Gość: AntyPolityk IP: *.gda.computerland.pl 15.10.07, 09:29 Po co plan gospodarczy, będziemy rozliczać cały czas układ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szfindel Chlebowski matolek zrobi plan 15.10.07, 09:34 Facet, ktory nie rozroznia PKO od PEKAO zrobi nam plan i bedziemy SCHLADZAC!!!!! Schladzac panowie trzeba schladzac. Zlikwidowac wzrost gospodarczy. dopropwadzic do wzrostu bezrobocia. A potem jak sie poprawi oglosic CUD!!! Cud a'la Platforma Obywatelska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CS Artykuł tendencyjny IP: 193.111.166.* 15.10.07, 10:17 Mimo wielu punktów programu PIS pokazanych przez autora wmawia, że nie ma programu. Autor niedouczony, opiera się na załyszanych informacjach - np. nieprawdziwe opłaty samochodów osobowych za drogi ekspresowe, Nie dostrzega , ze PiS wybiera aktualnie szybsze i optymalne cenowo warianty, jeśli Kulczyk dokończy autostradę szybciej to dobrze, ale budowa z budżetu jest w dalszym cięgu preferowana. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Artykuł tendencyjny 15.10.07, 10:41 "opłaty dla samochodów osobowych za korzystanie z dróg ekspresowych, maksymalnie 2,5 zł za kilometr" - czyli nie dośc, że będa budować z moich podatków (wszak nie chcą partnerstw), to jeszcze za 100 km zapłace niecałe 25 zł za paliwo to jeszcze 250 zł opłat drogowych (za płaską atostrade bez tuneli i mostów). Zajmiemy tym sukcesem 1 miejsce w Księdze Rekordów Guinessa. Niech żyje PIS! Pewnie to nie rusza ludzi bezrobotnych (w końcu autostradą po zasiłek nie jeżdżą), ani z wykształceniem podstawowym (ci też pewnie poruszaja się mniej, ale niektórych to jednak kopnie), ale reszta zdaje sobie sprawę, że w związku z tymi cudami podrożeje absolutnie WSZYSTKO i dalej domy we wsiach i miasteczkach będa rozwalane przez drgania wywoływane przez TIRy, a dzieci zabijane na przejściach (bo jak koło Krakowa, jak jest autostrada, to nie będa budowane obwodnice). Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi PiS będzie "walczyć o kopalnie" 15.10.07, 11:52 Pewnie chodzi o obsadzenie zarządów kopalń "prawdziwymi fachowcami" w miejsce tych "którzy się nie sprawdzili". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandor_gruzeł Re: Artykuł tendencyjny IP: 193.120.255.* 15.10.07, 12:09 > Nie dostrzega , ze PiS wybiera aktualnie szybsze i optymalne cenowo > warianty, jeśli Kulczyk dokończy autostradę szybciej to dobrze, ale > budowa z budżetu jest w dalszym cięgu preferowana. Buuaaahahaha, stary daj spokój, bo mi się zajady porobią. Jak Polaczek zgadza się na 9 mln/km a miało być 5 mln/km to jest to optymalne cenowo? :-D Wielkiego trzeba zaślepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Program gospodarczy PiS? Brak 15.10.07, 09:40 'władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy' - to cały ich program.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olssen Re: Program gospodarczy PiS? Brak IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.07, 09:48 Jak tak pooglądam i posłucham tych gamoni z pis przez weekend to nie mogę się nadziwić jak oni wygrali poprzednie wybory i "rządzili" przez 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Im uwierzyło i nadal wierzy 30-40% Polaków IP: *.gda.computerland.pl 15.10.07, 10:14 To jest na maksa dołujące, ludzie którzy zapomnieli jak to było za komuny i jakie metody sprawowania władzy miała ta komuna. Polak zawsze mądry po szkodzie. Jak PiS wygra i zrujnuje gospodarkę, ludzie jak zauważą że do gara nie ma co włożyć, wtedy może pomyślą - Polak zawsze mądry po szkodzie. "Nie interesuje mnie prawo, dla mnie ważna jest sprawiedliwość" - kaczka to powiedziała? NIE!! A. Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
powiedz_to_koniowi Co ty - nie pomyślą. 15.10.07, 11:57 Wielu z tych co wybierają PIS prawdopodobnie do końca życia będzie uważało ich za zbawców ojczyzny. Jak PIS zrujnuje gospodarkę to później podczas mozolnego odbudowywania przez inną administracje - będą siadywali na ławeczkach w parku i gadali: "a wie pani, to już nie to co kiedyś!". Jak Kaczyński był to i pieniądze były. Tylko na końcu za bardzo już słuchał doradców i zabrakło...!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz a jaki program polityczny ma PO ? IP: 84.38.160.* 15.10.07, 09:54 stworzyc warunki i rozruszac gospodarke tak jak w wielkiej brytani, ale jak ? Konkrety niech mowi bo tak to juz sie nasluchalem obitnic PISu ktore nie zostaly spelnione, J.Kaczynski wg mnie moze byc spokrewniony z kononowiczem bo obaj podobnie mysla .... "zeby nie bylo niczego" Ja jestem uczciwy pochodze z dobrej rodziny.... Wieczne rozgrzebywanie przeszlosci i wypominanie niemcom czasow wojennych. Zamiast sie zajac terazniejszoscia i bierzacymi problemami latwiej wrocic w przeszlosc i oceniac innych .... ale jak sie jest na takim stanowisku to jednak to stanowisko zobowiazuje do zrobienia czegos pozytecznego. Pis na wyborach przegra na 100% jestem tego pewny ! Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Czy ja to dobrze rozumiem ? 15.10.07, 10:04 "Minister transportu Jerzy Poleczek rozważa też - według "Pulsu Biznesu" - opłaty dla samochodów osobowych za korzystanie z dróg ekspresowych, maksymalnie 2,5 zł za kilometr." 2,5 zl za kilometr ? To wychodzi teoretycznie od granicy niemieckiej do ukrainskiej (690 km) 1725 zlotych (teoretycznie bo takiej drogi szybkiego ruchu, czy tez autostrady od granicy do granicy jeszcze nie ma)...powiedzcie mi, ze te 2,5 zlotych to za 100 km, a nie za km...prosze .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yello Re: Czy ja to dobrze rozumiem ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.10.07, 10:30 > 2,5 zl za kilometr ? To wychodzi teoretycznie od granicy niemieckiej > do ukrainskiej (690 km) 1725 zlotych (teoretycznie bo takiej drogi > szybkiego ruchu, czy tez autostrady od granicy do granicy jeszcze > nie ma)...powiedzcie mi, ze te 2,5 zlotych to za 100 km, a nie za > km...prosze .... Dokładnie to samo mnie zaintrygowalo. Przeciez ta cena jest kosmiczna! Byc moze haczyk tkwi w tym, ze drog ekspresowych po prostu nie ma... Nie wiem jaki jest najdluzszy odcinek ciaglej istniejacej drogi ekspresowej w PL, ale pewnei nie jest zbyt dlugi. Skoro jednak oplata za ekspresowke to 2,5 PLN/km to rozumiem, ze autostrada bedzie drozsza. Wezmy wiec odcinek, ktory przemierzam autem bardzo czesto - Wroclaw - Krakow (autostrada A4). Obecnie koszt oplat to 13 PLN (odcinek Myslowice - Balice). Biorac nawet ta stawke drogi ekspresowej to wychodzi: 677 PLN! Jesli to naprawde w prowadza to beda niezle jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Program gospodarczy PiS? Brak IP: 195.20.110.* 15.10.07, 10:05 Artykuł byłby bardziej obiektywny i pożyteczny gdyby np. skonfrontował "programy" gospodarcze najważniejszych konkurentów do koryta. Szczerze wątpię że PO ma coś lepszego. Bo każdy rząd łatwo się krytykuje, ale później była opozycja jakoś nabiera wody w usta. I tak już mamy od '89. Tylko ciekaw jestem kogo naród wybierze po kompromitacji PO za 4(?) lata. Kolej na lewicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Program gospodarczy PiS? Brak IP: 195.20.110.* 15.10.07, 11:17 A - i to było dobre: dlaczego posłanka PO na Pomorzu wzięła 50 tys. łapówki? By żyło się lepiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Program gospodarczy PiS? Brak 15.10.07, 10:08 Napadło na Polską ziemię, Kacze plemię, A to plemię, cóż poradzę, Kocha władzę. Lubią wu, wu ludzie głupie, W sporej kupie. A ci mają tych rodaków, Za prostaków, Hej narodzie nie bądź durny, Idź do urny, I od rana do wieczora, Pędź Kaczora, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basta Program gospodarczy PiS? Brak IP: 213.25.48.* 15.10.07, 10:50 Tylko wierzę w program PIS .Byłam wczoraj w Katowicach na konwencji PIS chociaż byłam zwolenniczkom PO.Dzisiaj wiem, że tylko PIS, WYSTĄPIENIE p.Gilowskiej było rewelacyjne.Finanse są w dobrych rękach.PO to partia hipokrytów dążących do przejęcia władzy i dania parasola ochronnego dla złodzeji i elit, które są nadwątlone takimi pseudo bohaterami jak Michnik.Niech się on lepiej nie odzywa!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandor_gruzeł Re: Program gospodarczy PiS? Brak IP: 193.120.255.* 15.10.07, 12:14 > Tylko wierzę w program PIS Kochana, nie ma czegoś takiego jak "program PIS". Nie napisali go. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Program gospodarczy PiS? Brak 15.10.07, 11:38 A niektórzy gotowi są przysiąc, że program gospodarczy PiS istnieje. --- "oto jest wielka tajemnica wiary" Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 W "GW" chyba nie mają dostępu do Internetu 17.10.07, 18:22 Program gospodarczy PiS (strona 19): www.pis.org.pl/download.php?g=mmedia&f=progam_pis_2007.pdf Odpowiedz Link Zgłoś