Gość: ŁUKI WAWA1 Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 08.05.03, 16:01 KŁAMIECIE I NABIERACIE LUDZI - NAJTAŃSZE KONTO JAKIE JEST TO KONTO W M-BANKU - EKONTO - PRAKTYCZNIE WSZYSTKO DARMOWE, prowadzenie konta, wszystkie przelewy! INTELIGO to konto drogie: jeśli nie masz średniego salda miesięcznego powyżej 100zł prowadzenie konta dodatkowo kosztuje 4zł miesiecznie =SKANDAL!!! . WSZYSTKIE PRZELEWY też są płatne od 0,99zł do 2,99zł. W m-banku za darmo!!! A NA DODATEK OPROCENTOWANIE DUŻO WYŻSZE!!! JESZCZE RAZ PISZE KONTO W INTELIGO TO KONTO DROGIE!!! A OD KIEDY INTELIGO PRZEJĘŁO PKO BP KONTO BARDZO STRACIŁO NA ATRAKCYJNOŚCI - ZMINIEJSZENIE OPROCENTOWANIA I WPROWADZENIE DODATKOWYCH OPŁAT!!! POLECAM M-BANK!!!!!!! no i jeszcze darmowa karta bankomatowa visa electron do rachunku e-konto. Widać inteligo troche posmarowało gazecie za ten artykuł! dlaczego nie ma tu m-banku? porównania z nim! PRZYPOMINAM M- BANK TO PIERWSZY INTERNETOWY WIRTUALNY BANK, KTÓRY ZAWSZE MIAŁ NAJWYŻSZE OPROCENTOWANIE i ZEROWE KOSZTY PROWADZNIA KONTA I PRZELEWÓW!!!! www.mbank.com.pl JEŚLI CHCESZ ZAŁOŻYĆ DARMOWE KONTO KLIKNIJ NA LINK "ZOSTAŃ KLIENTEM". POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu: PRAWDA Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 08.05.03, 16:03 KŁAMIECIE I NABIERACIE LUDZI - NAJTAŃSZE KONTO JAKIE JEST TO KONTO W M-BANKU - EKONTO - PRAKTYCZNIE WSZYSTKO DARMOWE, prowadzenie konta, wszystkie przelewy! INTELIGO to konto drogie: jeśli nie masz średniego salda miesięcznego powyżej 100zł prowadzenie konta dodatkowo kosztuje 4zł miesiecznie =SKANDAL!!! . WSZYSTKIE PRZELEWY też są płatne od 0,99zł do 2,99zł. W m-banku za darmo!!! A NA DODATEK OPROCENTOWANIE DUŻO WYŻSZE!!! JESZCZE RAZ PISZE KONTO W INTELIGO TO KONTO DROGIE!!! A OD KIEDY INTELIGO PRZEJĘŁO PKO BP KONTO BARDZO STRACIŁO NA ATRAKCYJNOŚCI - ZMINIEJSZENIE OPROCENTOWANIA I WPROWADZENIE DODATKOWYCH OPŁAT!!! POLECAM M-BANK!!!!!!! no i jeszcze darmowa karta bankomatowa visa electron do rachunku e-konto. Widać inteligo troche posmarowało gazecie za ten artykuł! dlaczego nie ma tu m-banku? porównania z nim! PRZYPOMINAM M- BANK TO PIERWSZY INTERNETOWY WIRTUALNY BANK, KTÓRY ZAWSZE MIAŁ NAJWYŻSZE OPROCENTOWANIE i ZEROWE KOSZTY PROWADZNIA KONTA I PRZELEWÓW!!!! www.mbank.com.pl JEŚLI CHCESZ ZAŁOŻYĆ DARMOWE KONTO KLIKNIJ NA LINK "ZOSTAŃ KLIENTEM". POLECAM!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIMI Porażka z tą stronniczością - "gazeta" naciąga fakty ! IP: *.krj.com.pl / 192.168.27.* 08.05.03, 18:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Samcik na dywan IP: *.mikule.net 09.05.03, 08:08 Panie Samcik, Adaś woła na dywan, musisz wyjaśnić sprawę sposorowanego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leper Re: Samcik na dywan IP: *.mikule.net 09.05.03, 10:16 Samcik musi odejść. Leper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Samcik Odpowiedz autora IP: *.stacje.agora.pl 09.05.03, 12:43 Ludzie, zgodnie z zyczeniem odnosze sie do Waszych postow. Czasami rece mi opadaja, jak je czytam, ale czesciowo rozumiem o co Wam chodzi. Wyjasniam po kolei. Zestawienie, ktore wywolalo tak duza reakcje klientow mBanku (wiekszosc z Was tego nie ukrywa), nie jest pelnym, kompletnym zestawieniem, bo nie uwzglednia wiekszosci czynnikow, ktore decyduja o jakosci wspolpracy z bankiem. Nie patrzylismy na liczbe oddzialow, bankomatow, sredni czas obslugi klienta, liczbe i warunki uzytkowania kart platniczych, ubezpieczenia kart, oprocentowanie itp.itd. Liczylismy - w ramach zabawy - koszty przy okreslonych zalozeniach. A koszty maja najwyzej 50-60 proc. wplywu na to jak oceniany jest bank. Wiekszosc z tych rzeczy, ktore maja wplyw, zostala pokazana w tabelkach w pierwszych dwoch odcinkach raportu bankowego (w pierwszej i drugiej dekadize kwietnia). Kto chcial: porownal to, co go interesuje i policzyl sobie koszty swojego ROR-u, bonusy, oferte konkurencyjnych bankow. Niestety nie dostalem wystarczajaco duzo miejsca, by opisac wyczerpujaco wady i zalety poszczegolnych kont, a tylko zasygnalizowalem poszczegolne problemy. Moze nastepnym razem bede mial wystarczajaco duzo miejsca, by - opierajac sie na wlasnych i Waszych doswiadczeniach - napisac w czym lepszy jest mBank, w czym Inteligo, a w czym Pekao. Zestawienia kosztowe, ktore tak Was rozsierdzilo (publikowane w ostatnich dwoch odcinkach) byly tylko dodatkiem do poprzednich czesci raportu skladajacych sie z wielu tabel. To jasne, ze zadne rego rodzaju podsumowanie kosztow nie jest obiektywne. Kazdy z nas ma inne potrzeby, inaczej korzysta z kont osobistych, wiec kazdy ma inne koszty uzytkowania ROR-ow. Pokazalismy przykladowych trzech klientow - jako czysta ciekawostke, ktora miala zmotywowac naszych czytelnikow do podobnych wyliczen przy wlasnych zalozeniach. Przyznaje, ze nalezalo dostawic jeszcze symulacje nie uwzgledniajace wyplat pieniedzy z obcych bankomatow. Wtedy mozna byloby porownac banki z tej strony i okreslic jakie znaczenie ma szukanie wlasnych bankomatow. Jak niektorzy z Was zauwazyli, symulacja dla Pana Myslacego sporo moglaby zmienic. W przyszlosci wzbogacimy wszelkie raporty o tego rodzaju zestawienie. Jednak wypisywanie, ze dziennikarz jest kupiony (przypominam, ze wyliczenia zrobila zewnetrzna firma) lub dyspozycyjny wobec ktoregos z bankow, uwazam za duzy brak rozsadku. Myslalem, ze czytajac GW zdazyliscie sie przekonac, ze nigdy nie pracowali tu lapowkarze. Sam mam piec ROR-ow (w mBanku, PKO BP, Banku Slaskim, BGZ Integrum, Millennum) ale w zadnym wypadku inie traktuje zadnego rankingu jak wyroczni i nie zmieniam kont tylko dlatego, ze sa drozsze od innych. Kazde zestawienie trzeba traktowac z przymruzeniem oka, bo zadne nie jest doskonale. A jesli chcecie podyskutowac ze mna na temat bankow, to zapraszam na priva. Moj mejl: maciej.samcik@agora.pl. W miare mozliwosci postaram sei na kazdy list odpowiedziec (chyba, ze mnie zasypiecie, wtedy to troche potrwa). Pozdrawiam, Maciek Samcik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad Re: Odpowiedz autora IP: 218.145.25.* 10.05.03, 05:51 Drogi Autorze! Artykuł w GW - biorąc pod uwagę zasięg, nakład i opiniotwórczą siłę Gazety - to nie żadna zabawa! A pominięcie niemal całkowite mBanku, który - jak by tego nie liczyć jest najtańszym, o ZEROWYM koszcie prowadzenia, rachunkiem w Polsce - jest po prostu szczytem dziennikarskiej nierzetelności. I nic Pana nie tłumaczy z tej nierzetelności: nawet jeżeli dane przygotowała panu zewnętrzna firma to przecież od tego jest dziennikarz, żeby otrzymane informacje sprawdził. W tym konkretnym przypadku bzdura jest tak oczywista, że sprawdzenie doprawdy nie wymaga wysiłku. Jak już powiedziano na tym forum można przyjąć różne kryteria oceny (bo to jest ocena, do licha!) ale powinny być to kryteria na tyle obiektywne na ile to jest możliwe. Więc jeżeli tworzy Pan ranking kont internetowych to kryteria muszą brać pod uwagę przede wszystkim te cechy dla których ktoś się może na takie konto zdecydować. A te cechy to są: pełny i łatwy dostęp do konta zza własnego biurka w domu lub w firmie - i to wszyskie banki praktycznie spełniają (choć i tu do zdecydowanie najgorszych należy PKO SA, zrezygnowałem z nich, gdy kilka razy nie sposób było wejść na ich stronę). Drugim czynnikiem, który bierze się pod uwagę jest oprocentowanie, kolejnym koszty prowadzenia konta. I tu mBank zdecydowanie góruje nad wszystkimi innymi. Natomiast co do kart i bankowmatów - to jest czynnik mniej ważny, bo łatwy do "obejścia": wystarczy dodatkowe konto w jakimkolwiek banku, którego bankomaty lub oddział są w pobliżu. Ja np. mam takie dodatkowe konto w Banku Spółdzielczym w mojej miejscowości. Przelewam dowolną sumę na to konto i na drugi dzień mogę wybrać dowolną kwotę, nawet bez limitów bankomatowych. Wszystko to kosztuje mnie ZERO złotych. Szkoda więcej pisać: wszystko inne zostało już powiedziane. Niech więc się Pan nie oburza na oskarżenia o przekupstwo: artykuł jest tak stronniczy, że.... sorry. A dowód na to daje samo PKO BP: na stronie Inteligo (owszem, też mam tam konto, choć nie wiem jak długo jeszcze bo zamierzam zrezygnować ze względu właśnie na pogarszające sie warunki), otóż na stronie Inteligo chwalą się wysokim miejscem w Pańskim rankingu. Gdyby PKO BP chciało faktycznie "zasponsorować" tak tendencyjny artykuł, musieliby zapłacić fortunę. A tak Szanowny Pan zrobił im "prezent". Doprawdy zdumiewająca hojność. Serdecznie pozdrawiam. Vlad Odpowiedz Link Zgłoś
sportowa29 Re: Odpowiedz autora 12.05.03, 17:30 Słusznie Państwo podkreślacie, że liczenie swoich pieniędzy to nie zabawa. Kontakty z Inteligo też nie są zabawne. Nie odpowiadają np na emaile, każą do siebie dzwonić. Czas oczekiwania jest długi, z równowagi wyprowadza mnie nadawana przez Inteligo powtarzająca się piosenka dla młodych i głupich. Jestem stara i mądra, więc złorzeczę w czasie oczekiwania. Eksperci rzadko moga mi pomóc. Ostatnio miałam problem z przesłaniem 60 euro za granicę, więc przeczytałam dokładnie regulamin Inteligo i nie zauważyłam zastrzeżenia by przelewy dotyczyły tylko obszaru polskiego. Jak nie ma ograniczenia, powinni zrealizować mi przelew za granicę. Nie mogą , mówi ekspert, ale nie jest w stanie wydukać ani słowa uzasadnienia. Tak że z powodu tej idiotycznej melodyjki i trudności w dialogu wycofuję pieniądze z Inteligo. Może wiecie Państwo, ktory bank realizuje przelewy zagraniczne? Kłaniam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocny Re: Odpowiedz autora IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 12:50 Przelewy zagraniczne można wykonywać najprawdopodobniej z MultiBanku. Mają oni bardzo szeroki wachlarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms Re: Odpowiedz autora IP: 217.153.60.* 21.05.03, 15:40 Gość portalu: Maciej Samcik napisał(a): > Ludzie, zgodnie z zyczeniem odnosze sie do Waszych postow. Czasami rece mi opad > aja, jak je czytam, ale > czesciowo rozumiem o co Wam chodzi. Wyjasniam po kolei. Sądze ze po tym artykule to rece popadly kilku tysiącom uzytkownikow Mbanku ktorzy nie wydali na uzytkowanie konta ani złotówki a tu otwieraja gazete i dowiaduja sie ze maja najdroższe konto na rynku !!! TO co inne banki chyba doplacaja swoim klientom prawda ? [...] >Liczylismy - w ramach zabawy - koszty przy okreslonych > zalozeniach. A koszty maja > najwyzej 50-60 proc. wplywu na to jak oceniany jest bank. > W takim razie jezeli jest to ZABAWA trzeba bylo opatrzyc artykuł stosownym komentarzem ze to są JAJA redakcji na temat kont, albo że w formie zabawnego rankingu oceniamy konta Po drugie jezeli robi sie takei zestawienie to proponuje zastanwic sie nad wynikiem czy ma sens bo w tym przypadku nie ma on najmniejszego sensu sa tysiace ludzi w tym kraju ktorzy prowadza konto w Mbanku i nie zalacili zlotówki mimo iż dokonuja dziesiatkow roznych przelewow Ale otwieraja gazete i dowiaduja sie ze maja jedno z najdrozszych kont ! To co gazeta bedzie mnie przekonywala ze to konto co ja mam i co mnie nic nie kosztuje to jest za drogie dla mnie ??? [...] > Jak > niektorzy z Was zauwazyli, symulacja dla Pana Myslacego sporo moglaby zmienic. > W przyszlosci wzbogacimy > wszelkie raporty o tego rodzaju zestawienie. Raczej powiedzialbym ze ogromnym bledem w tym zestawieniu byl brak Pana Myslacego! >Jednak wypisywanie, ze dziennikarz > jest kupiony (przypominam, ze > wyliczenia zrobila zewnetrzna firma) lub dyspozycyjny wobec ktoregos z bankow, > uwazam za duzy brak rozsadku. > Myslalem, ze czytajac GW zdazyliscie sie przekonac, ze nigdy nie pracowali tu l > apowkarze. Jezeli czytam artykuł w ktorym przekonujecie mnie ze czarne jest biale a biale jest czarne (tzn. moj rachunek ktory kosztuje mnie 0 zl jest najdrozszy na rynku!) to mam podstawe do takich skojarzen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolfik Re: Odpowiedz autora IP: 195.94.215.* 06.06.03, 15:10 A mnie rece opadaja jak czytam na pierwszej stronie Inteligo ze sa tansi od mBanku o prawie 100 pln rocznie skoro mbank nie kosztuje nic a podstawowa oferta Inteligo kosztuje 1 PLN/miesiac plus 1 PLN za kazdy przelew. Inteligo chwali sie tym zestawieniem, ktore ewidentnie wprowadza wszystkich w blad - moze trzeba bylo zalozyc ze klient mBanku korzysta z obcego bankomatu 20 razy w ciagu roku a klient inteligo korzysta tylko ze swoich??? Wtedy byloby to jeszcze bardziej korzystne dla Inteligo i jeszcze bardziej stronnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Białas Ten raport to straszna SCIEMA!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 11.05.03, 20:24 Moge powiedziec ze naleze od gatunku pana obrotnego i porownujac koszty inteligo i mbanku w skali roku za ta sama ilosc przelewow wyplat i wplat gotowki w mbanku wychodzi mi ZERO 0zł natomiast w inteligo grubo ponad 100 zł miesiecznie !!! Panowie przygotowujacy ten artykul to wyjatkowi nieudacznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mBankowiec Re: Ten raport to straszna SCIEMA!!! IP: 195.205.132.* 18.05.03, 22:02 ŚCIEMA !!!! to za mało powiedziane , to jest po prostu oszustwo biorąc pod uwagę, że miał być to artykuł obiektywny.Należę do grupy aktywnych i stwierdzam z całą odpowiedzialnością,że mBank bije wszystkich na głowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Ten ranking to bzdet bo MBank jest bezkonkurencyjny IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 21:20 Wie o tym każdy kto na własną ręke porówna oferty w sieci..... Ja właśnie rezygnuje z firmowego Inteligo i przenoszę się do Mbiznes w Mbanku. PKO BP dobiło mnie swą pazernoscią, która z dnia na dzień staje się wyraźniejsza: a) zlikwidowali, na krótko wprowadzoną, możliwość bezprowizyjnych wypłat z własnych (!) bankomatów, b) kolejny raz obniżyli oprocentowanie - tym razem do jakichś 1,5 % - śmieszne w porównaniu z mbankiem ! c) konieczność wywalania kilkunastu zł mies na przelewy us i zus męczy mnie, bo okazuje się iż konkurencja nie ma zamiaru rezygnować ze swojej taktyki (a myślałem, że to tylko krótka promocja). Precz z artykułami sponsorowanymi !!! pozdro o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ten ranking to bzdet bo MBank jest bezkonkure IP: *.crowley.pl 14.05.03, 17:08 Hej, sam ma konto w inteligo i będę musiał zrezygnować bo coraz jest gorzej. Zapewne przeniose się do Mbanku A chciałem jeszcze zareklamować konto w VWbank direct dla firm - jeśli ktoś to traktuje jako dodatkowe konto firmowe - to nie ma lepszego konta - przelewy bez prowizji!!! nie ma opłaty miesięcznej!!! tylko opłata jest za token- ale w przypadku konta firmowego to mała opłata!!- wysokie oprocentowanie konta firmowego ponad 4%!!! Najlepsze konto do wysyłania przelewów dla dużych firm!! - jeśli puszczasz np. 200 przelewów miesięcznie to innemu bankowi zapłacić po 3 lub więcej za przelew - ile oszczędzasz? sam oblicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delaro@o2.pl niewiarygodny serwis!! IP: 80.51.107.* 15.05.03, 00:26 nie moge sie zgodzic z tym atykulem i podobnie mysle, ze jest sponsorowany ... szyty grubymi nicmi heh! . brak mBanku mnie zaskakuje ... smieszne .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: *.webcorp.pl 15.05.03, 07:08 mBank jest faktycznie lepszy ale jego koszty NIE SĄ zerowe jak pisze duza ilosc osob. Przede wszystkim kosztuje korzystanie z internetu a mLinia jest tez platna. W Inteligo mozna zalatwic sprawy przez bezplatny telefon. Poza tym poziom podejscia i obslugi klienta jest w Inteligo znacznie wyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: *.grojec.sdi.tpnet.pl 15.05.03, 17:12 To prawda, poziom jest znacznie wyższy, ale chyba od pani z kiosku ruchu na filmie "Miś" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: 213.172.188.* 15.05.03, 23:23 Jesli ten "bezplatny" telefon to jedyny argument za INTELIGO, to bezplatne tez sa telefony do TP sa (zglaszanie awarii ,reklamacje) - moze lepiej tam podzwonic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: *.tczew.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 18:16 Albo jesteś z PKO BP albo nigdy nie próbowałeś załatwić coś przez ten "darmowy" numer Inteligo. Ja dziś miałem tą wątpliwą "przyjemność", próbowałem trzy razy doczekać się ... Ten trzeci był skuteczy - zdzierżyłem - 15 minut słuchania kretyńskiej muzyczki i mogłem wreszcie zlikwidować lokatę... Zabieram kasę z tego chorego banku. Jakość obsługi w Inteligo TO KPINA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: 213.172.188.* 15.05.03, 23:03 Nic dziwnego, ze opinie o Gazecie sa coraz gorsze. Proponuje "autorowi" wplacic WLASNE (nie firmowe) np. 1000zl na konta przez niego preferowane(np. INTELIGO) i do mBanku i sam sie przekona po jakim czasie gotowka "wyparuje" i z jaskich kont. Mam nadzieje, ze "sponsorzy" tego artykulu nie "pokryja" autorowi (?) strat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Aktywny prywatny ranking Pana Aktywnego IP: *.alcatel.pl 21.05.03, 09:01 na ogol nie chce mi sie pisac komentarzy, ale tu nie wytrzymalem. co za nieobiektywne swinstwo. zawsze mialem bardzo dobra opinie o gazecie, ale ten raport zachwieje nia na dlugo. mamy z zona konta w Citibanku, mBanku, Inteligo, VolkswagenBanku, PKO, Reiffeisen i BZ WBK. wystarczy ? prywatny ranking: 1. mBank pod kazdym wzgledem. praktycznie zerowe oplaty, ladne oprocentowanie, Visy jakie kto chce (i na jakie kogo stac), no i cudowna zaleta: wejscie przez port 8080. sprobujcie polaczyc sie z jakimkolwiek innym bankiem zza restrykcyjnego firewalla. 2. inteligo - maja najlepszy pakiet SMSowy (w sensie koszt/funkcjonalnosc), no i sa nie do pobicia jezeli chodzi o siec bankomatow. jezeli mieszka sie na wsi to mysle ze byliby najlepsi - ale w miescie gdzie sa euronety lepszy jest mBank 3. Volkswagen - korzystalem jak z malej "swinki" na pieniazki bo mial najwyzszy procent. ale poniewaz teraz roznice w %% pomiedzy wirtualami pojawiaja sie dopiero po przecinku, wiec zrezygnowalem. karty Visa duzo kosztuja (visa classic 15*12PLN rocznie!!!). maja jeden ciekawy plus o ktorym malo kto wie: wyplata kasy do 100.000 PLN bez oprocentowania w siedzibie banku (ale tylko w Wawce :-) jak kupuje samochod "używkę" to nie ma problemu z kasa, za cene 36 PLN rocznie (token). 4. Citibank - niestety ten bank "...never sleeps". wolalbym zeby jednak czasem dal mi spokoj z telefonami o nowej ofercie, karcie, koncie, ubezpieczeniu mojego psa od pchel. zamykam niedlugo bo mam ich serdecznie dosc. 5. PKO, Reiffeisen i BZ WBK - trzymam je tylko ze wzgledu na rozne lokaty. na pewno zamkne jeszcze w tym roku. nie chce mi sie w ogole o nich pisac. szkoda slow, nie ma zadnego porownania z wirtualami. moze tylko jeden komentarz: w PKO ma konto rowniez moja babcia, ktora aktywnie (1-2 razy w miesiacu) posluguje sie bankomatem, przelewow nie robi :-), a saldo sprawdza jak jej przyjdzie miesieczny wyciag. bardzo sobie PKO chwali, bo ma bankomat 100 m od domu :-) pozdrawiam, aktywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Gdańsk Inteligo przegina czasem pale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 09:37 Zgadzam sie z opinia wiekszosci czytelnikow! mBank jest z pewnoscia tanszy i lepiej traktuje klientow. Mam indywidualne konto w mBanku i wspolne z mezem w Inteligo. W marcu mielismy "mila" niespodzianke. Otoz o wycofaniu oferty darmowych bankomatow Inteligo poinformowalo mnie przy okazji wysylki miesieczenego wyciagu e-mailem. Szkoda tylko, ze ... o miesiac za pozno. Skonczylo sie to tym, ze w marcu wielokrotnie wyplacalismy pieniadze z bankomatow Euronetu za 4,50 zl pozostajac w blogiej nieswiadomosci! Dopiero na wyciagu odkrylam, ze wyrzucilismy w bloto 50 zl! Uzwazam to za skandal. Napisalam skarge do Inteligo, odpowiedz przyszla... mniej wiecej po miesiacu. Dowiedzialam sie, ze na stronie banku byla przeciaz informacja o tej zmianie - no pieknie! Tylko nie kazdy codziennie musi wchodzic na strone Inteligo, zeby sprawdzic, jakiez to nowe smakowite niespodzianki przygotowal mu bank!!! A jest kontakt e-mailowy bez umiaru wykorzystywany w promocjach, jest sms, ktory teoretycznie dziala bez zarzutu. Posuniecie Inteligo w tym wypadku uwazam za skandaliczne. Niech zyje mBank!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: *.lama.net.pl / 192.168.1.* 22.05.03, 21:40 jestem bogaty. mam w mieście dostęp do kilkudziesięciu bankomatów Euronetu i konto w mBanku, i dlatego jestem bogaty. a i jeszcze, nie wydaję pieniędzy na irracjonalny sposoring. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AT Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 22:55 Ja również uważam że to mbank jest tańszy. Mam otwarty rachunek i w mbanku i w inteligo i ze szczerością mogę stwierdzić że mbank kładzie inteligo na łopatki. Jeżeli mam gotówkę w ręce to wpłacam na inteligo po czym robię przelew do mbanku i tylko dlatego to robię bo dokonuję parę przelewów miesięcznie a jak wiadomo w mbanku przelewy są za darmo i nie muszę uważać czy na koncie zostaje mi 100 zł czy 20 zł a na inteligo muszę się pilnować żeby nie zapłacić im za brak 100 zł na rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aktywny Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: 195.205.61.* 23.05.03, 10:05 Aby móc wykorzystać zalety banków internetowych trzeba wiedzieć jakie operacje można na nich wykonywać a jakich nie.Mając rachunki w 2 bankach internetowych i 1-2 zwykłych i odpowiednio zrządzać strumieniem pieniędzy pomiędzy nimi można doprowadzić do sytuacji że koszt aktywnego korzyustania z rachunku jest równy prawie zeru (u mnie jedynie koszt połączeń internetowych, bo nie mam abonamentu). Jeśli ktoś go ma to praktycznie nie ponosi żadnych kosztów, ale powtarzam - trzeba myśleć !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: WIOSENNY RAPORT BANKOWY: Ranking kont interne IP: 195.205.61.* 23.05.03, 10:05 kuku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odo BZDURY!!! IP: *.czerniewice.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 22:17 Rozumiem, że za ten artykuł autor dostał od Citibanku prezent w postaci ... podkładki do myszy?!?! a może rozkładany parasol? Jeszcze nigdy nie widziałem bardziej bzdurnych kryteriów porównawczych%$#@#$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Dzięki Bogu IP: *.mikule.net 03.06.03, 12:52 Dzięki Bogu zaczęliście pobierać opłaty za przeczytanie tak bzdurnego artykułu. Chwała Wam. Odpowiedz Link Zgłoś