Gość: mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:17 Co za komunistyczny wymysł: zapisy na lokatę:-) Ciekawi mnie czy tworzą się komitety kolejkowe? Widać jak naród tęskni za komuną... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tommy Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:21 Haha, panowie z pok bp - nie ma obawy, plebs wszystko kupi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 I tak najlepszy był "bank" Pocztowy :) 25.06.08, 08:07 oferując lokate,gdzie % uzależnione było od gry czy bramek Polaków na Euro. niestety bramki Podolskiego sie chyba nie liczyły :D bank jak bukmacher Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: I tak najlepszy był "bank" Pocztowy :) 25.06.08, 08:43 Nie bardzo rozumiem... Wszyscy wiedzą i wszyscy piszą o tym, że ten bank jest "be". Dlaczego po prostu nie przenieść konta do jakiegoś cywilizowanego, w którym nie pobiera się opłat za najmniejszy drobiazg, w którym nie trzeba stać w kolejkach, w których nie robią w bambuko na każdej promocji... Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: I tak najlepszy był "bank" Pocztowy :) 25.06.08, 10:02 bo w polsce jest jeszcze cała masa ludzi z zeszłej epoki i emerytów biegających do kościółka, młodzi inteligentni ludzie już dawno albo stąd wyjechali, albo nie korzystają z takich durnych usług. Jeśli pko bp ma najwięcej klientów, to świadczyć może tylko o poziomie naszego społeczeństwa, ogłupianego przez lata przez kościół... ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rm Re: I tak najlepszy był "bank" Pocztowy :) IP: 199.64.72.* 25.06.08, 16:33 Stary, a co ma do tego kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
peperro Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr... 24.06.08, 22:21 Naciąganie nieświadomych - nie mających żadnej wiedzy ekonomicznej - klientów. Skandal - wczoraj słyszałem mętne wywody kasjerki, próbującej wcisnąć klientce ten produkt. Dodam - klientce, która wcześniej grubo straciła na funduszu akcyjnym, oferowanym przez PKO BP na szczycie hossy nieświadomym klientom, zamiast lokaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Co zamiast PKO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:27 Miałem konto w BPH i byłem zadowolony, przenieśli mnie do PKO i zadowolenie się skończyło - jaki bank proponujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corvax Re: Co zamiast PKO ? IP: *.dsV.agh.edu.pl 24.06.08, 22:32 po pierwsze mylisz banki, w tym artykule mowa o PKO BP - ze skarbonka, ty masz konto w PKO SA z zubrem;) proponuje ci mBank - zero oplat i prowizji za prowadzenie, lokata 2 miesieczna na kwote > 500zl oprocentowana na 5.35% - wszystko obslugiwane z poziomu bankowosci internetowej, cud miod malyna nie bank:] Odpowiedz Link Zgłoś
iceberg69 Re: Co zamiast PKO ? 24.06.08, 22:38 > proponuje ci mBank - zero oplat i prowizji za prowadzenie > lokata 2 miesieczna > na kwote > 500zl oprocentowana na 5.35% - wszystko obslugiwane > z poziomu bankowosci internetowej, cud miod malyna nie bank:] Bank faktycznie sympatyczny, sam jestem jego klientem od prawie 6 lat. Ale akurat oferta depozytów i kredytów w mBanku nigdy nie była jakoś szczególnie konkurencyjna (choć bez takich "wałków", jakie swoim klientom serwuje PKO BP). Ot dla przykładu GETIN Bank na lokacie 2 miesięcznej daje aktualnie 6%. Moja propozycja: mBank dla rachunku ROR czy firmowego, lokaty i kredyty w innych bankach (w zależności od aktualnej oferty). Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Co zamiast PKO ? 25.06.08, 08:16 na Getin tez uwazaj, 6% to jest w skali roku, po 2 miesiacach na pewno tyle nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_fuego Re: Co zamiast PKO ? IP: *.asystent.ds.polsl.pl 25.06.08, 08:54 Te 6% to też tylko promocja. Na lokacie miesięcznej jest już tylko 4.2% o ile mnie pamięć nie myli. To już głupi eMAX PLUS (5,5%) w mbanku lepiej wychodzi i bez tych ceregieli w postaci zakładania lokaty, zrywania lokaty, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Co zamiast PKO ? IP: *.rzeszow.mm.pl 24.06.08, 22:42 mBank jest tak dobry jak worek foliowy na głowę w deszcz. Wydaje ci się, że to bank, a to twór bankopodobny. Miałem duże problemy jak potrzebowałem duplikat umowy o prowadzenie rachunku firmowego w tym banku. Kazali sobie zapłacić za ten duplikat, nie przysłali, reklamację olali. Wyleczyłem się z tego pseudo-banku dobrego do darmowych przelewów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Co zamiast PKO ? IP: 208.68.60.* 24.06.08, 23:34 Pewnie masz racje ale nikt cie nie probuje przekonac ze srubokret jest dobry do wyciagania woszczyny z ucha, do tego sa waciki. Zalezy jaka masz sytuacje. Jesli chcesz miec Ror do prywatnych celow, kupujesz w sklepach internetowych, Alegro itp. i masz dostep do internetu to mBank jest najlepszym produktem w Polsce bez zadnego ale. Odpowiedz Link Zgłoś
pkrehbiel Toyota chyba lepsza 25.06.08, 00:00 Jest też Toyota Bank. Moim zdaniem ma duże szanse być lepszy od mBanku. Co prawda trzeba płacić za obowiązkową kartę bankomatową, ale: - ta karta jest wypukła i działa jak kredytowa - oprocentowanie jest lepsze (w tym oprocentowanie zwykłego RORu, które w mBanku teraz wynosi 0%) - mBankowi już raz się "odwidziały" darmowe przelewy jak uzbierał klientów - Toyota jest mniejsza, więc to chyba na razie nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Toyota chyba lepsza 25.06.08, 10:07 darmowe przelewy są i oprocentowanie rośnie, taka sama sytuacja była 10 lat temu - darmowe przelewy i 12% na emax, dobrze pamiętam ich reklamy jak stopy procentowe spadły, to się wycofali i z jednego, a oprocentowanie konta spadało z dnia na dzień, teraz sytuacja się odwróciła bo stopy procentowe rosną i powraca ten sam układ.. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi darmowe przelwey są nadal - w citibanku 25.06.08, 12:57 robię 15-20 przelewów miesięcznie i to jest dla mnie podstawowy wyznacznik atrakcyjności banku (po co komu oprocentowanie na ROR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakapiorek Re: darmowe przelwey są nadal - w citibanku IP: *.guest.accome.com 25.06.08, 13:47 To zalezy ile trzymasz na takim koncie. Zresztą sporo barnków oferuje darmowe przelewy na poziomie bankowości internetowej i telefonicznej za friko. To mozna powiedziec stalo sie standardem(nie dotyczny to oczywiscie PKO). Jestem klientem BPH i podoba mi sie, że oprócz tego wszystkiego, nie płace prowizji przy wypłatach z bankomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jooker Re: Co zamiast PKO ? IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 24.06.08, 22:59 ...skarpetę... tańsza i bez opłat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakapiorek Re: Co zamiast PKO ? IP: *.guest.accome.com 25.06.08, 13:41 mi tak samo zrobili ale spowrotem sie przenioslem do BPH i wciąż jestem zadowolony. Jak slyszę jakie ludzie maja oprocentowanie na ROR`ach w PKO to mi sie śmiać chce.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kon IP: *.chello.pl 24.06.08, 22:42 Totalny bezsens. Podobnie jak ta MaxLokata czy co to tam było, że odsetki lkiczone były dopiero po jakimś czasie. Ale znając naiwność ludzką to wiele osób się na to złapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppx Re: Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kon IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 22:55 Warto jeszcze dodać o karze (-4%) za zerwanie przed czasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jooker Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr.. IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 24.06.08, 22:56 ...jakiś czas temu dałem się namówić Pani z PKO do zainwestowania u nich pieniążków...i do tej pory jest to najgorsza inwestycja w moim życiu... ostrzegam przed PKO... banda kłamców... - PKO tak DLA IDIOTÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: au Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr.. IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.08, 00:32 "A co gorsza - klient PKO, zapisując się na Lokatę Olimpijską, nie będzie nawet znał widełek kursów, od których zależy jego zysk. Te zostaną bowiem ustalone dopiero po zakończeniu subskrypcji." Zaraz, zaraz - już coś takiego było w PKO BP - też zależało od kursu, ogłoszonego po zakończeniu okresu lokaty, a ogłaszał ... PKO BP. Było też losowanie nagród, tyle że zamknięte. Lepiej tego sobie wykombinować nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kon IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 02:50 Ale jeszcze przez kilkanaście lat będą mieli klientów. Starsze osoby ciężko jest przekonać do nowego. Widzę to po mojej mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a J.Pruski szef banku byl namaszczony przez Balcerka 25.06.08, 03:56 wiec co sie dziwic ze robi ludzi w bambuko. Lesiu byl lepszy i nikt mu nic nie zrobil. Tylko Gruzini, Chinczycy no i Kaczor pogonili go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~~ A Kaczor, ps. Bolek konta nie posiada ... IP: *.tktelekom.pl 25.06.08, 10:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uwaga na tę lokatę Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:26 Należy jeszcze dodać, że likwidując lokatę przed upływem 16 miesięcy bank pobierze opłatę likwidacyjną w wysokości 4% wartości lokaty. Po prostu skandal i to niby państwowy bank - zastanawiam się nad rezygnacją z jego usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ nad czym się jeszcze zastanawiasz? likwiduj ror IP: *.tktelekom.pl 25.06.08, 10:33 to bank dla moherowych starych, niewiele myślących i tępo oglądających reklamy. bo w telewizji powiedzieli ... swoje komunistyczne klimaty, kolejki do okienka, zapisy na lokatę (nie dość że cię wydymają to jeszcze trzeba swoje odstać) jak na lodówkę w "starych dobrych czasach" .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek A inne banki są święte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:48 j/t Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku ta sy Niesamowite jak można jechać na opinii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:58 bank emerytów i rencistów. doi ich gorzej niż lichwiarz a ci biedni prości ludzie i tak przyjdą bo boją się że inne banki to oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr.. IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 08:44 Czy nie powinno być prawnego zakazu lokat z oprocentowaniem poniżej wskaźnika inflacji? Właściwie dlaczego nie zrobić prawnego zakazu oprocentowania ROR-ów poniżej wskaźnika inflacji? Oczywiście to wszystko dotyczyłoby oprocentowania po uwzględnieniu podatku Belki. Myślicie, że wtedy nie byłoby chętnych na prowadzenie działalności bankowej w Polsce? A swoją drogą czy podatek Belki nie powinien być od zysku realnego a nie nominalnego? Pomarzyć zawsze można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molski Co maja w glowach Ci "zapisujacy sie"??? IP: *.de.ibm.com 25.06.08, 09:03 nigdy tego chyba nie pojme, jak mozna trzymac kase w tak bezsensownym banku... no, chyba ze ktos ma kredyt hipoteczny, bo chyba tylko to jest tam w porzadku. reszta to takie przeboje ze wlos sie jezy. Ale to wlasnie jest piekne w polakach - bezsens ich postepowania widoczny na kazdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca finansowy Mój dziadek stracił 100 tys. IP: *.broadband.pl 25.06.08, 09:27 Jak ktoś jest starszą osobą, to ufa temu, co już zna i trudno przekonać kogoś takiego do innych banków. Mojemu upartemu dziadkowi babka z okienka wcisnęła fundusz PKO małych i średnich spółek w sierpniu i chociaż mówiłam mu jak się tylko dowiedziałam, aby wyciągnął pieniądze z tego interesu, to gdy udał się do banku, by wyciągnąć pieniądze, ta sama Pani przekonała go, by tego nie robił (wtedy był do tyłu o 5 tys.). Mój dziadek ostatecznie stracił 100 tys na tej "inwestycji", bo nie wytrzymał "topniejących" pieniędzy. A co do PKO. Spójrzcie sobie na ten artykuł: www.skarbiec.biz/banki/pkobp/produkt_strukturyzowany_lokata_olimpijska.html Początek jest ze strony internetowej banku. Swoją drogą rewelacyjny portal- strasznie krytycznie piszą o produktach finansowych i wyjaśniają niezrozumiałe dla przeciętnego zjadacza chleba, skomplikowane pojęcia z prospektów emisyjnych. Ale nie o tym chciałam- rzecz w tym, że nie dziwię się wcale ludziom- "Lokata Olimpijska" dla kogoą, kto nie zna sie na produktach finansowych, wydaje sie być zwykłą lokata o zmiennym oprocentowaniu (nawet na stronie banku jest pod lokatami). Tymczasem to produkt strukturyzowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Strzyżenie baranów trwa IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 09:06 jak sie dają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przecinek Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 11:02 Trzeba być niespełna rozumu, żeby wchodzic w cos takiego, w sytuacji gdy w innych bankach lokata 8% to standard, nie wspominając już o kontach oszczędnościowych od 4,5 do nawet 6% (Polbank). PKO BP dobre ma tylko Inteligo, resztę oferty, jak i oddziały banku, omijam szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczyt chamstwa Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr.. IP: 91.198.118.* 25.06.08, 12:21 bezczelne cwaniaki wmawiaja ze to jednak dobry produkt. poza tym co za bezsens to cale pieprzenie o "produktach". bank nie produkuje nic, wiec nie robi produktow. bank swiadczy uslugi. pozycza cudza kase i nic, ale to nic, nie produkuje. nie moze byc wiec mowy o produktach. to sa uslugi i kropka. ale oczywiscie nowomowa biznesowa sluzy do oszukiwania - bo czym innym jest niepodawanie prawdziwych informacji? bank pracueje na siebie, nie na Ciebie! na Ciebie pracujesz Ty! nie pozwol bankowi zdzierac z siebie skory i jeszcze sie wmawiac sobei ze z korzyscia dla Ciebie! bank to "normalna" firma i ma zarabiac na siebie, a nie na swoich klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kon 25.06.08, 12:37 Gość portalu: mk napisał(a): - Co za komunistyczny wymysł: zapisy na lokatę:-) Przy lokatach strukturyzowanych to normalna procedura. Jest (zazwyczaj kilkutygodniowy) okres subskrypcji, potem Dzień Emisji a po kilku latach Dzień Wykupu. Nic nadzwyczajnego w takich zapisach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu PKO BP hc wd IP: 84.203.152.* 25.06.08, 13:18 he he he i wywrotka szkla Odpowiedz Link Zgłoś
black_wojtek Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr.. 25.06.08, 17:20 ja juz od nich ucieklem, KOlejki przy okienkach, bankomatach, marne oprocentowanie, drogo za prowadzenie i takie promocje jak w tym artykule opisane. www.kajkowo.x.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 06:16 i znowy się okazało że dziennikarze są nierzetelni. Panie redaktorze Bank Max lokatę sprzedawał w tym roku w lutym, a nie w zeszłym roku jak to Pan raczył napisać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertos Re: Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 08:30 Byc moze LOkata Olimpijska to niewypał,ale nie oszukujmy sie-kazdy bank takie kity wciska i manipuluje oprocentowaniem.Zrobilem taki eksperyment-Mialem do ulokowania 30tys zl.Sledzilem,przegladalem oprocentowania i w kazdym banku byly jakies haczyki.Postanowilem tego samego dnia ulokowac po 5tys zł.w szesciu roznych bankach.W kazdym banku byly rozne oprocentowania.Po roku okazalo sie ze najwiecej odsetek mialem wlasnie w najmniej oprocentowanym PKO BP... W BPH i w in.bankach wszystko pieknie oprocz roznych tajemniczych oplat manipulacyjnych, ktore wypaczyly cale te wieksze oprocentowanie.... Fakt ze z kazdego z szesciu bankow wziałem po roku wiecej niz 5tys.zł ale najwiecej bylo w PKO BP.Wyobrazam sobie teraz jakie przekrety i haki stosuja banki przy kredytach........ Kazdy normalny czlowiek ma jakies luzne pieniadze na czarna godzine-5,10,20,50tys zł i chce je miec w banku by moc w kazdej chwili wyjąc.Nie kazdy chce tracic na gieldzie czy w funduszu czy wplacac do banku w internecie,wiec lokaty beda zawsze modne i potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
wnukstalina Re: Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kon 26.06.08, 12:35 > Kazdy normalny czlowiek ma jakies luzne pieniadze na czarna > godzine-5,10,20,50tys zł i chce je miec w banku by moc w kazdej > chwili wyjąc. Nie rozumiem, a jak ktos nie ma nawet 1 tys zeby odlozyc - to nienormalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otika1 Lokata Olimpijska: kolejny po Max Lokacie kontr... IP: *.acn.waw.pl 24.07.08, 10:29 tak konkretnie jak już pisać to zgodnie z faktami pko dopiero w tym roku zaczęło te wszystkie promocje lokat, maks lokata nie była w ubiegłym roku a w tym roku w na przełomie stycznia i lutego, ona nie była jeszcze taka zła ale już ta następna z tym ubezpieczeniem to juz było coś dziwnego, a to co teraz to już w ogóle porażka, jak ktoś nie doczyta tej umowy i za wcześnie przyjdzie po lokatę to nic nie dostanie a jeszcze opłatę 4% zapłaci, weźcie ludzie zacznijcie czytać umowy zanim podpiszecie, jak założyłem to i wróciłem do domu to przeczytałem umowę dokładniej i następnego dnia to zlikwidowałem bo jeszcze mogłem bez żadnej kary to zamknąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an co za lokata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 08:51 no i ja dalam sie namowic na ta lokate- ale glupia bylam. i teraz co sie okazuje?? ze odsetki beda az 0 procent. super! co za bank!! oszukiwanie i naciaganie ludzi. Nigdy wiecej nie dam sie zlapac na takie lokaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: co za lokata! IP: 195.137.246.* 26.11.09, 20:47 ta lokata to jeden wielki skandal!!!! bylam dzis w pko odebrac pieniadze. i odebralam - tyle samo co wplacilam 16 miesiecy temu :/ nawet złamanego grosza nie naliczyli :/ a powod? bo wartosc kursu eur/pln w ciagu ostatnich 16 miesiecy (w okreslonym dniu miesiaca) znajdowala sie poza przedzialem 2,75 a 3,25 zł!!!! zeby chociaz chamy minimalne odsetki naliczyli, to nie ... ciekawe ilu jest jeszcze takich naiwnych? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam_ski Re: co za lokata! IP: 195.95.164.* 14.12.09, 11:51 Ależ naliczyli....0%... Rozumiem, że przeczytałeś/-aś regulamin tej loterii zwanej lokatą przed podpisaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIranda Gratulacje dla naiwnych !!! IP: 213.25.14.* 14.12.09, 17:18 Gratulacje dla banku za świetnie sformułowanie "lokaty" nie mającej wiele wspólnego z lokatą. Procent osób zapisująca się na ten produkt strukturalny jest wyznacznikiem naiwnych gotowych do wycyckania przez różnych naciągaczy łobywateli. Pozdro lol. PKO może teraz sprzedać bazę naiwnych do jakiś firm tele co to oferują majtki za złotówkę, książki pocztówki i inne wszystko oczywście tanio "zgodzi się Pani/Pan że to godziwa cena?" znany tekst naciągaczy. Ja się mogę założyć z łobywatelami że grubość lodu na Wiśle w tym roku nie przekroczy od 0 do 10m a jak przekroczy to wypłacę odsetki za każdą kasę zdeponowaną u mnie kasę:) Myślę że znajdzie się wielu chętnych na taką lokatę. Ps ja wyznaczam miejsce pomiaru lodu w bliżej nieokreślony przeze mnie sposób. Odpowiedz Link Zgłoś