Dodaj do ulubionych

Polskie firmy obsłużą rodaków w Irlandii

IP: 217.116.110.* 11.12.06, 12:35
Oby tylko nie chcieli przeniesc do Irlandii; polskich urzednikow, ZUS, Rzad i
Sejm albo Senat. Bo bedzie masowa emigracja polakow z Irlandii na Wyspy Owcze!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ajrisz_____ A ja podziekuje za polski bank IP: 85.134.173.* 11.12.06, 12:36
      Ja tam z polskiego banku nie skorzystam , niemam ochoty dzielic sie wiedza o
      swoich zarobkach i oszczednosciach z polskim fiskusem. A swoja droga... czemu
      na takim zadupiu jak Limerick? Irlandia to Dublin , cala reszta to wies.
      • Gość: ja Re: A ja podziekuje za polski bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:52
        Ciekawe kogo będzie stać na korzystanie z oferty polskiego,
        z definicji drogiego banku? A po polsku zaczyna się już
        mówić w tanich irlandzkich :)
      • Gość: Gawelek Re: A ja podziekuje za polski bank IP: 86.43.92.* 11.12.06, 13:30
        Fiskus jak bedzie chcial to sie dowie. Po drugie nie podniecal bym sie tak
        Dublinem, to co poza nim tez ma swoj urok
        • bmkms Zeby sie polski fiskus dowiedzial to irlandzki 11.12.06, 13:54
          musi mu wczesniej udzielic informacji. A o to nie latwo. A banki tzw "polskie"
          az nadgorliwie wspolpracuja z urzedem skarbowym
    • Gość: gość Chyba debil z tego skorzysta IP: *.176.rev.vline.pl 11.12.06, 12:56
      normalny człowiek na pewno nie!
    • Gość: Gosc kim jest Pat O'Sullivan? IP: 89.19.73.* 11.12.06, 13:27
      Swietnie!!! Kolejny Irish ktory chce natrzaskac kasy na Polakach. Bank i
      przychodnia. Swietnie. Czy to stowarzyszenie ma jakos strone internetowa albo
      chociaz adres? Czy ktos cos slyszal o jakims stowarzyszeniu w Limericku?
    • Gość: Beny getto IP: 195.33.70.* 11.12.06, 13:36
      Przeciez to kalectwo nie mowic w jezyku kraju z ktorym sie wiaze jakas przyszlosc.
      Utworzenie polskojezycznych uslug da poczatek polskim gettom. Bedzie jak w
      niemczech gdzie dopiero drugie tureckie pokolenie i to nie koniecznie z bida
      dogaduje sie po niemiecku.
      • Gość: deis pewnie wszystko co polskie to beznadziejne IP: *.3.15.vie.surfer.at 11.12.06, 14:08
        ciagla tylko krytyka , przeciez to swietnie jesli beda tam polskie przychodnie to nie stoi na przeszkodzie nauczyc sie angielskiego , jesli sie jest w obcym kraju to automatycznie jezyk wchodzi do glowy.Ja mieszkam w Wiedniu i tez jest mase uslug polskich , polskie cukiernie , polskie sklepy , polscy lekarze , dentyscie , znam niemiecki a mimo wszystko chetnie ide do rodaka dentyscy albo lekarza nawet zeby moc sobie po Polsku pogadac. Kupuje polskie gazety i rowniez niemieckie , nie pzeszkadza to zyc w dwoch mentalnosciach.
      • Gość: gosc Ale PADAKA IP: 83.70.78.* 11.12.06, 19:44
        A moze polski cmentarz ktos otworzy w Dublinie?
        Nazywalby sie Cmentarz Centralny
        :)))
    • Gość: selekta jak zwykle rzetelny material.. IP: 87.198.16.* 11.12.06, 13:51
      pierwsza przychodnia? www.medicus.ie/
    • Gość: takie tam Polskie firmy obsłużą rodaków w Irlandii IP: *.ucd.ie 11.12.06, 14:03
      Zamiast sie integrowac, wolimy izolowac.
      BEZ SENSU droga emigracjo.
      • Gość: deis co o ma wspolnego z integracja IP: *.3.15.vie.surfer.at 11.12.06, 14:15
        przeciez to nie izoluje Polakow od uczenia sie jezyka. Zawsze czy to Oslo czy Wieden czy Paryz byla polonia ktora tworzyla swoje szkoly , gazety , sklepy , polskich lekarzy , ktorych adresy mozna znalesc w poloninych gazetach np . w Wiedniu gazeta Polonika czy Jongler wydawana w jezyku polskim i niemieckim .Dlaczego taka ciemnote siejecie . Integracji nie umniejsza dobrze funkcjonujaca zorganizowana polonia . Przyjedz do Wiednia , mozesz pojsc do polskiego dentysty , okulisty , laryngologa ktorego polecalam tez austryjakom . Przeciez do tych polskich lekarzy beda tez chodzili Irlandczycy tak jak austryjacy lecza zeby na Wegrzech bo jest taniej , a dentysci wegierscy znakomicie mowia po niemiecku. Jedno nie wyklucza drugiego.
    • Gość: kanabi Re: Polskie firmy obsłużą rodaków w Irlandii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:12
      Albo Irlandczykow z Polakami z powrotem do Polski;)
    • Gość: Robert Polskie firmy obsłużą rodaków w Irlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 14:25
      Sporo o Irlandii (m.in. praca i życie) znalazłem na stronie:
      www.irlandia.com.pl
      Może komuś się przyda.
    • Gość: Ciekawski a PIS, SO i LPR już mają tam swoje przyczółki? IP: *.t-systems.com.pl 11.12.06, 16:14
      o Rodzinie radia co ma ryja nie wspomnę?
    • Gość: bombel Re: Polskie firmy obsłużą rodaków w Irlandii IP: *.chello.pl 12.12.06, 20:46
      hehehe "polski" bank dobre! hehe bardzo dobre!
    • Gość: kollo A jaki to będzie bank? Ktoś wie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.06, 10:38
      Bo jak PKO BP to dziękuję ;)

A na poważnie to jestem ciekaw któremu bankowi będzie się chciało odpalać
      interes w Irlandii - w końcu to nie takie proste dostosować się do lokalnego
      prawa i wygrać z irlandzką konkurencją.
    • raveness1 Re: Polskie firmy obsłużą rodaków w Irlandii 20.05.07, 09:47
      He, he!
      Wyzyskiwacze juz jada, a za nimi KK w trosce o dusze swoich rodakow.
      Wspolczuje polonii irlandzkiej, choc przeciez to tylko od nich samych zalezy,
      czy beda korzystac z "uslug" polskich kretaczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka