Dodaj do ulubionych

Co zdrożeje, co stanieje w 2007

• Gość: qqman UE już jest rejonem z najwyższymi cenami żywności IP: *.lanet.net.pl 05.01.07, 11:25
      Przez socjalistyczną gospodarkę i niedopuszczanie na rynek tańszej żywności z
      innych rejonów świata mamy drożyznę. Dzięki ci UE.
    • Gość: cxx Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:26
      przestancie k.. ludz straszyc, a wy sie ludzie nie bojcie!!!!
      Mnie to ojciec straszyl w 80r. ze jak gierek odejdzie to bedzie bieda...
      a tak w ogole to zawsze na poczatku roku marudzil, ze teraz to zobaczycie co
      bedzie!!! widze ze wy tak samo jak stare pierdziele
    • Gość: thor za to internet stanieje, bedziesz mogl z GW IP: 89.19.81.* 05.01.07, 11:33
      uskuteczniac propagande wraz z reszta barankow bozych...czekam na dolara za 6, euro 8 i benzyne po 10zl/litr.
    • Gość: Aga Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:33
      Szanowny autor mija się z prawdą sądząc że potanieją np. kosmetyki. Bzdura!
      Gilowska ogłosiła triumfalnie tę wiadomość już w listopadzie. I Co? Ceny na
      kosmetyki ani drgnęły.
      Swoją drogą stanieć powinien szajs AGD, telefony i komputery. Już rynek się
      nimi zatyka i zalegają.
    • Gość: daria ludzie opanujcie sie!! IP: *.range86-129.btcentralplus.com 05.01.07, 11:41
      przeciez podwyzki w nowym roku to normalna rzecz w kazdym panstwie!!mieszkam w
      anglii i co rok tutaj podnosza ceny czasem nawet i o polowe!! to normalne w
      kazdej gospodarce!! ceny rosna i maleja w taki sposob jak popyt i podaz.bez
      paniki!!gazeta opisala tutaj te podwyzki jak koniec swiata!!ze mieszkania i
      grunty drozeja??w londynie tez sa drogie...tak to jest w miastach gdzie jest
      praca i ludzi naplywa....ludzie spokojnie...co rok podwyzki byly sa i beda...i
      uwierzcie mi w kazdym panstwie placa minimalna wzrasta nieproporcjonalnie do
      podwyzek dobr konsumpcyjnych...wiem to z wlasnego doswiadczenia..pozdrawiam
      • r306 Hmmmm 05.01.07, 12:06
        Problemem podstawowym jest w tym przypadku zrodlo podwyzek. W wiekszosci
        obecnych podwyzek zrodlem sa... podwyzki podatkow. A to jest problem.

Powolywanie sie na przyklad Anglii czy Niemiec zawsze mnie rozbawia. Gdzie
        jestesmy my a gdzie Anglia w rozwoju? Czy wiesz droga Dario, ze obecne w Polsce
        obciazenia fiskalne sa WIEKSZE niz w symbolu obciazen fiskalnych - Szwecji, gdy
        ta byla na naszym poziomie rozwoju - 30 lat temu....

Jak chcemy gonic kraje rozwiniete, jesli rownamy sie tylko w poziomie obciazen
        fiskalnych?????
        • Gość: thor Re: Hmmmm IP: 89.19.81.* 05.01.07, 12:24
          nie zapominaj, ze zeby gdzies wydac trzeba komus zabrac. to jest bardzo prosta zasada. Jesli rzad chce poczynic inwestycje m.in. w drogi przy pomocy unijnej "zapomogi" to czesc srodkow musi byc wygenerowana przez panstwo. O tym nie zechciales napisac.
          Ja rozumiem, ze w tym kraju sa glebokie podzialy natury plitycznej, wszyscy sa strasznie rozpolitykowani, a tak naprawde niczym sie partie nie roznia (moze poza sld). PO nie weszlo do rzadu nie chcac byc tym drugim, liczyla na wczesniejsze wybory. sondaze byly nielaskawe to i mysl o wyborach gdzies przepadla, ale najwazniejszym bylo wywrocenie rzadu w skladzie z lepperem i giertychem, ot cala filozofia PO.
          Teraz, kiedy jest szansa rzucic troche pieniadza na rynek, by rozbudowac nasze panstwo, podnosi sie lament, ze podwyzki itp. pewnie, ze podwyzki nie sa niczym dobrym dla zwyklego obywatela, ale ja wierze, ze przyczynia sie one do zbudowania czegos trwaleg. z osadzaniem dzialan tego rzadu poczekam do konca jego kadencji.
          • r306 Re: Hmmmm 05.01.07, 12:33
            Hehehehehe - to podniesmy podatki do 80% bedzie kupa szmalu na inwestycje.
            Ty widziales budzet polski kiedykolwiek??????
            Wiesz jaki jest udzial wydatkow na inwestycjie i rozwoj nauki? Procentowo -
            mniej niz w Rumunii..... :/

Problemem polski nie jest brak pieniedzy na inwestycje - pokazaly to dobitnie
            samorzady, ktore z zagospodarowaniem pomocy unijnej, mimo miernosci
            samorzadowych budzetow poradzily sobie znakomicie. Kuleje natomiast
            kompletnie "centrala".... gdzie gigantyczne pieniadze sa MARNOWANE.

Do tego jeszcze to proste liczenie - wyzsze podatki, wiecej pieniedzy w
            budzecie - gdzies sie takich farmazonow nauczyl???? Prosciuchny przyklad -
            akcyza na alkohol - mowi Ci cos ta historyjka? Kolejny przyklad - CIT - mowi Ci
            cos ta historyjka????
    • Gość: vasc Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.strong-pc.com 05.01.07, 11:51
      Piwo ma zdrożeć o 50gr. Nieeee!!!! Ich chyba juz calkiem pogielo.
    • Gość: pisklę Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:02
      Od połowy grudnia wszystkie media rąsia w rąsię masują społeczeństwo "idą
      podwyżki". A dlaczego to robią? A no salon pamięta jeszcze te czasy kiedy
      podwyżka o kilka groszy skutkowała demonstracją kilkuset tysięcy; starają się
      zapobiec temu żeby nie zjechało się wnerwione społeczeństwo i nie wrzuciło do
      kotła kucharza skoro nic innego do wrzucenia nie ma.

Dziś w jednej z gazet przeczytałem artykuł co w tej sytuacji robić pod wymownym
      tytułem "Zacznij OSZCZĘDZAĆ". Pominę już kwestię logiki, wspomnę tylko że kiedy
      przeczytałem ten artykuł przed oczami stanęła mi scena z Alternatyw: "a teraz
      gwóźdź sezonu przesyłam ci przepis na ciasto bez jajek i cukru". Smacznego
      gwoździa, ciasta życzę wszystkim wydymanym.
    • Gość: vis Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:38
      Straszycie nas od prawie pół roku i co? Co faktycznie zdrożało z waszeli sty i
      o ile ?
      Jednak daje sie życ bo i pensje nam podniesiono.
    • Gość: dlaczego? Co zdrożeje, co stanieje w 2007 -dlaczego ? IP: 61.68.171.* 05.01.07, 12:52
      Takie pytanie , poniewaz tak nam zglada bieda w oczy a tu podwyzki !
      dlaczego ?
    • Gość: non-smoker wspaniale że pety drożeją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:56
      bardzo dobrze, dokopać palaczom z każdej strony, wprowadzić duże mandaty za
      palenie w miejscach publicznych, podnieść ceny petów nawet kilkukrotnie,
      wymuszać opłata za leczenie chorób bezpośrednio spowodowanych paleniem,
      wprowadzić tzw. "petowe" czyli w cenie każdej paczki zawrzeć dodatkowy ukryty
      podatek
      • pierot6 Podziękujmy braciom Kaczyńskim.... 05.01.07, 13:00
        żeby ich szlag trafił !
      • Gość: fiszek Re: wspaniale że pety drożeją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:28
        palantunio!!! gdybys tylko policzyl ile kazdy palcz z kazda wypalona paczka
        petow oddaje do wspólnego żłoba pieniędzy to bys zdębiał, akcyza na fajki z
        powodzenie zaspokaja twoje socjlane potrezby zafundowane przez państwo, jak
        właśnie rzucam bo mam juz dość:) pozdr
      • Gość: DarioGEe Re: wspaniale że pety drożeją IP: *.wro.vectranet.pl 05.01.07, 17:27
        Mama Cie zlapala na paleniu i juz nie mozesz, czy inny jest powod twojego
        rozgoryczenia? Nie chcesz - nie pal i ciesz sie ze palacy tyle placa w akcyzie
        dla wspolnego dobra! Na pewno wiecej niz wynosi ich koszt leczenia.
        A co do fajek to czas sie na tyton i bibulki przesiasc.
    • Gość: internet z tą neostradą to BZDURA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:00
      oni za to, że rozdzielą usługi pobiorą "opłatę za utrzymanie linii" w wysokości
      z grubsza takiej jak abonament telefoniczny czyli wyjdzie na to samo
      ale jest konkurencja między lokalnymi providerami więc rzeczywiście może stanieć
    • Gość: pytacz A co z cenami akcji na GPW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:01
      wg mnie też stanieją
    • Gość: pytacz A usługi seksualne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:04
      Przecież to jeden z filarów sektora usług, bo korzysta z niego lekko licząc
      połowa społeczeństwa. Jak na razie od kilku lat ceny stabilnie się trzymają ale
      co od nowego roku? Jeśli paliwo zdrożeje to alfons za przywiezienie panienki nie
      będzie brał więcej? A jak kondomy zdrożeją to chyba już będzie trochę drożej...
      • 6666q Re: A usługi seksualne? 05.01.07, 14:01
        Ceny w tej branży spadły bo jest za wiele chętnych do tej pracy.
    • Gość: inwestor akcje na giełdzie już tanieją.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:06
    • Gość: bartek Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: 80.48.30.* 05.01.07, 13:06
      jeśli wszystko drożeje, to oznacza to tylko jedno: galopującą inflację. W
      normalnym świecie wszystko tanieje.
      • Gość: inflacja nie do końca masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:13
        inflacja na pewno będzie wyższa ale jeszcze nie galopująca a w normalnych
        krajach też ceny rosną od czasu do czasu ale nie tak patologicznie jak u nas,
        np. u Brytoli podnieśli ceny biletów miejskich
    • Gość: elmaku Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:13
      Bezrobocie spadło???????? Jak prawie cała młodzież pracuje na zachodzie i ma w
      d.... cały ten g.... rząd, który chce zrównać ceny do cen unijnych a
      wynagrodzenia raczej pozostanie bez zmian!!!! Pozdrawiam !!!!! Karamba:>
    • Gość: inflacja Jeszcze będziecie Balcerowicza całować po rękach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:16
      ci co go tak opluwają, on trzmyał w ryzach inflację a teraz niewykluczone, że w
      kilka lat dojdziemy do inflacji kilkunastoprocentowej i za banknot z Kazimierzem
      Wielkim będzie można sobie kupić papier toaletowy
      • 6666q Re: Jeszcze będziecie Balcerowicza całować po ręk 05.01.07, 14:59
        Kto trzymał w ryzach inflacje, bajki towarzyszu piszecie.
    • michalparadowski Co zdrożeje, co stanieje w 2007 05.01.07, 13:27
      Ja z tego bardzo się cieszę! Nareszcie kretyni zrozumieją, kogo wybrali!!
      Hurrra! Koniec tych rządow bliski!
      • Gość: ateusz Re: Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.adsl.alicedsl.de 05.01.07, 13:48
        sadzisz ze rzady tuskow cos zmienia ? ...jak motloch sie polapie,ze nie ma
        zadnej alternatywy to populisci,faszysci,nazisci beda swietowali swoje piec
        minut..jeszcze mozna tylko zgonic na tych ktorzy sie nie dostosowali do nowej
        rzeczywistosci,i wtedy zostala alternatywa mojzesza na pustyni w celu wygubienia
        biednych,starych,chorych,slabych...to ta wasza ziemia obiecana..
      • 6666q Re: Co zdrożeje, co stanieje w 2007 05.01.07, 14:08
        Rząd ma niewielki wpływ na ceny, większy wpływ mają duże monopole w Polsce
        których jest niestety jeszcze za dużo. Zapewniam ciebie że gdyby PO rządziła
        podatki by nie spadły bo budżet tego by nie wytrzymał.
        • osika4 Re: Co zdrożeje, co stanieje w 2007 05.01.07, 16:18
          6666q na jakiej podstawie tak sądzisz???
          • 6666q Re: Co zdrożeje, co stanieje w 2007 05.01.07, 18:06
            A na jakiej podstawie możesz sądzić że podatki by spadły za rządów PO, masz
            ministra finansów wywodzącego się z PO i co?
      • carlos333 przestancie plakac 06.01.07, 14:57
      • carlos333 przestancie plakac 06.01.07, 15:02
        przestancie plakac,co roku strasza nas te brukowce+Lepper+LPR podwyzkami i
        wszystkimi plagami egipskimi,a my dalej zyjemy.Ja nie nazekam rece mam zdrowe
        to ciagne.Kupilem nawet kobiecie nowa pralke i zmywarke.Wyrostek w sklepie
        obiecywal,ze bedzie brala mniej pradu i wody!Nie jestem tez z
        Greenpeace.pozdrowienia z prowincji i mazurskij gluszy!!
    • Gość: student Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:46
      TANIE PAńSTWO-frontem do obywatela,Brawa wyborcy!!!!!!Za głupotę się płaci i to
      cichuteńko!
    • Gość: kermit8303@wp.pl Re: Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: *.tkdami.net 05.01.07, 14:08
      Rok 2007 zostanie przez kaczorów okrzyknięty najlepszym od 18 lat.
      O k***a jak nam będzie dobrze. Aż strach się bać!!! Coraz leppiej!!!
    • Gość: ... Co zdrożeje, co stanieje w 2007 IP: 84.38.95.* 05.01.07, 14:18
      lepiej było za komuny prawda??
    • zwiatrem1 Co zdrożeje, co stanieje w 2007 05.01.07, 14:50
      GAZETKO jestes glupia!!!!!! i lubisz pienic.
      A ty mareczku co ty wiesz o prl?????????? Otrzyj sobie mleko z brody zanim
      zaczniesz bredzic!
      • Gość: alejaja Mamy czasy podłe i obrzydliwe . IP: *.c31.msk.pl 05.01.07, 17:14
        Głód i bieda nas czeka .
        • Gość: MIT Re: Mamy czasy podłe i obrzydliwe . IP: *.chello.pl 05.01.07, 18:38
          KOMUNO WRÓĆ
    • gs-arts.net Jeszcze za darmo morzna paznokcie obgryzac.. 05.01.07, 15:27
      ..
      • Gość: MIK Re: Jeszcze za darmo morzna paznokcie obgryzac.. IP: *.chello.pl 05.01.07, 18:44
        MOŻNA JESZCZE ZAJRZEĆ ZA DARMO DO SŁOWNIKA ORTOGRAFICZNEGOO
    • Gość: PAWEL kogo obchodzi podwyzka cen maki albo chleba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 16:01
      chyba tylko prawdziwych nieudacznikow

jesli o mnie chodzi to w supermarkecie oczywiscie nie patrze na ceny, ale za to
      interesuja mnie nieruchomosci, bo wzrost mieszkania o 250 tysiecy zlotych to
      juz wyrazna roznica
    • truten.zenobi kolejny sukces pis... rządu... 05.01.07, 16:07
      tak na oko to wychodzi inflacja około 30% tak to wielki sukces gospodarczy
      zwłaszcza jesli płaca znacznej części polaków wogóle nie wzrosła (ani
      nominalnie ani realnie - i prosze nie prieprzyc głupot o średniej tylko moze
      jesi ktoś wie to niech przedstawi jak na przestrzeni ostatnich lat kształtowała
      się maediana (i kwartyle) zarobków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka