tow_beton 08.01.07, 21:40 czyli: "Jak oskubać miastowych". Bo to my, podatnicy z miasta, za to zapłacimy. Kiedy wreszcie miastowi się zbuntują i nie dadzą się tak wsiurom rabować?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czosnek Czyli gospodarka planowana, jak zwykle... IP: 212.240.170.* 09.01.07, 10:06 Coś się zaczyna ruszać? Opodatkuj to. Coś się rusza? Reguluj! Coś się przestaje ruszać? Subsydiuj! Oto w skrócie charakterystyka polskiej polityki gospodarczej, w tym rolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola z Dywit **S___A___M___O___O___B___R___O__ _N___A** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:05 Samoobrona merytoryczność i pragmatyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj.plank Re: **S___A___M___O___O___B___R___O__ _N___A** IP: *.promax.media.pl 09.01.07, 12:22 Jola, a ty też się na sex jakowyś załapałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: **S___A___M___O___O___B___R___O__ _N___A** 09.01.07, 13:19 oraz złodziejstwo,oszustwa,wyłudzanie kredytów,fałszerstwa,pobicia,lincze,gwałty,czyny nierządne na nieletnich,wymuszanie usług seksualnych na zagranicznych prostytutkach bez gumowego zabezpieczenia,niszczenie mienia państwowego i publicznego,wzniecanie chaosu i zamętu na polskich drogach... coś pominąłem ????? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 Re: **S___A___M___O___O___B___R___O__ _N___A** 09.01.07, 13:25 Zamach stanu na koalicję przez ubekistan został pominięty skrzętnie. Dekomunizację też coś nie bardzo , o uposażeniach byłych SBeków i utrwalaczy władzy ludowej też coś cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Re: **S___A___M___O___O___B___R___O__ _N___A** IP: *.ing.uj.edu.pl 09.01.07, 13:45 O ile pamiętam Andrew mówił o ubezpieczeniach dofinansowywanych przez państwo... Zapomniał bidula... A co do "retencji" to niech sobie własną studnią zarządza. Już dość szkód przyniosło majstrowanie przy systemach hydrologicznych - zawsze na rzecz i po pretekstem poprawy warunków dla rolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantos Re: Czyli gospodarka planowana, jak zwykle... 09.01.07, 20:53 To nie polityka polski tylko UE. Dotacje dla rolnicta to polowa budzetu uni. To co Polska doplaca do rolnictwa to narazie niewielki procent tego co dostaja rolnicy ze "starych" krajow Uni. Chciales Uni Europejskiej to teraz plac, a nie narzekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Rolne plany Leppera 09.01.07, 11:44 Rolnikom, gornikom i stoczniowcom zawsze sie nalezalo, bedzie nalezec i basta! Koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Rolne plany Leppera IP: *.gn.ae.wroc.pl 09.01.07, 12:05 Jędrulę pogięło? Taż on krzyczał coby PAŃSTWO płaciło za szkody - toż te ubezpieczenia to wyzysk jakowyś rolników! Czasy się zmieniają...Boshe Boshe... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rolne plany Leppera 09.01.07, 13:25 Nie rolnicy będą płacić ale miastowe frajery. "Niech się nasza finansowa potęga buduje a za wszystko niech zapłacą te miastowe ...!" Odpowiedz Link Zgłoś
miccyg Re: Rolne plany Leppera 09.01.07, 11:55 dlaczego mamy dokładać do rolników? jak mi zaleje ktoś mieszkanie to moja w tym głowa czy było ubezpieczone czy nie; kolejne: paliwo - a kto mi dofinansuje paliwo do mojego bolidu?; wieśniaki tylko narzekają, że nic się nie opłaca hodować itd., że ceny trzeba podnieść - NIE!!! jak chcą podnieść to niech rząd importuje tańsze (czasem nawet lepsze) z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Ciekawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:39 Warunki wyliczania tych odszkodowań są bardzo nieopłacalne dla rolników (np. % szkody liczy sie od całości ubezpieczonej powierzchni a nie od powierzchni pola na którym szkoda wystapiła). Pytanie tylko czy będą o tym informowani podczas podpisywania polis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX A co to za koczkodan na zdjęciu ? IP: *.crowley.pl 09.01.07, 12:11 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: A co to za koczkodan na zdjęciu ? 09.01.07, 13:22 to nie koczkodan tylko czołowy a raczej PIERWSZY OGIER Samoobrony aktualnie cierpiący na uwiąd starczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co to za koczkodan na zdjęciu ? 09.01.07, 13:25 Określenie "ogier" proszę zachować dla innego koalicjanta. Tutaj pasuje określenie "knur". I proszę nie obrażać koczkodanów. Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski przecież to jest kaczkodan 09.01.07, 13:50 prawy i sprawiedliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Re: przecież to jest kaczkodan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 22:35 Lepper ma w planach bieżnikowanie opon mózgowych i swojego traktora. co to jest analiza techniczna Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Ile jeszcze? 09.01.07, 12:14 Do KRUS dokladam, do doplat unijnych - dokladam, do paliwa rolniczego - dokladam. Teraz mam dokladac do ubezpieczenia rolnikow... Ja sie nie dziwie, ze z rolnictwa w tym kraju zyje nadal 35% polulacji... Jak sie reszta sciepnie, to przeciez mozna pozyc. podpisano: Mieszkaniec wsi.... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hydro-plany Leppera.... 09.01.07, 12:20 Najpierw dla rolnictwa zrobiono gigantyczne projekty melioracyjne. Przez co pozyskano pod uprawe ziemie na dawnych polderach zalewowych i w pradolinch rzek. A to, ze sie przez to poziom wod gruntwych obnizyl i ucierpialo srodowisko naturalne? A kogo to - wazna byla wydajnosci z hekrara na ple ple plenum partii. Teraz sie bedzie robilo "mala" i "wielka" retencje - zeby ten poziom podwyzszyc. Znamy, znamy... Z wyjatkiem zaledwie kilki zbiornikow retencyjnych, ktorych postawienie mialo sens i bylo poprzedzone gruntownymi badaniami, cale multum to ekologiczne bomby... zalane betonem jak sarkofag nad reaktorem w Czarnobylu... Strach sie bac..... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg od ognia, wody, głodu, wojny, kaczorów, leppera... 09.01.07, 12:52 ...uchowaj, uchowaj nas... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: od ognia, wody, głodu, wojny, kaczorów, leppe 09.01.07, 13:27 Bóg nie przyjmie tej modlitwy, jeśli nie spełniłeś swego obowiązku przy urnie wyborczej. "Ty daj mi szansę, ty wypełnij ten kupon Lotto!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ii rolnicy leja do baków paliwo nieopodatkowane, wiec IP: 83.238.174.* 09.01.07, 13:08 skad mieliby niby miec na nie faktury ? To, ze ich nie maja tylko potwierdza przypuszczenia, ze ok 3/4 rolnikow tankuje olej opalowy i paliwa przemycane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momus Re: Rolne (czyt. CHORE) plany Leppera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.07, 13:51 No więc tak: podatek dochodowy - nie (za to podatek roczny gruntowy - około 60 zł/ha) ZUS - nie (za to KRUS - około 6% tego, co "miastowy").A ten płaci średnio 6500 zł rocznie. Ubezpieczenie zdrowotne - nie (za to - nic za to. "Miastowy" średnio płaci 2300 zł rocznie Wpływy: dopłaty unijne dopłaty do ubezpieczenia upraw dopłaty do paliwa kredyty bez odsetek - te są finansowane przez budzet WNIOSEK: do chwili, gdy rządzący nie zreformują rolnictwa w taki sposób, by rolnictwo, jak "miastowi", dokładało do budżetu a nie tylko brało, będzie nam, "miastowym" źle. Każdy z nas ma "na garnuszku" średnio jeszcze jednego do utrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio I bardzo dobrze że 09.01.07, 15:31 Lepper będzie walczył ze świńskimi dołkami i górkami, bo to istna plaga na naszym rynku mięsa wieprzowego, i duża strata dla zwykłych rolników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODDO Re: Miejskie chamy, was broni SLD IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 09.01.07, 15:44 I O CO CHODZI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Miejskie chamy, was broni SLD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.07, 18:46 widzisz wiejski, wyciągać rękę po cudze łatwo wam przychodzi. Kiedy sugerujemy, żebyście się dołożyli - nazywasz nas chamami... A my mamy dość dokładania do was... Płaćcie podatki, składki i wtedy wyciągajcie rękę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Rolne plany Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:49 Chciales do Unii? To teraz plac. W UE do platy do rolnictwa to polowa budzetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieśniaczka Rolne plany Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 17:02 Tych wszystkich, którzy tak zazdroszczą "wiesniakom" wszelkich dopłat,ulg,subwencji i innych rodzajów wsparć serdecznie namawiam do zmiany profesji, bardzo serdecznie.Pozdrawiam.Wieśniaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Rolne plany Leppera IP: *.acn.waw.pl 10.01.07, 17:30 Gość portalu: Wieśniaczka napisał(a): > Tych wszystkich, którzy tak zazdroszczą "wiesniakom" wszelkich dopłat,ulg,subw > encji i innych rodzajów wsparć serdecznie namawiam do zmiany profesji, bardzo s > erdecznie.Pozdrawiam.Wieśniaczka. Wot, wsiowa logika. Napisz mi proszę, dlaczegóż to JA mam być winny ciężkiej doli brudnego chłopa, jego posranemu losowi i pracować ciężej, by mu te trudy moimi pieniędzmi wynagrodzić? A jak nie zgadzam się pracować ciężej na chłopa, to jestem zapraszany na wieś, by samemu zobaczyć, jak tam jest ciężko i w ten sposób przekonać się do zwiększonych wysiłków na rzecz zafundowania chłopu wszystkiego, czego zechce. Na razie funduję mu KRUS, leczenie, infrastrukturę i mnóstwo dopłat a temu ciągle mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesniaczka Re: Rolne plany Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:34 Na wstępie chciałam powiedzieć,że osobiście bardzo lubię kąpiele.Jestem rolnikiem i myję się często. Na szczęście nie dopłacasz do wsiowej wody.To już ciężko byłby znieść.Poza tym nie mam posranego losu,nie narzekam, nie jest mi ciągle mało.Lubię swoją pracę mimo licznych problemów i braku urlopu.Rolnicy nie są opowiedzialni za politykę rolną UE.Poza tym państwo dopłaca do wielu innych rzeczy i nie zamierzam czuć się winna gdy media informują o rzece pieniędzy płynacej na wieś.Mogę jedynie zaproponować przeprowadzkę do Nowej Zelandii, tam nie dotują rolnictwa.Ja nie zapraszałam na wieś,żeby zobaczyć jak jest ciężko ale serdecznie namawiam do zostania rolnikiem i do życia kosztem ciężkiej pracy miast i miasteczek.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Rolne plany Leppera IP: 80.54.5.* 10.01.07, 22:46 nie skorzystam. Być pasożytem nie w moim stylu, to wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieśniaczka Re: Rolne plany Leppera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 00:22 To był z mojej strony żart nie poważna wypowiedź.Prawdziwi rolnicy ciężko pracują i jest im przykro w jakich karegoriach myśli o nich miasto."wieśniaki", "buraki", "brudne chłopy" itp.A pasożytów w tym kraju proponuję poszukać gdzie indziej.A jeśli myślisz szanowny Podatniku,że płacenie podatku dochodowego daje Tobie prawo do takich uwag, to pozwolę sobie zauważyć,że część rolników płaci go również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Rolne plany Leppera IP: 80.54.5.* 11.01.07, 14:37 ja nie biorę ani grosza żadnych dotacji czy dopłat, i nie chcę ich. A muszę płacić haracze podatkowe abyście wy te dopłaty dostawali. Nie wstyd wam? Kiedyś rolnik, gospodarz to był ktoś, człek wolny gospodarzący na swoim i nie wyciągajacy rąk po jałmużnę. A teraz: dotacje do KRUS (15 mld rocznie!), dopłaty do hektara, do paliwa, byle cieplejsze lato to już słychać wsiowe lamenty i pogróżki: Dawać nam kasę, bo wyschło! Abo drogie zablokujem! Odpowiedz Link Zgłoś