mut 17.07.07, 15:07 No i dobrze - 30% obywateli nie daje się kroić bankom. A posiadacze kart kredytowych to jelenie które dają się kroić potrójnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sokrates22 30 proc. Polaków nie ma konta w b... 17.07.07, 15:09 A po co komu konto? Jeszcze ktoś na nie coś przeleje. No i trza płacić belkowe,-nigdy w życiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Czyli cały jego elektorat 18.07.07, 00:17 Można powiedzieć, że godnie go reprezentuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Czyli cały jego elektorat IP: 82.146.225.* 18.07.07, 05:18 Nie jestem jego elektoratem . Konto miałem 5 lat , zlikwidowałem bo uważam , że to co żądają banki w Polsce to jest zwykła lichwa . Nie informu o prawdziwych kosztach i powołują się na wewnętrzne przepisy .Reklamacji nie ma komu uznać . Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Ja ilu jak premier mieszka u mamusi 17.07.07, 15:17 i ilu z nich trzyma własne ciaćki na koncie mamuśki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek 30% to wlasnie elektorat PiS ... IP: 193.0.122.* 17.07.07, 18:48 30% to wlasnie mniej wiecej tyle ile elektorat PiS ... Po co wlasne konto jak mozna u Mamusi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 30% to wlasnie elektorat PiS ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:46 Głosowałem na PiS mam dwa konta w banku, kilka kart i jestem dobrze zarabiającym specjalistą,... Tak więc twoja "teoria " wymaga pogłębionych badań bo jest stworzona tak a priori bez sprawdzenia faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo To ja też cię nabiorę 18.07.07, 23:04 Bo jestem w podobnej sytuacji, co przedPiSca, tylko że nie specjalista, a przedsiębiorca. Kopara do ziemi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swan naturalny elektorat ciemniaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: naturalny elektorat ciemniaków... IP: *.e-wro.net.pl 17.07.07, 16:01 Swan, zawsze byles przyglupem. To, ze zaglosujesz znowu na PO nie uczyni z ciebie inteligenta :))) Genetyki nie oszukasz. Zalozylbys matole konto bankowe i puszczal z niego kase gdybys pracowal jak tysiace obywateli na czarno? Mysl balwanie, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateusz Re: A co przeszkadza w tym IP: *.adsl.alicedsl.de 17.07.07, 18:55 czy wy nie rozumiecie,ze do wszystkiego trzeba dorosnac..sam nie wiem dlaczego alternatywa nie posiadania konta w polsce ma dyskryminowac ludzi..jezeli czlowiek konta bankowego nie potrzebuje to ma tez prawo go nie posiadac...na tym polega wolnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: A co przeszkadza w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:48 To, że w ten sposób pokazuje się, że dana osoba ma pieniądze, których .. pewnie nie wykazała w PIT.. Pomyśl troszkę. Nie wystarczy tylko merdać ogonkiem na widok spotów reklamowych pewnego pana który mówi że będziemy RAZEM i będzie NORMALNIE. troche pomyslunku nie zaszkodzi. Bye Odpowiedz Link Zgłoś
fanfaroni Re: A co przeszkadza w tym 18.07.07, 12:10 logoin napisała: > posiadanie konta ciemniaku? ale ciemna masa z ciebie. Ktoś kto pracuje na czarno i wpłaca lewa kasę na konto (jak choćby mafiozi) aż sam się prosi o dogłębna kontrolę policji skarbowej. To tak jakbyś poszedł do U. Skarbowego z pitami za 0 zł za 10 lat wstecz i pokazywał wszystkim naokoło walizkę pieniędzy. Uświadmię cię ze duze wypłaty i przelewy gotówkowe sa monitorowane przez odpowiednie słuzby w bankach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: naturalny elektorat ciemniaków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:49 :)) Chyba słuszne... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w b.. 17.07.07, 15:45 też chętnie bym tym lichwiarzom nie dał zarobić, mam z konieczności.. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w b.. 17.07.07, 15:45 też chętnie bym tym lichwiarzom nie dał zarobić, mam z konieczności.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LowMan Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.07, 15:46 Sam jesteś jeleń. Jeżeli czegoś nie rozumiesz, to nie upoważnia Cię to do krytyki. Mam dwie karty kredytowe. Jedną dwa lata, drugą rok. Roczny koszt ich używania jaki poniosłem to 45zł. Przez najbliższe lata koszt będzie wynosił 0zł. Po co mi karta debetowa/bankomatowa. Wolę kredytową za którą nie muszę płacić. A to, że ludzie biorą karty z banków, gdzie trzeba zapłacić 100-300zł rocznie za posiadanie karty to już inna historia. Podsumowując: wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba dobrze wybierać i świadomie korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia ten pierwszy pan nie jest jelen, tylko pan Low Man 17.07.07, 16:50 jest jelen, bo 45 zl to placi pan za posiadanie kawalka plastiku wartosci 10 gr, reszta to zysk banku, bo biora od pana odsetki za uzywanie kredytu. Chyba, ze nam pan opowie, ze banki to robia wszystko za darmo z milosci Chrystusa. Cale to nastawienie autora artykulu i forumowiczow, ze ci co nie maja konta to ciemniaki, idioci, jakis radiomaryjny elektorat - bzdury. Ja nie mam konta osobistego, mam lokaty na OKO w banku ING ale tam za nic nie place tylko dostaje odsetki, ok. 4%, nie mam karty kredytowej, nie mam karty do bankomatu, nie mam kredytow ani dlugow, nie mam tez internetu,teraz pisze z pracy w RFN. I nie jestem ciemniakiem- mam dyplom mgr UJ, znam plynnie 3 jezyki, od 27 lat pracuje okresowo na Zachodzie, znam cala Europe, nie slucham R.Maryja, a konta i kredytow nie mam, bo nienawidze bankow i obdzierania tam ludzi z pieniedzy na zywca. Ja jestem po prostu na tyle zaradny, ze mam zawsze gotowke na zwykle potrzeby, stare auto ale nowego na kredyt nie kupie, nie dam im zarobic ani zlotowki, kupie tu za rok 5 letnia Astre Diesel i tez pojade. Osoby, ktore nie maja konta czesto maja duze lokaty i sporo gotowki oraz nieruchomosci, ja mam na przyklad kilka, duzo wartych. Dlaczego? Moze dlatego, ze cale zycie nie daje zarobic bankom i panstwu na sobie. Jak slysze, ze ludzie pozyczaja po 500 tys zl na 5% na 30 lat to jak to policzyc ile dadza bankom zarobic to kupiliby maly dom pod Krakowem za same odsetki, moze nie teraz , ale 3,4 lata temu by kupili. To samo nowe auta na kredyt, placi ktos 5 lat z odsetkami tyle, ze powoli by uzywane w Reichu za to kupil. I z tego wlasnie tucza sie banki, a ci ktorzy ich nie tucza to nie ciemniaki tylko rozsadni ludzie. I tyle mojej ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz nie można uogólniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:16 nie pisz zwartym tekstem bo się źle czyta. Jeżeli faktycznie płaci 45 zł za kartę kredytową, to jest to dobre rozwiazanie - chyba, że paniemgr UJ ;-), nie wiesz jak działa taka karta. Daje ona możliwosć skorzytania z przyznanego limitu kredytowego w kazdej chwili i jeżeli jest on spłacony - bez odsetek. Nie napinaj się także tak z tym OKO i 4%, bo na koncie oszczędnościowym w takim Polbanku miałbyś 5% bez limitów darmowych wypłat... kredyty/konta są o to, aby z nich korzystać. Oczywiście głupotą jest je przeznaczać na konsumpcję. Jeżeli nie widzisz jakie korzyści może dać ci np. bankowość internetowa, to ja nie mam pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: ten pierwszy pan nie jest jelen, tylko pan Lo 18.07.07, 14:01 no dobrze, a jak ktos jest magistrem inzynierem chemii lub uczyl sie mechaniki i nie mial szans zalapac sie do dobrej pracy i mieszkac musi u ojca, bo na mieszkanie go nie stac z pensji magazyniera czy tez kasjera????? owszem, moze jechac do rajchu i myc samochody a szczescie jakie cie spotkalo ma zaledwie 5% polakow, reszta chocby sie okocila, trafia do mycia garow albo dostaje dobra prace, ale nie w zawodzie.... 50% to leserzy, 50% normalni, ale z tych normalnych nie wszyscy maja szanse na kupowanie bez brania kredytow...... a ze banki nie sa dla ludzi, tylko dla kasy, to juz inna sprawa... gugcia napisał: > jest jelen, bo 45 zl to placi pan za posiadanie kawalka plastiku wartosci 10 gr > , > reszta to zysk banku, bo biora od pana odsetki za uzywanie kredytu. Chyba, ze > nam pan opowie, ze banki to robia wszystko za darmo z milosci Chrystusa. Cale t > o > nastawienie autora artykulu i forumowiczow, ze ci co nie maja konta to > ciemniaki, idioci, jakis radiomaryjny elektorat - bzdury. Ja nie mam konta > osobistego, mam lokaty na OKO w banku ING ale tam za nic nie place tylko dostaj > e > odsetki, ok. 4%, nie mam karty kredytowej, nie mam karty do bankomatu, nie mam > kredytow ani dlugow, nie mam tez internetu,teraz pisze z pracy w RFN. I nie > jestem ciemniakiem- mam dyplom mgr UJ, znam plynnie 3 jezyki, od 27 lat pracuje > okresowo na Zachodzie, znam cala Europe, nie slucham R.Maryja, a konta i > kredytow nie mam, bo nienawidze bankow i obdzierania tam ludzi z pieniedzy na > zywca. Ja jestem po prostu na tyle zaradny, ze mam zawsze gotowke na zwykle > potrzeby, stare auto ale nowego na kredyt nie kupie, nie dam im zarobic ani > zlotowki, kupie tu za rok 5 letnia Astre Diesel i tez pojade. Osoby, ktore nie > maja konta czesto maja duze lokaty i sporo gotowki oraz nieruchomosci, ja mam n > a > przyklad kilka, duzo wartych. Dlaczego? Moze dlatego, ze cale zycie nie daje > zarobic bankom i panstwu na sobie. Jak slysze, ze ludzie pozyczaja po 500 tys z > l > na 5% na 30 lat to jak to policzyc ile dadza bankom zarobic to kupiliby maly do > m > pod Krakowem za same odsetki, moze nie teraz , ale 3,4 lata temu by kupili. To > samo nowe auta na kredyt, placi ktos 5 lat z odsetkami tyle, ze powoli by > uzywane w Reichu za to kupil. I z tego wlasnie tucza sie banki, a ci ktorzy ich > nie tucza to nie ciemniaki tylko rozsadni ludzie. I tyle mojej ewangelii. Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w 17.07.07, 15:58 mut napisał: > No i dobrze - 30% obywateli nie daje się kroić bankom. > A posiadacze kart kredytowych to jelenie które dają się kroić potrójnie Widac ze nalezysz do tych 30% ktorym bozia nie dala wystarczajacego sprytu zyciowego. Nie dala ci umiejetnosci czytania umow towarzyszacych kartom bankowym i kredytowym. Co wazniejsze nie dala ci umijetnosci zrozumienia tego co czytasz i wyciagania wlasciwych wnioskow. Karta kredytowa nie sluzy temu abys kupowal to na co nie masz pieniedzy. Sluzy ona wygodzie i bezpieczenstwu tranzakcji. Jesli cos bardzo chcesz kupic a nie masz na to pieniedzy to lepiej nie kupuj lub chociaz wloz prace myslowa i policz jaki procent bedziesz musial zaplacic. Wtedy podejmij decyzje czy ci sie to oplaca. Gdy zle pomyslisz to twoja wina a nie banku. Pamietaj ze karta splacona w terminie nie kosztuje Cie nic, Czyli ty wykorzystujesz bank a nie odwrotnie. Uzywasz ich pieniedzy przez miesiac na 0%. Niestety duza czesc spoleczenstwa uwaza ze myslenie jest zbyt meczace i dlatego 30% popiera PiS i nie ma kont Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia panie zorroijuz- ja mam dyplom UJ i czytac umiem i 17.07.07, 17:14 jak czytam te umowy, o ktorych pan pisze to jakos tak sie sklada, ze zawsze tam za cos trzeba zaplacic - albo za prowadzenie konta, albo za karte do bankomatu, albo za kredytowa, albo za ubezpieczenie kredytu, albo za oplate manipulacyjna. Ci co maja karte kredytowa aby cos kupic i do 30 dni splacic naleza do mniejszosci. Jak mam tak robic to od razu place gotowka. Wiekszosc ma dlugi na karcie dluzej niz 30 dni i placi sliczne odsetki. Jakby tak bylo, ze 100% posiadaczy placiloby do 30 dni i pozyczalo od bankow za darmo kase ,to prosze powiedziec po ce durne banki by to robily?Aby dokladac to interesu? To one by biedne z torbami poszly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: panie zorroijuz- ja mam dyplom UJ i czytac um IP: 62.29.249.* 18.07.07, 07:32 Jakby tak bylo, ze 100% > posiadaczy placiloby do 30 dni i pozyczalo od bankow za darmo kase ,to prosze > powiedziec po ce durne banki by to robily?Aby dokladac to interesu? To one by > biedne z torbami poszly. A gdzie w tym wina banku, że klienci-kretyni nie spłacają kredytu na karcie w terminie. Jest gdzieś napisane, że bank to instytucja charytatywna? Jeżeli ktoś lubi biegać po bankach w godzinanch ich pracy (z reguły czynnych w tym samym czasie co normalny czas pracy ich klienta) to jego wybór. Ja sobie cenię wygodę, którą daje mi karta kredytowa i jestem w stanie za to płacić. A jeżeli ktoś pracuje na czarno i nie ujawnia swoich dochodów fiskusowi, to cóż... Też bym tego nie wpłacała na konto... Zawsze wtedy mogą wiele rzeczy udowodnić... Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: panie zorroijuz- ja mam dyplom UJ i czytac um 18.07.07, 14:04 Gugcia nie wie co to promocja - wydawanie kart za darmo w pierwszym roku użytkowania a niektóre banki nawet dodają 50 złotych. Zwolnienie z opłaty z kolejnych latach użytkowania karty przy określonych obrotach rocznie lub zagrożeniu, że się z karty zrezygnuje - tak robi Citi. Praktycznie na spłatę wykorzystanego limitu mam do pięćdziesięciu paru dni. Niektóre karty wyposażone są w ubezpieczenia w trakcie podróży, zagubienia pieniędzy i portfela. Karty kredytowe są dla tych, którzy potrafią ich używać, Ci którzy mają mylne pojęcie, np. jak pani Gugcia, nie powinni nawet o nich myśleć, a co dopiero o wypowiadaniu się na ich temat publicznie. Czy panna Gugcia liczyła koszt posiadania gotówki przy sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia panna Gugcia twierdzi nadal, ze placenie gotowka 18.07.07, 21:09 jest tansze oraz oswiadcza, ze wie co to sa promocje i czemu sluza. Panna Gugcia ma 45 lat, mieszka w Krakowie i juz jakis bank z daleka raz w zyciu widziala ale nadal uparcie twierdzi, ze promocje sa tez po to aby naiwnych ludzi namawiac na korzystanie z karty po to aby banki na tym zarobily. Panna Gugcia moze jest bardzo glupia ale nie wyobraza sobie jak to banki robia wszystko za darmo, jak twierdzi Chris 1970, daja jeszcze 50 zl w prezencie i nigdy , przez cale zycie posiadacza karty na nim ani grosza nie zarobia. Panna Gugcia tego nie rozumie i podejrzewa, ze madry pan Chris jednak czasem cos bankom (szczegolnie Citi) placi ale na forum o tym nie mowi. Panna Gugcia nie wierzy, ze CitiHandlowy dostaje pieniadze od Ducha Swietego lecz smie twierdzic, ze obdziera z nich klientow. Panna Gugcia jezdzi od 1981 na Zachod i tu tez slyszala, ze banki obdzieraja klientow. Tylko pan Chris nigdy o tym nie slyszal. To tyle, dobranoc, panna Gugcia idzie wczesnie spac, bo musi pracowac w RFN na te euro, ktore jej pomoga przezyc w Polsce kolejny rok bez kredytow. Panna Gugcia juz sie nie zmieni i umrze taka glupia jaka jest nie dajac zarobic na sobie bankom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 17.07.07, 15:59 Widzisz "mucie"... problem w tym, ze w wielu krajach (Np. USA, Kanada) wiekszosc pracodawcow przestala juz wreczac pracownikom czeki "do reki" i stosuje bezposredni przelew na konto bankowe pracownika. P.S. Jezeli regularnie splacasz karte kredytowa nie placisz odsetek. Nie ma wiec mowy o zadnym "potrojnym krojeniu", ekspercie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta.. IP: *.era.pl 17.07.07, 16:12 Problem z kartą kredytową nie polega na potrójnym krojeniu, tylko na braku kontroli. Po prostu: 1. pieniądze masz zawsze ze sobą 2. nawet jeśli na koncie ich nie masz to "na karcie" masz 3. nigdy nie wiesz ile pieniędzy tak naprawdę wydałeś 4. Musisz pamiętać żeby spłacić zadłuzenie w okreslonym dniu bo inaczej kara i drakońskie odsetki Prowadzi to w prostej linii do wzrostu wydatków. Dlatego ja kartę kredytową używam sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:19 3 - w niektórych bankach można zamówić np. sms, albo sparwdzic w internecie 4 - można ustawic automatyczne spłacanie z konta Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta.. 18.07.07, 14:16 1. Gotówkę łatwiej wydać, stracić, zmoczyć, stać się ofiarą napaści. W przypadku kradzieży kk dobrze ubezpieczonej, nawet utrata portfela i wyrobienie dokumentow jest pokrywane przez ubezpieczyciela. 3. wydatki można notować i rejestrować w excelu. 4. Można ustawić polecenie zapłaty albo mieć kk, która jest spłacana bezpośrednio z konta. 4a. Owszem, odsetki są dotkliwe w takim przypadku, ale opłata karna za nieterminową spłatę jest zakazana przez UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w IP: *.acn.waw.pl 17.07.07, 16:15 > A posiadacze kart kredytowych to jelenie które dają się kroić potrójnie. A może po prostu zarabiają tyle, że nie muszą liczyć każdego grosika w portfelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ma a może ma? Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:21 no, mój stary nie ma swojego konta używa konta swojej firmy to w której grupie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w 17.07.07, 18:06 Jakiego "konta swojej firmy"? Konta spółki zoo? To niech poczeka na kontrolę ze skarbowego. A jak prowadzi działalność gosp., to on żadnej swojej firmy nie ma, jego długi są długami "firmy" i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia dokladnie, i to jest jeszcze jeden aspekt sprawy- 17.07.07, 17:51 wielu ludzi ma wielka kase zrobiona na czarno a w bankach czyta wszystko ten Glowny Inspektor Finansowy i prosi zaraz do Urzedu Skarbowego na rozmowe przy kawce o interesach - np.a skad to obywatel dnia 12.3. przelal 300 tys zl albo pol miliona euro? A tak kasa jedzie w teczce, giwera pod pacha i juz. A nawet jak to nie jest ten poziom kapitalu to do zwyklego czlowieczka tez sie przywala.N a czarno obywatelu robicie, nieladnie, podatkow nie placicie, a tu pielegniarki na chleb nie maja, itd. A tak - nie ma konta, nie ma sprawy.Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
misio_patysio Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w 17.07.07, 19:42 badane były osoby pełnoletnie, jednak zastanawia mnie klika rzeczy: - 18 lat ma się chodząc do szkoły średniej, po co uczniowi konto? inna sprawa żę wielu studentów nie ma jeszcze konta - jakoś zastanawia mnie ile z pośród tych 30% społeczeństwa to osboy na emeryturze lub rencie które mają coś koło 80 lub 90 lat, które lepiej żeby korzystały z powodu sklerozy (pin trzeba pamiętać) i swojej nieporadności (łatwiej skrobnąć dziadygę przy bankomacie niż powiedzmy 30 latka) z konta kogoś z rodziny - podejrzewam że część rolników też nie posiada konta, bo jak na całą gminie w której jest kilkanaście wsi jest bank spółdzielczy, to nie ma w czym wybierać, po co zakładać konto jak ma jeden z małżonków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:43 I BARDZO DOBRZE ,ZE NIE MAJA,BANKI TO ŁUPIEZCY,PROWIZJE OPŁATY ,MILI0NOWE WYPŁATY DLA PREZESOW ,A KTO ZA TO PŁACI BIEDNI LUDZIE,JAK NIE MUSISZ NIE ZAKŁADAJ KONTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 20:48 Taaaa... Słyszałeś o grace period? O bezpłatnych kontach? O transakcjach via internet? Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 Bo z banku czosnkiem jedzie!!! 17.07.07, 20:48 PO CO LICHWIE DAC ZARABIAC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniadzeZaDarmo Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w IP: *.bulldogdsl.com 17.07.07, 20:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieniadzeZaDarmo Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w IP: *.bulldogdsl.com 17.07.07, 20:53 przepraszam, ale nie udalo mi sie napisac za pierwszym razem. A chcialem napisac, ze nie wyobrazam sobie takiego konta, za ktore trzeba placic. Troszeczke zarzadzajacy kontami w polskich bankach maja nasr..ne w glowach. ale nie juz nie dlugo...oby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w b.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:03 a ja jestem emerytką, mam konto w banku, mam kartę do bankomatu, mam kartę kredytową, którą na ogół płacę za zakupy i dostęp do bankowości elektronicznej poprzez internet. Sama sprawdzam stan rachunku, zakładam i likwiduję lokaty no i oczywiście robię przelewy. To nie prawda, że tylko mlodzi ludzie chcą nowoczesności. My starsi tez nadążamy za tym co nowe, ale nikt nas nie docenia.Banki też. Odpowiedz Link Zgłoś
fanfaroni Re: Jak premier - 30 proc. Polaków nie ma konta w 18.07.07, 12:29 Pewnie jesteś emerytką któa ma przyzwoitą emeryturę bo takim biednym babinkom które dostają 800 zł na m-c nie opłaca się zakładać i utrzymywać konta, na którym po kilku dniach będzie juz pustka Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....30 procent?..... 17.07.07, 22:39 Jezeli liczono ilosc kont do ilosci osob prawnie mogacych miec konta to z taka statystyka jest pewien problem.Wielu ma po kilka kont,w kilku bankach.Jezeli takie dane wchodza do statystyki jw.to sa to dane totalnie bledne www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejenaba Nk W tej grupie jest również wielu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:18 takich, którzy nie idą na rękę permanentnym inwigilatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
choryzmilosci 1% ma konto numeryczne w szwajcarskim banku.. 18.07.07, 20:24 ..jak prezydent. Były. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Rezygnuję z usług ludzi, którzy nie mają konta. 18.07.07, 23:02 A wbrew pozorom często się to spotyka, np. przy rezerwacji kwatery na wakacje. Jeśli jakaś paniusia (zwykle kobiety się tym zajmują) prosi mnie o przysłanie zaliczki przekazem pocztowym, to uprzejmie jej dziękuję i mówię, ze wysyłam tylko przelewem. Nie widzę powodu, dla którego miałbym stać w kolejce i płacić za przekaz pocztowy tylko dlatego, ze ktoś chce mieć nierejestrowany dochód. Nie daję zarobić cwaniaczkom i oszustom! Odpowiedz Link Zgłoś