Dodaj do ulubionych

Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 14:01
a kilka dni temu pisaliście, że lidl się wycofuje...
Obserwuj wątek
    • Gość: Spokojny Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 09:42
      Ciekawe dlaczego "dociekliwi" dziennikarze nie poruszyli wątku ustawy o
      wielkopowierzchniowych obiektach handlowych... Ciekawe. Gdyby nie chodziło o
      Biedronkę w tle, już byśmy mieli komisję śledczą. A poseł Nowakowski zaciera
      ręce... Ale chyba nie ma co wymagać dociekania, prawda? Ostatnimi czasy
      gazeta.pl tak zbliżyła się do poziomu SE i Faktu (krzykliwe tytuły niewiele
      mające wspólnego z treścią; głupie błędy edycyjne; brak solidnej korekty; tania
      sensacja; płytkie przekazy - bez tła), że muszę z przykrością powiedzieć, że
      coraz rzadziej zaglądam...
    • Gość: hubbert Wielkie brawa dla naszych! IP: *.chello.pl 03.05.08, 09:49
      Kibicuje :)
      • czarny222 trzeba wiedzieć kto ten holding 03.05.08, 11:58
        założył, na bazie jakiego kapitału,firma wywodzi się wprost z
        komunistycznych kombinacji przełomu lat 80/90,przykre
        • Gość: fsddfs Tak czy siak z Biedronką nie mają szans IP: 80.54.10.* 03.05.08, 15:07
          Ma ponad 1000 sklepów, i jeszcze kupili Plusa, więc tytuł chyba
          trochę na wyrost...
          • Gość: Lubelski A kto chodzi do Biedronki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 19:56
            Zjadacze czipsów i taniego soku, bo to jedyne co ten "sklep" posiada w ofercie.
            • Gość: maly Re: A kto chodzi do Biedronki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 01:24
              Wiesz cienki jesteś poczytaj analizy były podane jakie osoby w jakim wieku o
              jakim wykształceniu robią zakupu w Biedronce
        • Gość: Antyczarny Re: trzeba wiedzieć kto ten holding IP: 117.3.29.* 03.05.08, 16:15
          Idac twoim tropem rozumowania kazda firma zalozona w latach 90
          to "komunistyczna kombinacja".
          Lata 90 byly jakie byly . Emperia to Eldorado hurtownia spozywcza .
          Pamietam jak byla to jeszcze bardzo mala firma w Lublinie ktora
          poprostu handlowala zywnoscia . Rozmachu nabrala dopiero w ostatnich
          latach a w szczegolnosci po polaczeniu z BOSem
    • fraps Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 03.05.08, 09:55
      Przy niemal identycznych cenach (w moim odczuciu, jesli chodzi o Lidl czy Biedronke) zawsze to lepiej kupic w polskim dyskoncie ;)
    • Gość: privatelabel Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 10:13
      Pracowalem u producenta zywnosci tzw. private label. Jedyne kryterium takich
      produktow to CENA, to co widzialem na zawsze wyleczyło mnie od towarów
      'wyprodukowano dla ...' polecam innym pracę w takich zakładach efekt edukacyjny
      gwarantowany :)
      • Gość: bandyctwo marketów Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 212.76.37.* 03.05.08, 10:56
        Niestety cena idzie w parze z jakością. Promocje juz nie są promocjami tylko oszustwami.
        Mięso gorszej jakości które sie rozwala , napoje które są rozwodnione , produkty prawie przeterminowane.
        O tyłek sobie potłuc taką przyszłość supermarketową.
        A miało być lepiej i taniej.Jest gorzej i drożej.
        Wszyscy na tym tracą. A zysk liczą złodzieje , oszuści i cwaniacy.
        • Gość: dasa Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 80.54.10.* 03.05.08, 17:24
          No tak, rozwodnione napoje. Skandal. Ja zawsze kupuje suche.
        • Gość: gtpress Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.cable.mindspring.com 04.05.08, 03:07
          to po co kupujesz ? a kupujesz, bo skad wiesz, ze to badziewie ?
    • Gość: Rangheros Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.telsat.wroc.pl 03.05.08, 11:19
      A ja mam to w nosie, wiekszosc zakupow robie w malym, sympatycznym
      sklepie. Zycze innym milego hipermarketowego dnia.
      • Gość: konsument Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 80.51.91.* 03.05.08, 13:47
        dziękuję, rób sobie zkupy w tym małym zapyziałym sklepiku z obsługą jak w peereelu :) pozdrawiam!
    • Gość: ktn Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.186.13.020.vip-net.pl 03.05.08, 11:49
      Mam duże wątpliwości do jej sukcesu szczególnie ze jest tam też
      zagraniczny fundusz inwestycyjny . Kadrze zarządzjącej niższych
      szczebli brakuje dbałości o firmę a jest dbałośc o własny interes z
      czym miałem możliwość się spotkać i zrezygnowałem ze współpracy.
      Sukcesu nie będzie jak sobie obiecują.
    • noducks sukces polskiego handlu 03.05.08, 12:15
      nie bedzie niemiec plul nam w twarz. to u nas beda robic zakupy
      polacy i to u nas polki beda dostawac 700zl za 200godzin w miesiacu
      • Gość: yty Re: sukces polskiego handlu IP: *.isb.com.pl 03.05.08, 13:16
        Święte słowa stary, święte!
    • przyjaciel.swiata autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską 03.05.08, 12:32
      pamiętam jeszcze czasy kiedy handel był polski a wasz był tylko
      Makro. nazywanie spółki polską bo jest zarejestrowana w Polsce to
      jest nadużycie tak jak nazywanie polskimi niemieckich obozów
      koncentracyjnych na ziemiach polskich.
      • Gość: Max Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: 117.3.29.* 03.05.08, 16:26

Jezeli spolka zostala zalozona przez Polakow w Polsce i ma siedzibe
        w Polsce to w 100% mozna o niej powiedziec "polska" .
        Firma zostala zalozona w latach 90 w Lublinie przez dwoch wspolnikow
        z czasem sprzedali czesc udzialow amerykanskiemu funduszowi
        inwestycyjnemu po jakims czasie weszli na gielde .

Tak to jest w 100% Polska firma - a ty poporost piz... nie facet
        jestes ...
        • Gość: dzonny Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 16:34
          Gosc powyżej jest poprostu taką miernontą, że nie wierzy, że komuś może się coś
          udać. A nawet jak mu sie uda to będzie mówił, że ukradł.
          Siedzi na tej swojej rencinie i narzeka..
        • duziabuzia trochę wiesz , ale więcej nie wiesz. 03.05.08, 17:54
          Jeżeli wiesz mało to można na tobie zarobić. Pozostań kim jesteś.
      • Gość: student Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 11:01
        Przyjacieluświata!
        Jeżeli chcesz coś napisać to najpierw sprawdź zasadność swojej wypowiedzi. Na
        jakiej podstawie tak twierdzisz? Może rankingu Forbesa, w którym prezes Emperii
        jest na liście najbogatszych POLAKÓW?
      • Gość: szam Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: 212.182.86.* 16.04.09, 19:07
        To Cie kolego zdziwie, gdyz cala rade nadzorcza stanowia Polacy, dodatkowo zdziwie cie mocniej, zalozycielami Emperii (dokladniej tego co teraz nazywamy Emoperia Holding) byli Polacy. Zalozyli po prostu hurtownie....
    • Gość: piekna boycot firmy i sklepy carrefour jak chiny to robia IP: *.dsl.club-internet.fr 03.05.08, 13:03
      nie kupowac u zabojadow!!! wzystkie zakupy zrobione w kazdego
      CARREFOURA i sklepy CARREFOURA ,zyski ida do francji na SOCJAL DLA
      ARABOW I MURZYNOW!!! polacy zywia arabow i murzynow we francji z
      podatkami co carrefoura ma zaplacic we francji !!!
      • Gość: boso i kaczo Re: boycot firmy i sklepy carrefour? IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 09.05.08, 20:12
        "piekna"? Nie! Raczej taka mala, smutna rasistka...
    • Gość: lublin Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 83.238.201.* 03.05.08, 13:44
      szkoda tylko że ta firma w żaden sposób nie pokazuje że jest
      lubelska...nie widziałem ich logo w sporcie lubelskim,na
      wydarzeniach kulturalnych itd...
    • Gość: miki Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.08, 13:58
      Mam nadzieje,ze Lidl zostanie w Polsce.Porownanie Biedronki i Lidla
      jak oko do...;-/
    • Gość: sezam Z tym Lidlem to jedna wielka kaczka panowie:) IP: *.ibd.gtsenergis.pl 03.05.08, 14:05

• seminanec Re: Z tym Lidlem to jedna wielka kaczka panowie:) 03.05.08, 16:01
        Zagraniczne firmy wykańczają polskie a potem łupią klientów i hurtowników cenami bo stają się monopolistami. Podatków nie płacą to sobie żyją na nasz koszt.Jesteśmy niewolnikami ekonomicznymi.
        A Francja otworzyła swój rynek pracy ? Niepotrzebujemy ich inwestycji wystarczyłyby nam pieniądze z Unii na otworzenie takich tandetnych blaszanych supermarketów. Ale przecież polski sprzedawca musi płacić wszystkie podatki bo komunistyczna mafia rządzi i nie da mu sie wybić.
        • Gość: netto netto Re: przyklad nie nowy IP: *.pools.arcor-ip.net 03.05.08, 16:17
          Odpowiedzia dunczykow na wejscie aldikow byla siec netto, ktora tak
          sie rozrosla, ze weszla do niemiec i do polski. Towary w netto i
          strategia handlowa kladzie aldikowe badziewie na lopatki. Wiec
          dlaczego nie moga polacy???????
    • 3krotek Co za różnica? Jeszcze jedna sieć ... 03.05.08, 17:04
      ...do sprzedawania gówna polaczkom myślącym, że są wielkimi europejczykami.
      Pewnie tak samo będzie kiełbasa o zawartości 7% mięsa albo szynka
      "wysokowydajna" (Babuni, dziadunia albo jeszce ch..., go wie kogo)w której jest
      50% wody.
      • Gość: LOL Odezwala sie 'elyta' IP: *.chello.pl 03.05.08, 17:13
        Sorry, jak chcesz przeplacac, to przeplacaj - prawda jest ze dyskonty zwykle sa tansze od sklepikow osiedlowych, a towar w duzej czesci maja taki sam. Kto zechce, szajs kupi i gdzie indziej, kto zechce, przeplaci, wolnosc wyboru (patrz Friedman) ponad wszystko :D
        • duziabuzia Dobrze wiesz co jesz ? Oj, chyba nie. 03.05.08, 17:59
          • Gość: LOL Re: Dobrze wiesz co jesz ? Oj, chyba nie. IP: *.chello.pl 03.05.08, 19:34
            chodzi mi o to, ze takie dajmy na to piwo Zywiec czy mleko Laciate sa identyczne w obu sklepach, a dyskont ma mniejsza marze.
            • duziabuzia porównaj snikersy z Biedronki i ze sklepiku 04.05.08, 00:34
              osiedlowego. Napoje generalnie nie nadają się do spożycia.
              dwa lata temu piłem cały miesiąc takie świństwo przy robocie w
              ogrodzie i miałem z tego powodu olbrzymie kłopoty z nerkami.
              możnaby wyliczać po kolei te ich produkty. to jest straszne co
              przeznaczyli do jedzenia biednym ludziom ci co zlikwidowali polskich
              handlowców.
              • Gość: Maxs chyba dawno w biedronce nie byles ;) IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 06.05.08, 13:20
            • Gość: Mniejszą marże Re: Dobrze wiesz co jesz ? Oj, chyba nie. IP: *.stk.vectranet.pl 05.05.08, 21:50
              mniejsze to są wasze mózgi ,a nie marże . uwież mi że mają kosmiczne
              marże a kase ciagną od producentów ,którym się poczatkowo wydaje ,że
              robią złoty interes handlując z nimi.uż najwyższy czas zeby Polak
              sprzedawał i produkował dla Polaka,aunijne-sterylne żarcie niech
              sami zrą ,bo ja osobiście wolę szynkę hodowaną na zdrowy polskim
              Gó..e.Amen.
              • Gość: elibre Re: Dobrze wiesz co jesz ? Oj, chyba nie. IP: *.it-net.pl 09.05.08, 22:12
                oj, żeby tak uważała i ROBIŁA wiekszość lub przynajmniej znacząca
                część Polaków to może i jedlibyśmy zdrową żywność ze sklepów a tak
                dla garstki nie opłaca się produkować..
      • Gość: ~ ty światowa parówo nieźle mówisz po polsku IP: *.tktelekom.pl 04.05.08, 04:45
        czyżby małomiasteczkowe kompleksy? myjesz czarnuchom gary na Zachodzie i od razu
        stawiasz się baaaaardzo wysoko :-D

słoma z butów wyłazi
        • duziabuzia co się obruszasz patrioto,napisał całą prawdę 04.05.08, 08:28
          tylko trochę za mocno zapakował.he
        • Gość: kaczo i boso Re: ty światowa parówo nieźle mówisz po polsku... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 09.05.08, 20:14
          "myjesz czarnuchom gary na Zachodzie"

Czyzby kolejny ksenofob i rasista pojawil sie na forum?
          Skad sie w Polsce tyle tego swinstwa bierze, skad??
      • Gość: cmoknij Re: Co za różnica? Jeszcze jedna sieć ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 09:46
        Kolejny sfrustrowany smiec na emigracji.
    • Gość: szlagmnietrafi Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 19:03
      Nie trawię Groszka. Na każdym jednym szyldzie jaki widzialam jest
      błąd!!

Groszek, Twój sklep na CODZIEŃ, a nie CO DZIEŃ!!!
      • tymolka Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 04.05.08, 12:52
        Mylisz się!!! pisownia jest poprawna..wystarczy zajrzec do słownika
        zanim zaczniesz sie ośmieszać
        so.pwn.pl/lista.php?co=co+dzie%F1
    • Gość: Tomek Polacy - tak trzymać! - i kupować u siebie:) IP: *.icpnet.pl 03.05.08, 22:55
      Wreszcie rodacy wstajemy z kolan... najpierw okupacja niemiecka i kradzież oraz
      zniszczenie kraju, potem 45 lat komuny...
      • Gość: dzekson2 Re: Polacy - tak trzymać! - i kupować u siebie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 08:09
        i znów nowa sieć kurde jakieś dyskonty znów 5 lat z podatku
        zwolnienie a to ten sam stary złodziej żabka i groszek tylko pod
        inną nazwą s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376
    • Gość: marek Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:23
      jezeli to będzie rzeczywiście spółka polska to warunki pracy będą niewolnicze, a płaca poniżej mninmum socjalnego. Tak działa niestety w dużej mierze prywatny biznes w Polsce. Sami właśiciele opoływają w dostatki, na dodatek obnosząc się ze swym bogactwem, a niewolnicy na nich pracują
    • Gość: das_spiel_ist_aus znow polactwu i kosmopolitycznym bandziorom IP: *.adsl.alicedsl.de 04.05.08, 11:27
      nie pasowal moj wpis?przeciez tam byla asensja i sens nauk made dr mendele,wojtyla und co.
      ps.wiecie co mozecie mi zrobic? jak nie wiecie to wam napisze.pocalujcie mnie w ch..a
    • Gość: chillout Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.it-net.pl 04.05.08, 20:58
      to już nie Emperia tylko Tradix ;P
      • korbak11 Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 01.07.08, 22:38
        Raczej Tradis..
    • Gość: Maxs Troche pozno sie obudzili IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 06.05.08, 13:16
      Ale lepiej pozno niz wcale
    • mitupe Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 08.05.08, 23:57
      Ciekawe, jakie mają średnie zarobki?
      Bo mój dzieciak rozwiązał zadanie i wyszło mu, że jak wyprowadza psa na spacer
      to mają po trzy nogi! Chłopak nie mógł się nadziwić jak to możliwe a ja z moją
      kobietą wyszliśmy na idiotów
    • Gość: siekiera 4 Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:28
      jaki rynek jakie i co oszustwo przejęcie sklepów globi to bzdura oni niechca
      zadnej fran bo nic nie działe a ludzie z jaskułki maja rozmawiać z schp i
      bardzo im zalezy na tym społemach olsztyn ale i tak zanim to będzie to
      producenci sie zrzeszą i kopa im dadzą
    • najlepszy-monia Tradis(eldorado) 14.10.08, 20:58
      Niech sie bije z kim chce.... Tradis...i...Biedronka... do wysadzenia... jeden wielki komiks pracy tymczasowej smietniku magazynowego i manipulacji cen... a biedny polak na to pozwala...
      Powinni wprowadzić ustawe aby zamknąć te monopolowe tymczsowe darmowe śmietniki..... ;/ Nie polecam nic tam kupywać a tym bardziej pracowac... jedyne co to WYSADZIĆ ;)) Pozdrawiam
      • Gość: monia -stg Re: Tradis(eldorado) IP: *.chello.pl 17.12.08, 21:13
        ale dlaczego tyle złych emocji prosze o szczegóły dlaczego tak źle
        wypowiada się Pani na temat Tradisa?
        • Gość: gosc Re: Tradis(eldorado) IP: *.eranet.pl 01.01.09, 23:12
          psychologia tlumu...

www.tradis24.yoyo.pl
      • Gość: ubi Re: Tradis(eldorado) IP: *.elomza.pl 12.11.09, 19:05
        "Niech sie bije z kim chce.... Tradis...i...Biedronka... do wysadzenia... jeden
        wielki komiks pracy tymczasowej smietniku magazynowego i manipulacji cen... a
        biedny polak na to pozwala...
        Powinni wprowadzić ustawe aby zamknąć te monopolowe tymczsowe darmowe
        śmietniki..... ;/ Nie polecam nic tam kupywać a tym bardziej pracowac... jedyne
        co to WYSADZIĆ ;)) Pozdrawiam "Popieram .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to nie jest sieć
        tylko INSTYTUCJA rządowa !
    • Gość: grzegorz Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.centertel.pl 05.01.09, 14:58
      przynajmiej zarobki sa adekwatne do wykonanej pracy
      • Gość: pracownik Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.zamek.net.pl 13.07.09, 10:07
        gdzie te zarobki sa adekwatne w jakim oddziale czy majac srednia
        130kp i zarabiajac 1600 zł masz to wlasnie na mysli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka