Dodaj do ulubionych

Sprzedam dane za 20 zł

IP: *.devs.futuro.pl 01.08.06, 11:44
No i zdaje się pracownicy ukręcili bat na własny tyłek...
Przyznać się do złodziejstwa to duża sztuka.
Obserwuj wątek
    • Gość: do autora tekstu! no to jak w koncu? ma 3 mln kart czy 600 tys? IP: *.crowley.pl 01.08.06, 12:37
      • Gość: gg Re: no to jak w koncu? ma 3 mln kart czy 600 tys? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:18
        Ma 600 tys., a w całej Polsce wydano ich 3mln, chodzi oczywiście o karty
        kredytowe. Czytanie ze zrozumieniem to przydatna umiejętność,pozdro.
    • Gość: re211 Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: *.wroclaw.mm.pl 01.08.06, 12:48
      A koszty postępowania prokuratorskiego, które jest wynikiem pazerności Citibanku
      i tej niezbyt wiarygodnej już na pierwszy rzut oka firmy poniesie podatnik.
      Jako ciekawostkę polecam stronę internetową firmy, która sprzedawała te karty,
      są tam życiorysy jej członków zarządu. Radzę szcególnie zwrócic uwagę na ich
      wykształcenie.
      • Gość: były_pracownik Planowy wyzysk pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:19
        Citibank załozył (współzałożył) w Polsce spółki-córki do sprzedaży bezpośredniej swoich produktów (głównie kart kredytowych), jest ich 3. Rotacja kadry jest ogromna, plan jest ważniejszy od człowieka, wyciska sie z ludzi soki jak z cytryny, a nastepnie wyrzuca średnio po 4-6 miesiącach. Dla dobra nas wszystkich należałoby rozpocząć bojkot Citibanku w Polsce, także dla dobra klientów bo to najdroży chyba obecnie bank w kraju.
        • Gość: piotrek Re: Planowy wyzysk pracownika IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.08.06, 13:39
          mieszkam w uk. moj przyjaciel dostal karte citibanku na 10000 funtow z
          oprocentowaniem 20 w skali roku. tak sie tym ubawil, ze wyrzucil do kosza.
          dodam, ze w tym kraju CB jest malo znany, a karty dystrybuuje citifinancial.
          • Gość: gtxpl Re: Planowy wyzysk pracownika IP: 212.160.93.* 01.08.06, 14:03
            CitiBank jest tańszy niz Pekao SA (Koszt prowadzenia rachunku i odsetki za
            debet), obsługa lepsza (prawie ze indywidualna) i mozna większe kredyty
            otrzymać. Opuściłem Pekao SA (i PKO BP) właśnie dlatego, iz mnie i moje
            możliwosci nie docenili.
            • Gość: piotrek Re: Planowy wyzysk pracownika IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.08.06, 14:12
              mowie o sytuacji w Wielkiej Brytanii gdzie sa 3 oddzialy tego banku, mowie o
              kartach a nie kontach bo tu jesliby jakis bank wyskoczyl z propozycja oplat za
              podstawowe konto albo przelew to nie znalazlby klienta
        • Gość: milan Re: Planowy wyzysk pracownika IP: 83.238.208.* 01.08.06, 14:15
          człowieku o co Ci chodzi??Masz plan do zrobienia -nie robisz go - to znaczy że
          jesteś za słaby.Zapytaj osob , które w tych spółkach pracuję po 2 -3 lata ,czy
          są zadowoleni z pracy ,warunków itd.I idź poszukaj lepszego banku...Umiesz tylko
          narzekać - wyjedź sobie na Zachód jak masz problemy w Polsce...
          • Gość: gtxpl Re: Planowy wyzysk pracownika IP: 212.160.93.* 01.08.06, 14:19
            Właśnie dlatego chwalę CitiBank. Zarabiam w Polsce (więcej niż ponadprzyciętny
            w Wielkiej Brytanii. Nie muszę wyjechać za chleb ... czasem za rozrywką. Jako
            klient widzę same plusy w porównaniu z molochem polskim i półpolskim pod
            szyldami PKO i Pekao. (a co mi z tego, ze inni wiedzą gdzie mieszkam i ile
            zarabiam).
          • Gość: były_pracownik Re: Planowy wyzysk pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 17:30
            1. praca jako sprzedawca produktów citi to wciskanie ludziom chały, po kilku tygodnich pracy mozna sie przekonać, jesli ktos robi to 2, 3 lata to współczuje nabranym ludziom
            2. co innego plan sprzedaży, co innego stale rosnący plan (jesli sprzedasz 20 kart w nast miesiącu masz sprzedac 25 itd.), zmiany systemów prowizyjnych co 2 tyg. tak by jak najmniej firma ci zapłaciła itp.
          • Gość: Kasia Re: Planowy wyzysk pracownika IP: 213.241.39.* 02.08.06, 19:49
            Ja pracuje w DSA od roku i 3miesiecy i jestem zadowolona,ciezko pracuje ale
            praca jest przyjemna poniewaz mam kontakt z ludzmi,mozna poznac wielu
            ludzi,nabrac znajomosci,poznac siebie i innych jednym slowem szkola
            zycia...Jesli ktos sie nie nadaje to oczywiste jest to ze nie oplaca sie trzymac
            takiego pracownika,bowiem nie bedzie sie to oplacalo zarowno pracownikowi jak i
            pracodawcy...Milan ma racje:)A jesli chodzi o ta afere...to uwazam ze nie nalezy
            oceniac ludzi wszystkich tak negatywnie tylko dlatego ze jakies lenie i nierpoby
            poszly na latwizne i tak tanie sie sprzedawali...to jest przykre i zalosne
            uwazam..Szkoda ze te osoby nie postawily sie w sytuacji klientow ktorych dane
            sprzedawali...ciekawe czy byloby im przyjemnie-WATPIE!!!Pogarda dla tych
            nierobow...:/
        • Gość: lizun Re: Planowy wyzysk pracownika IP: 81.219.52.* 01.08.06, 16:03
          Spółki córki, to takie nieludzkie oblicze Citi:) pracownicy agencji takiej jak
          DSA np zasuwają na sukces banku, zarabiaja dla niego gros pieniędzy, a sa
          traktowani jak pracownicy drugiej, trzeciej kategorii. Do tego sa oszukiwani.
          Ja pracowałem w Telesales przy pozyskiwaniu klientów CitiGold, najwyższego
          segmentu klientów Citi. W ciągu 8 miesięcy 4 razy zmieniano system prowizyjny,
          w tym raz wstecz - nie tylko niewiele zarobiłem, ale jeszcze musiałem płacić
          wyimaginowane długi wobec banku - regulaminu wynagradzania nie dostalem na
          pismie w ogóle - a to przeciez na jego podstawie nie dostawałem swoich
          pieniędzy;) Do tego te boje z doradcami banku, dyrektorami, konkursy
          motywacyjne, w których nikt nie wygrywał, dziwne układy, kanty, i przełożeni
          którzy nie byli zainteresowani jakąkolwiek pomocą - w końcu oni w DSA nie
          pracowali tylko w banku. I tak powstała ta wygodna dwoistość - okradał mnie
          wielki bank, a pozwac musze małą zadupiastą firmę, która pewnie od tego smrodu
          zaraz się zwinie...
          • Gość: M Re: Planowy wyzysk pracownika IP: *.communication.com.pl 01.08.06, 17:52
            OJ SYF! ZGADZA SIĘ!
            • Gość: M Re: Planowy wyzysk pracownika IP: *.communication.com.pl 01.08.06, 18:21
              DSA- NIE POWINNO ISTNIEĆ COS TAKIEGO, TRUDNO TO NAZWAC FIRMĄ. OBÓZ
              KONCENTARCYJNY DLA TYCH KTÓRZY TAM PRACUJĄ. A JEŚLI CHODZI O KLIENTÓW - TO TYLKO
              CZYCHAJĄ NA ICH PIENIĄDZE, SĘPY, HIENY - CZŁOWIEK TRAKTOWANY JEST PRZEZ PRYZMAT
              PIENIĘDZY. PRACOWNIK- ILE PRZYNIESIE, A KLIENT - ILE Z NIEGO MOŻNA WYDOIĆ.
              NIESTETY NA TAKICH PRYMITYWNYCH, ZWIERZĘCYCH ZASADACH DZIAŁA TO COŚ. ZASADY
              PREMIOWANIA BYŁY CIĄGLE ZMIENIANE. OKRADALI PRACOWNIKÓW Z PIENIĘDZY I CZASU -
              ORGANIZUJĄC GŁUPIE SPOTKANIA, KTÓRE SŁUŻYŁY JEDYNIE GNĘBIENIU.
        • szadow Re: Planowy wyzysk pracownika 03.08.06, 08:24
          hehe niezle bajki... 4 miesiace? po takim czasie to pracownik nawet nie zarabia
          na siebie...
          radze kolego przestac pisac bajki.
    • Gość: ja Citi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:00
      Citibank to syf, wiem bo mam tam konto (jeszcze z czasów handlobanku).
      Pewno bym zmienił bank na inny, niestety z kilkoma innymi mam jeszcze gorsze doświadczenia niż z Citi.
      Citi mogę zarzucić "jedynie": beznadziejną obsługę, okropne prowizje, amatorskie zabezpieczenie dostępu do kasy przez internet (to ciut ostatnio poprawili), nachalność w wciskaniu kart kredytowych oraz niedostępne bankomaty (poza kilkoma dużymi miastami, sytuację ratuje tylko możliwość korzystania z sieci Euronetu).
      Ale jak wspominałem po doświadczeniach z innymi bankami (przypadki łamania tajemnic bankowych - np. wpłacającej pieniądze na moje konto, obcej osobie podano stan mojego konta i historię transakcji/Bank Śląski/) i tak są nieźli (jak na polskie realia).

PS. Z niecierpliwieniem czekam na wejście na nasz rynek zagranicznych banków - natychmiast likwiduję z żoną konta w Citi.
      • Gość: gość1 Re: Citi IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 17:21
        "citibank to syf, wiem bo mam konto"

bardzo trafna wypowiedź osoby, która chyba nie ma zielonego pojęcia o
        produktach citibanku. konto jest bardzo wygodne dla osoby, która aktywnie z
        niego korzysta, szczególnie on-line.

"citi mogę zarzucić niedostępne bankomaty" - wg mnie jeśli zdecydowałeś się na
        założenie konta powinieneś wcześniej zapytać o dostępności bankomatów w Polsce

"nachalność w wciskaniu kart kredytowych" - po to powstały agencje Citibanku,
        aby właśnie tak działały. może marketing nie ma innych pomysłów na sprzedaż,
        ale to już nie nasza sprawa jak kto wydaje pieniądze i jakimi sposobami
        pozyskuje klientów.
      • Gość: k Re: Citi IP: 213.241.39.* 02.08.06, 19:55
        Jesli jestes tak niezadowolony z polskich bankow to zaloz swoj bank skoro jestes
        taki ideaalny...
      • Gość: Magda Re: Citi IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 13:52
        Przecież Citi to wlasnie zagraniczny bank (ma kapital amerykanski)... No i tacy
        wlasnie laicy puszczaja w swiat idiotyczne opinie i wypiwiedzi... Brak slow!!!
    • Gość: PABLO Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: 195.117.27.* 01.08.06, 13:35
      NO NIEZLE NIEZLE DOPIERO TERAZ WPADLI A PAMIETAM KIEDY SIE TO ZACZEŁO OBECNE
      KIEROWNICTWO TEZ PODRASOWYWAŁO WNIOSKI JAK KTOS CHCE MOGE RZUCIC KILKOMA
      NAZWISKAMI OBECNIE SA TO DYR W DSA JAK I CITI WIEC NIECH NIEMOWIA ZE TO
      PRACOWNICY SAMI NA TO WPADLI MIELI DOBRY PRZYKŁAD OD OBECNYCH PRZEŁOZONYCH SIE
      TEGO NAUCZYLI

POZDRAWIAM
      BYŁY PRACOWNIK
      • Gość: M Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: *.communication.com.pl 01.08.06, 17:55
        ZGADZA SIE ! WSZYSTKO WYSZŁO Z GÓRY! O WSZYSTKIM WIEDZIELI! TYLKO NA AUDYCIE
        ZGRYWALI NIEWINNYCH! A PRACOWNIKÓW WYSŁALI NA MIASTO W CZASIE AUDYTU, BO SIE BALI!
      • Gość: jolo to powiedz komu trzeba IP: *.uni-math.gwdg.de 01.08.06, 22:41
        PABLO napisał(a):
        > JAK KTOS CHCE MOGE RZUCIC KILKOMA
        > NAZWISKAMI OBECNIE SA TO DYR W DSA JAK I CITI

To podaj je prokuraturze, ktora sie sprawa zajmuje,
        jesli Ci na tym zalezy. I nie krzycz tak ze az uszy bola.
      • Gość: Magda Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 13:59
        Klienci czesto sami podrasowuja dane, ktore przekazuja doradcom. A poza tym
        wcale im nie jest przykro, ze doradca "ulepszy" taki wniosek poniewaz zalezy im
        na np karci kredytowej...
        Czyli: bank sie cieszy poniewaz zyskal nowego klienta, a klient bo przyznano mu
        produkt.
    • Gość: CITICorupcja Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: 213.17.183.* 01.08.06, 14:05
      jestem klientem tego interesu, mam kilkoro znajomych w tej instytucji oraz
      ochote aby sie podzielic moimi spostrzezeniami.
      jako klient szukam nowego banku i to od jakiegos czasu bo to co oferuje Citi to
      jakies PKO BP za komuny oprocz moze 2-3 rzeczy - systemu autoryzacji transakcji
      prosty i pomyslowy bez elektroniki i bajerow, - citiphone, - mozliwosc
      wyplacania pieniedzy na innych kontynentach co nie jest juz takie oczywiste przy
      innych bankach.
      teraz dlaczego tak sie dzieje ze wyciekaja dane, ze nie ma ciekawej oferty itp.
      a mianowicie jest tak dlatego ze citibank jest rzadzony z londynu, dyrektor
      sprzedazy - pewien Belg to baran ktory potrafi tylko za kase wlasnie tych
      nieszczesnych sprzedawcow od kart wyjezdzac do wenezueli i innych egzotycznych
      krajow wraz z swoja kochanka [nie musze chyba mowic ze ktos sie nie zalapuje na
      liste w takiej sytuacji*]. Dzial marketingu to grupa jakis przypadkowych osob z
      przerosnietym ego ktorzy nie widza np. sensu w badaniach ankietowych preferencji
      klientow, gdzie jak gdzie ale dzial marketingu to chyba powinien sie na tym
      opierac aby kreowac oferte, historia z akcja tulipan gdzie koszt kampanii
      rozlozono na tych nieszczesnikow, sprzedawcow kart. Pewnie kilka osob sie
      zastanawialo jak to sie dzieje ze to co oferuja inne banki w Citi pojawia sie z
      opoznieniem kilku m-cy - dzieje sie tak bo wszelkie modyfikacje ich systemu IT
      sa robione w azji, co oznacza czas i koszty [tak jakby w Polsce nie bylo
      informatykow]. Historia z balem dla pracownikow obnazyla glupote pewnych ludzi
      ktorzy zamiast wnioskowac o jakis rodzaj szkolenia z etykiety postulowali zakaz
      wnoszenia aparatow na takie imprezy. Usunieto ludzi najnizszego szczebla, wydano
      instruktaz dla pracownikow i co ... nic, bo przyklad plynie z gory, moze nie z
      szczytu, ale z wysokiego szczebla. Zal mi np. chlopaka ktoremu naopowiadano
      bzdur ze zabraklo mu kilka pkt% do osiagniecia progu wycieczki do am.pld. po to
      zeby zyskac 1 miejsce dla "kolegi" z zaprzyjaznionego dzialu. chlopak lyknal kit
      i byl "tylko" zawiedziony, natomiast jego szefowa na pytanie do swojego
      przelozonego dlaczego on nie jedzie otrzymala odp. ze jest jeszcze mlodym
      managerem i jest za bardzo zorientowana na ludzi - jakiez to motywujace prawda ?
      tak wiec Citibank to mikstura mentalnosci Banku Handlowego sprzed 89r i
      polskiego piekielka w kapitalistycznym dranstwie na codzien po 89r.
      byloby niesprawiedliwoscia gdyby nie powiedziec tez o pozytywach tej instytucji,
      jest jeden + to niejaki pan sanjeep, ktory jest czlowiekiem z jajami i pozostaje
      mu tylko zyczyc zeby zkruszyl wapno z kierowniczych stanowisk a wtedy moze ani
      pracownicy ani klienci nie beda opuszczac tego banku.
      • Gość: lizun Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: 81.219.52.* 01.08.06, 16:08
        Brachu, chyba Sanjeepa osobiście nie poznałes? To dziad zainteresowany
        wyłacznie wynikami finansowymi. A nasi tłumaczą to po swojemu - i wyciskają
        podwładnych jeszcze bardziej;)))
        • Gość: były Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:57
          a Ty nadal tam dajesz się gnębić?
        • Gość: XXX Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: 199.67.203.* 02.08.06, 08:35
          WY KUR... WSZYSCY JESTESCIE DOBRZY KABANY, CITI IS THE BEST!!!!!
          TYLKO TACY CIENCY LUDZIE JAK WY CZOPY NADAJECIE SIE NA OCHRONE DO RZEZNI
          MROWEK!!!!
          WYPOWIADACIE SIE PRACUJAC MIESIAC ALBO MAX 2 MIESIACE BO KURW... NIE DLAISCIE
          RADY SIE UTRZYMAC SMIERDZACE MNICHY SPIER.. DO PKO BP DO EMERYTOW FRAJERZY!!!!
          • Gość: Magda Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 14:05
            BRAWO!!!:)
      • Gość: Magda Wszedzie pracuja tacy sami ludzie IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 14:04
        Pamietajmy, ze wszedzie pracuja tacy sami ludzie. I jeszcze, ze trawa na
        ogrodku sasiada zawsze wydaje sie bardziej zielona. To MY tworzymy te wszystkie
        instytucje i jesli chcemy cokolwiek krytykowac to powinnysmy zaczac od siebie.
    • Gość: skorpion Re: Sprzedam dane za 20 zł IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.06, 14:54
      Wyrok na zdrajcach wykona GL Maly Franek , to jedyna zasluzona kara, Ha Ha HA

Skorpion
    • Gość: Bubatek Łódź do zaorania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:19
      Wszystko o czym można tam mówić to przestępstwa i łapówki. Wszystko co
      najgorsze mieście się właśnie tam. Z Widzewem na czele.
      • Gość: kkkk Re: Łódź do zaorania. IP: 213.241.39.* 02.08.06, 20:06
        Niech kazdy odpowiada za siebie...Widocznie takie lenie smierdzace sa w tej
        lodzi co pracowac nie potrafia i ida na latwizne sprzedajac dane
        klientow...zycze im jaknajgorzej.Jezeli te osoby byly takie kiepskie to dalczego
        zatrudnily sie do banku??trzeba bylo isc do jakiegos ch na ochoniarza za 2-4zl
        za h tam mozna sie opierdzielac rowno...
    • Gość: PISMAK Sprzedam dane za 20 zł IP: *.mnc.pl 31.01.07, 00:23
      Taki bank, niby powazny i numer jeden a chlam jak cholera. Jak mozna bylo do
      tego dopusic? Bank ma za zadanie chronic dane osobowe swoich klientow, a nie
      potrafi sie nawet ochronic przed swoimi pracownikami! WSTYD!!! A ludzie Wam
      zaufali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka