Gość: abdul Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.amwaw.edu.pl 09.01.07, 11:55 kontynuacja buractwa na najwyższym szczeblu, kompromitacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślę i jestem Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:23 Najpierw zapoznaj się z histirią Polski i dowiedz się człowieku dleczegO - zwane przez Ciebie Kaczory przejęły Polskę z 20 % bezrobociem średnio w skali kraju, - jesteśmy zapóźnieni i opóźnieni w rozwoju jako kraj o 40 lat - dlaczego w tak krótkim okresie demokracji w Polsce mamy najwięcej milionerów i miliarderów w stosuku do ilości mieszkańców, - mamy fatalny system oświaty notorycznie, od kilkunasu lat reformowanej i notorycznie obniżającej poziom - w momencie przejęcia władzy przez Kaczory mieliśmy najgorsze z możliwych spośród nowych państw UE - wszystkie wsaźnikitj. gospodarcze, społeczne- najniższe płace, największe bezrobocie, największa przestępczość, najmniejsza wykrywalność, itd., itp.,. Zamiast dławić się jadem i złośliwością proponuję zapoznać się z tymi wskaźnikami na otwarciu rządzenia przez Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 To ja zadam "przewrotne" pytanie - co zrobili.... 09.01.07, 12:34 Kaczynscy w ciagu roku, aby te wskazniki sie polepszyly? :) Same wskazniki mnie nie interesuja, bo na ich charakterystyke i przebieg mam zdanie. Prosze o wymienienie dzialan Kaczynskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: To ja zadam "przewrotne" pytanie - co zrobili 09.01.07, 14:30 Rozbili WSI i założyli CBA :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Wskaźniki Kaczorów będzie widać za 3 lata IP: 213.241.46.* 09.01.07, 12:45 bo dopiero wtedy zaistnieje wizualny efekt ich działalności.A Skrzypek ten efekt umocni. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 12:56 ale czyja wina sa te zle wskazniki? I w jaki sposob Kaczki zamierzaja je poprawic? Jakos nie widac aktywnosci rzadu sprzyjajacej zmianie tych wskaznikow. Moze ustosunkujesz sie do tego: > - mamy fatalny system oświaty notorycznie, od kilkunasu lat reformowanej i > notorycznie obniżającej poziom czy pomoze jej program 0 tolerancji Giertycha? > najniższe płace, największe bezrobocie czy pomoze becikowe i wczesniejsze emerytury dla gornikow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 217.153.60.* 09.01.07, 13:04 Piszesz oczywistą nieprawdę, co do bezrobocia (było 17,6% na koniec 2005 r.) i nierówności społecznych. Wskaźniki gospodarcze na tle innych nie były może najlepsze ale i napewno nie najgorsze (w IV kw. 2005 wzrost PKB 4,3%). Inflację i deficyt obrotów bieżacych mieliśmy jedne z najniższych. Zreszta musielibyśmy mówić konkretnie. Zajrzyj do biuletynów GUS. Wzrost przyspieszył już w IV kw. 2005 r. Nie ma tak w gospodarce, że nowy rząd przychodzi i od razu się poprawia. Pomiędzy decyzjami a efektami gospodarczymi mija zwykle wiele mieisięcy a nawet lat. A zapóźnienie gospodarcze to nie efekt ostatniego 17 lecia - wtedy akurat doganiano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.toya.net.pl 09.01.07, 14:18 Zastanów się zanim coś napiszesz. Poprzedniczka Zyty Gilowskiej dziękowała poprzedniemu rządowi za pozostawienie dobrego stanu gospodarki. To po pierwsze, a po drugie gdyby nasza klasa polityczna podchodziła do rozwiązywania spraw bardziej pragmatycznie, byłoby lepiej. A tak po części nawiązują do naszej historii. Pisiorki też mają w tym swój udział. Więc nie ma się czym chwalić. Do tego swoją filozofią funkcjonowania państwa nawiązują do PRL-u. Kaczyński zapożycza nawet zwroty z przemówień Gomułki, więc oczym tu pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
domektomek To jeden wielki skandal 09.01.07, 12:26 Nie dość że Skrzypek nie ma żadnych kwalifikacji,to jeszcze ta nostryfikacja kursu w Stanach na SGPiS-ie / SGH /.Sądzę,że PO będzie kontynuować ten edukacyjny wątek i doprowadzi do zbadania przez prokuraturę w jaki sposób 5 m- cy kursu na miernej uczelni uznano za studia na SGH. Dodam jeszcze że dyplom AGH jest uznawany w Europie.Dlaczego obniżono jej poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Chętnie poznam nazwiska profesorów nostryfikującyc IP: 213.241.46.* 09.01.07, 12:40 nostryfikujących dyplom tego Skrzypka.To sprawa dla prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: To jeden wielki skandal IP: 213.241.46.* 09.01.07, 12:50 Dyplom SGH , oczywiście przejęzyczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: To jeden wielki skandal IP: *.4web.pl 09.01.07, 12:58 Ja uważam, że wybór Skrzypka na prezesa NBP to strzał w dziesiątkę. Teraz trzeba tylko załatwić transmisję w TVP z obrad RPP i oglądalność 100%. To ogromna szansa dla telewizji publicznej. Od razu mają załatwiony dział - rozrywka. Chciałbym zobaczyć przebieg dyskusji między panem prezesem in spe a resztą ekspertów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To jeden wielki skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:12 Ekspertów? To oni siedzą w tej radzie z doradcami na kolanach? Coś, z tego co tu czytam, przebija opinia, że RPP to takie zebranie kacyków jakiegoś plemienia z buszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: To jeden wielki skandal IP: *.4web.pl 09.01.07, 14:18 Jeśli takie masz zdanie o kompetencjach prof. Pietrzaka czy pani Wasilewskiej- Trekkner to już Twój problem. Wiele osób wciąż sądzi, że Ziemia jest płaska. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: To jeden wielki skandal 09.01.07, 13:04 to ze mu uznali mba za ekwiwalent dyplomu mgr sgh to dziwi ale jakos da sie uzasadnic pewnie. ale to ze facet wpisuje sobie do CV ze jest magistrem nauk ekonomicznych sgh a w zyciu nie byl na zadnym wykladzie w sgh to jest chyba z jego strony pewien spory nietakt... Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: To jeden wielki skandal 09.01.07, 13:06 chociaz...w koncu skoro dyplom magistra sgh jest chyba na mocy prawa europejskiego ekwiwalntem dyplomu The London School of Economics, to moze sobie wpisze ze mam dyplom magistra nauk ekonomicznych LSE... ...ciekawe jakie bylyby moje szanse na stanowisko szefa bank of england... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: To jeden wielki skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:13 Takie jak i na szefa NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Chyba żartujesz IP: 213.241.46.* 09.01.07, 14:16 Napiszę bardziej łopatologicznie. Jestem lekarzem i nie wyobrażam sobie otrzymania dyplomu lekarskiego na Akademii Medycznej po ukończeniu w Stanach kursu pielęgniarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Chyba żartujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:24 Lekarz, to lekarz. Ekonomia to pseudonauka, więc w tej dziedzinie wszystko jest możliwe :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Chyba żartujesz IP: *.4web.pl 09.01.07, 14:26 Piszesz to jako lekarz czy ekonomista, jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Chyba żartujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:30 Jako inżynier :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc r Re: Chyba żartujesz IP: 213.69.142.* 09.01.07, 14:38 MW widze, ze angazujesz się w dyskusje. Co prawda nie dyskutujesz z faktami tylko wygalasz swoje opinie. Poniżej przedstawiam informacje o ‘renomowanym’ uniwersytecie, który ukończył kandydat. Dodatkowo dla porównania życiorysy szefa Ban of England and FED. Moze cos zrozumiesz? 1. Tu zajdziesz 'renomowany' uniwersytet Le Crosse- nie miesci sie w pierwszej 100 najlepszych universytetow amerykanskich. Na 20 miejscu w stanach srodkowo zachodnich. Link dla potwierdzenia www.usnews.com/usnews/edu/college/rankings/rankindex_brief.php Jak myślisz, jaka pozycje w którymś z poniższych bankow dostał by Skrzypek, jeśli wysłał by tam aplikacje? Prawdopodobnie żadnej. Ja nie mowie, aby kandydat skończył Princeton czy Cambridge (jak by skończył to było by wspaniale). Ale niech cos soba reprezentuje. Minimum tak jak np. poprzedni kandydat. Czy nie było innych kandydatów? Czy przez 17 lat nie wykształciły sie w Polsce kadry (nie mowie tu o obecnym kandydacie,)którymi bez można by obsadzić takie stanowiska jak szef NBP? Czy może byli ale nie chcieli. Zadaj sobie tez pytanie czy w którymś z cywilizowynch krajow taka osoba jak Skrzypek mogłaby byc rozważana na stanowisko szefa banku narodowego? Nie mowie tu o wyborze czysto politycznym ale merytorycznym. 2. Ponizej dla przykladu zyciorys szefa Bank of England Mervyn Allister King Governor, Bank of England Mervyn King is Governor of the Bank of England and is Chairman of the Monetary Policy Committee. He was previously Deputy Governor from 1998 to 2003, and Chief Economist and Executive Director from 1991. Mervyn King was a non- executive director of the Bank from 1990 to 1991. Born in 1948, Mervyn King studied at King’s College, Cambridge, and Harvard (as a Kennedy Scholar) and taught at Cambridge and Birmingham Universities before spells as Visiting Professor at both Harvard University and MIT. From October 1984 he was Professor of Economics at the London School of Economics where he founded the Financial Markets Group. Mervyn King is a Fellow of the British Academy, an Honorary Fellow of King’s and St John’s Colleges, Cambridge and holds honorary degrees from Birmingham, City of London, Edinburgh, London Guildhall, London School of Economics and Wolverhampton Universities. 3. Szef FED Ben S. Bernanke was sworn in on February 1, 2006, as Chairman and a member of the Board of Governors of the Federal Reserve System. Dr. Bernanke also serves as Chairman of the Federal Open Market Committee, the System's principal monetary policymaking body. He was appointed as a member of the Board to a full 14-year term, which expires January 31, 2020, and to a four-year term as Chairman, which expires January 31, 2010. Before his appointment as Chairman, Dr. Bernanke was Chairman of the President's Council of Economic Advisers, from June 2005 to January 2006. Dr. Bernanke has already served the Federal Reserve System in several roles. He was a member of the Board of Governors of the Federal Reserve System from 2002 to 2005; a visiting scholar at the Federal Reserve Banks of Philadelphia (1987- 89), Boston (1989-90), and New York (1990-91, 1994-96); and a member of the Academic Advisory Panel at the Federal Reserve Bank of New York (1990-2002). From 1994 to 1996, Dr. Bernanke was the Class of 1926 Professor of Economics and Public Affairs at Princeton University. He was the Howard Harrison and Gabrielle Snyder Beck Professor of Economics and Public Affairs and Chair of the Economics Department at the university from 1996 to 2002. Dr. Bernanke had been a Professor of Economics and Public Affairs at Princeton since 1985. Before arriving at Princeton, Dr. Bernanke was an Associate Professor of Economics (1983-85) and an Assistant Professor of Economics (1979-83) at the Graduate School of Business at Stanford University. His teaching career also included serving as a Visiting Professor of Economics at New York University (1993) and at the Massachusetts Institute of Technology (1989-90). Dr. Bernanke has published many articles on a wide variety of economic issues, including monetary policy and macroeconomics, and he is the author of several scholarly books and two textbooks. He has held a Guggenheim Fellowship and a Sloan Fellowship, and he is a Fellow of the Econometric Society and of the American Academy of Arts and Sciences. Dr. Bernanke served as the Director of the Monetary Economics Program of the National Bureau of Economic Research (NBER) and as a member of the NBER's Business Cycle Dating Committee. In July 2001, he was appointed Editor of the American Economic Review. Dr. Bernanke's work with civic and professional groups includes having served two terms as a member of the Montgomery Township (N.J.) Board of Education. Dr. Bernanke was born on December 13, 1953, in Augusta, Georgia, and grew up in Dillon, South Carolina. He received a B.A. in economics in 1975 from Harvard University (summa cum laude) and a Ph.D. in economics in 1979 from the Massachusetts Institute of Technology Kaczki doszly do władzy na fali haseł walki z skaldami i zatrudnianiem kompetentnych ludzi. A teraz co najpierw marionetkowicz a teraz skrzypek. On tak naprawdę jest nikim, jeśli chodzi o wiedze nie mówiąc juz o doświadczeniu. Pomysl tez o prestiżu (może o jego braku) jaki ten prezes będzie miał wśród prezesow innych bankow z którymi będzie się spotykal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Chyba żartujesz IP: *.4web.pl 09.01.07, 14:55 Całkowicie się zgadzam. Sama kwestia prestiżu stawia obecną sytuację mocno kłopotliwą. Co wiedzy kandydata, pozostaje mieć nadzieję, że właśnie idą do niego książki z makroekonomii zakupione na allegro :). Może poczyta. A tak swoją drogą to się dziś zastanawiałem jak pan Skrzypek będzie się czuł w NBP. Przecież tam jest tytułów naukowych od groma. Mnóstwo ludzi doktryzuje się w czasie pracy, a wielu też zdobywa wyższe stopnie. Co do ekonomii, MW, to powiem tak, jak mi się bryka zepsuje to jadę do mechanika a nie naprawiam samemu. Jak się rozchoruję to proszę o pomoc lekarza a nie leczę się sam. Być może czasem robię to niepotrzebnie, ale co, jeśli nie. Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Chyba żartujesz IP: *.crowley.pl 09.01.07, 15:59 A po co chodzisz do ekonomistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Chyba żartujesz IP: *.4web.pl 09.01.07, 17:14 Nie chodzę, bo sam nim jestem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Chyba żartujesz IP: *.crowley.pl 09.01.07, 20:03 Więc Cię rozumiem :). Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jestes okrutny.... 09.01.07, 15:01 Jak mogles wyjechac z takimi dluzycami po angielsku! Serca dla mw nie masz! Wstydz sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paq Re: Chyba żartujesz IP: 217.153.60.* 09.01.07, 15:31 No, to już wszystko jasne - ta solidarność inżynierów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mafjmafj Re: Chyba żartujesz IP: *.crowley.pl 09.01.07, 14:34 No cóż medycyna ma też wiele alternatywnych nurtów. Udokumentowano wiele przypadków uratowania życia dzięki szamanom, znachorom, a nawet przechodniom. Czasem się jednak zdaży, że znachor na przeziębienie zapisze pobyt w piecu (vide Janko Muzykant), czy to z błędnie postawionej diagnozy, czy też dlatego, że zawsze to jedyna metoda jaką zna. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A mnie sie wydawalo, ze przynaje sie... 09.01.07, 14:47 ... naukowego nobla wlasnie z ekonomii..... Tak jak z fizyki, biologii, chemii... To straszne - cale studia, procesy habilitacji z dziedziny ekonomii to fikcja - uswiadomil nam to inzynier Mamon ukrywajac sie pod inicjalami mw :) Ale jak znam zycie, to wyjedziesz z pokojowa nagroda nobla :) Co z tego ze inny komitet ja przyznaje, i co z tego, ze to nie rodzaj naukowego nobla - nobel to nobel - no nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A mnie sie wydawalo, ze przynaje sie... 09.01.07, 14:55 Jeszcze drobne spostrzeżenie: w ekonomii podobno korzysta się z "narzędzi matematycznych" (statystyka, analiza...). Generalnie samo słowo "matematyka" budzi tu zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmm podobno, powiadasz..... 09.01.07, 15:02 To trzeba koniecznie sprawdzic i sama matematyke.... :) Podjrzana jakas... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Hmmm podobno, powiadasz..... 09.01.07, 15:08 Może matematyka to nie nauka? Ostatecznie to same jakieś dziwne znaczki: wężyki (czasem dwa lub trzy obok siebie), pętelki, indeksy, przypisy, apostrofy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Hmmm podobno, powiadasz..... IP: *.crowley.pl 09.01.07, 16:03 Nobla z matematyki nie dają. Ale chyba dyskutujecie juz sami ze sobą nie na temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Mowilem juz, ze masz problemy z czytaniem??? 09.01.07, 16:12 ... Mowilem. Nikt tu nie napisal, ze przynaje sie nobla w dziedzinie matematyki. W matmie mamy swoj medal Fieldsa. Ale niestety tak juz z Toba jest - tworzysz sobie swoj swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Mowilem juz, ze masz problemy z czytaniem??? IP: *.crowley.pl 09.01.07, 20:05 Ja? Przecież ja o zupie a Ty (paru jeszcze) o dupie. Myślę, że celowo. Macie nawet stałe nicki na forum gazety (czytaj zawodowcy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: A mnie sie wydawalo, ze przynaje sie... IP: *.crowley.pl 09.01.07, 16:02 W numerologii, kabale itp też korzysta się z liczb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: A mnie sie wydawalo, ze przynaje sie... IP: *.crowley.pl 09.01.07, 16:01 A cóż to za argument przeciwko Skrzypkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Boze, nawet nie zrozumiales, ze to ironia 09.01.07, 16:16 do Twoje wypowiedzi o ekonomii..... Ehhhhhh Ide na siatke, ruch to zdrowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: Boze, nawet nie zrozumiales, ze to ironia IP: *.crowley.pl 09.01.07, 20:07 Tez grywam, tyle, że w poniedziałki. Patrz mamy coś wspólnego. Więc młody jesteś, a tyle wiesz o początkach Balcerowicza? Zindoktynowali Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
darcy25 Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 13:11 a z żyjących Skrzypek współpracował z Wieczerzakiem - piekne referencje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 64.236.188.* 09.01.07, 13:43 50 czy tez 5, to przeciez jest niewielka róznica... Współpraca z niezyjącym, ciekawostka ze gośc moze być tak glupi aby chociaż podawac nazwisko czlowieka którego : 1)w zyciu nie spotkal, 2)nie wie o nim nic, 3)czlowiek ten zmarl. Co za tępak. Co za wstyd dla tego kraju. TKM a la PIS O ZGROZO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.toya.net.pl 09.01.07, 14:00 Jeśli kandydat na stanowisko prezesa NBP popełnia takie błędy w swoich wypowiedziach na temat wysokości stóp z wartościami bazowymi, to ja już widzę ciemność. Przecież ten człowiek jest viceprezesem i p.o. prezesa w PKO BP. Kto jak kto, ale on to powinien wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nsp Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:35 a co obiecaną likwidacją "układów". Chyba teraz jasno widać kto tworzy te "układy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 195.205.44.* 09.01.07, 15:45 Nie ma się co żołądkować. Chodźmy lepiej na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość to nie pierwszy raz IP: 83.238.160.* 09.01.07, 16:02 powiem Wam tylko jedno, to nie pierwsza poroniona kandydatura, na stanowisko wymagające wiedzy i praktyki Kaczory wybierają byle kogo byle kogoś ze swojego "układu" tak tez było z prezesem Agencji Rozwoju Mazowsza, który miał tylko wykształcenie, ale żadnego pomysłu, doświadczenia, ot taki zwykły księgowy... i co się stało jak chcieli go zwolnić? nie czekał na wypowiedzenie tylko uciekł zabierając służbową komórkę, laptopa i samochód... przysłał jedynie zwolnienie lekarskie!!! i leczy się na nasz koszt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Budowa mostów kolejowych z betonu sprężonego. 09.01.07, 16:46 To tytul pracy magisterskiej pana Skrzypka z politechniki gliwickiej.No i z niezyjacym od paru lat prezesem EBC chce wspolpracowac-kompromitacja i DNO!Mierny i wierny karierowicz i marionetka Kaczynskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Budowa mostów kolejowych z betonu sprężonego. IP: 195.117.234.* 09.01.07, 20:36 Skrzypek jest dobrym betonem, lecz szybko się rozpręża w wyniku zbyt długich przesłuchań. Tego nie lubi bo woli być śledczym. Kontakty ze zmarłymi utrzymuje 8% dorosłej populacji lecz takimi przypadkami powinni zająć się lekarze i policja. To by było na tyle! W tej sytuacji wyjeżdąam do Kamerunu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyk Nieważny Skrzypek. Ważny Dyrygent! :-)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:17 I tą myśl należy wziąć pod rozwagę.... Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Re: Nieważny Skrzypek. Ważny Dyrygent! :-)) 09.01.07, 19:11 Gorzej, że obydwaj głusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Nieważny Skrzypek. Ważny Dyrygent! :-)) IP: 195.117.234.* 09.01.07, 20:28 Czy w związku z tym mam rozumieć że Skrzypek jest na dachu! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk1924 Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 19:16 W Rządzie,a także w obecnej rozporkowej koalicji jest tyle bezczelności każdego dnia że jedna więcej, dotycząca niedorośniętego do tego stanowiska jakiegoś tam Skrzypka nikogo nie może zaskoczyć.To prawda że kupczy się Polską,ale też nie ma rady na tę koalicję wzajemnego strachu.Ona będzie śmierdzieć i trwać. Trzeba więc,aby znawcy przedmiotu z uwagą wszystko śledzili,a kiedy przyjdzie pora, poprostu rozliczyli.Rzliczyli tak głęboko,jak głęboko sięga to bagno i wydobywający z niego kartoflano-buraczany smród! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:24 Ręce i nogi opadają. Stara leninowska zasada: kucharki mogą rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 09.01.07, 20:45 Stara leninowska zasada brzmi nieco inaczej: "Każda kucharka powinna nauczyć się rządzić państwem" - i ma więcej zdrowego rozsądku, niż mamy teraz. Teraz się rządzi nawet bez nauki...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 22:15 muszą dać wszystko ale będą RZĄdzić masa już zrobiła swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSTYD Nieżyjšcy prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.debacom.pl 09.01.07, 23:31 Jest gorzej niż za komuny. Nepotyzm braci Kaczyńskich jest gorszy niż w Iraku za czasów Saddama. Jak kto? nie jest z ich klanu to nie ma szans na jakškolwiek posadę, choćby miał nie wiadomo jakie kwalifikacje i rekomendacje, ale jak już jest to proszę bardzo - nauczyciel będzie rzšdził największym polskim bankiem komercyjnym, a hamburger będzie szefem NBP. A te ich marionetki nie majš za grosz honoru. Byliby w stanie przyjšć nawet funkcję ordynatora gdyby im tylko brothers kazali. I znowu sprawdziło się przysłowie, że nieszczę?cia chodzš parami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: 195.116.1.* 10.01.07, 01:13 I po co ja biedny z rozległym tytułem przed nazwiskiem uczę w Krakowie bankowości? Cóż z tego że znam języki obce..i to nie jeden czy dwa...ale więcej...Morał nasuwa się jeden....Chyba porzucę bankowość i otworzę kurzą fermę...Tylko na drobiu teraz się można nieźle odbić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 10.01.07, 01:40 pie.. te kaczyogód, trza stąd spieprzać za granicę, mam serdecznie dość czytania artukółów na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pa Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.dyn.optonline.net 10.01.07, 07:54 Dopiero jak wezma te wszystkie stanowiska,to sie zacznie jazda po rowni pochylej!Tylko kto pozniej bedzie w stanie to wszysko uporzadkowac, taka bedzie piekna katastrofa!AWS z Krzaklewskim i Buzkiem to byla bajka... Ale oni jak te cmy...tylo,ze nie jest to lampa naftowa,ale POLSKA durnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:00 Koalicjo!!!!! Jak można żądać stanowisk w zamian za głosy!!!! Co z tą Polską? Niedługo cała młodzież ucieknie z Polski po lepsze jutro jeśli tacy ludzie będą w rządzie jacy są. A prezes NBP to powinien być fachowcem a nie jąkającym się przed komisją kolesiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz ja też dbam p polski pieniądz IP: 217.153.68.* 10.01.07, 09:13 staram się, aby nie leżał za długo w skarpetce, często się wietrzył i poznawał szeroki świat ciekawe, czy prezes zwróci uwagę, że nie każdy pieniądz "jego jest" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocz Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:18 Czy jako specjalista od budowy dróg i mostów kolejowych mogę liczyć na ,,posadę,, DORADCY ??? Ja wiem co to są procenty a co punkty bazowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ms.robinson Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 10.01.07, 10:11 Nie wiem, skąd pan Skrzypek czerpie informacje na temat wzrostu cen w Słowenii po wprowadzeniu euro. Pozwolę sobie odesłać go do strony Narodowego Banku Słowenii: www.bsi.si, strony Rządowej Agencji Informacyjnej Słowenii www.uvi.si oraz do strony NBP, na której został zamieszczony wywiad z Ambasadorem Słowenii - między innymi o tym, jakie były obawy Słoweńców i jak Słowenia sobie z nimi poradziła. Poza tym, ponad 70% Słoweńców było za wprowadzeniem euro, a w referendum ponad 89% opowiedziało się za członkostwem w UE. Czerpanie negatywnych "faktów" przeciwko wprowadzeniu euro "z sufitu" - li tylko dla uzasadnienia strachu partii rządzącej przed wprowadzeniem euro i niechęci do UE (ale środki z UE nam SIĘ NALEŻĄ!), źle wróży niezależności banku pod kierunkiem tego pana. O kompetencjach pozwalam sobie nie dyskutować. Osoba kandydująca na tak wysokie stanowisko powinna przynajmniej podstawowe informacje ściągnąć sobie z internetu. Od osoby kandydującej na stanowisko dyrektora orkiestry wymaga się przygotowania koncepcji pracy z orkiestrą, od przedsiębiorcy starającego się o kredyt - biznes planu. Co przedstawił pan Skrzypek poza gotowością do wspierania polityki PiS??? Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za bałwan Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:48 niech spiernicza Odpowiedz Link Zgłoś
belkot72 Nieżyjący prezesem ECB partnerem Skrzypka 10.01.07, 12:44 skrzypek z teczki TKM kaczyńskiego. nie szanują zwykłych ludzi .wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-konom Nieżyjący partner Skrzypka IP: *.uni.lodz.pl 10.01.07, 16:23 Jak Skrzypek chce wspolpracowac z Duisenbergiem, to mam lepsza kandydature. Prof. Cezary Jozefiak - zmarl dopiero co, wiec pewnie latwiej mu o kontakt. Swoja droga bylby niezlym kandydatem, bo na plus wyksztalcenie, doswiadczenie (czlonek RPP) i zwiazki z Solidarnoscia Nie wierze, zeby wsrod prof. albo chocby dr ekonomii, nie mozna bylo znalezc kogos o odpowiednich kompetencjach, doswiadczeniu i "rodowodzie". Nawet zakladajac naiwnie, ze wszyscy z tytulami sprzed 89 musieli je zdobyc przy przychylnosci wladz, to tych mlodszych tez troche by sie znalazlo. Najwyrazniej nikogo takiego znalezc nie chciano! Chyba ze za kompetencje uwaza sie uleglosc, brak niezaleznosci czy potrzeby samodzielnego myslenia i umiejetnosc liz.. du.. o przepraszam, zyskiwania przyjaciol-protektorow. Powierzanie tak istotnej funkcji ignorantowi jest nie tylko glupie, ale tez niebezpieczne. I to dla calej Polski. Wbrew pozorom polityka pieniezna nie prowadzi sie sama. A poza tym wstyd kogos takiego wyslac na spotkanie ekonomistow. Jedyne co tam bedzie robil, to zajadal przekaski, sluchal co inni mowia, madrze kiwal glowa i ani me ani be, bo chyba nie jest az tak tepy, by raczyc swa ignorancja specjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś