Gość: luzak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 14:08 Chory kraj bez nadziei na wyleczenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bototy Re: Jak rząd nie ulega, jak ulega? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 14:21 Srały muszki, bydzie wiosna. Prędzej nam kaktusy na rękach wyrosną niż jakikolwiek rząd zrobi porządek z czarną mafią(kościołem), krusem, zusem, składką zdrowotną, podatkami. Co wybory, to samo bagno. Kocham ten kraj i gdyby wybuchła wojna pierwszy broniłbym ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila GW - forum wolnosci słowa ? IP: *.icpnet.pl 23.08.08, 15:02 może to zabrzmi sarkastyczne al edzis prubowałam napisać post w dyskusji o emeryturach na forum rzeczpospolitej blog.rp.pl/blog/2008/08/22/pawel-czurylo-marzenie-o-emeryturze/ nieszczesliwie obok związkowców i pomostówek wspomniałam księży i ich przywileje, oczywiscie post został wykasowany, to kpina. Sarkasz polega na tym że na portalu GW moge się wypowiedzieć. Wiecie jak to jest jak w kraju w wieku producyjnym tylkjo 50% pracuje, w tym sa ksieza i rolnicy reszta to młodzi emeryci rencisci i tym podobne a do tej liczby nie wlicza sie osób starszych (powyzej 65 roku zycia) które też głosują. Poprosu ludzie pracujący i przynoszący jakiś zysk sa w zdecydowanej mniejszości a tych którzy uwazaja ze potrzebują pomocy jest większość. Zaklęty krąg ubustwa, powoli zaczynam rozumieć emigrantów z zachdniej europy którzy kiedyś wybrali USA lub Kanade na nową ojczyzne w przeciwieństwie do na oni uciekali przed łupieniem przez państwo i kościół. Najśmieszniejsze jest to ze szydzimy z europy jaka to ona jest bez sensu jaki tam socjal i głupie przepisy ... u nich 70% ludzi w wieku produkcyjnym ... pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: GW - forum wolnosci słowa ? 23.08.08, 15:15 sprawdziłem kasują wszystko co choćby jednym słowem wymienia księży ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: GW - forum wolnosci słowa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 15:21 A cy to coś nowego??????Odkąd Rzeczpospolita została opanowana przez takich jak:Wildestein,Semka,Rybicki i inni to zrobiła się tak denną gazetką,że przykro.Naczelny też pasuje do układu7-zresztą go stworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Jak rząd nie ulega, jak ulega? 23.08.08, 14:46 niech PO wszystko odda Kościołowi, wtedy będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Zrobić referendum i w nim pytanie! 23.08.08, 14:51 Czy zgadzasz się na dodatkowy podatek w wysokości 5000 zł rocznie w celu wypłat na rzecz uprzywilejowanych emerytur? Rząd nie będzie musiał brać sobie na głowę problemu z reformą, bo ludzie wybiorą reformę za nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Zrobić referendum i w nim pytanie! IP: *.telprojekt.pl 23.08.08, 14:59 hmm, jestes pewien, ze przeciwnicy wczesniejszych emerytur by wygrali? z tego co pamietam w Polsce jest 10 mln emerytow i rencistow i moglibysmy przegrac to referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Zrobić referendum i w nim pytanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:03 Ale nie wszyscy to wcześniejsi emeryci, więc jest szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Polska kraj z podziałem stanowym IP: *.icpnet.pl 23.08.08, 15:08 mamy chopów z ich oddzielnymi prawami mamy księży z ich przwilejami jeszcze tylo szlachty brakuje Sredniowiecze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Moherro Re: Polska kraj z podziałem stanowym IP: *.gdynia.mm.pl 23.08.08, 15:53 Jest 460+100+przydupasy takich palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Jak rząd nie ulega, jak ulega? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 15:18 Szlag mnie trafia.Czy jest zgodne z konstytucją dzielenie obywateli jednego kraju na równych i równiejszych?Paranoja.Nie dość mundurowych,sędziów,prokuratorów/nie rozumiem czemu/to następni wyciągają łapy-a co z resztą??????? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: Jak rząd nie ulega, jak ulega? 23.08.08, 16:22 oj wiesz taki bogaty kraj jak Polska ma najdrzsze usługi prawnicze w Uni, minister cwiąkalski o to zadba Rolników obroni PSL Księży PiS pamietam pomysł kaczora zeby dac zwiazkowcom z solidarnosci znizki na paliwo na państwowym orlenie PO też coś nie może nic zrobić, po co oni wogóle zaczeli ta dyskusje, z koncem roku wygasały pomostówki ... Kwasniewski i jego konstytuvja bronią UB-ków z ich emeryturami po 5000 zł TO JEST CHORY KRAJ POŁOWA OSOB NA ZASIŁKU ZDRUGIEJ POŁOWY ... POŁOWA NA UKŁADZIE ... reszta robaczków ma ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov troche na rozluźnienie 23.08.08, 17:33 obejrzyjcie ten fragment filmu www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Jak rząd nie ulega, jak ulega? 23.08.08, 15:59 przywileje to polska specjalnosc.politycy,biurokraci, profesorowie,lekarze,mundurowi, a reszta do "kierata" i placic podatki.tradycja ta pochodzi od bardzo dawna nalezala do grupy "podgolonych"glow.-polska "inteligietna" szlachta.o malo zapomnialbym o tych w czarnych sukniach. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Jak rząd nie ulega, jak ulega? 23.08.08, 16:24 Czego się czepiasz profesorów? Akurat profesorowie (prawdziwi profesorowie, a nie tzw. "profesorowie" uczący w szkołach średnich, z tytułem magistra) pracują chyba najdłużej w tym kraju - zazwyczaj na etacie do 70 (do tego wieku mogą, ale nie muszą - większość chce i pracuje), a i potem w większości są czynni zawodowo i płacą podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
pro13 Bezprawie ZUS 23.08.08, 16:08 TAK FUNKCJONUJE „PAŃSTWO PRAWA” Dyrektor oddziału ZUS we Wrocławiu Antoni Malaka i szef prawników tegoż oddziału ZUS Zbigniew Rak przyłapani na okłamywaniu swoich warszawskich zwierzchników i sądu. Oszukiwali, by zatuszować sabotowanie polityki prozatrudnieniowej rządu i bezprawne represjonowanie bezrobotnego za jego aktywność zawodową. Wpisz w wyszukiwarce: Bloger Adam Kłykow i czytaj „ZUS – szczyt głupoty”. Coś ze świata absurdu, legislacyjne polish jokes. Wszystkich niezainteresowanych przepraszam za te powtórki, ale dopóki na prawniczy debilizm urzędników ZUS nie reagują nadzorujące tę instytucję Kancelaria Premiera oraz Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej - dopóty mam zamiar być tą kroplą, która drąży skałę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Jak rząd nie ulega, jak ulega? IP: *.leon.com.pl 23.08.08, 16:23 Jeśli jakikolwiek rząd będzie uległy wobec żądań strony związkowej to nasza gospodarka padnie jak firma DAE WOO ( nie mylić z Daewoo FSO ). Właśnie związkowcy potężnej koreańskiej firmy Daewoo nie bacząc na kondycję finansową ciągłymi żądaniami podwyżek płac "zarżnęli swego pracodawcę". Każdy rząd jest tylko "administratorem" gospodarki i tylko on odpowiada za jej stan. Strona związkowa może występować li tylko jako głos społeczny ale musi liczyć się z możliwościami gospodarki aby nie dopuścić do krachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jak rząd nie ulega, jak ulega? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 18:08 Musi przede wszystkim liczyć się z glosem społecznym, a nie glosem kilku innych związkowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Jak rząd nie ulega, jak ulega? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 19:10 >> "Gazeta" od kilku miesięcy podaje prosty sposób na tę reformę. Zróbmy narodową debatę, w której każdy Polak się dowie, że do przywilejów emerytalnych dopłaca aż 3 tys. zł rocznie. Z naszych majowych sondaży wynika, że z taką świadomością Polacy są wstanie reformę poprzeć. I słupki będą syte, i budżet cały << No to na co czekacie? Zaczynajcie tę debatę. Przecież wiecie, jak to zrobić, żeby cała Polska huczała, a wszyscy rozmawiali tylko na jeden temat. Jak premier pierdnie, a prezydent się obrazi, to wałkujecie to na pierwszych stronach przez tydzień. Może choć raz zajęlibyście się w podobny sposób jakimś NAPRAWDĘ ISTOTNYM tematem? Zwłaszcza że poziom świadomości ekonomicznej Polaków w tym kraju jest przerażający. Znajomy z USA opowiadał mi, że tam wielu całkiem przeciętnych ludzi zna na pamięć podstawowe wskaźniki ekonomiczne kraju i na tej podstawie podejmuje decyzje w wyborach. A u nas? Dwie moje znajome, osoby z wyższym wykształceniem, pracujące i mające rodziny, nie wiedzą, co to jest KRUS i na jakich zasadach działa. A przecież z powodu KRUSu czy ZUSu już dawno powinni protestować i strajkowac wszyscy uczciwie pracujący Polacy okradani przez te instytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Jak rząd nie ulega, jak ulega? IP: *.wro.vectranet.pl 25.08.08, 17:22 ZUS opłacają ludzie na etatach i to pod warunkiem, że dochody nie przekraczają 5.000 zł. Powyżej tej kwoty ZUS nie jest odprowadzany! Łatwo można sobie uświadomić, kto ZUS-u nie płaci - min. "wybrańcy narodu",czyli posłowie. Składek ZUS nie płacą również: rolnicy (KRUS = 130zł/kwartał), prawnicy,sędziowie,asosorzy i inni z tego kręgu, służby mundurowe (wojskowi, policjanci), którzy mają osobny fundusz emerytalny i zdrowotny zasilany ze składek ZUS. Oprócz tego ZUS służy jako "skarbonka" budżetu państwa, z którego pokrywa się bieżące wydatki. Zwracam uwagę, że reforma emerytalna była zaczęta i nieskończona w 1999 r po to, aby uniknąć plajty ZUS. Dlaczego kolejne rządy nie dopuszczają do stworzenia instytucji konurencyjnych dla ZUS ? Wiadomo, republika kolesiów,ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Jak rząd nie ulega, jak ulega? IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.08, 18:34 ten rząd jak i poprzednie to mieczaki. zero reform, górnicy pomachają kilofami i dostają wszystko a reszta roboli robi na ich emerytury które dostają po 40 lat. tak to jest w tym chorym kraju, tusk naobiecywal a narazie zero!!!!!!!!! dziad a nie premier. wkurza mnie to że jedne grupy spoleczne idą na emeruture w wieku 45 lat a reszta musi tyrać do 65 i jeszcze każą robic dalej. Tusk, gdzie jest sprawiedliwość?!!!!! mam tego dosyć, olewam ten rząd, MIĘCZAKI I AMATORZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś