Dodaj do ulubionych

Łukoil w akcji

• Gość: Sloneczniki Łukoil w akcji IP: *.aster.pl 29.03.07, 17:35
      Nie chcesz to nie tankuj, nikt nikomu nic nie narzuca.
      A poza tym LUKOil na swoich stacjach będzie sprzedawał i tak benzynę z Lotosu. A Lotos robi benzynę z rosyjskiej ropy. Nie chcesz nabijać kiesy rosyjskim firmom naftowym to się przesiądź z samochodu na rower. Albo na konia.
      A tak na marginesie - LUKOil nie ma nic wspolnego z rosyjskim kapitałem państwowym. Jest to firma w pełni prywatna z bardzo dużym udziałem kapitału zachodniego (to a propos polityki).
    • Gość: Honza Łukoil w akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 18:01
      Aniołki kochane, ja tej gnojowicy z krajowych stacji paliw już nie tankuję od
      przeszło 2 lat i dobrze na tym wychodzę (ale to trzeba mieszkać przy czeskiej
      granicy!).
      • jb777 Popieram - na większości sprzedają szajs 29.03.07, 22:20
        a nie paliwo.
        Jak będą mieli dobrą jakość i cenę to czemu nie?

Im więcej konkurencji tymm lepiej dla konsumenta.
    • Gość: Jaaja Łukoil w akcji IP: *.grs-k0.g1.pl 29.03.07, 18:11
      "Przeciętnego kierowcę interesują konkurencyjne ceny, dobra jakość paliwa, a
      nie polityka" i tu w moim przypadku się przeliczą, a tak na serio to czy
      dlakogoś w kaczolandzie Łukoil = pewne, dobre paliwo?

Pozdrawiam.
      • Gość: jnj Re: Łukoil w akcji IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.07, 18:40
        U nas kto moze to chszci paliwo, niemal kazdy dlugoletni kierowiec sie o tym
        przekonal. Jezeli ten Lukoil bedzie mial benzyne o 10% tansza od konkurencji i
        po 3 krotnym tankowaniu silnik bedzie pracowal normalnie to - tankuje u nich.
        Polityka miedzynarodowa w tym przypadku ma dla mnie drugorzedne znaczenie.
    • Gość: W Rosjanie do Domu ! IP: *.daminet.pl 29.03.07, 19:04
      Jak w temacie. Nikt was tu nie chce po tym jak kilkaset lat na mordowaliście.
    • honkers Łukoil w akcji 29.03.07, 19:34
      Mimo wszystko mam nadzieję iż nie wszyscy rodacy skretynieli... do reszty. Ja od dawna umikam jak ognia wszystkiego co ma jakikolwiek związek z Rosją, w tym wszystkie towary sklepowe...... Won.... albo zmieńcie do nas podjeście.......
    • Gość: Jurass Nigdy nie zatankuje na Łukoilu, nawet za 3 zł/l PB IP: *.zakoniczyn.net 29.03.07, 19:55
      ruskowi nie zapłacę
    • Gość: hansik Łukoil w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:10
      Precz z łukoilem!!!! Napewno tam nie zatankuje!!!!
    • Gość: mirek Łukoil w akcji IP: *.18-218-195.catv.internet.lu 29.03.07, 20:42
      Jak mozna napisac "Łukoil nabył 83 stacje paliwowe pod brandem JET u
      ConocoPhillips" Czy Gazeta nie ma kogos kto umialby to napisac po polsku???
    • Gość: Statoil Łukoil w akcji IP: *.chello.pl 29.03.07, 21:29
      Niech pani spojrzy, do Warszawy nie ściągnęliśmy swoich ludzi z Rosji, bo
      pracuje tu ich zaledwie kilku. Większość zespołu to Polacy...

I tu jest pies pogrzebany... nikt tak nie wydyma roboli na stacjach jak polscy
      dyrektorzy...
    • 1europejczyk Ilu indian wymordowali Amerykanie ? 29.03.07, 21:40
      Ilu murzynow "zarobili" na smierc a ilu nie zdazyli zarobic bo utoneli albo
      padli z wycienczenia i glogu przewozeni gorzej niz dzisiejsze bydlo na statkach
      z Afryki do Stanow. To tez sa fakty, tyle, ze nas dotycza duzo mniej bo troche
      dalej niz koniec naszego "szlachetnego" nosa oprocz, ktorego niewiele wiecej nas
      interesuje.
      Re: jesteście dzieckiem medialnej propagandy
      • Gość: az Re: Ilu indian wymordowali Amerykanie ? IP: *.ded.ameritech.net 30.03.07, 00:39
        No ale przeciez dzis w USA nikt tego oficjalnie nie pochwala, podczs gdy Putin
        boleje nad rozpadem ZSRR.
        • zigzaur Re: Ilu indian wymordowali Amerykanie ? 30.03.07, 10:01
          W chwili zetknięcia się z Europejczykami, Indianie północnoamerykańscy żyli na
          poziomie paleolitu: myśliwstwo, zbieractwo, rybołówstwo, walki plemienne.
          W paleolicie średnie trwanie życia ludzkiego wynosiło ok. 22 lata.
          A jak jeszcze dodać do tego nieznaną w paleolicie "wodę ognistą".

A jeśli chodzi o mordowanie, to dzikusy wymordowały znacznie więcej białych
          osadników niż odwrotnie.

Co się stało z Indianami? Ano, część nauczyła się uprawy roli, część poszła do
          pracy w przemyśle albo do wojska. Większość nauczyła się angielskiego i
          wymieszała się z przybyszami z Europy, Azji i Afryki.

Część zamiast pracować, woli siedzieć w rezerwatach, popijać wodę ognistą i
          robić za obiekty do fotografowania przez turystów.

Zresztą, podobną sytuację możemy zauważyć np. w Zachodniopomorskiem. Część
          byłych pracowników PGR odnalazła się w rzeczywistości gospodarki (częściowo)
          rynkowej. Niektórzy upijają się, ćmią papieroski i narzekają, że "te żydy" nie
          chcą kupić im mercedesa. Takich trzeba zamknąć w rezerwatach i pokazywać turystom.
    • Gość: gnago Łukoil w akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 21:55
      Jeśli dadzą tanią benzynę, czemu nie . A głupolom przypominam Łukoil to nie jedyna firma obca, trzeba dodać innych krwiopijców: Shell, BP. Wymaga tego sprawiedliwość ... ups nie wiecie co to jest . To coś co razem z rozumem czyni człowiekiem. Same emocje, są dobre ale bez logiki właściwe zwierzętom.
      • zigzaur Re: Łukoil w akcji 30.03.07, 10:08
        Jeśli piszesz o krwiopijcach na stacjach benzynowych, to nie wymieniłeś
        najgorszego z nich: fiskusa. Tankując pozwalać wysysać z siebie podatki.
      • pegazx Re: Łukoil w akcji 30.03.07, 15:30
        Nie jedyna, ale rosyjska- o tym trzeba pamiętać. Czasy, gdy rosyjski kapitał był
        budujący, to było parę lat w XIX wieku w Łodzi. Zapoznaj się z dziejami
        słupskiej starówki. W 1945 roku tam nie było frontu. Rosjanie weszli do miasta
        nazywanego Drugim Paryżem. Do miasta , w którym żyło wielu Niemców, ale w którym
        zachowały się polskie zabytki. Rosjanie przywiązywali liny do czołgów i
        wyburzali starówkę systematycznie, tak jak hitlerowcy w Warszawę. Czy znajdzie
        się dzisiaj odważny polityk, który powie: ROSJANIE ODBUDUJCIE TO CO
        ZNISZCZYLIŚCIE? Nie, bo to karły polityczne są.......
        • Gość: Raf Rosyjski kapital budowal Lodz ?!! he he he IP: *.65.rev.vline.pl 01.04.07, 20:47
          poczytaj najpierw a nie pisz glupoty.
    • Gość: hość Łukoil w akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 21:57
      a ja tankuje na łukoil na Ukrainie i paliwo jest super tanie i bardzo dobrej
      jakości nasze się nie uwywa
      • zigzaur Re: Łukoil w akcji 29.03.07, 23:07
        Jeździsz tawrią czy samarą?
    • Gość: Malwina Re: Łukoil w akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:42
      A ja na pewno zatankuję. A tobie polecam taką stację, gdzie zapłacisz 5 zł za
      litr. Na pewno będziesz zadowolony, bo tam będzie paliwo polskie, bez domieszki
      ruskiej.
    • patman Parafrazując... 29.03.07, 22:44
      nie sprzedam sznura, na którym zostałbym powieszony. Łukoilowi-Putinowi mówię nie.
    • Gość: noise213 Re: Łukoil w akcji IP: *.cable.ubr01.haye.blueyonder.co.uk 29.03.07, 22:51
      Nie będę tankował u ruskich. Choćby nie wiem co!!
    • kiniu12 Łukoil w akcji 29.03.07, 23:14
      To nie tankuj. Twój problem.Pewnie nigdy nie byłeś na wschodzie i zdanie na
      temat Rosjan masz wyrobione na podstawie naszych mediów.Ja będę lać do baku
      "putinowe" paliwo. Rosjan darzę sympatią i nie wierzę we wszystko co piszą media
      nasze i zza Buga,a to dlatego że często bywam w Rosji i wiem co myśli tzw.
      zwykły człowiek z Rosji na temat Polaków.
      • zigzaur Re: Łukoil w akcji 30.03.07, 10:06
        Szary człowiek z Rosji może mieć zupełnie zdrowy stosunek do Polaków. Ale w
        Rosji szary człowiek nic nie ma do gadania, bo jest uważany tylko za jednorazowe
        narzędzie.
      • zdzisiek66 Re: Łukoil w akcji 30.03.07, 10:21
        Ja tam nie mam nic do Rosjan. Ale bardzo nie lubię tradycyjnej rosyjskiej
        ideologii imperialnego zamordyzmu, który powoli się odradza w paskudnej
        mieszance najgorszych cech caratu i ZSRR.
        Nie lubię również, jak ktoś ma mnie za idiotę, wmawiając, że Łukoil to prywatna
        firma, która zajmuje się wyłącznie biznesem i nie ma nic wspólnego z polityką
        ani z Kremlem.
    • mieetek Condoleeza Rice, Khalizad, Karzai z Lukoilu? 30.03.07, 00:11
      to byli pracownicy amerykańskich kompanii naftowych.
      Nawet niedawno Chevron Texaco, które do niedawna miało 136,000 tonowego
      tankowca 'The Condoleeza Rice' kupiło Unocal. Unocal to spółka która do
      niedawna zatrudniała Khalizada i Karzaia.
      • Gość: az Re: Condoleeza Rice, Khalizad, Karzai z Lukoilu? IP: *.ded.ameritech.net 30.03.07, 00:46
        136,000 tonowego
        > tankowca 'The Condoleeza Rice'

Byl rzeczywiscie taki tankowiec? Moze jakies linki do zdjec?

PS - przed nazwiskami w angielskim nie pisze sie "the".
        • mieetek Re: Condoleeza Rice, Khalizad, Karzai z Lukoilu? 08.04.07, 01:09
          The dlatego że jest to nazwa statku a nie nazwisko :)
          Był tankowiec szybko znajdziesz teraz się nazywa Altair Tower albo Altair coś
          innego. Ona była w zarządzie Chevron.
          Pozdrawiam

Gość portalu: az napisał(a):

> 136,000 tonowego
          > > tankowca 'The Condoleeza Rice'
          >
          > Byl rzeczywiscie taki tankowiec? Moze jakies linki do zdjec?
          >
          > PS - przed nazwiskami w angielskim nie pisze sie "the".
    • Gość: zainteresowany Łukoil w akcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 06:32
      To próba zawłaszczenia samostanowienia Polski poprzez wykorzystanie wolnego
      rynku - znowu kłania się imperializm Putina.
      • zigzaur Re: Łukoil w akcji 30.03.07, 10:05
        Polska może zająć na obszarze UE wszelką własność rosyjską, państwową i
        prywatną, na poczet odszkodowań za II wojnę światową i komunistyczną okupację.
    • Gość: rfb Re: do ABC IP: 80.121.231.* 30.03.07, 09:07
      Do ABC
      "Wole pchać auto niż zatankować na radzieckiej..."

A na jakiej jezdzisz czlowieku kupując na innych stacjach?
      Fatalnie niska klasa wypowiedzi. Kompromitujesz siebie i nas piszac takie
      bzdury. Zwlaszcza ten pasus z kulkami to udał sie Ci wyjątkowo...

Kompletny brak kultury, wstyd...

• Gość: Janeczek Łukoil w akcji IP: *.atena.pl 30.03.07, 09:12
      Ja też nie będę tankować na Łukoilu ;-)
    • Gość: jk2007 Łukoil w akcji - wkrotce kupi Orlen IP: *.pppoe.avangard-dsl.ru 30.03.07, 09:12
      Polska staje sie blizej do Rosji.
    • Gość: jk2007 dzieki Łukoilu - iracka ropa w Polsce! IP: *.pppoe.avangard-dsl.ru 30.03.07, 09:18
    • Gość: g m Łukoil w akcji IP: 194.150.250.* 30.03.07, 10:43
      A ja cziesze sie , że wreszcie ktoś będzie konkurował z mafia paliwową z Płocka
      i Gdańska. Jezeli chińskie towary moga wypierać polskie to dlaczego rosyjska
      benzyna ma być gorsza. Bo przecież ropa tak czy inaczej jest rosyjska.
    • joushua Pytanie: kto bedzie lub nie bedzie tankowac? 30.03.07, 11:02
      Przy zalozeniu, ze:

(1) jakosc paliw konkurencyjna,
      (2) ceny konkurencyjne,
      (3) obsluga kompetentna.

Prosze o krotkie wypowiedzi, tak lub nie, bez zbednych elaboratow i wycieczek
      pod adresem.
    • Gość: patriota Łukoil w akcji IP: *.lutn.cable.ntl.com 30.03.07, 11:28
      tylko zdrajcy beda tam tankowac!!!
      • Gość: Tomek Re: Łukoil w akcji IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 30.03.07, 12:06
        Nie pozwolmy by Luk-Omin kiwal nasze okrety flagowe na ich wlasnych wodach
        terytorialnych. Czy nie wystarczy wam pozar w Mojzejkach i odciecie do nich
        dostaw? Putin nie chce naszego miesa to my nie chcemy ich stacji benzynowych,
        wot szto
      • zigzaur Łuk = cebula po rosyjsku 30.03.07, 12:39
        Czyżby biopaliwa z cebuli?
        A może jeszcze biogaz wytwarzany z cebuli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka