Gość: józekniedarujecite IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 19:07 To poczta jeszcze dostarcza jakieś paczki? To dziwne... Wydawało mi się, że zrezygnowali. Idzie do mnie kilka priorytetowych przesyłek od ponad tygodnia. Nie, nie mieszkam na Kamczatce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc zyczliwy Poczta pobierze cło i VAT IP: 67.130.145.* 05.06.08, 19:44 cokolwiek przysylam poczta z USA do Polski moja wycena jest 1o dlarow, mimo ze wartosc faktyczna jest wyzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogal Re: Poczta pobierze cło i VAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 23:09 Gość portalu: gosc zyczliwy napisał(a): > cokolwiek przysylam poczta z USA do Polski moja wycena jest 1o > dlarow, mimo ze wartosc faktyczna jest wyzsza. W Niemczech za cos podobnego jest sparawa karna z wpisem do akt i powiadomieniem w miejscu pracy. Nie musze dodawac, ze oszusta kazda firma wyrzuci z pracy. Jesli masz firme, to wiedz, ze urzad skarbowy bedzie cie mial caly czas na oku. Ale to sa Niemcy, a w Polsce puki co, oszust jest szanowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Poczta pobierze cło i VAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 16:57 Rząd musi się szanować więc oszuści są szanowani. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Poczta pobierze cło i VAT 05.06.08, 19:54 czy w 2009 roku Poczta Polska będzie jeszcze istniała?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mient Poczta pobierze cło i VAT IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.08, 19:56 kurde to ja jestem objety chyba jakims programem pilotarzowym bo kupilem przez internet w USA gadzet za 200 USD i zamiast paczki dostalem wezwanie do okerslenia wartosci i przyslania ksera dowodu osobistego. potem musialem listonoszowi doplacic jeszcze 160 zeta (!) i dopiero mi paczkę wydali drańciuchy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Poczta pobierze cło i VAT IP: *.bumc.bu.edu 05.06.08, 21:00 to i tak dobrze, paczka przez nas wyslana gdzies w lutym do tej pory nie dotarla i pewnie nigdy nie dotrze. Nie sadze, aby zaginela w Stanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T O zmarłych należy mówić albo dobrze, albo w ogóle. IP: 81.219.144.* 05.06.08, 20:31 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Poczta pobierze cło i VAT IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 20:39 Kase to chętnie biorą ale paczek dostarczać nie ma komu. Jak beda sie tak zachowywać to żadnej kasy nawet na podwyżki nie będzie bo ludzie zaczną rezygnować :) Wiadomo że strajkować łatwniej niż podnieść jakość usług... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Poczta pobierze cło i VAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 21:04 jeśli nie zapłacisz poczcie to podatki ściągnie od Ciebie skarbówka - nawet jeśli napiszesz, że nie zamawiałeś i to nie Twoja paczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Poczta pobierze cło i VAT IP: *.toya.net.pl 05.06.08, 22:07 A do tej pory to co pobierali skoro teraz zamierzają VAT i cło ?Za uśmiech listonosza czy jak ?Abstrahując od faktu, że raczej nie da się wyjaśnić racjonalnie dlaczego za towarz zakupiony w zagranicą w sklepie wolnocłowym pobiera się CŁO oraz vat.To taki sam przepis jak ten o obowiązku zapłacenia podatku od dochodów przez osobę pracującą na stałe i legalnie zagranicą-czyli kolejny odcinek z cyklu jak okraść obywateli, oczywiście tych pracujących i cokolwiek kupujących (więc w założeniu dysponujących środkami z których można ich okraść) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Poczta pobierze cło i VAT IP: *.chello.pl 05.06.08, 22:40 Nie rozumiem, co to zmieni... Sprowadzałem towar z USA i po prostu dostałem wezwanie na pocztę, do panów celników, gdzie oświadczyłem cóż to za towar (antena nadawcza), pomogłem wypełnić formularz (tak, celnicy to normalni ludzie i nie do końca potrafili zakwalifikować towar do odpowiedniej pozycji w taryfie celnej), zapłaciłem cło + VAT i dostałem paczkę... tak więc płaciłem należności przywozowe na poczcie(!), gdzie rezydują celnicy... a po nowemu ma być też na poczcie ;) Jedyne co może się zmienić, to obowiązek oclenia wszystkich paczek, a nie co dziesiątej... ale to oznacza konieczność zwiększenia zatrudnienia na poczcie, co w świetle strajku nie najlepiej wróży... Obsługa mojej jednej paczki zajęła około godziny, więc wiem co mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michlal Poczta pobierze cło i VAT IP: *.nycmny.east.verizon.net 22.06.08, 21:36 Jesli szukasz wolnorynkowego miejsca do zakupu jakiegos produktu z USA sprawdz www.szopuj.pl Odpowiedz Link Zgłoś