e-4l 26.10.06, 13:41 Deficyt budżetowy zmniejszcie, kretyni! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @@@@ Re: Rząd dzieli dodatkowe euro IP: *.sgh.waw.pl 26.10.06, 13:53 Drogi kolego / koleżanko e-41. Niestety nie mogą zmiejszyć deficytu ponieważ do każdego Euro, które dostajemy musimy dołożyć od siebie. Nie ma takiej mozliwości, że UE daje, ... a owszem daje ... ale wymaga dołozenia. Swojego czasu bardzo obrazowo zilustrował to prof. Kołodko. Odpowiedz Link Zgłoś
olias z Podkarpacia piszę 26.10.06, 14:02 ja, mieszkaniec Podkarpacia, który do tej pory jedynie płacił podatki na autostrady i który te autostrady widział jak wyjechał do "lepszych" województw składam podziękowanie tym urzędnikom w ministerstwie, ktorzy raczyli spojrzeć na mapę Polski i zobaczyć że po jednym brzegu Wisły NIE MA żadnych autostrad. zaskoczony jestem że komuś przyszło do głowy że A4 nie tylko do Rzeszowa, ale nade wszystko powinna sięgać do autostrady ukraińskiej. Naprawdę, to cud chyba. Tylko teraz szybko róbcie to A4. Plus S19, bo żadne środki nie pomogą wyrównać gdy przepaść między dwiema Polskami jest juz zbyt duża. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 byłem niedawno na Podkarpaciu!! 26.10.06, 15:30 drogi Podkarpacia oceniam jako znacznie powyżej średniej krajowej (a jeżdżę po Polsce sporo..) przykłady? proszę bardzo: Rzeszów, Głogów Młp., Boguchwała, Pilzno, Miejsce Piastowe (i droga stamtąd do Dukli), Jasło, Krosno - wszędzie nowe inwestycje.. wjazd do województwa podkarpackiego - natychmiast widać, słychać i czuć pod kołami: asfalt o klasę lepszy niż w lubelskim czy świętokrzyskim (o mazowszu w ogóle nie ma co wspominać). wyrazy uznania za tempo robót i sprawnośść w pozyskiwaniu i absorpcji środków unijnych. brawo. a brzegiem wisły nie sugeruj się tak mocno - historycznie i mentalnie jesteście bliżej Wiednia niż Białegostoku. i niech tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Rząd dzieli dodatkowe euro IP: *.zurich.pl 26.10.06, 14:15 troche dziwnie brzmi zwrot "dodatkowe pieniądze" to nie sa dodatkowe pieniądze tylko waloryzacja o inflacje. Skoro jest inflacja to uprzednio zaplanowane projekty powinny podrozec i trzeba na nie przeznaczyc wiecej kasy (plus czynnik umacniającej się zlotowki), a tu mamy wysyp dodatkowych projektow. Troche dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui POpaprańcy z UE 26.10.06, 14:25 kiedy ta "łunia ojropejska" da nam wreszcie spokój? wolę rodzimy socjalizm niż importowany :-/ niech się od nas te mendy wreszcie odpie.. !! -- ONLY CAPITALI$M Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm mam nadzieje, ze nigdy. i nie watpie, ze 26.10.06, 15:14 wolisz rodzimy socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propaganda Rząd dzieli dodatkowe euro IP: 194.76.232.* 26.10.06, 14:51 Indeksacja jest na poczatku kazdego okresu programowania (w przypadku PL pierwsza byla w 2004), wiec powinnismy juz wiedziec ze cos takiego istnieje, i ze dostanie to dorzucone do tego co przyznane. Ale przeciez nasz kochany rzad nie odpusci okazji, zeby to obwiescic i naglosnic. Szkoda ze nie uda/udalo sie tego jeszcze przekuc na sukces pierwszego rzadu IV RP. Zgadzam sie z Gosciem, nie powinnismy duzo wiecej rozplanowywac. Mam jeszcze jedna uwage: nie jestem pewien, ale czy te srodki nie naleza sie proporcjonalnie kazdemu programowi, ktory powstaje w PL (jako jego indeksacja)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: To pieniadze nainwestycje, lewusku IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 26.10.06, 15:39 ... Odpowiedz Link Zgłoś