Dodaj do ulubionych

Szykuje się strajk Poczty?

IP: *.net81.citysat.com.pl 09.05.08, 21:44
Trzymajcie się !!!! Pocztowcy górą!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: KLIENT Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:47
      TAK TRZYMAJCIE bo nie moge juz patrzec jAK wAS WYKORZYSTUJA -siedzi jedna
      dziewczyna -robi wszystko sama widac dobry fachowiec bo nawet kierownika z nia
      niema -zalatwia kolejkie i te pieprzone paczki-po 20-30szt a ja tylko rachunek
      chce zaplacic na okienku nie ma przerwy przyjezdza poczta a ona zarabia poczte
      ludzie stukaja a ona jak maszyna dalej i dalej bez przerwy przy ruinie
      komputerze co ma chyba 20lat -nie dajcie sie za taka prace nalezy sie kasa
      -zmienic dyrekcje bo zle zarzadza i traktuje ludzi swoich i klienta
      lekcewazy-gdzie BHP
      • Gość: 4krzych1 przyjdzie Schetyna wyjmie listę agentów i - po str IP: *.aster.pl 10.05.08, 22:31
        ajku, jak z celnikami!!!

Idę o zakład!!!
    • Gość: KLIENT Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:50
      TAK TRZYMAJCIE -korzystam z poczty na codzien macie dobrych ludzi szczegolnie na
      okienkach to roboty ale traktuja WAS GORZEJ JAK W BIEDRONKACH-a dzie bhp a gdzie
      PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY -DO ODPOWIEDZIALNOSCI POCIAGNAC ALE DYREKTOROW -i ta
      klike kolesi co zatrudniaj pociotakow
    • Gość: listonosz Totalna dezorganizacja na PP IP: 77.223.224.* 10.05.08, 08:31
      Zmienić prawo pocztowe, które zawiera przepisy już dawno nie używane i nie
      mające pokrycia z rzeczywistością. Pani w okienku nie dość, że wklepie dane do
      komputera musi ponowić czynności na kilku innych świstkach. Ostatnimi czasy
      robiłem 5 razy ten sam wykaz skrzynek pocztowych ponieważ każdy dział (w 1
      budynku) na głównej sobie tego zażądał. Nijak to się ma do wydajności. Nie mogę
      doręczać listów w terminie - mam masę papierków do wypisywania i masę
      rozdzielników do czytania ponieważ anuluje się coś co wprowadzono miesiąc temu
      lub wprowadza coś co już było po anulowaniu. Kołomyja. Osobiście uważam również,
      że niektóre usługi są za tanie w stosunku do rzeczywistości. Weźmy pod uwagę
      wzrosty w każdej branży nie mówiąc o paliwie a tutaj wielkie halo o 10gr.
      • amk64 Może to pan, panie "listonosz" jesteś tym, który 10.05.08, 18:52
        awiza na przesyłki wpycha u mnie w kamienicy za obudowę domofonu na zewnątrz -
        bo mu sie nie chce nawet do skrzynki ich włożyć?

W tym kraju sporo osób zarabia mniej niż by chciało i do tego ma głupich szefów,
        ale to nie powód, żeby przez wasze frustracje ludzie pieniądze i przesyłki
        tracili!!!
        • Gość: listonosz Re: Nie możesz wszystkiego uogólniać IP: 77.223.224.* 11.05.08, 08:52
          U mnie nie ma kamienic, więc to nie ja upycham awiza gdzie popadnie. Dzisiaj na
          listonoszy przyjmuje się każdego, więc wcale nie dziwię się, że przesyłki giną.
          Weź pod uwagę, że czasami dostać się do takiej kamienicy to jak wejść do bunkra.
          Albo nikogo nie ma albo nie otworzy bo to awizo nie do niego.
    • Gość: Zwolennik myślenia Szykuje się strajk Poczty? IP: 217.96.105.* 10.05.08, 18:40
      Tak trzymajcie. Pukajcie sobie dalej w swój gwoździk do trumny. Jak najmocniej!!!
      • amk64 W tym roku zgubili mi już trzy przesyłki, w tym 10.05.08, 18:48
        kartę bankomatową wysłaną przez bank - POLECONYM !!!!

Pytanie - ile zgubią w czasie strajku ??
        • damianbsc Re: W tym roku zgubili mi już trzy przesyłki, w t 11.05.08, 08:41
          A czytales moze tekst o listooszu, ktory mial kilka tysiecy przesylek w domu?
          Mial je nawet w lodowce tyle mu miejsca zajmowaly.
    • Gość: 1234 Popieram strajk - szybciej zdechnie ta pseudofirma IP: *.chello.pl 10.05.08, 18:51
      Dzięki niemu szybciej zdechnie ta firma, a ludzie na poczcie w końcu nauczą sie co to wolny rynek i że jak się nie podoba praca to się ją zmienia a nie zarzyna swoje miejsce pracy.
      • smok_sielski Re: Popieram strajk - szybciej zdechnie ta pseudo 11.05.08, 09:53
        > Dzięki niemu szybciej zdechnie ta firma, a
        > ludzie na poczcie w końcu nauczą sie
        > co to wolny rynek

Tak i wejda dwie zachodnie firmy i beda "konkurowac" (tak jak operatorzy GSM). A
        za wyslanie widokowki znad morza zaplacisz 20zeta.
        smok
    • Gość: r0b0l pocztowcy okupują w porozumieniu z dyrekcją ;)))) IP: *.e-wro.net.pl 10.05.08, 18:57
      bo podczas ostatnich protestów stanęło na 500 zeta podwyżki. Więc
      teraz idzie o zmniejszenie do 400.
      Jak ktoś nie rozumie to podpowiadam: związki siedzą w kieszeni
      największych darmozjadów w PP

popieram , niech będzie strajk generalny bezterminowy, niech
      wreszcie szlag trafi tę instytucję. Jak tylko pojawi sie
      konkurencja na rynku to przejdzie do niej 80% pracowników PP.
      Bynajmniej nie kadry zarządzającej
    • Gość: ... Związki chcą doprowadzić swoją firmę do bamkructwa IP: *.ny325.east.verizon.net 10.05.08, 19:12
      pocinają gałąź na kórej siedzą. Potem będą żadania aby podatnik
      pokrywał straty jak to już często się zdarzało
    • Gość: hm Kocham średnią ! IP: *.jmdi.pl 10.05.08, 19:12
      Średnio pocztowcy będą zarabiać 3300 brutto, a listonosze i "panie z okienka"
      nawet po 1500 brutto :)

• Gość: klient Zastrajkujcie, a cała firma pójdzie pod młotek! IP: 80.51.91.* 10.05.08, 19:14
      Wszystkie etaty pójdą precz - od dyrektorów po sprzątaczki, i będziecie mieli swoje podwyżki. Zamiast pensji, będzie zasiłek w Urzędzie Pracy! Konkurencja już zaciera ręce!
      • Gość: ? już widzę szanowny "kliencie" jak konkurencja IP: *.chello.pl 10.05.08, 19:25
        już widzę "kliencie"

jak konkurencja zaciera ręce

żeby móc dostarczyć list do osady w Puszczy Augustowskiej np :-)
        • Gość: r0b0l Re: już widzę szanowny "kliencie" jak konkurencja IP: *.e-wro.net.pl 11.05.08, 00:14
          konkurencja sobie poradzi. Tych odsad nie jest dużo. Już widze jak
          np kanadyjskie firmuy pocztowe twierdzą że się nie opłaca albo że za
          duzo sniegu napadało ;))))
          podobnie jak konkurencja PKP: naszym kolejuchom sie nie opłaca a
          obcy przewoźnicy radzą sobie doskonale na zamykanych liniach.
          Im prędzej szlag trafi te komunistyczne ( mentalnie i
          strukturalnie ) firmy tym lepiej dla pracowników i klientów
          • Gość: kolejarz kolejarze sobie radza?? IP: *.telprojekt.pl 11.05.08, 11:55
            synku, nie ma takiej kolei na swiecie ktora by nie wychodzila na minus :)
    • kibic1-only Re: Szykuje się strajk Poczty? 10.05.08, 19:29
      tiaaaa...kartkę z życzeniami wielkanocnymi nadaną 12 marca 2008
      otrzymałem 24 kwietnia.Takie "jaja pocztowe".(Odległość między
      nadawcą a odbiorcą 120 km.) Może wysyłać uniwersalne życzenia? Jaja
      na opłatku w sianku z barankiem cukrowym?
    • Gość: ejp Szykuje się strajk Poczty? IP: *.toya.net.pl 10.05.08, 19:42
      Według niektórych "mędrców" szeregowi pracownicy, nie tylko
      poczty,powinni tylko pracować, najlepiej po 10-12 godzin za 1500 zl
      netto,broń Boże nie protestować,nie strajkować,dawać się wyzyskiwać
      i poniżać - bo upadnie przedsiębiorstwo, bo wejdzie konkurencja.A
      najlepiej z wdzięcznością wobec takiego pracodawcy, to się samemu
      zwolnić, bez prawa do odprawy i zasiłku dla bezrobotnych.Gdzie ci
      ludzie mają rozum. Każdy ma prawo walczyć o godne życie.Trzymajcie
      się POCZTOWCY - kobiety z okienek i listonosze - bo to WY jesteście
      tam najważniejsi.
    • Gość: Dudek Szczerze życzę pocztowcom, aby ich strajk IP: 80.51.194.* 10.05.08, 19:47
      doprowadził Pocztę do upadku. Może wtedy w końcu pozbędziemy się tego balastu.
      A potem jeszcze tylko kopalnie i KRUS i wreszcie będziemy wolni od ostatnich zabytków komunizmu...
    • Gość: anna Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.crowley.pl 10.05.08, 20:03
      w d... sie poprzewracalo! od 20 kwietnia czekam na przesylke
      priorytetowa i jakos nie moge sie doczekac - odleglosc 100
      km...chyba przez Nowa Zelandie idzie ta paczka... i za co te nieroby
      chca podwyzek za niewywiazywanie sie ze zobowiazan i nagminne
      kradzieze przesylek?!!!
    • tw.zenek Żeby strajkować, to najpierw trzeba pracować. 10.05.08, 20:21
      A nie dłubać palcem w nosie, a klientowi pokazywać wypisane na okienku godziny
      przerwy.
      • Gość: Jozin z Bazin Re: Żeby strajkować, to najpierw trzeba pracować. IP: 82.160.191.* 10.05.08, 20:38
        Pierd......olicie w wiekszosci takie kocopoły ze az zal patrzec na to.W dupie zescie byli i gowno widzieli ale szczekac to potraficie.

Ja pracuje na poczcie juz drugi rok...Na ekspedycji w miescie sredniej wielkosci zarabiam 1080zl na REKE!!!Tak powtorze sie 1080zl na RĘKE.Jak to sie do sredniej pensji na poczcie ktora niby wynosi prawie 3000 brutto macie przyklad. W kwietniu byly niby podwyzki o 137zl.Tyle tylko ze te 137zl to byla kwota usredniona na wszystkich pracownikow a wiadomo ze inaczej zarabia kierownik a inaczej pracownik szeregowy.
        Teraz tez niby zwiazki chca 400zl brutto SREDNIO na pracownika.Jesli ja dostane choc polowe tego czyli 200zl (130zl na REKE) to bedzie dobrze,a nawet bardzo dobrze.Ale oczywiscie glupi ludzie uslysza z glupich mediow ze poczta żada 400zl podwyzki i pozniej pieprza kocopoły ile to my nie chcemy podwyzek.

A co do kompetentnosci poczty...proponuje przyjsc do siebie do pracy na ekspedycje na pare dni i poobserwowac czy ludzie sie opieprzaja czy nie,gwarantuje wam ze bedziecie w szoku ile czlowiek moze rozrzucic recznie listow w ciagu 12 godzin.

I zanim kolejny raz szczekniecie cos na poczcie popatrzcie na siebie i swoje kompetencje w swojej pracy.Na pewno wszystko robicie dobrze i nie zdarzylo wam sie nic spieprzyc?

Watpie
        • tw.zenek Jakbym coś sp..rzył tyle razy ile poczta... 10.05.08, 20:45
          ...to już bym dawno nie pracował..
        • Gość: Zrobiony w pocztę Jak ci źle - to się zwolnij IP: *.ghnet.pl 10.05.08, 20:50
          kto cie zmusza tam pracować?
          • Gość: gosc1 Re: Jak ci źle - to się zwolnij IP: *.chello.pl 10.05.08, 20:56
            Pracusie cholera się znaleźli!!!!A sami to tak dobrze pracujecie??????Kogoś to
            łatwo się krytykuję!!!!!Bardzo dobrze robią.
          • smok_sielski Re: Jak ci źle - to się zwolnij 11.05.08, 09:57
            > kto cie zmusza tam pracować?

Pewnie, lepiej nich pojdzie na bezrobocie i sie zrzucimy na niego. Wg niektorych
            wszyscy niezadowoleni z zarobkow powinni rzucic prace - tylko, ze wtedy 95%
            Polakow zostaloby w domach!
            smok
        • guru133 Re: Żeby strajkować, to najpierw trzeba pracować. 10.05.08, 23:31
          czy ktoś cię zmusza żeby pracować za takie pieniądze w instytucji, ktora nie
          potrafi wywiązać się ze swoich obowiązków ale ma dość pieniędzy żeby marnować je
          na różne klerykalne fanaberie.
    • Gość: Minister Szykuje się sprzedaż Poczty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 21:12
      Prawdopodobnie Poczta Polska zostanie sprzedana podobnie jak
      większość strategicznych firm w Polsce. Czeka ją poważna redukcja
      zatrudnienia i placówek pocztowych.
      • Gość: nowy Re: Szykuje się sprzedaż Poczty IP: *.chello.pl 10.05.08, 21:24
        Już dawno podzielili Pocztę Polską miedzy siebie."Najlepsze kawałki"zabrali dla
        siebie.Resztę nierentowną zostawili.
      • guru133 Re: Szykuje się sprzedaż Poczty 10.05.08, 23:29
        Wątpię czy znajdzie się głupi, który ten szajs kupi.
    • Gość: ano przecież oni cały czas strajkują !!!! IP: *.aster.pl 10.05.08, 21:25
      Ganz egal czy to oficjalnie czy nie firma jest gó..ana wyjątkowo
      • Gość: ja W czym problem????? IP: *.chello.pl 10.05.08, 21:46
        Można wybrać konkurencję!!!!!!
        • Gość: Eduardo Re: W czym problem????? IP: *.chello.pl 10.05.08, 21:59
          Ja chetnie. Ale ZUS, bank itp. niebardzo reaguja na moje sugestie zamiany Poczty
          Polskiej na cos funkcjonujacego. Chetnie zaplace wiecej za listy i przesylki
          dostarczane w ogole (nie musza nawet byc na czas).
    • Gość: antypocztowieec Szykuje się strajk Poczty? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 22:29
      A strajkujcie ile chcecie, rozwalcie tą firmę od środka, z pożytkiem dla całego
      kraju - jak najszybciej !!! Jesteście beznadziejni, zarówno jeśli chodzi o
      terminowość, jak i jakość doręczanych przesyłek, że nie wspomnę o cudownej i
      "szybkiej" obsłudze w okienkach.
      A na dodatek kradniecie przesyłki. Już druga gazeta do mnie przyszła bez folii i
      bez płyty DVD, a adres wypisaliście długopisem na okładce. Listonoszom,
      przepraszam - doręczycielom nie chce się poleconego na górę zanieść, to awizo do
      skrzynki i problem z głowy- dalej wymieniać?
      Nie jest mi Was w ogóle szkoda, sami sobie jesteście winni. Teraz to narzekacie
      jacy to jesteście poszkodowani, a założę się jak "w pręta" lecieliście. RIP
      "Poczto" Polska.
      Deutsche Post, czekam.
    • Gość: m-aj prywatyzowac! IP: 84.38.160.* 10.05.08, 22:50
      i to jak najszybciej! Listy nie dochodzą, np.rachunki za telefon, poczta olewa
      ciepłym moczem nadawców i adresatów, ci drudzy tracą więcej, bo muszą płacić
      odsetki za zwłokę, gdy na czas nie otrzymają faktury.
    • Gość: zaradny Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 23:19
      Przyznaję - jesteśmy złodziejami
    • Gość: alex Szykuje się strajk Poczty? IP: 82.139.47.* 10.05.08, 23:23
      No proszę jak nieroby szczekają.Człowiek tyra za 1000 zł ,a nieroby
      szczekają.Nie pasi to do konkurencji.Nieroby !!!!!
      • Gość: alex Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: 82.139.47.* 10.05.08, 23:25
        Wszyscy pracusie.A jak doręczasz polecony to nierobom ciężko
        czytelnie się podpisać/Ciężko nierobom!!!!!
    • guru133 Gdyby władze poczty inwestowały zyski w jej 10.05.08, 23:28
      rozwój albo podnosiły płace pracownikom zamiast dogadzać klerowi fundując dzwony
      i jakieś tam krzyże to być może dziś nie było by problemu ze strajkującymi
      pracownikami.
    • truten.zenobi a kiedy oni nie strajkują??? 10.05.08, 23:30
      odnosze wrażenie że od zawsze trwa tam strajk okupoacyjny na
      stanowiskach kierowniczych i strajk włoski na stanowiskach obsługi
      (dodatkowo zaostrzony o wyłaczenie wszelkiego myślenia)
    • Gość: listonosz...jeszcz Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.3s.pl 10.05.08, 23:35
      Podobno szykuje się niespodzianka dla wszystkich, którzy wysłali swoje zeznania podatkowe poprzez tzw firmy konkurencyjne. Gów.o nie konkurencja panie...
      • Gość: Brca Re: Szykuje się strajk Poczty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 00:21
        Nie to zebym bronil PP ale Ci ktorzy ja krytykuja...sprobojcie wyslac list konkurencja PAF-em lub Inpost wtedy docenicie to ze PP wcale nie dziala wcale tak zle :)
        Duzo handluje przez allegro i jeszcze nie zdarzylo sie zeby paczka wyslana PP zginela,natomiast na Inpost to szkoda slow,paczka albo sie gubila albo dochodzila po 2 tygodniach.Dlatego w opcjach wysylki zrezygnowalem z Inposta.
    • Gość: Magda Szykuje się strajk Poczty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 00:35
      A ja jestem przeciwna wszystkim strajkom - uderzają w tych, którzy właśnie przynoszą danej instytucji pieniądze. Tak jakby sklepikarz zastrajkował i postanowił nie sprzedawać wam swojego towaru. Kto traci? Prawidłowa odpowiedź - sklepikarz. W przypadku strajku pocztowców - tracą pocztowcy. Gdy jest strajk poczty, coraz więcej firm korzysta z usług kurierów, którzy naprawdę nie są dużo drożsi od Poczty.
      I jeszcze jedno:
      Szanowni Pocztowcy,
      Co JA wam zrobiłam że nie będziecie wysyłać moich paczek i listów? Co miesiąc płacę w terminie fakturę z Poczty Polskiej czyli NAPRAWDĘ wywiązuję się ze swojej części umowy.
      Jak chcecie strajkować to wysilcie się na wymyślenie takiej formy strajku, która dotknie tych, którzy odpowiadają za wasze pensje. Ja za to nie odpowiadam a mnie ma dotknąć wasz strajk. Mało w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka