porannakawa20 07.10.08, 00:59 Ja też! Dlaczego tylko koncernom? Sąsiad ma kłopoty ze sprzedażą parasolek wytworzonych chałupniczo. Też by potrzebował wsparcia w euro. Produkuje ekologiczne parasole. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swan Re: Europejska branża moto chce 40 mld euro pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 01:05 to jak tobie to i mnie oczywiście też niech sypną trochę grosza... Co prawda nic w tej chwili ekologicznego nie produkuję ale jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa; jak mi już wpłacą z miliardzik na konto to wymyślę jak tą fortunę zagospodarować... Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Kapitalizm zdziecinniał na starość 07.10.08, 01:44 Ratunku!!! Banki i motoryzację w USA i Europie opanowali komuniści, a nasza prawica martwi się, że Wolszczan może dostać Nobla. Czy można prosić o transfer do jakiegoś śmieszniejszego domu wariatów? Korea Północna odpada - za wilgotny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss10patentow Europejska branża moto chce 40 mld euro pomocy IP: *.nat.tvk.wroc.pl 07.10.08, 02:41 polecam silnik z wachaczem-dżwignią +dodatki zużywa litr[jeden] paliwa 100km w samochodzie osobowym średniej klasy.Oddam za 100ZL od śilnika od zaraz. Skowroński Stanisław Węgry 55-020 żórawina. k/Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss10patentow Europejska branża moto chce 40 mld euro pomocy IP: *.nat.tvk.wroc.pl 07.10.08, 02:49 światowa branża produkuje 50ml samochodów rocznie to tylko 5[pięć]MLD---ss100+patentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jargh a takiego wala! IP: *.icpnet.pl 07.10.08, 07:21 krw kupilem uzywany samochodzik, caly splacony, 100% mojej kasy, gotowka. i teraz jeszcze mam cos extra dorzucac? a jakim prawem? nastepne autko kupie pewnie za 3-5 lat, moze pozniej, bo to jest swieze i niezle i mi zupelnie starcza. place 100% ceny za oleje, opony i inne czesci ktore musze wymieniac. do tego ubezpieczenia i podatki niby na budowe drog. co jeszcze mam placic? motoryzacja to prywatne firmy. jak nie daja rady to sory. sam mam smol biznes i musze sie sam zmagac z zarabianiem kasy. nikt, ale to nikt, mi nie pomaga, a co wiecej jeszcze czesto czuje jak mi panstwo przeszkadza. krw, to skandal. to samo z bankami - zle pograli, nie wykonali swojej pracy dobrze i teraz za to placa ich klienci. z jakiej racji? to oni zwalili sprawe, nie ja. precz od mojej kasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale o co chodzi Szukasz sprawiedliwości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 09:23 To chyba nie na tym świecie. DUŻY MOŻE WIĘCEJ, smutna prawda. Smolbiznes jest interesujący tylko w skali makro - pojedynczo, możesz sobie pokrzyczeć na forum. A duże firmy są w stanie pojedyńczo zainteresować rządy - wystarczy groźba strajku, zamieszek i inne szykany. A co do samochodów, to jednak coś tu jest na rzeczy. W krajach UE, choć teraz coraz mniej w zachodnich a więcej we wschodnich, w pewien sposób wspiera się ludzi w korzystaniu z samochodów, choćby przez robienie dla nich całej infrastruktury (drogi, parkingi itd) kosztem innych środków komunikacji, mimo nieekonomiczności i nieekologiczności takiego rozwiązania (w przeliczeniu na przewiezioną osobę). Teraz czują się za to trochę odpowiedzialni i kto wie, czy to nie będzie argument za odpalaniem extra kasy dla koncernów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zejman Europejska branża moto chce 40 mld euro pomocy IP: *.ichf.edu.pl 07.10.08, 07:47 I jak na tym tle wygląda sprawa naszych stoczni? Przecież te kilkaset milionów złotych pomocy to mały pikuś ;-) Ciekawe co teraz zrobią hipokryci z Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałek Nowe auta się nie sprzedają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 08:09 to trzeba jakoś ludzi "zmusić", kapitalizm nie lubi jak ciemny tłum nie kupuje... Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Re: ciemny tłum 07.10.08, 08:22 Panie "qub"! Ciemny tłum prosi Pana Kublika o artykuły na temat sponsoringu dziennikarzy działu moto&gosp. Zamawia też artykuł o CERAMICZNYM [niezniszczalnym] silniku samochodowym, znanym od półwiecza z okładem... podpisano Ciemny Tłum[ok] Odpowiedz Link Zgłoś