kolaabb 16.09.08, 14:26 a niedawno GW pisała że będzie rosło... może by tak pozywać za takie naciąganie ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: takiowaki Polecam cofnąć się poł roku i poczytać opinie IP: *.aster.pl 16.09.08, 14:32 analityków na temat przyszłości giełdy w 2008 /2009 roku: biznes.interia.pl/news/wyjdziemy-na-0,1055542 Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Dlugo sie z tego nie podniesie... 16.09.08, 14:35 Z takich kryzysow gieldy sie dlugo nie podnosza... Na pare lat lepiej znalezc sobie inny material do inwestycji.. Odpowiedz Link Zgłoś
dziun Re: Dlugo sie z tego nie podniesie... 16.09.08, 15:06 ... uwielbiam takie dni, kiedy gieldy leca ostro w dol. Tak naprawde mysle, ze to dopiero poczatek prawdziwego krachu. Za pare miesiecy bedzie mozna znowu tanio kupic pare ciekawych papierow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trump mają problemy z refinansowaniem swoich pozycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:47 Co to znaczy "Inwestorzy mają problemy z refinansowaniem swoich pozycji..." Czy to znaczy, że nie mogą zamienić akcji na EUR? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: mają problemy z refinansowaniem swoich pozycj 16.09.08, 17:17 Oznacza to mniej więcej tyle, że z własnych kieszeni muszą pokryć straty wynikające ze zmian cen surowców i akcji, a nie często zdarza się by w tak krótkim czasie wszystko poleciało na pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
exist silna korelacja wiekszosci indeksow swiata-> KRACH 16.09.08, 20:03 poza informacjami o bankructwach duzych instytucji wlasnie to poteguje wyprzedaz na rynkach akcji. samonapedzajacy sie mechanizm. www.wgpw.blox.pl [KRACH przewidziany juz 5.sierpnia] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Tylko jaki materiał? Co masz na myśli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:16 To już koniec! Tracę swoje krwawice i nic nie mogę zrobić! Dobrze że jeszcze mam pracę. Ale jak tak dalej pójdzie, to nie wiem co będzie. Nie widzę światełka w tym tunelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest tracisz krwawice? Za głupotę się płaci na tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 17:32 świecie, niestety. Trzeba było się pchać na giełdę? To całe szambo spekulacji śmierdziało już od kilku lat i to coraz mocniej. Trzeba było pchać pieniądze w coś pożytecznego i mającego realne podstawy ekonomiczne, a nie w balon spekulacji. A balon jeszcze sflaczeje, oj sflaczeje - to dopiero dobry początek. Ciekawe ile wszyscy jeszcze za to zapłacimy lekką rączką naszych rządów wydających setki miliardów na podtrzymanie zagrożonych kapitałów beneficjentów tej niezdrowej gry oraz baranów pracujących w takich korporacjach jak LB czy AIG, Morgan, CITI? Stawiam, że Citigroup i inne kwiatki też wkrótce zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Chciałem podziękować Tobie i innym inwestorom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 23:00 za pieniądze, które zarobiłem. W miarę odpowiednim momencie pozbyłem się akcyji. W czasie wykonywania konwersji miałem okazję obserwować świeżego inwestora, który najwyraźniej kupił akcje w czasie ich największego wzrostu, ponieważ strasznie biadolił o swoich stratach. Cóż, dzięki niemu i innym mogę cieszyć się zarobionymi pieniędzmi. Nie, to nie kpina. Giełda to trochę, jak gra w pokera. Aby ktoś zarobił, kto inny musi stracić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Dlugo sie z tego nie podniesie... IP: 74.94.53.* 16.09.08, 17:11 inteligentne i znajace sie na rzeczy osoby zarabiaja na spadkach wiecej niz na wrostach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy_of_the_state Re: Polecam cofnąć się poł roku i poczytać opinie IP: *.brnt.adsl.virgin.net 16.09.08, 21:14 wycinek z tego artykulu z lutego ;-) Analitycy ING Wholesale Banking prognozują, że rynek w ciągu 12 miesięcy - od końca stycznia - zyska 23 proc. W ocenie Unicredit CA IB za rok indeks będzie miał wartość 3703 pkt. W swym głównym, a więc najbardziej prawdopodobnym, scenariuszu analitycy DM BZ WBK szacują, że w końcu 2008 r. WIG20 wyniesie 3500 pkt." tak, ze chyba lepiej zapytac pania w sklepie spozywczym jak widzi nadchodzacy rok w gospodarce i na gieldzie, na pewno sie mniej pomyli niz analytycy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek20062 A gdzie ten "specjalista" co tu pisal... 16.09.08, 14:42 Marcin Markowski, tak sie chyba nazywa. Co ten madrala ma teraz do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Nikt Re: A gdzie ten "specjalista" co tu pisal... IP: 79.97.115.* 16.09.08, 15:03 'Wykres indeksu największych spółek nie przekroczył dziś poziomu 3.356,8 pkt.' Boze daj taka wartosc WIG20 na dzisiejszym zamknieciu ;) Zanujace... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyh To gó...o a nie giełda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:04 Ciekawe kto kupi drugi raz akcje przy takim poziomie cen. Ktoś tu nabije sobie nieźle kabzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Nikt Re: To gó...o a nie giełda IP: 79.97.115.* 16.09.08, 15:13 ... zastanawiajace kto kupowal akcje przy poziomach Wig20 3800! wtedy to bylo g..no a nie gielda, teraz robi sie interesujaco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik PTE Re: To gó...o a nie giełda IP: *.cofund.org.pl 16.09.08, 15:21 Giełda w dół, OFE w dół tylko, emerytury w dół a prowizje OFE 7%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismak zażre goown To miała być kara dla Rosji za Gruzję, a dla Polsk IP: *.ath.bielsko.pl 16.09.08, 15:42 To miała być kara dla Rosji za Gruzję, a dla Polski za Irak????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami zawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:55 Ruska giełda spadła o 20%..buahhaha. Mają kacapy za swoje. Rosja słono zapłaci za swoją glupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami za 16.09.08, 16:01 To nie ma nic wspólnego z Gruzją. Problemem dla Rosji jest jej kapitalówe powiązanie z USA i rola dolara w handlu międzynarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami za 16.09.08, 16:14 No nie zupełnie jednak trochę wspólnego z Gruzją to ma , Rosja stała się przez tą agresję mniej wiarygodna to dlatego indeksy lecą aż o 20 % a nie jak w innych krajach o 6 czy 7% do tego taniejące surowce energetyczne, jeśli sytuacja się szybko nie unormuje to Putin drogo za to zapłaci a i Rosja jako całość może nie przetrwać, skoro Abchazja i Osetia mogą być niepodległe to dlaczego Jakucja(Sacha) czy Tatarstan nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap_z_moskwy Re: Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami za IP: *.pppoe.mtu-net.ru 16.09.08, 19:39 O ili sie zalozymy ze przetrwa ibedzie owiele leprze pozycja niz byla wiosna? Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami za 16.09.08, 21:58 A co ma do tego dolar ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wto Re: Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:08 Ja bym niebyl taki zadowolony bo ruski beda chcieli odrobic straty podnoszac ceny gazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 15:59 > a niedawno GW pisała że będzie rosło... może by tak pozywać za takie > naciąganie ???? Możesz rzucić linkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
saprafik Re: Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" 16.09.08, 16:14 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5652620,Gielda_mocno_w_gore___to_bylo_jak_wyscigi_po_akcje.html Dlugo nie szukałem - jakies dwa tygodnie temu Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" IP: *.aster.pl 16.09.08, 16:13 Przepraszam bardzo, gdzie jest ten "Frankwurt", o ktorym wspomina autor artykulu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdzie się schowali Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:14 Gdzie się schowali teraz ci kolesie co tu pisali, że leszcze panikują ? a takie to było śmieszne, jak się pisało, że tylko leszcze panikują... Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Nakupili 'tanich' akcji przez ostatnie miesiace:-) 16.09.08, 18:30 > Gdzie się schowali teraz ci kolesie co tu pisali, że leszcze panikują ? a takie > to było śmieszne, jak się pisało, że tylko leszcze panikują... W przeciwienstwie do panikujacych leszczy, nie moga sie przedostac do kompa poprzez sterte 'taniutkich' akcji ktorych madrze, "antypanikarsko" nakupili (taniutkie = kilka-kilkanascie procent ponizej szczytow zeszlolipcowych, nic tylko brac!). Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd KGBista tego nie przewidział 16.09.08, 16:15 Zobaczymy co z nim zrobią oligarchowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka zaden dyzurny kacap 16.09.08, 16:24 na forum nie napisal,ze indeksy w Moskwie wcale nie spadly,tylko wzrosly?Co jest agenturo,skonczyl sie szmal od mocodawcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Pobiegli do banku wyciągać resztki oszczędności ;) IP: 217.98.20.* 16.09.08, 16:29 Ale wrócą, wrócą na pewno. A 'eva l. 15' znowu napisze, że "hameryka leci na pysk" zaś rassija to potęga pod każdym względem :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Pobiegli do banku wyciągać resztki oszczędnoś 16.09.08, 16:40 Gość portalu: z napisał(a): > Ale wrócą, wrócą na pewno. A 'eva l. 15' znowu napisze, > że "hameryka leci na pysk" zaś rassija to potęga pod każdym > względem :DDDDD -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To co dzieiej sie w na zachodnich gieldach 16.09.08, 21:57 wystarczy za caly komentarz. A to nadal jest tylko poczatek. Wszyscy co maja srodki, niekoniecznie pieniadze czekaja az to sie naprawde sypnie wymykajac spod kontroli. Moskiewska gielda i rosyjska gospodarka na pewno nie bedzie ta, ktora najbardziej ucierpi wlasnie dzieki dotychczasowej relatywnej izolacji rosyjskigo rynku od miedzynarodowego zlodziejskiego konglomeratu finansowego. Izolacji uzyskanej sluszna polityka Putina szukania takich relacji w ktorych Rosja nie bedzie ofiara ani zlodziejskich swiatowych konglomeratow finansowych ani ambicji, tak jak w naszym kraju, tej czy innej sfory dla ktorej tani folwarczny korupcyjny blichtr byl i jest wazniejszy od budowania stabilnych podstaw trwalego rozwoju gospodarczego panstwa. Re: Pobiegli do banku wyciągać resztki oszczędnoś Odpowiedz Link Zgłoś
pagyo Re: To co dzieiej sie w na zachodnich gieldach 16.09.08, 22:01 "Moskiewska gielda i rosyjska gospodarka na pewno nie bedzie ta, ktora najbardziej ucierpi wlasnie dzieki dotychczasowej relatywnej izolacji rosyjskigo rynku od miedzynarodowego zlodziejskiego konglomeratu finansowego." Właśnie to widać, ucierpiała zdecydowanie najmniej :))). Giełdę Moskiweską dzisiaj na godzinę zamkneli wyłącznie przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Petrek Re: Z gielda rosyjska bedzie dobrze IP: *.petrus.pl 17.09.08, 09:46 Kolega Stanczyk dobrze prawi, przykladowo polska gielda od lipca b.r stracila 46 procent.Jeszcze pare miesiecy temu tzw "inwestorzy" przestraszeni kryzysem amerykanskim lokowali swoja gotowke w krajach BRIC.Warto dodac ze na trwaly i nieunikniony gleboki kryzys wplynely nie tylko "suprima" ale co wazne rowniez fundusze hedgingowe, majace wielki wplyw na rynek paliw.Obecne zawirowania na rosyjskiej gieldzie istotnie moga straszyc, jednak wzmocni to determinacje by przyspieszyc prace nad moskiewskim regionalnym centrum finansowym oraz gieldy surowcowej, rozliczanej w rublach.Polscy konsumneci rowniez zyskaja na tanszej ropie poniewa ominie sie brytyjskich posrednikow. Co do BRIC, w Rosji oraz w Chinach w ktorych poteznie rozwija sie rynek wewnetrzny, panstwa te aktywnie wysprzedaja dolara oraz amerykanskiepapiery wartosciowe; widac przygotowaly sie do kryzysu. Fed leczy alkoholika wodka, stad przejsciowe wzmocnienie waluty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosz23 Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" IP: 165.72.200.* 16.09.08, 16:21 Ten artykul to jakis koszmar jezykowy. Co to znaczy "sentyment na gieldzie" oraz "testowac poziom"? Po pierwsze, to sa nastroje na rynku, a po drugie wartosc moze oscylowac wokol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozencwajg zmienia sie polski jezyk jak Mariensztat po wojnie IP: 216.94.244.* 16.09.08, 20:06 Moim cytatem wszechczasów jest:"Niedzwiedzie poszły spać a byki powędrowały na pólnoc". Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" 16.09.08, 16:35 Niech Niedźwiedź dalej bredzi głupoty,że rubel powinien być trzecią walutą świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakero będzie 1750-1800 na Wig20 IP: 195.205.193.* 16.09.08, 16:50 Zawsze śmieszyły mnie słowa analityków. W ogóle nie rozumiem, za co Ci ludzie dostają pieniądze, skoro papierowy biznes i tak kręci się bez nich. Zresztą to oni właśnie napędzają tzw. "panikę" swoją niekompetencją. Robią z giełdy skomplikowany mechanizm, jedną niewiadomą tłumacząc trzema innymi, mimo, że jest to konstrukcja prosta jak cep. Za dwa - cztery tygodnie Wig 20 będzie na 1750-1800. Tam będzie szumnie nazywany przez analityków "opór". Wig20 do poziomu 3000 p. wróci na przełomie 2009/2010. Granicę 3500 przekroczy być może 2011/2012. Pozdrawiam. Za darmo pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24bitblaster Re: będzie 1750-1800 na Wig20... co bedzie to... IP: *.dyn.optonline.net 16.09.08, 18:26 I ja rowniez pozdrawiam z "upadlej" gieldy amerykanskiej... troszke w plecy a troszke zysku na obligacjach - wyszedlem na -1,5%... Na razie kupujemy papiery dluzne... niech sie kreci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxiarz Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami zawi... IP: 195.182.52.* 16.09.08, 16:53 "Wydawało mi się wczoraj, że jest szansa na odreagowanie, ale z tego co widać, nie jesteśmy uzależnieni od fundamentów. Na rynku ciągle grają emocje" - powiedział PAP Grzegorz Stępień, makler DI BRE Banku. Normalnie załamać się idzie. Jestem ciekaw, czy jak liczył na odreagowanie to kupił kontrakty na WIG20. Raczej mi sie nie wydaje, bo ktoś, kto jest aktywnym graczem raczej nie łapałby "spadającego noża", a tym właśnie byłyby próby podkupywania po wczorajszych silnych spadkach, napędzanych ucieczką inwestorów od ryzyka. Fundamenty? A jak ja mam sobie wyrobić opinie na temat rzeczywistej sytuacji na świecie. A jeśli nawet o to chodzi, to analiza fundamentów skłania raczej do ostrozności i czekania niż do zakupów. Fakt, ja jestem jedynie praktykiem, a nie maklerem zawodowo zajmującym sie rynkiem więc moje opinie moga być mylne (choć raczej nie naiwne jak ta zacytowane przeze mnie powyżej). PS. Moja ocena fundamentów: - koszt pieniądza rośnie i będzie jeszcze wyższy ze względu na premię za ryzyko i premię płynności => mianownik dla metod dyskontowych rośnie - dochody spółek będą spadać (albo przynajmniej ich dynamika zanurkuje) => licznik dla metod dyskontowych maleje Jeżeli Grzegorz Stępień, makler DI BRE Banku uważa, że zachowanie rynków nie odpowiada fundamentom to ja się pytam w oparciu o jakie przesłanki tak twierdzi. Ja wiem, że Polska jest super tygrysem Europy i że tylko debile nie chcą tu inwestować ;), a do tego będziemy się kręcić po 10% rocznie przy inflacji 1%. Nic tylko kupować akcje i to od razu nie patrząc na żadne tam fanaberię w postaci emocji i analizy technicznej. Przecież EURO 2012 już za niespełna 4 lata więc musi rosnąć bo tak mówią fundamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami za 16.09.08, 17:16 Przy rozchwianych finansach w świecie analizę fundamentalną można sobie schować co najwyżej do kieszeni,bo inaczej na giełdzie jest w plecki.W tym przypadku grają emocje,a więc analiza techniczna pozwala zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Evy co sie stalo z Eva 15 IP: *.dyn.optonline.net 16.09.08, 23:16 Eva zostala wezwana na konferencje z Fiutinem jak ratowac Kacapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet ciekawe pisownia "Frankwurtu" - może miało być IP: 195.205.254.* 16.09.08, 17:19 o giełdzie we FrankWurście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzet Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stro IP: 195.90.102.* 16.09.08, 17:23 Jak będą za rok wyglądały artykuły na gazecie - przykład: Bank PKO wydaje karty debetowe za darmo Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Pierwsze karty wydane zostały testowo. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Dostali je stali klienci banku. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Karty są bardzo fajne i są zielone. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Najważniejsze informacje gospodarcze na Twoją stronę! Ściągnij nasz gadżet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmall4 Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" IP: *.usr.dico.unimi.it 16.09.08, 17:35 już se "ruskie" zrobiły tą giełdę surowcową he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Giełda w dół, "o wzrostach możemy zapomnieć" 16.09.08, 17:49 Gość portalu: asmall4 napisał(a): > już se "ruskie" zrobiły tą giełdę surowcową hehe.=-------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ropa tańsza o 40% a PO trzyma dalej ceny! 16.09.08, 17:58 Libertyny to jednak kanalie parszywe. Pomimo takich spadków cen roby to parszywe PO nadal utrzymuje ceny benzyny na starym poziomie. Czy ktoś jeszcze na nich zagłosuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Ropa tańsza o 40% a PO trzyma dalej ceny! IP: 83.143.98.* 16.09.08, 18:12 Czy ktoś jeszcze na nich zagłosuje???" Według ostatnich sondaży 55%; a na socjalistów pisiorów już mniej niż 20 chce głosować Odpowiedz Link Zgłoś
al_paga Ale przecież Fiutin zaciera ręce z radości. 16.09.08, 17:59 My życzymy Rosji nic więcej tylko więcej Fiutina, ku radości ogólnej... Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Inwestorzy pora zmieniać częściej pieluchę 16.09.08, 18:03 Bo wali od was smrodem strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba placebo pora wymienić mózg IP: 83.143.98.* 16.09.08, 18:13 Obecnie używany wyraźnie się nie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo kolaabb przyjacielu...kazdy jest odpowiedzialny za IP: 199.198.251.* 16.09.08, 18:07 swoje pozycje. Ludzie moga gadac, gazety moga pisac a ty musisz sam przetestowac strategie, sam zadecydowac i nikogo nie winic. Ale mysle ze to wiesz. Inaczej bys nigdy nie zarobil. Nikogo za rekomendacje do sadu nie ma sensu podawac bo ryzyko znasz. I nie mowie tego z zadnym sarkazmem ani podsmiechujkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Na pewno gruzinscy imperialisci bezprawnie 16.09.08, 18:09 zajeli te brakujace 20% rosyjskiego indeksu. Dziwne ze Lagrow z Miskowem jeszcze nie zagrozili wycelowaniem rakiet w Polske, jesli brakujacy indeks sie nie odnajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krys Panika na giełdzie w Rosji, handel akcjami zawi... IP: *.smrw.lodz.pl 16.09.08, 18:35 Kto teraz będzie "sprzedawał" ratingi? Kolejny z wielkich ledwie dyszy, a przecież był dla naszych "uczonych" wręcz świętością. Co rusz cytowało się wypowiedzi poparte tym jakże niekwestionowanym autorytetem. Za wielką wodą czas pokory już nastał i zapewne sami amerykanie nie oglądają się juz na uczone wywody tych co musieli pośpiesznie wyprzątać biurka. Kto będzie kolejny? A kto posypie sobie głowę popiołem z tych naszych wszystkich asów wróżbiarstwa. Tam ludzie krzyknęli sprawdzam i się posypało, strach aż pomyśleć jak nasza cała oszukańczo - obłudna klasa będzie musiała wyłożyć kary na stół, będąc zmuszona do pokazania walorów. Taki świat , nie ma niestety żadnych autorytetów, chyba że na bardzo krótko i to również przez jakiś pryzmat. A może ta uczciwość "na górze" to kolejny cud o którym była mowa prawie rok temu? Warto się zastanowić? A co do farbowanych towarzyszy ze wschodu, to wstrząs był chyba bardzo pożądany, wręcz może nawet upragniony. Ale przede wszystkim kogo on znów dotknie,Chodorkowskiego kupującego za setki milionów $ zrabowanych Rosjanom, jakiś angielskich "idoli kopanej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano Jak to k***a jest ? IP: *.aster.pl 16.09.08, 19:23 U nas gospodarka się rozwija, nie ma problemu z bankami, kredytobiorcy grzecznie spłacaja raty, ropa tanieje a GPW spada dzień w dzień po 3-4%. U Amerykanów krach recesja i koniec swiata a ich Dow Jons właśnie rośnie o 0,6%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witus Co na to kacapski chamski mogol, Fiutin? IP: *.3-85.cust.bluewin.ch 16.09.08, 19:54 Zapewne dalej mysli ze dikie powinny sie cieszyc ze im pieniazki odpywaja. A moze to dobry moment by zrobic kacapska walute wymienialna? Proponuje nieograniczona wymienialnosc na stolec dowolnej masci. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Zastanawia sie co taki idiota jak ty 16.09.08, 21:58 moze wiedzieć cokolwiek o czym kolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Zastanawia sie co taki idiota jak ty 17.09.08, 22:04 To dobrze, że tylko nad tym się zastanawia a nie nad podbojem świata Odpowiedz Link Zgłoś