Dodaj do ulubionych

Samoobrony sposób na zasób kadrowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 02:37
PIS -OFF
Obserwuj wątek
    • Gość: atx Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 02:39
      TKM do kwadratu!
      • mcov bandyci 08.12.06, 03:57

• krasnov Dziękujemy ci za to, PiSie… 08.12.06, 10:58
          partio moralnej odnowy.
          • muppet_show ........polskie zoo.......... 08.12.06, 16:53
            jak im zabraknie pociotków, to sięgną po kury, kaczki (o przepraszam już są),
            krowy, świnie (też by sią znalazły), prusaki i inne robaki
            nawet dżownice magde zatrudnią

normalnie folwark Orwella

przydał by się jakiś robakator na te robactwo
            • zupa_wolowa Co komu trzeba zrobić za taką fuchę? 08.12.06, 17:51
              Strach myśleć.
              Ja im nie zazdroszczę.
              • Gość: Klient Komu trzeba ciapnąć lodzika za stanowisko? IP: 212.160.156.* 08.12.06, 20:50
                jestem zainteresowany. Może być w ministerstwie lub gdzieś koło parlamentu.
          • Gość: ulisse zawsze dobrze przypomniec IP: *.58-82-r.retail.telecomitalia.it 08.12.06, 21:55
            sory, juz pare razy to wklejam; zaslyszane na forum GW:
            roztopy 20.10.06, 15:28 napisal:

"W zadnym wypadku nie zostane premierem, jesli mój brat Lech wygra wybory
            prezydenckie. Bylaby to sytuacja nie do
            zaakceptowania przez polskie spoleczenstwo."
            J.K. 10.2005

"Dla mnie raz dane slowo jest swiete i sadze, ze dla koalicjantów takze."
            powiedzial Jaroslaw Kaczynski.
            "Zycie Warszawy", 10 lipca 2006

"Wladza Samoobrony w Polsce to bedzie kryzys europejski, duzo wiekszy niz ten
            austriacki."
            Jaroslaw Kaczynski, 2002.11.15, Trójka

W "Glosie Wybrzeza" z 18 i 22 czerwca 2003 r. opublikowano wywiad z panem
            poslem Jaroslawem Kaczynskim. Powiedzial on:
            "Samoobrona jest tworem bylych oficerów sluzb bezpieczenstwa. Mój brat, który
            byl ministrem stanu do spraw bezpieczenstwa,
            dostal raport, z którego wynikalo, ze grupa bylych oficerów SB zalozyla Zwiazek
            Zawodowy 'Samoobrona'?. I dalej czytamy: ?To
            formacja uzywana do oslony tylów tego calego ukladu i ochrony tego nieporzadku,
            który jest w kraju, i jednoczesnie
            korzystajaca z tego nieporzadku. To sa ludzie, którzy nabrali kredytów i chca
            zyc jak przedsiebiorcy, a maja kwalifikacje do
            kopania rowów".

W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jaroslaw Kaczynski potwierdzil:
            "Ciesze sie, ze bede na pierwszej linii walki z Samoobrona. Uwazam, ze mam
            dowody na potwierdzenie moich slów i w odpowiednim
            momencie je przedstawie".

Jaroslaw Kaczynski, 2004.02.16, PR3:
            "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do wladzy w
            Polsce uczestniczyc nie bedziemy, bo prosze
            zauwazyc, ze kolejne takie rzady w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te
            które byly w poprzedniej kadencji i mamy do
            czyniena z Samoobrona przy wladzy i naprawde z nieszczesciem dla naszego kraju."

Jaroslaw Kaczynski, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl
            "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa
            wyrazne zakazy, które dzis obowiazuja w
            samorzadach, a beda tez obowiazywac w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A
            dzis powinno sie powiedziec odwrotnie -
            Samoobrona i SLD."

Marzec 2005 rok / antena RMF FM
            RMF FM: Czy w przyszlej kadencji Sejmu bedzie mozliwa sytuacja kiedy partia
            poprze ludzi majacych klopoty z prawem ?
            Lech Kaczynski: "Nie ma takiej mozliwosci. PIS jest partia ludzi praworzadnych,
            którzy daza do rozliczen krzywd. Nie poprzemy
            nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu tocza sie sprawy sadowe. To jest
            sprzeczne z idealami PIS".

RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przyklad Andrzej Lepper
            gdyby staral sie o fotel marszalka jest niemozliwe?
            Lech Kaczynski: "Nie ma takiej mozliwosci. Najwyzsze funkcje w panstwie musza
            sprawowac ludzie czysci jak lza. Andrzej Lepper
            udowodnil, ze ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu
            dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
            nierealne."

"..nigdy wiecej nie wolno juz rozmawiac z ludzmi o marnej reputacji. I chce wam
            tutaj,

w tym szczególnym miejscu, w tym, mozna powiedziec, swietym miejscu Polaków,
            przyrzec,

ze nigdy wiecej juz z takimi ludzmi rozmawiac nie bedziemy.." - J. Kaczynski -
    • maruda.r W gumiorach na pokoje 08.12.06, 02:45

Były minister budownictwa Antoni Jaszczak: - Były na mnie naciski, żebym
      zatrudniał ludzi Samoobrony - mówi. - Odmówiłem. Od wiceszefa Samoobrony
      Krzysztofa Filipka usłyszałem, że to był jeden z powodów mojego odwołania.

Filipek zaprzecza: - Nie naciskałem na Jaszczaka, żeby zatrudnił Geryka.

A Jaszczak sam się odwołał?

• Gość: ateusz Re: W gumiorach na pokoje IP: *.adsl.alicedsl.de 08.12.06, 16:39
        chcialbym postawic pytanie:czy czasami gazeta wyborcza nie jest uczulona na
        lepera andrzeja & co?..wiadomo przeciez ,ze samoobrona jest jeszcze daleko za
        murzynami jezeli chodzi o standardy parlamentarne..w polsce zawsze bylo tak,ze
        czyniono a potem dopiero myslano..mam na jezyku gazete wyborcza dla ktorej paru
        cymbalow jest czyms wiecej, jak przyszlosc polski..pupilek michnikow ,po nie
        jest w stanie zbudowac nic pozytywnego,bo przeciez wszystkie ogryzki polityczne
        zebrala wlasnie platforma i prezentuje mocno wybrakowany towar jako gatunek
        pierwszy...sama samoobrone w kwestii roboty dla szwagrow miesci sie w
        standardach polskiej rzeczywistosci politycznej..sam jestem ciekaw jak zareaguja
        autorytety jak szwagier z po zalatwi robote dla swagra z po..co ja pisze
        ,przeciez wiem..
        • Gość: Romek Re: W gumiorach na pokoje IP: *.oracle.com 08.12.06, 22:23
          ha, oczywiście taki relatywizm moralny zawsze istnieje, jednak dla mnie
          największym problemem jest zakłamanie orędowników odnowy moralnej z PIS
          działających w myśl zasady - jak Kali ukraść to dobrze, jak Kalem to źle. A tak
          na marginesie, miałem ostatnio sen - śnił mi się Kaczyński, nie wiem który bo
          nie rozróżniam i wiecie co - mówił z sensem - obudziłem się zlany potem, bo
          takie cuda chyba się nie zdarzają. Czy ktoś kiedyś coś zrozumiał z bełkotu
          naszych pierwszych erudytów RP - Jacka i Placka? Takiej niechlujności w
          wypowiedziach, świadczącej o jak mniemam ociężałości intelektualnej często się
          nie spotyka. Fuj
      • Gość: jakub szela nie mogli Jaszczaka znieść bo to był ich wróg IP: *.midd.cable.ntl.com 08.12.06, 22:29
        klasowy jak to filipek powiedział, a czemu trudno zaprzeczyć. Jaszczak
        inteligencja w kolejnym pokoleniu, a filipek, hojarska, seksaferzyści to wszyscy
        wiedzą skąd oni i jaką mentalnośc reprezentują. "Myśmy wszystko zapomnieli, mego
        Ojca piłą rżneli"
    • Gość: urban a jakie kwalifikacje mial walesa i kwasniewski ? IP: *.dip.t-dialin.net 08.12.06, 02:57
      elektryk i magyster-alkoholik.
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: a jakie kwalifikacje mial Walesa & Kwasniewski IP: *.dhcp.embarqhsd.net 08.12.06, 06:17
        Walesa oraz Kwasniewski pelnili swoje funkcje
        z wyboru (wybory powszechne). Czy jestes
        "urbanie" na tyle durny, ze nie dostrzegasz
        zadnej roznicy?

p.S. Nazwiska piszemy z duzej litery - nawet
        jak kogos nie lubimy...

--------------------------------------------------
        Jak wiele bagna pozostawia po sobie rzady PiS-su?
        --------------------------------------------------
        • Gość: pal666 Re: a jakie kwalifikacje mial Walesa & Kwasniewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 06:54
          Czyż politycy z innych opcji nie mieli równie zdolnych i utalentowanych dzieci,
          zięców i synowych ? Gdzie oni są ?
          • Gość: kelowna Re: a jakie kwalifikacje mial Walesa & Kwasniewsk IP: *.bchsia.telus.net 08.12.06, 18:11
            Przypuszczam, ze mieli. Prawdopodobnie tez zajmowali dobre stanowiska. Problem
            polega na tym, ze oni nie krzyczeli o naprawie RP a obecni krzycza. Poza tym,
            jesli ktos inny robi zle, to nie znaczy, ze ty tez masz tak robic. Polska nigdy
            nie wyjdzie z tego "syfu", jesli ludzie tego nie zrozumieja. Pora juz przestac
            zgadzac sie z tym co robia "nowi" po robili to "starzy". Co za durne myslenie.
            Paranoja. Polacy, przynajmniej zwolennicy PiS-u, SO i LPR-u zupelnie nie wiedza
            co to jest prawdziwa demokracja, prawdziwy kapitalizm i "wolny rynek".
      • Gość: maria Re: a jakie kwalifikacje mial walesa i kwasniewsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:54
        Ale oni byli "be", a teraz wszystko mialo być "cacy". Czy tego nie widzicie, że
        każda wladza tak samo śmierdzi. Niech ich diabli! Dla przyzwoitych ludzi nie ma
        już miejsca w tym kraju.
    • Gość: ja urzędnicy p.o. IP: 213.94.237.* 08.12.06, 08:24
      To takie proste - wystarczy wejść na dowolne strony ministerstw i wyszukać
      p.o.-wiaków.Nie rozumiem dlaczego prawo pozwala na pełnienie obowiązków w
      nieskończoność.Powinien być jakiś limit czsowy.To chyba dobry temat dla
      dziennikarzy(oczywiście po zakończeniu afery rozporkowej).
      • Gość: wojtekmt Re: urzędnicy p.o. IP: *.euro-net.com.pl 08.12.06, 15:27
        Oznacza to, że muszą być naprawdę kompetentni jeśli nawet pis nie zdecydował
        się na ich zwolnienie.
      • Gość: ute Re: urzędnicy p.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:14
        Gość portalu: ja napisał(a):

> To takie proste - wystarczy wejść na dowolne strony ministerstw i wyszukać
        > p.o.-wiaków.Nie rozumiem dlaczego prawo pozwala na pełnienie obowiązków w
        > nieskończoność.Powinien być jakiś limit czsowy.To chyba dobry temat dla
        > dziennikarzy(oczywiście po zakończeniu afery rozporkowej).

teraz nikt ni będzie p.o. bo już nie ma konkursów, które trzeba było przejść,
        aby zostać pełnym dyrektorem. najlepsze w nowej ustawie o państwowym zasobie
        kadrowym jest to, że mianowani urzędnicy i osoby po konkursach, które zajmowały
        wyższe stanowiska w chwili wejścia ustawy w życie, aby wejść do państwowego
        zasoby kadrowego muszą mieć 5 lat stażu pracy, natomiast osób, które pełniły
        obowiązki ta zasada nie dotyczy... dlatego panienka, która nigdy nie pracowała
        może spokojnie wejść do zasobu, a mianowany urzędnik, mający wyższe
        wykształcenie, który zdał egzamin, zna co najmniej jeden język obcy biegle, zdał
        test kompetencji a nie ma jeszcze 5-cio letniego stażu pracy nie załapuje się...
        czy tylko mi się wydaje, że coś tu jest nie tak?
    • Gość: wojtekmt Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.euro-net.com.pl 08.12.06, 15:25
      Teraz wiadomo dlaczego kaczki tak krytykowały TKM w wykonaniu poprzednich ekip.
      W porównaniu z TKM'em pisu to była czysta amatorszczyzna.
      Jednym słowem - specjalista krytykował partaczy.
      Mozna się domyslić, że to samo podejście dotyczy tzw. "odnowy moralnej"
      i "uczciwości"
    • Gość: terefere Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.dcs.pl 08.12.06, 15:34
      No i pis robi chlew ze służby cywilnej. Ktoś jeszcze wierzy tym gnojkom ??
      • Gość: bajki z katolandu Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy - szambo! IP: *.natpool1.outside.ucf.edu 08.12.06, 16:18
        Kto wierzy? Przykladowo - tacy co ciesza sie
        niezmiernie jak widza gdy (podobno...) premier
        Kaczynski Jaroslaw pieje hymny pochwalne na
        czesc swojego duchowego "guru" Oyca
        Rydzyka i jego radyja!
    • zygmak Samoobrony sposób na zasób kadrowy 08.12.06, 15:34
      cholera mnie juz bierze,,popatrzcie na inne partie i ich czlonkow,,,,oraz ich
      rodziny,,,ludzie czy wy uwazacie ze wszyscy w Polsce to tlumoki????tylko
      samoobrona to robi??/wiec ujawniajcie wszystkich a nie tylko "wybranych"
      dlaszej owocnej pracy pseudo 4 wladzy
      • pawelwasilewski Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy 08.12.06, 15:40
        tylko ze z tych wszystkich partii tylko 3 sa aktualnie u władzy ;) a zadaniem
        mediow jest wytykanie wlasnie takich patologii jak opisane w tym artykule.
      • lahdaan Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy 08.12.06, 15:41
        Dobrze, tylko ze to Samoobrona jest partia wspolrzadzaca, a nie owe inne partie.
    • at_work Polityka prorodzinna 08.12.06, 15:37
      Nepotyzm, ruja i poróbstwo

_
      Małe psy
      • Gość: WojtekMT Re: Polityka prorodzinna IP: *.euro-net.com.pl 08.12.06, 15:44
        Używaj języka IV RP
        -Zaradność (i dbałość o rodzinę!)
        -Świeże spojrzenie (nie zmącone wiedzą i kompetencją)
        -Jurność (dbałość o przyrost naturalny)
    • Gość: sflustrowany mgr Rzygać sie chce ..../pieprzony wykształciuch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 16:03
      Ohydna koalcja trwa
    • Gość: Andrzej Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 16:21
      Aż milo popatrzeć na te kompetentne mordy z Samoobrony.
    • Gość: les ziobro jestes nr.1 IP: *.dsl.mindspring.com 08.12.06, 16:39
      i takie sa efekty obrazenia sie tuska na przegrane wybory prezydenckie. czy ktos
      jeszcze o tym pamieta?
      • muppet_show Re: ziobro jestes zerem 08.12.06, 17:01
        a komuszy łeb już odrasta;
        jakbym miał wybierać między Kaczyńskim a Kwaśniewskim,
        to wybrał bym czerwoną zaraze

antypozdrowienia dla PiSu:
        utopcie się we własnym szambie
    • Gość: J urzednicy tylko po egzaminach!! IP: 212.190.74.* 08.12.06, 17:00
      Pracuje w Parlamencie Europejskim. Tu przyjeto bdb system francuski. Zeby zostac
      pracownikiem jednej z unijnych instytucji (nie dotyczy malo stabilnej pracy
      asystenta posla) trzeba legitymowac sie odpowiednim wyksztalceniem i zdac
      egzamin, do ktorego moze podejsc kazdy szary czlowiek z ulicy. Chocby ktos byl
      nie wiadomo czyim krewnym - nie zostanie nawet zatrudniony. I wlasnie dlatego tu
      przyjechalem. Nie chcialem pracowac w administracji w ktorej wszystko zalezy od
      posiadania plecow. I oczywiscie praca jest ciekawa :)
    • Gość: MMX to wszystko wina PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 17:27
      to oni dopuścili tą tępą hołotę
    • Gość: aaa aż tydzień potrzebują na kupno dyplomów IP: *.pppoe.mtu-net.ru 08.12.06, 17:32
      wstyd!
    • Gość: les ziobro jestes nr.1 IP: *.dsl.mindspring.com 08.12.06, 17:38
      przyslowia sa madroscia narodu.przypomne jedno z nich"wpuscic chama do biora to
      atrament wypije.
    • annieb to chołota! 08.12.06, 17:49
      to ludzie żyły wypruwają dokształcając się na dziesiątkach kursów, robią studia
      podyplomowe i mówią kilkoma jezykami, i mają niewielkie szanase na
      wykorzystanie swojej wiedzy, a przyjdzie taka ze wsi i nagle zna się na
      wszystkim. to ma być IV RP? cos mi za bardzo smierdzi PRL
    • Gość: ela Dno n/t IP: 195.136.109.* 08.12.06, 18:02
    • Gość: Michau Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.chello.pl 08.12.06, 18:06
      KJM - Kur.. Je.. Ma.
      • Gość: wk Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:10
        no i fajnie jest, dobrze, że moje dzieci wyjechały z tego Kraju, cisnienie
        człowiekowi podnosi sie do 200-tu
        • Gość: wk Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:11
          a tak pozatym człowiek juz nie ma słów.
        • vegas5 czy jest chociaz jedna ladna osoba 08.12.06, 18:15
          juz nie moge patrzec na te wstretne mordy wsiowe ...
    • Gość: kioskarz Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: 212.106.21.* 08.12.06, 18:15
      Kocham tę czystą,moralną IV RP.Szkoda tylkoże rządzoną przez wyjątkowych łobuzów.
      • Gość: wk Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:16
        a mnie się chce wyć juz poprostu nie można na tych ludzi patrzeć, prócz
        asystentek.
    • Gość: tzetze Na salonach wieprze..Kaczynski - spiep..aj dziadu! IP: *.chello.pl 08.12.06, 18:19
      • 1zorro Te "zapite" ryje to elita??!! Uchowaj Panie Boze! 08.12.06, 18:21
        Amen!
    • Gość: Heraldek Polska - g0wno bylo, g0wno jest i g0wno bedzie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:32
      ...O nierzadne Krolestwo i zginienia bliskie,
      gdzie ani prawa waza ani sprawiedliwosc.....
      Ma miejsca, ale wszystko zlotem kupic trzeba.........

Jan Kochanowski...........
    • ponury_drwiacy_szyderca Banda wiejskich chamów z obory!!! 08.12.06, 18:33

• nessuno Re: Samoobrony sposób na zasób kadrowy 08.12.06, 18:42
      Już z samych twarzyczek widać, że to "fachowcy" niepośledniej jakości. I przez
      takie tłumoki nasze państwo i gospodarka ma być naprawiane? Chce się rzygać, gdy
      się słyszy o tych wszystkich ociężałych umysłowo osobnikach z Wiejskiej.
    • Gość: 4bani Elyta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 18:51
      Pierdo...lona odnowa moralna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka