Gość: kik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 23:47 a co z zawartością mikroelementów w polskich wodach? przydałby się jakiś ranking. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WaLker Re: Woda idzie jak...woda IP: 83.168.96.* 08.07.06, 00:04 Warto byłoby dodać, że wody o samku owocowym zawierają cukier, co jest niepoważne... Pytanie jak z konserwantami, stawiam, że też są... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typer Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:55 pić? ___ Podwojenie depozytu w Betandwin! 140zł gratis! bukmacherzy.250free.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takieg IP: *.dsl.vic.optusnet.com.au 09.07.06, 18:53 Woda o smaku truskawkowym to znaczy z odczynnikiem chemicznym o smaku truskawkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:09 naprawdę żaden z was nie pił nigdy wody z cytryną? tyle że na takim upale jak był w tym roku po 4 godzinach na rowerze trochę się zaczyna psuć, normalne slina+cukier + owoce = fermentacja, ja przez długi czas robiłem sobie takiego np. żywca z cytrynką ale na pierwsze 100km roweru, sama woda jest ok ale po jakimś czasie smak w ustach się zmienia. I wtedy docenisz różnicę gdy woda ma jakiś smak. Po jakimś czasie nie przeczę polubiłem bo moja żona pije te wody zamiast innych napojów. A ja piję w ogóle bardzo dużo w lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laba Re: Wody smakowe to porażka. Jak mozna cos takieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:46 ja pije wode z cytryną! +pomarańczą, grejpfrutem, arbuzem - co tylko mam akurat w domu. Wychodzi z tego najlepsza woda smakowa ever!! i najzdrowasza, bo bez żadnych sztucznych dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:05 no jasne ze sa- w roli konserwantu wystepuje w Zywcu Smakolyk poplularny benzoesan sodu, + aromat identyczny z naturalnym- zreszta to nie jest woda, jak blednie podaje artykul, a 'napoj niegazowany o smaku: jablkowym/ truskawkowym/ cytrynowym, zawierajacy cukier a co za tym idzie kalorie: 100lm produktu= 19,9 kcal (83,3Kj)- info prosto z etykiety- ja NIE PIJE ale domownicy tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek A mnie wkurza, że za głupią wodę muszę zapłacić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:05 tyle co za 2 bochenki chleba. Fakt, są też tańsze i równie dobre (a może i nawet lepsze), ale pazerni sklepikarze wolą ich nie mieć w swojej ofercie - bo to oznacza niższą marżę. Wolą więc sprzedawać mało, ale same "z marką". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Szybawo Re: A mnie wkurza, że za głupią wodę muszę zapłac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 16:47 woda nie jest glupia, potrafi tyle ze sie w glowie nie miesci, gdyby nie woda nie bylo by zycia, zycie jest darmo, wiec i woda powinna byc darmo, za to placimy podatki,nie tylko na pensje biurokratow...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Staropolanka w szklanych butelkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 00:05 Gazowana, ale nie ta 2000. To jest moim zdaniem najlepsza woda na rynku (zaraz po Borżomi dla strudzonych piciem oczywiście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Wiecej zanieczyszczen mineralnych czy mniej? IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.07.06, 01:06 Gość: kik napisał(a): > a co z zawartością mikroelementów w polskich wodach? > przydałby się jakiś ranking. A skad wiadomo czy wiecej mikroelementow jest lepiej czy mniej? Moze wiecej spowoduje kamienie nerkowe? Ale marketing powinien wziac te sugestie pod uwage - wynajac lekarza aby sporzadzil ranking mowiacy, ze woda firmy finansujacej ranking jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Wiecej zanieczyszczen mineralnych czy mniej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:48 ja polecam wode Muszyna Minerale, niskonasycona CO2, wysokozmineralizowana. pychotka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_o wybór: kranówa czy mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 00:42 dlaczego w takim artykule zupełnie pominięto fakt, która z wód jest naprawdę mineralna a która zwykłą kranówą - dlatego też Żywiec miał tak słabe wyniki badań - przecież to zwykła woda źrodlana. Prawdziwie mineralną jest Nałęczowianka, ale ... reklama robi swoje, a tłum kupuje co mu się pod nos podstawi. Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Genialnie i bez rozglosu 08.07.06, 01:01 Polacy sa najwspanialszymi konsumentami swiata. Kupia ci nawet wlasna wode zrodlana od zagranicznych gigantow. :) Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Genialnie i bez rozglosu 08.07.06, 03:20 Bo kupują ruszające się uszy i duże palce u stóp a nie wodę. A mi najlepiej smakuje ta po 80 gr za 1,5l. Przynajmiej mam świadomość, że nikt mi nie robi z mózgu wody. Ale młode pokolenie jest bardzo podatne na sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Sugestia, moda, status - czlowiek zwierze stadne IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 08.07.06, 12:40 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > A mi najlepiej smakuje ta po 80 gr za 1,5l. Przynajmiej mam świadomość, że > nikt mi nie robi z mózgu wody. Ale młode pokolenie jest bardzo podatne na > sugestie. To prawda! Dla ludzi istotny jest status w grupie spolecznej. Na ten status ma wplyw ocena innych ludzi, zwykle ocena powierzchowna dokonywane na podstawie naszego wygladu, ubrania, tego co pijemy itd. Obyczaje w naszej grupie spolecznej i moda okreslaja jak musimy sie ubierac, co pic. Stad niezbednosc reklamy ksztaltujacej mode. Inaczej muwiac sugestia decyduje o naszej konsumpcji i zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument ŻYWIEC jest sprawdzony IP: *.fn.pl 08.07.06, 10:01 Pijałem różne wody różnych producentów i wracam wciąż do Żywca Zdrój bo jest po prostu najlepszy. Jak to jest, że jeśli robię herbatę na JAKIEJKOLWIEK innej wodzie niż Żywiec (nie wspominając już o kranówie) to herbata ma charakterystyczny korzuch a w czajniku nawet po jednym razie gromadzi się nieprzyjemny biały osad. A jak zrobię na Żywcu to jest czyściuteńka, wręcz przejrzysta zarówno herbata jak i czajnik. Jeszcze niewiele od Żywca odbiega Kropla Beskidu a reszta to zwyczajne kranówy. Najgorsza jaką piłem to Vita - smakuje identycznie jak z kranu. Tyle jeśli chodzi o zwyczajne wody źródlane. Jak ktoś chce wodę mineralną to polecam Wielką Pieniawę - wspaniały smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: ŻYWIEC jest sprawdzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:01 Co za bzdurny post! Najlepiej zrób sobie herbatę z destylowanej. Nie będziesz miał żadnego kożucha, żadnego osadu, a i w krótkim czasie nie miał kto bzdur pisać na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bx60 +/- 0.2 Re: heh dyrektor ds. wody :D IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 08.07.06, 14:20 stanowisko na czasie,w Amatilu nie mozna bylo lac wody,w Heleniku BC jak widac to dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom i to swiadczy o tym ze zywiec to nie woda min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 19:29 i to swiadczy o tym ze zywiec to nie woda mineralna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konradb Re: ŻYWIEC jest sprawdzony IP: 212.75.102.* 07.09.06, 14:35 Zgadzam się w stu prcenatch. żywiec jest dobry bardzo- próbowałem innych, ale jednak zawsze do niego wracam. nic tak nie gasi przyjemnie pragnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Woda idzie jak...woda IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 02:18 "Nałęczowianki ze smakiem (cytrynowym, grejpfrutowym bądź malinowo-jeżynowym)" ...i z sorbinianem potasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: techno-log Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 02:39 Wszystkie wymienione wody są wodami źródlanymi. Żywiec ma obecnie rozszczepienie na Mirosławiec itp, do tej pory różne źródłą posługiwały się jedną "marką". Nałęczowianka też jest wodą źródlaną. Dlaczego artykuł zajmuje się tylko wodami markowymi tzn. wodami, gdzie sprzedawana jest marka, a nie zawartość butelki. Czyżby był to artykuł sponsorowany??? Po kilku latach marketingu wreszcie na etykietkach rozdzielono pojęcia na wody: źródlane, niskozmineralizowane i mineralne. Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Woda idzie jak...woda 08.07.06, 11:14 Moim skromnym zdaniem, to jest na pewno artykuł sponsorowany (w ten lub inny sposób) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychoo Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:14 To dlaczego na Nałęczowiance jest napisane że to woda mineralna? Ja myślę, że to dlatego że jest to woda mineralna (poza tym ma chyba ok. 1200mg minerałów na litr). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staropolanka Najlepsza Staropolanka IP: *.gorzow.mm.pl 08.07.06, 08:57 Dziwi mnie ten kraj ludzie nie widzą, nie słyszą i nie mają smaku. Nie widzą - wybrali na rządzenie kurdupla z kompleksami,który ma sraczkę przed każdym ważnym spotkaniem. Nie słyszą - choćby ostatnio Rubik...dla niektórych obcowanie z "wyższą" kulturą, Rubik - prawie jak kompozytor Nie mają smaku - woda żywiec zdrój ma 1/4 rynku natomiast smakuje jak kranówa. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Woda idzie jak...woda 08.07.06, 09:44 Woda ma naturalną mikroflorę - żywe organizmy, dlatego nazywa się Żywiec. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Właśnie co jak co ale Żywiec jest wyśmienity IP: *.fn.pl 08.07.06, 10:05 i nie smakuje jak kranówa, jest po prostu bardzo czysta i niegazowana oznacza naprawdę niegazowana a niektóre wody "niegazowane" mają kwaskowo-węglowy posmak i lekko się pienią jakby były gazowane i ktoś je odgazował - ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Właśnie co jak co ale Żywiec jest wyśmienity 08.07.06, 10:26 Napiłem się wczoraj niegazowanej Krynicy Zdrój i jeszcze więcej mnie suszyło. A jak się napiję zielonej herbaty, albo coca-coli, to wystarczy mi na dwie godziny. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa_mania Re: Właśnie co jak co ale Żywiec jest wyśmienity IP: 212.75.102.* 24.08.06, 14:54 Żywiec jest liderem i mu zazdroszczą. Chodzi o kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJK Re: Woda idzie jak...woda IP: 80.54.16.* 08.07.06, 10:34 A to sie dowiedzialem, ze Zywiec "zdroj" to najpopularniejsza woda - baardzo ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Woda idzie jak...woda 08.07.06, 11:15 Koło Zdroju to nawet nie stała ta woda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muszyna Muszynianka rulez ! IP: *.eu.org 08.07.06, 11:18 przynajmniej wiadomo że nie z hydrantu w zakładach cocacoli Coca Escherichia Coli :) Odpowiedz Link Zgłoś
yulas Muszynianka 08.07.06, 12:54 Dokladnie tak! Co prawda, znam ludzi, ktorym po prostu nie smakuje, ale ja pijam te wode od ladnych paru lat i nie mam jej nic do zarzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Muszynianka IP: *.76.classcom.pl 08.07.06, 13:15 Pijąc Muszyniankę wspieramy też siatkarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Muszynianka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:37 Dokładnie! Muszynianka jest najlepsza! Zielona etykieta. Kosztuje około 2 zł. Pijam ją od dawna. Ale to woda MINERALNA a nie ŹRÓDLANA jak w/w w artykule. A to ważne! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Muszynianka 09.07.06, 18:19 Gość portalu: Wujek Dobra Rada napisał(a): > Dokładnie! Muszynianka jest najlepsza! Zielona etykieta. Kosztuje około 2 zł. > Pijam ją od dawna. Ale to woda MINERALNA a nie ŹRÓDLANA jak w/w w artykule. A t > o > ważne! *************************************** Ja również lubię Muszyniankę. Swoją drogą zupełnie zeszły z rynku prawdziwe wody mineralne, które nie mają wysokich walorów smakowych - po prostu bywają wstrętne. Była (może i jest) "Perła Bałtyku" o lekko słonawym i gorzkawym posmaku. Jak taka woda (niewątpliwie mineralna) ma być ustawiana w rankingu wód źródlano-kranowych? Producenci "Nałęczowianki" wiele zawdzięczają uzdrowiskowej renomie Nałęczowa i jego leczniczych wód, choć w samych butelkach "Nałęczowianki" bulgoce woda z zupełnie innego źródła. Osobiście nie piję wód źródlanych w butelkach, bo i po co, skoro w gdyńskich kranach płynie wyłącznie woda ze źródeł podziemnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldente Re:Pijcie WODE poki jeszcze jest... IP: *.107-82-b.business.telecomitalia.it 08.07.06, 11:22 We Wloszech tez wszyscy trabia , ze woda mineralna ma wiecej bakterii i mikroorganizmow od wody z kranu ale jakos nikt sie nie zniecheca i do tej pory nikt z tego powodu nie umarl. Wlosi pija na leb 2-4 litry wody dziennie... i czy to lato czy zima ...do sniadania, obiadu, kolacji woda musi byc. NAWET DOMOWYM ZWIERZAKOM DAJA WODE MINERALNA DO PICIA! Pewnie dlatego psom tak sie blyszcza....oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acquafan Re:Pijcie WODE poki jeszcze jest... IP: *.pool8711.interbusiness.it 08.07.06, 14:18 To prawda , ilez ci Wlosi tej wody pija , do wszystkiego , chyba tylko do pizzy pija piwo. Tyle , ze we Wloszech woda mineralna ma osad staly na poziomie 35-40 mg/l. a dobre polskie wody maja 600-1000 mg/l, w tym wypadku chyba woda z kranu jest lepsza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drk Re: Woda idzie jak...woda IP: 195.150.93.* 08.07.06, 11:54 Dobrawa jest super i ma dobry smak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRASA Re: Woda idzie jak...woda IP: *.chello.pl 08.07.06, 13:13 NO CóZ,czy zostało nam jeszcze COŚ do sprzedania za bezcen,ABY INNI MOGLI SIĘ NASZYM KOSZTEM BOGACIć?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrów Re: Woda idzie jak...woda IP: *.promax.media.pl 08.07.06, 14:04 Zywiec zdroj ma rozlewnie w ... bydgoszczy, notabene czesto zamykana z powodu wykrywania bakterii... coli ;) najlepsza jest kropla, widzialem jak ją wydobywaja, jebitna rura wsunieta 90 m w dol i ciagnie, do ujscia nijak poza jeepami nie dotrzecie, bo to w srodku lasu otoczonego rzeczkami lub wyschnietymi korytami rzeczek, naprawde z czystym sumieniem polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Woda idzie jak...woda IP: *.244.udn.pl 08.07.06, 22:39 > najlepsza jest kropla, widzialem jak ją wydobywaja (...) Bo Coca Cola przejęła Multi Vitę, która wybudowała chyba najnowocześniejszą w Polsce rozlewnię w Tyliczu. Tyle, że Multi Vita produkowała wody o różnej mineralizacji, a Kropla Beskidu pod tym względem to taka trochę lepsza kranówa :-/ Rozcieńczają tę wodę z odwiertów czy jak ?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Tylko Kinga i Jurajska, potem Naleczowianka IP: 80.53.41.* 08.07.06, 14:06 To sa bardzo dobre wody... Odpowiedz Link Zgłoś
jm581 Re: Tylko Kinga i Jurajska, potem Naleczowianka 09.07.06, 00:13 NIEPIŁES CELESTYNKI Z RYMANOWA ZDROJU!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Nie, ale tez nie widzialem jej na polkach sklepow IP: 80.53.41.* 09.07.06, 13:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Nie, ale tez nie widzialem jej na polkach sklepow IP: 80.53.41.* 09.07.06, 13:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmen Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:32 Ja tam zawsze kupuję AQUE, jedną z tych tańszych wód, a na upały poprostu więcej i cała rodzina zadowolona. Dlatego nie przejęłam się za bardzo tym artykółłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Woda idzie jak...woda IP: *.magma-net.pl 08.07.06, 16:15 eeeeetam najlepsza jest staropolanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:38 > Ja tam zawsze kupuję AQUE, jedną z tych tańszych wód, a na upały poprostu > więcej i cała rodzina zadowolona. Dlatego nie przejęłam się za bardzo tym > artykółłem. Ech, ludzie to sa glupi. To samo masz w kranie - za darmo. A jak masz placic to za mineralna, a nie zrodlana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:37 Najlepsza była , jest i będzie S T A R O P O L A N K A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Woda idzie jak...woda IP: *.acn.waw.pl 09.07.06, 16:33 > Najlepsza była , jest i będzie S T A R O P O L A N K A i to właśnie staropolanka jakiś rok-dwa wcześniej zaczęła sprzedawać wody smakowe ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramollo A ja piję kranówkę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:10 Z miejskiego wodociągu, nieprzegotowaną. I wyobraźcie sobie, że żyję! Bardzo długo i bardzo dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik tym bardziej ze w niektorych miastach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 23:20 woda z kranu rozni sie od mineralnej TYLKO np tym ze jest chlorowana :) a czerpie sie ja z ujec TYCH SAMYCH co wode sprzedawana w butelkach hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLek Yhy... w Gdansku, gdzie mieszkam... IP: *.rev.pro-internet.pl 09.07.06, 01:59 ...bylo ostatnio glosno przez chwile o azbestowych przylaczach etc. w instalacjach gdzieniegdzie. Makaron gotowany na kranowie w Gdansku i ten gotowany na kranowie w np. Koszalinie jest nieporownywalny... W naszej wodzie boje sie kapac... Odpowiedz Link Zgłoś
jm581 Re: Woda idzie jak...woda 09.07.06, 00:10 CELESTYNKA Z RYMANOWA ZDROJU !!!!!!!JEST NAJLEPSZA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 03:57 Najlepsza jest Bonaqua ale nie ta co z Polski wycofali tylko niemiecka .czeska lub wwegierska o smaku jablkowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary zgred Re: Woda idzie jak...woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 07:01 Bonaua jest czysto technicznym produktem Najpierw jest destylowana do czysta a potem dodawane są "minerały" z worka. Był kiedyś we Wprost zamieszczony ranking wód dostepnych w polskich sklepach Brano pod uwagę zawartość minerałów oraz ich proporcje , czystośc biologiczna i smak. Według tego rankingu najlepszą dla naszego zdrowia była "Muszynianka" Większość wód okazała się niestety nie lepsza niz kranówa po przejsciu przez prymitywny filtr węglowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala:) Re: Woda idzie jak...woda IP: *.atol.com.pl 09.07.06, 09:08 dla mnie i tak te 3 przytoczone w artykule wody sa bez smaku-kranowy!, polecam Muszynianke,wode Kinga-te przynajmniej maja smak!niestety poprzez zmasowana reklame w sklepach stoja zazwyczaj te 3 wody do wyboru !ale jestem twarda i nie kupuje tego badziewa:) Odpowiedz Link Zgłoś
mid1 Kocham Muszyniankę 09.07.06, 09:30 Muszynianka ma wspaniały smak i bąbelków tyle ile trzeba. Moja rodzina ją uwielbia. Szkoda tylko, że jest tak droga :( Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin "Artykul" mi wyglada na sponsorowany przez 09.07.06, 11:07 wystarczy obejrzec wykres ...... Co "dziennikarze" z GW was nie obowiazuje etyka ? Odpowiedz Link Zgłoś