Gość: swoj IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.06, 23:45 A wszystko to z oplat (najwyzszych w EU), nie z kredytow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kopytko Żegnam się z BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 05:46 Jestem klientem BPH (myślę, że wartościowym - konto, niemały kredyt hipoteczny i karta kredytowa) i za nic nie dam się przenieść do Pekao. Już sprawdzam oferty innych banków i po wakacjach żegnam się z BPH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Żegnam się z BPH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 08:10 Ja też to rozważam. Jestem klientem BPH od prawie 10 lat. Mam ROR, karty, lokaty, kredyt hipoteczny. Jest jeden tylko problem. Korzystam z ulgi odsetkowej. Zgodnie z przepisami regulującymi kwestie odpisywania odsetek od dochodu celem tego kredytu może być m.in. budowa domu. Przejście do innego banku i zaciągnięcie w nim kredytu na spłatę kredytu w BPH spowoduje, że stracę możliwość korzystania z tej ulgi, gdyż celem tego nowego kredytu nie będzie żaden z celów wymienionych w ustawie o podatku dochodowym itd. tylko spłata kredytu w BPH. Taką interpretację potwierdzili ustnie pracownicy Urzędu Skarbowego. Czy ktoś ma pomysł na ten problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
polished Re: Żegnam się z BPH 13.05.06, 19:07 Ja chyba tak samo, Pekao slabo mi sie kojarzy z dawnych lat. Ale dokad uciec, w BPH jest fajny dostep online zintegrowany z r. maklerskim. Z konkurencji chyba tylko BZ WBK tak ma. Nie wiem jak ING. To sa w kazdym razie moje opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
espirit Ja już uciekłem z BPH-polecam BZ WBK 13.05.06, 22:38 Szczególnie dla młodych ludzi- Konto<30 jest bezkonkurencyjne. BPH ma bardziej rozbudowany i nowoczesny system internetowy, ale BZ WBK 24 jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były klient BZ WBK Re: Ja już uciekłem z BPH-polecam BZ WBK IP: *.devs.futuro.pl 14.05.06, 00:16 szczególnie zapamietałem WBK ze stylu w jakim mnie skasowali na odchodne. Po przecięciu karty pani powidziała ,że bankowi należy się opłata za odebranie z kasy resztek z mojego konta . Strzeżcie się Banku BZ WBK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: api Re: Ja już uciekłem z BPH-polecam BZ WBK IP: *.pl / 80.50.252.* 14.05.06, 09:50 A mnie odwrotnie :) Mimo, że zamykałem u nich konto to miła pani znalazła sposób żeby wyciągnięcie ostatnich pięniędzy (3grosze :) ) było bezpłatne - byłoby absurdem, żebym płacił 3zł za wyciągnięcie 3gr :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankier Re: Żegnam się z BPH IP: *.chello.pl 13.05.06, 22:42 Polecam mbank. Jedyny nowoczesny Bank w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicos Zarobie na fuzji pko-bph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 12:36 Sprawdziłem ofrty innych banków, przenosze kredyt i likwiduje konto. Będe płacił o 1.2% mniejsze odsetki czyli ok 150 PLN do przodu + 10 PLN za likwidacje konta :). Gdyby nie fuzja to bym został bo lubie bph ale z pko juz dawno sie wyniosłem (jak makaroniarze wykupili). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruder Re: Zarobie na fuzji pko-bph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 15:49 > Sprawdziłem ofrty innych banków, przenosze kredyt i likwiduje konto. Będe płaci > ł o 1.2% mniejsze odsetki czyli ok 150 PLN do przodu + 10 PLN za likwidacje kon > ta :). Gdyby nie fuzja to bym został bo lubie bph ale z pko juz dawno sie wynio > słem (jak makaroniarze wykupili). Ja jeszcze czekam - myślę, że super oferty dla "przenoszonych" z BPH do Pekao dopiero nadchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horn Re: Zarobie na fuzji pko-bph IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 22:38 Ja wyniosłem się z BPH jakiś czas temu do Pekao i nie narzekam. Po prostu trzeba sprawdzić ile co kosztuje w poszczególnych bankach, jaki jest serwis a nie z definicji zmieniać bank. Poza tym, warunki umów kredytowych powinny zostać te same dla osób, które wziłęy kredyt. Gdzieś ostatnio widziałem porównanie oferty Pekao i BPH i wyszło, że BPH jest droższy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawcio Re: Pekao i BPH bez austriackiego nadzoru IP: *.aster.pl 14.05.06, 08:50 Ja przetestowałem ponad 8 lat PKO SA i 2 lata BPH SA. Oba sa do dupy i podejrzewał że większość w Polsce tak ma. Najlepiej tak jak Japończycy kupić "mebel" na pieniędze i tam je trzymać, konta są nieopłacalne, a płacić wszędzie gotówka - to jest niezawodne i wszedzie honorowane. Poza tym bez kart mam pełna kontrolę moich wydatków. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś