Gość: xaliemorph Darmozjadów i matołów banda! IP: *.icpnet.pl 28.05.06, 13:35 Darmozjadów i matołów banda! Już wcześniej swoje zdanie wyraziłem. Chcą partycypować zyski a w stratach coś nie potrafią, czy taka sprzątaczka w światowym koncernie ma jakikolwiek udział w zyskach?, ile pieniędzy władowano w górnictwo?, czy to nie znaczy że powinni teraz to odpracować, czyli pieniądze powinny iść w dalszą modernizację tego działu gospodarki? A co jak chiński węgiel stanieje, coś znowu będą strajkować o jamłużnę odbieraną każdemu podatnikowi nawet tej sprzątaczce? Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regional !!!Ważne mam pytanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:06 W artykule pisze, ze protest dotyczy JSW, Kompanii Węglowej i Katowickiego Holdingu Węglowego. Czy te podmioty byly kiedys zadluzone? Jesli nie to gornicy w pewnym sensie maja prawo do tych zyskow. Choc nie wiem czy nie lepiej zainwestowac te pieniadze. Jesli zadluzenie wystapilo kiedys tam w rzeszlosci i bylo splacane z budzetu panstwa to zyski sie nie naleza. Ktos zna odpowiedz na zadane pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWY Warszawa, to Wasz cel ? IP: *.chello.pl 28.05.06, 15:07 Możecie sobie strajkować u siebie, ale nie próbujcie przyjeżdżać do mojego ukochanego miasta i nie próbujcie go demolować. Spotka Was za to surowa kara ze strony Warszawiaków - bezmózgie, zachłanne, brudne robole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaruzel Re:... na starosc zostales swinia, chamie z Wawy IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 28.05.06, 17:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wama Przepraszam górników IP: *.eranet.pl 28.05.06, 20:24 Ja też jestem warszawiakiem i przepraszam górników za wypowiedź chama, który podpisuje się "Pan z Warszawy". Takie prymitywne buractwo naprawdę stanowi margines w naszym mieście. Większość warszawiaków akceptuje prawo każdej grupy zawodowej do strajkowania, demonstrowania i walczenia o swoje interesy. Akceptują to nawet ci, którzy nie popierają postulatów górników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.eranet.pl 28.05.06, 15:08 a moze najpierw oddadza to co reszta kraju dolozyla jak kopalnie w poprzednich latach przynosily straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gornik Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: 58.180.228.* 28.05.06, 17:11 Pier.. was wszystkich, Kto za komuny organizowal strajki, dzieki Nam Gornikom macie wolna Polske, teraz pora splacic dług, mozecie sobie pisac na forum a My i tak osaigniemy to co chcemy bo tym sie od Was roznimy ze potrafimy cos zdzialac a nie tylko skomlec na Forum :) Powinnisce nas po nogach calowac Warszowioki i reszta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.autocom.pl 28.05.06, 17:44 Ciekawa wypowiedź. Czy uważasz, że te kilkaset milardów złotych, które poszły na kopalnie to jeszcze za mało? Te 70 miliardów, które mają iść w ciągu 6 lat to jeszcze za mało? może w końcu wzięliyście się za jakąś porzyteczną robotę a nie kopali nikomu niepotrzebny węgiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 00:10 A jak czasem nie zdziałacie, to co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek górnicy to bałwany IP: *.chello.pl 28.05.06, 17:26 powinni już odejść do lamusa! wielki mi górnik! za darmo pieniądze biorą www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tratatatqa Wywalić na bezrobocie bez prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 19:48 do zasiłku. Skoro ich praca jest niepotrzebna niech podzielą losy innych, których pracy nikt nie potrzebuje. Sprywatyzować kopalnie. Biąrę jaką kolwiek pierwszy. I oświadczam, że gdy wyciągnę rękę po państwowe pieniądze możecie mi ją obciąć. Upoważnię was również w takim przypadku do urawania mi łba i wydalenia kału w otwór szyjny. Dość k....wa dyktatu. Ktro im kazał tam pracować? Niech idą do kasy w markecie, tam się nie narobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NO MERCY Re: Wywalić na bezrobocie bez prawa IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.05.06, 20:42 YES YES YES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.05.06, 20:36 Beszczelnosc tych prymitywow siega zenitu. Tak to teraz bedzie gdy raz sie wladza ugina pod presja awanturujacych sie pijakow. Swoja droga czy zapadly jakies wyroki za ubiegloroczny najazd tych oszolomow na Warszawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.05.06, 20:41 Opowiadam sie za sprzedaza kopaln z calym inwentarzem, poki jeszcze cokolwiek zarabiaja i sa chetni na kupno. Te matoly (gornicy)jak jest kasa to wszystko by przejedli, a jak nie ma to wyciagaja reke po pomoc do budzetu. Za grosz myslenia w perspektywie kilku lat. A inwestycje KJM? Obiecuje, ze jak mi zwioza na izbe przyjec takiego cwola poranionego w zamieszkach (pewnie znow bedzie burda w stolicy) to tak go znieczule przed szyciem, ze sie posra z bolu !! Odpowiedz Link Zgłoś
z.potocki Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować 28.05.06, 21:03 s...syny cale dziesieciolecia zyli na kredyt zabierajac innym wypracowane zyski a kiedy raz w historii wypracowali jakis zysk i to tylko dzieki koniunktorze cenowej na rynkach miedzynarodowych to od razu chca podzialu zyskow . Kiedy zaczniecie dzielic miedzy siebie STRATY Zamknac caly ten burdel z weglem za polowe ceny zaimportowac z ukrainy i problem przestanie istniec na wieki wiekow amen Odpowiedz Link Zgłoś
alamar0 Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować 28.05.06, 21:05 ja mam propozycję. Oddajmy kopalnie górnikom na własność (akcje podzielmy dla górników). Niech sami decydują o swojej płacy, niech sami utrzymują swoje związki. Dodatkowo oczywiście niech sami finansują swoje wcześniejsze emerytury, 13-stki, barbórkowe, deputaty czy co tam jeszcze. Może i faktycznie powinni zarabiać po 10 tys., a my ich okradamy :) co tam, jak zawistny nie jestem i nie będę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.autocom.pl 28.05.06, 22:41 Racja, jeżeli to taki dobry interes to niech zarabiają i po 50 tys. ale oczywiście niech poniosą ryzyko. Podsumowując: - wszystkie rządowe programy dla górnictwa do kosza a przygotować 1 akcje rozdajemy górnikom (koniecznie 100%), - emerytury wcześniejsze z większych składek na ZUS na pewno się da wykroić (no bo jeżeli to taki dobry interes):) - związki, i inne przywileje i darmozjady to nie byłby nasz problem. Popieram!!! ODDAĆ GÓRNIKOM KOPALNIE:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orfi Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.chello.pl 28.05.06, 21:16 Jak długo jeszcze będziemy znośić tą grupę społeczną, ciągle im mało i mało. Co znowu kamienie i w Policję? Nic im nie dawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diablos Dajcie im 15tki, 16tki, 17tki, 18tki.... IP: *.microchip.net.pl 28.05.06, 21:38 skonczcie ulegac w koncu jednej grupie zawodowej!!!! Nie gornictwo splaci dlugi a potem dzieli "zyski" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Wyp******** na zbity pysk IP: *.chello.pl 28.05.06, 22:14 a kase zainwestować w czyste źródła energii a nie w ten syf www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:52 górnicy to zwykli szntażyści i egoiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:15 > górnicy to zwykli szntażyści i egoiści a ty jesteś zazdrosnym debilem rodem z samologopisu Odpowiedz Link Zgłoś
e-kotek To rolnicy powinni 28.05.06, 23:31 bo nie dostają tyle, ile w starej u(oni), tzn 100%. "Realia krótkiej zachłanności" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEPTUN Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:30 Ujednolicenie znaczy zanizenie naszych pensji. Nie dokladamy sie do upadku kraju, te pieniadze jesli nie zostana wyplacone pracownika pojda na niejasne przetargi gdzie zostana odpowiednio zagospodarowane przez wielkich...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Górnicy zagłosują, czy strajkować 29.05.06, 14:24 Gość portalu: NEPTUN napisał(a): > te pieniadze jesli nie zostana wyplacone pracownika pojda na niejasne > przetargi gdzie zostana odpowiednio zagospodarowane przez wielkich...!!!! OOOooooOOOO Odpowiedz Link Zgłoś