Dodaj do ulubionych

PIS nie ma programu, ale się chwali

10.10.07, 22:09
tylko jedno cisnie sie na usta, ahahahahahahahahahahahahaha, o obshe, skonczmy
z tym!!!!! do urn!!! JAZDA!
Obserwuj wątek
    • Gość: Agatko krytykuj uczciwie, moze zacznijod wlasnej piersi IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 00:58
      Czepiasz sie KRUS, spytajmy czemu dziennikarze maja 50% uzyskania przychodu, a
      ja nie mam. Pokaz jakie Twoje prywatne wydatki uzasadniaja tak duza ulge i
      powiedz czemu Twoi spawiedliwi przyjaciele z UW/UD/PD/SLD/LiD uchwalili takie
      niesprawiedliwe ustawy.
      W jaki sposob zwiekszenie nakladow na sluzbe zdrowia zwiekszy jej dostepnosc dla
      ubogich tlumaczyc nie musze, wiec nie klam, ze nie zwieksza.
      Wielkie pieniadze dla ubogich grup spolecznyh to nie tylko transfery socjalne
      (takkrytykowane przez Twoich liberlanych kolegow), ale i inwesycje w
      infrastrukture, ktore daja prace nizej wykwalifikowanym. A moze po prostu lepiej
      wydawacpieniadze z FP na zwiekszenie popytu na prace niz na marne szkolenia i
      pseudoaktywizujace programy, po ktorych pracy i tak nie bylo. Krytykuj uczciwie,
      a jak masz klamac to spadaj.
      • Gość: baca Oczywiście PiS ma program. Program TVP ... IP: *.aster.pl 11.10.07, 09:35
        I ma też całkowitą kontrolę nad tym programem
      • sklis PiS ma program. Wygrywania wyborów. Jaki? Kłamać! 11.10.07, 09:48
        Od wyborów w 2005 roku PiS opiera całą swoją propagandę na kłamstwach. I to,
        niestety, działa.
        "Ciemny lud to kupi" - Jacek Kurski
      • Gość: maro18 Re: uczciwie, moze zacznijod wlasnej piersi IP: *.crowley.pl 11.10.07, 09:59
        No przecież premier opowiada, że wydał 11mld złotych więcej na służbę zdrowia i
        jakoś nie zauważyłem większej dostępności...
      • olias Re: uczciwie, moze zacznijod wlasnej piersi 11.10.07, 10:00
        ta, krytykujący wierzą szczerze że PiS rzadzi od 1989 r.
        Dla mnie liczy się JEDEN JEDYNY ARGUMENT. Liberałowie wszelkiej
        maści zawsze prowadzili tę samą politykę, opartą na prostych
        zasadach.
        1. Politycy, managerowie, elity i dziennikarze muszą mieć zarobki
        europejski (dziennikarze, też, bo by obsmarowywali).
        2. Wysokosć wynagrodzenia zależy główinie od miejsca pracy. Byle
        dziewczę po liceum zarobi 3x więcej niż specjalista "na prowincji".
        3. My (znaczy elita) mamy rację i lepsze żołądki. Nam się należy.
        Dlatego zagłosuję na PiS.
        • sklis dziennikarze? 11.10.07, 10:10
          > 1. Politycy, managerowie, elity i dziennikarze muszą mieć zarobki
          > europejski (dziennikarze, też, bo by obsmarowywali).

Jesteś pewien, że dziennikarze tak dużo zarabiają?
          Przypadkiem wiem, jakie są płace dziennikarzy GW. Wcale nie rewelacyjne, żeby
          nie powiedzieć - mizerne.
    • Gość: ślązaczka PIS nie ma programu, ale się chwali IP: 213.25.48.* 11.10.07, 08:32
      Spokojnie, mają o wiele lepszy niż PO.Idziemy wszyscy głosować na
      PIS.Macie bardzo słabych dziennikarzy manipulujcymi ludżmi.Na
      szczęście mało was już czytają zwłaszcza tego dziennikarzynę od
      konkursów.
      • Gość: Kr a jest inaczej? IP: *.lhsystems.pl 11.10.07, 09:54
        powiedz mi slazaczko- gdzie sa niescislosci w tym texcie.
        co pIs zrobil dla budownictwa oprocz tego ze zmarnowal dwa lata.
        oprocz tego ze bedziemy teraz budowac autostrady drozej i dluzej.
        oprocz tego ze panstwo bedzie placic odszkodowania firmom ktorym
        cofnieto koncesje.
        co pIs zrobil dla nauczycieli? oprocz tego ze obcina im teraz
        pensje. albo ogolnie dla tego zalego "wyrownania sznas". tylko nie
        mow mi ze zostala obcieta skladka. bo najwiecej na tym nie skorzysta
        nauczyciel (dla ktorego jest to jakies ....80Pln!!) tylko z
        pewnoscia na poslowie, prezesi i inni "oligarchowie". dla nich beda
        to pieniadze idace w setki.
        co pIs zrobil by obnizyc koszty panstwa.. hehehe. chyba nie musze
        pisac bo juz bylo o tym wystarczajaco.
        ja kdla mnie.
        tragedia. odstreczaja od nas inwestorow, utrudniaja wszelkie
        dzialania.
      • Gość: Ja Re: PIS nie ma programu, ale się chwali IP: 198.208.243.* 11.10.07, 10:21
        Idz głosować na PIS. Pozniej bedziesz obwiniac wszystkich swietych
        ze jezdzimy takimi drogami, ludzie na calym swiecie sie z nas smieja
        a my nieudacznikom z PISu (ktorym jak braklo nieudacznikow ze swojej
        partii to musieli prosic o pomoc w tej kwestii nieudacznikow LPRu i
        Samoobrony) placimy za to wszystko. Pozniej bedziesz mowic ze to
        uklad do tego doprowadzil, bo zawsze jest lepiej zrzucic na kogos
        lub cos wine niz samemu sie przyznac do porazki.
    • Gość: macrad I co z tego? IP: *.chello.pl 11.10.07, 10:02
      To wszystko rónie prawda, co bez znaczenia. Co najmniej 80% ludzi w Polsce nie
      słucha, nie czyta, nie rozumie i rozumieć nie chce. Im nie potrzeba rzeczowych
      analiz, podsumowań, rozważań co jest możliwe, a co nie. Im wystarczą obietnice
      bez pokrycia, bo one nie wymagają myślenia. A myślenie to ogromny wysiłek,
      prowadzący do bólu głowy. Więc najlepiej go unikać i ślepo wierzyć w bajdurzenie
      premiera i jego niedouczonej świty. A jak się za kilka lat okaże, że Saomon
      Kaczyński nie umiał nalać z próżnego? Wtedy się przyjdzie pod jakieś
      ministerstwo, obrzuci je śrubami albo obsypie zbożem i się wywalczy kolejne
      ustępstwa i następną falę rozdawnictwa. Bo będą nowe wybory i znów trzeba będzie
      zdobyć głosy "ciemnego ludu"...

W nic tak mocno nie wierzę, jak w zbiorową głupotę polskiego narodu. A
      nieliczni, młodzi, myślący znajdą sobie miejsce do życia w normalniejszych krajach.
      • Gość: macrad errata IP: *.chello.pl 11.10.07, 10:03
        "równie prawda"
        • mariuszdd Re: errata to głupoty piszesz 11.10.07, 11:34
          Tyle napisałeś :)
          A ja jedno zdanie :Salomon Tusk ,przyjdzie i z pustego naleje.
      • sklis Niestety, masz rację. 11.10.07, 10:13
        > Co najmniej 80% ludzi w Polsce nie słucha, nie czyta,
        > nie rozumie i rozumieć nie chce. Im nie potrzeba rzeczowych
        > analiz, podsumowań, rozważań co jest możliwe, a co nie.
        > Im wystarczą obietnice bez pokrycia, bo one nie wymagają myślenia.

I właśnie to perfidnie wykorzystuje PiS.
      • Gość: kg Re: I co z tego? IP: *.hus-b.bmc.lu.se 11.10.07, 10:21
        Zgadzam sie z kazdym slowem.
        Chce tylko jeszcze dodac, ze PiS bazuje nie tylko na glupocie
        narodu, ale takze na zawisci - nic przeciez naszego spoleczenstwa
        bardziej nie interesuje, jak to ile zarabia sasiad Kowalski. Nic dla
        Polakow nie jest pewniejsze niz to, ze jesli ktos ma kase, to z
        machlojek. Stad wielke powodzenie hasel Kaczki o 'uczciwosci',
        kontroli i hierarchizacji.
    • Gość: Odbyt Po co program IP: 62.29.157.* 11.10.07, 10:18
      jak typowy wyborca PiSu jest zbyt ciemny żeby zrozumieć jakikolwiek program,
      robi to co mu do łba natłucze jedynie słuszna rozgłośnia z Torunia.
    • Gość: bobrek prawdopodobienstwo, ze to PiS zrobi cos dla... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 10:28
      ... pracownika najemnego jest jednak najwieksze. Do tej pory gigantycznymi
      przywilejami (liniowy PIT, "poglowny" ZUS, odliczenia VAT-u na towary czesto
      majace niewiele wspolnego z prowadzona dzialalnoscia - np. samochody faktycznie
      do uzytku prywatnego) mialy osoby prowadzace dzialalnosc gospodarcza. Pracownik
      najemny byl zawsze gnojony. A najbardziej czul sie gnojony nie ten, ktory
      zarabial na etacie 1000 zl, tylko ten, ktory zarabial 10 000. Bo jego sasiad -
      cwaniak bazarowy - kupuje wiekszosc towarow 22% taniej, ZUS placi mniejszy,
      podatek 19% (od tej czesci dochodow, ktore w ogole wykazuje). Dobrze zarabiajacy
      etatowcy to najbardziej finansowo poszkodowana przez durne prawo grupa
      spoleczna. A PiS mam nadzieje totaj przywroci porzadek. Mi tez proponowano
      przejscie na samozatrudnienie (zyskalbym kilkaset zl miesiecznie), ale sie nie
      zgodzilem - jestem uczciwym obywatelem i nienawisc do kretactwa wrecz wyssalem z
      mlekiem matki. Niech wreszcie zwykly uczciwy, rzetelnie pracujacy obywatel nie
      czuje poszkodowany. Jasne, zawsze beda w kazdym spoleczenstwie kombinatorzy, ale
      tu chodzi o SKALE. Ja nie mowie, ze PiS tutaj bardzo cos na pewno poprawi, ale
      PiS poprawi tutaj z prawdopodobienswtem wyzszym niz PO - bo PO to partia wlasnie
      cwaniaczkow i kombinatorow o niklym wartosciach obywatelskich i propanstwowych.
      • Gość: nkab Re:I to twoja i twoich rodziców wina IP: *.toya.net.pl 11.10.07, 10:36
        Załóż swój interes i zastosuj to co tak propagujesz
        wtedy pogadamy.

Andrzej.
        • Gość: bobrek Re:I to twoja i twoich rodziców wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 10:44
          Czytaj uwaznie. Ja jestem przeciwko wpychaniu ludzi w kombinatorstwo. Powtarzam,
          proponowano mi zalozenienie indywidualnej DG, w ktorej robilbym to samo, co na
          etacie (w moim zawodzie mozna bez problemu tak sformulowac umowy, ze nikt sie
          nie czepi - mam bardzo samodzielne stanowisko i wiekszosc celow, zadan i
          terminow wyznaczam sobie sam, szef jest konsultantem i odbiorca gotowych
          "produktow") i dostawalbym kilkaset (a moze nawet > 1000, nie liczylem
          dokladnie) PLN wiecej na miesiac. Nie zgodzilem sie, bo NIE JESTEM OSZUSTEM. A
          ci, ktorzy sie na to godza - SA OSZUSTAMI. I tutaj sa dwie drogi. Po pierwsze:
          zmienic prawo tak, by pokusa oszustwa byla niewielka, a po drugie:
          dotychczasowych oszustow ukarac. Nie ma sie co czarowac, na czlowieka bardzo
          dobrze dziala tylko wizja surowej i nieuchronnej kary. Vide np. horrendalnie
          wysokie mandaty w Czechach - teraz tam prawie nikt nie lamie przepisow drogowych.
          • Gość: qqq Re:I to twoja i twoich rodziców wina IP: *.crowley.pl 11.10.07, 11:29
            > proponowano mi zalozenienie indywidualnej DG (...)
            > Nie zgodzilem sie, bo NIE JESTEM OSZUSTEM. A
            > ci, ktorzy sie na to godza - SA OSZUSTAMI.

a gdzie to OSZUSTWO???
            • Gość: bobrek Re:I to twoja i twoich rodziców wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 11:53
              > a gdzie to OSZUSTWO???

Jeden placi wieksze podatki i ZUS, drugi mniejsze. Jeden wiecej lozy na Panstwo,
              drugi mniej. Ten, co lozy mniej, jest oszustem. Mozesz mnie wysmiac, ale jestem
              propanstwowcem i kazdy, kto uchyla sie od placenia do kasy Panstwa, jest dla
              mnie kretaczem. Prawo natomiast powinno byc takie, zeby nie bylo takich
              mozliwosci po prostu.
    • kaczylechu skończą się te kacze manipulacje 11.10.07, 10:48
      już tylko do 21 pazdziernika i skończą się te kacze manipulacje, kłamstwa i
      ogłupianie ludzi tanią propagandą.
    • fraps PIS nie ma programu, ale się chwali 12.10.07, 17:18
      >Tymczasem PiS prowadzi politykę powiększania nierówności.
      Jak wszyscy socjalisci
      >Dziś bogaty rolnik płaci taką samą składkę na KRUS jak biedak,
      To jest sprawiedliwe, pomijajac fakt, ze sam przymus ubezpieczen nie jest sprawiedliwy
      >emerytka musi płacić składkę na zdrowie, a bogaty farmer - nie.
      A to nie jest, ale ponownie - jest to przymus oraz rozdawnictwo cudzych pieniedzy
      >Dobrze sytuowani podatnicy zmniejszą swój podatek dzięki wysokiej uldze na dzieci,
      A mniej dobrze usytuowani w ogole go nie zaplaca
      >bogatsi zarobią więcej na obniżce składki rentowej i obniżce stawki podatkowej z 40 do 32 proc.
      Naprawde? A o ile wiecej by skorzystali, gdyby podatek dochodowy W OGOLE zlikwidowano? Oj, oj, coz za niesprawiedliwosc, ktos nie zaplaci wiecej!!
      >Dziecko zamożnego biznesmena nie zapłaci podatku od odziedziczonego majątku
      Czemu KTOKOLWIEK mialby placic? Toz to bolszewizm
      >a bogate matki jeszcze dostaną od państwa becikowe.
      Bo to jest jednak bardziej sprawiedliwe, jesli dostaja wszyscy. Inna sprawa, ze bardziej efektywne sa od tego zwolnienia podatkowe.. Jednak gdyby zniesiono podatek, z czego tu zwalniac? ;-)

>Dlaczego zatem rząd sięga po pieniądze z Funduszu Pracy na aktywizację bezrobotnych, skoro wiadomo, że głównym powodem wykluczenia jest brak pracy? A co rząd zrobił dla wyrównywania szans edukacyjnych?

A dlaczego w ogole istnieje fundusz pracy?

Nie chce mi sie komentowac reszty artykulu, wspomne tylko o jednym zdaniu jeszcze:

>Od jutra cykl felietonów o programach gospodarczych najważniejszych partii

Znajac Wybiorcza, jest okolo 99% szans na to, ze program gospodarczy UPR (ktory jest praktycznie niezmienny od parunastu lat) NIE zostanie poddany analizie. Ciekawe dlaczego?
    • Gość: bhubhu PIS nie ma programu, ale się chwali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.07, 14:58
      z tymi bogatymi farmerami to ktoś tutaj trochę przesadził. bo z tego co wiem to właśnie m.in. rolnicy w Polsce należą do grupy ludzi, którzy nie mogą zbytnio się cieszyć zasobnością swoich portweli. jak narazie w POlsce rolnictwo nie jest jeszcze odpowiednio wyspecjalizowane zeby mogło przynosic godziwe zarobki.
      Nie jestem zwolennikiem rządów PIs-u ale pomimo to problemy opisane w tekście uważam za zbyt wyolbrzymione.
    • lukibiker Re: PIS nie ma programu, ale się chwali 15.10.07, 10:06
      Już niedługo koniec Kaczogrodu. Nie będą mówić co to nie naosiagali, będą się tłumaczyć i rozliczać ze swoich przekrętów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka