kde44 13.05.08, 15:39 Co za hipokryci! Walczyć trzeba z przedwsczesnymi emerytami i zdrowymi rencistami, a nie wprowadzać rozwiązania ułatwiające tym wszystkim zafajdanym nierobom życie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
studiodesign Niech pracują emeryci, renciści i niepełnosprawni. 14.05.08, 08:09 Ale niech płacą pełne składki ZUS i należne podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Jak walczyć z szarą strefą? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.08, 12:33 Urzedy skarbowe i nie tylko mają wiedzę na temat 2 etatowców: np rencistów i emerytów, którzy pod pozorem dorabiania do swoich regularnych poborów(rent i emerytur) blokują etaty pracując na 2 etatach. Widzę tylko jedno rozwiązanie: dostosować wysokość emerytury lub renty do minimum socjalnego w taki sposób, żeby zapewnić ludziom godne życie i mieszkanie.Aby się budżet domowy zbilansował.Wszystkie dane nasze państwo ma tylko nie chce korzystać z tego bo jest to karta polityczna każdej ekipy, która dąży do władzy- a co mnie to wszystko obchodzi ja chcę żyć we własnym kraju i mają być takie warunki abym nie biedował. Emeryt lub rencista posiadający dom aby go utrzymać dorabia na czarno albo na 2 etacie.Nic nie mam przeciwko posiadania domów lub innych nieruchomości ale nie moze być tak , że pracując na 2 etacie chce go za wszelką cenę zatrzymać kosztem innego człowieka, który chce pracować i nie ma jak. Obkładanie za to ludzi posiadającymi jakiś majątek( mieruchomosci) nadmiernie wysokimi podatkami(np.planowany podatek katastralny) prowadzi do niczego bo napędza tylko kasę dla windykatorów i spekulantów. TYLKO KTO TYM SIĘ ZAJMIE JAK POSZCZEGÓLNE RZĄDY SĄ DO NICZEGO!!!!? Odpowiedz Link Zgłoś