Gość: hf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 14:01 a kilka dni temu pisaliście, że lidl się wycofuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spokojny Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.08, 09:42 Ciekawe dlaczego "dociekliwi" dziennikarze nie poruszyli wątku ustawy o wielkopowierzchniowych obiektach handlowych... Ciekawe. Gdyby nie chodziło o Biedronkę w tle, już byśmy mieli komisję śledczą. A poseł Nowakowski zaciera ręce... Ale chyba nie ma co wymagać dociekania, prawda? Ostatnimi czasy gazeta.pl tak zbliżyła się do poziomu SE i Faktu (krzykliwe tytuły niewiele mające wspólnego z treścią; głupie błędy edycyjne; brak solidnej korekty; tania sensacja; płytkie przekazy - bez tła), że muszę z przykrością powiedzieć, że coraz rzadziej zaglądam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubbert Wielkie brawa dla naszych! IP: *.chello.pl 03.05.08, 09:49 Kibicuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny222 trzeba wiedzieć kto ten holding 03.05.08, 11:58 założył, na bazie jakiego kapitału,firma wywodzi się wprost z komunistycznych kombinacji przełomu lat 80/90,przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsddfs Tak czy siak z Biedronką nie mają szans IP: 80.54.10.* 03.05.08, 15:07 Ma ponad 1000 sklepów, i jeszcze kupili Plusa, więc tytuł chyba trochę na wyrost... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelski A kto chodzi do Biedronki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 19:56 Zjadacze czipsów i taniego soku, bo to jedyne co ten "sklep" posiada w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: A kto chodzi do Biedronki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 01:24 Wiesz cienki jesteś poczytaj analizy były podane jakie osoby w jakim wieku o jakim wykształceniu robią zakupu w Biedronce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyczarny Re: trzeba wiedzieć kto ten holding IP: 117.3.29.* 03.05.08, 16:15 Idac twoim tropem rozumowania kazda firma zalozona w latach 90 to "komunistyczna kombinacja". Lata 90 byly jakie byly . Emperia to Eldorado hurtownia spozywcza . Pamietam jak byla to jeszcze bardzo mala firma w Lublinie ktora poprostu handlowala zywnoscia . Rozmachu nabrala dopiero w ostatnich latach a w szczegolnosci po polaczeniu z BOSem Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 03.05.08, 09:55 Przy niemal identycznych cenach (w moim odczuciu, jesli chodzi o Lidl czy Biedronke) zawsze to lepiej kupic w polskim dyskoncie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: privatelabel Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 10:13 Pracowalem u producenta zywnosci tzw. private label. Jedyne kryterium takich produktow to CENA, to co widzialem na zawsze wyleczyło mnie od towarów 'wyprodukowano dla ...' polecam innym pracę w takich zakładach efekt edukacyjny gwarantowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandyctwo marketów Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 212.76.37.* 03.05.08, 10:56 Niestety cena idzie w parze z jakością. Promocje juz nie są promocjami tylko oszustwami. Mięso gorszej jakości które sie rozwala , napoje które są rozwodnione , produkty prawie przeterminowane. O tyłek sobie potłuc taką przyszłość supermarketową. A miało być lepiej i taniej.Jest gorzej i drożej. Wszyscy na tym tracą. A zysk liczą złodzieje , oszuści i cwaniacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasa Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 80.54.10.* 03.05.08, 17:24 No tak, rozwodnione napoje. Skandal. Ja zawsze kupuje suche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtpress Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.cable.mindspring.com 04.05.08, 03:07 to po co kupujesz ? a kupujesz, bo skad wiesz, ze to badziewie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.telsat.wroc.pl 03.05.08, 11:19 A ja mam to w nosie, wiekszosc zakupow robie w malym, sympatycznym sklepie. Zycze innym milego hipermarketowego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 80.51.91.* 03.05.08, 13:47 dziękuję, rób sobie zkupy w tym małym zapyziałym sklepiku z obsługą jak w peereelu :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktn Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.186.13.020.vip-net.pl 03.05.08, 11:49 Mam duże wątpliwości do jej sukcesu szczególnie ze jest tam też zagraniczny fundusz inwestycyjny . Kadrze zarządzjącej niższych szczebli brakuje dbałości o firmę a jest dbałośc o własny interes z czym miałem możliwość się spotkać i zrezygnowałem ze współpracy. Sukcesu nie będzie jak sobie obiecują. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks sukces polskiego handlu 03.05.08, 12:15 nie bedzie niemiec plul nam w twarz. to u nas beda robic zakupy polacy i to u nas polki beda dostawac 700zl za 200godzin w miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yty Re: sukces polskiego handlu IP: *.isb.com.pl 03.05.08, 13:16 Święte słowa stary, święte! Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.swiata autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską 03.05.08, 12:32 pamiętam jeszcze czasy kiedy handel był polski a wasz był tylko Makro. nazywanie spółki polską bo jest zarejestrowana w Polsce to jest nadużycie tak jak nazywanie polskimi niemieckich obozów koncentracyjnych na ziemiach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: 117.3.29.* 03.05.08, 16:26 Jezeli spolka zostala zalozona przez Polakow w Polsce i ma siedzibe w Polsce to w 100% mozna o niej powiedziec "polska" . Firma zostala zalozona w latach 90 w Lublinie przez dwoch wspolnikow z czasem sprzedali czesc udzialow amerykanskiemu funduszowi inwestycyjnemu po jakims czasie weszli na gielde . Tak to jest w 100% Polska firma - a ty poporost piz... nie facet jestes ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzonny Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 16:34 Gosc powyżej jest poprostu taką miernontą, że nie wierzy, że komuś może się coś udać. A nawet jak mu sie uda to będzie mówił, że ukradł. Siedzi na tej swojej rencinie i narzeka.. Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia trochę wiesz , ale więcej nie wiesz. 03.05.08, 17:54 Jeżeli wiesz mało to można na tobie zarobić. Pozostań kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 11:01 Przyjacieluświata! Jeżeli chcesz coś napisać to najpierw sprawdź zasadność swojej wypowiedzi. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Może rankingu Forbesa, w którym prezes Emperii jest na liście najbogatszych POLAKÓW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szam Re: autorze ja bym nie nazwał tej spółki polską IP: 212.182.86.* 16.04.09, 19:07 To Cie kolego zdziwie, gdyz cala rade nadzorcza stanowia Polacy, dodatkowo zdziwie cie mocniej, zalozycielami Emperii (dokladniej tego co teraz nazywamy Emoperia Holding) byli Polacy. Zalozyli po prostu hurtownie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekna boycot firmy i sklepy carrefour jak chiny to robia IP: *.dsl.club-internet.fr 03.05.08, 13:03 nie kupowac u zabojadow!!! wzystkie zakupy zrobione w kazdego CARREFOURA i sklepy CARREFOURA ,zyski ida do francji na SOCJAL DLA ARABOW I MURZYNOW!!! polacy zywia arabow i murzynow we francji z podatkami co carrefoura ma zaplacic we francji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boso i kaczo Re: boycot firmy i sklepy carrefour? IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 09.05.08, 20:12 "piekna"? Nie! Raczej taka mala, smutna rasistka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: 83.238.201.* 03.05.08, 13:44 szkoda tylko że ta firma w żaden sposób nie pokazuje że jest lubelska...nie widziałem ich logo w sporcie lubelskim,na wydarzeniach kulturalnych itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.08, 13:58 Mam nadzieje,ze Lidl zostanie w Polsce.Porownanie Biedronki i Lidla jak oko do...;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sezam Z tym Lidlem to jedna wielka kaczka panowie:) IP: *.ibd.gtsenergis.pl 03.05.08, 14:05 Odpowiedz Link Zgłoś
seminanec Re: Z tym Lidlem to jedna wielka kaczka panowie:) 03.05.08, 16:01 Zagraniczne firmy wykańczają polskie a potem łupią klientów i hurtowników cenami bo stają się monopolistami. Podatków nie płacą to sobie żyją na nasz koszt.Jesteśmy niewolnikami ekonomicznymi. A Francja otworzyła swój rynek pracy ? Niepotrzebujemy ich inwestycji wystarczyłyby nam pieniądze z Unii na otworzenie takich tandetnych blaszanych supermarketów. Ale przecież polski sprzedawca musi płacić wszystkie podatki bo komunistyczna mafia rządzi i nie da mu sie wybić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netto netto Re: przyklad nie nowy IP: *.pools.arcor-ip.net 03.05.08, 16:17 Odpowiedzia dunczykow na wejscie aldikow byla siec netto, ktora tak sie rozrosla, ze weszla do niemiec i do polski. Towary w netto i strategia handlowa kladzie aldikowe badziewie na lopatki. Wiec dlaczego nie moga polacy??????? Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Co za różnica? Jeszcze jedna sieć ... 03.05.08, 17:04 ...do sprzedawania gówna polaczkom myślącym, że są wielkimi europejczykami. Pewnie tak samo będzie kiełbasa o zawartości 7% mięsa albo szynka "wysokowydajna" (Babuni, dziadunia albo jeszce ch..., go wie kogo)w której jest 50% wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Odezwala sie 'elyta' IP: *.chello.pl 03.05.08, 17:13 Sorry, jak chcesz przeplacac, to przeplacaj - prawda jest ze dyskonty zwykle sa tansze od sklepikow osiedlowych, a towar w duzej czesci maja taki sam. Kto zechce, szajs kupi i gdzie indziej, kto zechce, przeplaci, wolnosc wyboru (patrz Friedman) ponad wszystko :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Dobrze wiesz co jesz ? Oj, chyba nie. IP: *.chello.pl 03.05.08, 19:34 chodzi mi o to, ze takie dajmy na to piwo Zywiec czy mleko Laciate sa identyczne w obu sklepach, a dyskont ma mniejsza marze. Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia porównaj snikersy z Biedronki i ze sklepiku 04.05.08, 00:34 osiedlowego. Napoje generalnie nie nadają się do spożycia. dwa lata temu piłem cały miesiąc takie świństwo przy robocie w ogrodzie i miałem z tego powodu olbrzymie kłopoty z nerkami. możnaby wyliczać po kolei te ich produkty. to jest straszne co przeznaczyli do jedzenia biednym ludziom ci co zlikwidowali polskich handlowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs chyba dawno w biedronce nie byles ;) IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 06.05.08, 13:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniejszą marże Re: Dobrze wiesz co jesz ? Oj, chyba nie. IP: *.stk.vectranet.pl 05.05.08, 21:50 mniejsze to są wasze mózgi ,a nie marże . uwież mi że mają kosmiczne marże a kase ciagną od producentów ,którym się poczatkowo wydaje ,że robią złoty interes handlując z nimi.uż najwyższy czas zeby Polak sprzedawał i produkował dla Polaka,aunijne-sterylne żarcie niech sami zrą ,bo ja osobiście wolę szynkę hodowaną na zdrowy polskim Gó..e.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: Dobrze wiesz co jesz ? Oj, chyba nie. IP: *.it-net.pl 09.05.08, 22:12 oj, żeby tak uważała i ROBIŁA wiekszość lub przynajmniej znacząca część Polaków to może i jedlibyśmy zdrową żywność ze sklepów a tak dla garstki nie opłaca się produkować.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ ty światowa parówo nieźle mówisz po polsku IP: *.tktelekom.pl 04.05.08, 04:45 czyżby małomiasteczkowe kompleksy? myjesz czarnuchom gary na Zachodzie i od razu stawiasz się baaaaardzo wysoko :-D słoma z butów wyłazi Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia co się obruszasz patrioto,napisał całą prawdę 04.05.08, 08:28 tylko trochę za mocno zapakował.he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i boso Re: ty światowa parówo nieźle mówisz po polsku... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 09.05.08, 20:14 "myjesz czarnuchom gary na Zachodzie" Czyzby kolejny ksenofob i rasista pojawil sie na forum? Skad sie w Polsce tyle tego swinstwa bierze, skad?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmoknij Re: Co za różnica? Jeszcze jedna sieć ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 09:46 Kolejny sfrustrowany smiec na emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlagmnietrafi Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 19:03 Nie trawię Groszka. Na każdym jednym szyldzie jaki widzialam jest błąd!! Groszek, Twój sklep na CODZIEŃ, a nie CO DZIEŃ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 04.05.08, 12:52 Mylisz się!!! pisownia jest poprawna..wystarczy zajrzec do słownika zanim zaczniesz sie ośmieszać so.pwn.pl/lista.php?co=co+dzie%F1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Polacy - tak trzymać! - i kupować u siebie:) IP: *.icpnet.pl 03.05.08, 22:55 Wreszcie rodacy wstajemy z kolan... najpierw okupacja niemiecka i kradzież oraz zniszczenie kraju, potem 45 lat komuny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzekson2 Re: Polacy - tak trzymać! - i kupować u siebie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 08:09 i znów nowa sieć kurde jakieś dyskonty znów 5 lat z podatku zwolnienie a to ten sam stary złodziej żabka i groszek tylko pod inną nazwą s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:23 jezeli to będzie rzeczywiście spółka polska to warunki pracy będą niewolnicze, a płaca poniżej mninmum socjalnego. Tak działa niestety w dużej mierze prywatny biznes w Polsce. Sami właśiciele opoływają w dostatki, na dodatek obnosząc się ze swym bogactwem, a niewolnicy na nich pracują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das_spiel_ist_aus znow polactwu i kosmopolitycznym bandziorom IP: *.adsl.alicedsl.de 04.05.08, 11:27 nie pasowal moj wpis?przeciez tam byla asensja i sens nauk made dr mendele,wojtyla und co. ps.wiecie co mozecie mi zrobic? jak nie wiecie to wam napisze.pocalujcie mnie w ch..a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chillout Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.it-net.pl 04.05.08, 20:58 to już nie Emperia tylko Tradix ;P Odpowiedz Link Zgłoś
korbak11 Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 01.07.08, 22:38 Raczej Tradis.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs Troche pozno sie obudzili IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 06.05.08, 13:16 Ale lepiej pozno niz wcale Odpowiedz Link Zgłoś
mitupe Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką 08.05.08, 23:57 Ciekawe, jakie mają średnie zarobki? Bo mój dzieciak rozwiązał zadanie i wyszło mu, że jak wyprowadza psa na spacer to mają po trzy nogi! Chłopak nie mógł się nadziwić jak to możliwe a ja z moją kobietą wyszliśmy na idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera 4 Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:28 jaki rynek jakie i co oszustwo przejęcie sklepów globi to bzdura oni niechca zadnej fran bo nic nie działe a ludzie z jaskułki maja rozmawiać z schp i bardzo im zalezy na tym społemach olsztyn ale i tak zanim to będzie to producenci sie zrzeszą i kopa im dadzą Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy-monia Tradis(eldorado) 14.10.08, 20:58 Niech sie bije z kim chce.... Tradis...i...Biedronka... do wysadzenia... jeden wielki komiks pracy tymczasowej smietniku magazynowego i manipulacji cen... a biedny polak na to pozwala... Powinni wprowadzić ustawe aby zamknąć te monopolowe tymczsowe darmowe śmietniki..... ;/ Nie polecam nic tam kupywać a tym bardziej pracowac... jedyne co to WYSADZIĆ ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia -stg Re: Tradis(eldorado) IP: *.chello.pl 17.12.08, 21:13 ale dlaczego tyle złych emocji prosze o szczegóły dlaczego tak źle wypowiada się Pani na temat Tradisa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tradis(eldorado) IP: *.eranet.pl 01.01.09, 23:12 psychologia tlumu... www.tradis24.yoyo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubi Re: Tradis(eldorado) IP: *.elomza.pl 12.11.09, 19:05 "Niech sie bije z kim chce.... Tradis...i...Biedronka... do wysadzenia... jeden wielki komiks pracy tymczasowej smietniku magazynowego i manipulacji cen... a biedny polak na to pozwala... Powinni wprowadzić ustawe aby zamknąć te monopolowe tymczsowe darmowe śmietniki..... ;/ Nie polecam nic tam kupywać a tym bardziej pracowac... jedyne co to WYSADZIĆ ;)) Pozdrawiam "Popieram .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!to nie jest sieć tylko INSTYTUCJA rządowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.centertel.pl 05.01.09, 14:58 przynajmiej zarobki sa adekwatne do wykonanej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Emperia będzie bić się o rynek z Biedronką IP: *.zamek.net.pl 13.07.09, 10:07 gdzie te zarobki sa adekwatne w jakim oddziale czy majac srednia 130kp i zarabiajac 1600 zł masz to wlasnie na mysli Odpowiedz Link Zgłoś