Gość: WMI IP: 195.112.95.* 06.02.03, 18:55 Dziala tez w Szwajcarii, nie jest to jakas rewelacja marketingowa niestety ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bucek Jest tylko jedno małe ale. IP: *.ci.uw.edu.pl 10.02.03, 12:48 Mianowicie nawet jeżeli ja będę mógł dzownić taniej (bo nadal nie jest to tanio) ze strefy domowej, to dzwoniący do mnie i tak będą musieli płacić krocie za połączenie na komórkę. A ponieważ ceny połączeń na komórki są u nas absurdalne (jak podaje dzisiejsza Rzeczpospolita www.rp.pl/gazeta/wydanie_030210/ekonomia/ekonomia_a_10.html najwyższe w Europie), to i tak nie mogę zrezygnować z telefonu stacjonarnego jeżeli chcę utrzymywać normalne kontakty z ludźmi. Rozwiązaniem mógłby być wirtualny numer stacjonarny - ponieważ Plus GSM posiada już zezwolenie na świadczenie usług telefonii stacjonarnej, to mógłby przydzielić abonentowi posiadającemu usługę "Strefy Plus" numer miejski. Oczywiście połączenia na ten numer byłyby kierowane na komórkę, ale dzwoniący nie musiałby o tym nawet wiedzieć. Tylko, że Plus nie pali się do takiego rozwiązania, bo straciłby przychody za interkonekt (ok. 80 gr./min. w godzinach szczytu za połączenie przychodzące z sieci stacjonarnej). Podsumowując - po prostu jest i tak o wiele za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś