Gość: 1 IP: *.forweb.pl 12.02.08, 21:40 na szczęście są inni ubezpieczyciele... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość PZU podnosi ceny OC IP: *.bsk.vectranet.pl 12.02.08, 21:50 Gość portalu: 1 napisał(a): > na szczęście są inni ubezpieczyciele... <<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>> którzy zrobią nam prezent i nie podniosą składek, żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.forweb.pl 12.02.08, 22:38 tak, bo teraz jest komuna i wszyscy podnoszą jednakowo - tzw ceny urzędowe:-D ale dureń:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator PZU podnosi ceny OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 21:55 Pan Chlebowski obiecał juz znieść podatek Belki, podatek liniowy 15%, zlikwidować obowiązek meldunkowy, zwolnić z opłaty za wydanie dowodu osobistego gdy jego wymiana wiąze sie z decyzją administracyjna np. zmiany nazwy ulicy, abolicje podatkowa dla "anglików" itd.itd ale to tylko obietnice. Zapytamy go o to za 2,3 lub 4 lata i damy mu bilet do sejmu albo wilczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Na pohybel sku..synom!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:19 Leriga po wprowadzeniu podatku , chwalił się że podatek nie wzrósł . I co Frajerze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axa,Link4,Liberty Re: Na pohybel sku..synom!! IP: 212.76.37.* 12.02.08, 22:30 Po wypadku nie chcieli wypłacić odszkodowania chociaż opłacane były składki.A wy jesteście w PZU chociaż oferta konkurencji lepsza i wiarygodniejsza ? PZU -Płacz Za Ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa PZU podnosi ceny OC IP: *.gb.net.pl 12.02.08, 22:24 autor tego juz nie zwrocil uwagi ze zdrozaly ubezp. przyczepek, motorowerow, skuterow etc... a ceny samochodow osobowych zostaly bez zmian. PZU ma najnizsze ceny ubezpieczen OC w Polsce dla przyczek i motorowerow (rzedu kilkunastu złoty) + do tego ubezpieczenia samochodw ciezarowych tez są najnizsze w Polsce..., jak zwykel działa wybiórcza działanie pod publike... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najnaj do prawdy? IP: 217.147.104.* 13.02.08, 09:44 To ile u nich kosztuje OC dla silnika 1,8l ? Prawo jazdy 5 lat, wiek kierowcy 30 (czasem to ma znaczenie), komplet zniżek. Pytam poważnie, jak przebiją to przechodzę. Obecnie płacę 273zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszychu Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 10:56 > + do tego ubezpieczenia samochodw ciezarowych tez są najnizsze w Polsce I oczywiście wiesz to z własnego doświadczenia, bo niejedną ciężarówkę u nich ubezpieczyłeś. Doprawdy, Twoja wiedza na ten temat jest niezmącona znajomością faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo wielikij wożd naroda, kim ir kieł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:28 na pewno nie maczał w tym swoich paluszków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek PZU to trup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:37 Żerują na tym, że po kolizji sprawca zmienia zdanie. Uczciwe towarzystwa wysyłają agenta na miejsce zdarzenia a oni tego nie robią, bo dobrze wiedzą, że sprawę można zmanipulować tak aby wykpić się od odszkodowania. PZU to jest firma stosująca cinkciarskie metody i powszechnie o tym wiadomo. Żerują na oszustwach sprawców wypadków sprowokowanych swoim niskim poziomem etycznym. Dla pieniędzy by gó.. żarli. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.08 Re: PZU to trup 13.02.08, 06:55 >>PZU sprzedał zaledwie o 4 proc. więcej polis niż rok wcześniej i >>nadal znacząco tracił udziały w rynku. Brawo, piątka z logiki. Jak tak czytam Wasze posty, to odnoszę wrazenie, że wszystkie pozostałe firmy ubezpieczeniowe są i tańsze i lepsze. Błagam podajcie o jakich firmach pszecie, bo ja mam tu bardzo nie miłe doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: PZU to trup IP: 217.96.22.* 13.02.08, 08:43 No właśnie. Ciekawe jakie są inne, lepsze ubezpieczalnie. Składki maja może i niższe ale w przypadku kolizji to juz nie jest tak kolorowo. Ja na przykład miałem nieprzyjemność ubezpieczać się w firmie Polonia, obecnie zmieniła nazwę na Uniqa ( chyba tylko dlatego żeby ostrzegac potencjalnych klientów że trzeba jej unikac albo że unika wypłat odszkodowań)która miała 45% niższe stawki niż PZU. I się skusiłem. Ale miałem mała kolizję i oczywiście firma odmówiła wypłaty ubezpieczenia. Więc z podkulonym ogonem wróciłem szybko do PZU. I nie gadajcie że PZU jest beznadziejne. Jest w znakomitej większości przypadków bezproblemowe. A poza tym kiedys z ciekawości zadzwoniłem do "taniego" Link 4. I co? I podali mi cenę 80% większą za OC niż w PZU. Więc może się zastanówcie zanim skrytykujecie tak totalnie PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adscsa Re: PZU to trup IP: 217.147.104.* 13.02.08, 09:49 Może i nie jest kolorowo ale... Sprawca z OC nie dostaje nic. Nie dziwi więc, że najlepsza oferta to NAJTANSZA - przecież staram się nie popełnić stłuczki a jeśli już się nieszczęśliwie zdarzy, to problem poszkodowanego, dochodzić odszkodowania od mojej nędznej firemki. Ja zrobiłem co mogłem - zgodnie z nakazem prawa mam polisę. Najtańszą. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: PZU to trup 13.02.08, 10:56 Gość portalu: adscsa napisał(a): a jeśli już się nieszczęśliwie zdarzy, to > problem poszkodowanego, dochodzić odszkodowania od mojej nędznej > firemki. *********************************** Tak właśnie to wygląda. Gdyby chodziło o AC, to inna sprawa - w interesie ubezpieczającego jest wybrać firmę, która nie narobi kłopotów przy wypłacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszychu Re: PZU to trup IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 10:44 > Ja na przykład miałem nieprzyjemność ubezpieczać się w > firmie Polonia, obecnie zmieniła nazwę na Uniqa ( chyba tylko > dlatego żeby ostrzegac potencjalnych klientów że trzeba jej unikac > albo że unika wypłat odszkodowań)która miała 45% niższe stawki niż > PZU. I się skusiłem. Ale miałem mała kolizję i oczywiście firma > odmówiła wypłaty ubezpieczenia. A to Ty chciałeś, żeby oni z OC (bo o OC tutaj rozmawiamy!) Ci wypłacili odszkodowanie? Buuuaaaaahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszychu Re: PZU to trup IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 10:59 > >>PZU sprzedał zaledwie o 4 proc. więcej polis niż rok wcześniej i > >>nadal znacząco tracił udziały w rynku. > > Brawo, piątka z logiki. Ano tak geniuszu, bo liczba ubezpieczanych samochodów rosła i inni mogli sprzedać np. o 10% więcej ubezpieczeń niż rok wcześniej. To tak, jak PIS, zdobył więcej głosów niż w 2005, a przegrał :) Piątka z czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechan PZU podnosi ceny OC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:55 A ja się dziwię, że ktoś się w PZU ubezpiecza. Ja zrezygnowałem dawno temu ale jeszcze długo po - to towarzystwo wyciągało swoje łapy o moje pieniądze. I jeszcze w telewizji się sprzedają. Media kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mps Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.tsi.tychy.pl 12.02.08, 23:43 też się dziwię, dawno zmieniłem ubezpieczyciela. Nie rozumiem też dlaczego oprócz składki na służbe zdrowia i zus w pracy mam jeszcze płacić inne składki jakby to była różnica czy mnie zabiorą z domu, chodnika czy ulicy? Prawdą jest że buce przeżrą wszystko ile by z nas nie zciągli. Lekarze też chcieliby zarabiać jak na zachodzie ale ich kwalifikacje pozostają daleko w tyle, większość to po prostu koniowały. Odpowiedz Link Zgłoś
squis PZU podnosi ceny OC 13.02.08, 02:31 Panów Zientarskich niedawno jeszcze poważałem - dobre programy o motoryzacji i dobre przygotowanie do tematu. Ostatnia reklama PZU ten obraz popsuła. Reklama to nie tylko pieniądze, które za nią się weźmie. To też odpowiedzialność za treść, którą się propaguje. "PZU podnosi ceny OC" . Kasa jest! Chwila, a gdzie twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 13.02.08, 03:41 ONI TWARZY NIE MAJĄ, NIE MAJĄ HONORU, PRZYZWOITOŚCI,ROZUMU ITD ITP, A POZATEM CZEMU SIĘ NTRZYMACIE PZU, NIEMA INNYCH UBEZPIECZYCIELI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: PZU podnosi ceny OC IP: 217.147.104.* 13.02.08, 09:52 Mylisz się, człowieku. Reklama to TYLKO pieniądze. Myślisz, że Hajzer kupuje tylko biały wizir??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBEZ Wystarczy zmienić ubezpieczyciela ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 07:21 Strzał we własna piętę ! I tak inni ubezpieczyciele mają ceny polis 20-30% niższe. Idą do bankructwa! Tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Jeśli TK uzna "podatek" za sprzeczny bedą pozwy IP: *.p1.InterArena.pl 13.02.08, 07:51 PZU o zwrot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość26 PZU gra głównie na lenistwie i głupocie klientów IP: *.rzeszow158.tnp.pl 13.02.08, 08:11 Dla klientów, którzy kupując produkt typu OC myślą i sprawdzają oraz porównują różne oferty różnych firm, decyzja PZU nie ma żadnego znaczenia. I tak najtańsza oferta PZU była jedną z najdroższych na rynku. Ci którzy ubezpieczają się w PZU bo ich dziadziu też tak robił albo z lenistwa albo też z tego powodu że: "Panie - ja ni mam zaufiania do tich internetów" niech płacą i płaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsvf Re: PZU gra głównie na lenistwie i głupocie klien IP: 217.147.104.* 13.02.08, 09:54 Jeszcze jedno. Spytałem teścia dlaczego PZU? Płaci za seicento więcej niż ja za golfa 1,8. Dlaczego? Bo w ich miasteczku jest tylko PZU i nie będzie jechał 50km szukac innego ubezpieczyciela. Trochę rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzychu Re: PZU gra głównie na lenistwie i głupocie klien IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 12:01 > Dlaczego? Bo w ich miasteczku jest tylko PZU i nie będzie jechał > 50km szukac innego ubezpieczyciela. Trochę rozumiem. A ja nie bardzo, bo naprawdę, wystarczy zadzwonić, a najbliższy agenta sam do Ciebie przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha PZU podnosi ceny OC 13.02.08, 08:17 "- Podniesiemy ceny niektórych ubezpieczeń OC - powiedział wczoraj nowy prezes PZU Andrzej Klesyk. Uspokajał, że podwyżka nie będzie dotyczyć wszystkich 7 mln kierowców ubezpieczających się w PZU, ale konkretnych grup - np. klientów, którzy powodują najwięcej wypadków." o co to larum??? przecież podwyzka bedzie dotyczyła piratów drogowych powodujacych wypadki. Nie maja mózgów to niech płacą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszychu Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 12:04 > o co to larum??? przecież podwyzka bedzie dotyczyła piratów > drogowych powodujacych wypadki. Nie maja mózgów to niech płacą O słodka naiwności.... Ty naprawdę wierzysz, w to, co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaF PZU podnosi ceny OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 08:41 Nokia w Bochum chce zamknac fabryke. Reakcja:Niemcy bojkotuja telefony Nokii. EUREKO dostaje PZU wraz z klientami. To malo- na klientow naklada kontrybucję po 2000 na kazdego obywatela. I co? NIc! Polacy za rzekome winy urzednikow zaplacą i nadal ochoczo beda niesli swoje skladki dla Eureko. Moze jednak rowniez oglosic bojkot produktów Eureko do czasu rezygnacji z kontrybucji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. PZU podnosi ceny OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 09:07 > No właśnie. Ciekawe jakie są inne, lepsze ubezpieczalnie. Składki > maja może i niższe ale w przypadku kolizji to juz nie jest tak > kolorowo. (...) NIe znam firmy ubezpieczeniowej, w której byłoby MNIEJ kolorowo, niż w PZU. Mój ojciec po 30 latach bezwypadkowaj jazdy miał ciężki wypadek nie ze swojej winy. PZU zaniżyło mu koszty naprawy samochodu w sumie na kilka tys. zł - zażądali na przykład, żeby zderzak był "naprawiany, a nie wymieniany na nowy". Dodam, że zderzak był plastikowy i pęknięty na trzy części... > (...) A poza tym kiedys z > ciekawości zadzwoniłem do "taniego" Link 4. I co? I podali mi cenę > 80% większą za OC niż w PZU. Oj, prosiaczku, Ty chyba piszesz na zamówienie :-) Dużo złego można o Link4 powiedzieć, nie jest to ideał ubezpieczyciela, naprawę sporo im można zarzucić - ale NA PEWNO nie to, że są drożsi od PZU. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.ericsson.net 13.02.08, 09:13 Jak by OC bylo nieobowizkowe to moze byla by jakas konkurencja wsrod firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: PZU podnosi ceny OC IP: 217.147.104.* 13.02.08, 09:57 o, to by dopiero granda była :/ guwniarz by ci auto rysnął swoim szrotem i powiedziałby, że nic poza nim nie ma i nie ma jak ci zapłacić, o ubezpieczeniu zapomnij :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.ericsson.net 13.02.08, 10:02 a jak ci pieszy porysuje to co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
kozyizwierz Re: PZU podnosi ceny OC 13.02.08, 11:24 Nie pierwsza i nie ostatnia pewnie podwyżka Czas się przyzwyczaić. A co konkurencji, pewnie też podniosą ceny niestety. .. www.porty.kery.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PZU podnosi ceny OC IP: *.chello.pl 13.02.08, 17:59 Co to znaczy czas się przyzwyczaić i płacić.A z kąt na to brać psia mac.. Odpowiedz Link Zgłoś