Dodaj do ulubionych

Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo

07.12.06, 16:13

Ministerstwo ocenia, że niezależnie od zmieniających się opcji politycznych
kolejne kierownictwa resortu finansów monitorowały i akceptowały przyjęty
sposób działania.

Bo przede wszystkim winne jest prawo - przygotowywane i stanowione właśnie
przez MF. Prawo, które wbrew Konstytucji, nie gwarantuje równości podmiotów. W
wypadku Kluski i JTT fiskus był prokuratorem, policjantem, sędzią i stroną w
sporze, więc w oczywisty sposób nie mogli sprzeciwić się wymyślonej przez MF
procedurze.

Obserwuj wątek
    • Gość: ok Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.216.146.194.generacja.pl 07.12.06, 16:28
      ja w kwestii czysto definicyjnej: czy jeśli zawodzi koordynacja między
      urzędnikami, to czy oni działają prawidłowo?
      • Gość: Stefan Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:28
        Jak sqrwysyny oskubali z kasy to pewnie że działali prawidłowo. Gorzej by było
        jak by nie było co ukraść.
        • Gość: monter To jest dowod, ze MF caly czas jest do odzyskania! IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 07.12.06, 20:52
          W sprawie pana Kluski to brak koordynacji, podwojne opodatkowanie obywateli
          pracujacych za granica to z kolei brak wyobrazni Ministra Finansow.
          Oprocz nieudolnosci fiskus wykazuje zla wole w relacjach z obywatelem. Rozciaga
          swoja wladze ponad miare, bo traktuje ja juz nie tylko tylko obszarowo (w
          granicach RP), ale i osobowo, tj. jesli jestes obywatelem Polski, to
          gdziekolwiek jestes nam podlegasz!
          To wszystko, to dzialanie celowe i tylko glupcy tego nie rozumieja!
          • Gość: marco jeno ochroń mnie Boże, przed tymi odzyskiwaczami! IP: *.magma-net.pl 07.12.06, 22:05
            Bo jak i Finanse odzyska nas ukochany Brat Zawsze Dziewica, to zrobi mnam tak dobrze, że dobrze nam tak!
            W końcu ponaobiecywał tyle, że nie wiem ilu Klusków musiałby oskubac, żeby starczyło na obietnice.
            • Gość: j W tym cały sęk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:33
              Większość zła w naszym kraju odbywa LEGALNIE. Politycy i biurokracja kradną przeważnie w zgodzie z prawem, przykłady korupcji (czyli czegoś, za co można skazać) wśród nich to wierzchołek góry lodowej - chodzi o skandaliczną jakość uchwalanego prawa, co wynika ze skorumpowania jednej części legislatorów, a nędzy kompetencyjnej drugiej części.
    • samozwaniec1 Milion Polakow czeka na rozpoczecie biznesu 07.12.06, 16:29
      Ruszyliby juz dzis,jutro,pojutrze.Ale nadal robi sie wszystko,aby ich odwiesc
      od tego.Cala procedura rozpoczecia dzialalnosci to droga przez meke.||Chodzi
      sie od Annasza do Kajfasza po glupstwa,ktore powinny byc zalatwiane jednym
      kliknieciem w komputerze.
      No i totalne bezprawie Urzedow Skarbowych,Izb Skarbowych i Ministerstwa
      Finansow.Stoklosie umorzono prawie sto milionow podatkow,bo paru ludzi wzielo
      po bance papierow.Tak nie moze byc.Miliarder nie moze NIGDY uzyskac zwolniebnia
      podatkowego.Kulczyk,jesli przyjac,ze zarabial legalnie i zgodnie z prawem
      musial zarabiac od skonczenia studiow sto tysiecy dolarow dziennie,obojetnie
      swiatek,piatek czy niedziela.Przeciez jest to niemozliwe.Dostawal fabryke za
      grosze i za rok sprzedawal za miliony.Do tego caly czas korupcja.Browar w
      oznaniu Kulczykowie dostali za pol darmo.Kazde dziecko w Poznaniu to wie.I co?
      Kto beknal?Juz nie musze mowic o setkach zamknietych biznesow,bo kontrola ze
      skarbowski weszla w styczniu,a wyszla w pazdzierniku,az znalazla jakas stara
      fakture.Dlaczego milion pozostajacych bez pracy absolwentow nie rozpoczyna
      najprostrzych biznesow,majac zapewnione srodki na start,kredyty z bankow i
      uslana sciezke rozami?Bo te kilkadziesiat tysiecy skoorwysynow blokuje rozwoj
      kraju.
      • Gość: ok Re: Milion Polakow czeka na rozpoczecie biznesu IP: *.216.146.194.generacja.pl 07.12.06, 16:31
        Cytat z MF: >>>>>>Wynika z nich, że zawiodła koordynacja, ale urzędnicy
        działali prawidłowo.<<<<<<<<<
      • piwenko Re: Milion Polakow czeka na rozpoczecie biznesu 07.12.06, 17:01
        samozwaniec1 napisał:

> Ruszyliby juz dzis,jutro,pojutrze.Ale nadal robi sie wszystko,aby ich odwiesc
        > od tego.Cala procedura rozpoczecia dzialalnosci to droga przez meke.||Chodzi
        > sie od Annasza do Kajfasza po glupstwa,ktore powinny byc zalatwiane jednym
        > kliknieciem w komputerze.

a kto Ci takich głupot naopowiadał ????
        gazetom wierzysz czy co ?

żadna droga przez mękę, trzeba tylko kilka listów poleconych wysłać
        i możesz czterech liter z domu nie ruszać jak Ci się nie chce
        kurier przyjdzie po listy do domu

obiegowe opinie są fajne tylko niekoniecznie prawdziwe....
      • 1410_tenrok po co gosciu pitolisz, jak nie wiesz!!! 07.12.06, 22:17
        Ojciec Kulczyka dał synowi 2.000.000 USD! Mowił o tym w wywiadzie. Sam jest
        przewodniczącym Polskiej Izby gospodarczej w Berlinie, gdzie mieszka bodajze od
        lat 40!!! Wiesz teraz sdkąd miał Kulczyk pieniadze??? A ze jest mądrzejszy od
        Ciebie i ode mnie - to zamienił te 2 mialiony na kilkaset milionow. I tyle!!!
        Wszedzie jeno zawisc.
    • puuchatek Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo 07.12.06, 16:48
      samozwaniec1 napisał:

> Stoklosie umorzono prawie sto milionow podatkow,bo paru ludzi wzielo
      > po bance papierow.

Jakieś dowody?

> Tak nie moze byc.Miliarder nie moze NIGDY uzyskac zwolniebnia
      > podatkowego.

Nie rozumiem - dlatego, że jest miliarderem? Czy posiadanie dużego majątku pozbawia człowieka praw przysługujących innym obywatelom?

> Kulczyk,jesli przyjac,ze zarabial legalnie i zgodnie z prawem
      > musial zarabiac od skonczenia studiow sto tysiecy dolarow dziennie,obojetnie
      > swiatek,piatek czy niedziela. Przeciez jest to niemozliwe.

"100 000 dziennie" - statystyka to straszna sprawa, jak się człowiek nie douczy... Przelicz jeszcze, że to wychodzi ponad 4000 na godzinę i oburzaj się, że w czasie snu tez zarabiał...

> Do tego caly czas korupcja.

Dowody?

> Browar w
      > oznaniu Kulczykowie dostali za pol darmo.Kazde dziecko w Poznaniu to wie.

To moze lepiej porozmawiać z dorosłymi?

Nie rozumiem Cię - z jednej strony oburzasz się (słusznie) na wszechwładzę skarbówki, która niszczy przedsiębiorców, z drugiej sam ferujesz równie (albo i znacznie mniej) uprawnione wyroki. Całe szczęście, że Ty niemasz takich uprawnień, jak skarbówka...
      • bmkms Widze, ze kolega z ukladu ... 07.12.06, 17:50
        .
      • kapitan_stopczyk Piesek doktora Jana zaczął szczekać. 07.12.06, 20:06
        "Racjonalnie" obalił wszystkie zarzuty, które przecież są wyssane z palca.

Dowody.....

No wlasnie....
        Jak juz sie zgromadzilo miliardy to i dowody nie straszne.
        Zwłaszcza w Polsce.
        Bo w USA to roznie bywa....
      • szefunio1 Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo 07.12.06, 23:13
        > Kulczyk,jesli przyjac,ze zarabial legalnie i zgodnie z prawem
        > musial zarabiac od skonczenia studiow sto tysiecy dolarow dziennie,obojetnie
        > swiatek,piatek czy niedziela. Przeciez jest to niemozliwe.

Bill Gates zaczynał z zasadzie od zera, a wychodzi, że od rzucenia studiów
        zarabiał średnio 10 mln $ dziennie (czyli sto razy więcej niż Kulczyk).
    • olias znaczy anarchiści mają rację 07.12.06, 17:19
      potwierdza się prawda że anarchia jest lepsza od rządów prawa
      • bmkms Nie koniecznie. Lepsza jest od pozornego "prawa" 07.12.06, 17:51
        a takie panuje w Polsce
    • olias Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo 07.12.06, 17:22
      "wśród pracowników aparatu skarbowego dominowało przeświadczenie o medialnej
      nagonce na funkcjonariuszy państwa, starających się rzetelnie wykonywać
      obowiązki

Boze, dzieki ci wiekszosc urzednikow olewa swoje obowiazki
      • Gość: baret Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.chello.pl 07.12.06, 17:23
        hmmm... wszystko brzmi logicznie i spójnie - ale kto wtedy wysłał wojsko do
        Kluski by zarekwirować mu samochody terenowe? też urzad skarbowy?
        • Gość: mg wawa Właśnie, o jeepach nie napisali IP: *.sgh.waw.pl 07.12.06, 19:40
          Przyszli wojskowi i mówią, że rekwirują samochody terenowe na potrzeby wojska.
          W CZASIE POKOJU ?!

To jest oczywiste nękanie przez aparat państwowy.
    • stan123 Sa jeszcze gorsze przypadki lekcewazenia .... 07.12.06, 17:36
      Pewien Urzad Skarbowy (USk.) w Malopolsce zniszczyl firme, ktora sprzedawala
      ten sam produkt do kilku firm ale on uznal ze to byla usluga i firma powina
      zaplacic 22% VATu. Firma poszla w bankrutcwo ale USK. trafil tym razem na
      goralski upor i sprawa doszla az do Sadu Najwyzszego, ktory uznal ze to byla
      sprzedaz produktu a nie usluga, i VAT byl pobrany niewlasciwie. Co wiecej SN
      uznal ze opis sytuacji jaki zostal wyslany do GUSu byl napisany tendencyjnie
      przez USK. aby uzyskac odpowiednia odpowiedz kwalifikujaca sprzedaz jako usluge.

W 6 miesiecy po decyzji Sadu Najwyzszego ten USk. nadal nie zwraca pieniedzy
      bo oni maja ABSOLUTNA SAMOWOLE. Co wiecej, po jednej z rozpraw, Inspektor USk.
      podszedl do prawnika reprezentujacego goralke i powiedzial, "pan kiedys tez
      pracowal w USk. Powinien pan stanac teraz po naszej stronie;" Zrobil korupcyjna
      propozycje ale prawnik mial honor i jej nie przyjal. Ale tacy ludzie jak ten
      Inspektor chyba nadal pracuja po USk. bo ochrania ich "brak koordynacji"....
      • bmkms Dodaj do tego ZUS. Mozna ich chyba nazwac 07.12.06, 17:53
        "przestepcza organizacja " ?
        • zigzaur Re: Dodaj do tego ZUS. Mozna ich chyba nazwac 07.12.06, 18:12
          Janusz Korwin-Mikke powiedział:

Jest to niewątpliwie przestępczość ale z całą pewnością nie jest to
          przestępczość zorganizowana.
    • Gość: podatnik Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:58
      Jak zwykle urzędnicy działają prawidlowo. Pytam dlaczego w NSA przegrali sprawę?
      Ja też napisałem do ministerstwa o fakcie nieprzestrzegania prawa przez
      dyrektora Izby Celnej w Białymstoku. Odpisali mi, że to ich nie interesuje.
    • zigzaur Oto filozofia urzędasów! 07.12.06, 18:08
      Zniszczyć firmę, która daje miejsca pracy, kupuje towary i usługi i generuje dochód.

Pod pozorem jakiejś tam zaległości podatkowej wyrządzić straty setki razy wyższe.

Plus ogromne straty społeczne: pozbawienie ludzi pracy.
      • Gość: Przeciem Biorca Re: Oto filozofia urzędasów! IP: *.bie.lama.net.pl 07.12.06, 21:51
        Mam firmę, zatrudniam setkę ludzi, coś tam produkuje.
        Wszystkie podatki płacę w terminie.
        Kilometr dalej stoji bardzo podobna firma, też zatrudnia setke ludzi, produkuje
        to samo co moja. Podatków nie płaci.
        Przychodzi do nich kontrola, mówi że powinni płacić, oni biadolą że nie mają z
        czego, że bida, że ludziom muszą przecież zapłacić itp. Kontrola wykazuje pełne
        zrozumienie, mówi że mogą zapałacić np. za rok. Tym samym ich firma dostaje 0%
        kredyt na jakiś czas.
        Ja płacę terminowo więc "kredytu" nie mam. Musze mieć wyższe marże, więc mam
        mniej klientów. Mam mniej klientów więc musze zwijać interes, pozwalniać ludzi.
        Ja nie chcę żyć w kraju w którym skarbówka jest wyrozumiała!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wykończony Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 18:33
      Kurewstwo! NIE JEDNĄ FIRMĘ WYKOŃCZYLI !!!
    • Gość: And.s Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.net.autocom.pl 07.12.06, 19:06
      W myśl zasady-operacja się udała , pacjent zmarł.
      Jeśli zasadę uznamy za normalną ;
      urzednik działa prawidłowo, a niewinny facet ląduje w więzieniu - to taki
      ustrój społeczny azywamy totalitaryzmem.
    • Gość: usak Jednego tutaj nie potrafie zrozumiec. IP: *.asm.bellsouth.net 07.12.06, 19:10
      Dlaczego polskie wladze nalozyly podatek na komputery montowane w Polsce, a
      zwolnily z tego podatku komputery importowane? Przeciez to jawny sabotaz
      rodzimego przemyslu!
      Kto napisal tak bzdurna ustawe? Kto ja zatwierdzil w komisji? Kto za nia
      glosowal?
      Dlaczego panuje na ten temat zmowa milczenia?
      • Gość: obserwator2 Re: Jednego tutaj nie potrafie zrozumiec. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:26
        > Kto napisal tak bzdurna ustawe?

Kto? - Idol prawicowych neoliberałów: BALCEROWICZ.
        • Gość: usak Re: Jednego tutaj nie potrafie zrozumiec. IP: *.asm.bellsouth.net 07.12.06, 20:53
          To co ten sabotazysta robi jeszcze na wolnosci?
        • agtom11 Re: Jednego tutaj nie potrafie zrozumiec. 07.12.06, 21:47
          Gość portalu: obserwator2 napisał(a):

> > Kto napisal tak bzdurna ustawe?
          >
          > Kto? - Idol prawicowych neoliberałów: BALCEROWICZ.
          >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
          Jak bys sie dobrze zastanowil to ustawa nie była zla -tylko kluska potrafil
          wykorzystać furtki i tylko dzieki przychylnosci kleru polskiego który siedzial
          u niego w kieszeni.
          a co on za producent -sprowadzal za granicy badziewne podzespoly i montował to
          badziewie i wykorzystując furtki bił kase. a jaka byla to jakość to jak byś w
          tamtym okresie posiadał jego komputer to byś wiedział
          • Gość: usak Re: Jednego tutaj nie potrafie zrozumiec. IP: *.asm.bellsouth.net 07.12.06, 23:31
            Ustawa, ktora nakladala 22% podatek na komputery montowane w kraju, a zwalniala
            z niego produkty importowane nie byla zla? Dla kogo nie byla zla? Dla Della?
            Dla Compaq? Dla Toshiby?
    • oryganion1 Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo 07.12.06, 19:21
      czyli dobrze i zle
      Polska to jest wymarzony kraj dla przedsiebiorców!!!!!!!!!!!!!

• pawka55 Urzednik - swieta krowa takze za rzadow PiSu! 07.12.06, 19:42
    • kapitan_stopczyk Romek...Trzeba było dać łapówke i miałbyś spokój. 07.12.06, 19:57
      A ty chcesz świat zmieniać i "uczciwie".
      No to masz za swoje.
      To jest Polska - rozumiesz?
      A nawet dotacje do ŚOB ci nic nie pomogly...............
    • Gość: :)))) Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.acn.waw.pl 07.12.06, 20:02
      Przestępstwa urzędników przeciwko obywatelom są bezkarne. Prawo konstruowane jest pod kątem
      interesów przeróżnych grup nacisku. Intencjonalnie wieloznaczne, pozwalające na interpretacje.
      Problemem jest to, że podstawy tego państwa są przegnite. To nie jest "państwo prawa", to jest polski
      burdel. Rację mają kartofle: ten ugór należy zaorać. Tylko kartoflana wizja przyszłości, jako drugiej
      Białorusi nie odpowiada "wykształciuchom". Liczyłem, że Unia nas przymusi do ucywilizowania. Kartofle
      wraz z katofaszystami opierają się skutecznie. Ciemnota zyskuje przewagę. Jeszcze parę nowych
      kościołów zamiast autostrady i trzeba będzie uciekać z parafialnego zaścianka o przestępczych
      podstawach.
    • Gość: JAS Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.adsl.alicedsl.de 07.12.06, 20:15
      Prawda lezy po srodku,MF.to tez dobra zlodziejska branza.
    • Gość: zwyczajnyczlowiek Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.netcologne.de 07.12.06, 20:35
      W kazdym cywilizowanym kraju, nie zaleznie od w danej chwili rzadzacej opcji
      politycznej, przypisy skarbowe sa spojne i nie ulegaja dobrowolnosci ich
      interpretacji. W cywilizowanym kraju, ale nei w Polsce, tu nadal samowola i
      sobie panstwo.
      • Gość: osesek1 Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 20:48
        To ja dodam opis sytuacjiz kontroli podatkowej u mnie:
        przychodzi paniusia na kontrolę za miesiąc X (prawidłowośc obliczenia podatku
        do zwrotu -zakup środków trwałych na sporą kwotę) .To był okres, kiedy przez
        jakies 2 mies działał bubel VAt-owski, kóry umożliwiał odliczenie gdy się
        zapłaci fakturę. hmmmmm zrobilismy przedpłatę 50% na fakturę pro formae
        (wcześniej niż miesiąc zakupu) a drugą połowę za 2 miesiące (ale faktura
        wystawiona na 100%). Pytam kobitę o identyczna sytuację z miesiąca
        następującego po X, a ona wyciąga bliuletyn Gofinu -i rozbrającym głosem mówi:
        ja nie wiem jak to mam kontrolować :((((
        Ubaw miałysmy z głowną księgowa po pachy... z drugiej storny straaaszno było...
        ot i profesjonalizm US....
        • Gość: spie..c bydlo spie..j osesek IP: *.hsd1.or.comcast.net 07.12.06, 21:04
          twoj opis znajomaosci "przepisow" podatkowych przyprawil mnie o mdlosci.
          wycwaniona po uszy prlowska menda
    • artctrl Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo 07.12.06, 20:51
      Pewnie ze dzialali prawidlowo... Ich dzialanie dowodzi faktu ze panstwo polskie
      jest organem przestepczym....
    • agtom11 Sprawa Kluski: -spryciarz oszust jak inni 07.12.06, 21:19
      Takie manewry ja pan kluska w odpowiednim swoim czasie wykonywał to takie same
      oszustwo na VAT jak dokonuje cala rzesza polskich biznesmenow -starająć się
      potrzymać tradycje z czasów okupacji/kto chciał zyć - musiał kombinować/ i pan
      Kluska pewnie pamieta te czasy i w dobie bylejakiego kapitalizmu w Polsce kiedy
      panowała chaltura nik nie panował na sytuacją ekonomiczną -to ci cwańszi
      bizmesmeni wykorzystywali rózne kruczki aby tylko oszukiwać budzet panstwa.
      Pan Kluska był takim cwaniakiem i na dodatek wykorzystywał znajomość i
      sponsorował organizacje koscielne i zwiazane z klerem wysokich jego
      funkcjonariuszy -a robił to dlatego ze nastały czasy w ktorych kler zaczął
      przejmować choć nie oficjalnie wladze w Polsce i kto dobrze z nim zył mogł sie
      czuć bezpiecznie aby tylko odpowiednia kase dawał dla chwały boga i do kieszeni
      pzaernych funkcjonariuszy tej organizacji.
      I :biznesmen Kluska ochoczo to wykorzystywał i po pozorem wywozu za
      granicę/pozorny wywoz na Słowacje-auta wjezdzały i natychmiast tego samego dnia
      wyjezdzały i towar znajdujacy się na nich był odnotowany w dokumentach jako
      import komputerow co wowczas było nie objete podatkiem VAT/.
      I tak ten przebiegly :bizmesnen wykorzystywał tą prawną furteczke tylko po to
      aby jego produkt byl konkurencyjny cenowo do innych komputerow ,bo inne firmy
      skladajać w polsce komputery musialy odprowadzać 22% VAT,co powodowalo ze ich
      kompy stawaly na pozycji przegranej choc moze były bardziej zawansowane
      technicznie niż te buble pana Kluski,które byly awaryjne i szybko Ministerstwo
      Szkolnictwa sie z tego wycofało.
      Cos wiem na temat jakosci tych komputerow bo taki w owym czasie posiadalem i
      cztery razy w czasie gwarancji był naprawiany.
      A teraz pan Kluseczka ,gdy odpowiednia opcja przyszla do władzy ta ktora tak
      ochoczo wspomagał -kreuje się na pokrzywdzonego i przy pomocy usluznych
      niektorych medii i dzienikarzy /np: pan Januszek Pospieszalski -slynacy z
      zacietrzewienia i ciagłych klamstw i przeinaczen /kreują tego prostego oszusta
      na kombatanta ekonomicznego i wyzalaja jak to się ówczesna lewicowa wladza
      bedąca owczesnie przy wladzy zniszczyla pana Kluske -a to tylko mydlenie oczow
      ludziom prostym i malo inteligentnym takim jak o nich niedawno wyraził sie
      nastepny oszolom butelier PISu -Jacek Kurski mowiąć: nie wazna jest prawda -
      wazne jest że ciemniacy to kupią:, i cel bedzie osiagniety.
      Hola hola tacy panowie jak Kluska,Pospieszalski,Kurski i cale to towarzystwo
      niespełnionych oszolomow z PISu -wolne media juz istnieja i poziom inteligencji
      wiekszosci Polakow jest coraz wiekszy i malo kto da wam sie nabierać na takie
      brudne mydliny ktorymi chcecie nas aszerować.
      Kluska jak by miał szczery charakter to po takich kombinacjach powinien
      conajmnie siedzieć cicho -oraz powinien siedzieć za kratami tak jak wsadzaja
      innych biznesmenow ktorzy skala przekretow wobec przekretow Kluski to male
      pionki.
    • agtom11 Dobrze ze pan Kluska wzial sie za wychow baranów!! 07.12.06, 21:25
      Dobrze niech zajmuje sie wychowem baranow -bo ma talent do tego i bedzie dobrym
      reproduktorem.Niech dziekuje Klerowi ze nie siedzi ,bo inni za duzo mniejsze
      przekrety dawno juz swoje odsiedzieli i dziś sa bankrutami i nieraz bezdomnymi -
      a ten przymilas kleru dzieki ich wszechwladzy w tym kraju stra się wybielić od
      zlodziejstwa,i robie ze siebie nastepnego kombatanta ekonomicznego -oj biedny
      bidulek jak go to lewica niszczyla.
    • Gość: karol+7 Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:48
      Pieprzone urzędasy, palanty
      jaka nagonka ??? Ścierwa fiskusowe, w pogoni za szmalewm zrobią wszystko!!!
    • Gość: Volksdeutsch nauczka dla chcacych inwestowac w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:10
      Jak nie jestes gigantyczna firma to omijaj z daleka Polske. Jak jestes gigantem
      to masz szanse ograbic polaczkow - odszkodowaniami z ich podatkow.
    • stan123 Urzędnicy działali prawidłowo ale niekompetentnie 07.12.06, 22:25
      Gdyby urzednicy byli profesjonalistami a nie z nominacji politycznej to takiego
      bubla prawnego by nie bylo, bubla ktory dawal inny VAT na produkty robione i
      sprzedawane w Polsce, a inny na te same produkty przewiezione przez Slowacje.

A ze "Polak potrafi", Kluska wykorzystal ten bubel prawny. Nie ma sie wiec co
      rozczulac nad takimi osobami, bo oni nie stanowia sily tworczej naszego Narodu.
      Nawet te przeprosiny to duza przesada. Lepsza bylaby surowa przestroga dla tych
      co pisza prawa ze w przyszlosci beda ponosic odpowiedzialnosc za swoje "prawa".
    • Gość: były inspektor Re: Sprawa Kluski: Urzędnicy działali prawidłowo IP: 80.97.185.* 07.12.06, 23:05
      Pewnie, że działali prawidłowo - z punktu widzenia MF. A że brak w tym
      działaniu logiki i zdrowego rozsądku - no cóź: to nie ich wina, że są kretynami.
      • 1zorro Dziwie sie, ze Kluska jeszcze nie wyemigrowal. 07.12.06, 23:25
        przeciez w tym polskim "wariatkowie" nie ma miejsca dla normalnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka