Dodaj do ulubionych

Pekao i BPH bez austriackiego nadzoru

IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.06, 23:45
A wszystko to z oplat (najwyzszych w EU), nie z kredytow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kopytko Żegnam się z BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 05:46
      Jestem klientem BPH (myślę, że wartościowym - konto, niemały kredyt hipoteczny i
      karta kredytowa) i za nic nie dam się przenieść do Pekao. Już sprawdzam oferty
      innych banków i po wakacjach żegnam się z BPH.
      • Gość: wkurzony Re: Żegnam się z BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 08:10
        Ja też to rozważam. Jestem klientem BPH od prawie 10 lat. Mam ROR, karty,
        lokaty, kredyt hipoteczny. Jest jeden tylko problem. Korzystam z ulgi
        odsetkowej. Zgodnie z przepisami regulującymi kwestie odpisywania odsetek od
        dochodu celem tego kredytu może być m.in. budowa domu. Przejście do innego
        banku i zaciągnięcie w nim kredytu na spłatę kredytu w BPH spowoduje, że stracę
        możliwość korzystania z tej ulgi, gdyż celem tego nowego kredytu nie będzie
        żaden z celów wymienionych w ustawie o podatku dochodowym itd. tylko spłata
        kredytu w BPH. Taką interpretację potwierdzili ustnie pracownicy Urzędu
        Skarbowego.
        Czy ktoś ma pomysł na ten problem ?
      • polished Re: Żegnam się z BPH 13.05.06, 19:07
        Ja chyba tak samo, Pekao slabo mi sie kojarzy z dawnych lat. Ale dokad uciec, w
        BPH jest fajny dostep online zintegrowany z r. maklerskim. Z konkurencji chyba
        tylko BZ WBK tak ma. Nie wiem jak ING. To sa w kazdym razie moje opcje.
        • espirit Ja już uciekłem z BPH-polecam BZ WBK 13.05.06, 22:38
          Szczególnie dla młodych ludzi- Konto<30 jest bezkonkurencyjne. BPH ma bardziej rozbudowany i nowoczesny system internetowy, ale BZ WBK 24 jest w porządku.
          • Gość: Były klient BZ WBK Re: Ja już uciekłem z BPH-polecam BZ WBK IP: *.devs.futuro.pl 14.05.06, 00:16
            szczególnie zapamietałem WBK ze stylu w jakim mnie skasowali na odchodne. Po
            przecięciu karty pani powidziała ,że bankowi należy się opłata za odebranie z
            kasy resztek z mojego konta . Strzeżcie się Banku BZ WBK !!!!
            • Gość: api Re: Ja już uciekłem z BPH-polecam BZ WBK IP: *.pl / 80.50.252.* 14.05.06, 09:50
              A mnie odwrotnie :) Mimo, że zamykałem u nich konto to miła pani znalazła
              sposób żeby wyciągnięcie ostatnich pięniędzy (3grosze :) ) było bezpłatne -
              byłoby absurdem, żebym płacił 3zł za wyciągnięcie 3gr :) pozdro
        • Gość: Bankier Re: Żegnam się z BPH IP: *.chello.pl 13.05.06, 22:42
          Polecam mbank. Jedyny nowoczesny Bank w Polsce.
    • Gość: Nicos Zarobie na fuzji pko-bph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:36
      Sprawdziłem ofrty innych banków, przenosze kredyt i likwiduje konto. Będe płacił o 1.2% mniejsze odsetki czyli ok 150 PLN do przodu + 10 PLN za likwidacje konta :). Gdyby nie fuzja to bym został bo lubie bph ale z pko juz dawno sie wyniosłem (jak makaroniarze wykupili).
      • Gość: Kruder Re: Zarobie na fuzji pko-bph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:49
        > Sprawdziłem ofrty innych banków, przenosze kredyt i likwiduje konto. Będe płaci
        > ł o 1.2% mniejsze odsetki czyli ok 150 PLN do przodu + 10 PLN za likwidacje kon
        > ta :). Gdyby nie fuzja to bym został bo lubie bph ale z pko juz dawno sie wynio
        > słem (jak makaroniarze wykupili).

Ja jeszcze czekam - myślę, że super oferty dla "przenoszonych" z BPH do Pekao
        dopiero nadchodzą.
        • Gość: horn Re: Zarobie na fuzji pko-bph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:38
          Ja wyniosłem się z BPH jakiś czas temu do Pekao i nie narzekam. Po prostu
          trzeba sprawdzić ile co kosztuje w poszczególnych bankach, jaki jest serwis a
          nie z definicji zmieniać bank. Poza tym, warunki umów kredytowych powinny
          zostać te same dla osób, które wziłęy kredyt. Gdzieś ostatnio widziałem
          porównanie oferty Pekao i BPH i wyszło, że BPH jest droższy....
    • Gość: Pawcio Re: Pekao i BPH bez austriackiego nadzoru IP: *.aster.pl 14.05.06, 08:50
      Ja przetestowałem ponad 8 lat PKO SA i 2 lata BPH SA. Oba sa do dupy i
      podejrzewał że większość w Polsce tak ma. Najlepiej tak jak Japończycy
      kupić "mebel" na pieniędze i tam je trzymać, konta są nieopłacalne, a płacić
      wszędzie gotówka - to jest niezawodne i wszedzie honorowane. Poza tym bez kart
      mam pełna kontrolę moich wydatków.
      Polecam!
      • kochanka_dorna Re: Pekao i BPH bez austriackiego nadzoru 14.05.06, 18:15

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka