Dodaj do ulubionych

Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce

20.12.06, 09:36
Na wielu stacjach Jet są pizzerie. Czy pizze zostaną zastąpione pirożkami a
cola kwasem chlebowym?
Obserwuj wątek
    • Gość: orient Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.ichf.edu.pl 20.12.06, 09:52
      Byłbym za. Lepsze pierożki i kwas chlebowy niż pasibrzuch i odrdzewiacz.
      • zigzaur Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 10:10
        Nadzienie z bezprizornych dzieci z moskiewskiego metra. Smacznego!
      • Gość: studio Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:12
        To paliwo też bedzie ruskie z wielka ilością siarki??? Jak na razie Jet kupował
        paliwo w Naftobazach czyli Orlenie a teraz jak bedzie. Jak chcesz zarżnąć
        silnik to jeździj na ruskim paliwie Co z normami Euro???
        • kauzyperda Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 11:37
          > To paliwo też bedzie ruskie z wielka ilością siarki??? Jak na razie Jet
          kupował
          >
          > paliwo w Naftobazach czyli Orlenie a teraz jak bedzie. Jak chcesz zarżnąć
          > silnik to jeździj na ruskim paliwie Co z normami Euro???

A Orlen to od kogo kupuje benzynę, od Wietnamczyków? Przecież że z Rosji, więc
          i tak jeździsz na rosyjskiej ropie. Kiedys nie wierzyłem że każdy rusofob to
          debil, ale im dłużej czytam to forum...
          • Gość: outdor Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.static.metro.comel-it.com 20.12.06, 11:48
            normy euro juz od dawna obowiązuą w Rosji...
            • Gość: razPutin benzynę robi Orlen IP: *.echostar.pl 20.12.06, 12:16
              z ruskiej ropy oczywiście a co do norm to Rosja przestrzega ich tylko za granicą
              tzn gdy może tym jakoś zaszkodzić Gruzji, Bułgarii, Rumunii, Łotwie itp. I do
              tego nie jestem Rusofobem. Ja kocham Rosjan, Wysockiego i pierogi ale nie trzeba
              byc rusofobem żeby nie lubić KGB czy FSB z byłymi i obecnymi szefami, mordowania
              Czeczenek i dziennikarzy...
          • mukroko Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 12:25
            ej ziom debil to ty, bo rope kupujemy u ruskich, ale bene z niej robimy u nas...
            nie bede cu tlumaczyl jak powstaje bena...
            • kauzyperda Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 17:10
              mukroko napisał:

> ej ziom debil to ty, bo rope kupujemy u ruskich, ale bene z niej robimy u
              nas..
              > .
              > nie bede cu tlumaczyl jak powstaje bena...

Zapewne z grochu skoro twoim zdanie z ropą nie ma nic wspólnego...
            • Gość: A Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.12.06, 23:45
              tak, robimy u nas lub w możejkach. Tylko ze możejki są poradzieckie na radzieckiej technologi. Na tejże technologi są od zawsze i polskie rafinerie/
      • eva15 Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 13:20
        Gość portalu: orient napisał(a):

> Byłbym za. Lepsze pierożki i kwas chlebowy niż pasibrzuch i odrdzewiacz.

Kieey zigzaurowi potrzebny jest odrdzewiacz. Pilnie.
    • Gość: lukas Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: 83.17.27.* 20.12.06, 09:53
      PAMIETAJCIE ABY NIE TANKOWAć NA TYCH STACJACH!!!!NIE BEDą RUCHOLE NA NAS
      ZARABIAłY-TO KOMUNISTYCZNE KGBOWSKIE PUTINOWO KTORE MYLI POLITYKE Z BIZNESEM.!!!
      RODACY NIE DAJCIE IM ZAROBIC BO TO BURAKI Są...
      • 28plk7b Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 10:03
        Ale cię po..,po ilu browarach jesteś.Będa mieli fajne,tanie paliwo i dobry
        LPG

Gość portalu: lukas napisał(a):

> PAMIETAJCIE ABY NIE TANKOWAć NA TYCH STACJACH!!!!NIE BEDą RUCHOLE NA NAS
        > ZARABIAłY-TO KOMUNISTYCZNE KGBOWSKIE PUTINOWO KTORE MYLI POLITYKE Z
        BIZNESEM.!!
        > !
        > RODACY NIE DAJCIE IM ZAROBIC BO TO BURAKI Są...
      • Gość: outdoor przeczytajcie lukasa i wyciagnijcie wnioski....... IP: *.static.metro.comel-it.com 20.12.06, 11:49
        oto kwintesencja tzw "polaczkowatości"
        • mukroko Re: przeczytajcie lukasa i wyciagnijcie wnioski.. 20.12.06, 12:27
          a może polaczykowateństwo? ja jako Polak nie zamierzam kupowac beny u ruskich,
          skoro oni nam embargo na szamke to ja od nich beny tez nie kupie, mam nadzieje
          ze dlugo na naszym rynku nie wytrzymia...
      • 1europejczyk "kgb-owskie Putinowo,ktore myli poliyke z bisnesem 21.12.06, 18:01
        To raczej Ty nie masz zielonego pojecia czym jest polityka: byla i jest sposobem
        na szukanie najlepszych, znaczy najmocniejszych pozycji w biznesie.
        Tak jak polityka, szczegolnie miedzynarodowa, byla i jest "zbrojnym" ramieniem
        gospodarki, a wiec interesow tego czy innego kraju, tak wojna jest zbrojnym
        ramieniem polityki.
        To chyba Bismark powiedzial, ze wojna jest niczym innym jak przedluzeniem polityki.
        Cieszylbym sie gdybysmy my Polacy, mieli podobne osiagniecia w ostatnich
        dekadach jak "buraki", "ktore" same, bardziej na przekor innym, niz jak my
        dotychczas z pomoca tychze (Niemcow, UE, Stanow Zjednoczonych) wlasnymi silami
        wyciagnely sie z zupelnie nieznanego im "zjawiska" jakim byl potezny kryzys
        gospodarczy, spoleczny, polityczny i panstwowy lat 80 i 90 i nie po 45, jak my
        Polacy, latach znieczulajacego komunistycznego "bezmozgowia" ale po blisko 75.
    • Gość: maggot Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:54
      w zyciu nie zatankujue u wladka
      • Gość: Kiejstut Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:03
        Wstydź się Gazeto, powtarzasz informacje, które w innych mediach były już na początku listopada.
        • mukroko sam sie wstydz. 20.12.06, 12:27
          jw.
          • Gość: Kiejstut Re: sam sie wstydz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 14:40
            A dlaczego ja mam się wstydzić?
    • Gość: vdr Nie miałbym nic przeciwko! IP: *.crowley.pl 20.12.06, 10:04
      Kwas chlebowy jest świetny.
      • Gość: Andrzej Kwas chlebowy i pierozki sa o niebo lepsze od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:17
        coca coli i pizzy. Trzeba tylko się przyzwyczaić jak do wszystkiego, ja wole
        nasze słowiańskie wynalazki
    • Gość: Sloneczniki Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.aster.pl 20.12.06, 10:10
      Niestety LUKOil nie produkuje kwasu chlebowego :-( A fajnie by było gdyby się
      pojawił zamiast coli.
      A tak na marginesie - z pewnym takim zdziwieniem się dowiedziałem, że stacje
      JET miały "tanie paliwo" ;-) Chyba że red. Kublik miał na myśli, na szczęście
      jeszcze nie stosowany, zabieg marketingowy w stylu "litr od 2 zł nie licząc
      akcyzy, VAT i podatku paliwowego" ;-)
    • ale_skandal Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 10:16
      Osobiście będę bojkotował od dziś dżeta i łukojla...
      • net_friend Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 10:50
        My jestesmy tak zdolni do bojkotu ruskiego paliwa jak i niemieckiego złomu na
        kolach. Kupimy wszystko co przypominalo kiedys auto, a ze smrodzi i robi 4
        ślady... Wazne ze tanio.
    • Gość: TomKs Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.pai.net.pl 20.12.06, 10:28
      Może nie byłoby źle...
      • Gość: mark Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: 83.17.27.* 20.12.06, 10:29
        Nigdy tam nie zatankuje...precz z ruskimi
        • Gość: /dev/lepper kaziu - sprawdzaj się w biznesie za swoją kasę IP: *.jjs.pl 20.12.06, 10:43
          a ja już tam tankuję

u nich (i w Neste24) paliwo jest na litrze ponad 20 groszy tańsze niż w naszym
          boskim Orlenie gdzie kazio sprawdzi się w biznesie. A szefem Rady Nadzorczej
          jest Robercik Czapla, ex. dyrektor PKS Łomża ściągnięty do Kaczego Miasta gdzie
          przez 4 lata nieudolnie usiłował zarządzać komunikacją. Wreszcie pogoniony
          przez Hannę, od razu znalazł się w Orlenie.
          • mukroko Re: kaziu - sprawdzaj się w biznesie za swoją kas 20.12.06, 12:29
            lepszy kazioo szefu orlenu niz kagiebegowiec szefem lukojlu...
        • stalowy_szczur1 Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce 20.12.06, 10:44
          ....nie to żebym się czepiał, ale w Krakowie jest stacja Łukoil.........
          Pzdr!
          Szyba
    • krzych.korab Nie obchodzi mnie kto mi sprzedaje tanie paliwo, 20.12.06, 10:46
      zajechałem z północno wschodniej Polski na Śląsk i zaszokowały mnie niskie ceny
      paliwa.
      • mukroko Re: Nie obchodzi mnie kto mi sprzedaje tanie pali 20.12.06, 12:30
        u nas robito mafie ktora w wielu miastach kontroluje ceny beny na stacjach...
        • Gość: Kiejstut Re: Nie obchodzi mnie kto mi sprzedaje tanie pali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 14:43
          choroba objawia się bredzeniem, niskie ceny na OS są spowodowane czymś innym. Ale to trzeba
          wiedzieć.
    • Gość: dfg Ja również nigdy tam nie zatankuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:46
      I nie podam ręki tym którzy tam tankować będą.
      • Gość: Polak Re: Ja również nigdy tam nie zatankuje! IP: 83.17.27.* 20.12.06, 11:06
        Rowniez wwole zaplacic to 20 groszy wiecej i wiem ze Zostaje to w kraku a nie
        przyczynie sie do tego ze ruchole za kilka lat wykupią nas ze skarpetkami i
        dopiero wtedy bedzie paliwo po 5-6zl.
        • Gość: Polak-2 Re: Ja również nigdy tam nie zatankuje! IP: 83.16.77.* 20.12.06, 11:11
          A ja zatankuje jak będzie taniej.
          Przecież podatki i tak płacą w Polsce.
          A benzynka będzie z Orlenu bo nie mają w Polsce rafinerii a wozić gotowe paliwa
          z rosji się nie opłaca. Ponieważ Lukoil jest dostawcą ropy do Orlenu może
          wynegocjują niższą cenę produktu finalnego.
        • pendrek_wyrzutek 20 groszy 22.12.06, 04:40
          Gość portalu: Polak napisał(a):

> Rowniez wwole zaplacic to 20 groszy wiecej i wiem ze Zostaje to w kraju

Te 20 groszy zostaje w kraju. Reszta idzie na wschod :)
      • Gość: Polak-2 Re: Ja również nigdy tam nie zatankuje! IP: 83.16.77.* 20.12.06, 11:12
        >I nie podam ręki tym którzy tam tankować będą.

I dobrze, przynajmniej nikt od ciebie syfa nie złapie
        • mukroko Re: Ja również nigdy tam nie zatankuje! 20.12.06, 12:31
          syfa to ty zlapiesz jak troche pojezdzisz na ruskim paliwie
      • Gość: hubba bubba Łukoil już otwierał stację w Polsce. Pamiętacie ? IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 20.12.06, 12:04
        To było z 10-15 lat temu. Dzień: 15 sierpnia. Miejsce: Radzymin. Typowa
        sowiecka bezczelność. Czy trzeba czegoś jeszcze żeby omijać te stacje szerokim
        łukiem ?
    • Gość: adam Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.06, 11:30
      no coś ty kwas chlebowy...polon od razu zaczną podawać;p
    • Gość: outdoor Re: Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.static.metro.comel-it.com 20.12.06, 11:46
      czemu nie, pierozki i kwas chlebowy sa pyszne a poza tym i zdrowe....
    • Gość: belzebub ......brednie o bojkocie IP: 82.160.23.* 20.12.06, 12:07
      prawdę mówiąc ,jeżeli będą mieli niezłe paliwo a kierowcy akurat w pobliżu tej stacji zapali się rezerwa wątpię aby ktoś bawił sie w bojkot--dynda to , a z drugiej strony prosze podać mi powód za co mamy lubić Rosjan? Myślę ,że w polsce nie ma rusofobii tylko zwykła pamięć, popatrzcie lepiej na stosunki między Chinami a Japonią lub Koreą i jedną i drugą a Japonią-Ci rzecywiście się nie lubią
    • Gość: KrzyKot Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:12
      Mam propozycje, Zróbmy bunt narodowy i pokażmy dume narodową i nie tankujmy na
      tych stacjach, różnice cenowe nie sa duze, ale czy jako Polacy damy sie kupic
      ruskim?
      Mam nadzieje ze nie. Zróbmy - my Polacy - w końcu cos razem - to bedzie dobry
      poczatek. Wykurzylismy ruskie czołgi w latach 90, to teraz musimy wykurzyc
      ruski biznes z Polski. Bo pieniadze z tego boznesu - służa do walki z Polską.
    • Gość: dk Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.aster.pl 20.12.06, 12:20
      nigdy nie kupie tam paliwa, chyba ze za 2 złote :-)
    • Gość: Szczygiel Rosjanie przejmują stacje benzynowe w Polsce IP: *.54.150.6.tisdip.tiscali.de 21.12.06, 15:47
      Pochwalam, ale pod warunkiem , ze polska przejmie Rosyjski GAZPROM !!!

Mysle , ze Rosjanie zgodza sie na taka kooperacje i na wspolna kolacje .
    • 1europejczyk Polskie skrzywione zwierciadlo: ciekawe nieomal 21.12.06, 18:21
      wszystkie posty koncentruja sie na fakcie, ze stacje paliwowe beda rosyjskie, a
      nie na innym, ze zostaly Rosjanom sprzedane przez naszych najlepszych
      sojusznikow (ktorzy 60 lat temu sprzedali polska racje stanu bez targow i za
      darmo Stalinowi) Amerykanow : amerykanski koncern ConocoPhillips.
      Jest to typowy przyklad antyrosyjskich fobi i schizofreni, ktore szkodza nam, a
      przede wszystkim naszym interesom,juz od lat i ktore z uporem lepszej sprawy
      (bardzo polubilem ten zwrot) stara sie podtrzymywac redakcja GW !
      • Gość: paliwacz ja kupuje u ruskich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:11
        nasz wróg to czerwony sęp z podpisem "orlem" czy jakoś, który okrada nas z kasy
        za co potem robi chybione inwestycje na litwie czy w czechach!
    • pendrek_wyrzutek pirożki i kwas chlebowy 22.12.06, 04:29
      zigzaur napisał:

> Czy pizze zostaną zastąpione pirożkami a
      > cola kwasem chlebowym?

Ach, pomarzyc zawsze mozna. Moze by tak bliny
      z kawiorem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka