie pozna na swej skórze efektów rządów
              swych idoli.

Chociaż prawdę mówiąc głosy Polonii północnoamerykańskiej są marginalne w
              porównaniu do głosów Polaków w Polsce, sprawiedliwie byłoby, gdyby osoby nie
              rozliczające się w Polsce ze swych dochodów przez jakąś liczbę lat miały
              ograniczone prawa wyborcze. Zapewne nie jest to zgodne z Konstytucją oraz z
              regulacjami Unii Europejskiej, jednak jest to jak najbardziej zgodne ze zdrową
              logiką. Jak sądzicie?
              • Gość: rosenkrantz666 Re: Ballada o Mirku z Kanady IP: *.centertel.pl 28.04.06, 09:20
                > Chociaż prawdę mówiąc głosy Polonii północnoamerykańskiej są marginalne w
                > porównaniu do głosów Polaków w Polsce, sprawiedliwie byłoby, gdyby osoby nie
                > rozliczające się w Polsce ze swych dochodów przez jakąś liczbę lat miały
                > ograniczone prawa wyborcze

Jest to w 100% niekonstytucyjne - i w 200% sensowne. Byłby to zresztą powrót do
                źródeł demokracji, w której prawo głosu przypadało *obywatelom* - czyli płacącym
                podatki.

Swoją drogą taka zmiana oczywiśćie wyeliminowałaby Samooborę & PSL i uszczupliła
                siłę PiS - bo rolnicy oraz część rencistów podatków nie płacą.

Jednym słowem Twoja propozycja ma same zalety!
                • Gość: airwalk Re: Ballada o Mirku z Kanady IP: *.adslplus.ch 28.04.06, 09:48
                  Ja juz dawno mowie ze powinno sie wiekszosci Polakow odebrac prawo do
                  glosowania.
                • Gość: JOLA Z DYWIT Re: Ballada o doktrynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:09
                  Utyskiwania na demokrację z rozpaczy czy raczej nieuctwa!
                  Konstatacje Seneki.
                  Swoją drogą taka zmiana oczywiśćie wyeliminowałaby Samooborę & PSL i uszczuplił
                  >
                  Przekroczenie zasad logiki w aspekcie surrealistycznych rozwiązań.
            • Gość: Pi tak Masz rację pomyśl samodzielnie IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 28.04.06, 07:29
              za 3 lata po pisie zostanie tyle co po awsie - złe wspomienia
              • Gość: erg_samowzbudnik Re: tak Masz rację pomyśl samodzielnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:52
                Gość portalu: Pi napisał(a):

> za 3 lata po pisie zostanie tyle co po awsie - złe wspomienia

Nie zapomnij o dziurze budżetowej i smrodu który trzeba będzie wietrzyc przez
                nastepne kadencje.
              • konread Re: tak Masz rację pomyśl samodzielnie 28.04.06, 09:27
                W tym problem że Jola samodzielnie myśleć nie potrafi, tylko wkleja co
                towarzysze podeślą, bez względu na treść aktykułu!
            • Gość: airwalk Tak Mirku... IP: *.adslplus.ch 28.04.06, 09:44
              mieszkasz 8000KM od Europy i masz swietne rozeznanie...ty tam w tej Kanadzie na
              legalu siedzisz? :-) Robisz na czarno? :-) Zalosny jestes.
            • Gość: JOLA Z DYWIT Re: Swieta racja, Jolu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:01
              Waźne by coś konstruktywnego zrobić każdego dnia !
          • d_arek_d Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** 28.04.06, 04:09
            Gość portalu: jola_z_dywit napisał(a):

> Nowa nagonka na polski narodowy rząd.
            > A bilans złodziejskich formacji od 17 lat zbywany milczeniem.

Ach, gdzież te złodziejskie rządy SLD/UP + PSL?! Ach, wróćcież złodziejskie
            formacje od 17 lat zbywane milczeniem!
          • Gość: kivi Mowisz o FOZZ? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 28.04.06, 04:12
            jw.
          • gilu33 *** Złodziejska *** C H A M O O B R O N A ** 28.04.06, 07:06
            Jakub Szela herbu B&W ( bat i widły ) został wicepremierem.Horda jego
            pachołków zajmie wkrótce inne stanowiska w rządzie.Rozkradną z podwórka
            wszystko co będzie miało jakąkolwiek wartość,mają w tym wprawę nabytą na
            blokadach.. Więc to chyba takie ugrupowanie o nazwie CHAMOOBRONA miała na myśli
            szlachcianka z przysiółka Dywity herbu K&O - KROWI OGON....!!!!!
          • Gość: Klient *******Te będą bardziej złodziejskie niż poprzedni IP: *.viknet.pl 28.04.06, 08:57
            Wierzysz, że ludzie z Samoobrony, którzy mają sprawy o wyłudzenia kredytów, itp,
            będą teraz uczciwsi? Teraz będą mieli po prostu większe możliwości.
          • Gość: ronin81 Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: *.gov.pl 28.04.06, 09:46
            Ale z ciebie debil ... kto teraz kradnie ... ? Poprzednicy czy PIS ?
            Prawo i Sprawiedliwosc wdg Braci Kaczynskich i Leppera czytaj Bezprawie i
            Zaklamanie oraz Kradziez... BIZK
          • Gość: Lucusia Re: ******Lepsze takie niż złodziejskie !!!!***** IP: 212.244.186.* 28.04.06, 10:25
            Ale to są ZŁODZIEJSKIE. Czyzby pani jola miła wołać jak dzieci po Głogowem w głebokim średniowieczu - "Strzelajcie, z ojca ręki nie boli".
          • uzdek98 ale przeciez mialo byc lepiej IV RP... !!! 28.04.06, 16:38
            inne standardy moralne, inni uczciwi ludzie... a co jest ? to samo...
        • etylkapl Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 28.04.06, 08:38
          konread napisał:
          To nie koszmar tylkko orwellowska nowomowa
          tanie = drodie
          > prawo = bimbający sobie z prawa wicepremierem
          > sprawiedliwość = dla wybranych

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          a jak nazwać twoją wypowiedź, chyba tylko analfabetyzmem
        • zoo_keeper Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 28.04.06, 09:55
          konread napisał:

> To nie koszmar tylkko orwellowska nowomowa
          > tanie = drodie
          tanie=nie z naszej kieszeni

--
          fotografia cyfrowa
      • kropek-25 Zrzuta na bombe... wyjdzie taniej 28.04.06, 10:23
    • kelowna Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 21:23
      Super TANIE panstwo wedlug PiS-u. My wszyscy bedziemy placic za ten koszmar!!!
      • Gość: Marta50 Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.04.06, 21:25
        Przeciez sa potrzebne rece i sila do budowy IV Rzeczy - pospolitej.
      • trollskog Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 28.04.06, 01:27

> Super TANIE panstwo wedlug PiS-u. My wszyscy bedziemy placic za ten koszmar!!!

Oj, nie przesadzajcie. Koszty nowych ministerstw to nic w porownaniu z reszta.
        To, tak jak becikowe, to tylko symbol kierunku w jakim dazy partia rzadzaca. :)

TS.
    • mariotrs Czyli gorzeja niz za komuny? 27.04.06, 21:25
      "Z moich badań wynika, że w ciągu 14 lat zatrudnienie w ministerstwach i
      urzędach centralnych wzrosło o 160 proc.! "

a podobno za komuny byla biurokracja....
      • Gość: Marta50 Re: Czyli gorzeja niz za komuny? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.04.06, 21:30
        Link do wiadomosci z dnia 27.04.06 z godziny 19:00
        ww6.tvp.pl/134,20060427335241.strona
        To napawa "wielka nadzieja" na poprawe i uznaniem w swiecie
      • Gość: rem Re: Czyli gorzeja niz za komuny? IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 27.04.06, 21:31
        podobno w ramach taniego państwa mają być zatrudnieni na umowe -zlecenie z
        minimalnym wynagrodzeniem
      • d_arek_d Re: Czyli gorzeja niz za komuny? 28.04.06, 05:35
        mariotrs napisał:

> "Z moich badań wynika, że w ciągu 14 lat zatrudnienie w ministerstwach i
        > urzędach centralnych wzrosło o 160 proc.! "
        >
        > a podobno za komuny byla biurokracja....

...ale nie było kompitrów, czy jak się te łokropne maszyny zwą. Teraz potrzeba
        dodatkowego sztabu specjalistów do obsługi tego tałatajstwa, bo przecież
        rządący znają się na tylu rzeczach - mogą być ministrami, wiceministrami, czy
        też sekretarzami od czegokolwiek - że na komputrach znać już się przecie nie
        muszą.
        • Gość: erg_samowzbudnik Re: Czyli gorzeja niz za komuny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:47
          ...ale nie było kompitrów, czy jak się te łokropne maszyny zwą. Teraz potrzeba
          dodatkowego sztabu specjalistów do obsługi tego tałatajstwa, bo przecież
          rządący znają się na tylu rzeczach - mogą być ministrami, wiceministrami, czy
          też sekretarzami od czegokolwiek - że na komputrach znać już się przecie nie
          muszą.

Dawniej kazdy gadał co chciał a teraz od sprzątaczki wzwyż kazdy ma rzecznika
          prasowego.A komputery to raczej do pasjansa ,ale za to full wypas.
          • Gość: Late Re: Czyli gorzeja niz za komuny? IP: *.ums.gov.pl 28.04.06, 10:33
            Ergu drogi, samopał na niewłaściwego bladawca nastawiłeś. Komputrów ci u mnie w Urzędzie 130 jest, a informatyków, co siecią administrują i sprzęt konserwują, czterech ino. To chyba nie za dużo, tym bardziej, że zarabiają oni informatycy średnio po 1600 zł brutto na miesiąc. A biegli są oni i w Novellu, co się jeszcze po Urzędzie kołacze, i w SQL-u, i antywira sieciowego na serwerze na robactwo paskudne zastawią, Exchange Servera skonfigurują, nawet i na Unixie się wyznają, co jest dziś umiejętnością rzadką. Chiałżebyś, aby ministr każdy, zupełny nawet i wielemożliwy, albo byle jaki sekretarz czy dyrektor umięjetności takie posiadał??? A komputry nie do pasjansa są, ale system informacji geograficznej na nich stoi, i bazy danych lepsze niż Gębon posiadał, i finansowe systema, i hydrograficzne dane się obrabia, i radary sprzęga, i internetowe stronnice tworzy, a i mapy przeróżne się konstruuje, i pisma urzędowe pisze, i wiadomości cyfrowe po świecie i Urzędzie śle... I na forum czasem można coś złośliwego lekko napisać podczas śniadaniowej przerwy...
    • yhy_yhy Tanie państwo PiS`u...śmiać się czy płakać? 27.04.06, 21:36
    • Gość: witek Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:36
      Juz dalej chyba tego nie zniose.takiego gnoju nie widzialem juz dawno a mam 57
      lat a mialo byc tak pieknie takiej obludy i zaklamania dranstwa iokradania
      podatnika nie widzialem od 1980 roku. Niech ich wszystkich trafi.....Ito
      Kasczynscy!!!!
      • Gość: ewa Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:41
        To oszuści.Tak zapewniali w kampani że bedzie oszczędne państwo.Już w tym kraju
        wszystkie kaczory zgłupiały.Mam nadziję,że kolejne wyobry dadzą im
        nauczkę.Krytykować innych to potrafią,a sami są jeszcze gorsi.Żadnych
        zalet,chamstwo i kłótliwość-tylko tyle potrafią.Mam nadziieję,że ich rządy będą
        krótkie."Ciemny naród" tego nie wytrzyma.Ten cep Kurski tak nas nazywa.On jest
        za to bardzo jasny.
        • Gość: zdegustowana Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:47
          Kaczki na rozno - przynajmniej bedzie z was jakis pozytek!!!
      • Gość: misiek Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:52
        i majac 57lat wierzyles ze bedzie taniej? zapamietaj!taniej juz bylo.podejmij
        inny temat
    • Gość: cynik Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.aster.pl 27.04.06, 21:45
      towarzysze z Wybiórczej w swoim rewolucyjnym zapale nawet nie potrafili napisać
      prawidłowo nazwiska Prof. Kieżuna - wielkiego człowieka zresztą...
    • jola_z_dyvvit Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 21:49
      Zwiększenie liczby urzędników poprawi efektywność tych ministerstw. Im więcej ludzi będzie dbało o nasz narodowy interes tym jest większa szansa że zostanie on upilnowany. Zwiększając zatrudnienie w administracji państwowej Premier Lepper zmniejsza bezrobocie dbając w ten sposób o poprawę bytu znacznej ilości budżetów domowych. Spadek bezrobocia przyczyni się do wzrostu zamożności społeczeństwa co przyczyni się znowu do tego że Polska pod rządami Samoobrony i PIS będzie krajem z którego nie będzie warto wyjeżdżać na "saksy"
      • Gość: Marta50 Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.04.06, 21:53
        Jolciu twoj dziecinny optymizm nie ma granic, zejdz z niebieskiej chmurki na
        ziemie i zacznij logicznie myslec. Jacy wyborcy takie rzady, co sie tu dziwic.
      • Gość: mmm Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.chello.pl 27.04.06, 22:08
        Jolu mam wrażenie, że naśmiewasz się z przyszłego (mam nadzieję, że jeżeli już
        to na krótko) vicka & Company. Jeżeli nie to jesteś za mało przekonująca.
        Popracuj nad sobą. Czytają, co piszesz też ludzie, którzy skończyli podstawówkę
        i szkołę ponadpodstawową tzn. mają więcej niż 14 lat. Zastanów się co piszesz.
        • kraxxus Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 22:35
          Jola ma racje !
          Najlepiej zrobic milion ministerstw i zatrudnic
          w kazdym z nich nich (poza ministrem)
          39 podsekretarzy stanow (to 40 mln)
          reszta w vice-premiery.
          Tak oto Tanie Panstwo rozwiaze problem bezrobocia
          i emigracji zarobkowej
      • Gość: etet Do kogo Jolanta D. adresuje tę swoją nowomowę IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.04.06, 22:29
        żywcem wyjętą z przemówień PRL-owskich sekretarzy?
        • Gość: erg_samowzbudnik Re: Do kogo Jolanta D. adresuje tę swoją nowomowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:56
          Gość portalu: etet napisał(a):

> żywcem wyjętą z przemówień PRL-owskich sekretarzy?

Bo Jola z D. to taka Zoja z serialu " Dom" co nieraz pisałem.
      • Gość: usiruf BRAWO JOLA!!! IP: *.l4.c3.dsl.pol.co.uk 27.04.06, 22:40
        Jola na ministra gospodarki!

> Zwiększając zatrudnienie w administracji państwowej Premier Leppe
        > r zmniejsza bezrobocie

Trzeba czym predzej zatrudnic pozostale 37mln Polakow w administracji publicznej (1mln juz wyjechal, a dziadkow i bobasy tez do sluzby narodowi) i zlikwidowac wreszcie to bezrobocie!

Tutaj trzeba zdecydowania i ciezkiej reki. Nie ma czasu na zadne polsrodki.

A jak nie, to w pape!
        • Gość: PiJaK SUPER IP: 80.54.90.* 28.04.06, 08:44
          Czytam i łzy mi lecą ze śmiechu
          • Gość: rozbawiona Kaczki na rozno !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:52
            Hehe, rozumiem cie. Wypowiedz joli szalenie mnie rozbawila (a w ciazy powinnam
            sie duzo relaksowac). Oj, zastanawiam sie czasami skad biora sie tacy ludzi?
            Czy oni wogole kiedykolwiek uruchamiaja swoje szare komorki? A tak na powaznie
            to szczerze im wspolczuje... I sobie ze tacy kryminalisci jak Lepper znajduja
            sie w naszym rzadzie i beda mieli pelne pole do poPISu jak sie rozkrada kraj :|
      • konread Jolka liczy na stołek:))))))))))))))))))))) 27.04.06, 23:41
        jola_z_dyvvit napisał:
        > Zwiększenie liczby urzędników poprawi efektywność tych ministerstw. Im więcej
        > ludzi będzie dbało o nasz narodowy interes tym jest większa szansa że zostanie
        > on upilnowany.

Jolka trzeba było tak odrazu, że Ci towarzysze jakiś stołeczek przy którymś z
        ministerw szykują, a nie wyjeżdzaj z tak idiotyczną ideologią. Wiecej ministerst
        - więcej przekrętów i jesteśmy w domu:))))
      • Gość: mglog Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: 4.37.104.* 28.04.06, 00:59
        I aż mi się łza w oku zakręciła, przypomiała mi się bowiem, adekwatna jak widać
        nie tylko do dawnej rzeczywiscości, piosenka Wojciecha Mynarskiego. A propos
        tego "pilnowania interesu narodowego"

I tym tylko od innych różni się ta ballada,
        Że w tym mieście, gdzieś na prerii krańcach,
        Na jednego mieszkańca jeden szeryf przypadał
        Jeden szeryf na jednego mieszkańca.

Konsekwencje ten fakt miał ogromne,
        Bo nikt w mieście za spluwę nie chwytał
        I od dawna już każdy zapomniał
        Jak wygląda prawdziwy bandyta.

Choć finanse poniekąd leżały
        Gospodarka i przemysł był na nic,
        Ale każdy czy duży czy mały
        Czuł się za to bezpieczny bez granic.

Jeśli Państwa historia ta nudzi
        To pocieszcie się tym, że nareszcie
        Którejś nocy krzyk ludzi obudził:
        „Bank rozbity, bandyci są w mieście!”

Dobrzy ludzie, na próżno wołacie
        Nikt nie wstanie, za spluwę nie chwyci
        Skoro każdy świadomość zatracił
        Czem się różnią od ludzi bandyci.

A tym tylko od innych różni się ta ballada
        Ze w tym mieście, gdzieś na prerii krańcach
        Na każdego człowieka nagle strach upadł blady
        Od szeryfa do zwykłego mieszkańca

Potwierdzają to setne przykłady,
        Ze westerny wciąż jeszcze są w modzie
        Wysłuchaliście Państwo ballady
        O tak zwanym Najdzikszym Zachodzie.

Miasto było tam, jakich tysiące,
        Ludzkie w nim krzyżowały się drogi,
        Lecz nie wszystkim świeciło tam słońce.
        Bo bandyci krążyli bez trwogi.

Wyciągnijmy więc morał w tej balladzie ukryty:
        Gdy nie grozi nam żadna riffifi,
        Ze czasami najtrudniej jest rozpoznać bandytów
        Gdy dokoła są sami szeryfi…

Jednym słowem: Boże, widzisz to i nie grzmisz...
      • Gość: Xe92 Demagogia IP: *.epsa.pl 28.04.06, 07:31
        No nie wierze – czas się cofnął. Plenum podało ze będzie dobrze to lud będzie
        mówił ze jest dobrze… Orwell się w grobie przewraca!!!!!
      • Gość: PiJaK Jolu z dywit, uwielbiam czytać twoje posty!!! IP: 80.54.90.* 28.04.06, 08:42
        Tak się zawsze uśmieję, że mam dobry humor na cały dzień

jola_z_dyvvit napisał:

> Zwiększenie liczby urzędników poprawi efektywność tych ministerstw. Im więcej
        > ludzi będzie dbało o nasz narodowy interes tym jest większa szansa że
        zostanie
        > on upilnowany. Zwiększając zatrudnienie w administracji państwowej Premier
        > Lepper zmniejsza bezrobocie dbając w ten sposób o poprawę bytu znacznej ilości
        > budżetów domowych. Spadek bezrobocia przyczyni się do wzrostu zamożności
        > społeczeństwa co przyczyni się znowu do tego że Polska pod rządami Samoobrony
        i PIS będzie
        > krajem z którego nie będzie warto wyjeżdżać na "saksy"

To może całą Polskę zatrudnić w ministerstwach buahahahaha
      • Gość: airwalk Jola co ty pie..sz? IP: *.adslplus.ch 28.04.06, 09:41
      • Gość: erg_samowzbudnik Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:54
        Zwiększenie liczby urzędników poprawi efektywność tych ministerstw. Im więcej
        ludzi będzie dbało o nasz narodowy interes tym jest
        większa szansa że zostanie on upilnowany. Zwiększając zatrudnienie w
        administracji państwowej Premier Lepper zmniejsza bezrobocie
        dbając w ten sposób o poprawę bytu znacznej ilości budżetów domowych. Spadek
        bezrobocia przyczyni się do wzrostu zamożności
        społeczeństwa co przyczyni się znowu do tego że Polska pod rządami Samoobrony i
        PIS będzie krajem z którego nie będzie warto
        wyjeżdżać na "saksy"

"TĘPMY BEZLITOŚCIE BIUROKRATYZM I BEZDUSZNOŚĆ WOBEC POTRZEB CZŁOWIEKA
        PRACY" .Taki napis ciagle przebijał na budynku budynku w którym miesciło sie
        gestapo w czsie wojny. Napis był wykonany gdzieś w latach 50-siątych ,
        zamalowywano wiele razy a to swiństwo ciagle wyłazi jak jakiś wyrzut. Nie wiem
        czy teraz jest bo dawno tam nie byłem a chodzi o miasto Stalowa Wola.
      • pethate Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 28.04.06, 10:22
        Dywit.Wspanialy pomysl,ze nikt jeszcze na cos takiego nie wpadl?Przeciez
        mozna w ministeratwach i w rzadzie zatrudnic wszystkich bezrobotnych.
        Mielibysmy dwa problemy z glowy :niesamowicie sprawna administracje i zerowy
        poziom bezrobocia.Chlopakow z paki moglibysmy posadzic w ministerstwach.Niech
        tam siedza.
    • krzzaniewski a ile będzie kosztować sprawowanie rządów 27.04.06, 21:49
      przez PiS? czas płynie, dalej tylko słuchamy pierdoł o rządzie większościowym,
      mniejszościowym, paktach itp. PiSiory dogadują się nawet z wyśmiewaną przez
      siebie Samoobroną... Dzielą się Polską, dzielą się stanowiskami, dzielą się
      kasą. A prawdziwe problemy jak bezrobocie, bieda w oświacie, służbie zdrowia,
      opiece społecznej leżą odłogiem. Premier uśmiecha się zadowolony z sondaży. I
      jest super! Ciekawe tylko, komu?
    • rtg Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 21:50
      tanie państwo PiSSowskie. PiS PiSS OFF !!
      • Gość: Marta50 Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.04.06, 21:55
        Odpowiadasz na :

rtg napisał:

> tanie państwo PiSSowskie. PiS PiSS OFF !!

Prawa i Sprwiedliwosci tymi slowami trzeba nauczyc sie delektowania tych wyrazow
        na jezyku.
    • puuchatek Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 21:54
      "Tanie państwo" w praktyce :-)

Lepiej może nie będzie, ale śmieszniej na pewno...
    • Gość: KRZYCHO Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:55
      he,he,he Zabawa trwa dalej,PaNstwo się bawi,a podatnicy na Nich PracujĄ ,...
      • Gość: KRZYCHO Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:00
        ...I JAK W PIOSENCE "KAZIKA":WARSZAWA MA 300 RADNYCH,A LOS ANGELES-30;
    • Gość: poznaniak Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.chello.pl 27.04.06, 22:02
      Tanie państwo : Polska to jest padlina wyborsza . Własnie jej ścierwo jest
      szarpane na kawałki - piss broni reztek padliny , którą trzyma za gardło
      samoobrona .
    • Gość: Szary 3 mln. mieszkań zrekompensują... IP: *.interecho.com / *.interecho.com 27.04.06, 22:03
      ...ludowi niewielki wzrost kosztu utrzymania rządu.
      Ile stracimy na tym, że PiS dorwał się do korytka będzie można w przybliżeniu
      policzyć.
      Zastanawia mnie natomiast liczba kłamstw jakie zaserwował nam Kaczyński&ska
      przez ostatnie 8-9 miesięcy (wliczając kampanię wyborczą).
      • Gość: mmm Re: 3 mln. mieszkań zrekompensują... IP: *.chello.pl 27.04.06, 22:17
        Noce takie są upojne i słowiki spać nie dają ....
        101 nocy nie starczy żeby zliczyć ..
    • Gość: brutt Ludzie!! Idzcie do wyborow nastepnym razem!!! n/t IP: *.hsd1.ar.comcast.net 27.04.06, 22:06
      • Gość: mmm Re: Ludzie!! Idzcie do wyborow nastepnym razem!!! IP: *.chello.pl 27.04.06, 22:12
        ośiadczam, że błędem było olanie wyborów poprzednich. Wnioski zostały
        wyciągnięte. Na następnych się zamelduję.
        • Gość: niestety_Polak Re: Ludzie!! Idzcie do wyborow nastepnym razem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 22:30
          Nie wierzę, bo jak ktoś mądry napisał "I wnet nowe przysłowie Polak sobie kupi,
          że nie tylko przed szkodą lecz po szkodzie głupi". Można tylko dodać, ze Polacy
          już dawno to przysłowie sobie kupili.
    • Gość: wezuwiusz Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.06, 22:33
      Oto kiermasz polityczny : ministerstwa na życzenie, do podzialu z intencją
      - dla każdego jakieś trofeum. Wyprzedaż. Wiadomo jakie koszty!
      A tutaj pod haslem jeszcze z wyborów potanienia państwa PiS przymierza się do
      likwidacji delegatur urzędów wojewódzkich.Wszystkich !
      Fajnie będzie, nie?
      Gdy ktoś będzie musial pojechać do Urzędu Wojewódzkiego, to jazda i 200 km i dzień
      urlopu trzeba będzie wziąć.
      Wygoda dla obywatela, nieprawdaż?
      Nie wszyscy jeszcze mieszkają w stolicach województw.
    • holewiusz Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 22:40
      W Warszawie nowe stanowiska, ministerstwa, wydatki itd. Dla lepperów innych ...
      A z boczku szykowana jest likwidacja delegatur urzędów wojewódzkich, pod haslem
      z wyborów, potanienia państwa.
      A co z takich dzialań będzie mial Kowalski?
      Będzie chcial jechać do urzędu do pojedzie i 200 km a też urlop musi wziąć?
    • pis_gniety Stołki dla każdego 27.04.06, 22:49
      Teraz widać co jest najważniejsze dla tych tzw. patryjotów. Zamiast naprawy
      Państwa liczy się tylko prywata i interes własnej parii. Pis tak sie przyssał do
      stołków że aby je utrzymać dostawia nowe. HAŃBA
    • Gość: asdasd Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.rajskanet.pl 27.04.06, 22:49
      Czy duzo jeszcze bedzie artykulow dla paru debili, ktorzy uwierzyli w "tanie
      panstwo" kaczynskich? Ten artykul to ma cos demaskowac, czy jak? Chyba tylko to,
      co wszyscy w miare inteligentni zawsze wiedzieli.

Moze dla odmiany cos o polityce Ghany albo Wybrzeza Kosci Sloniowej, bo to
      polskie gowno juz mi sie przejadlo. Zawsze przeciez jest to samo, kradna,
      kradna, kradna, idioci, idioci, idioci.

I czym tu sie pasjonowac?
    • Gość: robol taniego państwa ciąg dalszy. brawo kaczko-lepery IP: *.e-wro.net.pl 27.04.06, 23:07
      • Gość: etet Leperacja państwa dopiero się zaczyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.04.06, 23:08
    • Gość: tales No,proszę!Miller dążył do centralizacji!Nawyk PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:18
      Dyktatorskie zapędy?
      • remiksz Re: No,proszę!Miller dążył do centralizacji!Nawyk 27.04.06, 23:32
        A gdzie głosy tych wszystkich buraków wielbiących Kaczyńskich? Ciężko znaleźć
        racjonalny argument:)))
        • xfakt Nasz junak GALBA nadciąga już z odsieczą! 27.04.06, 23:44
          O niewierni Tomasze! O Ci malućcy co tracą wiarę w nieomylność Nieomylnego,
          powątpiewają w światłość Najświetlejszego i w słuszny wsrost Najwyższego!
          Usiądzcie dziadki spokojnie, łapki na kolanka (nie gmerać w rozporkach) i
          cierpliwie czekać na wykładnie naszego aktywisty Galbaniego. On, niestrudzenie
          krzewiący mądrości Wodza naszego, wśród łżeciemnoty wyśmiewany, objawi wam
          tumanki dlaczego to poraz kolejny nasze Ostoja Mądrości tak kieruje losem naszej
          Ojczyzny.
          Cierpliwości!
          • tales1 Nie wysilajcie się, czerwone chłopaczki! Szoda was 28.04.06, 01:50
            Zacietrzewieni, sfrustrowani, osamotnieni i ... przegrani!
            PiS górą! O PO już się prawie nie mówi! SLD się nie liczy! Brawo Kaczyńscy -
            naprawiajcie ten kraj!
            • Gość: pablo tales, ty tak na serio? IP: *.dsl.renocs.pacbell.net 28.04.06, 02:57
              bo jakos wierzyc mi sie nie chce w twoje bezgraniczne zaufanie jakim
              obdarzasz "malego wielkiego wodza"...

on naprawde na to nie zasluguje
            • 123zly Re: Nie wysilajcie się, czerwone chłopaczki! Szod 28.04.06, 06:42
              tales1 napisał:

> Zacietrzewieni, sfrustrowani, osamotnieni i ... przegrani!
              > PiS górą! O PO już się prawie nie mówi! SLD się nie liczy! Brawo Kaczyńscy -
              > naprawiajcie ten kraj!

nie ćpaj tyle bo to szkodliwe dla zdrowia i ponoć od tego "ptaszek się kurczy"
    • pacaneum Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 23:34
      Przecież można w ramach radosnej twórczości wymyślić jeszcze kilka ministerstw!
      Np. Ministerstwo Dziwnych Kroków - choć to wymyślił już Monty Python;-)
      • remiksz Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? 27.04.06, 23:36
        Mam nawet ministra: Gosiewski
    • Gość: Liszaj Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.chello.pl 27.04.06, 23:42
      Żeby chociaż ci dranie tani byli
    • israel Tanie panstwo?! 27.04.06, 23:43
      NIECH ZYJE PTASIA GRYPA
      • remiksz Re: Tanie panstwo?! 27.04.06, 23:49
        Niestety ptasia grypa nie jest skuteczna, napisaano na jej temat tony papieru i
        nikt nie umarł! To już zwykła kiła jest skuteczniejsza!! Może któryś z nowych
        ministrów załapie ją w hotelu sejmowym i wydamy tylko na zasiłek pogrzebowy:))
    • Gość: FreakyMisfit Re: Ile będą kosztować nowi ministrowie koalicji? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.04.06, 00:01
      Nauczka na przyszłość - trzeba chodzić na wybory. Ja byłem, a wy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka