Gość: przerazony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 17:22 grube lata na budowanie wizerunku to malo i teraz zmarnuja to wszystko, wydajac grube miliony na promocje nowych marek? ale coz, that's the way to go... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turkish Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.73.139.54.Dial1.Chicago1.Level3.net 28.09.03, 17:22 a kto kupi uslugi firmy nazywajacej sie 'vodafone'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Wódafon, marka dla żuli IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 18:11 do każdego sprzedanego telefonu vodafone 0,7 gratis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RATUNKU!!!!!!!!! TPSA CHCE UTRZYMANIA MONOPOLU W UE !!!!! IP: 61.159.235.* 28.09.03, 18:47 Ludzie! Właśnie z TVN-24 dowiedziałem się, że MONOPOLIŚCI- TELECOMY z krajów wchodzących teraz do Unii Europejskiej zebrali się na konferencję gdzieś w Polsce, żeby wspólnie BRONIĆ przed prawem UE swej dotychczasowej MONOPOLISTYCZNEJ POZYCJI! Dalej: ponieważ głównie udziałowcami w TPSA i innych podobnych w Czechach, Słowacji itd. są telecomy a la Deutsche Telecom, które u siebie zostały JUŻ pozbawione SIŁĄ monopolu to one chcą BRONIĆ TEGO PRZYWILEJU na cudzym terenie: w Polsce i innych podobnych krajach! Jestem załamany, bo głosując w referendum za UE głosowałem WŁAŚNIE za ZNIESIENIEM MONOPOLU W TELEKOMUNIKACJI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RATUNKU!!!!!!!!! TPSA ŻĄDA OD UE UTRZYMANIA MONOPOLU po wejściu! IP: 61.159.235.* 28.09.03, 18:50 MONOPOLIŚCI-TELECOMY z postkomunistycznych krajów wchodzących do Unii Europejskiej ŻADAJĄ od UE aby UNIJNE ANTYMONOPOLOWE prawo telekomunikacyjne ICH NIEOBOWIĄZYWAŁO! Uzasadniają to tym, że m.in. POLSKA INFRASTRUKTURA TELEKOMUNIKACYJNA jest nieprzygotowana do konkurencji na unijnym rynku! CZY MOŻNA SOBIE WYOBRAZIĆ WIĘKSZĄ BEZCZELNOŚĆ i przewrotność!? Ludzie! Sprawa jest poważna bo to żądanie ma BARDZO duże szanse powodzenia! Niech ktoś coś zrobi w tej sprawie bo inaczej to dalej będzie tu interenet NAJDROŻSZY NA ŚWIECIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda.gadac Re: Wódafon, marka dla żuli - głodnemu chleb... IP: 195.136.50.* 29.09.03, 09:17 Gość portalu: sw napisał(a): > do każdego sprzedanego telefonu vodafone 0,7 gratis ;) Każdemu wg potrzeb... mnie się kojarzy z wodą (aby uniknąć dwuznaczności: mineralną). sg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Wódafon, marka dla żuli - głodnemu chleb... IP: 130.60.71.* 29.09.03, 14:09 A mnie z laniem wody. Gość portalu: szkoda.gadac napisał(a): > Gość portalu: sw napisał(a): > > > do każdego sprzedanego telefonu vodafone 0,7 gratis ;) > > Każdemu wg potrzeb... mnie się kojarzy z wodą (aby uniknąć > dwuznaczności: mineralną). > > sg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corso Re: Wódafon, marka dla żuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 02:35 :o)))))) Gość portalu: sw napisał(a): > do każdego sprzedanego telefonu vodafone 0,7 gratis ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA OBNIZYC CENY I NIE OKRADAC POLAKOW IP: *.new.rr.com 28.09.03, 17:48 Mieszkam w USA, taniej jest mi przedzwonic stad do Polski na komorke niz jak jestem w Polsce. Biedni Polacy wydaja tyle kasy na komorki ktore powinny byc 50 razy tansze. Tutaj mam nieograniczona ilosc minut z calymi USA za 30 dolarow. Pozdrawiam komorkowcow, nie tracic czasu na glupie sms-y, walczcie o obnizenie cen rozmow, sms-y sa dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadworny Blazen BIALE PLAMY GLOBALNEJ EKONOMI IP: 203.98.78.* 29.09.03, 07:55 Gość portalu: USA napisał(a): > Mieszkam w USA, taniej jest mi przedzwonic stad do Polski na > komorke niz jak jestem w Polsce. USA ma bardzo ciekawe umowy o polaczenia. Jak ktos z zewnatrz dzwoni do USA to cale koszty placi przedsiebiorstwo telekomunikacyjne z ktorego pochodzi rozmowa. Jak ktos z USA dzwoni to amerykanska firma telekomunikacyjna placi koszty tylko do GRANICY stanow. Reszta obciaza firme odbiorcy polaczenia. Ta firma musi sobie odbic te koszty na cenach rozmow do USA. To co USA napisal pokazuje typowa Amerykanska krotkowzrocznosc: nie widza czego im niewygodnie widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telefonista Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.chello.pl 28.09.03, 18:19 Sprzedacie wszystko i polakom zostaną tylko gacie Towarzysze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3,14 Gacie też sprzedadzą - zostaną gołe dupy IP: *.dami.pl 28.09.03, 21:13 Towarzysz Gołodupcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Niech żyje Balcerowicz IP: *.chello.pl 28.09.03, 21:45 To rząd w którym był wicepremierem odpowiedzialnym za gospodarkę i finanse dokonał tej genialnej "prywatyzacji" TP SA - sprzedając ją państwowej firmie France Telecom. Dzięki temu państwo polskie już nie ma ani grosza z infrastruktury którą samo budowało, zyski są transferowane za granicę, monopol jest jak był, a jakość usług spadła z pieca na łeb np. nie ma już BOKów. GRATULACJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manolo Wspaniały wykres IP: *.chello.pl 28.09.03, 23:04 o co kurua chodzi w tej tabelce?? co za debil ją układał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cez 137 Re: Wspaniały wykres IP: *.crowley.pl 29.09.03, 16:37 Gość portalu: manolo napisał(a): > o co kurua chodzi w tej tabelce?? co za debil ją układał Co ci się nie podoba w tabelce, Gapciu? Czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Abronxious Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 29.09.03, 03:25 Mam telefon (zakupiony we Francji) z logiem Orange, aktualnie używam go z kartą z Idei - więc wszystko pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.Rutgers.EDU 29.09.03, 04:22 Zupelnie nie rozumiem tej polityki - najpierw przez wiele lat wprowadza sie marke i wydaje sie ogromne pieniadze na jej reklame, a potem zmienia sie ja. Czemu nie mozna bylo od razu wprowadzic swojej marki? Podatki? (tak sobie mysle, ze jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o kase) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadworny Blazen Prawdziwa Wyprzedaz Polski! IP: 203.98.78.* 29.09.03, 07:45 Sprzedaz ziemi cudzoziemcom, szczegulnie rolnej, jest obwarowana ochrona prawna. Czasy feudalizmu minely dwa wieki temu, na kontroli ziemi nie da sie zrobic kokosow. Wystarczy sie popatrzec jak sie powodzi Polskim rolnikom. Tymczasem kapitalistyczne giganty moga bez przeszkod przejmowac dochodowe przedsiebiorstwa. Oj, bedzie madry Polak PO szkodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
bylystudent Prawdziwa Elokwencja Polski! 30.09.03, 12:32 "szczegUlnie" "wystarczy sie popatrzec" rozumiem teraz czemu niektorzy sa zawsze tylko goscmi portalu. Tez bym sie wstydzil. ___________________________________________________________________ "Marysiu skad u Marysi takie slowa i w ogole?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.chello.pl 29.09.03, 08:45 pytanie bardziej dla prawnika, mam podoisaną umowę z era gsm czy po zmianie nazwy ta umowa dalej obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: 212.244.116.* 29.09.03, 08:52 Gość portalu: marta napisał(a): > pytanie bardziej dla prawnika, mam podoisaną umowę z era gsm czy > po zmianie nazwy ta umowa dalej obowiązuje? Oczywiście, że obowiązuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorsaj Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 10:28 jedno niewinne pytanko - miesięcznik Pres - który jako miarodajne źródło inf o rynku reklamy w Polsce, zamieścił inf o ty że wydatki na reklamę w 2002 r w Plusie wynisły nie więcej niz 180 mln PLN - a to są dane których potwierdzenie widziałem - to skąd te miśki które robiły to badanie wzięły takie wartosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus w kwestii technicznej ->kolory na obrazkach IP: *.polkomtel.com.pl 29.09.03, 10:35 Jak juz gazeta robi ladna rysunek europy to kolory operatorow mogla by zachowac. Orange w kolorze niebieskim ;-) ,vodafone zielony a tmobile czerwone to jakas pomrocznosc. Powinno byc orange-pomaranczowy vodafone -czerwony a tmobile - szary lub rozowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VFman Zmiana marki IP: 5.3R2D* / *.vodafone-is.de 29.09.03, 12:00 Zmiana marki to wprawdzie proces kosztowny ale nie niemozliwy. W Niemczech po niespelna dwoch latach nikt juz nie mowi na siec D2 Mannesmann tylko Vodafone. Owszem, potrzebny byl jakis czas aby dac oswoic sie Niemcom z tym, ze ich najwieksza firma prywatna, ktorej marka umacniala sie od dziesiecioleci sprzedaje swa ogroma czesc na rzecz zagranicznego operatora, stad coraz wieksze logo Vodafone a coraz mniejszy znaczek D2 (ktory zreszta juz zniknal zupelnie z logo). Skoro wiec dalo sie to zrobic z marka taka jak Mannesmann to spokojnie da sie to zrobic z Plusem. Tym bardziej ze Vodafone juz od jakiegos czasu wspolpracuje z Polkomtelem na wielu plaszczyznach. Osobiscie uwazam, z punktu widzenia pracownika i klienta, ze bylo to dobre posuniecie. Jak to na drzwiach od kibla kiedys bylo napisane: w kupie sila :-) Rynek uslug zwiekszyl sie, sporo rzeczy jest robionych wspolnie z innymi krajami co pozwala obnizyc koszta no i wspomniany wczesniej pakiet uslug dostepnych za granica rowniez ma ogromne znaczenie dla klienta. Juz teraz oferowane sa tansze polaczenia u tego samego operatora za granica. A i pakiet uslug zwiekszyl sie znacznie. Vodafone wymagac bedzie okreslonej jakosci swiadczonych uslug i wysokie jakosciowo podejscie do klienta. Pisze o Vaodafone, gdyz o tej firmie z racji pracy wiadomo mi najwiecej, jednak zakladam, ze odnosi sie to do kazdego z wymienionych operatorow. A jesli chodzi o to, ze jest to koncern zagraniczny i rzekomo wykupuje Polske, jak to mniej wiecej zrozumialem z kilku wczesniejszych wpisow, to uwazam ze to bzdura. Polkomtel nie jest przede wszystkim firma panstwowa tylko prywatna i czy nalezy do Polaka, czy do Anglika czy do Niemca to nie ma zadnego znaczenia. Podatki beda placone w Polsce, pracownicy beda polscy, o co wiec chodzi? Mozliwosc szkolenia za granica dla kadr, wymiany doswiadczen i kontakty miedzynarodowe tylko poprawia sytuacje mlodych pracownikow na rynku. Oczywiscie rozumiem, ze ci, co najglosniej krzycza o wyprzedawaniu Polski nigdy nie jedli platkow Nestle, nie jezdzili zagranicznym samochodem czy nie popijali Coca-Cola hamburgera w McDonaldzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xj Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.interecho.com / *.crowley.pl 29.09.03, 12:54 masz racje , jesli chodzi o pieniazki ... ale ,za zmiana marki idzie tez i zmiana uslug-moze byc tak , ze kupujac telefon w polsce i jadac gdziekolwiek , twoje uslugi i koszta nie zmieniaja sie , tzn. np. rozmawiajac we Francji ,bedziesz taryfikowany tak , jakbys rozmawial w Polsce , to moze byc ciekawe doswiadczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortenpl Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.kdpw.com.pl 29.09.03, 14:13 I pewnie po zmianie loga i nazwy Vodafone będzie sponsorował polską siatkówkę, a T-Mobil Wisłę Kraków? Jakoś nie chce mi się wierzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
niicek Zawracanie gitary 29.09.03, 14:28 1. Kogo to obchodzi, jak to się nazywa? Ważne ile się płaci za rozmowę. 2. Po ch...rę zmieniać nazwę sieci, która jest już świetnie znana? No, może tylko Idei wyszło by to ba zdrowie, bo ma głupią nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dakota Idea IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.09.03, 15:23 Nawet nie chce myslec o tym ze z naszego rynku moglaby zniknac tak zaciekle budowana marka i logo Idei. Zreszta ludzie czy wyobrazacie sobie ze w Polsce zamiast uznanych i typowo polskich marek takich jak Plus, Era czy Idea, bedziemy mogli zakupic sobie telefon w Vodafone, Orange czy T-Mobile. A tak na marginesie to podobno w Polsce robi sie wszystko aby wspierac polskie firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.03, 16:29 Vodafone, Orange i T-Mobile obcobrzmiace?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.nl.sykes.com 29.09.03, 17:01 Mieszkam juz od jakiegos czasu w Holandi i tu po przejeciu Libertela przez Vodafone malo kto "marudzil". Przeciwnie po chwili juz malo kto mowil "Libertel". I to samo stalo sie z reszta sieci holenderskich w ubieglym roku- teraz juz nikt nie pamieta tamtych nazw. A co ja na tym zyskalem? zwykly klient? Wiecej promocji, we wszystkich krajach gdzie Vodafone juz istnieje i jedna stawke za polaczenia i sms-y. I tak jak jeden z moich poprzednikow napisal: firma zostaje w Polsce, pracownicy sa Polakami, podatki sa placone w Polsce, a pracownicy moga sie szkolic za granica. Ludzie przestancie w koncu myslec kategoriami- oni chca nas rozkrasc i sprzedac. To jest normalna kolej rzeczy ze wiekszy przejmuje mniejszego- norma. Odpowiedz Link Zgłoś
bylystudent I tak jak jeden z moich poprzednikow napisal: 30.09.03, 13:14 firma zostaje w Polsce, pracownicy > sa Polakami, podatki sa placone w Polsce, a pracownicy moga sie > szkolic za granica. Ludzie przestancie w koncu myslec > kategoriami- oni chca nas rozkrasc i sprzedac. zacznijcie myslec swiatowo: kupujecie superekskluzywna swiece woskowa. Handmade. Z ulotka informujaca o firmie: brytyjska firma z tradycjami siegajacymi XVIIIw oddaje w Panstwa rece ten produkt wytwarzany itd. itp. Swiece zrobiono w Polsce, w fabryce wykupionej od polskiego wlasciciela na zasadzie dokupowania udzialow i zwiekszania zamowien (czyt. uzalezniania) od jednego odbiorcy. Firma niemiecka, z tradycjami itd. itp. faktycznie: zarzadzaja nia niemieckie dzieci i wnuki zalozyciela. Firma jest w Polsce tu nie sa placone podatki (nie oszukujmy sie, kwestia wprawy i nie zaplacisz ani eurocenta podatku) pracownicy sa Polakami (no, z jakiegos powodu kupiono te fabryke w regionie z -dziestoprocentowym bezrobociem) nikt ich nie rozkradl (zalozyciel firmy zostal oskarzony o wyprowadzanie funduszy, co potem rozplynelo sie w niebycie-ale w trakcie procesu sprzedal swoje akcje - pewnie korzystnie, co?) Podsumujmy: z chinskiej parafiny, w niemieckiej fabryce, polskimi rekoma wytwarzane sa brytyjskie swiece. A korzysta na tym klient? Swiecie przekonany, ze jesli cos ma kod kreskowy UK i takie ladne napisy, to wspiera rodzima produkcje... Kocham moj kraj. Serio. A powyzszy przyklad... mam nadzieje, ze odosobniony. A moze ktos wymieni korzysci jakie na niego splynely po wykupieniu TPsa przez Francuzow? Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugienek Re: Sieci komórkowe wdziewają nowe szaty IP: *.dial.netline.net.uk 29.09.03, 18:42 A może "GW" zrobiłaby rzetelniejszą robotę i dała porównianie opłat za rozmowy komórkowe w Europie i w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . To sam podaj - np.1 pens/min w BT Celnet etc.etc. IP: *.nott.cable.ntl.com 30.09.03, 10:15 Odpowiedz Link Zgłoś