Gość: karol IP: *.bredband.comhem.se 01.05.08, 20:50 Facet zwariował. Szczegolnie podoba mi się wypowiedz, że eksport spada z powodu załamania w Stanach. "Polskie eksperty" równie dużo warte co polska gospodarka. Za co wam płacą pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mira Re: Kryzys nie zaczyna się w ten sposób IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.08, 10:26 To chyba oczywiste, że sytuacja w USA ma wpływ na nasz eksport. Dolar słabnie więc i eksport się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 "mirka" ty chociaż do podstawówki chodziłaś? 02.05.08, 11:02 To nie złośliwość! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: "mirka" ty chociaż do podstawówki chodziłaś? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 02.05.08, 17:38 Kina9 - rozumiem, że ty masz 9 lat i ledwo zaczęłaś podstawówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kina9 "Karolku" ty wogóle coś rozumiesz? 02.05.08, 18:34 Jesteś na "haju"? Coś chlapnełeś?Sprawiasz wrażenie jak byś nic nie kumał. Odpowiedz Link Zgłoś
kali23 "Bolek""Lolek" i Balcerowicz 02.05.08, 20:48 Macie wszyscy jedną wspólną rzecz. Orginalne podejście do rzeczywistości.Nazwał bym je myśleniem "inaczej". Lolku kochany, NIE masz racji. Jak dolar spada w stosunku do złotówy to oznacza , że import jest tańszy dla Polaków a eksport/ import polskich wyrobów dla hamerykanów/ jest droższy. Dlatego silna złotówa wykańcza polski eksport bo polskie wyroby są po prostu za drogie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirella_kot Re: "Bolek""Lolek" i Balcerowicz 02.05.08, 21:09 A co Mira napisała? Słaby dolar względem złotego oznacza, że eksport polskich produktów jest nieopłacalny. Kina9 jest trochę niepełnosprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
kali23 Sorry,"Bolek i Lolek" 02.05.08, 22:23 Nie wiem co Kina myślała ale ja musiałem mieć chwilowe zaciemnienie i niechlujnie przeczytałem post "miry". mea culpa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zajaczek Re: Sorry,"Bolek i Lolek" IP: *.nycmny83.dynamic.covad.net 02.05.08, 23:35 Wszyscy jestescie popiedroleni. Polska gospodarka zwalnia, bo juz nie ma kto kupowac tej polskiej szmiry. Chwilowy "cud nad Wisla" sie skonczyl, a teraz to juz tylko rownia pochyla. Zegnajcie marzenia. Polsce potrzeba znow socjalizmu, zeby dac wpiedrol wszystkich zydom i masonom. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Chyba chciałaś wyskrobać, że Import się opłaca? 02.05.08, 17:59 Oj mirka, mirka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastboyscout Kryzys zaczyna się w ten sposób IP: 71.167.135.* 02.05.08, 16:05 Gosc wypowiada sie rownie "madrze" jak wyglada na zdjeciu ... Wedlug tego "eksperta" (gdzie ty znajdujesz takie modele, Patrycja???!) konsumpcja NIE SPADNIE mimo, ze emeryt KUPI MNIEJ poniewaz waloryzacja emrytur bedzie MNIEJSZA od wzrostu cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsfgsdgf Re: Kryzys zaczyna się w ten sposób IP: *.szczecin.mm.pl 02.05.08, 16:08 no ale skoro waloryzacji jescze nie było a konsupcja rosła to oznacza ze jak już waloryzacja bedzie może być lepiej a nie gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastboyscout Re: Kryzys zaczyna się w ten sposób IP: 71.167.135.* 02.05.08, 17:59 > no ale skoro waloryzacji jescze nie było a konsupcja rosła to > oznacza ze jak już waloryzacja bedzie może być lepiej a nie > gorzej... He, he ... jezeli nawet mialbys racje to wynikaloby z tego, ze rzad doplacilby do spoleczenstwa pieniedzmi .... spoleczenstwa !(z podatkow od spoleczenstwa ...). Nie. Infacja jest PO TO aby nieudolne rzady mogly ukrywac swoje nieudolne rzadzenie OKRADANIEM spoleczenstwa (niekoniecznie wlasne...). Zwiekszony popyt zostal glownie wykreowany przez TANI KREDYT a NIE poprzez wyzsze place bedace efektem zwiekszonej wydajnosci. Jezeli wiec wzrost plac/rewaloryzacja emerytur podazaly ZA cenami to to opoznienie oraz oslabienie realnej sily nabywczej pieniadza sa STRATA konsumentow dajace w efekcie oslabienie popytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozencwajg A mi ciarki przehodzą po plecach IP: 216.94.244.* 02.05.08, 16:49 A mi ciarki przechodzą po plecach gdy niemal co dzien, w środkach masowego przekazu, pojawia sie ktos kto zapewnia, że będzie dobrze. Gdy słysze, że "tak sie kryzys nie zaczyna", że widac już znaki końca kryzysu na rynku nieruchomości w USA, gdy po jednodiniowym pozytywnym wahnieciu w cenie dolara dowiemy sie że to już idzie ku lepszemu i dolar odzyskuje swoją moc. Gdy ktos zapewnia ze poniewaz sytuacja pogarsza sie wolniej to znaczy ze sie polepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... skoncz juz chlopie... IP: *.net136.okay.pl 02.05.08, 18:20 ja nie wiem co sie tak zaczyna, ale dzis przypadkowo wygladajac przez okno kilka razy, za kazdym razem widzialem kogo innego grzebiacego w smieciach (w wiekszosci starsi ludzie). a to tylko jak wygladnalem, czyli w miedzyczasie bylo tych osob wiecej! zmeczony jestem juz troche ta propaganda jak to fajnie, rozwojowo, do przodu, coraz lepiej, dobrobyt napier.ala drzwiami i oknami... nie bardzo to przystaje do rzeczywistosci, ktora widze za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
partagasy Re: skoncz juz chlopie... 02.05.08, 19:45 Gość portalu: ... napisał(a): > zmeczony jestem juz troche ta propaganda jak to fajnie, rozwojowo, do przodu, c > oraz lepiej, dobrobyt napier.ala drzwiami i oknami... > > nie bardzo to przystaje do rzeczywistosci, ktora widze za oknem. To kwestia okna, a nie rzeczywistości... Widocznie okna "pana eksperta" wychodzą na sklepy z drogą bielizną dla pań, więc on ma inny ogląd rzeczywistości. -- Cygara łagodzą obyczaje... tiny.pl/nwbl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: skoncz juz chlopie... IP: *.net136.okay.pl 02.05.08, 22:38 niewatpliwie masz racje. trzeba wiec wydac dekret reformujacy kwestie sytuowania okien. moze sie to okazac nieco problematyczne, bo niestety bardzo wiele jest okien w kraju nad wisla, ktore pokazuja nie-taka-super rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
sendigivius Polski "mniut". 02.05.08, 20:44 Juz dawno przestalem probowac tlumaczyc polskim ludziom ze byc moze, nie zawsze, niekoniecznie forever wzrost plac bedzie w PL 10% , bezrobocie moze spasc ale rowniez moze wzrosnac a za zlotowke byc moze nie zawsze uda sie kupic 50 US centow. W odpowiedzi slysze wsciekle jazgotanie ze zadroszcze bo u obcych mieszkam. Zostawiajac na boku fakt, ze mieszkam tam gdzie mi sie podoba.... Strach sie bac na mysl, co bedzie sie w Polsce wyprawiac, gdy ten pseudo- ped sie nagle zatrzyma. Nie wspominam nawet o mozliwosci glebszego kryzysy bo wtedy to chyba drzewa ludzie obwiesza jak gruszki. Oby sie ten polski "mniut" nie okazal miodzikiem, ale tym z ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper39 Re: Polski "mniut". IP: *.nycmny.fios.verizon.net 02.05.08, 22:02 sendigivius napisała: > Juz dawno przestalem probowac tlumaczyc polskim ludziom ze byc > moze, nie zawsze, niekoniecznie forever wzrost plac bedzie w PL > 10% , bezrobocie moze spasc ale rowniez moze wzrosnac a za zlotowke > byc moze nie zawsze uda sie kupic 50 US centow. > W odpowiedzi slysze wsciekle jazgotanie ze zadroszcze bo u obcych > mieszkam. > Zostawiajac na boku fakt, ze mieszkam tam gdzie mi sie podoba.... > Strach sie bac na mysl, co bedzie sie w Polsce wyprawiac, gdy ten > pseudo- ped sie nagle zatrzyma. Nie wspominam nawet o mozliwosci > glebszego kryzysy bo wtedy to chyba drzewa ludzie obwiesza jak > gruszki. > Oby sie ten polski "mniut" nie okazal miodzikiem, ale tym z ucha. no no sendi i LBS probujecie jak widze klasc ludziom wiedze do glowy, ale niestety sie tak nie da, albo sie ktos nauczy albo bedzie pisal bzdury jak ten gazetowy expert od siedmiu bolesci... powodzenia.... swoja droga to jest ciekawe, dwa tygodnie temu czytalem tutaj ze jest w USA kiepsko, bylem w Polsce tydzien przylecialem i dowiedzialem sie ze w USA kryzys sie juz skonczyl, az wylazlem na ulice poobgladac gdzie i co sie dzieje... dzis expert tlumaczy ze w zasadzie zielone to jest czerwone w odcieniu niebieskim.... komedianci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastboyscout Re: Polski "mniut". IP: 71.167.135.* 02.05.08, 22:19 >>no no sendi i LBS probujecie jak widze klasc ludziom wiedze do > glowy, << To PRAWDZIWA PROFANACJA stawiac mnie w jednym rzedzie z bolszewikiem tylko dlatego, ze ten nagle uznal, ze polski, rozowy bolszewizm to jednak kapitalizm i dlatego TEZ sie rozpadnie ;) Swoja droga do niedawna jeden brat na Kubie uwazal prawdziwy socjalizm jest wtedy kiedy nikt nie moze miec telefonu komorkowego ale ten drugi brat na Kubie uwaza teraz, ze prawdziwy socjalizm jest wtedy kiedy juz mozna miec komorki. Ciekawe jaki poglad ma Sendi na takie ZMIENNE "poglady" PRZEWODNIEJ SILY NARODU .... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinogradoff Re: Polski "mniut". IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.08, 19:07 To o czym piszesz potwierdza , zawsze aktualna i stara jak swiat regule, ze wszystko jest wzgledne a nic absolutne. Kazda prawde mozna wielokrotnie i z dowolnego punktu zakwestionowac, podwazyc, osmieszyc. Wsrod nielicznych rzeczy, ktore pozostaja dosc stabilne jest ta, ze jeszcze nigdy zaden expert niczego nie przewidzial. Najlepszym dowodem na to jest fakt rozkosznego, bogatego zycia ok. 3000 naukowcow z dziedziny kremnologii zwanych kremnologami utrzymywanych przez rzad USA a zaden z nich nie przewidzial, ze za jego naukowego zywota ZSRR kipnie i wraz z nia demoludy. Odpowiedz Link Zgłoś
sendigivius Najwyrazniej juz czas panowie 05.05.08, 16:55 na zmiane okularow. Jedna gowniana literka ma czasem niewielkie znaczenie , niemniej gdy wystepuje w internetowym nicku albo adresie ma znaczenie wrecz kapitalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastboyscout Re: Najwyrazniej juz czas panowie IP: 71.167.135.* 05.05.08, 18:29 >Jedna gowniana literka ma czasem niewielkie > znaczenie , Who cares ?! :) >niemniej gdy wystepuje w internetowym nicku albo > adresie ma znaczenie wrecz kapitalne. Jezeli ktos wybiera sobie bezmyslny nick to TYLKO TEN KTOS sie myli ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastboyscout Re: Polski "mniut". IP: 71.167.135.* 02.05.08, 22:05 No grubo przesadziles z tym: >>>mieszkam tam gdzie mi sie podoba....<<< bo mieszkasz w kraju w ktorym bardzo ci sie nie podoba... > Strach sie bac na mysl, co bedzie sie w Polsce wyprawiac, gdy ten > pseudo- ped sie nagle zatrzyma. Wyglada na to, ze mam coraz wiecej zwolennikow ;) BUM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper39 Re: Polski "mniut". IP: *.nycmny.fios.verizon.net 02.05.08, 23:00 Gość portalu: lastboyscout napisał(a): > No grubo przesadziles z tym: > > >>>mieszkam tam gdzie mi sie podoba....<<< > > bo mieszkasz w kraju w ktorym bardzo ci sie nie podoba... > > > > > Strach sie bac na mysl, co bedzie sie w Polsce wyprawiac, gdy ten > > pseudo- ped sie nagle zatrzyma. > > Wyglada na to, ze mam coraz wiecej zwolennikow ;) > BUM. wybacz za przyrownanie z bolszewikiem...hehehehe nie to nie tak z tymi zwolennikami, ludzie zaczynaja przecierac oczy i swiat juz taki rozowy nie jest.... bylem kilka dni w Polsce uwierz mi ludzie nam autentycznie wspolczuja, az milo wiedziec ze sie nami ktos interesuje, smiac mi sie chcialo, bo pojecie o tym co tu w USA jest i jak nasz ten niby kryzys wyglada to ma 1 na 100 (a moze gorzej), no ale to tak jest ze u kogos to igle a u siebie widel w oczach sie nie widzi (czy jakos tak)... no ale media Polskie to sa super, tam to sie dopiero mysli ludziom oczy, jak za dawnych czasow kiedy byly tylko dwa programy.... z tym ze teraz robi sie to bardzo subtelnie ale z rozmachem, wielu sie w tym wszystkim pogubilo juz dawno (co zreszta widac na tym forum) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastboyscout Re: Polski "mniut". IP: 71.167.135.* 02.05.08, 23:32 > wybacz za przyrownanie z bolszewikiem...hehehehe Nie ma problemu. Mnie nawet bawi styl i koloryt Sendiego, jak zwykle jednak razi jego niekonsekwencja...Dlaczego on, do czerwonego diabla, nie zostawi w spokoju obrzydliwego kapitalizmu i nie pojedzie sobie w koncu do jakiegos komunistycznego raju?!!! :) :) :) > nie to nie tak z tymi zwolennikami, ludzie zaczynaja przecierac >oczy i swiat juz taki rozowy nie jest.... Zmiana pogladow to nasze narodowe hobby ... (jak przyjemnie byc w tym temacie unikalnym ;) ) > bylem kilka dni w Polsce uwierz mi ludzie nam autentycznie > wspolczuja, az milo wiedziec ze sie nami ktos interesuje, Witaj. Mam bardzo podobne doswiadczenia ale z wizyt rodakow tutaj. Najzabawniejsza byla ta czesc spotkan kiedy wspolczesni pozyczkobiorcy konfrontowali sie z poprzednia fala polskich pozyczkobiorcow/"inwestorow" na polskim "rynku" gieldowym i nieruchomosciowym, ktorzy siedza tutaj od lat uciekajac przed dlugami i prokuratorem ... ;) > ze teraz robi sie to bardzo subtelnie ale z rozmachem, wielu sie w > tym wszystkim pogubilo juz dawno (co zreszta widac na tym forum) Masz racje ze skutecznoscia mediow poniewaz najgorsze bylo to, ze choc skala tych polskich "biznesow" jest obecnie nieporownywalnie wieksza od poprzednich to WIEDZY o temacie mniej niz kiedykolwiek... Pozdrawiam. P.S. Byliscie juz na Arubie? Polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper39 Re: Polski "mniut". IP: *.nycmny.fios.verizon.net 03.05.08, 02:07 Gość portalu: lastboyscout napisał(a): > Pozdrawiam. > P.S. Byliscie juz na Arubie? Polecamy! a bylismy juz, bardzo fajne miejsce, pogoda nam sie podobala, codziennie okolo 2 po poludniu mielismy taki maly deszczyk jakies 10 minut, z tym ze nie bylo ani jednej chmurki na niebie no i zachody slonca sa wspaniale drzewka divi-divi... nurkowaliscie kolo wrakow statkow? pozdrowienia PS. w tym roku pewnie bedzie mexyk... ale nie do konca jestem pewien, wybieramy sie na koniec listopada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lastboyscout Re: Polski "mniut". IP: 71.167.135.* 03.05.08, 05:08 Wlasnie klimat jest swietny na Arubie, chociaz serwis juz slabszy niz gdzie indziej bo widocznie juz zbyt blisko...socjalizmu (Wenezuela). My moze tez jesienia zaliczymy Meksyk - Cozumel albo Barbados ale wciaz szukamy czegos fajnego. Moze ktos ma jakiesa sugestie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś