witek7205 27.12.07, 01:15 "jeśli nie macie chleba to jedzcie bułki" powiedziała kiedyś Maria Antonina. Autor tego artykułu zdaje się ma dużo też wspólnego z psem ogrodnika. Więcej komentarza do tego artykułu nie potrzeba, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kon Re: Postawmy szlaban na autograty IP: 195.90.102.* 27.12.07, 07:40 potwierdzam. nie karmijmy juz wiecej tego trola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Artykuł sponsorowała literka D jak Dacia IP: *.crowley.pl 27.12.07, 12:06 koniecznie z dopiskiem, że z grupy Renault. "Przepaść, które dzieli te normy, obrazowo przedstawia Dacia z grupy Renault: dzisiejsza norma Euro 4 dopuszcza w spalinach 50 razy mniej tlenku węgla niż Euro 0, a tlenków azotu - dziesięć razy mniej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Artykuł sponsorowała literka D jak Dacia IP: *.acn.waw.pl 27.12.07, 13:42 Sponsorowany czy nie, czas aby zdlawic monopol mafii ktora opanowala handel starymi gratami zabiegajac o ogromne zyski nie baczac na niskie bezpieczenstwo uzytkownikow. Jak to jest z ta srednia deklarowana wartoscia samochodu okreslana na 300 zl a w komisie ca 4000 zl. Kto zgarnia roznice w VAT-e, a kto traci? Dlaczego pozwala sie by mafijne grupy czerpaly zyski trzymajac w kieszeni swoich sponsorowanych poslow ktorzy zabiegaja o wlasciwe akty prawne. Czas postawic szlaban sprowadzaniu zlomu stosujac zapis prawny zgodny z wytycznymi UE. Dlaczego my mamy sie truc i zabijac w imie solidarnosci rownego prawa do handlu zapominajac o rownym prawie do zycia i zdrowia. Tusk zapewne zajmie swoj drogocenny czas poswiecajac go dopieprzeniem Kaczorom, a nie ruszy tego waznego tematu jako spolecznie drazliwego a wiec smierdzacego dla poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca debili Na szczęście nie każdy "kierowca" jest debilem IP: 79.139.3.* 28.12.07, 08:44 Polacy kupują używane samochody nie dlatego, że mają takie hobby, ale dlatego że na nowe ich nie stać a nie chcą dłużej jeździć maluchami, fiatami 125p czy polonezami, że o syrenkach nie wspomnę. Oczywiście wg autora te ostatnie nie były gratami i Polacy powinni nimi nadal jeździć. Gratami są natomiast używane, po przeglądach technicznych, jeżdżące na dobrych drogach, serwisowane volkswageny, ople, fordy czy mercedesy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol A. Kublik-nienawidze ci! To przez takich jak ty... IP: *.glfd.adsl.virgin.net 28.12.07, 18:41 ...wyjechalem z tego kraju. Dla swojej korzysci finansowej jestes w stanie sprzedac caly ten kraj chocby diablu. Nienawidze cie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie moge Re: Artykuł sponsorowała literka D jak Dacia IP: 80.53.21.* 30.12.07, 01:39 kupowanie aut uzywanych (w calej zachodniej europie to norma) nazywasz mafijnym interesem? przez takich ludzi jak ty ten kraj nigdy nie bedzie normalny, we wszytkim doszukuja sie przekretu i mafi. leczcie sie polacy, bo daleko nie zajedziemy, jasne, lepiej jedzic dalej polonezami i golasami z salonu na 7letni kredyt gigantycznie oprocentowany, niz wyposazonymi autami klasy sredniej a i czasem wyzszej Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Żałosny artykuł 27.12.07, 08:13 Po pierwsze obraził Pan tysiące ludzi, że kupują graty. Gdyby tak o Panu tak napisał ktoś artykuł, że garnki, które ma Pan w domu, meble albo sprzęt TV to stare graty. Ale najważniejsze, że nie wiem o co Panu chodzi w tym artykule. Może perspektywa życia w dużym mieście, bycia super-hiper nowoczesnym europejczykiem i dobrze płatnej pracy, Panu zmieniła tok myślowy. Znam wiele osób, gdzie w ostatnich latach kupiło się np. drugi samochód typu 6-, 8-letnia honda civic, vw polo itd. Jak Pan sobie wyobraża zakup nowego auta, utrzymanie go (koszty nowych części!) i ubezpieczenia w tego typu rodzinie, gdy mając np. dwójkę dzieci zarabia się na "prowincji" 3-4k brutto złotych??? Niech Pan zejdzie na ziemie i skończy z tym socjalizmem, czego to mi Unia nie powinna jeszcze zabronić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek55 Postawmy szlaban na autograty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 08:26 A może tak postawmy szlaban na red. Kublika i jego katarynkowo powielane artykuliki? przecież on w kółko pisze to samo. To chyba jakaś obsesja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Postawmy szlaban na autograty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 09:55 E, tam. Typowy artykuł na zamówienie. Na podstawie dostarczonych materiałów. Klient płaci i wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Postawmy szlaban na autograty 28.12.07, 10:31 Autor jest prezesem Iberia Motor Company. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Postawmy szlaban na autograty IP: *.intersoft.pl 27.12.07, 09:42 Gdybym zarabiał tyle co pan redaktor to też nie zastanawiałbym sie, czy kupić nowe czy stare auto. Niestety przytlaczajaca wiekszosc ludzi w tym kraju zarabia mniej niz placi Agora, drogi panie redaktorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziu Postawmy szlaban na autograty IP: *.eranet.pl 27.12.07, 09:48 No jak zwykle czepil sie pan uzywanych aut. Ale zadam panu pytanie: mając 35tys. zł kupi pan 7 letniego VW, toyote czy mercedesa albo inne auto klasy sredniej - zadbane, serwisowane idt.. itp.. czy kupi pan w salonie w Polsce fiata seicento? Bo ja kupie uzywane - i za 4 lata nadal bede nim jezdzil nie majac z nim zadnych problemow podczas gdy pan odwiedzi 17 raz serwis tracac na niego 25tys zl niszczac srodowisko bo specjalnie musi pan do tego serwisu dojechac to po pierwsze, a po drugie wymienia panu czesci na ktorych produkcje zuzyto iles energii czyli zanieczyszczono srodowisko. Ja wymienie raz np amortyzatory a pan 3 razy. Ot, kupuj se pan auto w salonach samochodowych. Jesli uwazasz pan, ze z salonow auta sa bardziej ekologiczne to jestes pan debilem. I zyj sobie czlowieczku dalej w tej swiadomosci. 3 lata minely od wejscia do UE a dalej bazgrolisz pan jakies farmazony. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek obnizyc haracze 27.12.07, 09:54 obnizyc haracze - czyli zmniejszyc opdatkowanie pracy jak i towarow. Ludzie beda mieli wiecej pieniedzy w kieszeniach, a auta beda tansze - wtedy zaczna kupowac nowsze samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Postawmy szlaban na autograty IP: *.chello.pl 27.12.07, 09:56 Pan redaktor uwaza, iz samochod zawsze powinien byc kupowany jako NOWY ? Rozumiem, ze wtedy ZAWSZE zlomujemy samochod ktorym, z jakis powodow, nie chcemy juz jezdzic... TO MA BYC EKOLOGICZNE? Cos sie temu socjaliscie w glowie poprzewracalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p26 Re: Postawmy szlaban na autograty IP: *.rzeszow158.tnp.pl 27.12.07, 09:56 Kubik masz szczęście że dzieli nas internet bo byś dostał po mordzie pacanie. Takiej powodzi demagogi już dawno nie słyszałem. Zajmij się lepiej porównywaniem zarobków w starej UE i polsce głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość skandal IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.07, 10:03 czy ktoś w redakcji w końcu zauważy że ta pseudodziennikarzyna jest na garnuszku dilerów samochodowych.to co wyrabia kubliczyna powinno być przedstawiane na wykładach z dziennikarstwa jako szczyt braku profesjonalizmu,oraz pisane pod konkretne zamówienie. pewnie za pieniądze.vide salony samochodowe ale widocznie zarobki w GW są za niskie więc trzeba sobie dorabiać w salonach samochodowych.bardzo bym chciał tak jak kublik pójść do salonu i kupić nowe auto.niestety jest za drogo ale jeżdżę już 15 lat sprowadzanymi samochodami z zachodu które mnie nigdy nie zawiodły. Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning_vietnam Postawmy szlaban na autograty 27.12.07, 10:09 Panie Kublik! Ile Pan zarabiasz na miesiąc? Jakim autem Pan jeździsz? Kupione w salonie? Czy okazyjnie od kolegi? Napisz Pan na forum, na pewno nie masz się czego Pan wstydzić! Przy okazji napisz Pan artykuł o tym jak kupić nówkę z salonu z zarobkami 1500 na rękę :) Pół Polski chętnie to przeczyta zamiast tych farmazonów "na zamówienie" Fiata i innych na "F". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Dajcie spokój. Oni nawet na stronie głównej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 10:18 zamieszczają jego nazwisko i tytuł artykułu, bo wiedzą, że jest kontrowersyjny. My to czytamy, komentujemy na forum, okienka wyskakują, pagerank rośnie, "klikalność" wzrasta, atrakcyjność witryny idzie w górę, czyli jest kasa za reklamę. I oni na tym zarabiają. A my się wkur..., że kolejny dziennikarz coś spłodził. Dostał raport od Samaru, to i musiał coś dopsisać, żeby samych liczb nie przedstawić. Jego teza - jego zdanie. Przecież nie o treść tu chodzi, a i liczbę odwiedzin:-) Pozdro i więcej spokoju po świętach:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek_bez_Majtek Ile teraz wziołeś Kublik ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 10:18 Jak była akcja z biopaliwami pisałeś wspaniałe artykuły jak to od biododatków zniszczą się silniki. A ludzie na mieście mówili że Orlen ci płaci, jak to się ładnie nazywało, stypendium. Od kogo teraz bierzesz kasę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: air Postawmy szlaban na jałowe mielenie IP: *.globalconnect.pl 27.12.07, 10:21 Nikt nie zmienia auta z lepszego na gorsze. Nikt dla przyjemności nie ugania się za używkami. Jeżeli ktoś kupuje samochód z początku lat 90 to jest to przeważnie jego pierwszy samochód i nie ma się co napinać rynek sam wszystko wyreguluje - żywotność forda fiesty z '90 jest taka, że zniknie sam w max 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonnek Używane górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 10:27 A red Kublik znowu swoje. Cieszą mnie jednak jednomyslne opinie kolegów internautów. Ten facet to albo uszkodzona płyta, która ciągle tłucze jedną melodię - czyli debil, albo jest na żołdzie koncernów motoryzacyjnych, które chciałyby zmusić nas do kupowania swojego coraz droższego szmelcu. Tak, że nie chce mi się nawet już pisać, że kupowanie używanych samochodów to nie żaden spisek Unii E, ani tym bardziej LPR (ktory tylko wyczuł nastroje Polaków), tylko przejaw zwykłego rozsądku. Człowiek rozsądny za swoje pieniądze chce dostać najlepszy towar, więc kupuje 5-letnią Toyotę a nie nowego Lanosa. Pomijając inne parametry, w razie awarii ten pierwszy da się naprawić za 500- 1000 zł, ten drugi za kilka razy więcej, bo trzeba wymieniać całe podzespoły. A w ogóle, to cieszy mnie, że auto nie jest już synonimem luksusu i Polacy przestali głupio się zadłużać,żeby imponować sąsiadom nową bryką. Teraz kupują samochód na swoją miarę, a tak się składa, że jest to na ogół samochód używany. O ekologii to niech Pan Kublik nie pieprzy, bo trochę większe spalanie na pewno nie jest równoważne szkodom, które poniosłoby środowisko gdyby trzeba było wyprodukować kilkaset tysięcy nowych samochodów i złomować stare. Sam też jeżdżę starym samochodem, choć stać by mnie było na nowy. Ale nie jestem też tak bogaty, by przy nowym samochodzie nie zastanawiać się, czy ktoś (albo ja sam)mi go nie stuknie albo nie ukradnie. A tak mam pełny luz, a na miejsce dowozi mnie tak samo. Dlatego długo jeszcze będę jeździł używanymi samochodami. Taki mam wybór i gdzieś mam, co myśli o tym red. Kublik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_dreptak Re: Używane górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 11:27 miło popatrzeć jak życiowi nieudacznicy, których nie stać na przyzwoity samochód dorabiają sobie ideologię Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning_vietnam Re: Używane górą 27.12.07, 11:38 Kasiora to jedyny wyznacznik życiowego "udacznictwa"? Żal mi ciebie koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Jakubiak Re: Używane górą IP: 193.84.74.* 27.12.07, 13:07 Nie zgodzę się z Tobą odnośnie cen napraw samochodów. Na koszt naprawy składa się koszt części plus praca. Części do samochodów tanieją, praca (roboczogodzina) drożeje. Prawdopodobieństwo awarii samochodu wzrasta wraz z wiekiem pojazdu. Szczególnie dotyczy to elektroniki. Kupowanie starego samochodu to większe ryzyko i wyższe koszta eksploatacji. Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: Używane górą 29.12.07, 23:10 Jeżeli kupujesz nowy samochód za 60 tys zł i on jeżdzi bezawaryjnie przez trzy lata, ale jest wart wtedy tylko 35 tys zł. to chociaż nie wydałeś na naprawy tych paru tys zł, czy coś zyskałeś? A gdzie te brakujące 20 tys? Ile w tym czasie może spaść cena starszego samochodu, który kosztował 15 tys zł? Policz co się opłaca i potem wypisuj swoje posty. Chyba że kochasz KUblika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ondzio wzrost sprzedażyw Rumunii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.07, 13:07 no to autor nam wyjasnił jakim cudem w Rumunii sprzedaje się więcej nowych samochodów niż w Polsce- bo nie po to Francuzi załadowali kupę kasy w Dacię, żeby im sie to potem nie zwracało. A po czyjej stronie będzie rżąd? - oczywiscie INWESTORA, a nie obywatela szarzczka i łup zakazy, akcyzy i inne podatki. I to jest ta UNIA - wolość przepływu ludzi i towarów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAZ Postawmy szlaban na autograty - ale burak! IP: 212.160.172.* 27.12.07, 15:04 To wszystko jest nadrabianiem zaleglości po komuniźmie. Dla ludzi z małych miejscowości własny samochód to mozliwość aktywizacji zawodowej. To pozwala im wyrwać się tam, gdzie znajdą pracę. Tu ważna jest cena samochodu. Gdyby u nas były wystarczające ilości aut z początku lat dziewiędziesiątych, to import byłby niepotrzebny. Ten import nadrabia braki z tamtych lat. I nic nie pomoże biadolenie w interesie sprzedawców nowych samochodów. Proces jest jak najbardziej normalny. Zobaczcie ile jeździ takich samochodów na zachodzie, skąd są do nas sprowadzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Blacha Re: Postawmy szlaban na autograty IP: 212.160.172.* 28.12.07, 08:18 A może tak GW dopłaci tą różnicę ceny między nówką a szrotem? Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning_vietnam Postawmy szlaban na autograty 28.12.07, 08:27 No i co panie Kublik? Morda w kubeł? Może jakaś polemika z ludźmi? Boisz się kolego czy gardzisz nami? Bo my się ciebie nie boimy :P Odpowiedz Link Zgłoś
dosad Postawmy szlaban na autograty 28.12.07, 10:56 Jak najbardziej jestem za eliminacją starych aut, za starych, żeby było bezpieczniej na naszych fatalnych drogach. Przynajmniej powinno się ograniczyć przywóz , określając jakieś granice wiekowe aut, powiedzmy do pięciu lat -to juz ograniczyłoby import szkodliwych i dla srodowiska i dla ezpieczeństwa aut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Postawmy szlaban na Kublika IP: 193.46.186.* 28.12.07, 11:05 panie Kublik, no to zerknijmy 7 letni smart CDI spelnia nie tylko Euro 3 ale i Euro 5 a batalia trwa wsrod producentow jak spelnic Euro 4, to jak to jest z tymi gratami zatruwajacymi srodowisko. Ide o duzy zaklad ze moje 7 letnie auto jest bardziej ekologiczne niz panskie, spala 4 litry ropy i spelnia normy Euro5 a panskie ? roznica jest tylko taka ze ta kase jaka zaplacilem za to auto, moge kupic sobie hmm no wlasnie co moge kupic nowego, hmm najwyzej telewizor plazmowy :D albo ze 2 LCD. bo na pewno nie samochod. A teraz pytanie z innej bajki, mojej zony inne auto kupione w salonie w Polsce nowe rowniez ma 7 lat to jest juz gratem czy tylko to sprowadzone ? bo jakos sie pogubilem. Tak na marginesie, wiecej nie kupie nowego auta z salonu bo za duzo na nim stracilem, wole kupic 2- 3 letnie z niemiec bo bedzie lepiej wyposazone i duuuuzo tansze. A jesli nie widac roznicy to po co przeplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrin Postawmy szlaban na autograty IP: 62.168.65.* 28.12.07, 11:14 a kublik jak zwykle swoje trajkocze:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takjest Re: Postawmy szlaban na autograty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 13:05 Polacy wybrali używane i koniec, Kublikowi nic do tego. Weźcie pod uwagę, że dealerzy są też bardzo poważnymi reklamodawcami gazet i pod ich naciskiem powstają takie teksty. Nie będzie tekstu o gratach - nie dam reklamy w przyszłym miesiącu, gazeta stratna o 200 000, tak dokładnie działa. Ludzie, nie dajcie się zwariować, media kłamią, tylko trochę inaczej niż w stanie wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autograt Postawmy szlaban na Kublika sprzedawczyka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 28.12.07, 13:32 Proszę, wystarczy zabrać pana Kublika na kolacyjkę, dać mu się dobrze nażreć na konferencji prasowej, obiecać upust przy zakupie nowego autka, Wyborczej obiecać parę reklam, a usłużny Kublik spłodzi artykuł na zamówienie jak trzeba. Tak trzymać redaktorku! To może następny artykuł napiszesz o tym jacy to Polacy są przaśni i zacofani, bo kupują używane mieszkania w wielkiej płycie zamiast budować sobie ekologiczne domy z panelami słonecznymi na dachu. I znowu postraszycie waszym ulubionym kijeczkiem, że "Europa nam się dziwi" lub nie daj boże "Europa z nas się śmieje". A w rzeczywistości Polacy mają głęboko w dupie skąd Portugalczycy kupują samochody i pewnie tak samo Irlandczyka wali czy ja mój samochód sprowadziłem ze Szwajcarii czy z Koziej Wólki. A nie zastanowiło cię Kubliku, że gdybyśmy nie mieli możliwości kupowania używanych aut na zachodzie, to byśmy jeździli naszymi starymi fiatami, polonezami itp. bo nie stać by nas było na zakup nowych aut. Dlaczego sprzedawczyku nie napiszesz artykułu w którym wyrazisz zdziwienie wyższym cenom nowych aut w salonach w Polsce niż w Europie Zachodniej? Nie ma kto zapłacić, to nie piszesz. To że w Polsce jest zakie zapotrzebowanie na samochody, przy jednoczesnych małych dochodach nie pozwalających na zakup nowych aut jest konsekwencją 50 lat komunizmu, którego państka gazeta broni na wszystkich frontach. Odpowiedz Link Zgłoś
altintop6 Re: Postawmy szlaban na autograty 28.12.07, 14:56 Co za komunistyczne myślenie - zamknąć granicę, ograniczyć cło. Żyjemy w WOLNYM kraju o LIBERALNEJ gospodarce. Skoro nowe auta nie są konkurencyjne to niech KONCERNY OBNIŻĄ CENY AUT. Na tym przecież polega konkurencja i wolny rynek! To jest ich, a nie państwa i Kublika problem! Z chęcią kupię nowe, nawet małe auto, jak będzie kosztować 20 tysięcy zł - ale za tę cenę nie kupię NIC. I dlatego jeżdżę autem średnim, starym, ale przynajmniej NIEZAWODNYM. I pojeżdżę nim dużo dłużej, niż jakimś nowym jednorazowym badziewiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaper Re: Postawmy szlaban na autograty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 16:43 Dla mnie gratem jest samochod, ktory ma przejechane 100 tys, nawet po dobrych drogach. Warunek - nie moze wiec wiecej niz 5 lat. Po 5 latach, nawet na zachodzie, auto idzie w kat, bo wymaga zbyt kosztownego serwisowania, zbyt wiele czesci nalezy wymienic na nowe, np amortyzatory. Autor ma racje. A jesli kogos nie stac na samochod, to niech go nie kupuje. Chcialbym latac ale nie stac mnie na samolot, a uzywanego nie kupie, bo zbyt cenie swoje zycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja jeżdziłem różnymi nowymi autami IP: *.daminet.pl 28.12.07, 17:12 ktoire tylko z wygladu były takie jak na zachodzie. 1) Skoda favorit.- przyzwoite , tylko dziwnie delikatny lakier 9 w zachdodnich wersjach nie bylo tego problemu. itd 2)Fita Punto I z 1996 roku. Fajna fura , z tym, że źle zalakierowne. w nowym aucie pyłki piasku pod lakierem , bąbel lakierniczy .Auto kupione w na Karkonoskiej we Wrocławiu . 3)fiat Palio Weekend 1999 - to juz odlot całkiem , wadliwe opony (Dębica Vivo)auto wypadało z trasy , nurkownie podczas hamowania , sprzęglo wymienione(łożysko) po 40 tyś. No ale to "autko" było produkowane na rynki wschodzace w tym kraje III świata( deklaracja szefów fiata , więc czemu się dziwić. Dalej nim jezdze ale nowego auta juz nie kupie. Jakbyzamknąc granice dla uzywanych samochodów , to się pojawią zaraz wynalazki dla tzw biedniejszych rynków. i nie wiem co lepsze Dacia Logan z grupy Renault czy też 5 letni Seat Cordoba z grupy Volkswagen . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_kublik Postawmy też szlaban na stare domy IP: *.elk.net.pl 28.12.07, 17:02 Ludzie często kupują stare, używane domy i mieszkania. Wszyscy widzimy, że w starych domach nie podłączonych do ciepłowni ludzie palą zasiarczonym węglem i różnymi śmieciami, a kominy nie mają jakichkolwiek filtrów! Proponuję wiec: Postawmy tamę starym domom! One smrodzą. Tylko nowe domy, w nowoczesnej technologii. Należy nakazać natychmiastoą zmianę technologii grzewczej na nowoczesną, a opronych należy wysiedlić, domy wyburzyć. Ktoś powie: Ludzie często nie mają pieniędzy na nowe, nowoczesne i energooszczędne domy. A co mnie to obchodzi, niech nie mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś