Dodaj do ulubionych

Śmieszna ulga PiS

• Gość: mic Super!!!! Na tom czekał!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 13:25
      Zrywamy się z żoną z roboty i lecimy do domu do łóżka! Dzięki takim ulgom będzie
      nas stać w końcu na dzieci! ;-)
    • Gość: Smiacz Gierek tez tak dawal, zanim padl do reszty IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.06, 14:14
    • polski_murzyn Precz z socjalistami z PiS ,SLD i resztą dziadostw 29.09.06, 14:16
      a sejmowego . Gdzie są liberałowie ? Gdzie jest kapitalizm ?
    • Gość: Lolo Dzieci kosztuja! IP: *.zurich.com 29.09.06, 14:18
      To nalezy uswiadomic sobie przy planowaniu rodziny. Panstwo nie powinno byc
      zobowiazane do odpowiedzialnosci za brak myslenia swoich obywateli.
      Zaskakuja mnie naiwne i nieodpowiedzialne (w stosunku do wlasnego potomstwa)
      wypowiedzi w rodzaju "Pan Bog dal to i da", rownie jak oczekiwanie ulg od
      Panstwa.
      • fan.zdm Emeryci też kosztują 29.09.06, 14:30
        Gość portalu: Lolo napisał(a):

> To nalezy uswiadomic sobie przy planowaniu rodziny. Panstwo nie powinno byc
        > zobowiazane do odpowiedzialnosci za brak myslenia swoich obywateli.
        > Zaskakuja mnie naiwne i nieodpowiedzialne (w stosunku do wlasnego potomstwa)
        > wypowiedzi w rodzaju "Pan Bog dal to i da", rownie jak oczekiwanie ulg od
        > Panstwa.

To się tak nie bulwersuj, bo te dzieci będą ze swoich podatków utrzymywać m.in system emerytalny i ciebie. W USA już do tego dawno doszli, stąd i Child Tax Credit.
    • 1410_tenrok No przeciez premier kocha dzieci, czego chcecie??? 29.09.06, 14:18
      Pis oferuje kupe kasy, a wy jeszcze wiecej chcecie. A ładnie to tak???
      120 pln to dwie paczki pampersiaków i jeszcze dwie paczki kawy. Czyli miesiąc z
      głowy przy ostrożnym przerobie, a i kawki napic sie mozna!!!. Uważam ogolnie,
      że to jest dobra koncepcja, choć wiele ona świadczy o aktualnym stosunku do
      rodziny.... Kot by się uśmiał.
    • kosiem W końcu "ulga" to nie "pomoc" 29.09.06, 14:19
      W końcu 'ulga' to nie 'pomoc'. A chyba dziecioroby dostają całkiem konkretną pomoc z różnych źródeł
    • differ1 Śmieszna ulga PiS 29.09.06, 14:20
      To przykre, ze doprowadzilismy nasz narod do takich sytuacji, w kotrych nie
      stac nas na kupno zimowych butow. Tu dotacje sa potrzebne, ale moze gdyby tak
      wszyscy zabrali sie do ciezkiej pracy i zarabiliby, nie pracowaliby w szarej
      strefie to byloby lepiej. Przy tak duzym zadluzeniu publicznym na wieksze
      dotacje nie mamy co liczyc...
    • cierpliwy Śmieszna ulga PiS 29.09.06, 14:46
      Jałmużna za poparcie?
    • Gość: Adam Na Afganistan i Irak pieniazki sie znalazly.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:26
      jw
    • bergman1 cały ten kraj jest śmieszny 29.09.06, 15:27
      mam 4 kę i nigdy nie dostałę ani grosza na dzieci.mam nadzieję że wszystkie
      stąd wyjadą na zawsze do kraju gdzie rodzina jest święta.
    • Gość: scubabe Re: Śmieszna ulga PiS IP: 212.160.86.* 29.09.06, 16:16
      Śmiechu warte, wielki mi prezent i niby mnie to ma teraz zachęcić do posiadania
      następnego dziecka,to raczej marne sznse.
    • Gość: Jasia Śmieszna ulga PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:43
      120 zł kosztują 4 lekcje j.angielskiego w jednym miesiącu a podręczniki !!!!
      Ulga prorodzinna to jest kpina. Co mozna za to kupić dziecku ?
    • Gość: budyń Re: Śmieszna a może nie IP: *.magma-net.pl 29.09.06, 22:40
      pracuję na pół etatu i dostałem w tym roku w styczniu podwyżkę w wysokości
      25 PLN słownie dwadzieścia pięć złotych więc mi tu nie pieprzcie,że 120zł
      to nikogo nie interesuje,jesli kogoś nie interesuje to niech odda na cele
      charytatywne sami milionerzy na tym forum
      • Gość: Joe Collins Re: Śmieszna a może nie IP: *.chello.pl 30.09.06, 09:10
        > pracuję na pół etatu i dostałem w tym roku w styczniu podwyżkę w wysokości
        > 25 PLN słownie dwadzieścia pięć złotych

Na pewno czujesz się doceniony tak znaczącą podwyżką, prawda? A jest to 2,5 raza więcej niż rzeczona ulga.
    • arfer Re: Śmieszna ulga PiS 30.09.06, 12:47
      Jak zwykle - budżet wyda mnóstwo kasy, a efekt żaden.
      I wydatki sztywne wzrosną..
    • malarz2 Śmieszna ulga PiS 30.09.06, 18:00
      www.teoriebytu.webpark.pl/kaczka.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka