Gość: I. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 20:43 A dlaczego to dobre idzie tylko dla paczek z Internetu??? A paczka ode mnie do cioci, albo od cioci do mnie to co? Skazana na strupieszałą pocztę będzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olek InPost? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 21:16 InPost ma jak widać duże zamierzenia. Byłoby jednak lepiej dostarczać przesyłki na czas, co im nie wychodzi od początku istnienia. Jak na razie to lepiej trzymać się od nich z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oOo Re: InPost? IP: 81.15.236.* 30.06.08, 08:11 Nie polecam InPostu. Sam dużo wysyłałem i przez pewien okres chciałem dać zarobić rodzącej się konkurencji dla Poczty Polskiej (aby poczta nie zbankrutowała przez moje paczki :). Niestety kurierzy InPostu mają gdzieś dostarczanie, często gęsto wogóle nie jadą pod wskazany adres, tylko odsyłają do nadawcy (różne przyczyny wypisują) bądź jak pofatygują się to w takich godzinach, że nikogo nie ma, a pojęcie awizo u nich nie istnieje - efekt paczka wraca po 2-3 tygodniach do mnie, a mój klient w tym czasie ... Przy takim podejściu i już zdobytej renomie (polecam przegląd różnych forum) raczej marne są szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Awizo-fundamentalna rzecz 30.06.08, 08:34 Awizo-fundamentalna rzecz. Niektorzy ludzie nie siadza non-stop w domu czekajac na kuriera. O wiele wygodniej jest isc z awizo na poczte i odebrac paczke. W zasadzie niegy mi sie nie zdarzylo, zeby paczke od listonosza. Prawie zawsze nie bylo mnie w domu w godzinach pracy listonoszy. Brak awizo wkurza mnie niesamowicie w firmach kurierskich. Prawda jest taka, ze firmy kurierskie sa zoptymalizowane do obslugi firm. Co do poczty - poczta powinna zainwestowac w elektroniczny system sortowania i powinna sie postarac o dobrych managerow. Poczty w innych krajach potrafia zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Awizo-fundamentalna rzecz 30.06.08, 09:11 "Awizo-fundamentalna rzecz. Niektorzy ludzie nie siadza non-stop w domu czekajac na kuriera. O wiele wygodniej jest isc z awizo na poczte i odebrac paczke. W zasadzie niegy mi sie nie zdarzylo, zeby paczke od listonosza. Prawie zawsze nie bylo mnie w domu w godzinach pracy listonoszy." Dlatego właśnie wszystkie przesyłki każę sobie wysłać na adres firmowy, gdzie przebywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Awizo-fundamentalna rzecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 06:54 Widze kolego ze nie wiesz, ale poczta ma i inwestuje w elektroniczny system sortowania, oraz system informatyczny, a nawet 2 systemy a co do zarobkow PP to tak jak napisales powinna sie postarac o dobrych managerow, oraz ludzi ktorzy zrobia w niej w koncu porzadek, bo przerost kadry jest widoczny ... a juz szczegolnie kierowniczej - no ale tak jest w kazdym panstwowym molochu - mnozy sie stolki dla kolesi i tyle niestety do czasu az nie zostanie sprywatyzowana nie bedzie zarabiac tyle ile powinna - a to naprawde niezle zorganizowane przedsiabiorstwo ludzie narzekaja, ale jak widac nie tak latwo wejsc na rynek i z nia konkurowac - przy takiej ilosci przetwarzanego materialu Poczta i tak niezle pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anielski Re: InPost? IP: *.poczta.lublin.pl 30.06.08, 08:38 Popieram. Ja patrzę na InPost ze strony kupującego w sklepie internetowym. Takiego badziewia w życiu nie widziałem. Awiza w skrzynce oczywiście nie zostawili. Gdybym nie wykonał z 10 telefonów to paczka wróciłaby do nadawcy. Koszt, który miał być tańszy od Poczty był droższy dwukrotnie (wliczam telefony na różne infolinie i komórkowe). Na pytanie kiedy doręczą mi paczkę usłyszałem odpowiedź cyt.: "nie wiem". Dopiero jak się wkurzyłem i zacząłem być chamski przyniosło to efekt i łaskawie dostarczyli mi paczkę do miejsca mojej pracy. Odradzam wszystkim tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Inpost - najgorsze co może być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 09:16 Ich ulubionym zdaniem jest "Podany adres nie istnieje". No i średni czas przesyłki to miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: InPost? IP: *.ntlworld.ie 30.06.08, 11:11 Drobna uwaga: jezeli juz chcesz nadawac na konkurencje, to wez sie czlowieku przynajmniej zaloguj, coby nie bylo widac skad piszesz (IP: *.poczta.lublin.pl). 08.38, witamy w pracy, kawusia, necik, forum, itp.? I jak polska poczta ma byc rentowna? ----------------- Re: InPost?IP: *.poczta.lublin.pl Gość: anielski 30.06.08, 08:38 Odpowiedz Popieram. Ja patrzę na InPost ze strony kupującego w sklepie internetowym. Takiego badziewia w życiu nie widziałem. Awiza w skrzynce oczywiście nie zostawili. Gdybym nie wykonał z 10 telefonów to paczka wróciłaby do nadawcy. Koszt, który miał być tańszy od Poczty był droższy dwukrotnie (wliczam telefony na różne infolinie i komórkowe). Na pytanie kiedy doręczą mi paczkę usłyszałem odpowiedź cyt.: "nie wiem". Dopiero jak się wkurzyłem i zacząłem być chamski przyniosło to efekt i łaskawie dostarczyli mi paczkę do miejsca mojej pracy. Odradzam wszystkim tą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian64 Re: InPost? 30.06.08, 12:14 "Drobna uwaga: jezeli juz chcesz nadawac na konkurencje, to wez sie czlowieku przynajmniej zaloguj, coby nie bylo widac skad piszesz (IP: *.poczta.lublin.pl) 08.38, witamy w pracy, kawusia, necik, forum, itp.? I jak polska poczta ma byc rentowna?" Hehehehe, sad but true :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LESSNOW Re: InPost? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 08:35 Masz rację paczka nadana 16 czerwca w Bielawie dochodzi do Wrocławia 26 czerwca -odleglosc okolo 60 km tak pracuje INPOST.Podaje dla zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Poczta Polska skazana jest na upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 21:36 przez partyjne zarządy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok A do Pipidówy to nie łaska? IP: *.chello.pl 29.06.08, 21:53 W czasie ostatniego strajku Poczty Polskiej wysyłałem list polecony do Warszawy przez Inpost. Wszystko pięknie, ładnie, ale klienci, którzy chcieli wysłać jakąś przesyłkę do przysłowiowej Pipidówy, byli odsyłani z kwitkiem. Inpost obsługuje jedynie centra dużych miast(wyszczególnione kody pocztowe). A Poczta Polska musi dostarczyć przesyłkę do każdej dziury. I to jest uczciwa konkurencja? Bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SeNoKa Internet rujnuje Pocztę Polską IP: 85.222.86.* 29.06.08, 22:05 Pan Brzoska powinien zainteresować się logistyką swojej firmy - od roku nie mogę doczekać się na zwrot paczki do nadawcy. I to tylko przez pomyłkowo wpisany kod pocztowy nie dotarła do mnie. SeNoKa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.tktelekom.pl 29.06.08, 22:49 Podejrzane te natychmiastowe ataki na Inpost. Czyżby poczta polska przejęła sposób walki o swe dobre imię od PISu (czyli nadrabiamy zaległości w internecie :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inpost Re: Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.poczta.lublin.pl 30.06.08, 08:49 Widzę, że pracownik InPostu też się wypowiada. Lepiej wziąłby się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
gczern Re: Internet rujnuje Pocztę Polską 30.06.08, 09:45 No jasne!!! przeciez bardziej prawdopodobny jest wielki internetowy spisek tajnych mocy i rzucenia olbrzymich sił marketingowych przez państwową spółkę na internet niż to że mała polska firma po prostu kiepsko działa (by the way kurier siódemka też ma u mnie przechlapane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klijęt InPost to syf, kuriery walą w chu.a, poczta daje d IP: *.chello.pl 29.06.08, 23:48 Z inpostem mam jak najgorsze doświadczenia, firmy kurierskie także leją na klienta sikiem parabolicznym, a jeśli chodzi o pocztę to wszyscy wiemy jak jest dlatego na Allegro kupuję jedynie jak jest możliwość odbioru osobistego i przypadkiem akurat w moim mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm No to o ile nie jesteś z W-wy to masz małe szanse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:56 Umówmy się - poczta polska nie działa, a jak działa to kradnie. InPost jest niezłą alternatywą, nie kradnie przesyłek, dostarcza na czas, ale faktycznie działa tylko w dużych miastach. Kurierzy mają gdzieś pojedynczych klientów. Żyjemy w kraju w którym nic nie działa i od 20 lat nie da się zbudować 1 autostrady. Czemu się dziwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leslaw Maleszka Jak widac patron GW w pelni sil - to o poczcie IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 00:09 Co za p...e. Po pierwze skad teza o tym, ze 20% podwyżka to ma byc raj, kazdy kto kupuje przez internet ten wie, ze PP jest najtansza, wiec nie bredzicie o kosztach. Znajdzie tumany prywatna firme, ktora wysle wam do dziury w koncu polski mala paczke ponizej 10 pln????? A poczta polska to robi, moze nieudolnie, ale jednak. Po drugie PP jest wszedzie. Jak mieszkalem w Niemczech, gdzie rynek uslug kurirskich zliberalizowano pare lat to klopt sie zrobil, bo DP zaczelozamykac oddzialy i emeryci mieli problem z obsluga swoich potrzeb, bo dla 70-latka jedna poczta na dzielnice to problem z dotarciem. Ale ska takie rzeczy maja widziec redaktorzy z GW - banda skorumpowanych tumanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman.dmowski Re: Jak widac patron GW w pelni sil - to o poczci IP: *.acn.waw.pl 30.06.08, 07:17 a z ciekawosci gdzie tu jest napisane ze 20 proc. podwyzka to jest raj? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jak widac patron GW w pelni sil - to o poczci 30.06.08, 08:17 Gość portalu: Leslaw Maleszka napisał(a): > Co za p...e. Po pierwze skad teza o tym, ze 20% podwyżka to ma byc raj, kazdy > kto kupuje przez internet ten wie, ze PP jest najtansza, wiec nie bredzicie o > kosztach. Znajdzie tumany prywatna firme, ktora wysle wam do dziury w koncu > polski mala paczke ponizej 10 pln????? A poczta polska to robi, moze nieudolnie > , > ale jednak. Po drugie PP jest wszedzie. Jak mieszkalem w Niemczech, gdzie rynek > uslug kurirskich zliberalizowano pare lat to klopt sie zrobil, bo DP > zaczelozamykac oddzialy i emeryci mieli problem z obsluga swoich potrzeb, bo dl > a > 70-latka jedna poczta na dzielnice to problem z dotarciem. Ale ska takie rzeczy > maja widziec redaktorzy z GW - banda skorumpowanych tumanow. Może ja i tuman, ale znalazłem taką firmę paf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Jak widac patron GW w pelni sil - to o poczci IP: 67.159.44.* 30.06.08, 10:26 > Może ja i tuman, ale znalazłem taką firmę paf.pl To spróbuj wysłać. Facet wysyła do mnie przesyłkę PAF-em, gdy się kontaktuje po tygodniu, dlaczego nie doszła, odpowiadają "tego kodu pocztowego nie obsługujemy". Mieszkam 1800 metrów od granicy 400 tysięcznego miasta, na sporym osiedlu domków jednorodzinnych... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jak widac patron GW w pelni sil - to o poczci 30.06.08, 18:16 Jakie miasto? Mam co nieco do czynienia z Pafem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Poczta Polska najtańsza???! IP: 213.192.71.* 30.06.08, 09:48 Najtańsza? W jakim segmencie? Ostatnio doszła do mnie DHL-em paczka 20kg, za którą zapłaciłem 20zł (łącznie z pobraniem). Dla porównania taka paczka (15-20kg) na poczcie kosztuje 27zł (ekonomiczna) + koszt pobrania. Moja paczka dotarła w dwa dni z drugiego końca Polski (Śląsk->Pomorze) i w dodatku kurier sam wtargał ją na 3 piętro! Czy muszę pisać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czysty_Harry Co ty palisz?! InPost na czas i nie kradnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 09:29 Gość portalu: mm napisał(a): > Umówmy się - poczta polska nie działa, a jak działa to kradnie. > InPost jest niezłą alternatywą, nie kradnie przesyłek, dostarcza na > czas, ale faktycznie działa tylko w dużych miastach. Chłopie. Jeśli ci ktoś coś wyśle inpostem (tfu) to po pierwsze you must feel lucky, punk, jeśli w ogóle dostaniesz awizo. Jeszcze bardziej lucky będziesz, jeśli ustalisz, gdzie niby masz tę swoją przesyłkę odebrać. A o niesamowitym szczęściu będziesz mógł mówić, jeśli tam tę swoją paczuszkę faktycznie dostaniesz. Te swoje niskie opłaty ta żałosna firemka zapewne nadrabia dochodami z "zaginionych" przesyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator InPost krowa co dużo ryczy a mało mleka daje IP: *.winn.cable.ntl.com 30.06.08, 06:08 tyle na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Panie Brzoska IP: *.21.pl 30.06.08, 08:37 Najpierw to radze zadbac o listonoszy, bo tylko frajer za takie pieniądze będzie dostarczał paczki na określony czas, gdy teraz ma do obrobienia 1/4 wielkiego miasta i sie nie wyrabia. Brniecie w coraz większe gó.., radze bardziej zadbac o to co macie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Internet rujnuje Pocztę Polską 30.06.08, 09:03 Bardzo obiektywny art, napisany pod dyktando konkurencyjnych firm. LOL A Pan z Inposta zamiast zajmować się rentownością poczty, niech się zastanowi czemu jego firma to takie badziewie. Listy idą po 2-3 tygodnie, a obsługują tylko największe miasta. Takiej konkurencji dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgw Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.chello.pl 30.06.08, 09:21 jesli sprzedajesz cokolwiek przez neta - odradzam zdecydowanie Inpost 4 paczki wysłane tą pseudo konkurencją poczty w czasie strajków 1 dostarczona w 17 dni 1 dostarczona w 22 dni 1 zagubiona 1 wróciła do mnie. porażka. Monopolista jest jaki jest ale przynajmniej dostarcza te paczki w sensownym terminie ( jeśli akurat nie strajkuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.ds.uj.edu.pl 30.06.08, 09:49 A propos tego Inpostu...porażka! Wysłałem ważne dokumenty do wyrobienia mi wizy bo akurat PP strajkowała. Przesyłka polecona expresowa nadana 11,06 w Kr doszła w W-wie 24,06! No tyle dni na pokonanie 300km? No niby to są duże miasta żadne zadupie a jednak...Odradzam!chyba że wam nie zależy na czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 sprywatyzujmy niewydolną pocztę, PKP, służbę zdrow 30.06.08, 10:20 sprywatyzujmy niewydolną pocztę, PKP, służbę zdrowia i edukację a od razu się ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teo Zadziwiające ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 13:26 Artykuł o Poczcie Polskiej, a cała dyskusja o inposcie. Coś mi się widzi, że gdyby kolesie z inpostu dorwali sie do IP dyskutantów, to piszący w tym wątku musiałby sie zdrowo nagimanstykować by "udowodnić" swoje negatywne doświadczenia z inpostem. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tylu przeciwników inpost znalazło nagle miejsce na wylewane swojego żalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klijęt Re: Zadziwiające ! IP: *.chello.pl 30.06.08, 20:21 Gość portalu: Teo napisał(a): > Artykuł o Poczcie Polskiej, a cała dyskusja o inposcie. Coś mi się widzi, że > gdyby kolesie z inpostu dorwali sie do IP dyskutantów, to piszący w tym wątku > musiałby sie zdrowo nagimanstykować by "udowodnić" swoje negatywne doświadczeni > a > z inpostem. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tylu przeciwników inpost znalazło > nagle miejsce na wylewane swojego żalu. Ale pieprzysz, człowieku. Może to nie spisek pocztowców na forum, tylko InPost zwyczajnie daje doopy na calej linii? Z pocztą miewam jakieś kłopoty powiedzmy w 20% przypadków - jeśli chodzi o jakieś poważniejsze przesyłki. Kłopoty typu tylko drugie awizo, zagniniona przeyłka, cholernie długi czas dostarczania itp. Z InPostem miałem do czynienia 5 razy i 5 razy spier...lili: przesyłka szła długo ponad wszelką miarę, nie było awiza, nie wiadomo było gdzie akurat przesyłka jest do odebrania, a raz przesyłka zaginęła jak kamień w wodę. Czyli 100% wtopy. I mało mnie obchodzi, że ciut taniej niż u monopolisty. Pięknie dziękuję za taką konkurencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 13:54 Poczty Polskiej nie rujnuje Internet, tylko nieudolne zarządzanie, fatalna organizacja, tysięce krewnych-i-znajomych-królika robiących ssących z nicj pieniadze za nic, przerostr czapy urzędniczej nad ludźmi, którzy naprawdę pracują... Mam wymieniać dalej? Ja unikam PP jak tylko mogę. InPost? Nie mam dużych dowiadczeń, ale jak ostatnio wysyłałem list do Krakowa, doszedł w ciągu czterech dni. Jasne, że obsługują tylko duże miasta - ale też lojalnie o tym informują. Jasne że - podobnie jak wiele firm kurierskich - nastawieni są głównie na klientów instytucjonalnych. A na kogo mają być nastawieni? Sporo kupuję w Internecie. W ciągu ostatnich 2 lat różne firmy kurierskie mi dostarczały przesyłki i zawsze jakoś bez kłopotów je dostawałem. POczta - zwykle po czasie, dwa razy paczka "zginęła" (raz na odcinku 8 kilometrów, do siąsiedniego podwarszawskiego miasta!). Zamiast narzekać na handel internetowy, weźcie się do roboty, panowie pocztowcy. Wywalcie połowę urzędasów, zacznijcie lepiej płacić listonoszom, nie pijcie kawki na zaplecvzu w czasie, kiedy w urzędzie jest kolejka a działają dwa okienka na osiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niktabc@vp.pl Re: Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.toya.net.pl 30.06.08, 22:38 POCZTA POLSKA - powoli ale zawsze przesyłki dotarły Co do INPOST - do niedawna jeszcze na ich stronie figurował PUNKT Łódź Piotrkowska 35 - nie raz ludzie pytali się o niego w szczególności podczas strajku PP ale firma była zamknięta - a wraz z nią punkt Inpost - ludzi przychodzili z AWIZO i odchodzili z kwitkiem - kilka razy był nawet listonosz INPOST i także nie zdołał nic wyjaśnić. Jakoś patrząc na to nie mam zaufania do tej firmy - na co dzień skorzystam z PP a jak się spieszę TNT lub DHL i to tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.com 11.07.08, 23:01 Gość portalu: niktabc@vp.pl napisał(a): > POCZTA POLSKA - powoli ale zawsze przesyłki dotarły (...) Masz szczęście. Czy przesyłki były w czasie świątecznym? U mnie, kiedy "zginęła" trzecia z rzędu paczka z prezentami od mojej Mamy do mojej córki (świąteczna), stwierdziliśmy, że nie stać nas na bycie Mikołajem dla dzieci pracownikow poczty i przestaliśmy korzystać z usług złodziei. To było parę lat temu. Od tego czasu namnożyło się firm kurierskich a Poczta? Niech zdycha. Życzę im jak najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.chello.pl 03.07.08, 21:24 Prowadze małą działalność gospodarczą i teraz współpracuje z firmą InPost. Po przejściach z PP, z ich kętactwem, strajkami, nieterminowym dostarczaniem przesyłek, InPost sprawdza się bez zarzutów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buntownik75 PP sama się rujnuje IP: *.chello.pl 14.07.08, 00:13 Moim zdaniem Poczta Polska odkąd pamiętam, a żyję już na tym świecie trochę nie poczyniła jakich kolwiek większych kroków ku modernizacji( nie licząc nowej szaty graficznej loga poczty hahahahaah) a tak zupełnie poważnie to naprawdenie jest śmieszne. Zawsze było, jest i zawsze będzie tak samo. Już chyba zawze każdemu z nas będzie się kojarzyła z chamstwem, opieszałością i waleniem w ch.u.a Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Internet rujnuje Pocztę Polską 03.07.08, 08:39 A po co utrzymywać ten monopol i marnotrawić na toto pieniądze ? W tej chwili listonosz przynosi do mnie listy ... 2 x w tygodniu i dostaję czasem przesyłki po 2 tygodniach wysłane z Polski. Na co komu takie dziadostwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZADowoLonA InPost IP: *.chello.pl 11.07.08, 20:05 Bardzo dobrze, że kończy się monopol Poczty polskiej, i że w życie wchodzą euroskrzynki. w końcu operatorzy tacy jak InPost będą mogli na równi rywalizować z Pocztą Polską!!! Jestem zadowolona z usług InPostu i nie mogę czytać tych obelg na ich temat, bo to jest nie sprawiedliwe - juz nie długo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa_Krakow To NIE internet rujnuje Pocztę Polską... IP: *.chello.pl 11.07.08, 20:44 To nie internet rujnuje Pocztę Polską tylko ona sama siebie prowadzi na dno! Jestem pracownikiem InPostu i uważam, że jest to świetna alternatywa dla Poczty Polskiej.Mają o wiele korzystniejsze usługi od PP. Jeszcze jak PP skończy się monopol i wszędzie będą euroskrzynki to klienci przekonają się do Nas, bo w końcu będziemy mieć równe szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Pan PP to dno !!! IP: *.chello.pl 14.07.08, 00:21 Poczta Polska od dziecka kojarzy mi się negatywnie. Kolejki, nie miłe kobiety za okienkiem, ciągłe kłótnie klientów z obsługą. Wątpię, że to internet rujnuje pocztę polską ona sama doprowadza się do takiego stanu. Powstały alternatywy dla Poczty Polskie takie jak InPost, dlatego koniec Poczty Polskiej dopiega kresu. Kończy im się monopol i do skrzynek już każdy będzie miał dostęp - jeszce to utrzymuje ich przy życiu , ale już nie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek67 Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.chello.pl 14.07.08, 18:55 Mamy XXI w. wiadomo, że internet przejmuje cały świat. Zamawianie zakupów czy różnego rodzaju rzeczy przez intrnet jest normalną sprawą. To, że PP nie umie sobie z tym poradzić świadczy tylko i wyłącznie o jej nieporadności. Z nią jest coraz gorzej. Korzystam z InPostu od pewnego czasu i tam nie napotykam na jakieś nieporozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ InPost mnie miło zakoczył! IP: *.centertel.pl 20.07.08, 17:07 Najbardziej w InPost podoba mi sie to,że nie muszę tracić czasu na stanie w potwornych kolejkach jak to ma miejsce gdzie indziej.Po drugie InPost nie zdziera ze mnie ostatniego grosza, co dla mnie jako biednego studenta to duży plus!Ostatnio nawet otrzymałem paczkę w dwa dni po wysłaniu,więc i w tym przypadku nie czekałem prawie wogóle.Fajnie,że powstało w końcu coś co rozwiązuje większość dotychczasowych problemów pocztowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JeanPierre Nie rób sobie jaj ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 20:35 ostatnio dostałem list z rachunkiem od jednej z firm własnie nie kurierem czy PP ale firmą InPost. W pierwszej chwili zdziwiło mnie ze mam tak krótki termin do zapłaty faktury (do konca tego miesiaca czyli 2 tygodnie) ale jak zobzczyłem ze list został wysłany 3.07 i szedł 2 tygodnie no to wszystko jasne. Tyle to nawet paczki przed wspomniana w artykule gwiazdka nie idą (choc czesto gina). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sangria21 Internet rujnuje Pocztę Polską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 23:56 Srutututu, ciastko z drutu. Oj biedna Poczta Polska, tak dla nas dopłaca, a my jeszcze śmiemy narzekać że przesyłki idą dłużej niż byśmy do danego miejsca doszli piechotą, albo że kradną co druga przesyłkę. Tak proszę państwa, sprzedawcy na ebayu już powoli przestają wysyłać do Polski, a powodem jest ZŁODZIEJSTWO na PP. Ładnie się kojarzymy za granicą, nie? :) Czemu z takiej Japonii list wysłany do Polski jest dwa razy tańszy niż odwrotnie (przypomnijmy że w Japonii ludzie zarabiają parę razy więcej od nas)? Biedni Japończycy, ile oni muszą dopłacać, toż to niedługo im poczta upadnie :(. Odpowiedz Link Zgłoś