Gość: Kasiulla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:06 I bardzo, kurka wodna, dobrze! Wszystkiego dobrego dla InPost i mam nadzieję, że wkrótce również w Warszawie TPSA i większość banków będzie wysyłała listy konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kkk Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 06:53 Bravo Jasiu!Ale te plomby to niezły patent,tyle stali się marnuje.Zmienić prawo proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo lewicowa koalicja moze zmienic prawo ale nie chce 14.12.06, 09:31 bo lewica ZAWSZE jest przeciwko obywatelom jesli narusza to interesy kolegow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podjrzliwy wąs Zmienią prawo na monopol do 500g IP: *.aster.pl 14.12.06, 13:01 Jak nic. To się nazywa kreatywna liberalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd InPost - gorszy od Poczty Polskiej, przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 09:57 3 stycznia przesyłka została nadana jako "polecona ekspresowa", wszelki ślad po niej zaginął. W poniedziałek zgłoszona reklamacja, dzisiaj się okazuje że o żadnej reklamacji nikt nie słyszał "widocznie koleżanka zapisała i zapomniała przekazać" - możliwe, reklamacja była zgłoszona o 15:50 więc pewnie chciała już iść do domu. Ta "firma" to pariodia usług pocztowych! Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 dobrze,ze Ustawodawca nie zrobil wiekszych 'plomb' 14.12.06, 09:48 bo gdyby byly 5 kilogramowe to tym donosicielom od prywaciarzy plomby z zembow by powypadaly od noszenia takich liscikow... a PP niech zajmie sie noszeniem przesylek a nie bankietami w Dubaju... bo ich konkurencja zje... a moze o to chodzi, zeby do spolki z konkurencja przezrec co sie da!? no nie Mosci Panowie z Zarzadu PP? - bo na co komu czyjas tam polpanstwowa firma jak ja mozna przejesc i cos tlustego urwac dla siebie... np: prezes msli tak: mam w nadzorze firme warta 100 milionow - ale co mi po tym? lepiej ja wyprzedac za bezcen i zmarnotrawic majac z tego dla siebie 10 milionow! nie proste!? i od kilkunastu lat tak to sie wlasnie 'prywatyzuje' - z duuza kozyscia dla 'prezesow'!!! haha haha! 'kuponovka' bylaby dla nich duuuuzo mniej korzystna... dlatego jej sobie we Wszechpolsce - kraju ludzi prawych i sprawiedlywych - niezrobili! haha haha - jak rezonowalo echo z filmu o dwoch takich Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 ..a moze plaby z zebow? ... hehe tez do rymu... i 14.12.06, 09:50 do taktu... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd A kiedy padnie największy monopolista 14.12.06, 12:17 i największa zaraza w tym kraju - TP SA gorsza niż SEPSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczek Wszystko fajnie ale list InPost-em szedł 7 dni IP: *.toya.net.pl 14.12.06, 09:45 nie wiem czy to ze wzgledu na stajk na poczcie i wiekszy nawał pracy, ale tydzień czasu to troche za dużo jak na reklame swoich usług Odpowiedz Link Zgłoś
pioksi Re: Wszystko fajnie ale list InPost-em szedł 7 dn 14.12.06, 12:42 Aż 7 dni:-) Domnie pocztą przesyłka polecona idzie już 15 i jeszcze nie dotarła. Odpowiedz Link Zgłoś
adwach InPost tak trzymać!!! 14.12.06, 09:51 Im większa konkurencja na rynku tym lepiej dla nas wszystkich!!!! POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: InPost tak trzymać!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:02 zgadzam się z Tobą w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.06, 10:16 "Radosław Kazimierski, rzecznik prasowy Poczty Polskiej: - Obserwujemy rynek i zrobimy wszystko, żeby przyciągnąć z powrotem naszych największych klientów, bo niestety nie chodzi tylko o Telekomunikację Polską i Bank BPH. Właśnie przygotowujemy dla nich specjalną ofertę, która na pewno będzie bardziej konkurencyjna niż ta, którą dziś oferują firmy prywatne." proponujemy solidarnie - ogłoście nowy STRAJK !! z powodu,że nie chcecie utraty klientów ! z kogo robicie balona ?? kto wziął kase za ostatnie strajki panie Radosławie- to wyjaśnij i ogłoś ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:20 Rafał Brzoska, prezes InPost: - Zapewniam, że nie oddamy swojego pola łatwo. Proces liberalizacji usług pocztowych i konkurencji już się rozpoczął i nie da się go zatrzymać. taaaa z operatorami telefonicznymi tez tak bylo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczter InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.satfilm.net.pl 14.12.06, 10:31 Dla mnie bomba nie będe musiał się z tym męczyć.Choć i tak wiem że wrócą do tego monopolisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog zycze rychlej smierci poczcie polskiej IP: 80.55.145.* 14.12.06, 10:32 przepraszam, ze powiem dosadnie, ale jestem wlasnie po awanturze na poczcie (50 osob, nie ma juz gdzie stac nawet i czynne 2 okienka, 3 pani ma przerwe - akurat wtedy). zatem: dopoki na poczcie nie beda pracowac managerowie z prawdziwego zdarzenia a nie stare baby, ktore uwielbiaja pieczatki i przerzucanie papierow poczta polska bedzie tracic klientow. czego jej szczerze zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: zycze rychlej smierci poczcie polskiej IP: 212.122.223.* 14.12.06, 10:40 fakt ze na niektorych urzedach pracuja stare babki ktore nie nadaja sie do tej pracy ale na wiekszosci urzedow jest swietna kadra... to nie nasza wina ze nasza dyrekcja wymysla jakies absurdalne procedury, wszystko komplikuje i potraja biurokracje czujemy sie jak w jakims matrixie bo wiemy co jest zle w naszej organizacji ale nie mozemy tego zmienic nikt nas nie chce sluchac... na moim urzedzie robimy wszystko aby klienci byli jak najszybciej obslugiwani i czesto slysze opinie klientow ktorzy wyrazaja swoje zadowolenie z naszej obslugi i przejezdzaja nawet kilka km właśnie do nas... nie mozesz wszystkiego generalizowac! czasami poprostu nie da sie nic poradzic... co mam zrobic jak pracuje 12h na kasie i chce isc na sniadanie? u mnie dzieki dyrekcji (a nie dzieki naczelniczce) sa 2 kasy jesli zejde na sniadanie to wystrczy jeden klient z 10 paczkami do nadania i juz robi sie kolejka... mam wg ciebie nie jesc caly dzien?? 12 h na okraglo pracowac z gotowka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowniczek Re: zycze rychlej smierci poczcie polskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:32 no jeśli u mnie w sklepie jest kolejka - to jestem szczęsliwy - i niejem przez cały dzień - no ale ja robie u siebie - i w porównaniu do ciebie nie moge być darmozjadem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: zycze rychlej smierci poczcie polskiej IP: 212.122.223.* 14.12.06, 12:40 no to powiedz mi ile zarobisz?? ja mam 800 zl netto za 200h pracy gdyby zysk poczty przekladal sie na nasze zarobki podejrzewam ze niektorych by to zmotywawowalo - ale tj jak pisalem wczesniej zmiana ktora nie moze sie odbyc bo nikt nas nie slucha... nie rozumiem dlaczego odrazu nazywasz mnie darmozjadem uwazasz ze 12 h pracy z 5 minutowa przerwa na "wciagniecie" sniadania to praca nic nie warta??? ciekawe jakie masz obroty w sklepie i co bys zrobil gdybys mial pracowac 12h bez przerwy z taka iloscia gotowki jak ja... poczta to nie sklepik gdzie ludzie robia zakypu po kilkanascie zl! jedna pomylka moze cie kosztowac roczne zarobki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:35 Co za managerowie zarządzają tą firmą. Chyba rodem z PRL,u nie chciano dac podwyżki listonoszom bo bedzie to kosztowało miliony zł. A przez pare dni stracili więcej nie mówiąc juz o klientach którzy odchodzą do konkurencji. Konflikt z listonoszami powinien byc zażegnanay w ciągu jednego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Jestem zachwycony IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 10:36 Najbardziej spodobał mi sie sposób obejścia monopolistycznego przepisu odnośnie wagi przesyłem, wystarczy "dociążyć" list i wszystko jest zgodnie z chorym prawem. Brawo dla in-post i tych którzy rezygnuja z usług zgniłego monopolisty. Tepsa nco i rusz dostaje po d...pie za monopolistyczne praktyki, doczeka sie także poczta polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 InPost zabiera klientów monopoliście IP: 194.181.0.* 14.12.06, 10:37 czas najwyzszy wprowadzić konkurencję!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.uwoj.wroc.pl 14.12.06, 10:39 Niewymownie się cieszę, że powoli szlag trafia Pocztę Polską. Ta żałosna firma nie wprowadza ŻADNYCH ugodnień dla klientów. O sposobie doręczania listów poleconych można wiele pisać, mnie najbardziej denerwuje fakt, że listonosze chodzą około godzni 10, 11 i chcą dostarczyć list - to chyba oczywiste, że większości ludzi o takiej porze nie ma w domu!!!! Dlaczego nikt nie zadba o klientów i nie zorganizuje tego tak, aby przeszli się około 18, 19 i wtedy jestem pewna, że doręczeń byłoby więcej przynjamniej o połowę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: InPost zabiera klientów monopoliście 14.12.06, 11:00 mnie najbardziej denerwuje fakt, że listonosze > chodzą około godzni 10, 11 i chcą dostarczyć list - to chyba oczywiste, że > większości ludzi o takiej porze nie ma w domu!!!! Dlaczego nikt nie zadba o > klientów i nie zorganizuje tego tak, aby przeszli się około 18, 19 i wtedy > jestem pewna, że doręczeń byłoby więcej przynjamniej o połowę!!!! Też mnie to zawsze zastanawiało! Ale cóż, życie swoje, poczta polska swoje, bo to przecież MY się mamy do nich dostosować, a nie oni do nas... Dlatego trzymam kciuki za każdą konkurencję dla monopolisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 13:05 Ale wy jesteście tępi !!!.Jednego nie ma w domu o godz 11.00 a drugiego o 19.00, to co jak będzie chodził o 19.00 to ja mam być prawo niezadowolony lol.Może niech lepiej chodzi od 22.00 do 6.00 wtedy większość będzie w domach . Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cachotterie Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.crowley.pl 14.12.06, 14:24 Taaaa... "Ale Ty jesteś tępy." Chwała Bogu pracujących jest (na razie przynajmniej) WIĘCEJ niż niepracujących i WIĘCEJ ludzi jest w domu po 17, a nie ma ich o 11 niż na odwrót. Instytucja bądź co bądź publiczna powinna się dostosować do WIĘKSZOŚCI. Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.catv.net.pl 14.12.06, 13:45 A ja akurat w tym czasie ZAWSZE jestem i ZAWSZE dostaję awizo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a100 Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.ztpnet.pl 14.12.06, 10:39 troll7777: dobrze wiesz, że przekręty to się robiły przez 16 lat III RP. Obecny rząd jest pierwszym, który zaczął z tym naprawdę walczyć. Spytaj siebie, kto wyhodował Stokłosę, Rywina, Ałganowa, Kulczyka, Przywieczerskiego, Żemka i setki innych, mniejszych i większych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kde4 Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.ikatel.pl 14.12.06, 11:01 taa jasne, to ałganow i kulczyk paraliżują pocztę polską... i caaaaały układ też... dzięki nowemu prawemu narodowemu rządowi kolejki w urzędach znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
fathom Re: InPost zabiera klientów monopoliście 14.12.06, 14:40 idź, ucz się historii, spiskowy teoretyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggh Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.as.kn.pl 14.12.06, 15:09 Zapomniałeś o Żydach, masonach i cyklistach. Z listy wynika, że jesteś zawistny o kase. Jak ktoś ma $$$ to na pewno jest w układzie. Solidarne państwo powinno ich wsadzić, majątek dać Tobie i tak nastanie sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Poczta Polska NIE SŁUŻY do dostaczania listów 14.12.06, 10:58 Poczta Polska służy do ZATRUDNIANIA kolegów partyjnych, rodziny, pociotków i tak dalej. Jesli w ten sposób spojrzymy na tą firmę - TO DZIAŁA ONA ZNAKOMICIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Poczta Polska NIE SŁUŻY do dostaczania listów IP: *.tktelekom.pl 14.12.06, 15:35 Jak wszystkie instytucje państwowe... Odpowiedz Link Zgłoś
mal1950 Po Poczcie Polskiej kolej na TP SA - kolejnego.... 14.12.06, 11:10 ....MONOPOLA nie liczącego się z klientem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @eS zaprawde się wsyztko zoabczy w przyszłosci IP: *.chello.pl 14.12.06, 11:15 Na początku czytania tych wypowiedzi chciało mi sie jeszcze odpowiadać. Teraz robie to mniej chętnie, bo zauważyłem, iż rozpętała sie zwykła polska wyzywanka od SBków, systemów, komuny i układu, i praworżadności prawicy. Otóż to co chciałem napisac przedewszystkim to to, że dobrze że powstaje konkurencja, ale na razie jest na tyle słaba by dostarczyć mój list w jakie kolwiek miejsce kraju. Wiec narazie inPost (jest do de). Obok mnie nie ma żadej jednostki inPost. Nawet jesli wsyztkie banki i operatorzy jakich kolwiek fimr przejda na inPost to i tak nie chce mi sie wierzyc ze poprzez to stanieja nam abonamenty czy uslugi bankowe. Co do listonoszy chodzących w godzinach 10-11. To czemu mieli by chodzić pomiedzy 18-19 tak samo jak nie udaje im sie zdąrzyć na moim osiedlu z dostarczeniem listów w jedna godzine to zaraz ludzie by zaczeli narzekać ze czemu tak po nocy chodzą (swoja drogą to też ludzi). Tu zadajcie sobie pytanie wolicie prace na 1sza czy druga zmiane? Pewnie i tak wszyscy zaraz skrzycza to wypowiedź że nie istotne co wola ma byc tak jak oni chcą. Moze keidys bedzie jak w londynie ze wyslany list z rana bedzie wieczorem u odbiorcy(ale nawet inPost tego nie gwarantuje). Zoabczymy jak to bedzie z tym inPostem, czy wsyzscy bedizmey nim słac listy i paczki. Pozdrawiam Wszytkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Ciekawe spostrzezenie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 11:32 Ciekawe spostrzezenie. Firma, ktora dopiero rozpoczyna swoja dzialalnosc jest do de bo nie ma ich wszedzie. To tak jakby o rocznym dziecku powiedziec ze jest do de bo nie zna tabliczki mnozenia. Popraw mnie jesli sie myle ale jest roznica miedzy 1) jeszcze nie ma ich w mojej okolicy 2) sa do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T4731 i bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 11:39 moja prywatna przygoda "pocztowa" z wczoraj: pan listonosz dzwoni domofonem i oznajmiając poooocztaaaaa!!!!!! daje do zrozumienia, że ma dla mnie listy. jakież było moje zdumienie, kiedy godzinę później w skrzynce znalazłem awizo na list polecony. jeśli nie chciało się papudrunowi wejść do mnie z tym poleconym listem, to mógł chociaz powiedzieć. sam mógłbym zejść do niego na dół. mam nadzieję, że wywalczoną strajkami podwyżkę listonosze przeznaczą na leczenie psychiatryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rx Odbieranie listow z InPost IP: *.tktelekom.pl 14.12.06, 11:39 W Krakowie listy wysłane przez InPost trzeba odbierać osobiście w jednej z ich placówek! Listy są roznoszone w godzinach przedpołudniowych i tylko w dni powszednie. InPost nie ma dostępu do skrzynek Poczty Polskiej i zostawia awizo. Ja do najbliższej placówki InPost mam ponad 3 kilometry lub 6 przystanków tramwajem. Na razie na usługach InPost zyskują duże korporacje, jak TP czy BPH/PeKao, a tracą zwykli ludzie. Bank wyśle list taniej, ale przecież nie obniży przez to opłat za prowadzenie konta? A ja stracę pół godziny na odebranie wyciągu. Dziękuję Wam InPost i BPH/PeKaO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cachotterie Re: Odbieranie listow z InPost IP: *.crowley.pl 14.12.06, 14:27 Taaa... I pewnie jeszcze powiesz, że to wina InPost że nie ma dostępu do skrzynek PP, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rx Re: Odbieranie listow z InPost IP: *.tktelekom.pl 14.12.06, 15:34 Chciałem na jedno zwrócić uwagę, że w niektórych miastach zmiana z Poczty Polskiej na InPost nie musi być zmianą na lepsze dla odbiorców przesyłek. A podobno likwidacja monopolu jest robiona w trosce o klienta? Taka mała ironia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz...jeszcz Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.microchip.net.pl 14.12.06, 12:08 Cieszcie się że nie zbieracie swoich rachunków za telefon z wycieraczek pod drzwiami, albo wręcz z pod drzwi do klatki schodowej. Makro (Metro AG) tak szybko odeszło do InPostu jak szybko wróciło do P.P. Na Górnym Śląsku wystarczył tydzień. A liberalizacja przepisów pocztowych dotyczy nie tylko Polski, ale całej Unii. Generalnie za są mniejsze kraje np skandynawskie, sprzeciw i to kategoryczny wnosi np Francja i Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.crowley.pl 14.12.06, 12:13 A w jakim miescie na górnym Śląsku Inpost dostarczał gazetki MAKRO, bo u mojej rodziny nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrabek Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.12.06, 12:16 InPost działa gorzej niż poczta. Na 20 przesyłek reklamowałem 6. 1 przesyłka kurierska z wrocławia do warszawy szła (chyba piechotą) 1 tydzień, druga do Gdańska 2 tygodnie - KURIERSKA o gwarantowanym czasie 1 dnia. 3 przesyłki ekspresowe idą ok. 2 tygodni (gwarantowane 4 dni, zwykle 1 dzień). 1 przesyłka eksprosowa jeszcze nie dotarła - minęły 2,5 tygodnia. radzę uważać na InPost. Taniej znaczy tutaj dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znaczek InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:21 Super, może w końcu w urzędach wszystkie okienka będą czynne , a nie że w co drugim pani sobie przerwę robi, to na ciastko, to na kawcię , to na pogaduszki, a tym samym czasie przy jedynym czynnym wije się wężyk kolejkowy, bo pani mota się z programem przyjmującym przelewy pieniężne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwidzyniak Czekam ponad tydzień na przesyłkę kurierem z GLS IP: 80.50.230.* 14.12.06, 12:30 Nawet jkak strajkowali na poczcie polskiej to przesyłkę otrzymałem szybciej niż przez GLS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek 9 dni - standard w PP ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:31 "Nie dziewięć dni jak Poczta Polska, tylko trzy, trzy i pół" I jeszcze się dziwią, że ludzie mają ich dość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Dość socjalistycznych monopoli i związków zawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 12:36 dowych . My chcemy liberalimzu i kapitalizmu . Socjalizm dał nam pavulonową służbę zdrowia ,dziurawe drogi ,drożyznę na stacjach i w sklepach ,wysokie podatki ,małe zarobki i poj....ych polityków . Czas skończyć z malowaną prawicą . Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: InPost zabiera klientów monopoliście 14.12.06, 13:00 Mam nadzieję, że poczta szybko zdechnie, 1,5h czekania żeby nadać głupi polecony? Priorytet idący 3tygodnie? Połamane przesyłki- płyta w slimie zapakowana w kartonik i zamknięta w kopercie bąbelkowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret Re: InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.chello.pl 14.12.06, 13:17 to nie wina zwiazków zawodówych, tylko kierownictwa PP które lekcewazyło sygnały ze do tego dojdzie. Protest był słuszny - i nalezało go błyskawicznie rozwiązać. Niestety dyrekcja PP ma gdzieś pracowników i związki, przyznawała sobie premie, nagrody i inne profity. I takie sa konsekwencje. Konsekwencją utraty kluczowych klientów powinno byc zwolnienie całego kierownictwa centrali PP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falda InPost zabiera klientów monopoliście IP: *.toya.net.pl 14.12.06, 13:23 czy to nie dziwne ze Inpost spija taki miodzik?? przeciez jego prezesem jest były dyr.generalny Poczty pan B........k Odpowiedz Link Zgłoś