Dodaj do ulubionych

Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 2015 ...

28.02.08, 10:46

Gigantyczna inwestycja to odpowiedź na boom na rynku wyposażenia wnętrz, pisze
"Wall Street Journal. Polska".

Boom może się przejawić w poszukiwaniu wyposażenia wyższej jakości, niż
tandeta z Ikei.

Obserwuj wątek
    • Gość: enta Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 2015 .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 12:30
      Jynsk???

Jysk chyba
      • Gość: anulka W Ikei tylko lampy podłogowe są fajne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 14:01
        ....nic więcej :)

Szczególnie lampy o nazwie "Skyar" oraz "Orgel Vreten" - w każdej serialowej
        telenoweli te lampy występują:) W szczególności w Magdzie M :)
    • Gość: Minnen Ratta Pozdrowienia dla Minnen Ratta!!! IP: *.range86-144.btcentralplus.com 28.02.08, 12:47
      Ikea to wcale nie tandeta, fakt że jakość produktów jest od bardzo słabej po
      wysoką ale projekty bardzo ciekawe, znacznie lepsze niż bezguście amerykańskie
      albo swojskie BlackRedWhite.
      • damianbsc Re: Pozdrowienia dla Minnen Ratta!!! 28.02.08, 12:51
        jak to nie tandeta?? czy kulczyk ma ikea-e??? czy madonna ma ikea'e??? wiec
        skoncz gadac, ze to jakosc! AJKIJA to nic innego jak meble dla poczatkujacych w
        zyciu, mlodych malzenstw, singli....kazdy to powie w normalnym kraju. Fakt,
        fajne tez sie znajda i mi sie osobiscie kilka rzeczy podoba.
      • maruda.r Re: Pozdrowienia dla Minnen Ratta!!! 28.02.08, 13:13
        Gość portalu: Minnen Ratta napisał(a):

> Ikea to wcale nie tandeta, fakt że jakość produktów jest od bardzo słabej po
        > wysoką ale projekty bardzo ciekawe, znacznie lepsze niż bezguście amerykańskie
        > albo swojskie BlackRedWhite.

Mogę kupić meble kierując się chęcią zaimponowania ciekawym wzornictwem. Wiem
        jednak, że zbyt ciekawe wzornictwo szybko się nudzi jako mebel kupowany na kilka
        dobrych lat, a bardzo słaba jakość wykonania każe się zastanowić: czy w Ikei w
        ogóle można kupić meble czy też coś, co je udaje?

• Gość: z Olsztyna Re: Pozdrowienia dla Minnen Ratta!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.08, 13:35
          No bez przesady. Nic lepszego za tą cenę nie kupisz, a też wieeeelu ludzi marzy
          o tym, żeby mieć chociaż coś w Ikeowskim standardzie.

Przez wiele miesięcy szukałem po meblowych szafki pod TV, na dwie setki
          obejrzanych (w tym w necie) szafek pasowały pod względem wymiarów może dwie, w
          tym jedna była idealna, ale za to 1.500 zł z drewienka egzotycznego. W Ikei
          zobaczyliśmy nie tak ładną, ale pasującą, za to za 200 zł. Zaoszczędzone
          pieniądze pójdą na ratę.
        • Gość: Minnen Ratta W Ikei kupisz stół za 150 i za 3000 złotych IP: *.range86-144.btcentralplus.com 28.02.08, 13:50
          Pewnie że rzeczy najtańsze są kiepskie.

Ale droższe są warte swojej ceny. Kuchnie mają 10 lat gwarancji i sprawdzają się
          bez zarzutu.
    • Gość: Mario Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 2015 .. IP: 83.238.13.* 28.02.08, 12:51
      Nie zapomnijcie o Szczecinie
      • Gość: Michal Re: Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 201 IP: *.europe.hp.net 28.02.08, 13:53
        Bedzie pod Kolbaskowem, wiec looz:)
    • Gość: Zara Re: Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 201 IP: 92.65.190.* 28.02.08, 12:54
      W Amsterdamie jest Zara Home. Maja tam porcelane made in Poland,
      wzornictwo tez pewnej znanej firmy produkujacej serwisy obiadowe,
      tylko jakosc kiepska - oryginalne wykonanie bardziej mi sie podoba ;-
      )
    • Gość: ack Re: Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 201 IP: *.chello.pl 28.02.08, 13:23
      Wlasnie, jesli chodzi o funkcjonalnosc i pomysly, to ikea jest bardzo ciekawa, niestety jakosc fatalna, szczegolnie rzeczy made in poland tam (szafka z ikea zrobiona w hiszpanii byla ok, taka sama, kupiona pozniej i robiona w polsce - nierowny lakier, wycieki kleju na laczeniach), niedopsowane otwory.
    • Gość: _pimpek W Ikea mozna kupic rzeczy b. niskiej jakosci, IP: 193.164.157.* 28.02.08, 13:33
      ale sa tez meble wykonane b. solidnie (może nie na miare komody prababci, ktora
      przetrwala niemieckie bombardowania). Wszystko zalezy od ceny. Naiwnoscia i
      glupota jest oczekiwac od szafy za 300 pln., by stala sie meblem przechodzacym z
      pokolenia na pokolenie. Mam w domu kilka sporo mebli "made in Ikea" i nie
      zdarzylo sie, by ktores z nich bylo zle wykonane czy rozpadlo sie. M.in. sa to
      mebele do kuchni, ktore po 5 latach dzialaja bez zastrzezen, gdzie moi sasiedzi
      decydujac sie na meble robione "na zamowienie" w jednej z bardziej znanych firm,
      pluja sobie dzis w brode. Podkreslam raz jeszcze, ze chodzi mi jedynie o
      stwierdzenie, ze meble z Ikei maja dobry stosunek jakosci do ceny. A ze Madonna
      ma w domu co innego... Coz... Przyznam, ze nie wiem co w domu ma Madonna ;-).
    • Gość: ras Styl "poddaszowo-pracowniany" :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:49
    • Gość: ~wyrobnik Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 2015 .. IP: 80.48.204.* 28.02.08, 13:57
      Z tym Parkiem Łódź to GW dała czadu. Od 15 lat stawiają sklep, a na
      razie chyba wykopaliska archeologiczne prowadzą. szukają wzorców na
      solidne meble.
    • ksmx A gdzie i kiedy MIO? 28.02.08, 14:11
      Ikea to tandeta, ale jaka urocza ;)
      Inny szwedzki producent mebli MIO robi meble trochę droższe i nie na każdą kieszeń.
    • Gość: oio Ikea: Dwa razy więcej sklepów w Polsce do 2015 .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 14:21
      Po co?
      i tak jak chce coś kupić to akurat nie ma na magazynie ... od 3 miesięcy.
    • Gość: Michal W porównaniu do Black Red White - IP: 87.127.125.* 28.02.08, 16:38
      Ikea jest jak samochod klasy wyższeju typu Audi A6 do cinqecento.
      Oczywiście w Ikei można kupić też produkty słabsze ale za to po
      śmiesznie niskiej cenie, ale można też nabyć wypasioną skórzaną sofe
      czy dębowy stół do jadalni, który w zwykłym meblowym kosztowałby
      majątek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka