Gość: Zmywak z UK IP: *.winn.cable.ntl.com 24.07.08, 11:31 Podobne zakazy w UK hehe, smiechu warte na stacji kolejowej po 22 jarają ludki jak smoki a po 23 w zamkieniętym pubie w środku też jarają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bilbo Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie... IP: *.brutele.be 24.07.08, 11:33 I bardzo dobrze. Chociaz ja jestem za dzialaniem przeciwnym. Pozwolic truc sie czym tam czlowiek chce, ale za leczenie takiego osla nie placic. Odpowiedz Link Zgłoś
filkower Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 11:50 A na leczenie takich osłów jak ty to już muszę płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle na t IP: 195.68.64.* 24.07.08, 11:56 Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle na tym zarobia Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 12:11 na narkotykach mafia też zarabia krocie,to co zezwolić ? Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 12:21 Z tych nerów to aż zapalić muszę... Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 12:41 "5 lat za posiadanie, 10 używanie 5 lat za posiadanie, 10 używanie 5 lat za posiadanie, śmierć za używanie 5 lat za posiadanie, 1000000 używanie" Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Pozostana wyjazdy na Macchu Pichu 25.07.08, 17:08 Donald w czapkach z lamy duzo tego przywizl. Teraz znow moze palic i nawet sie zaciagac. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 12:42 staryduster napisał: > na narkotykach mafia też zarabia krocie,to co zezwolić ? Oczywiście, że tak. Pod wieloma warunkami. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 14:01 dla mnie jedynym warunkiem powinna być pełnoletność Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 14:09 Nie, trzeba jeszcze zabezpieczyć dystrybucję, nałożyć akcyzę, przygotować kampanie zniechęcające do zażywania narkotyków, zakazać pozaoficjalnego obrotu substancjami, wprowadzić wysokie katy GRZYWNY za ich złamanie. Przygotować normy czystości tak, żeby sanepid czy inny PIH mógł kontrolować i dbać o czystość produktów. Rozwiązać kwestię finansowania leczenia (reforma służby zdrowia) I masę innych. To jest kwestia dokładnego przemyślenia i przedyskutowania, żeby nie obudzić się z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 14:37 aa, myślałem że warunki dla użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf von thorn Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle IP: *.10.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 24.07.08, 14:43 Dokładnie. Przemyśl bilans zysków i strat. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Tępić Uniokrację!! UE to zagrożenie!!! 26.07.08, 11:40 oczywiście, że narkotyki należy ZALEGALIZOWAĆ. Jak ktoś chce się truć, to jego sprawa. Co najwyżej służba zdrowia powinna mieć prawo ODMÓWIĆ darmowego leczenia takiej osoby. A Unia Europejska ZA DUŻO SOBIE POZWALA. Byłem jej zwolennikiem ale widzę teraz, że EUROSCEPTYCY MIELI RACJĘ - UE NAM ZAGRAŻA. I naszej suwerenności państwowej (vide traktat lizboński, którego celem jest przygotowanie polityczne do likwidacji państw narodowych), i naszej wolności - również tej do trucia się wedle wyboru. Dlatego uważam że należy OGRANICZAĆ kompetencje UE albo w ogóle rozwiązać tę instytucję i powołać w jej miejsce strefę wolnego handlu i swobodnego przemieszczania się (to znaczy zostawić traktat z Schengen, resztę zlikwidować). Widząc zagrożenia ze strony Unii zostałem nacjonalistą, choć nie ksenofobicznym; nie neguję godności żadnego Narodu na świecie, szanuję każdy Naród (nie tylko Naród Polski) i popieram suwerenność każdego Narodu. TĘPIĆ UE-KRACJĘ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sar Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:41 nie zarobi; analogie do prohibicji w stanach są chybione: alkohol czy narkotyki to używka, po którą wielu wystarczy sięgnięcie raz dziennie, raz na tydzień... palacze palą wiele razy dziennie, w pracy, w drodze, itp. Jeśli posiadanie tytoniu będzie nielegalne, to jak sobie wyobrażasz palenie ukradkiem co godzinę? Pewnie znajdą się i tacy, co dadzą radę, ale to będzie promil obecnego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 24.07.08, 14:11 A 10 milionów pójdzie siedzieć? Jak wyobrażasz sobie wyegzekwowanie tego przepisu, skoro policja nie radzi sobie z przestępczością narkotykową, łapie jakiś marny odsetek handlarzy, piratów komputerowych i fonograficznych, a jeszcze będzie musiała zająć się palaczami tytoniu. Martwy przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
critto raczej UE się rozleci i trzeba buntować ludzi 26.07.08, 11:50 nie wyobrażam sobie wprowadzenie takiego zakazu; palaczy jest tylu i BUNT PRZECIW UE będzie tak wielki, że UE się rozleci "przez fajki". TRZEBA ZACZĄĆ BUNTOWAĆ LUDZI PRZECIW UE-KRACJI!!! To wielka szansa dla NARODÓW!!! zostawimy sobie Traktat z Schengen, reszta jest niepotrzebna. EUROSCEPTYCY MIELI RACJĘ, a ja w to nie wierzyłem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf von thorn Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle IP: *.10.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 24.07.08, 14:49 Nie doceniasz ludzkiej pomysłowości i przewrotności. Taki zakaz wyzwoli u ludzi ogromne pokłady kreatywności, jak zwykle. To zwykłe psucie prawa, ale przede wszystkim sygnał dla obywateli UE, jak o nich myślą ich przedstawiciele. Drodzy państwo! Jesteśmy dla tych ludzi bydłem, bądź małymi dziećmi, albowiem tylko te stworzenia wychowuje się zakazami. Od dziś każdy palacz jest dla mnie bojwnikiem o wolność. Zlikwidować służbę zdrowia finansowaną z podatków i nikt nie będzie płacił za cudze lecznie. Ludzie! Kołchoz nam robią, naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf von thorn Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle IP: *.10.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 24.07.08, 14:50 Warto byłoby chyba dodać, że jestem niepalący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle IP: *.acn.waw.pl 24.07.08, 19:38 dobra, niech sobie już palą jak muszą, ale, jak jadę sobie na rowerku, i mijam takiego typa z fajką, to muszę na chwilę przestać oddychać, bo dym jest obrzydliwy, a szczególnie jak się uprawia sport!!!, dlatego, niech sobie palą biorą narkotyki robią co chcą pieprzą się ze zwierzętami, ale nie na moich oczach i tak żebym o tym nie wiedział !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Jesli pomysl wejdzie w zycie, to mafie niezle 25.07.08, 12:55 O przepraszam, na krzywdzenie zwierząt nie ma zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
adamschodowy etam na rowerku 25.07.08, 17:54 dosc powszechna sytuacja - klub z hausiorem, zreszta niechby i diskopolo, 200 osob popija browarek, 100 osob tanczy - z tego ilestam przez 4-5 hodzin, po to tam przyszli. a w powietrzu - zawsze siwa zawiesina ze szlugów, oczywiscie panienki i modnisie ze szlugami znajda sie tez wsrod tych tanczacych, bo za taniec tez uznaja gibanie bioderkami ale nie wiecej bo im żar spadnie :) inna sprawa że dość żałosny jest widok ludzi których się skądinąd lubi ale widzi jak co godzinę muszą coś zakombinować, coś naściemniać, zagaić, załatwić szlugensa na drodze drobnej wymiany lub wysepienia, bo w przeciwnym razie dostaną nerwówki, jakiegoś nieukierunkowanego pośpiechu, zespołu napięcia ogólnego... przecież taki zakaz spowoduje powstanie podziemia przy którym rynek heroinowy to pikuś, wystąpi zjawisko migracji nikotynowej do krajów o lżejszym prawie, ceny skoczą dziesięciokrotnie, pojawi się zabójczej (dosłownie) jakości syfny zanieczyszczony towar i na dworcach zamieszkają tysiące jego wiernych konsumentów, kórzy pewnie z oszczędności zaczną przyjmowac nikotynę w postaci wywarów, naparów i iniekcji, pewnie ktoś wpadnie na pomysł produkcji syntetyku dawkowanego w mililitrach roztworu więc zdarzą się przedawkowania i pojawią nikotynowi beje umierający w drgawkach, gubiący strzykawki i płaty zagrzybionego naskórka ze świerzbem, a kandydatów na takich bejów mamy obecnie w polsce z 5 milionów Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 14:22 Nie musisz. Place ze swojego ubezpieczenia... W Krolestwie Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 12:04 a ja pale 10 lat i czuje się z tym świetnie i mam dobre zdrowie. tytoń jestdla mnie dobry, mój organizm jest dobrze przystosowany do palenia i w paleniy widze zame pozytywy i myśle sobie że jak ktoś sie nienadaje do czegoś to niech tego nie robi , teoretycznie można umrzeć od łyżki do zupy i zwalanie wszystkiego na kochany tytoń jest nie porozumieniem,a pozatym jak oni zdelegalizują mój kochany tytoń t załorze partie przyjaciół tytoniu która będzie promowała wspaniałe skutki palenia tytoniu Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 12:54 współczuje ci, co też koncerny tytoniowe zrobiły z towim mózgiem, o matko... przerażające... swoją drogą nie powtarzaj i nie mów więcej takich głupot publicznie, możesz tak myśleć, ale niegdy nie wypowiadaj tego na głos, bo a nóż ktoś uwierzy, albo znajdzie uzasadnienie w twoich słowach i przyczynisz się do czyjegoś nieszczęścia, pewnie sam jesteś ofiarą przekazywania takich mitów :( współczuje ci Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 13:55 Gość portalu: palacz napisał(a): > a ja pale 10 lat i czuje się z tym świetnie i mam dobre zdrowie. > tytoń jestdla mnie dobry, mój organizm jest dobrze przystosowany do > palenia i w paleniy widze zame pozytywy i myśle sobie że jak ktoś > sie nienadaje do czegoś to niech tego nie robi , teoretycznie można > umrzeć od łyżki do zupy i zwalanie wszystkiego na kochany tytoń jest > nie porozumieniem,a pozatym jak oni zdelegalizują mój kochany tytoń > t załorze partie przyjaciół tytoniu która będzie promowała wspaniałe > skutki palenia tytoniu Do czasu! Ja nie palę juz 22 lata. Jeśli w towarzystwie ktoś pyta o zgodę na palenie ja proszę o zgodę na pierdzenie... Ta sama kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 13:51 Gość portalu: Bilbo napisał(a): > I bardzo dobrze. > > Chociaz ja jestem za dzialaniem przeciwnym. Pozwolic truc sie czym tam > czlowiek chce, ale za leczenie takiego osla nie placic. Kłopot w tym, że chyba tytoń przynosi większe szkody niż alkohol i narkotyki razem wzięte. To nas wszystkich kosztuje. Trzeba zmienić system ubezpieczeń tak aby palacze za leczenie płacili kokosy. Sam zakaz , jak prohibicja w USA tylko napędzi kasę przestępcom. Odpowiadało by mi aby była całkowita wolność i doatępność tyttoniu, alkoholu i narkotyków połączone z bezwzględnym, nawet tzw. nieludzkim traktowaniem tych, którzy nie próbują leczyć się z uzależnień i obciążają nasze konto swoją głupotą. Palisz, pijesz itp. raz dostajesz pomoc lekarska za darmo z zaleceniem wyleczenia nałogu. Nie leczysz za wszystkie wizyty u lekarza płać , za leki i szpital płać. Nie stać na to , trudno, twój problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.com 24.07.08, 14:48 Kłopot z tm, że z tymi problemami potytoniowymi to są kłamstwa. Alkohol powoduje niewyobrażalnie większe problemy, a jest i będzie legalny. Wydech diesla jest setki razy bardziej rakotwórczy niż papieros: o tym cisza. Uwiesiliście się na palaczach i zakłamujecie n potęgę. Po co to? Nadal chcecie w spokoju duszy wysyłać niewinnych do nieba przy pomocy rury wydechowej swojego diesla, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.brutele.be 24.07.08, 15:37 Lepiej poczytaj literature fachowa... A tak powtarzasz pierdoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do p. Eugeniusza Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.subscribers.sferia.net 24.07.08, 16:50 Panie Eugeniuszu, bodajże w Holandii przeprowadzono badania, które dały nieoczekiwane wyniki. Okazało się, że palacz jest tańszy dla ubezpieczalni niż tzw. prowadzący zdrowy tryb życia. Po pierwsze statystycznie żyje krócej, po drugie jeżeli zapadnie na poważne choroby (np. nowotwór płuc) to z reguły choroba nie trwa długo i kończy się zejściem. Zdrowo żyjący też chorują, tylko dużo dłużej, co dla ubezpieczalni korzystne nie jest. Więc nie pisz, że koszty leczenia palących ponoszą niepalący. Jeśli już to jest tak trochę odwrotnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso & Kaczo Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą ! IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 25.07.08, 16:19 To fakt - nie zawsze palacz musi byc wiekszym obciazeniem dla sluzby zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 25.07.08, 17:43 > Okazało się, że palacz jest tańszy dla ubezpieczalni niż tzw. prowadzący zdrowy > tryb życia. Po pierwsze statystycznie żyje krócej, po drugie jeżeli zapadnie na > poważne choroby Piramidalna bzdura. "Jeśli" zapadnie? KAZDY palacz w końcu zapadnie na przewlekłą obturacyjną chorobę płuc. Przewlekłą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palaczka Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.jetstream.xtra.co.nz 25.07.08, 15:21 > Kłopot w tym, że chyba tytoń przynosi większe szkody niż alkohol i > narkotyki razem wzięte. To nas wszystkich kosztuje. Trzeba zmienić > system ubezpieczeń tak aby palacze za leczenie płacili kokosy. Sam > zakaz , jak prohibicja w USA tylko napędzi kasę przestępcom. Kłopot w tym, że jak specjaliści od liczenia kasy dla ubezpieczycieli się więli do roboty i to solidnie POLICZYLI zamiast ZGADYWAĆ, to się okazało, że palacze kosztują ubezpieczyciela zdrowotnego MNIEJ niż osoba dbająca o swoje zdrowie. Wynika to z tego prostego faktu, że na większość chorób wynikłych z palenia umiera się szybko lub wręcz nagle, a to oszczędza WIĘKSZOŚĆ pieniędzy, jakie system opieki zdrowotnej musi wydać na przeciętnego ubezpieczonego. Po prostu niepalący, szczupły, dbający o siebie osobnik ma znakomite szanse dotrwać do wieku, kiedy potrzebna jest ogromna ilość leków przyjmowanych stale, a więc i refundowanych. Nie wspominając o otępieniu starczym i temu podobnych przypadłościach, które wymuszają zapewnienie nad staruszkiem opieki. Więc mi tu o kosztach nie pitol, bo to ja dopłacam do twoich leków w przyszłości. Natomiast jeśli horrendalne stawki ubezpieczeniowe mają być karą lub sposobem na zniechęcenie do palenia, to jest to już szczyt głupoty i chamstwa ze strony takie metody popierających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janma46 Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą - do Bilbo IP: *.serv-net.pl 24.07.08, 19:00 Gość portalu: Bilbo napisał(a): > I bardzo dobrze > Chociaz ja jestem za dzialaniem przeciwnym. Pozwolic truc sie czym tam czlowiek chce, ale za leczenie takiego osla nie placic. .................................................................... Przepraszam ale osłem to jesteś ty.A pomyślałeś(aś)czym cię trują kiedy spożywasz żywność - wszelkiej maści ulepszacze,konserwanty,spulchniacze,sztucznie barwione napoje,cukierki itp.itd.A stres,który towarzyszy nam w naszym"spokojnym"życiu,a zatrute powietrze nie tylko dymem papierosowym (jak znosisz np. spaliny samochodowe i smog unoszący się w powietrzu).I za leczenie tych osłów o których napisałem powyżej też nie płacić.Zastanów się zanim coś tak'mądrego"napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą - do Bilbo IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.07.08, 14:48 dokladnie! Kiedys, zamiast cukru, na potege stosowano w roznych "smieciowych" przekaskach aspartam- ktory, jak sie okazalo, jest niezwykle rakotworczy. W tym chorym kraju nadal sie go stosuje, razem z glutaminianem sodu i reszta tego syfu. Proponuje pojsc np. po zelki alko cukierki w stylu m&m'sow i przeglandnac ich sklad, po czym sprawdzic, jak kazda substancja dziala na organizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resman Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie... IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.07.08, 11:35 I bardzo dobrze. Dość już wąchania syfiarzy tytoniowych. Palą sobie gdzie i kiedy im się tylko zachce i nie zważają na innych. A jak już wypalą to rzucają peta tam gdzie stoją, a potem się z moich podatków leczą. Skoro nie ma kultury palenia, to niech go wcale nie będzie. Papieros=syf, palacz=syfiarz. Nigdy w życiu bym nie pocałował kobiety palacza, choćby nie wiem jak była piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:07 czyli mam rozumieć, że pocałowałbyś każdego faceta, który nie pali, choćby był nie wiem jak brzydki ? a swoją drogą to niech eurodeputowani zajmą się jadłożerniami typu srak donald, kentaki pierd cziken i inne "restauracje". dalej - koka kola, wyroby mięsopodobne z "masarni" przemysłowych, no i przede wszystkim WÓDA. no i ciekaw jestem co by się stało z budżetami takich państw jak polska, w sytuacji gdy zakręcony zostanie strumyk pieniędzy z akcyzy i podatków od papierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 12:45 "no i ciekaw jestem co by się stało z budżetami takich państw jak polska, w sytuacji gdy zakręcony zostanie strumyk pieniędzy z akcyzy i podatków od papierosów" Nowe podatki, np. od powietrza oraz nowe mandaty, np. bekania, pierdzenia, przeklinania, nieuczesania, nieumytych zębów itp. Budżetem się nie martw, władza się wyżywi. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Zaproszenie do łapówki 24.07.08, 14:53 pomysł oczywiście nie przejdzie, ale zawsze to dobry sposób na wyciagnięcie sporej kasy od koncernów tytoniowych , co by pomysł na pewno upadł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Tym czerwonym oszolomom trzeba postawic tame! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 11:40 Nawet za komuny panstwo i urzednicy nie wp..o sie tak bardzo w zycie obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: Tym czerwonym oszolomom trzeba postawic tame! IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 12:14 racja to jest już przeginka gdzie sie podziała wolność wyboru itp.wolność do czynienia tego co się chce nie szkdząc oczywiście innym to jest przeginka Odpowiedz Link Zgłoś
critto UE staje się niebezpieczna dla wolności i Narodów 26.07.08, 11:57 dlatego trzeba ograniczyć UE do Traktatu z Schengen, tego o otwartych granicach. Resztę wywalić na śmietnik historii. I pomyśleć, że ja nie wierzyłem eurosceptykom... Po Unijno-Amerykańskim Rozbiorze Serbii i Traktacie Lizbońskim jeszcze ten pomysł. UE zaczyna się stawać niebezpieczna i szkodliwa. Nie powinniśmy jej popierać w takiej formie, natomiast otwarte granice są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 Bzdury... 24.07.08, 11:39 ehhh.. czego ludzie nie zrobią aby choć przez chwilę zaistnieć.... A moze karać grubasów za nadwagę? Będzie wiecej miejsca w autobusie, na ulicy itd. No i mniej chorób serca, krążenia.. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaby z A2 Re: Bzdury... IP: *.adsl.alicedsl.de 24.07.08, 11:56 zbigniew1000 napisał: > ehhh.. czego ludzie nie zrobią aby choć przez chwilę zaistnieć.... > > A moze karać grubasów za nadwagę? > > Będzie wiecej miejsca w autobusie, na ulicy itd. > > No i mniej chorób serca, krążenia.. itd. > i żarcia będzie więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eszet Re: Bzdury... IP: *.chello.pl 24.07.08, 16:23 Tak karajmy otylych. Przeciez skoro jednym przeszkadza palacz ktory smierdzi tytoniem to innym moze przeszkadzac grubas smierdzacy potem, bo jak wiadomo grubas poci sie szybko i smierdząco, wiec zeby w lecie nie smierdziec musialby brac prysznic co godzine a to niemozliwe... ja nie pale papierosow.. i nie jestem otyly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odbyt Nareszcie ktoś ma odwagę! IP: 78.133.192.* 24.07.08, 11:39 Brawo że zebrali się na odwagę żeby przeciwstawić się koncernom tytoniowym! Nigdy nie mogłem zrozumieć dlaczego marihuana jest nielegalna a tytoń, który uzależnia legalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nareszcie ktoś ma odwagę! IP: *.chello.pl 24.07.08, 13:09 Bo marihuana powoduje choroby psychiczne - tytoń nie. Pytanie powinno brzmieć - dlaczego marihuana jest zakazana, zaś alkohol nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Yamak Re: Nareszcie ktoś ma odwagę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:45 Marihuana powoduje choroby psychiczne...Gdzie to usłyszałeś? Nie powtarzaj katastrofalnych opinii o rzeczach, o których nie masz w ogóle pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unter Re: Nareszcie ktoś ma odwagę! IP: *.vlan234.dengo.lubman.net.pl 24.07.08, 13:51 nie wystepuje to jako obronca moralnosci, ale fakt faktem, marihuana robi sieczke z mozgu, jezeli uzywana jest czesto. znam pare osob nieodwracalnie wyniszczonych przez trawe. ale. w niewielkich ilosciach szkodzi na pewno mniej niz alkohol - nie wywoluje agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partyboy Re: Nareszcie ktoś ma odwagę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 14:27 Sieczka zamiast mózgu? To też ciekawe stwierdzenie. Jesteś pewny, że ta "sieczka" to nie prostu cecha osobowości Twoich znajomych, niezależna od palenia? Ja mogę podać z kolei wiele przykładów osób, które palą regularnie i są normalnymi, pracującymi, grzecznymi itd. ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf von thorn Re: Nareszcie ktoś ma odwagę! IP: *.10.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 24.07.08, 15:03 Przyjrzyj się dokładnie tym zniszczonym ludziom. Gwarantuje Ci, że powodem ich upadku nie była trawka, tylko inne "wynalazki". Znam genialnych ludzi, którzy dużo, często i legalnie (holandia) palą. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_ex Re: Nareszcie ktoś ma odwagę! 15.09.08, 13:14 marihuana zwiększa ryzyko występowania stanów psychotycznych zwłaszcza wśród młodych palaczy expertia.pl/strefa/material/informacja-marihuana-grozi-psychoza-w-mlodym-wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepalący Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie.. IP: *.plock.mm.pl 24.07.08, 11:43 ich w tym parlamencie to juz zdrowo jeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satysfakcja Nareszcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 11:45 Prawie 10 lat temu wytoczyłem proces koncernom tytoniowym, obwiniajac ich za smierć Matki. Postulaty tam zawarte - dzisiaj zaczynaja funkcjomnować jako obowiazujące prawo. Nareszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek To teraz jeszcze prohibicja, a potem 24.07.08, 11:48 zakaz produkcji motocykli, bo ilu się na nich zabija, samochodów, noży kuchennych, jakiś proces przeciwko hodowli ryb (udławienie ością), może jeszcze dla właściciela stawu jakaś kara, bo pewien debil skoczył "na główkę" - i już można "zdrowo żyć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf von thorn Re: Nareszcie. IP: *.10.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 24.07.08, 15:07 Ciekawe, gdzie będziesz umieszczał swoje wynurzenia, jak Ci zabronią używać internetu, bo się oczy psują. Nie widzisz, że traktują Nas jak swoją własność? Tak zakazywać to można swojemu niewolnikowi, ja jestem wolnym człowiekiem! Aha, niepalący jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie... IP: *.gfo.seagate.com 24.07.08, 11:53 pOWROT DO idei slynnego tworcy proby zjednoczenia Europy - A. Hitlera. Tak, to on byl prekursorem pomyslu calkowitego zakazu palenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smith Jeszcze nowomowę nam narzuć Wielki Bracie z UE IP: *.19.165.38.osk.enformatic.pl 24.07.08, 14:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kkk Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.subscribers.sferia.net 24.07.08, 16:59 Nie tylko to zresztą. Ten pan był też wielkim fanem zdrowego trybu życia i ograniczenia prędkości do 50 km/h :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.07.08, 15:01 ...do tego byl za calkowitym zakazem aborcji, a nawet... wiwsekcji. Tak, pan Adolf byl przeciwny przemocy wobec biednych zwierzatek ;) Nawet nie jadal miesa... i to nie jest ironia, to sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
critto UE - nieślubne dziecko Hitlera 26.07.08, 12:04 ta pani w czasie wojny pewnie wstąpiłaby do NSDAP albo jakiejś pronazistowskiej partii w swoim kraju, nawet w Irlandii tacy byli (bodajże Błękitne Koszule albo coś takiego; niestety nawet świetny poeta WB Yeats się nimi fascynował w pewnym momencie). idee Hitlera, aby ograniczać człowieka we wszystkim, są wiecznie żywe, niestety. A UE okazuje się pomału iść w tym kierunku, stając się nieślubnym dzieckiem Adolfa Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk51 Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 11:54 Moim skromnym zdaniem należy wyjść od tego by odmawiać leczenia za pu bliczne pieniądze tych chorych, których dolegliwości powstały z powodów przez nich samych zawinionych. To znaczy nałogowców, alkoholików, niko tynowcow i narkomanów. Każdy, który sięga po używki winien wiedzieć co go czeka. Nie ma zmiłuj się. Miłosierdzie i samarytanizm tu jest błędem Ludzie Ci tracą i niszczą ogromne dobra materialne, a potem my naród dopłacamy do tego marnotrawstwa nie mniej a nawet więcej by ratować tych chorych w imię błędnej w tym wypadku teorii humanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 12:00 a także cukrzyków chorych na raka żołądka czy jelit i ciśnieniowców . Wszystkie te choroby biorą się głównie ze złego odżywiania - a zatem chorzy też są sobie winni Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 12:47 "Moim skromnym zdaniem należy wyjść od tego by odmawiać leczenia za pu bliczne pieniądze tych chorych, których dolegliwości powstały z powodów przez nich samych zawinionych." Dobra, ale niech nie obciążają fajek akcyzą, VATem i CITem zysków ze sprzedaży, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.chello.pl 24.07.08, 12:06 > Moim skromnym zdaniem należy wyjść od tego by odmawiać leczenia za pu > bliczne pieniądze tych chorych, których dolegliwości powstały z powodów > przez nich samych zawinionych. Wszystko ładnie pięknie w teorii, ale czy wg Ciebie wprowadzenie takiej "zasady sprawiedliwości" i przeciwstawienie się "błędnej teorii humanizmu" (???) naprawdę ograniczy się do nieleczenia najgorszego elementu, niegodnego stąpania po ziemi? Poza palaczami nie należałoby w takim układzie leczyć ludzi z nadwagą, ba, w ogóle wszystkich niezdrowo się odżywiających, niedbających o kondycję, niedbających o higienę, niedbających o bezpieczeństwo, niedbających o swoje otoczenie, niedbających o kondycję psychiczną, etc., etc. i za chwilę okaże się, że właściwie nikogo nie warto leczyć za publiczne pieniądze, bo nikt nie żyje idealnie i optymalnie "zdrowo", cokolwiek to znaczy (a opinie są przecież ciągle bardzo podzielone). Pieszego rozjechanego podczas przechodzenia na czerwonym świetle też najlepiej zostawić na jezdni, niech zdycha. Na pohybel humanistom! Nic gorszego od oświeconych zbawicieli świata, mających doskonałą odpowiedź na każdy problem. No ale wiadomo, że radykalizm lepiej trafia do ograniczonych umysłów, stąd coraz mniej dyskusji i poważnego rozpatrywania problemów, a coraz więcej radykalnych pomysłów w tonie "zakażmy wszystkiego, świat będzie lepszy". I w Polsce i na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
znajdz_glupszego_od_siebie jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejskiej 24.07.08, 14:46 aczkolwiek uwazam, ze sprawiedliwym byloby, aby palacze placili wyzsze stawki na ubezpieczenie zdrowotne. Np w podwojnej wysokosci. Tak na koszty leczenia tych ktorych truja i zabijaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejski IP: *.ichf.edu.pl 24.07.08, 14:58 Zgoda, ale tylko pod warunkiem, że palący i niepalący będą mieli osobne ubezpieczenia od chorób wieku podeszłego. Zdały by się też osobne fundusze emerytalne. Zostanie mi w kieszeni mnóstwo kasy. Bo, niestety, mój drogi kolego palący na każdym kroku dofinansowują niepalących: Zdrowie - palacz szybko umiera a leczenie ewentualnych chorób odtytoniowych jest mało kosztowne. Emerytura - skoro umiera szybciej, to tej emerytury nie pobierze a składki płaci te same. Akcyza - płacą tylko palacze a korzystają wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
znajdz_glupszego_od_siebie Re: jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejski 24.07.08, 15:16 Gość portalu: orient napisał(a): > Zgoda, ale tylko pod warunkiem, że palący i niepalący będą mieli osobne > ubezpieczenia od chorób wieku podeszłego. Zdały by się też osobne fundusze > emerytalne. Zostanie mi w kieszeni mnóstwo kasy. Bo, niestety, mój drogi kolego > palący na każdym kroku dofinansowują niepalących: Ha, ha, ha. > > Zdrowie - palacz szybko umiera a leczenie ewentualnych chorób odtytoniowych jes To na ile oceniasz zycie osob znarlych na wskutek biernego palenia? > t > mało kosztowne. > > Emerytura - skoro umiera szybciej, to tej emerytury nie pobierze a składki płac > i > te same. > > Akcyza - płacą tylko palacze a korzystają wszyscy. To na ile wyceniasz obnizona wydajnosc w pracy osob palacych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejski IP: *.ichf.edu.pl 24.07.08, 15:27 > To na ile oceniasz zycie osob znarlych na wskutek biernego palenia? > A kto ci nakazuje "biernie palić"? > To na ile wyceniasz obnizona wydajnosc w pracy osob palacych? Jakieś dowody na tą mniejszą wydajność? Ja zauważyłem akurat odwrotne efekty. Palący mają czas na przemyślenie działania, osoby palące łatwiej się integrują przy papierosie a umysł działa sprawniej. Tak się składa, że u mnie w pracy ludzie niepalący wychodzą razem z palącymi aby osiągnąć część korzyści towarzyszących kulturze palenia. No ale to naukowcy, więc osoby z gruntu pomylone. Right? Odpowiedz Link Zgłoś
znajdz_glupszego_od_siebie Re: jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejski 24.07.08, 15:33 Gość portalu: orient napisał(a): > > To na ile oceniasz zycie osob znarlych na wskutek biernego palenia? > > > A kto ci nakazuje "biernie palić"? Wyjatkowo prostacka uwaga. > > > To na ile wyceniasz obnizona wydajnosc w pracy osob palacych? > > Jakieś dowody na tą mniejszą wydajność? Ja zauważyłem akurat odwrotne efekty. Wynikaja w prostej zaleznosci z obnizonej wydolnosci fizycznej: ograniczona pojemnosc pluc, mozg otepialy od czadu itp. > Palący mają czas na przemyślenie działania, osoby palące łatwiej się integrują > przy papierosie a umysł działa sprawniej. Tak się składa, że u mnie w pracy > ludzie niepalący wychodzą razem z palącymi aby osiągnąć część korzyści Nigdy nie wychodze. > towarzyszących kulturze palenia. No ale to naukowcy, więc osoby z gruntu > pomylone. Right? Kultura palenia? Takiego idiotyzmu nie slyszalem jak zyje. Zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf von thorn Re: jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejski IP: *.10.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 24.07.08, 16:01 Ja nie palę, ale też często wychodzę "na fajkę" z palącymi. Tego typu zakazy są niczym więcej, jak przyzwyczajaniem ludzi do ubezwłasnowolnienia, do tego, że "państwo" podejmuje decyzje zamiast obywatela, słowem, do niewolnictwa. Natomiast jeśli chodzi o system ubezpieczeń społecznych, to jest on źródłem patologii (zawsze ktoś dopłaca do kogoś), Wy dyskutujecie na temat jak głęboka ona powinna być. To paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do z_g_o_s Re: jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejski IP: *.subscribers.sferia.net 24.07.08, 17:03 To już znalazłem głupszego od siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do z_g_o_s Re: jestem przeciwny pomyslowi Komisji Europejski IP: *.subscribers.sferia.net 24.07.08, 17:04 I oczywiście nie mam na myśli Ralfa v. Thorn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kultura palenia ja też znalazłem głupszego od siebie IP: 193.201.167.* 25.07.08, 14:01 bo o mnie nie słyszał Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 13:40 przejechanego na zielonym też nie należy leczyć - mógł sobie wcale nie przechodzić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unter Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.vlan234.dengo.lubman.net.pl 24.07.08, 13:53 idioto. pieniedza na leczenie pochodza z akcyzy. palacze jeszcze doplacaja za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
paranoyck Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie.. 24.07.08, 11:57 Skoro obieramy droge walki z narkotykami, to propozycja jest bardzo trafna. Jezeli przeciwnicy np. legalizacji marihuany podkreslaja jak bardzo niebezpieczny jest to narkotyk, to ja sie rowniez ciesze ze UE chce zdelegalizowac tyton jako jeden z najniebezpieczniejszych (najbardziej uzalezniajcych) narkotykow a w dodatku dopuszczony do obrotu. Sprawiedliwosc albo jest albo jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
paranoyck Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 11:59 Zeby uscislic, sam jestem przeciwko delegalizowaniu jakichkolwiek srodkow psychoaktywnych, powyzszym postem chcialem tylko naswietlic pewna hipokryzje z ktora dosc czesto sie spotykam. Legalne narkotyki OK, nielegalne zle, pomimo iz czasem stosunek w odniesieniu do substancji typu marichuana jest zupelnie odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
pdemb Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 13:33 > Skoro obieramy droge walki z narkotykami, to propozycja > jest bardzo trafna. To nie jest droga walki z narkotykami, bo nie zabrania się handlu nikotyną, a tytoniem. Innymi słowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kiedyś pewien podobny geniusz IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 12:03 w Unii Amerykańskiej (vel USA) zakazał sprzedaży alkoholu. Efekt? Takiego jak za "prohibicji" wzrostu pijaństwa i chorób tudzież przestępstw z tym związanych nie notowano w całej historii Stanów. Odpowiedz Link Zgłoś
paranoyck Re: Kiedyś pewien podobny geniusz 24.07.08, 12:06 A czym rozni sie prohibicja z poczatku XX wieku z USA z obecna wojna z narkotykami? Gdybysmy czesc srodkow zalegalizowali (nie mowie tutaj moze o opiatach itp) spadla by liczba przestepsw zwiazanych z posiadaniem narkotykow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: Kiedyś pewien podobny geniusz IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 12:21 racja ograniczanie wolności ludziom daje właśnie takie skutki.najgorzej jak co niektórzy domniemani zbawcy świata chcą narzucic swoją wole a tak naprawde nie mają odpowiedniej mądrości ani inteligencji aby zmienić coś na leprze i skutek jest odwrotny Odpowiedz Link Zgłoś
paranoyck Re: Kiedyś pewien podobny geniusz 24.07.08, 12:33 Można niestety w Polsce zauważyć pewną smutną prawidłowość. Przeciętnemu zjadaczowi chleba w naszego kraju nie zależy de facto na tym żeby ilość przestępstw była mniejsza dzięki usunięciu bezsensownych praw oraz bezpodstawnych przepisów, ale bardziej na tym by przestępstw było może i nieco więcej ale pod warunkiem ze będziemy mieli jednoczesną wysoką statystykę skutecznego zwalczania pospolitych przestępstw (co to za problem dla policji złapać 17 latka z jointem w kieszeni i tym sposobem podwyższyć statystyki "walki z narkomania, dilerami, mafia", ale z drugiej strony mało kto na górze jest zainteresowany walką z tzw. grubymi rybami ze szczytów gdzie przekręty idą w miliony). To daje pewna iluzje bezpieczeństwa przecietnęmu mieszkańcowi nadwiślańskiego kraju, oraz umożliwia lepsze zaakceptowanie świata takim jakim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Może palacze przyłącząsiędo kierowców i pirtów IP: 87.105.164.* 24.07.08, 12:05 W tej chwili kierowcy są dyskryminowani głupimi ograniczeniami prędkości. Piratów sięczepiająza ściąganie plików z sieci. Teraz palaczy zacznąścigać za palenie. Może czas zaożyć partię kierowców, piratów i palaczy. Program wyborczy będzie prosty. Likwidacja ograniczeń prędkości, legalizacja piractwa i zniesienie akcyzy. Mielibyśmy szansę wygrać wybory. A Polaką żyło by się naprawdę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzyk2000 Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie.. IP: 194.107.124.* 24.07.08, 12:06 Hyhyhy - ciekawe na co wtedy wymyślą akcyze żeby zrównoważyć spadek przychodów do budżetów państw członkowskich. Może na tlen - np: akcyza tlenowo-oddechowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 13:09 Coś wymyślą, w końcu 16mld nie w kij dmuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie... IP: *.chello.pl 24.07.08, 12:10 Bardzo słusznie, dlaczego jedne narkotyki mają być legalne, a inne nielegalne? Odpowiedz Link Zgłoś
pedrojjm Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie... 24.07.08, 12:14 Wnuki Ala Capone już liczą zyski (nieopodatkowane) ! Niech ta idiotka coś na ten temat poczyta. Natomiast całkowity zakaz palenia w miejscach publicznych absolutnie konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy I dobrze, w końcu równe prawo... IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.08, 12:14 Dlaczego jeden z najbardziej uzależniających narkotyków ma być legalny, a inne zakazane ? Wprawdzie wolałbym zmiany w prawie w drugą stronę, ale i tak nie jest źle, bo nie sądzę żeby to prawo było tak czy siak zbytnio przestrzegane.. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton 24.07.08, 12:15 Palę i... jestem za. Albowiem de facto nie widzę różnicy między nikotyną a narkotykami, a podobne podejście mam do alkoholu. Aczkolwiek byłbym skłonny dopuścić WSZYSTKO, a więc narkotyki, ale pod trzema warunkami: a) korzystać z używek można tylko w domu albo w miejscach, w których jest to dozwolone; b) każdy czyn przestępczy i występek dokonany pod wpływem / z powodu używania z używek z mocy prawa karany jest co najmniej dwukrotnie srożej; c) leczenie chorób wywołanych używkami pokrywane jest w całości przez pacjenta (który jednak ma prawo się od tego ubezpieczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palenie Re: Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tyton IP: *.aster.pl 24.07.08, 12:17 Dziwię się ludziom, że tak bardzo lubią smród jaki pozostaje w buzi oraz na rękach po wypaleniu papierosa. Jak wchodzi do autobusu ktoś kto przed chwila skończył pali to od tego smrodu można się porzygac. Dośc juz tolerancji dla takich śmierdzieli. Poza tym tytoniu w oecnych papierosach to może jest z 10%. Reszta to siano i chemia co uzaleznia np. amoniak. trzeba by debilem aby palic takie papierosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator No problem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:19 Jak pokryją koszty leczenia z nałogu, to wszyscy będziemy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non-smoker Eurodeputowani całkowicie zakażą handlu tytonie.. IP: *.nordeabank.pl 24.07.08, 12:23 bez sensu, nie obcina się gałęzi na której się siedzi, nie dość że państwo dostaje haracz w postaci akcyzy, to jeszcze palacze żyja krócej, więc sa mniejszym obciążeniem dla budżetu, gdyż nie trzeba im płacić emerytur jak zejdą na argument, że wymagają większej opieki zdrowotnej państwa, odpowiadam, że raczej nie, bo rak płuc jest raczej nieuleczalany, chory zawija się max w rok, a takiego raka np. piersi czy prostaty mozna całkowicie zaleczyć po długim i kosztownym leczeniu więc po co delegalizować tytoń ....? bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Należy sprawdzić IP: 84.38.160.* 24.07.08, 12:30 tych eurodeputowanych, którzy tak walczą z nałogiem palenia, czy przypadkiem nie są dyskretnie wspierani przez monopol farmakologiczny! Blisko 100% znanych mi osób, które porzuciły nałóg palenia w pobliżu 50 roku życia zaczęło chorować na cukrzycę. I jeszcze jedno: a co z alkoholem. Nie szkodzi i nie powoduje zgonów na choroby układu krążenia, które są plagą cywilizacyjną??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejKK Za 10 lat ... IP: *.3s.pl 24.07.08, 12:43 A za 10 lat dowiemy się, że palenie tytoniu ma zbawienny wpływ na cały nasz organizm. Lekarze będą zalecać palenie matkom w ciąży i małolatom mającym trądzik. Czy nie lepiej z akcyzy ze sprzedaży przeznaczyć kasę na leki przeciwnikotynowe. Przykładowo, chcę się oduczyć palić, idę do apteki i te leki kosztują 1 zł. Myślę, że to jest jeden ze sposobów walki z nikotynizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx kiedyś kokaina była zupełnie legalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:44 sprzedawali ją w drogeriach jako środek na kaszel. Amfetamina to samo, dostępna w aptekach bez recepty jeszcze w latach 50 XXw jako środek wspomagający odchudzanie. Kto chciał kupował, przymusu nie było. Ale prościej jest zakazać i wsadzać do więzienia za posiadanie tzw środków odurzających, ciekawe tylko jak mądry ustawodawca uznał ze alkohol nie jest środkiem odurzającym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: kiedyś kokaina była zupełnie legalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:52 Dokładnie. Kokaina i amfetamina, podobnie jake kofeina, to środki pobudzające. Heroina, alkohol to środki odurzające, czyli narkotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso & Kaczo Re: kiedyś kokaina była zupełnie legalna - prawda! IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 25.07.08, 16:23 "ciekawe tylko jak mądry ustawodawca uznał ze alkohol nie jest środkiem odurzającym ?" ------------------------------------------------------ Bardzo proste... Prawdopodobnie zbyt duzo poslow oraz innej masci politykow regularnie zaglada do kielicha (czy tez szklanki)! Odpowiedz Link Zgłoś