Gość: marcin talwik IP: 217.153.7.* 28.09.03, 16:59 Panie premierze. trzymamy za slowo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dlugi Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.03, 17:09 Miler to już sam nie wie na co podatki nakladac! Niech sie zajmie podnoszeniem wyplat to lepiej zrobi. A jak chcial UE to niech do niej sam ze swoimi podatkami wejdzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 765 NIE UWIERZĘ JAK NIE ZOBACZĘ !!! IP: *.chello.pl 29.09.03, 00:45 Bo zwykle z takimi tekstami jest jak w tym Radio Jerewań, wiecie, o samochodach które rozdają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 765 VAT zmaleje ale ceny wzrosną, he he... IP: *.chello.pl 29.09.03, 00:54 ...bo rząd ochroni TPSA przed prawem antymonopolowym UE i dzielnie wynegocjuje okres przejściowy dla naszego "biednego" monopolisty telekomunikacyjnego. Albo dla ochrony rodzimego telekoma przywali konkurencji takie podatki, że im się bardziej opłaci zakładanie Internetu na Księżycu czy gdzieś na Antarktydzie niż gdyby mieli wchodzić w drogę naszej ukochanej TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.gl.digi.pl 28.09.03, 17:10 Brawo.. nareszcie cos sie zaczyna dziac i to w dobrym kierunku. pozytywne zmiany.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabel Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 17:10 gadu gadu..., z pewnoscią bedziemy mieli zerowy VAT:)i znowu jakiś międzyresortowy zespół, z który zapłacimy my wszyscy. czy podjęcie jednej prostej decyzji jest aż tak trudne??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ataner Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 17:10 przy tak różnych cenach usług u providerow, to bedzie jeden z najrozsadniejszych krokow naszego Rzadu. dolaczam sie do: "trzymania za słowo Panie Premierze":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haway Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.lw.net.pl / 192.168.1.* 28.09.03, 17:10 Może i wciąż jesteśmy za dinozaurami, ale wkońcu ktoś zauważył to i chociaż sprawe z internetem rozwiąże. Tak dalej panie ministrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BP Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 17:11 jestem za, a nawet przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izydor Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.chello.pl 28.09.03, 17:15 Ale lipa obiecywanki cacanki i tak zrobia jak beda chcieli a ty podatniku plac. Nie wieze w takie glodne kawalki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inthense Re: Zerowy VAT na internet? IP: 80.48.86.* 28.09.03, 17:17 moze w koncu cos pozytecznego zrobi ten rzad... choc nie szczegolnie w to wierze, pewnie zachleja i zapomna o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamsza Re: Zerowy VAT na internet? IP: 80.51.243.* 28.09.03, 17:59 Ma ma to jak już brać to wszystko. Trochę z tym netem to spore przegięcie. Współczuć tym co maja modemy. Takie usługi jak internet powinny być zawsze najtańsze. Czy ci u góry myślą że wszyscy zarabiaja tyle co oni? Ja mam jeszcze płacić za taki zamulony net z 22% vatem. Najpierw to niech usługodawcy netu zrobią porządki na swoich łączach tak by mażna im było płacić ża coś co jest godne tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Zerowy VAT na internet?Miller to szansa na rozwój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 18:10 Tym krokiem Premier pogoniłby parę punków do góry w sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 20:53 pewnie klamie dupek Odpowiedz Link Zgłoś
leongvt Właśnie zacząłem podlewać sobię rękę 28.09.03, 21:08 żeby ten kaktus co ma mi na niej wyrosnąć miał trochę wody. Mają jakieś 50 000 000 000 zł deficytu i obniżą podatki . Chyba bym ochujał jakbym uwierzył. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ShoGun Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 23:19 I w ten oto sposob widzimy jakie polskie spoleczenstwo jest naiwne. Chlop juz jest na samym dnie to zaczyna szukac poparcia, a u kogo jak nie u internatow. Ludzie nie badzcie naiwni, zwykla polityczna zagrywka goscia ktory juz sie skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan.kolega Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.03, 00:21 A może by tak po prostu obniżyć podstawową stawkę VAT? Zamiast kombinować , renegocjować warunki, starać się o wyjątkowe traktowanie (z których pewnie nic nie wyniknie). Przecież obniżenie podatków wiąże się ze zwiększeniem wpływów do budżetu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intertelenetmobileinfomedia Miller - gospodarki killer. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 00:41 Nie interesuje mnie jego gadka tylko efekt działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pieprzenie w bambus z tym VAt-em !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 02:04 Faktycznie podwyżka VAT-u spowoduje nieduzy wzrost "netu", ale nic nie zmienia sprawy, że monopolista (Tepsa) dyktuje warunki - i próbuje schować się (nie po raz pierwszy) pod fartuszkiem "niegrzecznego rządu". Jak rząd faktycznie "wyzeruje" vat to i Tepsa powinna obniżyć swoje ceny na neo+ i łącza modemowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Re: Zwolnienie z VAT czy zerowy VAT? IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.09.03, 03:06 Dla konsumenta-internauty to bez znaczenia. Cena byłaby ta sama. Dla firm korzystających z netu i dla budżetu konsekwencje są inne przy zwolnieniu i inne przy zastosowaniu stawki 0%. Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Przestańcie krakać! 29.09.03, 03:42 Jak widać Premier chce naprawdę obniżyć VAT! Czy mu się uda - zobaczymy, ale jak czytam co tu niektórzy wypisują, to kolejny raz stwierdzam, że analfabetów u nas nie brak, choć umieją klepać w klawiaturę! Nie tylko Tepsa udostępnia internet! Ostatnio usłyszałam o internecie oferowanym przez elektociepłownię (!) - za stałe łącze 30 zł. miesięcznie we Wrocławiu, niestety tylko w jednej dzielnicy... Moje łącze jest droższe, bo 50 zł - z telewizji kablowej. Czyli Telekomunikacja ma coraz więcej konkurentów i mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma. A jeśli przejdzie stawka zerowa to naprawdę mamy szansę stać się społeczeństwem informatycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Przestańcie krakać! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 09:30 Moze we Wroclawiu... W Warszawie na razie mam do wyboru TPSA i sieci osiedlowe. Kablowki chyba sie podzielily obszarem i nie konkuruja ze soba, poza tym u mnie planuja podlaczenie do Internetu za rok - juz od kilku lat za rok. Wiem, nie musze mieszkac w stolicy... Moge na wsi, z radiowym telefonem. Poki co - to Telekomunikacja dyktuje warunki i pod nia wszyscy sie dostosowuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksenon Bije plusy, chce zabłysnąć, ale pamiętamy IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.31.* 29.09.03, 05:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Zerowy VAT na internet? IP: 212.160.72.* 29.09.03, 08:15 Dym w oczy dym w oczy panowie i panie dzisiaj żeby nas uspokoic mówią o zerowym Vat a jutro wam powiedzą że przykro nam ale ta podła Unia nie chce się zgodzić i tak wyjdzie na ich doskolane wiedzieli co robili kiedy podstawową stawkę złodziejskiego vatu ustalono na 22 % Odpowiedz Link Zgłoś
sunday No coz, moze jednak lepiej ... 29.09.03, 08:49 No coz, moze jednak lepiej by bylo ograniczyc faktyczny monopol TP S.A. niz manipulowac przy podatkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok.na.urne Re: Zerowy VAT na internet? IP: 195.136.50.* 29.09.03, 09:07 Tak! Wybierz SLD w nadchodzących wyborach! Sztab Przed-Wyborczy snu Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Ziobro VAT na internet? 29.09.03, 09:15 Całkiem niedawno don Leszek Millerone obiecywał podatek liniowy 17% PIT i likwidację ulg. Nic z tego nie wyszło. Teraz to też obiecanki cacanki. Prędzej don Leszek wprowadzi stawkę zerową VAT (Ziobro % VAT) na dolary przywożone w walizce z Moskwy wbrew Ustawie Prawo Dewizowe. Odpowiedz Link Zgłoś
qndzia Re: Ziobro VAT na internet? 29.09.03, 13:26 Stawka VAT to jest jedna sprawa. Cena za usługi telekomunikacyjne to jest druga sprawa - moim zdaniem ważniejsza. Cena neostrady u tepsów wynosi 199zł brutto! jest to cena skandaliczna. Cena powinna wynosić 50zł brutto i niech tam będzie w tej cenie 10zł podatku VAT. Moim zdaniem, to nie sam rząd czyni z Polski ciemnogród. W pierwszej kolejności czyni to tepsa swoją złodziejską polityką cenową. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Lewackie priorytety 29.09.03, 09:17 Cała ta historia z VAT-em na Internet jest świadectwem żałosnych fiksacji SLD i w ogóle całego lewactwa. Z wielką pieczołowitością zadbano o zerową stawkę na wibratory, bo w pokrętnej wyobraźni tych gości jest to potężna broń ideologiczna przeciwko "czarnym". Natomiast stawkę na Internet mieli w d... dopóki nie zrobiła się zadyma. To dlatego, Że wśród postępaków na Internecie znają się tylko ubecy oddelegowani na fora dyskusyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P21 Re: Zerowy VAT na internet? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 09:18 Obiecanki cacanki a rzadowi RP radosc ... Odpowiedz Link Zgłoś