Gość: wiśnia - opolskie IP: *.net81.citysat.com.pl 09.05.08, 21:44 Trzymajcie się !!!! Pocztowcy górą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KLIENT Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:47 TAK TRZYMAJCIE bo nie moge juz patrzec jAK wAS WYKORZYSTUJA -siedzi jedna dziewczyna -robi wszystko sama widac dobry fachowiec bo nawet kierownika z nia niema -zalatwia kolejkie i te pieprzone paczki-po 20-30szt a ja tylko rachunek chce zaplacic na okienku nie ma przerwy przyjezdza poczta a ona zarabia poczte ludzie stukaja a ona jak maszyna dalej i dalej bez przerwy przy ruinie komputerze co ma chyba 20lat -nie dajcie sie za taka prace nalezy sie kasa -zmienic dyrekcje bo zle zarzadza i traktuje ludzi swoich i klienta lekcewazy-gdzie BHP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 przyjdzie Schetyna wyjmie listę agentów i - po str IP: *.aster.pl 10.05.08, 22:31 ajku, jak z celnikami!!! Idę o zakład!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:50 TAK TRZYMAJCIE -korzystam z poczty na codzien macie dobrych ludzi szczegolnie na okienkach to roboty ale traktuja WAS GORZEJ JAK W BIEDRONKACH-a dzie bhp a gdzie PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY -DO ODPOWIEDZIALNOSCI POCIAGNAC ALE DYREKTOROW -i ta klike kolesi co zatrudniaj pociotakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Totalna dezorganizacja na PP IP: 77.223.224.* 10.05.08, 08:31 Zmienić prawo pocztowe, które zawiera przepisy już dawno nie używane i nie mające pokrycia z rzeczywistością. Pani w okienku nie dość, że wklepie dane do komputera musi ponowić czynności na kilku innych świstkach. Ostatnimi czasy robiłem 5 razy ten sam wykaz skrzynek pocztowych ponieważ każdy dział (w 1 budynku) na głównej sobie tego zażądał. Nijak to się ma do wydajności. Nie mogę doręczać listów w terminie - mam masę papierków do wypisywania i masę rozdzielników do czytania ponieważ anuluje się coś co wprowadzono miesiąc temu lub wprowadza coś co już było po anulowaniu. Kołomyja. Osobiście uważam również, że niektóre usługi są za tanie w stosunku do rzeczywistości. Weźmy pod uwagę wzrosty w każdej branży nie mówiąc o paliwie a tutaj wielkie halo o 10gr. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Może to pan, panie "listonosz" jesteś tym, który 10.05.08, 18:52 awiza na przesyłki wpycha u mnie w kamienicy za obudowę domofonu na zewnątrz - bo mu sie nie chce nawet do skrzynki ich włożyć? W tym kraju sporo osób zarabia mniej niż by chciało i do tego ma głupich szefów, ale to nie powód, żeby przez wasze frustracje ludzie pieniądze i przesyłki tracili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Re: Nie możesz wszystkiego uogólniać IP: 77.223.224.* 11.05.08, 08:52 U mnie nie ma kamienic, więc to nie ja upycham awiza gdzie popadnie. Dzisiaj na listonoszy przyjmuje się każdego, więc wcale nie dziwię się, że przesyłki giną. Weź pod uwagę, że czasami dostać się do takiej kamienicy to jak wejść do bunkra. Albo nikogo nie ma albo nie otworzy bo to awizo nie do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolennik myślenia Szykuje się strajk Poczty? IP: 217.96.105.* 10.05.08, 18:40 Tak trzymajcie. Pukajcie sobie dalej w swój gwoździk do trumny. Jak najmocniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 W tym roku zgubili mi już trzy przesyłki, w tym 10.05.08, 18:48 kartę bankomatową wysłaną przez bank - POLECONYM !!!! Pytanie - ile zgubią w czasie strajku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: W tym roku zgubili mi już trzy przesyłki, w t 11.05.08, 08:41 A czytales moze tekst o listooszu, ktory mial kilka tysiecy przesylek w domu? Mial je nawet w lodowce tyle mu miejsca zajmowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Popieram strajk - szybciej zdechnie ta pseudofirma IP: *.chello.pl 10.05.08, 18:51 Dzięki niemu szybciej zdechnie ta firma, a ludzie na poczcie w końcu nauczą sie co to wolny rynek i że jak się nie podoba praca to się ją zmienia a nie zarzyna swoje miejsce pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Popieram strajk - szybciej zdechnie ta pseudo 11.05.08, 09:53 > Dzięki niemu szybciej zdechnie ta firma, a > ludzie na poczcie w końcu nauczą sie > co to wolny rynek Tak i wejda dwie zachodnie firmy i beda "konkurowac" (tak jak operatorzy GSM). A za wyslanie widokowki znad morza zaplacisz 20zeta. smok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l pocztowcy okupują w porozumieniu z dyrekcją ;)))) IP: *.e-wro.net.pl 10.05.08, 18:57 bo podczas ostatnich protestów stanęło na 500 zeta podwyżki. Więc teraz idzie o zmniejszenie do 400. Jak ktoś nie rozumie to podpowiadam: związki siedzą w kieszeni największych darmozjadów w PP popieram , niech będzie strajk generalny bezterminowy, niech wreszcie szlag trafi tę instytucję. Jak tylko pojawi sie konkurencja na rynku to przejdzie do niej 80% pracowników PP. Bynajmniej nie kadry zarządzającej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Związki chcą doprowadzić swoją firmę do bamkructwa IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.08, 19:12 pocinają gałąź na kórej siedzą. Potem będą żadania aby podatnik pokrywał straty jak to już często się zdarzało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Kocham średnią ! IP: *.jmdi.pl 10.05.08, 19:12 Średnio pocztowcy będą zarabiać 3300 brutto, a listonosze i "panie z okienka" nawet po 1500 brutto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Zastrajkujcie, a cała firma pójdzie pod młotek! IP: 80.51.91.* 10.05.08, 19:14 Wszystkie etaty pójdą precz - od dyrektorów po sprzątaczki, i będziecie mieli swoje podwyżki. Zamiast pensji, będzie zasiłek w Urzędzie Pracy! Konkurencja już zaciera ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? już widzę szanowny "kliencie" jak konkurencja IP: *.chello.pl 10.05.08, 19:25 już widzę "kliencie" jak konkurencja zaciera ręce żeby móc dostarczyć list do osady w Puszczy Augustowskiej np :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b0l Re: już widzę szanowny "kliencie" jak konkurencja IP: *.e-wro.net.pl 11.05.08, 00:14 konkurencja sobie poradzi. Tych odsad nie jest dużo. Już widze jak np kanadyjskie firmuy pocztowe twierdzą że się nie opłaca albo że za duzo sniegu napadało ;)))) podobnie jak konkurencja PKP: naszym kolejuchom sie nie opłaca a obcy przewoźnicy radzą sobie doskonale na zamykanych liniach. Im prędzej szlag trafi te komunistyczne ( mentalnie i strukturalnie ) firmy tym lepiej dla pracowników i klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz kolejarze sobie radza?? IP: *.telprojekt.pl 11.05.08, 11:55 synku, nie ma takiej kolei na swiecie ktora by nie wychodzila na minus :) Odpowiedz Link Zgłoś
kibic1-only Re: Szykuje się strajk Poczty? 10.05.08, 19:29 tiaaaa...kartkę z życzeniami wielkanocnymi nadaną 12 marca 2008 otrzymałem 24 kwietnia.Takie "jaja pocztowe".(Odległość między nadawcą a odbiorcą 120 km.) Może wysyłać uniwersalne życzenia? Jaja na opłatku w sianku z barankiem cukrowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejp Szykuje się strajk Poczty? IP: *.toya.net.pl 10.05.08, 19:42 Według niektórych "mędrców" szeregowi pracownicy, nie tylko poczty,powinni tylko pracować, najlepiej po 10-12 godzin za 1500 zl netto,broń Boże nie protestować,nie strajkować,dawać się wyzyskiwać i poniżać - bo upadnie przedsiębiorstwo, bo wejdzie konkurencja.A najlepiej z wdzięcznością wobec takiego pracodawcy, to się samemu zwolnić, bez prawa do odprawy i zasiłku dla bezrobotnych.Gdzie ci ludzie mają rozum. Każdy ma prawo walczyć o godne życie.Trzymajcie się POCZTOWCY - kobiety z okienek i listonosze - bo to WY jesteście tam najważniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudek Szczerze życzę pocztowcom, aby ich strajk IP: 80.51.194.* 10.05.08, 19:47 doprowadził Pocztę do upadku. Może wtedy w końcu pozbędziemy się tego balastu. A potem jeszcze tylko kopalnie i KRUS i wreszcie będziemy wolni od ostatnich zabytków komunizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.crowley.pl 10.05.08, 20:03 w d... sie poprzewracalo! od 20 kwietnia czekam na przesylke priorytetowa i jakos nie moge sie doczekac - odleglosc 100 km...chyba przez Nowa Zelandie idzie ta paczka... i za co te nieroby chca podwyzek za niewywiazywanie sie ze zobowiazan i nagminne kradzieze przesylek?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Żeby strajkować, to najpierw trzeba pracować. 10.05.08, 20:21 A nie dłubać palcem w nosie, a klientowi pokazywać wypisane na okienku godziny przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozin z Bazin Re: Żeby strajkować, to najpierw trzeba pracować. IP: 82.160.191.* 10.05.08, 20:38 Pierd......olicie w wiekszosci takie kocopoły ze az zal patrzec na to.W dupie zescie byli i gowno widzieli ale szczekac to potraficie. Ja pracuje na poczcie juz drugi rok...Na ekspedycji w miescie sredniej wielkosci zarabiam 1080zl na REKE!!!Tak powtorze sie 1080zl na RĘKE.Jak to sie do sredniej pensji na poczcie ktora niby wynosi prawie 3000 brutto macie przyklad. W kwietniu byly niby podwyzki o 137zl.Tyle tylko ze te 137zl to byla kwota usredniona na wszystkich pracownikow a wiadomo ze inaczej zarabia kierownik a inaczej pracownik szeregowy. Teraz tez niby zwiazki chca 400zl brutto SREDNIO na pracownika.Jesli ja dostane choc polowe tego czyli 200zl (130zl na REKE) to bedzie dobrze,a nawet bardzo dobrze.Ale oczywiscie glupi ludzie uslysza z glupich mediow ze poczta żada 400zl podwyzki i pozniej pieprza kocopoły ile to my nie chcemy podwyzek. A co do kompetentnosci poczty...proponuje przyjsc do siebie do pracy na ekspedycje na pare dni i poobserwowac czy ludzie sie opieprzaja czy nie,gwarantuje wam ze bedziecie w szoku ile czlowiek moze rozrzucic recznie listow w ciagu 12 godzin. I zanim kolejny raz szczekniecie cos na poczcie popatrzcie na siebie i swoje kompetencje w swojej pracy.Na pewno wszystko robicie dobrze i nie zdarzylo wam sie nic spieprzyc? Watpie Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Jakbym coś sp..rzył tyle razy ile poczta... 10.05.08, 20:45 ...to już bym dawno nie pracował.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zrobiony w pocztę Jak ci źle - to się zwolnij IP: *.ghnet.pl 10.05.08, 20:50 kto cie zmusza tam pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: Jak ci źle - to się zwolnij IP: *.chello.pl 10.05.08, 20:56 Pracusie cholera się znaleźli!!!!A sami to tak dobrze pracujecie??????Kogoś to łatwo się krytykuję!!!!!Bardzo dobrze robią. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: Jak ci źle - to się zwolnij 11.05.08, 09:57 > kto cie zmusza tam pracować? Pewnie, lepiej nich pojdzie na bezrobocie i sie zrzucimy na niego. Wg niektorych wszyscy niezadowoleni z zarobkow powinni rzucic prace - tylko, ze wtedy 95% Polakow zostaloby w domach! smok Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Żeby strajkować, to najpierw trzeba pracować. 10.05.08, 23:31 czy ktoś cię zmusza żeby pracować za takie pieniądze w instytucji, ktora nie potrafi wywiązać się ze swoich obowiązków ale ma dość pieniędzy żeby marnować je na różne klerykalne fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minister Szykuje się sprzedaż Poczty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 21:12 Prawdopodobnie Poczta Polska zostanie sprzedana podobnie jak większość strategicznych firm w Polsce. Czeka ją poważna redukcja zatrudnienia i placówek pocztowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Szykuje się sprzedaż Poczty IP: *.chello.pl 10.05.08, 21:24 Już dawno podzielili Pocztę Polską miedzy siebie."Najlepsze kawałki"zabrali dla siebie.Resztę nierentowną zostawili. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Szykuje się sprzedaż Poczty 10.05.08, 23:29 Wątpię czy znajdzie się głupi, który ten szajs kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano przecież oni cały czas strajkują !!!! IP: *.aster.pl 10.05.08, 21:25 Ganz egal czy to oficjalnie czy nie firma jest gó..ana wyjątkowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja W czym problem????? IP: *.chello.pl 10.05.08, 21:46 Można wybrać konkurencję!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eduardo Re: W czym problem????? IP: *.chello.pl 10.05.08, 21:59 Ja chetnie. Ale ZUS, bank itp. niebardzo reaguja na moje sugestie zamiany Poczty Polskiej na cos funkcjonujacego. Chetnie zaplace wiecej za listy i przesylki dostarczane w ogole (nie musza nawet byc na czas). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypocztowieec Szykuje się strajk Poczty? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 22:29 A strajkujcie ile chcecie, rozwalcie tą firmę od środka, z pożytkiem dla całego kraju - jak najszybciej !!! Jesteście beznadziejni, zarówno jeśli chodzi o terminowość, jak i jakość doręczanych przesyłek, że nie wspomnę o cudownej i "szybkiej" obsłudze w okienkach. A na dodatek kradniecie przesyłki. Już druga gazeta do mnie przyszła bez folii i bez płyty DVD, a adres wypisaliście długopisem na okładce. Listonoszom, przepraszam - doręczycielom nie chce się poleconego na górę zanieść, to awizo do skrzynki i problem z głowy- dalej wymieniać? Nie jest mi Was w ogóle szkoda, sami sobie jesteście winni. Teraz to narzekacie jacy to jesteście poszkodowani, a założę się jak "w pręta" lecieliście. RIP "Poczto" Polska. Deutsche Post, czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-aj prywatyzowac! IP: 84.38.160.* 10.05.08, 22:50 i to jak najszybciej! Listy nie dochodzą, np.rachunki za telefon, poczta olewa ciepłym moczem nadawców i adresatów, ci drudzy tracą więcej, bo muszą płacić odsetki za zwłokę, gdy na czas nie otrzymają faktury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaradny Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 23:19 Przyznaję - jesteśmy złodziejami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Szykuje się strajk Poczty? IP: 82.139.47.* 10.05.08, 23:23 No proszę jak nieroby szczekają.Człowiek tyra za 1000 zł ,a nieroby szczekają.Nie pasi to do konkurencji.Nieroby !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: 82.139.47.* 10.05.08, 23:25 Wszyscy pracusie.A jak doręczasz polecony to nierobom ciężko czytelnie się podpisać/Ciężko nierobom!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Gdyby władze poczty inwestowały zyski w jej 10.05.08, 23:28 rozwój albo podnosiły płace pracownikom zamiast dogadzać klerowi fundując dzwony i jakieś tam krzyże to być może dziś nie było by problemu ze strajkującymi pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a kiedy oni nie strajkują??? 10.05.08, 23:30 odnosze wrażenie że od zawsze trwa tam strajk okupoacyjny na stanowiskach kierowniczych i strajk włoski na stanowiskach obsługi (dodatkowo zaostrzony o wyłaczenie wszelkiego myślenia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz...jeszcz Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.3s.pl 10.05.08, 23:35 Podobno szykuje się niespodzianka dla wszystkich, którzy wysłali swoje zeznania podatkowe poprzez tzw firmy konkurencyjne. Gów.o nie konkurencja panie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brca Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 00:21 Nie to zebym bronil PP ale Ci ktorzy ja krytykuja...sprobojcie wyslac list konkurencja PAF-em lub Inpost wtedy docenicie to ze PP wcale nie dziala wcale tak zle :) Duzo handluje przez allegro i jeszcze nie zdarzylo sie zeby paczka wyslana PP zginela,natomiast na Inpost to szkoda slow,paczka albo sie gubila albo dochodzila po 2 tygodniach.Dlatego w opcjach wysylki zrezygnowalem z Inposta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 00:35 A ja jestem przeciwna wszystkim strajkom - uderzają w tych, którzy właśnie przynoszą danej instytucji pieniądze. Tak jakby sklepikarz zastrajkował i postanowił nie sprzedawać wam swojego towaru. Kto traci? Prawidłowa odpowiedź - sklepikarz. W przypadku strajku pocztowców - tracą pocztowcy. Gdy jest strajk poczty, coraz więcej firm korzysta z usług kurierów, którzy naprawdę nie są dużo drożsi od Poczty. I jeszcze jedno: Szanowni Pocztowcy, Co JA wam zrobiłam że nie będziecie wysyłać moich paczek i listów? Co miesiąc płacę w terminie fakturę z Poczty Polskiej czyli NAPRAWDĘ wywiązuję się ze swojej części umowy. Jak chcecie strajkować to wysilcie się na wymyślenie takiej formy strajku, która dotknie tych, którzy odpowiadają za wasze pensje. Ja za to nie odpowiadam a mnie ma dotknąć wasz strajk. Mało w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś