Dodaj do ulubionych

22% VAT-u na materiały budowlane

IP: 212.160.105.* 22.11.01, 08:54
Naprawde bardzo sie ciesze, ze spoznilem sie na ostatnie wybory. Mialbym teraz
ogromne wyrzuty. Jak mozna w tak krotkim czasie polozyc ludzi na lopadki (22%
VAT, opodatkowane odsetki, zamrozenie progow, itd. itd. Najgorsze, ze nic nie
mozna zrobic z tym pomyslodawca :((((
Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych z rzadu RP.
Obserwuj wątek
    • Gość: korek Re: 22% VAT-u na materiały budowlane IP: *.unknown.uunet.be 22.11.01, 09:19
      no coz, zdaje sie, ze wszyscy, ktorzy sa w rzadzie juz zdazyli wybudowac sobie
      domy i mieszkania. teraz juz im wisi i zarzynaja kure, ktora zywi wiele osob
      pracujacych w budownictwie.
      • Gość: k Re: 22% VAT-u na materiały budowlane IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.11.01, 11:32
        Żałuje że ruszyłem z budową bo z pensji 2000 złotych wiele nie postawię (
        odkładając 1000 zł miesięcznie)a jeszcze Belka z każdego tysiąca życzy sobie
        około 150 złotych. Jak już nasz minister ma gdzie mieszkać to tylko
        pogratulować. W takiej sytuacji jak ja jest wiele osób. A podwyżki podatów
        miały dotknąć tylko zamożne społeczeństwo. Jak widać to każdy kłamie po to aby
        sie dostać do koryta.
    • Gość: Lechu Re: 22% VAT-u na materiały budowlane IP: 192.168.111.* 22.11.01, 13:52
      1. Wybraliście, to macie. Polacy, to nie dzieci, więc ponoszą mężnie
      konsekwencje własnych wyborów ;-). W końcu każdy wyborca SLD widział od
      początku, że wybiera podwyżkę podatków.

2. "Tonący brzydko się chwyta". Pojmuję wściekłość i przerażenie bezpośrednio
      dotkniętych. Poza tym ta niezmienna cecha polskiego systemu: ustanawia się
      prawo, ale nikt niczego do końca nie przemyślał, brak przepisów wykonawczych,
      nikt nic nie wie. Tak, jakby chodziło o małe piwo.Z drugiej strony trzeba
      zrozumieć "ultima ratio" pana ministra: albo zrównoważy budżet, albo staną się
      rzeczy straszne. Więc bierze pieniądze, gdzie jeszcze one są. Wielkiego wyboru
      nie ma: tylko między diabłem i Belzebubem.
      • Gość: Sławek P Re: 22% VAT-u na materiały budowlane IP: 212.160.130.* 23.11.01, 15:24
        Właściwie pytania,
        Pani minister powiedziała, że "ze względów społecznych" można będzie odzyskać
        (po latach) VAT za 70 m kw. (a dlaczego nie np za 35 przecież można postawić
        piętrowe łóżka), VAT za które 70 m kw.budowanego przez nas domu będziemy sobie
        rozliczyć?
        Drugie pytanie, czy urząd skarbowy zwraca VAT z należnymi odsetkami (jak od
        każdego kredytu)?
        trzecie, kto zapłaci zasiłek dla bezrobotnych facetom, którzy dotąd pracowali w
        firmie budującej nasz dom, jeśli postanowimy poczekać z budową na lepsze czasy.
        Pozdrawiam

• Gość: Lechu Re: 22% VAT-u na materiały budowlane IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.01, 19:21
          Nie jestem w rządzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka