Gość: grinspan IP: *.hsd1.tx.comcast.net 17.09.07, 15:02 20% bezrobocia, dolar za 6 zl.... tak mialo byc...cos sie wam POmylilo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaroo Wynagrodzenia dalej rosną, bezrobocie spada IP: *.marsoft.net 17.09.07, 15:06 Dlatego będę głosował na Pis. Wróci Balcer z PO czyli UW bis i znowu doprowadzi do 20% bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barry Re: no aby Balcer nie wrócił IP: 217.197.79.* 17.09.07, 16:33 P.S. Dwudziestoprocentowe bezrobocie wyjechało do Anglii. Zostały "niebieskie ptaki". I ani Balcerowicz, ani PIS nie mają tu nic do rzeczy. Już prędzej SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarooo Balcerdawno podwyższyłby stopy procentowe i 6% wzr IP: *.marsoft.net 17.09.07, 16:41 wzrostu napewnoniebyłoby a tym samym firmy nie zatrudniłyby pół miliona osób Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio Ja bym się skupił na UE 17.09.07, 20:15 I na tym jak Kaczyński z Giertychem przekonywali, że unia europejska zabierze nam suwerenność i zrobi białych murzynów. Lepiej się trochę doucz, bo czasem podstawówka to za mało. Czy za to co płaci ci PiS, za wypisywanie takich bzdur, warto jest niszczyć Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Ja bym się skupił na UE 17.09.07, 22:55 Niska coś ta średnia. Ale skoro rośnie, to daje optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Już niedługo z Angli będą spieprzać do PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:37 Jak dotrze do nich co się właśnie od tygodnia dzieje z GBP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie spad IP: *.blast.pl 17.09.07, 15:27 Ludzie,przestańcie chrzanić...Jak ma bezrobocie nie "spadać" jak ponad 2 miliony ludzi wyjechało zagranicę a kolejne tysiące wahają się czy tego nie uczynić?? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia- nie dziwię się, że partia rządząca wciska takie kity,ale żeby obywatele sami to powtarzali? Może inaczej-mówcie, że spada,ale nie zapomnijcie powiedzieć-DLACZEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koles ale oni piszą o wzroście zatrudnienia IP: *.marsoft.net 17.09.07, 15:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: ale oni piszą o wzroście zatrudnienia IP: *.blast.pl 17.09.07, 15:38 Kto 'nabija' tę wartość wynagrodzenia przeciętnego,skoro większość społeczeństwa zarabia ok 1000zł/mc (i to niejednokrotnie brutto?) Jestem nauczycielką języka angielskiego (tak,wiem,nauczyciele to nieroby) i jako nauczyciel kontraktowy oferuje mi państwo 1444zł brutto...tj 1038 netto...Odpowiadając od razu na wrzaski, że mamy tylko 18h na tydzień powiem, że to tylko czas zajeć dydaktycznch, a reszta obowiązków pozwoli nam 'dobić' do 30, nie zamierzam mówić, że jako grupa społeczna nie jesteśmy uprzywilejowani (te nieszczęsne wakacje) zamierzam tylko wykrzyczeć to, że gdyby nie prawdziwa fascynacja uczeniem i przelewaniem swojej wiedzy do głów innych ludzi i gdyby nie mozliwość dorobienia po godzinach korepetycjami czy pracą w dugiej szkole-jak wyżywiłabym rodzinę? Ideały ideałami,ale nie po to kończyłam studia i nie po to poszłam do szkoły z miłości, a nie z musu, żeby cieszyć się z tego, że państwo ma moje zaangażowanie w tyle...Jaka praca taka płaca-jeśli więc uczę bo w to wierzę - nie powinnam dostać przynajmniej takiej zakichanej średniej krajowej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: ale oni piszą o wzroście zatrudnienia IP: 212.160.172.* 17.09.07, 16:15 Wolny rynek jest. Idź do prywatnej szkoły, albo sama załóż działalność i znajdź takich uczniów którzy za Twoje genialne metody wtłaczania wiedzy w ich głowy zapłacą Ci Twoją wymarzoną średnią krajową. Nikt Ci tego nie broni. Zostaw szkoły państwowe dla tych którym wystarcza 1000zł. Kto 'nabija' wartość wynagrodzenia przeciętnego? Ci co wzięli sprawy w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Re: ale oni piszą o wzroście zatrudnienia IP: *.dhcp.uno.edu 17.09.07, 16:33 "...gdyby nie mozliwość dorobienia po godzinach korepetycjami czy pracą w dugiej szkole-jak wyżywiłabym rodzinę?" To samemu w szkole na PDZcie trzeba bylo uwazac to nie byloby rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: ale oni piszą o wzroście zatrudnienia IP: *.blast.pl 17.09.07, 19:47 tak bezczelne komentarze można tylko zignorować-wiele wniosłeś do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ty jesteś bezczelna, tylko takie barany jak ty 17.09.07, 20:23 zarabiaja tak mało- zapewniam cię że jesteś na dole piramidy- nie mówiąć juz o tym, że nauczyciele maja możliowść dorobienia i że ja nie mam 3 miesięcznych wakacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: ty jesteś bezczelna IP: *.blast.pl 18.09.07, 08:08 Napisałam to już niżej,ale powtórzę-wyzwiska w dyskusji stosują tylko PRYMITYWNE jednostki. A ku twojemu rozczarowaniu wspomnę, że wyżej powiedziałam, że nie uważam się za nieuprzywilejowaną grupę społeczną, bo DWA miesiace wakacji to rzeczywiście dużo, plus ferie itp, ale to nie zmienia faktu, że wypłata za UCZCIWĄ pracę która w dodatku jest pracą na rzecz społeczeństwa-powinna wynosić przynajmniej średnią krajową w jednym miejscu pracy, bez konieczności dorabiania gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie 17.09.07, 16:11 Czyż nie to obiecywali SLD PO i Demokraci pchając nas do UE????? A teraz zabierzecie im paszporty????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. 20% bezrobocia, dolar za 6 zl.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 15:29 to były marzenia tych POmyleńców, którzy się teraz tak wściekają. Odpowiedz Link Zgłoś
chudymisio żal mi cie 17.09.07, 20:35 > to były marzenia tych POmyleńców, którzy się teraz tak wściekają. Wyborcy PO to ludzie wykształceni lub po prostu zaradni. Więc bieda i tak ich mniej dotknie niż wyborców PiSu. I to niezależnie od tego ile chciałbyś ty i Kaczyński ukraść bogatym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz. Re: żal mi cie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 22:21 chudymisio napisał: > Wyborcy PO to ludzie wykształceni lub po prostu zaradni.< Oj tak, np. technik Tusk jest bardzo wykształcony. A jakie Ty masz wykształcenie chudymisiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Bezrobocie spada bo Polacy za granica a 2885/mc? IP: 62.87.127.* 17.09.07, 15:33 Bezrobocie spada gdyz polacy masowo wyjezdzaja za granice a srednie wynagrodzenie 2885 to srednia pomiedzy 800 zl - 1000zl przecietnej pensji i 5000 -6000 zl przecietnego biznesmena. Powinnismy wspierac srednia klase gdzie zarobki powinny dorownac sredniej co najmniej, zniechecic mlodziez ( przede wszystkim zarobkami ) do wyjazdow i podwyzszyc minimalna pensje. Przede wszystkim obnizajac extremalnie wysokie podatki ktore nalezy do najwyzszych w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet tylko placa minimalna na poziomie 50% średniej kra IP: *.marsoft.net 17.09.07, 15:36 jowej częsciowo powstrzyma wyjazdy młodych, bo teraz jest tak że jeden ma 5000 drugi najczęściej młody 700 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogoo Re: Bezrobocie spada bo Polacy za granica a 2885/ IP: *.adsl.alicedsl.de 17.09.07, 15:43 co ty pieprzsz jakie wyjazdy za granice widac ze jestes bucem bezrobocie spada bo jest super koniunktura bezrobocie spada od 2 lat nie tylko w polsce ale i w austrii ,niemczech belgii czy francji a oni az tak masowo nie wyjezdzaja jak polacy poza tym ci co wyjechali do anglii i irlandii to najczesciej nieudacznicy ktorzy nie potrafili znalesc pracy w polsce, wiekszosc osob ktore znalazla juz dawno dobra prace i zarabia wystarczajaco aby nie trzeba bylo wyjezdzac i mieszkc jak dziad w 10 na jednym mieszkaniu i wpier-dalac konserwy czy psie zarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arch IE Eire / UK IP: *.jpdarchitects.ie 17.09.07, 15:52 Jogoo, Czy to kompleksy przeslaniaja Ci inny mozliwy obraz sytuacji? Jako architekt w IE mam ponad 25 tys zl miesiecznie, mieszkam w domu z ogrodem, wraz z rodzina. Mit 10 Marianow w jednym pokoju jest nadal popularny, ale coraz rzadziej ma odbicie w rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: Eire / UK IP: *.telpol.net.pl 17.09.07, 17:07 Jest tak samo popularny jak praca w Polsce za 600 zl. Kasjerka w Biedronce ma 1400 zl, mlody po sensownych studiach bez doswiadczenia 2000-3000 zl w przecietnym miescie (Warszawa to 5000 zl). Czlowiek majacy 2 zdrowe rece i chcacy pracowac moze zarobic spokojnie 5000 zl nawet nie majac studiow wyzszych. Bezrobocie wynosi 10% bo taka czesc spoleczenstwa nie jest zainteresowana zadna uczciwa praca. Cena 1 m2 w nowobudowanym domu (nie poprzez developera) to 3000 zl (meterialy + robocizna z wykonczeniem). To ze ktos placi 5000 zl/m2 w blokach - jego sprawa. Jako informatyk z 6 letnim stazem mieszkam w domu 230 m2 na dzialce 900 m2, 15 min samochodem od centum Katowic (dom nie jest obciazony hipoteka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplus Tylko sprytnie przemilczałeś jeden fakt. IP: *.icm.edu.pl 17.09.07, 19:31 Tylko sprytnie przemilczałeś jeden fakt - dom postawiłeś w czasach "przedunijnych" - teraz mógłbyś co najwyżej garaż postawić :) Też jestem informatykiem, lecz mam 8 razy mniejsze doświadczenie, i (o ile nie wyjadę do UK) prawdopodobnie nigdy nie będzie mnie stać na własne mieszkanie. Rozumiesz to? Nigdy! Bo perspektywa spłacania 35 lat kredytu dla mnie == NIGDY Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 fatso i ten facet z Niemiec- popieram Was w 100% 17.09.07, 20:25 W Polsce każdy zjadzie dobra pracę!to kraj ogromnych możliwości i niegdzie nie trzeba jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mab Re: Eire / UK IP: 193.120.72.* 17.09.07, 19:18 kolego, podziel sie wiedza jak zarobic 25tys na miesiac jako architekt. przewaznie jest to 10tys... Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Eire / UK 17.09.07, 22:37 > Czy to kompleksy przeslaniaja Ci inny mozliwy obraz sytuacji? > Jako architekt w IE mam ponad 25 tys zl miesiecznie, mieszkam w domu z ogrodem, > wraz z rodzina. A ja jako programista mam w PL 10 tysiecy miesiecznie, czyli licząc siłą nabywczą praktycznie to samo co ty w Irlandii... Teraz zastanow sie czy ja jestem reprezentatywny dla ogółu pracujących w Polsce a ty dla ogółu emigrantów na wyspach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie spad IP: *.blast.pl 17.09.07, 15:40 Kto 'nabija' tę wartość wynagrodzenia przeciętnego,skoro większość społeczeństwa zarabia ok 1000zł/mc (i to niejednokrotnie brutto?) Jestem nauczycielką języka angielskiego (tak,wiem,nauczyciele to nieroby) i jako nauczyciel kontraktowy oferuje mi państwo 1444zł brutto...tj 1038 netto...Odpowiadając od razu na wrzaski, że mamy tylko 18h na tydzień powiem, że to tylko czas zajeć dydaktycznch, a reszta obowiązków pozwoli nam 'dobić' do 30, nie zamierzam mówić, że jako grupa społeczna nie jesteśmy uprzywilejowani (te nieszczęsne wakacje) zamierzam tylko wykrzyczeć to, że gdyby nie prawdziwa fascynacja uczeniem i przelewaniem swojej wiedzy do głów innych ludzi i gdyby nie mozliwość dorobienia po godzinach korepetycjami czy pracą w dugiej szkole-jak wyżywiłabym rodzinę? Ideały ideałami,ale nie po to kończyłam studia i nie po to poszłam do szkoły z miłości, a nie z musu, żeby cieszyć się z tego, że państwo ma moje zaangażowanie w tyle...Jaka praca taka płaca-jeśli więc uczę bo w to wierzę - nie powinnam dostać przynajmniej takiej zakichanej średniej krajowej?? Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie 17.09.07, 16:01 Gość portalu: mała napisał(a): >Kto 'nabija' tę wartość wynagrodzenia przeciętnego,skoro większość >społeczeństwa zarabia ok 1000zł/mc (i to niejednokrotnie brutto?) >Jestem nauczycielką języka angielskiego (tak,wiem,nauczyciele to >nieroby) i jako nauczyciel kontraktowy oferuje mi państwo 1444zł >brutto...tj 1038 netto...Odpowiadając od razu na wrzaski, że mamy >tylko 18h na tydzień powiem, że to tylko czas zajeć dydaktycznch Twoje słabe zorientowanie jak zarabia większość rodaków źle świadczy o wiedzy i zdolnosciach poznawczych. Wiem, że nauczyciele, jeśli nie mają możliwości robienia nadgodzin, są w pewien sposób pokrzywdzeni. Szczególnie wobec tych, którzy mają taką możliwość i dorabiają np. 50% pensji zasadniczej na nadgodzinach. Wiem, bo moja żona jest nauczycielem. Dwa lata temu, gdy miała nadgodziny i parę godzin miesięcznie w prywatnej szkole, wyciągała miesięcznie 2.200zł, czyli ok. 3300zł brutto, a nie jest jeszcze dyplomowanym nauczycielem. Z nadgodzinami w szkole podobnie było za PRL-u, tylko maksymalne zarobki nauczycieli nie miały szansy przekroczyć średniej krajowej - Inaczej niż dziś. Nauczyciel wyciągał wtedy jakieś 30-40% mniej niż robotnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie IP: *.blast.pl 17.09.07, 19:52 Wszystko się zgadza...nie powiedziałam, że brakuje mi na życie...Współpracuję ze szkołą językową w której mam dobrą stawkę, udzielam korepetycji...nie o to się rozbija dyskusja,że nie mam perspektyw,bo to nie prawda, tylko o to,że państwo tak szanuje moją pracę i zaangażowanie, że nie mogę się utrzymać z tzw. całego etatu tylko muszę biegać między kilkoma szkołami...Nikt nie szanuje tych zawodów które mają działać na rzecz społeczeństwa-wystarczy spojrzeć na lekarzy,pielęgniarki,cały personel medyczny, przedszkolanki... Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 Lekarze??co ty pieprzysz??oni trzepia na lewo 17.09.07, 20:29 ogromną kasę!!poza tym nawet się do nich nie porównuj- super cięzkie studia przez więcej niż 5 lat, praktyka itp.. zasługują na super kasę i ja mają, tylko że na czarno!!gdy cały system pierdyknie (niedługo), wreszcie ktoś pójdzie po rozum do głowy i sprywatyzuje częściowo to dziadostwo i zobaczysz ile faktycznie zarabiają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Lekarze??co ty pieprzysz??oni trzepia na lewo IP: *.blast.pl 18.09.07, 08:03 Wyzwiska w dyskusji stosują tylko PRYMITYWNE JEDNOSTKI-tyle na ten temat. Wróć się lepiej i przeczytaj uważnie o czym piszę-NIE MÓWIĘ, że ja czy lekarz nie mamy mozliwości DOROBIENIA-mówię, że nie możemy się utrzymać z tego,co oferuje nam państwo jako zapłatę za UCZCIWĄ pracę na etacie - to że mamy mozliwość kombinowania, bo chyba tak trzeba nazwać bieganie lekarza po kilku praktykach czy moje udzielanie bezpodatkowych korepetycji?? Sam użyłeś słowa NA LEWO - a ja wolałabym NA PRAWO tj. bez kombinowania...a tego sie w Polsce nie da zrobić - od wieków Polak = kombinator, bo jak nie jeden to drugi system zmusza nas do cwaniactwa... A fakt pozostałego personelu medycznego, może poza wybranymi pielęgniarkami, pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Jak czytam dane GUS 17.09.07, 15:57 to dostaje odruchu wymiotnego.Przypominam że GUS jest obsadzony przez partyjniaka z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie spad IP: 82.160.249.* 17.09.07, 16:27 czy moze mi ktos wytlumaczyc jak to sie ma do tego, ze ja wciaz zarabiam 1100 zl brutto??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barry Re: Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie IP: 217.197.79.* 17.09.07, 16:31 Dziś po raz pierwszy od dawien dawna byłem w spożywczym. Kostka masła, która kilka miesięcy temu kosztowała 2,29 zł, dziś kosztuje 3,49 (to z tych najtańszych). Pensja stoi od co najmniej dwóch lat (budżetowka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiu To jest dobre! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 16:38 "Pozytywne jest to, że od potencjalnych pracowników oczekuje się coraz niższych kwalifikacji." Warto zaznaczyć że chodzi o stanowiska "robolskie" bo tam teraz wystarczą 2 nawet lewe ręce i sama chęć podjęcia pracy. Tam gdzie jest coś ciekawszego (lepiej płatna praca, czy zajęcie wymagające nieco myslenia) nadal można spotkać stertę podań i przebieranie wg. dziwnych kryteriów. Dlaczego tak jest? BO większość wyjeżdzających właśnie pracowała jako robol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Za 900zł to nie chce mi się z rana wstawać IP: *.marsoft.net 17.09.07, 16:44 za takie pieniądze to mogą sobie szukać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CX Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie spad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 18:39 Jaka praca? Jestem Inżynierem, ale nienawidzę "inżynierstwa" w stylu: uprawnienia, nadzory, normy, poganianie mułów, etc. Uwielbiam pracę prawie dla robola: rozruchy, naprawy, serwis, rzowiązywanie problemów z narzedziami w ręku i z wiedzą, i doświadczeniem w głowie. Niestety, dla takich jest albo praca jako "struś pędziwiatr" w serwisie gdzieś po całym kraju z językiem na wierzchu, albo wegetacja w serwisie z cyklu "nie-daj-się" za 2000 do ręki, lub ostatecznie praca "na wczoraj" też gdzieś w Polsce, hotel, całe dnie poza domem (wizualizacje, HMI)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Wg. GUSu mieszkanie kosztuje 2700, a nie 7200 :) IP: *.e-wro.net.pl 17.09.07, 19:20 Wg. GUSu mieszkanie kosztuje 2700 zł, a nie 7200 za metr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Avon od 15 lat płaci tak samo dlatego uciekaja IP: 212.76.38.* 17.09.07, 19:30 Avon od 15 lat płaci tak samo dlatego wszyscy uciekają z tej firmy, ludzie odchodza dziesiątkami a oni nie zauważyli że czasy się zmieniły. Strzeście się tej firmy! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch8 Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie spad 17.09.07, 19:44 Skoro tak bardzo pracownicy są poszukiwani to proszę bardzo: Chcę zmienić pracę! Zarabiam 1500, mam wykształcenie ekonomiczno-informatyczne, 10 lat doświadczenia, aktualnie pracuję jako administrator sieci/helpdesk w dużej firmie. Oczekuję ofert powyżej 3500 netto. wyksztalciuch8@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edgar Re: Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie IP: *.bchsia.telus.net 17.09.07, 20:01 Podatki sa za wysokie by ludziom godnie placic. Pomyslcie co by sie stalo gydyby te 2 miliony wrocily do Polski, bezrobocie zuruck skoczyloby do 20% i kaplica. W Polsce trzeba 2x wiecej roboty wykonac zeby ludziom zaplacic tyle ile na zachodzie bo fiskusowi trzeba 2x wiecej oddac wiec o co taki szum ? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 rzeczywiście wykształciuch...jeśli nie umiesz 17.09.07, 20:32 znaleźć pracy, współczuje ci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd I wszystko to dzięki GW i PO-brawo w was nadzieja. IP: *.lublin.mm.pl 17.09.07, 19:57 Wszystko co dobrego stało się w Polsce przez ostatnie dwa lata jest oczywistą zasługą kłamliwej GW i bez przerwy ujadających oszołomów z PO. Oby tak działo się dalej - GW kłamała, PO ujadał a PIS rządził!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: I wszystko to dzięki GW i PO-brawo w was nadz IP: *.acn.waw.pl 17.09.07, 21:11 Wracaj na forum radyja comaryja. Tam możesz wytaplać się w błocie, jak przystało na prawdziwego prawicowca. Nie możesz? Nie ma forum? A to pech. Gdzie ci naordowcy by sobie poszczekali jak nie u nas? A więc bądź wdzięczny mały padalcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viking Mowi wam cos slowo "koniunktura"? IP: *.ang.sth.bostream.se 17.09.07, 21:43 Otoz jest teraz dobra koniunktura w wielu krajach, w Szwecji, gdzie mieszkam, rowniez. Efekty sa podobne ale moze na mniejsza skale: zatrudnienie rosnie i zarobki rowniez. Wplyw PiSu czy Balcerowicza jest do pominiecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik02 Jednym słowem: byczo jest, hossa,ogólny ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.09.07, 21:47 ... dobrobyt - to może "rząd i partia" zrobią coś i dla emerytów? Może wreszcie ustawowa rewaloryzacja rent i emerytur? Bo jak na razie, ilekroć dochodzi do przypominania obietnic rewaloryzacji - okazuje się, że pieniędzy w budżecie brak, są ważniejsze potrzeby: zwiększenie administracji rządowo-samorządowej, tworzenie nowych synekuralnych struktur typu CBA zamiast zwiększania wymagań od istniejących: Policji i Prokuratury, utrzymywanie z budżetu nierobów- polityków, kosztowna wyprawy do Iraku i Afganistanu ... No a emeryci zrobili już swoje i czas im umierać, aby nie mogli wyciągać łap po należną im rewaloryzację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filetowy ryj polacwo wierzy w slowo pisane IP: *.hsd1.or.comcast.net 17.09.07, 21:54 gdyby napisali ze ufo wyladowalo, polactwo spieraloby sie o kolor. glupi narod, genetyczna ulomnosc z pokolenia na pokolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfds Re: Wynagrodzenia w sierpniu wzrosły, bezrobocie IP: 82.177.194.* 17.09.07, 23:17 bzdura Odpowiedz Link Zgłoś