Dodaj do ulubionych

Unijne pieniądze dla młodych firm

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.06, 21:48
a jak ja mam pomysł, własną technologie i nie mam pieniedzy
to i tak mi nikt nie pomoze i moge liczyc na siebie,

ale kto jest od tego zeby wygrywac jak nie ja?
Obserwuj wątek
    • cyntia5 No to jak zwyciężysz? 11.07.06, 22:31
      Więc jak chcesz na tej technologii zarobić nie mając pieniędzy?

Bez pieniędzy nie kupisz nawet śrubki, a o sprzedaży czegokolwiek nie masz co
      marzyć. Nie piszę tego żeby Ci dogryźć. Naprawdę mnie to ciekawi.
      • linfan Re: No to jak zwyciężysz? 11.07.06, 22:50
        cyntia5 napisała:

> Więc jak chcesz na tej technologii zarobić nie mając pieniędzy?
        >
        > Bez pieniędzy nie kupisz nawet śrubki, a o sprzedaży czegokolwiek nie masz co
        > marzyć. Nie piszę tego żeby Ci dogryźć. Naprawdę mnie to ciekawi.

technologie cyfrowe, z nastawieniem na informatyczne, co prawda wymagaja kilku
        srubek, ale jedynie kilku ;)
        • cyntia5 Więc proszę o przykład 12.07.06, 16:23
          Te wszystie "fundusze" i "wiadomości gospodarcze" są prawdziwe ale tylko MAKRO-
          ekonomicznie. Dla zwykłych ludzi są to rzeczy całkowicie niemożliwe do
          wykożystania.

Z łatwością mogę wskazać jak duża korporacja może wypompować pieniądze z
          takiego "funduszu": np. opłacając z "funduszu" patenty na wynalazki (setki
          tysięcy dolarów), a potem normalnie wykożystać zakupiony patent.

Obawiam się, że to co piszesz jest czysto teoretyczne i twierdzenie, że zwykły
          człowiek może na tym zarobić jest fikcją.

Jeżeli się mylę, to proszę o podanie przykładu jak wykożystać pieniądze
          z funduszu. Tylko proszę bez ogólnych stwierdzeń typu "technologie cyfrowe
          wymagają kilku śrubek"

Jeszcze raz powtarzam, nie piszę tego żeby Ci dogryźć, ale mnie to ciekawi.
          Być może jestem wyjątkowo tępa i nie widzę rzeczy dla innych oczywistych, więc
          proszę o przykład.

Cyntia
    • Gość: wokulski Re: Unijne pieniądze dla młodych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:17
      Czy ktoś się orientuje , jak się nazywają takie fundusze i jak je odnaleźć w
      necie ??
      • Gość: Gość portalu Re: Unijne pieniądze dla młodych firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:50
        Jakiś czas temu rozmawiałem w funduszu Euro-cośtam o dofinansowaniu - działam w
        tzw. nowoczesnych technologiach. To, co facet mówił wylatywało mi od razu drugim
        uchem. To nie są pieniądze dla ludzi, którzy chcą coś konkretnego zrobić!
        Najprawdopodobniej możesz otrzymać zwrot połowy kosztów za nikomu nie potrzebne
        szkolenie (np. "Wykorzystanie funduszy unijnych w MSP"). Całe te fundusze to -
        moim zdaniem - wyłącznie rozpraszanie ludzi, odciąganie od konkretnej roboty. I
        tak koniec końców wykorzystają je ci, którzy potrafią podłączyć się pod łatwe
        pieniądze z budżetu.
        Chciałbym się mylić... a może i nie?
        • Gość: eurokrata Re: Unijne pieniądze dla młodych firm IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.06, 00:38
          Nie, nie mylisz się..
          • myslacyszaryczlowiek1 Re: Unijne pieniądze dla młodych firm 12.07.06, 02:33
            Jeżeli ta pomoc ma wyglądać jak pożyczki z Urzędu Pracy to dziękujemy. Czasami
            przez biurokratyczną głupotę można popaść w olbrzemie tarapaty finansowe.
        • Gość: eurokrata Ludzie pogłówkujcie uczciwie i.. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.06, 00:39
          dajcie sobie spokój z oczekiwaniami, że ktoś Wam DA.
    • Gość: gosia Re: Unijne pieniądze dla młodych firm IP: 62.141.217.* 12.07.06, 02:58
      www.funduszestrukturalne.gov.pl/
      Jest jedno ale-napisanie wniosku i skompletowanie zalacznikow do niego to
      horror. Wnioski przewaznie sa odrzucane z byle jakiego formalnego powodu (
      czyt. trzeba miec znajomosci, zeby dostac cokolwiek). Ciekawa jestem jak jest w
      panstwach, ktore razem z nami weszly do UE. Slyszalam, ze w Czechach i na
      Slowacji dostep do tych funduszy jest latwiejszy. Mniej papierow i biurokracji.
    • Gość: kris odrzucone wniosk..bo zupa była za słona IP: *.centertel.pl 12.07.06, 09:37
      Składałem wniosek 3 razy (jeszcze z Phare 2002)i za każdym razem okazywało
      się .."że zupa była za słona" czyli z byle błachego powodu odrzucano wnioski.
      Powody banalne - zły kurs Euro na 3 miejscu po przecinku, lub wątpliwości
      urzędasów co do kwalifikacji części kosztów.

To jest paranoja i zakamuflowana, czysta korupcja w biały dzień !
      • Gość: Łysy Re: odrzucone wniosk..bo zupa była za słona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:25
        Nie kapuję czemu już rezygnujecie skoro to nowa forma pomocy i jeszcze nie
        wiadomo nic o procedurach. Z moich informacji wynika, że proces biurokratyczny
        przy udzielaniu unijnej pomocy ślamazarnie ale jednak się cywilizuje. Jeśli ktoś
        ma inne źródła finansowania to powinien nie czekać tylko inwestować póki
        gospodarka rośnie, bo wiadomo że jak się chce coś dostać to najpierw trzeba się
        uzbroić w cierpliwość.
      • Gość: e.s Re: odrzucone wniosk..bo zupa była za słona IP: *.ferso.org.pl 12.07.06, 13:47
        takie dotacje to w efekcie tylko przekręty finansowe, a nie uczciwa konkurencja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka